Makita cirkelzaag

Een cirkelzaag is een compacte en lichte zaag, waarmee je specifieke zaagwerkzaamheden uit kunt voeren. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat veel doe-het-zelvers voor een cirkelzaag kiezen. Met een cirkelzaag is het bijvoorbeeld mogelijk om grote mdf- of osb-platen gemakkelijk op de juiste maat te zagen.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag heeft een unieke werking; je beweegt een cirkelzaag namelijk over het werkstuk heen. Bij bijvoorbeeld een tafelzaag of een afkortzaag werkt dit exact andersom. Bij een cirkelzaag is het een kwestie van het werkstuk aftekenen, het werkstuk op een werkbank plaatsen en vervolgens met de cirkelzaag over de getrokken lijn heen zagen.

Een duidelijk voordeel van een cirkelzaag is dan ook het gebruiksgemak. Bij een cirkelzaag werk je altijd met een rond zaagblad. Door dit ronde zaagblad is het relatief makkelijk om een rechte lijn te zagen. Dat is zeker het geval als je dit vergelijkt met een decoupeerzaag, waarbij het zagen van een rechte lijn moeilijk gaat.

Daarentegen is het met een cirkelzaag is niet mogelijk om ronde vorm of figuurtjes te zagen. Nee, het draait bij een cirkelzaag met name om het zagen in rechte lijnen.

Heb je interesse om een cirkelzaag aan te schaffen? In dat geval kan het lonend zijn om naar de zagen van Makita te kijken. Dit merk levert namelijk kwaliteitszagen, waarmee je al je zaagwerkzaamheden uit kunt voeren. Een cirkelzaag van Makita staat garant voor veel gebruiksgemak, een prettige bediening en een lange levensduur. De machines van Makita zijn namelijk allen robuust en van kwalitatief hoogwaardig materiaal vervaardigd.

In dit artikel kan je de beste cirkelzagen van Makita vinden. We hebben daarbij onderscheid in verschillende categorieën gemaakt:

 • Beste cirkelzaag voor de doe-het-zelver
 • Beste cirkelzaag op accu
 • Beste cirkelzaag op netstroom én met invalfunctie
 • Beste voordelige cirkelzaag

Wat wij hebben gedaan, is het volgende. We hebben alle cirkelzagen van Makita aan een review onderworpen. Daarbij kwamen plus- en minpunten naar voren. Uiteindelijk bleek dat bepaalde cirkelzagen perfect voor bepaalde situaties en doeleinden zijn.

Ben je bijvoorbeeld een doe-het-zelver? Dan heb je behoefte aan een basic cirkelzaag waar je al je gewenste werkzaamheden mee uit kunt voeren. Speciaal voor dat soort werkzaamheden hebben wij een geschikte cirkelzaag uit het assortiment van Makita gevonden. Dat geldt ook voor mensen die niet al te veel geld uit willen geven aan een cirkelzaag. Voor hen is de beste voordelige cirkelzaag van het merk Makita de beste keuze. Dat geldt ook voor mensen die graag een cirkelzaag op accu of een cirkelzaag op netstroom gebruiken.

Makita HS7601J – beste cirkelzaag voor doe-het-zelvers

Makita HS7601J

Over het algemeen heeft een doe-het-zelver behoefte aan basic gereedschappen. Dat is gereedschap waar men de gewenste werkzaamheden probleemloos mee uit kunt voeren. Verdere toeters en bellen hoeven niet aanwezig te zijn op de cirkelzaag. In het assortiment van Makita is de Makita HS7601J hier een duidelijk voorbeeld van; dit is in onze ogen de beste cirkelzaag voor doe-het-zelvers.

Laten we allereerst naar de prijs kijken. Bij onze partner Coolblue koop je deze cirkelzaag al voor € 155,00. Voor dit relatief lage bedrag krijg je een prima werkende cirkelzaag. Met deze cirkelzaag is het mogelijk om in hout, MDF, kunststof en hard hout te zagen.

Bij aankoop krijg je meerdere accessoires meegeleverd: een HM zaagblad, een breedtegeleider, een inbussleutel en een Mbox van Makita (koffertje).

