DeWalt compressor

Een doe-het-zelver heeft altijd baat bij het juiste gereedschap. Maar, wat is het juiste gereedschap? Dat verschilt weer per doe-het-zelver. De één heeft namelijk behoefte aan specifiek gereedschap, terwijl dat bij andere doe-het-zelvers weer niet het geval is.

Het mag daarom duidelijk zijn dat elke doe-het-zelver voor zichzelf moet bepalen. Een doe-het-zelver kan, op basis van zijn/haar wensen, het geschikte gereedschap vinden. Gelukkig helpt tresna.nl jou daar ook nog een handje bij. Op onze website kan je namelijk ongelooflijk veel verschillende reviews over (elektrische) gereedschappen vinden.

Dewalt DPC10QTC-QS Compressor Olievrij 10 liter

Eén van de meest specifieke soorten gereedschappen is een compressor. Weet jij exact wat dit is? In dit artikel kan je daar alles over lezen. Bovendien zoomen we in op de compressoren van het merk DeWalt. Dit merk is één van de grootste leveranciers op het gebied van elektrische gereedschappen. Ook op het gebied van compressoren heeft DeWalt daarom een relatief groot aanbod.

Met een compressor is het mogelijk om bijvoorbeeld nagels te schieten, om te boren en om moeren los of vast te draaien. Oftewel; bij klussen waar je altijd wel wat hulp kunt gebruiken.

Wij hebben daarom de beste compressoren van het merk DeWalt op een rijtje gezet. Hierbij hebben we onderscheid tussen verschillende categorieën gemaakt. Onder andere de volgende categorieën gaan we bespreken en het beste model eraan koppelen:

 • Beste draagbare compressor
 • Beste olievrije compressor

Wat is een compressor?

Laten we allereerst kijken naar datgene wat een compressor is. Een compressor is een apparaat waarmee lucht gecomprimeerd kan worden. Deze lucht kan tot de gewenste druk gecomprimeerd worden, waarmee vervolgens het gewenste arbeid verricht kan worden.

Voor de werking hiervan gebruikt een compressor van de lucht uit de omgeving. Deze lucht wordt in de compressor aangepast en op de gewenste druk gebracht. Daarmee is het vervolgens mogelijk om kluswerkzaamheden in en rondom het huis uit te voeren. Mede hierdoor is een compressor geschikt voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals.

Als we naar de verschillende compressoren kijken, zien we dat er ook verschillende compressoren bestaan. Zo is er sprake van een zuigcompressor, waarbij de lucht met behulp van zuigers op de juiste druk gebracht wordt. Anderzijds bestaan er ook schroefcompressoren. Hierbij wordt de lucht op de gewenste druk gebracht door middel van schroeven.

Ook is het zo dat er compressoren bestaan die op basis van olie werken. Daarnaast bestaan er ook compressoren die juist op een olievrije basis werken. Beide varianten hebben namelijk hun voor- en nadelen.

Voordelen oliegesmeerde compressor:

 • Geschikt om langdurig mee te werken op bouwplaatsen
 • Stiller dan olievrije compressoren
 • Goedkoper dan olievrije compressoren

Nadelen oliegesmeerde compressor:

 • Zwaar en moeilijk verplaatsbaar
 • Er kan olie druppen
 • Oliegeur in de lucht
 • Niet geschikt om te schilderen
 • Je moet regelmatig olie verversen
 • Niet onder de 5°C te gebruiken

Voordelen olievrije compressor:

 • Lange levensduur
 • Compact formaat
 • Minder risico
 • Gunstiger voor het milieu

Nadelen olievrije compressor:

 • Luid
 • Niet goedkoop
 • De motor moet echt van goede kwaliteit zijn

DeWalt DPC6MRC Draagbare compressor – 6L – 8 bar – Beste draagbare compressor

DeWalt DPC6MRC Draagbare compressor - 6L - 8 bar

Een bekend nadeel van vele compressoren is dat deze behoorlijk zwaar zijn. Toch is het bij de toepassingen van een compressor vaak wenselijk dat deze naar een andere plek toe getild wordt/kan worden. Als we naar deze DeWalt DPC6MRC Draagbare compressor kijken, zien we een totaalgewicht van 10,5 kilogram. In verhouding met andere compressoren is dat behoorlijk licht.

Dat is dan ook het belangrijkste voordeel van deze compressor. Anderzijds is het vermelden waard dat deze compressor een tankinhoud van 6 liter heeft. De maximale werkdruk is 8 bar; een zeer acceptabele maximale werkdruk.

Als we naar de tankinhoud kijken, zien we toch het belangrijkste nadeel van deze compressor. De tankinhoud is met 6 liter namelijk nihil. Deze compressor is dan ook met name geschikt voor kleinere werkzaamheden in en rondom huis. Overigens is deze kleine inhoud logisch gezien het minieme gewicht van de compressor.

Een ander voordeel is dat dit een olievrije compressor is. Deze compressor wordt dus niet gesmeerd door olie en daardoor stinkt de compressor ook niet naar olie.

Een nadeel is wel het relatief hoge geluidsvolume. Deze compressor heeft een maximaal geluidsvolume van 97 Decibel.

