Einhell zaagtafel

Bij het uitzoeken van een nieuwe zaag moet je enkele belangrijke keuzes maken. Allereerst is het ontzettend belangrijk om te bepalen waar je de zaag voor wenst te gaan gebruiken. Dat is namelijk één van de belangrijkste criteria. In de afgelopen jaren zijn er namelijk behoorlijk veel verschillende zagen ontwikkeld. Deze zagen hebben allen hun eigen kenmerken en bijbehorende voor- en nadelen.

Einhell zaagtafel

Als je grote en massieve objecten door wilt zagen, ben je gebaat bij een zogeheten zaagtafel. Dit apparaat is met name geschikt om lange planken in de lengte door te zagen. Een zaagtafel bestaat, zoals de naam al enigszins verklapt, uit twee onderdelen: een tafel en een zaag. In feite zit de zaag hierbij in de tafel verwerkt.

In een zaagtafel vind je 9 van de 10 keer een ronddraaiende cirkelzaag. Deze zaag steekt een klein stukje boven de tafel uit, waardoor de objecten door gezaagd kunnen worden. Dankzij deze constructie is het bijzonder makkelijk om de grote objecten door te zagen. Daarbij is het wel van belang om altijd de veiligheid in het oog te houden.

Als je gebruik van een zaagtafel maakt, is het aan te raden om altijd gebruikt te maken van de beschermkap. Deze beschermkap kan je rondom de ronddraaiende cirkelzaag plaatsen. Hierdoor kan je niet met je hand per ongeluk in de zaag terecht komen.

In de wereld van de zaagtafels zien we meerdere fabrikanten terug. Deze fabrikanten hebben verschillende soorten zaagtafels ontwikkeld. Onderscheid kan onder meer gemaakt worden door bijvoorbeeld een bijpassend onderstel, het prijskaartje en de doelgroep (doe-het-zelver of professional).

Eén van de meest prestigieuze merken binnen de wereld van zaagtafels is Einhell. Deze fabrikant levert zaagtafels van de hoogste kwaliteit, waarbij ook het kleurgebruik meestal opvallend is. Wij hebben alle zaagtafels van dit merk aan een strenge keuring onderworpen. Hieronder kan je onze bevindingen vinden.

Einhell TC-TS 2025 U – Beste Einhell zaagtafel met onderstel

Einhell TC-TS 2025 U

Bij een zaagtafel heb je altijd de keus: wel of geen onderstel. Als je op zoek naar een geschikte zaagtafel mét onderstel bent, kom je al snel op deze Einhell TC-TS 2025 U uit. Deze zaagtafel heeft in feite alles wat je maar kunt wensen, inclusief een onderstel dus.

Laten we allereerst naar de specificaties van deze zaagtafel kijken. Het betreft een 2000 watt sterke motor die een zaag aandrijft met een 250 millimeter groot zaagblad. Ook heeft de tafel zelf behoorlijke afmetingen: 64 bij 48 centimeter. Bovendien kan je dit nog groter maken dankzij 2 verbredingen van 20 centimeter.

Bij een zaagtafel is ook altijd de zaagdiepte behoorlijk interessant. Bij de Einhell TC-TS 2025 U zie je ook op dat gebied indrukwekkende cijfers. De maximale zaagdiepte in een hoek van 90 graden is namelijk 85 millimeter.

Ook is het mogelijk om in verstek te zagen. Je kunt de zaagkop kantelen, waardoor je in bijvoorbeeld een hoek van 45 graden kunt zagen. In dat geval is de maximale zaagdiepte nog steeds een respectabele 65 millimeter.

Als laatste voordeel willen we het minieme gewicht van deze zaagtafel aanstippen. Deze zaagtafel weegt, inclusief onderstel, maar 22,7 kilogram. Voor de meesten is het dus prima te doen om de zaagtafel te verplaatsen naar een gewenste locatie.

