Makita decoupeerzaag

Een decoupeerzaag is bij uitstek geschikt voor veel verschillende kluswerkzaamheden. Met een decoupeerzaag kan je onder andere de volgende klusjes uitvoeren: Makita decoupeerzaag

 • Uitzagen van cirkels
 • Onregelmatige vormen zagen
 • Hoeken afronden
 • Kleine delen uit materiaal zagen

Door de verscheidenheid van werkzaamheden, is een decoupeerzaag bij zowel professionals bij doe-het-zelvers geliefd. Hedendaags hebben de verschillende fabrikanten vele soorten decoupeerzagen in het assortiment. Wij zijn fan van de decoupeerzagen van Makita. In dit artikel kan je dan ook de beste decoupeerzagen van Makita vinden, onderverdeeld in verschillende categorieën:

 • Beste Makita decoupeerzaag voor doe-het-zelvers
 • Beste goedkope Makita decoupeerzaag
 • Beste Makita decoupeerzaag op netstroom
 • Beste Makita decoupeerzaag op accu
 • Beste Makita decoupeerzaag voor de professional

Hoe ziet een decoupeerzaag eruit?

Voordat we overgaan tot het bespreken van de beste modellen van Makita, willen we eerst naar een ander aspect kijken. We willen namelijk eerst even kort toelichten hoe een decoupeerzaag er uit ziet.

In de basis bestaat een decoupeerzaag uit twee hoofdonderdelen: een kort zaagblad en een elektromotor. Deze elektromotor draait het zaagblad aan; dit zaagblad is maar 1 centimeter dik. Hierdoor is een decoupeerzaag bij uitstek geschikt om fijne zaagklusjes uit te voeren. De lengte van het zaagblad is ook maar kort: 5 tot 10 centimeter. De aandrijving van de elektromotor kan plaatsvinden door een accu of via het netstroom. Voor beide varianten hebben we hieronder een uitgebreide reviews geschreven.

Makita 4351T – Beste decoupeerzaag voor een doe-het-zelverMakita 4351T

Moet je af en toe een fijn zaagklusje uitvoeren? Komen deze klusjes op details aan? De aanschaf van een decoupeerzaag van Makita is dan aan te raden. De Makita 4351T is simpelweg de beste decoupeerzaag uit het assortiment van Makita voor doe-het-zelvers.

Deze decoupeerzaag wordt aangedreven door een motor met een vermogen van 580 watt. Hierdoor heb je voldoende kracht tot je beschikking om tot 13,5 centimeter diepte in hout te zagen. In metaal kan je ongeveer 1 centimeter diep zagen.

Bij het zagen kan je last krijgen van trillingen en het stof. Voor de trillingen zit er op dit apparaat een fijne oplossing; door een tegengewicht in de aandrijving van de decoupeerzaag, komen er vrij weinig vibraties los. Hierdoor heb je niet al te veel last van de trillingen. Ideaal!

Ook voor het stof heeft Makita een geschikte oplossing. Deze decoupeerzaag heeft namelijk een geïntegreerde blaasfunctie. Deze blaasfunctie zorgt ervoor dat de zaaglijn schoon blijft van zaagsel; het aanwezige zaagsel wordt weggeblazen. Dit werkt erg prettig.

Bij de aanschaf van deze decoupeerzaag krijg je bovendien handige accessoires meegeleverd. Je krijgt bijvoorbeeld een koffer meegeleverd, waar je de decoupeerzaag perfect in kan bewaren. Ook krijg jaar 3 verschillende zaagbladen meegeleverd; hierdoor kan je direct verschillende klusjes uitvoeren.Makita 4351T decoupeerzaag

Ondanks dat dit de beste decoupeerzaag voor een doe-het-zelver is, hebben we toch enkele nadelen weten te ontdekken. Allereerst is het helaas niet mogelijk om de zaagsnelheid handmatig in te stellen.

Daarnaast is het apparaat aan de zware kant. Het apparaat weegt namelijk 2,5 kilogram; als je langdurige klussen uit moet voeren, kan dit zwaar aan gaan voelen.