De Makita HS7601J heeft een verwisselbare accu/batterij en heeft een kabellengte van 4 meter. Je kunt deze cirkelzaag dus zowel op netstroom als op accu gebruiken. Hiermee ben je uiterst flexibel, zodat je elke klus aan kunt pakken!

Makita HS7601J inclusief koffer

De diameter van het zaagblad is 190 mm, waardoor je een behoorlijk zaagbereik heeft. De maximale zaagdiepte is dan ook 68mm; hierbij hebben we het over een hoek van 90 graden. De maximale zaagdiepte bij een hoek van 45 graden is 46mm. Dit zijn cijfers waar de meeste doe-het-zelvers meer dan genoeg aan hebben!

Ook is het mogelijk om je stofzuiger direct op deze cirkelzaag aan te sluiten. De cirkelzaag heeft namelijk een aansluiting voor een stofzuiger. Hierdoor blijft je werkruimte altijd schoon en netjes.

Het is overigens ook mogelijk om de cirkelzaag naar elke gewenste locatie mee te nemen. Dit is te danken aan het compacte formaat en het minieme gewicht van 4 kilogram.

Ook heeft de Makita HS7601J de beschikking over een breedtegeleider. Dankzij deze breedtegeleider is het mogelijk om extra nauwkeurig te werken. Met deze cirkelzaag is het dus mogelijk om brede/grote werkstukken zeer nauwkeurig te verzagen. Dit zorgt uiteindelijk voor het beste/gewenste resultaat!

We willen echter ook nog enkele nadelen aan je voorleggen. Het grootste nadeel is toch wel het feit dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Hierdoor dien je separaat nog zaagbladen aan te schaffen; hou hier rekening mee in je kostenbegroting.

Daarnaast hebben meerdere gebruikers hun vraagtekens over de werking van de stofafzuiging. Het aansluiten van de stofzuiger werkt namelijk niet perfect op deze cirkelzaag.

Je krijgt bij aankoop maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Makita HS7601J is de perfecte cirkelzaag voor een doe-het-zelver. Het prijskaartje is meer dan prima, waardoor de prijs-kwaliteitsverhouding perfect is. De kwaliteiten van deze cirkelzaag staan namelijk als een paal boven water; het is een fijne, veilige en betrouwbare cirkelzaag voor elke doe-het-zelver.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Breedtegeleider meegeleverd
 • Miniem gewicht
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Maar één zaagblad geleverd
 • Stofafzuiging werkt niet feilloos

Makita DHS680RTJ – beste cirkelzaag op accu

Makita DHS680RTJ

Ben jij een liefhebber van het werken met gereedschappen op accu? Indien dat het geval is, kan je binnen het assortiment van Makita het beste voor deze cirkelzaag kiezen. De Makita DHS680RTJ is namelijk met stip de beste cirkelzaag op accu.

Bij de aankoop van dit toestel krijg je twee accu’s meegeleverd. Het voordeel hiervan mag duidelijk zijn: je kunt altijd door blijven werken, ook al is één accu leeg. Dit betreft overigens een 18V accu.

Met deze cirkelzaag kan je in een rechte hoek maximaal 57 mm in de diepte zagen. In een hoek van 45 graden is dit ook nog een respectabele 41 mm. Dit alles wordt bewerkstelligd door een zaagblad met een diameter van 165mm en een asgat van 20mm.

Het meegeleverde zaagblad bij de Makita DHS680RJ telt 24 tandjes en is 1,5 mm dik. Dankzij dit zaagblad ben je in staat om hout, kunststof, hardhout en mdf-platen op de gewenste afmetingen te zagen. Dit alles gaat bijzonder makkelijk en soepeltjes.

De handvatten van deze cirkelzaag liggen perfect in je handen, waardoor je altijd een optimale controle ervaart. Het is dan ook mogelijk om zeer nauwkeurig te zagen, onder andere dankzij het instellen van verstek en de afstand van het zaagblad tot de rand.

Overigens is het ook mogelijk om de Makita DHS680RTJ op een stofafzuiger aan te sluiten. Hierdoor kan je altijd in een schone omgeving werken, aangezien de stofzuiger direct het zaagsel en vuil opvangt.

Een nadeel is echter de kracht van het meegeleverde zaagblad. De ervaring leert dat dit zaagblad niet altijd een even lange levensduur heeft.

