DeWalt multitool

Ben jij op zoek naar een multitool en is je oog gevallen op een DeWalt multitool? In dit artikel beschrijven we verschillende multitools van DeWalt en daarbij geven we aan wat volgens ons de beste keuze is in verschillende situaties. 

Voor een doe-het-zelver is het wenselijk om meerdere hoogwaardige gereedschappen te hebben. Met deze gereedschappen kunnen klusjes op een efficiënte manier uitgevoerd worden. Bovendien is het eindresultaat ook een stuk nauwkeuriger/fraaier. Als je specifiek naar een multifunctioneel gereedschap op zoek bent, is een multitool absoluut aan te raden.

Onze top 5 DeWalt multitools

Afbeelding

Product


DeWalt DWE315KT

Onze beste koop!

DeWalt DWE315KT

Beste koop

of

DeWalt DCS355P1

DeWalt DCS355P1

Beste krachtige multitool

of

DeWalt DCS355M2

DeWalt DCS355M2

Beste uitgebreide multitool

of

DeWalt DCS355D2

DeWalt DCS355D2

Beste professionele multitool

of

DeWalt DCS355NT

DeWalt DCS355NT

Beste voordelige multitool

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

DeWalt DWE315KT

Beste koop

DeWalt DWE315KT

of

DeWalt DCS355P1

Beste krachtige multitool

DeWalt DCS355P1

of

DeWalt DCS355M2

Beste uitgebreide multitool

DeWalt DCS355M2

of

DeWalt DCS355D2

Beste professionele multitool

DeWalt DCS355D2

of

DeWalt DCS355NT

Beste voordelige multitool

DeWalt DCS355NT

of

Een multitool is een compact en handzaam apparaat waar je meerdere klussen mee uit kunt voeren. Je kunt onder meer schuren, schrapen, zagen en slijpen. Je kunt dit apparaat dus bij één klus voor meerdere doeleinden gebruiken. Daarnaast is het een feit dat je een multitool bij vrijwel alle klussen prima kunt gebruiken.

Het is absoluut aan te raden om als doe-het-zelver zijnde eens naar een multitool te kijken. Als je naar het aanbod van multitools kijkt, zie je een behoorlijk uitgebreid aanbod. Recent hebben wij dit volledige aanbod gekeurd en op basis daarvan een top 5 samengesteld. Die top 5 is terug te vinden in ons artikel 'beste multitool’.

In dat artikel hebben we een multitool van DeWalt uitgeroepen tot de beste multitool. Dat apparaat had een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en had ook een zeer prettige bediening. Geldt dat voor alle multitools van DeWalt? Wij hebben de multitools van dit gekende merk met elkaar vergeleken en uiteindelijk een top 5 samengesteld. In onderstaande tabel vind je alvast deze top 5 van DeWalt multitools:

Heb je interesse om één van bovenstaande multitools aan te schaffen? Dan is het van belang om eerst te bepalen waar je de multitool voor wilt gaan gebruiken. Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, hebben wij namelijk de multitools aan een bepaalde categorie gekoppeld. Wil je graag de krachtigste multitool van DeWalt hebben? Dan vind je in bovenstaande mogelijkheid dé variant waar je voor moet kiezen. Dat geldt eveneens voor klussers die op zoek zijn naar de meest voordelige variant.

Waarom een multitool gebruiken?

Voordat we overgaan tot bespreken van de verschillende multitools van DeWalt, willen we eerst nader naar de voordelen van een multitool kijken. Wat is nou een zwaarwegende reden om dit apparaat te gaan gebruiken?

Eén van de redenen is dat je een multitool op onwijs veel verschillende manieren kunt gebruiken. Zoals we reeds hierboven al aangaven, kan je met een multitool zagen, slijpen, schuren en schrapen. Door deze multifunctionaliteit is het een veelzijdig apparaat waar je tijdens vele klussen van kunt genieten. Het apparaat heeft simpelweg veel te bieden en daar genieten doe-het-zelvers maar al te graag van.

