Bosch afkortzaag

Bosch is één van de grootste fabrikanten van elektrische gereedschappen. Door de jaren heen heeft dit merk dan ook een gigantisch aanbod van elektrische gereedschappen gecreëerd. Dit aanbod richt zich op zowel doe-het-zelvers als op professionals. De gereedschappen voor de doe-het-zelvers hebben een groene kleur, terwijl de gereedschappen voor professionals een blauwe kleur hebben.

Bosch PCM 8 S

Ook op het gebied van zagen biedt Bosch een indrukwekkend arsenaal aan mogelijkheden. In dit artikel richten wij ons enkel en alleen op de afkortzagen van het merk Bosch. Met een afkortzaag ben je in staat om grote stukken hout op maat te zagen.

Overigens kan je niet alleen hout met een afkortzaag zagen. Nee, je kunt ook staven, buizen en kokers op een simpele en efficiënte manier op de juiste afmetingen doorzagen.

Een afkortzaag bestaat uit twee componenten: een zaag en een platform. Het object kan je op het platform leggen, waarna de zaag zijn werk kan doen. Met de zaag ben je in staat om het materiaal op de gewenste afmetingen af te zagen.

In dit artikel bekijken we de afkortzagen van het merk Bosch nader. Hierbij hebben we de beste producten uit het assortiment geselecteerd. Daarbij hebben we onderscheid gemaakt tussen de volgende categorieën:

 • Beste afkortzaag met trekfunctie
 • Beste afkortzaag met onderstel
 • Beste voordelige afkortzaag
 • Beste voordelige afkortzaag voor de professional
 • Beste afkortzaag voor de professional

Wat is een afkortzaag?

Voordat we overgaan tot de reviews kijken we naar wat een afkortzaag nou daadwerkelijk is. Een afkortzaag is een machine met een cirkelvormig zaagblad. Dit zaagblad maakt een roterende beweging; hierdoor valt een afkortzaag in zekere mate met een cirkelzaag te vergelijken.

Het is met een afkortzaag mogelijk om in metaal, in hout en in kunststof te zagen. Het is daarbij niet mogelijk om platen te zagen. Maar, je kunt wel perfect staven, buizen, planken en kokers doorzagen.

Bij een afkortzaag kan er sprake zijn van extra functies, zoals een trekfunctie of een onderstel. Daarover kan je hieronder meer lezen in de verschillende reviews. In sommige gevallen in een afkortzaag onderdeel van een zogeheten combinatiezaagmachine. In een dergelijke machine worden een afkortzaag, een verstek en een tafelcirkelzaag in één machine verwerkt.

Ben je benieuwd naar de beste afkortzagen van het merk Bosch? Lees dan de verschillende reviews hieronder door. Wij hebben de beste afkortzagen van Bosch voor jou op een rijtje gezet. Maak er gebruik van, zodat jij tot de beste keuze kan komen.

Bosch PCM 8 S – Beste afkortzaag met trekfunctieBosch PCM 8 S

Ben je op zoek naar een basic afkortzaag inclusief een trekfunctie? In dat geval heeft Bosch een uitermate geschikte afkortzaag voor jou in het assortiment. We hebben het hierbij over de Bosch PCM 8 S. Deze afkortzaag inclusief trekfunctie heeft alles waar jij naar op zoek bent.

We hebben deze afkortzaag niet zomaar uitgeroepen tot beste afkortzaag met trekfunctie. Nee, dit is te danken aan de vele pluspunten van deze afkortzaag. Daarbij willen we als eerste vermelden dat de trekfunctie perfect werkt. Dankzij deze trekfunctie ben je in staat om bredere werkstukken door te zagen.

Het belangrijkste voordeel van deze afkortzaag met trekfunctie is dan ook de maximale zaagbreedte. In een hoek van 90 graden bedraagt deze maximale zaagbreedte maar liefst 22 centimeter. In een hoek van 45 graden is de maximale zaagbreedte ook 22 centimeter. Dankzij deze trekfunctie kan je dus ook bijzonder brede werkstukken doorzagen.

Overigens willen we daarbij ook nog de volgende statistieken aan je voorleggen. De maximale zaagdiepte in een hoek van 90 graden is namelijk 6,5 centimeter; ook respectabel. In een hoek van 45 graden is de maximale zaagbreedte 4 centimeter.

We hebben nu genoeg cijfers opgenoemd. Laten we verder kijken naar andere handige features van de Bosch PCM 8 S. Het is namelijk een feit dat deze machine bomvol met handige functies zit. Wat te denken van de zaagkop die naar één kant kantelbaar is? Hierdoor ben je dus in staat om in verstek te zagen.Bosch PCM 8 S afkortzaag

Een ander pluspunt is de afstelbare lasergeleider. Deze geleider stelt jou in staat om kaarsrechte zaagsnede te maken. Zaagsnede die 100% recht zijn, zorgen tenslotte voor het beste resultaat. Met deze afkortzaag van Bosch is dat mogelijk.