Hebben we dan alleen maar voordelen gevonden en helemaal geen nadelen? Nou, we hebben toch 2 (zwaarwegende) nadelen gevonden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het feit dat je maar 1 zaagblad meegeleverd krijgt bij aankoop. Hierdoor ben je dus genoodzaakt om nog separaat één of meerdere andere zaagbladen aan te schaffen.

Het andere nadeel heeft betrekking op het feit dat je geen duwstok meegeleverd krijgt. Een duwstok is absoluut een must have op het gebied van veiligheid. We willen je dan ook graag aanraden om een dergelijk duwstok nog separaat aan te schaffen.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Einhell TC-TS 2025 U is de beste zaagtafel inclusief onderstel van het merk Einhell. De voordelen zijn terug te vinden in onder andere de sterke motor, de grote tafel (inclusief verbreding) en de indrukwekkende zaagdiepte. De zaagdiepte is zowel in een rechte hoek als in een hoek van 45 graden indrukwekkend te noemen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
  • Krachtige motor
  • Maximale zaagdiepte van 85 mm
  • Minieme gewicht
Nadelen
  • Geen duwstok meegeleverd
  • Maar één zaagblad meegeleverd

Einhell TC-TS 1200 – Beste Einhell zaagtafel zonder onderstelEinhell TC-TS 1200

Hierboven heb je de review kunnen vinden van de beste zaagtafel met onderstel van het merk Einhell. Er zijn echter ook veel doe-het-zelvers die meer waarde hechten aan een zaagtafel zonder onderstel. Voor hen is er gelukkig ook voldoende op de markt te vinden. De Einhell TC-TS 1200 is in onze ogen absoluut de beste keuze als je op zoek bent naar een zaagtafel zonder onderstel.

Doordat je bij deze zaagtafel geen onderstel hebt, ben je een stuk flexibeler. Dit is onder andere terug te zien in het minieme gewicht van deze zaagtafel. Deze zaagtafel van Einhell weegt namelijk maar 13,5 kilogram. Hierdoor kan je de zaagtafel probleemloos naar elke gewenste locatie transporteren.

Als je deze zaagtafel aanschaft, ben je bovendien voorzien van alle nodige accessoires. Bij aanschaf krijg je namelijk een duwstok meegeleverd. Maar, dat is niet het enige. Nee, je krijgt ook nog een verstekgeleider en een parallelgeleider meegeleverd.

Einhell TC-TS 1200 zaagblad

Door de aanwezigheid van de verstekgeleider en de parallelgeleider ben je verzekerd van nauwkeurige zaagsneden. Deze geleiders helpen je namelijk om in een rechte lijn te zagen, zodat het eindresultaat er zeer netjes uit ziet.

Als we naar de motor van de zaagtafel kijken, zien we een 1200 watt sterke motor. Deze motor levert een 210 millimeter breed zaagblad aan. Op zich zijn dit prima cijfers, maar in de praktijk blijkt toch dat de maximale zaagdiepte miniem is. De maximale zaagdiepte is namelijk maar 45 millimeter.

De maximale zaagdiepte van 45 millimeter is echt aan de minieme kant. Dat is dan ook één van de nadelen van deze machine. Maar, aan de andere kant is het wel mogelijk om 45 millimeter diep te zagen in een hoek van 45 graden. Dat is dan wel weer een respectabele statistiek.

Een ander nadeel is terug te vinden in de hoeveelheid zaagbladen die meegeleverd worden. Bij aanschaf van de Einhell TC-TS 1200 krijg je namelijk maar één zaagblad meegeleverd. Dit betekent dat je zelf meerdere zaagbladen nog aan dient te schaffen. Dat is met name het geval als je de zaagtafel intensief gaat gebruiken en ook meerdere soorten materialen door wilt zagen.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Einhell TC-TS 1200 is de beste zaagtafel zonder onderstel van het merk Einhell. Deze zaagtafel heeft, dankzij het ontbreken van het onderstel, een miniem gewicht van maar 13,5 kilogram. Dat is niet het enige voordeel. Nee, het is ook erg prettig dat je meerdere accessoires meegeleverd krijgt en dat het mogelijk is om in verstek te zagen.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
  • Miniem gewicht
  • Mogelijk om in verstek te zagen
  • Duwstok meegeleverd
  • Verstekgeleider en parallelgeleider meegeleverd
Nadelen
  • Maar één zaagblad meegeleverd
  • Minieme maximale zaagdiepte van 45mm