Daarnaast is het prettig dat een multitool een behoorlijk compact apparaat is. Je kunt het apparaat makkelijk bedienen en na gebruik weer makkelijk opbergen. Ook dat spreekt veel doe-het-zelvers ongetwijfeld uitermate aan.

Tot slot is het ook nog een voordeel dat een multitool onwijs nauwkeurig werkt. Ook moeilijke plekjes en lastige hoekjes kunnen dankzij de multitool op de juiste manier aangepast worden. Dankzij de verschillende opzetstukjes kan je zeer nauwkeurig en prettig werken.

Heb je interesse om een multitool aan te schaffen? Dan is het absoluut aan te raden om eens naar een multitool van DeWalt te kijken. We trappen de reviews af met de variant die in onze ogen de beste koop is.

Beste koop – DeWalt DWE315KT

Recent hebben wij een uitgebreid review geschreven over deze DeWalt DWE315KT. Dat hebben we uiteraard niet zonder reden gedaan. Nee, in onze ogen is dit één van de beste multitools die je op de markt kunt vinden. Het apparaat is krachtig, heeft een gunstige prijs en wordt geleverd met de nodige accessoires. In onze ogen is dit dus de beste DeWalt multitool

Wil je de korte review van dit apparaat lezen? Lees dan op je gemakje door. Wil je graag de uitgebreide review lezen? Klik dan hier voor de DeWalt DWE315KT review.

Een absoluut voordeel van dit apparaat is het gemak waarmee je werkt. Het apparaat houdt heerlijk vast, het apparaat heeft een geïntegreerde werklamp en het apparaat heeft een minieme trillingswaarde. Deze verschillende aspecten zorgen ervoor dat je moeiteloos urenlang achtereen gesloten met dit apparaat kunt werken.

Bijkomend voordeel is dat het apparaat ook nog een stofafzuiging heeft. Wil je graag dat jouw ruimte niet helemaal onder het zaagsel of stof komt te liggen? Sluit dan je stofzuiger op deze multitool aan, zodat al het zaagsel en stof direct in de stofzuiger terechtkomt.

Ook is het onwijs prettig dat je zélf het toerental van deze multitool kunt bepalen. Je kunt hierdoor bij alle soorten werkzaamheden de optimale controle over het apparaat behouden. Dat is bijzonder prettig, aangezien je daardoor ook bijzonder nauwkeurig kan werken.

Met dit apparaat ben je sowieso in staat om veel uiteenlopende werkzaamheden uit te voeren. Je kunt met het apparaat zagen, slijpen, schrapen en schuren. Bij alle klussen in of rondom jouw huis kan je deze DeWalt multitool prima gebruiken.

Als je met het apparaat aan de slag gaat, heb je een vermogen van 300 watt tot je beschikking. Dit is meer dan voldoende voor nagenoeg alle klussen. Bijkomend voordeel is dat je zelf niet al te veel kracht hoeft te zetten. Nee, deze multitool neemt eigenlijk al het zware werk uit handen. Doordat je zelf het toerental kunt bepalen, kan je het vermogen overigens ook altijd op de juiste manier inzetten.

Binnen het huidige assortiment van DeWalt is dit overigens de enige multitool die op netstroom werkt. Alle overige varianten werken op een accu; beide soorten hebben zo hun voor en tegens. Feit is dat je bij dit apparaat een netsnoer van maar liefst 5 meter lang hebt. Daardoor geniet je ook van een nagenoeg onbeperkte bewegingsvrijheid en kan je dus op nagenoeg alle locaties de klussen uitvoeren.