Ook is de geïntegreerde werklamp uitermate prettig. Het wilt ongetwijfeld wel eens voorkomen dat je in het donker moet werken. Dat is bijvoorbeeld als je ’s avonds laat nog druk bezig bent. Door de geïntegreerde werklamp heb je altijd perfect zicht op je werkzaamheden. Een zeer handige bijkomstigheid bij dit apparaat.

Tot slot willen we de mogelijkheid tot stofafzuiging nog aanstippen. Het is namelijk mogelijk om een stofzuiger op deze afkortzaag aan te sluiten. Hierdoor heb je weinig tot geen last van het stof en zaagsel dat vrijkomt bij het zagen.

Helaas wordt de Bosch PCM 8 S maar met één zaagblad geleverd. Hierdoor ben je enigszins beperkt en dien je nog andere zaagbladen separaat aan te schaffen.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd bij aankoop van de Bosch PCM 8 S.
Conclusie:
De Bosch PCM 8 S is uitermate geschikt voor de doe-het-zelver die behoefte heeft aan een nagenoeg perfecte afkortzaag met trekfunctie. Het enige nadeel hierbij is dat er maar één zaagblad meegeleverd wordt. Dat ben je echter snel vergeten als je gebruik maakt van de vele handige features van deze afkortzaag.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Maximale zaagbreedte van 22 centimeter
 • Geïntegreerde werklamp
 • Kaarsrechte zaagsnede
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Bosch PCM 8 ST – Beste afkortzaag met onderstel

Bosch PCM 8 ST

Heb je behoefte aan een afkortzaag inclusief onderstel? Dat kunnen wij ons goed voorstellen; in bepaalde situaties komt een dergelijk onderstel namelijk ongelooflijk handig uit. Als je op zoek naar een dergelijk apparaat bent, kunnen wij je de Bosch PCM 8 ST absoluut aanraden.

Deze afkortzaag past volledig in het assortiment van Bosch. Het is een betrouwbaar, veilig en krachtig apparaat. De geleverde werkzaamheden zijn perfect en de kwaliteit van de machine voelt ook goed aan. Al met al een bijzonder fraai apparaat. De meest handige features vind je hieronder uitgebreid toegelicht.

Dankzij het robuuste onderstel kan je alle objecten bijzonder stevig neer leggen. Hierdoor is de afkortzaag met name geschikt voor het zagen van grotere objecten. Overigens is de hoogte van het onderstel 116 centimeter. Hierdoor kunnen zowel kleine(re) als lange(re) mensen gebruik maken van deze afkortzaag.

Dat wordt nog eens versterkt door de aanwezigheid van de trekfunctie. Deze trekfunctie zorgt ervoor dat de objecten dusdanig breed kunnen zijn. Hieronder staan de belangrijkste cijfers van deze afkortzaag:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 22 centimeter
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 22 centimeter
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 6,5 centimeter
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 6,5 centimeter

De echte kenner heeft al direct in de gaten dat het met de Bosch PCM 8 ST dus ook mogelijk is om in verstek te zagen. Dit is dankzij de kantelbare zaagkop; deze zaagkop kan je één kant op kantelen.

Bosch PCM 8 ST afkortzaag

Andere handige features zijn onder andere de lasergeleider en de geïntegreerde werklamp. Dankzij de lasergeleider kan je bijzonder rechte zaagsneden maken. Hierdoor heb je altijd het optimale resultaat.
De geïntegreerde werklamp zorgt er bovendien voor dat je te allen tijde het juiste zich hebt op de werkzaamheden. Ook in donkere situaties kan je dus perfect gebruik maken van de Bosch PCM 8 ST.

Voor sommige doe-het-zelvers is het wenselijk dat ze een afkortzaag op elke gewenste locatie kunnen gebruiken. Dat is bij deze afkortzaag, ondanks het onderstel, geen probleem. Dankzij het gewicht van 17,7 kilogram ben je in staat om deze afkortzaag te verplaatsen.

Zijn we dan dusdanig onder de indruk dat we helemaal geen nadelen hebben gevonden? Nou, we hebben toch wel meerdere nadelen gevonden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de lengte van het snoer. Deze afkortzaag dien je namelijk op netstroom aan te sluiten. De kabel hiervoor is echter maar 2,5 meter lang; dat had langer mogen zijn.

Daarnaast is de stofzak aan de kleine kant. Met name als je intensieve zaagwerkzaamheden uitvoert, zit de stofzak al snel vol. Een gemiste kans.

Tot slot willen we nog vermelden dat je bij aanschaf maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Hierdoor ben je enigszins beperkt en dien je nog andere zaagbladen separaat aan te schaffen.

