Bosch zaagtafel

Als doe-het-zelver kom je regelmatig voor uitdagende klussen te staan. Klussen waarbij je het nodige denkwerk moet verrichten, maar ook waarbij je het juiste gereedschap hebt. Mede daarom is het, voor een doe-het-zelver én voor een professional, aan te raden om het juiste gereedschap te hebben. Wij hebben recent een artikel geschreven over de must-haves voor een doe-het-zelver. Oftewel; welke gereedschappen mogen écht niet in jouw gereedschapskoffer ontbreken?

Een voorbeeld van een dergelijk stuk gereedschap is een zaag. Bij ongelooflijk veel klussen kan je simpelweg niet zonder een zaag. Ons advies is dan ook om altijd een geschikte zaag bij de hand te hebben. Dat kan echter enigszins lastig zijn, aangezien er ongelooflijk veel verschillende zagen op de markt bestaan. Als je op zoek naar een handige zaag bent, zit je met een zaagtafel goed.

Bosch Professional GTS 10 J Zaagtafel

Een zaagtafel is eigenlijk niet met een ander soort zaag te vergelijken. Een zaagtafel is een tafel met daarop een tafelblad. In dit tafelblad zit een zaagblad welke aangedreven wordt door een motor. Door de constructie van een zaagtafel is het mogelijk om grote en massieve stukken hout door te zagen. Het voordeel van een zaagtafel is dat je dergelijke objecten met een grote nauwkeurigheid door kunt zagen.

Als je op zoek naar een zaagtafel bent, heb je genoeg keus. Meerdere fabrikanten leveren prima zaagtafels waarmee jij al je zaagklussen uit kunt voeren. In dit artikel richten wij ons specifiek op de zaagtafels van het merk Bosch. Dit merk is één van de pioniers binnen de markt van elektrische gereedschappen. Het is dan ook niet vreemd dat Bosch meerdere zaagtafels in het assortiment heeft. Maar, welke zaagtafel is nou het beste?

In dit artikel kan je verschillende zaagtafels van Bosch vinden. Wij hebben de zaagtafels namelijk aan een strenge test onderworpen. Op basis van de resultaten hebben we uiteindelijk per categorie voor de beste in zijn soort gekozen. We hebben daarbij de volgende categorieën aangehouden:

 • Beste zaagtafel voor de doe-het-zelver
 • Beste zaagtafel voor de professional
 • Beste zaagtafel met onderstel

Lees hieronder per categorie de reviews door en maak op basis daarvan uiteindelijk de beste keuze. Aan het einde van dit artikel kan je tevens nog een korte koopgids vinden. In die koopgids benoemen we nog in het kort de belangrijkste kenmerken van een goede zaagtafel. Als je een zaagtafel van Bosch koopt, ben je in ieder geval van een prima kwaliteit verzekerd.

Bosch PTS 10 Zaagtafel – Beste zaagtafel voor de doe-het-zelver

Bosch PTS 10

Een doe-het-zelver heeft, over het algemeen, niet al te veel baat bij zéér krachtige elektrische gereedschappen. Met een middelmatige motor kunnen ook de gewenste resultaten behaald worden. Als je op zoek naar een geschikte zaagtafel bent, kom je al snel bij de Bosch PTS 10 zaagtafel uit. Deze zaagtafel van Bosch heeft eigenlijk alles wat een doe-het-zelver nodig heeft.

Met deze zaagtafel ben je in staat om grote werkstukken door te zagen. Als je bijvoorbeeld grote planken hout hebt, is het een fluitje van een cent om deze met deze zaagtafel door te zagen.

Dit alles gebeurt met dank aan een krachtige 1400 watt motor. Deze motor is niet zo krachtig als de motor van professionele apparaten, maar levert meer dan voldoende kracht. Dankzij de motor ben je in staat om, zonder zelf veel moeite te doen, de houten planken probleemloos door te zagen.

