Ferm zaagtafel

Een zaagtafel is een unieke variant van een zaag. Als je op tresna.nl een kijkje neemt, zie je veel verschillende soorten zagen naar voren komen. Dat heeft puur te maken met het huidige aanbod. Er bestaan vele verschillende varianten en elke variant heeft specifieke voor- en nadelen. Dat heeft onder andere te maken met specifieke situaties waarin specifieke zagen perfect tot hun recht komen.

Bij de ontwikkeling van de zagen houden de fabrikanten dan ook rekening met verschillende situaties. Zo komt bijvoorbeeld een decoupeerzaag in andere situaties wél tot zijn recht, terwijl bijvoorbeeld een cirkelzaag bij die situaties totaal geen meerwaarde biedt. Mede vanwege dat aspect moet je goed nadenken over het soort zaag dat je gaat kopen. Je moet goed nadenken over de situaties waarin je de zagen gaat gebruiken. Op tresna.nl benoemen we dit ook wel eens met ‘de toepassingsmogelijkheden’. Voor welke toepassingen ga jij een zaag gebruiken? Denk daar heel goed over na, voordat je overgaat tot de aankoop van een zaag.

Bij bepaalde toepassingen is de keus voor een zaagtafel de meest logische keuze. Dat is met name het geval als je lange planken in de lengte door moet zagen. Voor deze specifieke toepassing is een zaagtafel eigenlijk de enige mogelijkheid.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste zaagtafels. Dat hebben we al eerder gedaan in ons artikel ‘de beste zaagtafels’. Maar, in dit artikel richten we ons op de zaagtafels van een specifiek merk: Ferm. Dit merk levert meerdere elektrische gereedschappen, waarbij de zaagtafels één van de blikvangers is. Hieronder kan je reviews vinden van de beste zaagtafels van het merk Ferm.

Onze top Ferm zaagtafels

Afbeelding

Product


FERM TSM1032

Onze beste koop!

Ferm TSM1032

Beste zaagtafel zonder onderstel

of

Ferm TSM1033

Ferm TSM1033

Beste zaagtafel met onderstel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ferm TSM1032

Ferm zaagtafel zonder onderstel

FERM TSM1032

of

Ferm TSM1033

Ferm zaagtafel met onderstel

Ferm TSM1033

of

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een zaagtafel uit twee onderdelen. Je hebt de beschikking over een tafel. In deze tafel zit de zaag min of meer verwerkt. Het betreft hierbij een ronddraaiende cirkelzaag. Deze cirkelzaag steekt iets boven het zaagblad uit. Als je een lange plank over de tafel heen trekt, wordt deze plank perfect op maat afgezaagd. Met name voor lange planken biedt een zaagtafel dan ook uitkomst.

Bij het gebruiken maken van een zaagtafel moet je altijd op de veiligheid letten. Gebruik daarom altijd de beschermkap, doe handschoenen aan en doe een veiligheidsbril op. De mogelijke ongelukken met een zaagtafel zijn divers. Let daarom ook altijd op de veiligheid.

In dit artikel maken we onderscheid tussen een zaagtafel mét- en zonder onderstel. Dit zijn namelijk twee compleet verschillende soorten zaagtafels. Wil je daar meer over lezen? Dan verwijzen wij je graag naar de koopgids. Die koopgids kan je aan het einde van dit artikel vinden. Daarin bespreken we de belangrijkste eigenschappen van een zaagtafel. Ook kan je daar lezen op welke eigenschappen je specifiek moet letten bij het kopen van een nieuwe zaagtafel.

Ferm zaagtafel zonder onderstel – Ferm TSM1032

Bij het uitkiezen van een nieuwe zaagtafel moet je een belangrijke keuze maken. Ga je voor een zaagtafel inclusief onderstel of zonder een onderstel? Voor beide smaken heeft Ferm geschikte zaagtafels in het assortiment. Wij zijn een absolute voorstander van de Ferm TSm1032. Een perfecte zaagtafel zonder onderstel voor de doe-het-zelver.