De stofzak van de Bosch PCM 8 ST is te klein, waardoor deze al snel vol zit.
Conclusie:
De Bosch PCM 8 ST is simpelweg de beste afkortzaag met onderstel, specifiek geschikt voor doe-het-zelvers. Dankzij de handige features kan elke doe-het-zelver zijn/haar zaagwerkzaamheden tot in perfectie uitvoeren. Dankzij het onderstel en de trekfunctie kan je bovendien zeer comfortabel werken én kan je grote objecten doorzagen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Comfortabel
 • Maximale zaagbreedte van 22 centimeter
 • Kaarsrechte zaagsneden
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Stofzak is te klein
 • Kabel is te kort

Bosch PCM 8 – Beste voordelige afkortzaagBosch PC 8

Een afkortzaag is een typisch elektrische gereedschap welke je niet elke dag nodig hebt. Nee, een afkortzaag komt in bepaalde situaties uitermate handig uit. Maar, dat zal voor de meeste doe-het-zelvers niet dagelijks zijn. Voor hen kan het dan ook handig zijn om te besparen op de investering. In dat geval dient men zeker naar de Bosch PCM 8 uit te kijken.

Wij hebben de Bosch PC 8 namelijk met vele redenen verkozen tot de beste voordelige afkortzaag. Laten we daarom allereerst naar het prijskaartje kijken. Bij onze partner Coolblue koop je deze afkortzaag voor € 162,99. Dat is een uitermate interessante prijs waar óók jij van kan profiteren.

Bij deze afkortzaag heb je de beschikking over een lasergeleider. Deze lasergeleider zorgt ervoor dat jij kaarsrechte zaagsnede kan maken. Het voordeel hiervan is dat je alle zaagwerkzaamheden tot in perfectie uit kan voeren. Wat wens je nog meer?

Ook heeft de Bosch PC 8 een stofafzuiging. Dit zorgt ervoor dat jouw werkomgeving altijd schoon en netjes blijft. Bij het zagen van een object komt er logischerwijs veel stof en zaagsel vrij; bij deze afkortzaag heb je daar gelukkig geen omkijken naar.

Bosch PC 8 afkortzaag

De motor van deze afkortzaag is een krachtige 1200 watt motor. Dankzij deze krachtige motor kan je uiterst snel en efficiënt werken. Deze motor zorgt tevens voor de volgende cijfers:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 12 centimeter
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 8,5 centimeter
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 6,0 centimeter
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 6,0 centimeter

Dit zijn, zeker met het prijskaartje in ons achterhoofd, respectabele cijfers. Deze maximale zaagbreedte komt overigens voor een groot deel tot stand dankzij de mogelijkheid tot tafelverbreding. Hierdoor kan je grotere objecten ook doorzagen.

Is het dan allemaal koek en ei met deze afkortzaag? Nee, we hebben toch meerdere nadelen weten te ontdekken. Allereerst is het spijtig dat deze machine geen trekfunctie heeft. Als deze machine wél een trekfunctie had, zouden bovenstaande cijfers namelijk nog beter zijn geweest.

Daarnaast wordt deze afkortzaag maar met één zaagblad afgeleverd. Dat is bijzonder jammer, aangezien je dan al snel nieuwe afkortzagen aan moet schaffen. Dat is weer een extra investering.

Deze afkortzaag heeft helaas geen trekfunctie.
Conclusie:
De Bosch PC 8 is de perfect afkortzaag voor doe-het-zelvers die wensen zo min mogelijk geld uit te geven. Dankzij het gunstige prijskaartje is dit dan ook een uiterst interessante afkortzaag. Dit wordt nog eens versterkt door de handige features, zoals de lasergeleider en de stofafzuiging. Ook de krachtige 1200 watt motor is prima.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Krachtige motor
 • Gunstig prijskaartje
 • Lasergeleider
Nadelen
 • Test

Bosch GCM 800 SJ – Beste voordelige afkortzaag voor de professional

Bosch GCM 800 SJ

Een kenner weet ondertussen dat Bosch een speciaal assortiment voor professionals heeft. De elektrische gereedschappen behorende bij deze serie hebben de blauwe kleur meegekregen. Als jij, als professional zijnde, op zoek naar een Bosch afkortzaag bent, ben je het beste uit met de Bosch GCM 800 SJ.

Deze afkortzaag heeft in feite alles waar een professional baat bij heeft. Maak het jezelf dus een stuk gemakkelijker met behulp van deze afkortzaag. Je werkzaamheden kan je op een snellere, fijnere en efficiëntere manier uitvoeren. Dat klinkt ideaal, niet waar? Daarbovenop komt nog eens een gunstig prijskaartje.

Wij hebben de Bosch GCM 800 SJ namelijk uitgeroepen tot de beste voordelige afkortzaag voor de professional. Hieronder kan je een andere goede afkortzaag voor professionals vinden, maar daarvan is het prijskaartje een stukje hoger.