Ook is het onwijs prettig dat je bij aanschaf van dit apparaat veel accessoires meegeleverd krijgt. De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:

 • Zaagblad voor hout met nagels
 • Zaagblad met snelle zaagsnede voor hout
 • Detailzaagblad voor hout
 • Zaagblad (halve cirkel) voor hout
 • Voegenschraperzaagblad
 • Schraapblad Schuurzool
 • Schuurbladen (25pcs)
 • Universele adapter 5mm
 • Hexsleutel
 • Stofafzuighulpstuk
 • Dieptestop en zaaggeleider 3mm
 • Hexsleutel
 • TSTAK koffer

Eigenlijk al deze accessoires brengen flinke voordelen met zich mee. In onze ogen geldt dat absoluut voor de meegeleverde koffer. Dankzij deze koffer kan je jouw multitool altijd op een veilige manier opbergen. Ook kan je in deze koffer op een praktische manier alle accessoires bewaren. Ideaal!

DeWalt DWE315KT vermogen

Tot slot willen we ook nog benoemen dat deze multitool behoorlijk voordelig geprijsd is. Bij onze partner Toolmax betaal je een bedrag van slechts 223 euro. Dat bedrag staat eigenlijk in schril contrast met alle voordelen én de kwaliteit die dit apparaat te bieden heeft.

Het mag duidelijk zijn; we zijn onwijs te spreken over de DeWalt DWE315KT. Hebben wij de test van dit apparaat ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, eigenlijk twee duidelijke nadelen.

Allereerst is het spijtig dat het apparaat nogal veel lawaai maakt. Het maximale geluidsniveau is vastgesteld op 98 decibel. Normaliter is een geluid vanaf ongeveer 82 decibel al schadelijk voor het menselijke oor. Dit betekent dat dit apparaat écht veel geluid maakt en dat je dus altijd gehoorbescherming moet dragen.

Het tweede nadeel is terug te vinden in het gewicht van dit apparaat. Met een gewicht van 1,5 kilogram is het één van de zwaardere multitools. Dit merk je met name als je bijvoorbeeld boven je hoofd moet werken of langere tijd het apparaat vast moet houden.

Het lichte gewicht van dit toestel (1,6 kilogram) en de vormgeving zijn niet altijd even handig. De accuboormachine valt gemakkelijk om met de boorkop naar de grond. Oppassen dus als je bijvoorbeeld werkt op een vloer met nieuw laminaat.

Voordelen

 • Prettige bediening
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Gunstig geprijsd

Nadelen

 • Relatief zwaar
 • Maakt teveel lawaai

Conclusie

De DeWalt DWE315KT is wat ons betreft de allerbeste multitool van het merk DeWalt. Deze multitool heeft eigenlijk alles waar je als doe-het-zelver maar naar op zoek kunt zijn. Het apparaat is krachtig, houdt prettig vast, heeft voldoende vermogen en wordt met alle benodigde accessoires geleverd. Al met al een ideaal apparaat!

Beste krachtige multitool – DeWalt DCS355P1

Wil je graag een multitool voor zware en intensieve mogelijkheden? Dan heb je binnen het assortiment van DeWalt enkele mogelijkheden. Je kunt voor de hierboven beschreven variant kiezen, maar je kunt ook voor de DeWalt DCS355P1 kiezen. Dit apparaat heeft in onze ogen onwijs veel te bieden, waaronder bijzonder veel kracht.

Net zoals de hierboven genoemde variant heeft ook deze multitool een vermogen van 300 watt. Dankzij dat vermogen is het apparaat in staat om allerlei (intensieve) klussen uit te voeren. Je kunt met het apparaat onder meer zagen, schuren, slijpen en schrapen.

Dat is echter niet het enige waarom we dit apparaat tot beste krachtig multitool aangewezen hebben. Nee, het apparaat wordt geleverd met een 5.0 Ah Li-ion accu. Dankzij deze accu is de multitool nog krachtiger en kan je nog sneller en prettiger werken.

Het apparaat wordt geleverd inclusief 1 accu en een oplader. Het betreft hierbij een zogeheten XR accu. Dit betekent dat je deze accu ook voor andere apparaten van DeWalt kunt gebruiken, zolang die apparaten ook maar gebruik van het XR platform maken.