Einhell TE-CC 2025 UF – Beste professionele zaagtafel van Einhell

Einhell TE-CC 2025 UF

Zoals elke fabriaknt maakt ook Einhell onderscheid tussen gereedschap voor doe-het-zelvers en gereedschap voor professionals. Voor de professionals hebben we ook een geschikte professionele zaagtafel kunnen vinden; de Einhell TE-CC 2025 UF.

Voor een professional is het uiteraard van belang dat de zaagsneden zeer nauwkeurig zijn. Dat gaat zeker lukken met deze zaagtafel, onder meer dankzij de aanwezigheid van een verstekgeleider, een parallelgeleider en een duwstok. Deze accessoires zorgen ervoor dat je zeer nauwkeurige zaagsneden kunt maken.

Daarnaast heb je bij deze zaagtafel ook de beschikking over een krachtige motor. De zaagtafel kan namelijk maar liefst 4500 toeren per minuut maken. Hierdoor kan het 250 millimeter brede zaagblad op een zeer krachtige manier aangedreven worden.

Deze krachtige aandrijving is onder andere terug te vinden in de maximale zaagdiepte. De maximale zaagdiepte in een rechte hoek bedraagt maar liefst 78 millimeter. Dat is een zeer respectabele maximale zaagdiepte.

Overigens is het ook met de Einhell TE-CC 2025 UF mogelijk om in verstek te zagen. Je kunt het zaagblad naar een hoek van 1 tot 45 graden kantelen. Vanuit daar heb je vervolgens een maximale zaagdiepte van 53 millimeter tot je beschikking.

Voor een professional is het uiteraard ook prettig om voldoende ruimte te hebben. Ook daar zorgt deze zaagtafel voor. De hoogte van het onderstel is maar liefst 85 centimeter; hierdoor hoef je niet al te veel bukken tijdens het werken.

Daarnaast is de maximale lengte van het werkblad 71 centimeter en is de maximale breedte van het werkblad 68 centimeter. Dankzij deze afmetingen ben je in staat om óók grote en brede objecten moeiteloos door te zagen.

Tot slot willen we je graag nog op één nadeel wijzen. Het is namelijk zo dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Dit betreft weliswaar een 48-tands zaagblad welke behoorlijk multifunctioneel inzetbaar is. Desalniettemin was het beter geweest als er meerdere zaagbladen meegeleverd zouden worden.

Je krijgt maar één (48-tands) zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Einhell TE-CC 2025 UF is de beste professionele zaagtafel uit het assortiment van Einhell. Deze zaagtafel is met name geschikt voor de professional; dat is onder andere terug te zien in het brede en grote werkblad én in de indrukwekkende maximale zaagdiepte van 78 millimeter. Al met al een bijzonder prettige zaagtafel voor de professional.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Groot werkblad
  • Maximale zaagdiepte van 78 millimeter
  • Zeer nauwkeurig
Nadelen
  • Maar één zaagblad meegeleverd

Einhell TH-TS 820 – Beste voordelige Einhell zaagtafel

Einhell TH-TS 820

Ook voor mensen met een niet al te groot budget heeft Einhell interessante zaagtafels in het assortiment. Wij hebben de Einhell TH-TS 820 als beste voordelige Einhell zaagtafel benoemd. Deze zaagtafel heeft in feite alles wat je maar kunt wensen, inclusief een zacht prijsje.