Ook is het mogelijk om het zaagblad met behulp van een traploze verstelling in te stellen. Hierdoor is het mogelijk om het zaagblad op de gewenste hoogte en in de gewenste hoek in te stellen. Het voordeel hiervan? Je bent verzekerd van het beste resultaat, indien je deze verstelling op de juiste manier gebruikt.

Daarnaast heb je ook de beschikking over een zijdelingse en achterste tafelverlenging. Dankzij deze tafelverlenging is het mogelijk om de zaagtafel nóg groter te maken. Het voordeel? Je kunt nóg grotere objecten zeer nauwkeurig op het juiste formaat zagen.

Bij het gebruik maken van een zaagtafel is het ook altijd belangrijk om op de veiligheid te letten. Gelukkig heeft Bosch ook daar aan gedacht. De Bosch PTS 10 Zaagtafel heeft namelijk de beschikking over een soft start. Hiermee kan je op een rustige manier beginnen met zagen, zodat je altijd de optimale controle over de werkzaamheden houdt.

Ben jij ook een liefhebber van het werken in een schone ruimte? Als je een zaagtafel gebruikt, komt er behoorlijk veel vuil, zaagsel en stof los. Gelukkig is het mogelijk om een stofzuiger op deze zaagtafel aan te sluiten. Daarmee blijft de werkruimte dus vrij van al het vuil, zaagsel en stof. Dat is prettig, niet waar?

Hebben we dan helemaal geen nadelen weten te ontdekken? Nou, toch wel één belangrijk nadeel. Het is namelijk erg spijtig dat deze zaagtafel geen onderstel heeft. Dat zou het werken nog een stukje comfortabeler maken. Maar, gelukkig kan je altijd nog voor de Bosch PTS 10 T zaagtafel kiezen. Dat is namelijk de beste zaagtafel met onderstel; onder het kopje ‘Beste zaagtafel met onderstel’ kan je de review over deze machine vinden.

Een ander ‘nadeel’ is dat je voor deze machine zo’n € 390,00 af moet rekenen. Dit is een relatief hoog bedrag voor een doe-het-zelver. Maar, je kunt er wel van uitgaan dat de prijs-kwaliteitsverhouding prima in orde is.

Tot slot willen we als laatste nadeel nog het aantal zaagbladen aanstippen. Bij aanschaf van deze zaagtafel krijg je namelijk maar één zaagblad meegeleverd. Dit betreft een zaagblad met 40 tanden, maar in de praktijk zal al snel blijken dat je meerdere zaagbladen nodig hebt voor het perfecte resultaat.

Geen onderstel aanwezig.
Conclusie:
De Bosch PTS 10 is de perfecte zaagtafel voor elke doe-het-zelver. Het maakt niet uit of je hier dagelijks gebruikt van wilt maken of heel zelden. Je kunt altijd op deze zaagtafel rekenen. Dankzij handige en veilige features (softstart) kan je altijd op de gewenste manier werken. Het eindresultaat is ook altijd erg prettig, vanwege de grote nauwkeurigheid waarmee deze machine werkt.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Zeer nauwkeurig
 • Inclusief stof afzuig functie
 • Soft start
 • Krachtige 1400 watt motor
Nadelen
 • Relatief duur
 • Geen zaagblad meegeleverd
 • Geen onderstel aanwezig

Bosch Professional GTS 10 J Zaagtafel – Beste zaagtafel voor de professional

Bosch Professional GTS 10 J Zaagtafel

In het assortiment van Bosch is een duidelijke lijn zichtbaar tussen de gereedschappen voor professionals en voor doe-het-zelvers. De apparaten die voor professionals bestemd zijn, hebben namelijk altijd een blauwe kleur. Als je op zoek naar een geschikte professionele zaagtafel bent, zit je met deze Bosch Professional GTS 10 J zaagtafel goed.

In onze ogen is dit namelijk de beste zaagtafel voor een professional. Een professional heeft altijd behoefte aan een krachtig en betrouwbaar apparaat. Aan deze eisen voldoet deze zaagtafel absoluut. Deze zaagtafel heeft namelijk de beschikking over een krachtige 1800 watt motor. Een prachtige motor met bijzonder veel kracht.