Behalve de accu en de oplader krijg je standaard ook nog de volgende accessoires meegeleverd:

 • 1 x 5Ah L-ion batterijen
 • XR Charger
 • Koffer TStak II
 • 1 x FastCut hout zaagblad
 • 1 x hout met spijkers blad
 • 1 x detail hout zaagblad
 • 1 x halve cirkel mes
 • 1 x spatel
 • 1 x schuurzool
 • 25 x schuurbladen

Wil je graag snel tussen deze opzetstukjes en accessoires kunnen wisselen? Ook dat gaat uiterst makkelijk bij DeWalt DCS33P1. Je hoeft hier namelijk geen extern gereedschap voor te gebruiken. Met behulp van een handig kliksysteem heb je binnen de kortste keren het opzetstukje veranderd. Ideaal!

Bij deze multitool heb je ook de beschikking over een zogeheten Dual-Grip variabele snelheid trekker. Dankzij deze functie ben je in staat om zeer nauwkeurig de snelheid van de multitool zelf te bepalen. Je kunt hierdoor nóg nauwkeuriger en prettiger werken, aangezien je altijd de optimale controle weet te behouden.

Tijdens het werken met deze multitool maak je ook prettig gebruik van de geïntegreerde LED lamp. Deze lamp stelt je in staat om het betreffende werkstuk of object perfect te verlichten. Ondertussen kan je ook van de diepte instelling van de machine gebruik maken, zodat je nooit té diep in het betreffende werkstuk of object gaat zagen.

In onze ogen is dit een multitool waar je onwijs veel plezier aan kunt beleven. Helaas moeten we wel opmerken dat het apparaat ook twee nadelen heeft. Het eerste nadeel is terug te vinden in het prijskaartje. Bij onze partner Toolmax betaal je een bedrag van 299 euro voor deze multitool; dat is fors meer dan de hierboven genoemde variant.

DeWalt DCS355 P1

Daarnaast is het apparaat ook relatief zwaar. Inclusief de accu weegt dit apparaat namelijk 1,68 kilogram. Mocht je langere tijd achtereen gesloten met dit apparaat werken, kan dat mogelijk tot zware armen gaan leiden. Gelukkig ligt de trillingswaarde van het apparaat behoorlijk laag!

Het apparaat is nogal prijzig; rond de 300 euro.

Voordelen

 • Onwijs krachtig
 • Zeer nauwkeurig werken
 • Veel accessoires geleverd

Nadelen

 • Nogal prijzig
 • Relatief zwaar

Conclusie

De DeWalt DCS355P1 is wat ons betreft de beste krachtige multitool van DeWalt. Het apparaat heeft een vermogen van 300 watt en een sterke 5.0 Ah Li-ion accu. Met het apparaat werk je op een snelle, nauwkeurige en prettige manier; dit komt onder meer door de variabele snelheidsregeling, de minieme trillingswaarde en de geïntegreerde werklamp!

Beste uitgebreide multitool – DeWalt DCS355M2

Als je de verschillende multitools van DeWalt met elkaar gaat vergelijken, ontdek je dat deze veel overeenkomsten hebben. Toch zijn er enkele eigenschappen waarmee bepaalde multitools zich weten te onderscheiden. Dat is ook het geval bij de DeWalt DCS355M2. Dit is namelijk in onze ogen de beste uitgebreide multitool.

Wat we daar precies mee bedoelen? Nou, dat je ongelooflijk veel accessoires meegeleverd krijgt bij deze multitool. Als je besluit om deze multitool aan te schaffen, mag je de volgende accessoires ook verwelkomen:

 • 2x 4,0Ah Li-Ion accu met acculadingsindicator
 • XR multilader
 • TSTAK koffer
 • 1x 31x43mm houtzaagblad
 • 1x 31x43mm blad voor nagels in hout
 • 1x schraper
 • 1x rond zaagblad
 • 1x Carbide voegenzaag
 • 1x hout detailzaagblad
 • 1x schuurzool
 • 25-delige schuurpapierset
 • 1x dieptestop
 • 1x stofafzuigadapter
 • 1x universele accessoire-adapter

Dankzij deze lange lijst met meegeleverde accessoires kan je deze multitool op een zeer prettige manier gebruiken. Het is met dit apparaat mogelijk om zowel te zagen en te schrapen als te slijpen en te schuren. Om één van deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, is het eerst zaak om het juiste opzetstukje er op te zetten. Dit gaat gemakkelijk met een kliksysteem; je hebt daar geen extern gereedschap voor nodig.