Laten we allereerst naar het prijskaartje van deze zaagtafel kijken. Wat moet je bijvoorbeeld bij onze partner Coolblue voor deze zaagtafel betalen? Nou, je betaalt € 74,99 voor deze zaagtafel. Wij durven absoluut te stellen dat dit één van de goedkopere zaagtafels is, ondanks de prima prestaties die de zaagtafel levert.

Het zaagblad is een 200 millimeter blad en wordt aangedreven door een 800 watt sterke motor. Dit zijn niet al te indrukwekkende statistieken, maar dit is wel voldoende om lichte en kleine zaagwerkzaamheden uit te voeren. Ideaal dus voor een af-en-toe-klusser.

Met deze zaagtafel ben je in staat om een maximale zaagdiepte van 43 millimeter te bereiken. Hierbij hebben we het weliswaar over een rechte hoek. Als je in een hoek wilt zagen, is de maximale zaagdiepte namelijk 35 millimeter. Ook dit zijn acceptabele cijfers voor een doe-het-zelver.

Op het gebied van nauwkeurigheid heeft de Einhell TH-TS 820 ook enkele foefjes in huis. We hebben het hierbij onder andere over de parallelle geleiders. Deze geleiders zorgen er simpelweg voor dat je zaagsnede altijd recht is. Hierdoor kan je het optimale resultaat behalen zonder enige moeite.

Tot slot willen we nog even naar de afmetingen van de tafel kijken. De hoogte van de zaagtafel is namelijk 30 centimeter; dat had wellicht iets hoger gekund. Maar, je hebt wel een tafel van 500 bij 335 millimeter tot je beschikking. Hierdoor kan je dus ook grotere en bredere objecten moeiteloos doorzagen.

Helaas hebben we ook bij deze zaagtafel enkele nadelen weten te ontdekken. Een vervelend nadeel is bijvoorbeeld dat het netsnoer maar 1,5 meter lang is. Hierdoor ben je soms enigszins aan het stoeien om de zaagtafel aan te sluiten op de netstroom.

Als ander nadeel willen we hetzelfde nadeel als bij de producten hierboven aanstippen. Ook bij deze zaagtafel krijg je namelijk maar één zaagblad meegeleverd. Wellicht is dit enigszins logisch, gezien het minieme prijskaartje. Desondanks was het zeer prettig geweest als er toch een extra zaagblad meegeleverd was.

Het netsnoer is te kort; deze is maar 1,5 meter.
Conclusie:
De Einhell TH-TS 820 is in onze ogen de beste voordelige zaagtafel van het merk Einhell. Je betaalt bij onze partner Coolblue namelijk maar € 74,99. Ondanks dit minieme prijskaartje kan je wel veel van deze zaagtafel verwachten. In feite heeft deze zaagtafel alles wat een af-en-toe-klusser nodig heeft.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
  • Groot werkblad
  • Mogelijk om in verstek te zagen
  • Zeer gunstig geprijsd
Nadelen
  • Netsnoer is te kort
  • Maar één zaagblad meegeleverd

Einhell

Einhell

Wij hebben dit hele artikel aan één merk gewijd: Einhell. Dat doen we uiteraard niet zonder reden. Dit is namelijk één van de meest vooruitstrevende merken op de markt van elektrische gereedschappen. Einhell is een van origine Duitse fabrikant van elektrische gereedschappen. Deze elektrische gereedschappen zijn zowel voor kluswerkzaamheden in als rondom het huis geschikt. Deze fabrikant heeft namelijk ook een uitgebreide lijn van gereedschappen voor in de tuin.

Al sinds 1964 is Einhell actief en hedendaags heeft het meer dan 1500 werknemers wereldwijd. Bij het ontwikkelen van de elektrische gereedschappen richt Einhell zich op de volgende kernwaarden: veelzijdig, nauwkeurig, krachtig, robuust, eenvoudig en praktisch. Dat lijkt ons een mooie combinatie van noodzakelijke eigenschappen van elektrische gereedschappen!

Tresna.nl
Logo