Kleine tankinhoud en daarmee alleen voor kleine werkzaamheden geschikt.
Conclusie:
De DeWalt DPC6MRC Draagbare compressor is een prima compressor voor een doe-het-zelver. De compressor is makkelijk op te tillen, heeft een maximale werkdruk van 8 bar en is betrouwbaar. Al met al een prima apparaat voor een doe-het-zelver.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Maximale werkdruk van 8 bar
 • Draagbaar
 • Compact formaat
Nadelen
 • Geluidsniveau te hoog
 • Kleine tankinhoud

Dewalt DPC10QTC-QS Compressor Olievrij 10 liter – Beste olievrije compressor

Dewalt DPC10QTC-QS Compressor Olievrij 10 liter

Het is een feit dat DeWalt zich voornamelijk op compressoren richten die op een olievrije basis werken. De voordelen hiervan heb je in de inleiding van dit artikel kunnen vinden. Als we naar de beste olievrije compressor kijken, zien we de Dewalt DPC10QTC-QS Compressor Olievrij 10 liter terug komen. Deze compressor heeft in feite alles waar je als doe-het-zelver zijnde (en ook als professional) behoefte aan hebt.

Een belangrijk voordeel van deze compressor is bovendien de tankinhoud van 10 liter. Dat is niet héél groot, maar is meer dan voldoende voor kleine(re) werkzaamheden in en rondom het huis.

Dankzij heeft de Dewalt DPC10QTC-QS Compressor Olievrij 10 liter ook nog de beschikking over een dubbele aansluiting. Deze aansluiting dient als basis voor aan te sluiten afwerktackers en/of constructietackers.

Daarnaast is deze olievrije compressor ook nog eens op te tillen. Dat is te danken aan het compacte formaat. De compressor weegt in zijn totaliteit 20,4 kilogram. Dat is toch weer iets meer dan de variant hierboven; die weegt maar 10 kilogram.

Tot slot willen we als laatste voordeel de maximale werkdruk benoemen. De maximale werkdruk is namelijk 13,8 bar. Dat is een stuk hoger dan de hierboven genoemde variant. Dankzij deze maximale werkdruk heb je altijd voldoende lucht tot je beschikking. In feite wordt de lucht je grootste vriend!

Als nadelen zien we onder ander het geluidsniveau. Een kenmerk van een olievrije compressor is dat deze behoorlijk veel geluid kan produceren. Dat is ook absoluut het geval bij deze olievrije compressor. Een geluidsniveau van 89 decibel is behoorlijk hoog.

De machine is te luid.
Conclusie:
De Dewalt DPC10QTC-QS Compressor Olievrij 10 liter is een perfect olievrije compressor voor elke doe-het-zelver. Dit apparaat is met name vanwege de eenvoud zo prettig. Het is een compressor zonder al te veel poespas, zodat alle werkzaamheden makkelijk en goed uitgevoerd kunnen worden.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Draagbaar
 • Hoge maximale werkdruk
 • Olievrij
Nadelen
 • Te hoog geluidsniveau

Koopgids

Heb je interesse om één van de compressoren van het merk DeWalt aan te schaffen? Of ben je nog zoekende naar het geschikte model voor jou? Wellicht dat onderstaande koopgids je iets meer informatie kan geven over de verschillende kenmerken van een compressor.

Grootte van de tank

Bij een compressor valt er onderscheid te maken tussen een grote tank en een kleine tank. Als de compressor een tankinhoud van minder dan 20 liter heeft, spreken we over een kleine tank. Het maakt echter niet bijster veel uit hoe groot de tank is.

Een kleinere tank zorgt er namelijk voor dat de machine beter draagbaar is. Anderzijds zorgt een grotere tank er weer voor dat de machine krachtiger is. Hoe groot de tank van jouw compressor dient te worden, is dus volledig afhankelijk van je situatie en je wensen.

Maximale werkdruk

In de reviews hierboven hebben we de term ‘maximale werkdruk’ meerdere malen genoemd. In feite is de maximale werkdruk als volgt: Hoe hoger deze maximale werkdruk (die uitgedrukt wordt in bar) is, hoe groter de kracht is waarmee je lucht kunt gebruiken voor je taken.

Oftewel; met een hogere maximale werkdruk krijg je meer kracht geleverd vanuit de compressor. Ook hierbij geldt weer dat je je af dient te vragen of dit werkelijk noodzakelijk is. Is dat niet het geval? Dan ben je prima af met een (goedkopere) compressor met een lagere maximale werkdruk.

Olievrij of oliegesmeerd

In de inleiding van dit artikel begonnen we al over de twee verschillende varianten: olievrij en oliegesmeerd. Beide varianten hebben hun voor- en nadelen. Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen? Lees dan de inleiding van dit artikel even; daarin staan alle plussen en minnen duidelijk uiteengezet.

Ook hierbij geldt weer dat je je af moet vragen welke voordelen voor jou het zwaarst wegen. Uiteindelijk kan je alleen op die manier de beste aankoop doen. Een compressor is namelijk nogal persoonsgebonden; ook dat is de reden waarom het moeilijk is om 1 beste compressor aan te wijzen.

Tresna.nl
Logo