Een ander pluspunt is terug te vinden in de meegeleverde accu’s. Je krijgt namelijk niet 1, maar liefst 2 accu’s standaard meegeleverd. Mocht één van de accu’s op zijn, kan je dus altijd verder aan de slag met de tweede accu. De lege accu laadt de XR multilader vervolgens snel weer op.

De DeWalt DCS355M2 is met een vermogen van 300 watt behoorlijk krachtig te noemen. In vergelijking met de hierboven genoemde variant zijn de meegeleverde accu’s echter iets minder sterk; 4,0Ah in plaats van 5,0 Ah. Desalniettemin kan je met deze multitool alle klussen in en rondom huis tot een goed einde volbrengen.

Ben je bang dat je te diep in een object gaat zagen? Maak dan gebruik van de handige diepte instelling. Ook heb je bij deze multitool, dankzij de Dual-Grip variabele snelheid trekker, optimale controle over de snelheid. Je bepaalt namelijk volledig zelf het toerental van deze multitool.

Verder zijn we ook te spreken over de geïntegreerde werkverlichting. DeWalt heeft bij het ontwerp gekozen voor een ergonomisch apparaat, waarbij op de juiste plek een geïntegreerde lamp aangebracht is. Hierdoor wordt het werkstuk altijd op de perfecte manier verlicht, zodat je ook in de late avonduurtjes nog perfect door kunt werken.

DeWalt DCS355M2 Oscillerende multitoo

Een belangrijk nadeel is echter terug te vinden in het prijskaartje van deze multitool. Het klopt dat je onwijs veel accessoires meegeleverd krijgt, maar daar betaal je dan ook voor. Dit apparaat kost bij onze partner Toolmax namelijk 358,99 euro. Daarmee is ‘ie fors duurder dan de twee hierboven genoemde varianten.

Een ander nadeel is terug te vinden in het forse gewicht. Net zoals de hierboven genoemde variant weegt deze multitool bijna 1,7 kilogram. Dat is iets waar je rekening mee moet houden als je bijvoorbeeld niet al te krachtige armen hebt of langere tijd achtereen gesloten aan de slag moet gaan met deze multitool.

Het apparaat is met een prijs van ongeveer 360 euro behoorlijk duur te noemen.

Voordelen

 • Onwijs veel accessoires meegeleverd
 • Prettige bediening
 • Zeer nauwkeurig werken

Nadelen

 • Behoorlijk duur
 • Relatief zwaar

Conclusie

De DeWalt DCS355M2 is wat ons betreft de beste uitgebreide multitool van DeWalt. Je krijgt bij deze multitool namelijk onwijs veel verschillende accessoires meegeleverd, waaronder twee accu’s. Het apparaat heeft een prettige bediening, stelt je in staat om nauwkeurig te werken en is onwijs multifunctioneel!

Beste professionele multitool – DeWalt DCS355D2

Het is absoluut niet zo dat de multitools van DeWalt alleen voor doe-het-zelvers geschikt zijn. Ook professionals kunnen hier onwijs veel plezier aan beleven, zolang zij voor de juiste multitool kiezen. In onze ogen kunnen professionals het beste voor deze DeWalt DCS355D2 multitool kiezen.