Elke doe-het-zelver heeft ongetwijfeld met een bepaald budget te maken. Een budget waarmee de aanschaf van een zaagtafel bekostigd kan worden. Een absoluut pluspunt van deze zaagtafel is dan ook het relatief gunstige prijskaartje. Voor de Ferm TSM1032 betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van maar € 65,95. Voor minder dan 7 tientjes heb je dus een perfect functionerende zaagtafel thuis staan.

Het belangrijkste kenmerk van deze zaagtafel is dus dat deze zonder onderstel geleverd wordt. Of je dit fijn vindt, is volledig naar eigen wens. Het voordeel van het ontbreken van het onderstel is de flexibiliteit. Je kunt deze zaagtafel naar elke gewenste plek toe tillen. Je hoeft geen rekening te houden met een zware constructie of iets dergelijks. Door het ontbreken van het onderstel weegt deze zaagtafel namelijk niet al te veel. In totaal weegt deze zaagtafel 12,2 kilogram.

Ook heeft de Ferm TSM1032 de beschikking over een krachtige motor. Dankzij die krachtige motor kunnen verschillende werkzaamheden moeiteloos en snel uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het afkorten van planken of het maken van lange zaagsneden. Met name voor grote objecten is deze zaagtafel dan ook uiterst geschikt.

Om nog even iets dieper in te gaan op de motor. Ferm heeft ervoor gekozen om deze zaagtafel met een 800 watt sterke inductiemotor uit te voeren. Deze 800 watt zorgt voor voldoende kracht om alle werkzaamheden snel, veilig en moeiteloos uit te voeren. De motor heeft daarbij ook nog een rem gekregen. Deze rem zorgt ervoor dat de machine automatisch stopt bij overbelasting. Hiermee hou je het veilig en bovendien bespaar je hiermee de machine zelf ook. Je voorkomt hiermee immers (overbodige) slijtage. Een prima feature van Ferm.

In de inleiding van dit artikel gaven we al aan dat de veiligheid erg belangrijk is bij een zaagtafel. Dat weet Ferm ook als de beste. Deze fabrikant heeft dan ook voor meerdere veiligheidsfeatures gezorgd. Zo krijg je standaard een duwstok, een veiligheidsbril en gehoorbeschermers meegeleverd. Met deze accessoires is het mogelijk om 100% veilig gebruik te maken van deze zaagtafel.

Tot slot willen we nog naar de nauwkeurigheid van de zaagsneden kijken. Als jij lange planken in de lengte af wilt zagen, is het daarbij wenselijk dat dit in een rechte lijn gebeurt. Dat lukt absoluut met behulp van de parallelgeleider. Deze parallelgeleider zorgt ervoor dat er zeer nauwkeurig gezaagd kan worden.

FERM TSM1032 zaagtafel

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de hoekinstelling van de zaagtafel. Hierdoor is het ook mogelijk om een schuine schede te maken. Daarbij moet je denken aan een hoekinstelling van 0 tot 45 graden.

Als laatste voordeel willen we de stofzuigeraansluiting aanstippen. Normaliter komt er bij het zagen een hoop zaagsel en vuil los. Dat is bij de Ferm TSM1032 niet het geval, met alle dank aan deze stofzuigeraansluiting.

Een nadeel is dat je helaas maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Als je veelvuldig gebruik van deze zaagtafel maakt, heb je simpelweg meerdere zaagbladen nodig. Je moet dus separaat nog (enkele) zaagbladen aanschaffen. Houd daar rekening mee bij de begroting.

Daarnaast is er enig commentaar op de beschermkap. Deze beschermkap is in het leven geroepen ten behoeve van de veiligheid. Verschillende gebruikers klagen echter over de kwaliteit van de beschermkap. De bevestiging hiervan is niet altijd even denderend, waardoor de bescherming niet altijd optimaal is.

De beschermkap werkt helaas niet optimaal.

Voordelen

  • Gunstig geprijsd
  • Veel veiligheidsfeatures
  • Nauwkeurige zaagsnede

Nadelen

  • Beschermkap functioneert niet optimaal
  • Maar één zaagblad meegeleverd

Conclusie

De Ferm TSM1032 is simpelweg de beste zaagtafel zonder onderstel van het merk Ferm. De motor is krachtig, Ferm heeft voor veel veiligheidsfeatures gezorgd en je kunt zeer nauwkeurig zagen. Daarbij heeft de machine ook nog een stofzuigeraansluiting en weegt de machine niet al te veel.