Daarnaast is het ook spijtig dat de meegeleverde breedtegeleider niet al te denderend werkt. Indien je op een werkstuk in een lange lijn moet zagen, ben je beter af met een geleiderail. De meegeleverde breedtegeleider kan niet dezelfde nauwkeurigheid bieden.

Het meegeleverde zaagblad is kwalitatief niet al te denderend.
Conclusie:
De Makita DHS680RTJ is met recht de beste cirkelzaag op accu. Het is mogelijk om op een veilige, snelle en prettige manier met deze cirkelzaag te werken. Het is bovendien prettig dat je twee accu’s meegeleverd krijgt, meerdere accessoires geleverd krijgt en dat je in meerdere soorten materialen kunt zagen.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Precieze instelling
 • Soft grip handvatten
 • Ook voor hardhout en steigerhout
Nadelen
 • Zaagblad kan beter
 • Geen geleiderail

Makita SP6000J1X – Beste cirkelzaag op netstroom én met invalfunctieMakita SP6000J1X

We hebben bij deze cirkelzaag van Makita een primeur te pakken. Deze cirkelzaag scoort namelijk op twee onderdelen het beste. Dit is zowel de beste cirkelzaag op netstroom als de beste cirkelzaag inclusief invalfunctie. Je kunt nu profiteren van beide voordelen door de Makita SP6000J1X aan te schaffen.

Laten we direct naar het prijskaartje kijken. Je kunt deze cirkelzaag bij onze partner Coolblue voor zo’n € 350,00 aanschaffen. Daarbij krijg je één zaagblad en een koffer meegeleverd.

Zoals we al zeiden, werkt deze cirkelzaag op netstroom. De kabellengte is 4 meter, waardoor je nog redelijk flexibel bent. Het gewicht van 4,4 kilogram is ietwat aan de hoge kant.

De Makita SP6000J1X kan je ook perfect als invalzaag gebruiken; dat is te danken aan de invalfunctie. Dankzij de invalfunctie is het mogelijk om de zaag in het werkstuk te laten zakken. Het is daarbij uiteraard noodzakelijk dat het werkstuk op de juiste plek ligt en dat je exact hebt afgetekend wat je wenst te zagen.Makita SP6000J1X werking

Bij deze machine heeft Makita ook absoluut aan de veiligheid gedacht. Zo heb je de beschikking over een soft start functie. Hiermee wordt de 1300 watt motor rustig op gang gebracht; vervolgens kan je een maximaal toerental van 5200 toeren per minuut behalen.

Ook is het mogelijk om dit toerental op een maximum in te stellen. Dit is met name wenselijk bij zachte materialen, zoals kunststof. Als je bij dergelijke materialen een te hoog toerental hanteert, kan het kunststof gaan verbranden. Dat is uiteraard niet wenselijk; het handmatig instellen van het toerental voorkomt dit.

Tot slot willen we de voorritsfunctie nog aanstippen. Deze functie zorgt ervoor dat er eerst een zaagsnede van zo’n 2 millimeter in het materiaal gezet wordt. Het voordeel hiervan is dat er geen splintervorming kan ontstaan.

Is het dan allemaal zo perfect bij deze Makita cirkelzaag op netstroom? Nee, toch niet. Een genoemd nadeel is namelijk het feit dat er geen railklemmen aanwezig zijn.

Daarnaast is het gewicht ietwat aan de hoge kant. Een gewicht van 4,4 kilogram is bijvoorbeeld (fors) hoger dan de hierboven beschreven cirkelzagen van Makita. Hier dien je dan ook rekening mee te houden, indien je deze cirkelzaag regelmatig wenst te verplaatsen.

Er is geen railklem aanwezig op deze cirkelzaag.
Conclusie:
De Makita SP6000J1X is zonder enige twijfel de beste cirkelzaag op netstroom. Tevens is het de beste cirkelzaag die je ook als invalzaag kunt gebruiken. Dankzij deze multifunctionele werking kan je alle kanten op met dit apparaat. Bovendien heeft Makita voor verschillende veiligheidsfeatures gezorgd; erg prettig.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Ook te gebruiken als invalzaag
 • Krachtige motor
 • Soft start functie
Nadelen
 • Geen railklem aanwezig
 • Relatief zwaar

Makita HS6601 – Beste voordelige cirkelzaagMakita HS6601

Niet iedereen wenst een bepaald bedrag aan een cirkelzaag uit te geven. Voor mensen die op zoek naar een voordelige cirkelzaag zijn, hebben wij ook een geschikte variant gevonden. De Makita HS6601 is namelijk, zonder ook maar enige twijfel, de beste voordelige cirkelzaag uit het assortiment van Makita.