Deze multitool heeft onwijs veel voor de professional te bieden, waaronder een flinke lijst met meegeleverde accessoires. Als je voor deze multitool van DeWalt kiest, krijg je de volgende accessoires standaard meegeleverd:

 • 2 x 2Ah L-ion batterijen
 • XR Charger
 • Koffer TStak II
 • 1 x FastCut hout zaagblad
 • 1 x hout met spijkers blad
 • 1 x detail hout zaagblad
 • 1 x halve cirkel mes
 • 1 x spatel
 • 1 x schuurzool
 • 25 x schuurbladen

Hierbij vallen met name de twee accu’s op. Doordat je twee accu’s meegeleverd krijgt, kan je altijd op de gewenste manier doorwerken. Bijkomend voordeel is dat het zogeheten 2,0 Ah Li-ion accu’s betreffen. Deze accu’s zijn in vergelijking met de 4,0 Ah Li-ion accu’s een stuk lichter. Op het totaalgewicht van de multitool scheelt dit ruim 200 gram, waardoor het voor een professional mogelijk is om langdurig achtereen gesloten met deze multitool te werken.

Na een lange werkdag kan je de multitool plus meegeleverde accessoires in de meegeleverde koffer opbergen. Je hebt hierdoor alle accessoires altijd bij de hand en hoeft niet bang te zijn dat de multitool beschadigd raakt. De koffer zorgt voor de gewenste veiligheid en opbergmogelijkheden.

Als professional zijnde wil je elke klus perfect én zo snel mogelijk voltooien. Dat is met deze multitool absoluut onmogelijk, onder meer vanwege het makkelijke kliksysteem. Dankzij dit kliksysteem kan je moeiteloos de verschillende opzetstukjes wisselen; je hebt hier géén extern gereedschap voor nodig. Met de verschillende opzetstukjes ben je in staat om te schuren, slijpen, zagen en schrapen.

Wil je ook eens in de avonduurtjes nog wat werk verrichten? Of moet je soms in lastige en donkere hoekjes het werk verrichten? Dan heb je bij deze multitool gelukkig de beschikking over een geïntegreerde werklamp. Deze werklamp zorgt altijd voor perfecte verlichting van het werkoppervlakte; ideaal.

Bij het uitvoeren van de verschillende klussen wil je altijd de optimale controle behouden. Dat is bij de DeWalt DCS355D2 mogelijk dankzij de Dual-Grip variabele snelheid trekker. Dankzij deze functie ben je in staat om zelf het toerental van de multitool te bepalen. Je kunt daardoor het toerental op een perfecte manier afstemmen op het soort klus.

Deze multitool heeft in onze ogen slechts twee nadelen. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Voor deze multitool betaal je namelijk een bedrag van bijna 300 euro inclusief BTW. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar dit bedrag is de multitool dubbel en dwars waard.

Beste professionele multitool - DeWalt DCS355D2

Daarnaast is het spijtig dat de accu’s geen al te lange accuduur hebben. De 4,0 Ah accu’s hebben een langere werkduur, maar zijn een stukje zwaarder. Indien gewenst kan je altijd de 4,0 Ah accu’s nog separaat aanschaffen en die gaan gebruiken in plaats van de 2,0 Ah accu’s.

De accu's zijn relatief snel leeg.

Voordelen

 • Veel accessoires meegeleverd
 • Relatief licht van gewicht
 • Optimale controle

Nadelen

 • Relatief prijzig
 • Accu's gaan niet al te lang mee

Conclusie

De DeWalt DCS355D2 is wat ons betreft de beste DeWalt multitool voor professionals. Het apparaat is behoorlijk licht, heeft een prettige bediening en heeft enkele handige functies. Dankzij de lange lijst met meegeleverde accessoires heb je bovendien direct alle benodigdheden in huis om allerlei klussen op een vakkundige, snelle en nauwkeurige wijze te voltooien!

Beste voordelige multitool – DeWalt DCS355NT

Wil je het liefste niet al te veel geld aan een multitool uitgeven? Wil je echter wel over een hoogwaardige, nauwkeurige en krachtige multitool beschikken? Dan is het wat ons betreft een verstandige keus om voor de DeWalt DCS355NT te gaan. Deze multitool is onze ogen de beste voordelige multitool binnen het assortiment van DeWalt.