Het is niet mogelijk om de zaagsnelheid handmatig aan te passen.
Conclusie:
De Makita 4351T is simpelweg de beste decoupeerzaag voor doe-het-zelver. Het is een krachtige machine, waarbij je niet al te veel poespas hoeft te verwachten. Juist dat maakt deze decoupeerzaag zo prettig. De motor is krachtig genoeg, de blaasfunctie is handig en de machine houdt fijn vast. Helaas is het niet mogelijk om de zaagsnelheid aan te passen en is de machine aan de zware kant.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Krachtig
 • Blaasfunctie
 • 3 zaagbladen meegeleverd
Nadelen
 • Aan de zware kant
 • Zaagsnelheid niet in te stellen

Makita JV0600K – Beste goedkope decoupeerzaag

Makita JV0600K

Ben je op zoek naar een robuuste en krachtige decoupeerzaag? Maar, wil je daarbij niet al te veel uitgeven? In dat geval komt de Makita JV0600K als beste uit de bus. Bij onze partner Coolblue kost deze decoupeerzaag namelijk minder dan € 120,00.

Het relatief lage prijskaartje is niet direct zichtbaar aan het apparaat zelf. Nee, deze decoupeerzaag heeft nagenoeg alles wat je van een decoupeerzaag mag verwachten. Door een motor met een vermogen van 650 watt kan je tot 9 centimeter diepte in hout zagen. In metaal kan je ongeveer 1 centimeter diep zagen.
Overigens is de kantelbare voetzool ook nog een punt om aan te stippen. Hierdoor kan je namelijk in hoeken van maximaal 45 graden zagen.

Daarnaast is het bij deze decoupeerzaag makkelijk om van zaagblad te verwisselen. Makita heeft hiervoor een ingenieus systeem ontworpen, waardoor je hier geen extra gereedschap voor nodig hebt. Je kan daarom makkelijk een zaagblad wisselen; afgestemd op het soort werkzaamheden.

Een andere handige feature is de variabele snelheid. Deze decoupeerzaag kan namelijk de snelheid afstemmen op het te zagen materiaal. Hierdoor kan je altijd efficiënt zagen en hoef je niet bang te zijn voor oneffenheden.

Ook als je langdurige klussen uit moet voeren, is dit een prettige machine. Dit komt voornamelijk door het ergonomisch vormgegeven handvat; hierdoor houdt de machine uitermate prettig vast.

Als laatste voordeel willen we de fijne koffer aanstippen. Deze koffer krijg je namelijk bij aanschaf van de Makita JV0600K meegeleverd en is zeer robuust en prettig. Je kan de decoupeerzaag, inclusief accessoires, makkelijk in de koffer opbergen.

Is het dan allemaal hosanna bij deze decoupeerzaag? Nee, we hebben twee nadelen weten te ontdekken. Allereerst levert de machine geen constant toerental, waardoor bij zware klussen het toerental af zal nemen.

Ook is de Makita JV0600K relatief zwaar; met een gewicht van 2,4 kilogram kunnen langdurige zaagklussen zwaar aan voelen.

Bij zware klussen zal het toerental afnemen.
Conclusie:
De Makita JV0600K is bij uitstek geschikt voor de koopjesjager. Deze decoupeerzaag heeft namelijk alles wat je van een decoupeerzaag mag verwachten, inclusief een laag prijskaartje. Dit gunstige prijskaartje in combinatie met de handige features zorgt voor een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Krachtig
 • Variabele snelheid
 • Makkelijk om van zaagblad te wisselen
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Toerental neemt af bij zware klussen

Makita 4351FCTJ – Beste decoupeerzaag op netstroomMakita 4351FCTJ

Bij aanschaf van een decoupeerzaag heb je de keus uit een apparaat op netstroom of een apparaat op een accu. Als je voorkeur naar een apparaat op netstroom gaat, is de Makita 4351FCTJ de beste keuze.