Om te beginnen: deze afkortzaag heeft de beschikking over een trekfunctie. Deze trekfunctie zorgt voor een maximale zaagbreedte van maar liefst 27 centimeter onder een hoek van 90 graden. De overige statistieken zijn minstens net zo indrukwekkend:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 27 centimeter
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 19 centimeter
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 7,0 centimeter
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 7,0 centimeter

Bij de professionals speelt veiligheid ook altijd een belangrijke rol. Daar heeft Bosch goed aan gedacht bij dit apparaat. Het apparaat is uitgerust met onder andere een soft start. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat op een langzaam toerental erg gecontroleerd op gang komt.

Heeft dit apparaat dan helemaal geen nadelen? Wel, we hebben twee nadelen weten te ontdekken. Allereerst wordt deze afkortzaag zonder stofzak geleverd. Dit is uiterst jammer, aangezien je hierdoor dus verplicht bent om een stofzuiger op de afkortzaag aan te sluiten.

Daarnaast is tafelverbreding niet mogelijk bij deze afkortzaag. Hierdoor werkt het zagen van grotere objecten iets lastiger.

De afkortzaag wordt zonder stofzak geleverd.
Conclusie:
De Bosch GCM 800 SJ is de beste voordelige afkortzaag voor de professional. De krachtige motor zorgt voor uitmuntende prestaties, terwijl je ook de beschikking hebt over handige features. Voor een professional is dit een verstandige en relatief goedkope aankoop.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Voordelig
 • Soft start
 • Maximale zaagbreedte van 27 centimeter
Nadelen
 • Geen stofzak meegeleverd
 • Tafelverbreding is niet mogelijk

Bosch GCM 8 SDE – Beste afkortzaag voor de professional

Bosch GCM 8 SDE

Maakt het budget je niet veel uit? Ben je een professional en heb je behoefte aan een perfecte afkortzaag? Kijk dan niet verder dan de Bosch GCM 8 SDE. Deze afkortzaag heeft alles, inclusief een fors prijskaartje. Ja, het prijskaartje ligt op ruim € 500,00. Wat dat betreft is het een relatief duur apparaat.

Deze hoge prijs valt echter perfect te verantwoorden als je naar de features en de prestaties kijkt. Deze afkortzaag is namelijk het beste dat Bosch op dit moment voor professionals kan leveren. Ben jij een professional? Doe dan je voordeel met deze afkortzaag en werk nóg efficiënter.

Deze afkortzaag is uitermate geschikt voor meerdere soorten materialen. Dat is te danken aan het variabele toerental. Dit toerental wordt aangepast op het soort materiaal, waardoor je altijd het optimale toerental tot je beschikking hebt. Dit zorgt ervoor dat het werken nog sneller en gemakkelijker gaat.

Ook heb je een helling mogelijkheid aan beide kanten bij het apparaat. Normaliter is dit maar naar één kant, maar bij de Bosch GCM 8 SDE dus niet. Hierdoor ben je uitermate flexibel en kan je eenvoudig en nauwkeurig werken.

Een professional heeft ook wel eens te maken met het verwisselen van het zaagblad. Dat is bij de Bosch GCM 8 SDE ook geen probleem, dankzij het SDS-systeem. Dit systeem is uitermate prettig, aangezien je hiermee snel en eenvoudig van zaagblad kan wisselen.

Ook aan de werkplek is gedacht bij deze afkortzaag. De tweepunts-stofafzuiging vangt namelijk al het stof en zaagsel perfect op. Hierdoor blijft je werkplek lekker schoon!

Tot slot willen we de handige geïntegreerde lasergeleiding nog aanstippen. Deze lasergeleider zorgt er namelijk voor dat jij nauwkeurige zaagsnede kan maken. Voor een professional is het eindresultaat ontzettend belangrijk. Met dank aan deze lasergeleider weet je dat de zaagsneden ongelooflijk nauwkeurig en recht zijn.

Helaas is het wel een nadeel dat je bij deze afkortzaag maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Dit zaagblad is geschikt om te zagen in hout. Voor de andere materialen dien je dus nog separaat andere zaagbladen aan te schaffen.

Je krijgt maar één zaagblad bij aankoop meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch GCM 8 SDE is, ondanks het relatief hoge prijskaartje, de beste afkortzaag voor de professionals. De hoogte van het prijskaartje is namelijk wél terug te zien in de prestaties en mogelijkheden van deze afkortzaag. Al met al is dit een bijzonder prettig, snel, veilig en betrouwbaar apparaat. Wat wenst een professional nog meer?

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Voordelen
 • Geïntegreerde lasergeleiding
 • SDS-systeem voor zaagbladwissel
 • Hellingmogelijkheid naar beide kanten
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
Tresna.nl
Logo