Laten we maar direct aftrappen met het benoemen van het prijskaartje van deze multitool; 199 euro. Met dit prijskaartje is deze multitool (fors) voordeliger dan veel van de hierboven genoemde multitools. Ondanks dit gunstige prijskaartje krijg je de juiste accessoires meegeleverd en levert de multitool de benodigde kracht.

Bij aanschaf van deze DeWalt multitool krijg je standaard de volgende accessoires meegeleverd:

 • 1x TSTAK koffer
 • 1x 31x43mm houtzaagblad
 • 1x 31x43mm blad voor nagels in hout
 • 1x schraper
 • 1x rond zaagblad
 • 1x Carbide voegenzaag
 • 1x hout detailzaagblad
 • 1x schuurzool
 • 25-delige schuurpapierset
 • 1x dieptestop
 • 1x stofafzuigadapter
 • 1x universele accessoire-adapter

Deze accessoires leveren veel voordelen op, maar we willen ook direct het eerste en belangrijkste nadeel aanstippen. Je krijgt bij deze multitool namelijk géén accu en lader meegeleverd. Heb je thuis nog een ander apparaat van DeWalt met het XR platform liggen? Dan kan je die accu’s voor deze multitool gebruiken. In andere situaties moet je de accu(s) en oplader separaat aanschaffen.

Bij het ontwerpen van deze multitool heeft DeWalt gekozen voor een nieuw soort motor. Deze koolborstelloze motor heeft een 57% langere werktijd, waardoor je sneller, krachtiger en prettiger aan de slag kunt gaan. Dat wordt verder versterkt door andere handige functies op deze multitool.

Zo heb je bij deze multitool altijd de controle over de snelheid. Je bepaalt dankzij de Dual-Grip variabele snelheid trekker zelf wat het toerental van de machine is. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je de controle over het apparaat kwijtraakt. Ook weet je zeker dat je zeer nauwkeurig kunt werken; dat is te danken aan de dieptestop en zaaggeleider. Deze functies zorgen ervoor dat je niet té diep kunt zagen en dat je ondertussen ook nog in rechte lijnen het werk uit weet te voeren.

Ook willen we graag nog het wisselen van de opzetstukjes benoemen. Dankzij een innovatief kliksysteem gaat dit onwijs makkelijk. Je hoeft niet met extern gereedschap aan de slag te gaan, waardoor het wisselen onwijs snel gaat.

Tijdens het werken kan je bovendien gebruik maken van de geïntegreerde werklamp. Onwijs handig als je ’s avonds nog een klus uit wilt voeren of als je in een donkere hoek moet werken.

Beste voordelige multitool - DeWalt DCS355NT

Het belangrijkste nadeel van deze multitool hebben we reeds hierboven genoemd. Een ander nadeel is terug te vinden in het geluidsniveau. Deze multitool maakt een geluid van maximaal 97 decibel, waardoor het apparaat echt heel luid is. Het advies is dan ook om te allen tijde met gehoorbescherming op te werken.

Het apparaat wordt zonder accu(s) en oplader geleverd.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • Zeer nauwkeurig werken
 • Optimale controle

Nadelen

 • Zonder accu's en oplader geleverd
 • Hoog geluidsniveau

Conclusie

De DeWalt DCS355NT is de beste voordelige DeWalt multitool. Met een bedrag van zo’n 215 euro hoef je hier fors minder voor te betalen dan voor andere varianten. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je standaard geen accu’s en opladers meegeleverd krijgt.

Koopgids

Aan de hand van bovenstaande reviews kunnen we één ding concluderen; het aanbod van DeWalt is zeer interessant te noemen. Het bedrijf is in staat om verschillende hoogwaardige multitools te leveren. Door het uitgebreide aanbod van hoogwaardige multitools is het wellicht lastig om een keuze te maken. Om je een handje bij deze keuze te helpen, hebben we in onderstaande koopgids de belangrijkste criteria van een multitool uitgelegd.