Bij de aanschaf van deze decoupeerzaag ben je verzekerd van een fijn totaalpakket. Je krijgt namelijk 6 zaagbladen meegeleverd, een fijne koffer, een anti splinterplaat en een afzuigadapter. In feite is dat alles wat je nodig hebt bij een decoupeerzaag.

Deze decoupeerzaag wordt aangedreven door een motor op netstroom; dat is te merken aan het vermogen. Deze machine levert namelijk een vermogen van 720 watt. Dit resulteert in een zaagdiepte van 13,5 centimeter in hout en van ruim 1 centimeter in metaal. Dat zijn fraaie cijfers.

Ook kan je bij de Makita 4351FCTJ de snelheid handmatig instellen. Hierdoor kan je elke klus efficiënt aanpakken, aangezien je de snelheid op het te zagen materiaal aan kan passen. De ervaring leert dat je hier na verloop van tijd steeds handiger mee wordt.

Werk je af en toe op moeilijke plekken, waarbij je niet al te veel licht hebt? Ook dat is voor deze decoupeerzaag geen probleem; de ingebouwde led verlichting zorgt voor een goed zicht op het object.

Als je op zoek naar een decoupeerzaag op netstroom bent, is de Makita 4351FCTJ absoluut een verstandige keus. Wij hebben namelijk maar één nadeel kunnen vinden. Het enige nadeel heeft betrekking op het gewicht van de machine; 2,5 kilogram is vrij fors voor een decoupeerzaag.

De machine is relatief zwaar.
Conclusie:
De Makita 4351FCTJ is zonder twijfel de beste decoupeerzaag op netstroom. De krachtige motor levert 720 watt, je krijgt meerdere handige accessoires meegeleverd en je kan de variabele snelheid zelf in stellen. In feite is dit alles wat je nodig hebt. Als kers op de taart is er dan ook nog een geïntegreerde werkverlichting verwerkt in deze decoupeerzaag.

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Geïntegreerde werkverlichting
 • Variabele snelheid zelf instellen
 • 6 zaagbladen meegeleverd
Nadelen
 • Relatief zwaar

Makita DJV182ZJ – Beste decoupeerzaag op accuMakita DJV182ZJ

Hecht je veel waarde aan de bewegingsvrijheid? Wil je op elke gewenste plek gebruik kunnen maken van je decoupeerzaag? In dat geval is de Makita DJV182ZJ de beste keuze. Dit is namelijk de beste decoupeerzaag van Makita die op een accu werkt.

De motor van de decoupeerzaag wordt aangedreven door een 18 volt Li-ion accu van Makita. Deze accu’s staan bekend als één van de beste ter wereld. Dat is dan ook terug te zien in de cijfers die deze decoupeerzaag levert. In hout kan je tot 13,5 centimeter diepte zagen en in metaal ruim 1 centimeter diep.

De Makita DJV182ZJ heeft bovendien de beschikking over een soft start, waardoor je optimaal aan elke zaagklus kan beginnen. Ook heb je de keus uit drie verschillende pendelstanden, waardoor je elke klus op de perfecte snelheid uit kan voeren. Door het handmatig instellen van de variabele snelheid, heb je altijd de gewenste controle over je werkzaamheden.

Dankzij de ingebouwde blaasfunctie heb je altijd perfect zich over je werkzaamheden en de zaaglijn. Daarnaast heb je ook in donkere hoekjes altijd het juiste zicht op je werkzaamheden, dankzij de geïntegreerde werkverlichting.

Maar, het belangrijkste voordeel is wellicht tochde bewegingsvrijheid. Dat is namelijk één van de meest gehoorde redenen om voor een decoupeerzaag op accu te gaan. We zijn bijzonder positief over deze decoupeerzaag, maar toch hebben we 2 nadelen gevonden.

Allereerst krijg je bij aanschaf van deze machine geen accu’s meegeleverd. Deze dien je dus separaat aan te schaffen. Ons advies luidt om direct twee accu’s aan te schaffen. Daarentegen krijg je wél 3 zaagbladen bij aankoop meegeleverd.