Ferm zaagtafel met onderstel – Ferm TSM1033

Ben je graag een voorstander van een zaagtafel met onderstel? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Een onderstel brengt simpelweg enkele voordelen met zich mee. In het assortiment van Ferm is één absolute uitblinker te vinden op het gebied van een zaagtafel met een onderstel. De Ferm TSM1033 is in onze ogen de beste zaagtafel met onderstel.

Het belangrijkste voordeel van een zaagtafel met onderstel is het gemak. Dankzij het onderstel hoef je namelijk niet al te ver te bukken. Dit is niet alleen prettig voor het gemak, maar is ook nog eens beter voor de conditie van je lichaam. Ferm heeft er dan ook bewust voor gekozen om deze zaagtafel met onderstel te leveren.

Tevens heeft Ferm bij deze zaagtafel voor een behoorlijk krachtige motor gekozen. De motor betreft een 1800 watt sterke krachtpatser. Even ter vergelijking: de hierboven genoemde variant (de Ferm TSM1032) heeft een motor van 800 watt. De motor van deze Ferm TSM1033 is dus ongelooflijk krachtig te noemen.

Daarbij heeft deze zaagtafel ook nog eens een behoorlijk zaagblad tot zijn beschikking. De diameter van het zaagblad is maar liefst 250 millimeter. Hierdoor is deze zaagtafel uitermate geschikt voor het grote en het zware werk. Met deze zaagtafel kan je dan ook moeiteloos lange planken op de gewenste afmetingen zagen.

Veel zaagtafels met onderstel wegen behoorlijk veel. Hierdoor wordt het lastig om de zaagtafel te verplaatsen. Bij deze zaagtafel van Ferm valt dat gelukkig reuze mee. Ferm heeft het voor elkaar gekregen om het gewicht van de zaagtafel relatief laag te houden. Met een totaalgewicht van 22,5 kilogram is het prima te doen om deze zaagtafel op te tillen en te verplaatsen.

Sta je aan de vooravond van een gigantische klus? Heb je daarbij een zeer grote zaagtafel nodig? Ook daar heeft Ferm iets moois voor bedacht. De Ferm TSM1033 heeft namelijk een zogeheten tafelverbreding. Hiermee is het mogelijk om de tafel nog groter te maken. Uiteraard blijft de tafel daarbij net zo stabiel als voorheen.

Overigens kan je in een rechte hoek (90 graden) een maximale zaagdiepte van 74 millimeter bereiken. Dat is een zeer respectabele diepte. Als je in een hoek van 45 graden zaagt, kan je ook nog een maximale zaagdiepte van 63 millimeter bereiken. Ideaal!

Bij het zagen ben je uiteraard altijd op zoek naar het beste resultaat. Deze zaagtafel wordt standaard met een parallelgeleider én verstekgeleider geleverd. Hierdoor ben je verzekerd van een zeer nauwkeurige zaagsnede. Het behalen van een optimaal resultaat is dan ook voor de hand liggend met deze zaagtafel.

Als laatste voordeel willen we alle meegeleverde accessoires nog even aanstippen. Zoals hierboven gezegd krijg je dus al standaard een parallelgeleider en een verstekgeleider geleverd. Dat is echter niet het enige.

Nee, je krijgt ook een duwstok, een stofzuigeraansluiting, oordoppen en een veiligheidsbril meegeleverd.

Ferm TSM1033 zaagtafel

Als nadeel hebben we eigenlijk maar één minpunt weten te ontdekken. Net zoals bij veel andere zagen krijg je ook bij deze variant maar één zaagblad meegeleverd. Wij zijn daar absoluut geen fan van. Je bent namelijk beperkt in het aantal mogelijkheden. Bovendien moet je zelf nog (meerdere) zaagbladen aanschaffen. Dat kan ook qua kosten behoorlijk oplopen. Helaas heeft Ferm dus ook besloten om bij deze zaagtafel standaard maar één zaagblad mee te leveren.

Je krijgt bij aankoop maar één zaagblad meegeleverd.