Meegeleverde accessoires

In bovenstaande reviews hebben we veel aandacht besteed aan de meegeleverde accessoires. Dit is namelijk één van de belangrijkste criteria waarmee het onderscheid tussen de verschillende DeWalt multitools aangetoond kan worden.

Ons advies is om niet altijd voor het apparaat met de meeste accessoires te gaan. Nee, je kunt beter gaan voor het apparaat dat de beste accessoires voor jouw situatie heeft.

DeWalt DCS355D2


Aandrijving

Wil je graag een multitool op een accu hebben? Of prefereer je een multitool die op netstroom werkt? In bovenstaande reviews is alleen de beste koop werkend op netstroom; de overige apparaten werken op een accu. Beide varianten hebben hun voor en tegens. Vraag jezelf af waar en hoe je het apparaat wenst te gebruiken, zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt gaan maken.

Optimale controle

Als je met een multitool aan de slag gaat, kan je verschillende werkzaamheden uit gaan voeren. Je kunt immers schrapen, slijpen, zagen en schuren met een dergelijk apparaat. Als je met één van deze werkzaamheden bezig bent, is het wel prettig als je de optimale controle weet te behouden. Dat is bij de DeWalt multitools mogelijk dankzij bijvoorbeeld een variabele snelheid trekker. Let bij het vergelijken van de multitools dus altijd goed op of er dergelijke functies aanwezig zijn.

Gewicht

Aangezien een multitool geen al te groot apparaat is, ligt het gewicht niet al te hoog. Doordat het gewicht niet al te hoog is, zijn minieme gewichtsverschillen al snel voelbaar. Let daarom altijd goed op het totale gewicht van de multitool (inclusief accu). Een verschil tussen 1,4 en 1,6 kilo is bij een multitool namelijk goed voelbaar.

Budget

Tot slot willen we je aanraden om goed naar het prijskaartje van de multitool te kijken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, variëren de prijskaartjes nogal. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast, zodat je gericht(er) kunt gaan zoeken. Ook weet je daardoor zeker dat je niet té veel geld aan een DeWalt multitool uit gaat geven.

Koppel

Een andere term die je op websites zoals Coolblue of Bol.com vaak ziet is het koppel. Het koppel bepaalt de kracht van de accuboormachine. Dit is het draaivermogen van de machine die uitgedrukt wordt in in newtonmeter (Nm). Zo kun je voor een bepaalde machine een maximaal draaivermogen instellen, en dat bepaalt de “souplesse” en het gemak waarmee je door je materiaal boort. Je kunt de koppel of draaisnelheid bij elk toestel aanpassen aan de specifieke omstandigheden van je materiaal.

DeWalt

In 1924 werd in Amerika het bedrijf DeWalt opgericht. De oprichter van dit bedrijf is de oorspronkelijke uitvinder van de afkortzaag en is dus een belangrijk persoon in de geschiedenis van elektrische apparaten geweest. Het bedrijf DeWalt groeide sinds de oprichting behoorlijk snel, waarna in 1949 het bedrijf verkocht werd aan een grotere partij. In 1960 werd het bedrijf uiteindelijk verkocht aan de Black & Decker Group; daar maakt het bedrijf nu nog steeds onderdeel van uit.

DeWalt

Hedendaags is DeWalt een hoogwaardige leverancier van verschillende elektrische gereedschappen. Het assortiment is onwijs uitgebreid te noemen en valt te herkennen aan de kleurstelling; zwart met geel. Een hoge kwaliteit, uitgebreide gereedschappen en marktconforme tarieven zijn verder eigenschappen waar DeWalt zich mee weet te onderscheiden.

Besluit

Met de aanschaf van een DeWalt multitool doe je absoluut een verstandige keuze. Het is alleen nog een kwestie van het uitzoeken van de juiste multitool. Lees daarom op je gemakje de bovenstaande reviews door en bepaal welke multitool het beste op jouw wensen en voorkeuren aansluit. Voor meer informatie en vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van onze partners. Veel plezier met je nieuwe multitool van DeWalt!

Tresna.nl
Logo