Daarnaast is het ook nog een relatief compacte zaagtafel. Hierdoor is het voor een professional mogelijk om de zaagtafel mee naar een klus op locatie te nemen. Hierdoor ben je flexibel en kan je op een efficiënte en snelle manier door blijven werken.

Om het transporteren van deze zaagtafel te vergemakkelijken, heeft de zaagtafel meerdere greep vlakken. Je kunt de machine met behulp van deze vlakken makkelijk beet pakken, zodat het tillen niet al te moeilijk is. Uitermate handig, met name voor een professional.

Ook op het gebied van veiligheid heeft Bosch uiteraard de nodige maatregelen getroffen. Zo is het mogelijk om montagegereedschap en andere toebehoren veilig op/aan de machine op te bergen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afzuigadapter.

Bij de Bosch Professional GTS 10 J is het namelijk mogelijk om de stofzuiger direct aan te sluiten. Dat wil zeggen dat je geen last van rondvliegend vuil en zaagsel hebt. Uitermate prettig voor een professional, aangezien je dan ook vaak bij andere mensen thuis dient te werken.

Voor een professional spelen de cijfers altijd een grote rol. Neem onderstaande cijfers daarom zeker eens door:

 • Zaaghoogtes tot 79 mm
 • Zaagcapaciteit recht tot 460 mm
 • Zaagcapaciteit links tot 210 mm

Uiteraard streeft een professional altijd naar het perfecte resultaat. Met deze zaagtafel van Bosch kan dat perfecte resultaat behaald worden. Dit is te danken aan de parallelgeleider. Deze geleider zorgt ervoor dat de perfecte zaagsnede behaald kan worden. Overigens is het ook mogelijk om deze parellelgeleider naar eigen inzicht in te stellen en aan te passen.

Zijn er dan helemaal geen nadelen bij deze zaagtafel? Wel, het is een nadeel dat er geen onderstel aanwezig is. Voor het werken op locatie kan dit namelijk ontzettend handig zijn. Helaas is dat dus niet mogelijk.

Daarnaast is het een nadeel dat je bij aanschaf maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Een professional heeft ongetwijfeld behoefte aan meerdere zaagbladen.

Je krijgt bij aankoop maar één zaagblad meegeleverd.

Conclusie:
De Bosch Professional GTS 10 J is de beste zaagtafel voor elke professional. Dankzij de compacte en handige vorm is het niet al te lastig om deze zaagtafel op te tillen en te verplaatsen. Uitermate handig voor een professional. Andere features zorgen tevens voor een veilige en prettige werkomgeving. Wat wens je nog meer? De kers op de taart is dan ook nog eens een 1800 watt krachtige motor.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Krachtige motor
 • Compact formaat
 • Zeer nauwkeurige zaagsneden
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Geen onderstel aanwezig

Bosch PTS 10 T Zaagtafel – beste zaagtafel met onderstel

Bosch PTS 10 T Zaagtafel

Sommige doe-het-zelvers en professional werken het liefste met een onderstel. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, aangezien het bijzonder comfortabel werkt. Als je op zoek naar een dergelijke zaagtafel bent, kan je het beste voor de Bosch PTS 10 T zaagtafel kiezen. Dat is namelijk, in onze ogen, de beste zaagtafel met een onderstel.

Dit is in feite dezelfde tafel als de hierboven besproken Bosch PTS 10 Zaagtafel. Voor een volledige review van deze tafel verwijzen wij je dus naar het kopje ‘De beste zaagtafel voor de doe-het-zelver’.

Het belangrijkste voordeel van deze zaagtafel is in ieder geval het grote en stevige onderstel. Dit onderstel zorgt voor een hoop comfort, aangezien je minder gebukt hoeft te werken.