Voordelen

  • Zeer krachtige motor
  • Handig en stabiel onderstel
  • Veel accessoires meegeleverd

Nadelen

  • Maar één zaagblad meegeleverd

Conclusie

De Ferm TSM1033 is simpelweg de allerbeste zaagtafel met onderstel. Eigenlijk klopt alles bij deze zaagtafel. De motor is ongelooflijk krachtig, de maximale zaagdiepte is indrukwekkend en de zaagsneden zijn zeer nauwkeurig. Uiteraard zorgt Ferm voor de nodige features op het gebied van veiligheid en gemak. Een ideale zaagtafel!

Koopgids

Je hebt hierboven de reviews van twee prachtige zaagtafels van het merk Ferm kunnen vinden. In deze reviews hebben we alle voor- en nadelen van deze apparaten uitgebreid benoemd. Deze voor- en nadelen komen uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, dit is simpelweg het gevolg van de belangrijkste eigenschappen van een zaagtafel. Waar moet je zoal op letten bij de aanschaf van een zaagtafel? Je leest het in deze koopgids.

De motor

Bij een zaagtafel is het belangrijk om op de motor te letten. Dat heeft met name te maken met situaties waarin je zware zaagklussen uit moet voeren. Als je een krachtige motor hebt, gaat alles simpelweg een stukje makkelijker. De motor glijdt als een boter door de houten planken heen. Dat is wat je wilt. Let daarom altijd goed op het vermogen van de motor.

Veiligheidsfeat​ures

Bij een zaagtafel is het ongelooflijk belangrijk om altijd op de veiligheid te letten. De ronddraaiende cirkelzaag bevindt zich boven de tafel. Hierdoor loop je het risico dat je hand, een ander lichaamsdeel of een kledingstuk in deze cirkelzaag terecht komt. Maak daarom altijd gebruik van de beschermkap van de zaagtafel.

Daarnaast is het aan te raden om een duwstok, een veiligheidsbril en oordoppen te gebruiken. Wat betreft veiligheid kan je nooit té veel doen. Bereid je goed voor en let dus altijd bijzonder goed op de veiligheid.

Bij de aanschaf van een zaagtafel is het dan ook aan te raden om op de veiligheidsfeatures te letten. Welke veiligheidsfeatures bevatten de zaagtafels? Welke accessoires op het gebied van veiligheid krijg je standaard meegeleverd? Dergelijke zaken zijn ongelooflijk belangrijk om goed op te letten.

Accessoires

Hoeveel accessoires krijg je meegeleverd bij de aanschaf van een zaagtafel? Ook dat is een belangrijk aspect. Bij accessoires kan je onder andere denken aan de hierboven genoemde veiligheidsfeatures. Ook het aantal meegeleverde zaagbladen is erg belangrijk.

Budget

Uiteraard heb je bij een zaagtafel de keus uit meerdere varianten uit verschillende prijsklassen. Het is dan ook belangrijk om vooraf een budget in te stellen. Zorg ervoor dat je onder dit budget blijft en zoek op basis daarvan naar de beste variant. Hierbij is het uiteraard ook belangrijk om naar de gebruiksfrequentie te kijken. Ga je de zaagtafel vaak gebruiken? Dan is het wellicht handiger om iets meer budget vrij te maken voor de aanschaf van de zaagtafel.

Zaagtafel Ferm

Zaagblad

Tot slot willen we het zaagblad nog benoemen. Hierbij speelt met name de diameter van het zaagblad een belangrijke rol. Des te groter het zaagblad, des te grotere objecten je door kunt zagen. In de hierboven genoemde review had het zaagblad een diameter van 250 millimeter. Dat is een behoorlijk grote diameter. Bepaal dan ook goed van te voren of je een dergelijke groot zaagblad nodig hebt.

Besluit

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel. Hierboven kan je de beste zaagtafels uit het assortiment van Ferm vinden. Lees de reviews op je gemakje door en maak uiteindelijk de juiste aankoop. Met een zaagtafel van Ferm ben je in ieder geval van veel comfort en kwaliteit verzekerd.

Mocht je nog vragen hebben, staat de klantenservice van onze partners graag voor je klaar. De gespecialiseerde medewerkers kunnen je helpen met allerlei vragen en je van passend advies voorzien. Veel plezier met je nieuwe zaagtafel van Ferm!

Tresna.nl
Logo