Bij onze partner Coolblue koop je deze cirkelzaag al voor een bedrag van € 130,00. In vergelijking met andere vergelijkbare machines is dit een behoorlijk gunstig geprijsd. We durven dan ook zeker te stellen dat dit een cirkelzaag is met één van de beste prijs-kwaliteitsverhoudingen op de markt.

Het is bij deze cirkelzaag mogelijk om in verstek te zagen. Dit is mogelijk dankzij de kantelbare cirkelzaag. Je kunt in een hoek van 45 graden een maximale zaagdiepte van 37,5 mm bereiken. In een rechte hoek (90 graden) is de maximale zaagdiepte 54,4 mm. Dit zijn acceptabele cijfers, zeker gezien het prijskaartje.

Met de Makita HS6601 is het mogelijk om in kunststof, in hout, in hard hout en in MDF te zagen. Je krijgt bij aanschaf ook nog een zaagblad van 165 mm meegeleverd. Met dit zaagblad is het mogelijk om alle gewenste zaagwerkzaamheden in hout uit te voeren. Let op: voor overige materialen dien je dus nog separaat zaagbladen aan te schaffen.Makita HS6601 details

De cirkelzaag heeft een softgrip handvat, waardoor je altijd een optimale controle over de machine behoudt. Ook is het gewicht prima te noemen; de machine weegt in zijn totaliteit 3,7 kilogram.

Overigens werkt deze Makita cirkelzaag op netstroom. Dit betekent dat je de machine in het stopcontact dient te pluggen, maar je hebt ook een verwisselbare accu in de machine zitten. Het netsnoer heeft in ieder geval een lengte van 4 meter; ook dat is prima te noemen.

Ook is het mogelijk om je stofzuiger direct op deze cirkelzaag aan te sluiten. De cirkelzaag heeft namelijk een aansluiting voor een stofzuiger. Hierdoor blijft je werkruimte altijd schoon en netjes.

Hebben we dan helemaal niks te klagen over deze machine? Nou, toch wel. Zo is het een nadeel dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt én dat deze alleen voor hout geschikt is. Als je optimaal gebruik van de machine wenst te maken, dien je nog apart één of meerdere zaagbladen aan te schaffen.

Een ander minpuntje is het feit dat je geen koffer meegeleverd krijgt. Je dient dus zelf een plek te vinden waarin je deze cirkelzaag veilig en prettig kunt bewaren.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd; deze is ook alleen maar voor hout geschikt.
Conclusie:
De Makita HS6601 is met recht de beste voordelige cirkelzaag van Makita. Een prijskaartje van zo’n € 130,00 wordt gecombineerd met een behoorlijk hoge kwaliteit. De minpunten zijn dan ook alleen beperkt tot het meegeleverde zaagblad en het feit dat je geen koffer meegeleverd krijgt.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Voordelige prijs
 • In verstek zagen
 • Softgrip handvat
Nadelen
 • Maar één zaagblad geleverd
 • Zaagblad alleen voor hout geschikt
 • Geen koffer meegeleverd

Makita

Makita

Makita is een merk dat over de hele wereld door vele mensen gebruikt wordt. Voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals bieden de gereedschappen van Makita voldoende gemak. Het is dan ook niet geheel toevallig dat Makita van oorsprong een Japans merk is. Japanners hameren altijd op perfectie; dat is ook terug te zien in de cirkelzagen van dit merk.

Wereldwijd verkoopt Makita ruim 1500 verschillende producten. Deze producten worden ontwikkeld door ruim 500 ingenieurs wereldwijd. Deze ingenieurs zijn elke dag bezig om de machines te optimaliseren en verder te verbeteren. Het assortiment van Makita is dan ook bijzonder uitgebreid.

De producten van Makita hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Wens jij één van bovenstaande Makita cirkelzagen te kopen? Schaf deze gemakkelijk en snel bij onze partners Coolblue of Bol.com aan!

Tresna.nl
Logo