In onderstaande tabel zijn alle voor- en nadelen van deze zaagtafel mét onderstel te vinden:

Voordelen
 • Met onderstel
 • Zeer nauwkeurig
 • Inclusief stof afzuig functie
 • Soft start
 • Krachtige 1400 watt motor
Nadelen
 • Relatief duur
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Bekijk actuele prijzen van de Bosch PTS 10T zaagtafel:

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Koopgids

Het kopen van een zaagtafel is, over het algemeen, een ietwat lastige klus. Je dient namelijk met meerdere factoren rekening te houden. Uiteraard speelt ook je eigen budget hier een belangrijke rol bij. Als je de zaagtafel niet al te vaak gaat gebruiken, is het zonde om veel geld hierin te investeren. Maar, als je een zaagtafel van een kwalitatief merk, zoals Bosch, aanschaft, ben je wel verzekerd van een lange levensduur.

Bij het uitzoeken van een nieuwe zaagtafel is het in ieder geval handig om op de volgende factoren te letten.

Motor

Een belangrijk kenmerk van een goede zaagtafel is een krachtige motor. Hierboven hebben we bijvoorbeeld een professionele zaagtafel besproken, waarbij de motor een vermogen van 1800 watt heeft. Dat is voor een professional prima.

Als doe-het-zelver kan je ook met een iets minder krachtige motor prima uit de voeten. Een motor van 1400 watt is namelijk al krachtig genoeg voor een doe-het-zelver.

Veiligheidsfeatures

Ook op het gebied van veiligheid zijn er meerdere welkome features. Een bekend voorbeeld hiervan is de softstart. Deze functie zorgt ervoor dat je rustig kan beginnen met het zagen in een object. Op die manier kan je vanaf het eerste moment direct de gewenste controle over je zaagwerkzaamheden hebben.

Zaagblad

Uiteindelijk heb je een zaagblad nodig om gebruik te kunnen maken van een zaagtafel. De diameter van een zaagblad is bepalend voor de kracht die het zaagblad over kan brengen. De stelregel hierbij is als volgt: met een groter zaagblad kan je door dikker materiaal heen zagen.

Daarnaast is het belangrijk om op de materialen van een zaagblad te letten. Sommige zaagbladen zijn namelijk specifiek voor hout geschikt, terwijl een ander zaagblad beter voor metaal gebruikt kan worden.

Onderstel

Ook is het erg prettig als je een onderstel meegeleverd krijgt. Met een onderstel kan je comfortabeler van een zaagtafel gebruik maken. Dat komt doordat de zaagtafel dan sowieso een stabiele en hogere basis heeft. Dat werkt over het algemeen gesproken een stuk prettiger.

Overigens bestaan er ook meerdere onderstellen met wieltjes. Door deze wieltjes is het weer een fluitje van een cent om de zaagtafel te verplaatsen. Dat kan voor bijvoorbeeld een professional uitermate handig zijn.

Bosch

Bosch logo

Bosch is een ongelooflijk grote fabrikant van elektrische gereedschappen. Door de jaren heen heeft deze, van oorsprong Duitse, fabrikant meer en meer elektrische gereedschappen ontwikkeld. Overigens is het zelfs zo dat Bosch bij sommige elektrische gereedschappen de allereerste was. Wat dat betreft kunnen we Bosch dus absoluut tot een pionier uitroepen.

Door de jaren heen heeft Bosch zich ook nog op andere vakgebieden gespecialiseerd. Zo is Bosch een grote fabrikant en leverancier van allerlei auto onderdelen. De kans is ongeveer 100% dat er in jouw auto ook onderdelen van Bosch aanwezig zijn.

Wat betreft de elektrische gereedschappen kan je bij Bosch van de beste kwaliteit uit gaan. Deze fabrikant heeft zijn sporen absoluut verdiend. De machines hebben dan ook een prima kwaliteit, hebben een lange levensduur en hebben (meestal) krachtige motors. Ook denkt Bosch altijd aan verschillende veiligheidsfeatures, zodat jij altijd op een veilige manier je kluswerkzaamheden af kunt ronden.

Bij het uitzoeken van een geschikte Bosch machine is het belangrijk om op de kleur van het apparaat te letten. De groene apparaten zijn namelijk specifiek voor de doe-het-zelvers bestemd, terwijl de blauwe apparaten voor de professionals bestemd zijn.

Tresna.nl
Logo