Daarnaast is de machine relatief zwaar. Een gewicht van 2,6 kilogram is feitelijk te veel.

Je krijgt bij aankoop geen accu’s meegeleverd.
Conclusie:
Als je graag een decoupeerzaag op accu wilt, is de Makita DJV182ZJ de beste optie. Deze decoupeerzaag op accu levert alles wat je maar wenst. De motor is krachtig, je kan handmatig de snelheid instellen, de blaasfunctie werkt perfect en de ingebouwde werkverlichting is ideaal. Helaas krijg je geen accu’s meegeleverd bij aankoop van de Makita DJV182ZJ. Let hier dus goed op!

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Handmatig snelheid in te stellen
 • Geïntegreerde blaasfunctie en werkverlichting
Nadelen
 • Relatief zwaar
 • Geen accu’s meegeleverd

Makita 4350FCTJ – Beste decoupeerzaag voor de professional

Makita 4350FCTJ

Als professional zijnde heb je baat bij krachtige, betrouwbare en veilige gereedschappen. Je moet bovendien lange tijd doen met de gereedschappen; in dat geval is de Makita 4350FCTJ een verstandige keuze.

Deze decoupeerzaag is voor Makita specifiek op maat voor professionals gemaakt. Dit is onder andere terug te zien in de krachtige motor; deze levert maar liefst 720 watt. Hierdoor ben je in staat om tot bijna 14 centimeter diepte in hout te zagen. Ook kan je in metaal tot ongeveer 1 centimeter diepte zagen. Dit alles gaat gepaard met maar liefst 2800 slagen per minuut.

Bij de aanschaf van deze decoupeerzaag krijg je ook 6 zaagbladen meegeleverd. Hierdoor ben je, als professional zijnde, optimaal voorbereid op alle mogelijke zaagklussen. Ook krijg je een handige koffer en een anti splinterplaat meegeleverd.

Daarnaast heb je als professional veelvuldig te maken met unieke klussen. Klussen waarbij het nodige vakwerk komt kijken. Om dergelijke klussen gemakkelijker te maken, kan je bij deze decoupeerzaag zelf de snelheid instellen. Dankzij deze variabele snelheid heb je altijd de gewenste controle over de werkzaamheden.

Tot slot willen we nog de handige ingebouwde werkverlichting en de ingebouwde stofblazer aanstippen. Dankzij deze aanwezige functies kan je onder alle omstandigheden de werkzaamheden tot in perfectie uitvoeren. Door de werkverlichting zie je altijd exact waar je mee bezig bent. De stof die hierbij vrijkomt, wordt door de stofblazer effectief aan de kant geblazen.


Een professional is vaak de gehele door met arbeidsintensieve klussen bezig. Hierdoor is het gewicht van de machine wel een klein nadeel. Het gewicht van 2,6 kilogram is namelijk te gortig.

De machine is te zwaar.
Conclusie:
De Makita 4350FCTJ is de optimale decoupeerzaag voor een professional. Dankzij deze decoupeerzaag kan de professional op een effectieve, veilige en prettige manier allerlei zaagwerkzaamheden tot in perfectie uitvoeren. Onder andere de stofblazer, de ingebouwde verlichting en de krachtige motor spreken tot de verbeelding.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Krachtige motor
 • 6 zaagbladen meegeleverd
 • Ingebouwde stofblazer
Nadelen
 • Weegt te veel

Makita

Makita

Makita is één van de vooruitstrevende fabrikanten binnen de wereld van elektrische gereedschappen. Dit is onder andere terug te zien in het uitgebreide assortiment van deze Japanse fabrikant. Noem een willekeurig elektrisch gereedschap op en de kans is zeer groot dat Makita een dergelijk apparaat in het assortiment heeft.

Sinds de oprichting in 1915 is Makita ontzettend gegroeid. Het hoofdkantoor bevindt zich momenteel nog in Japan, maar de producten worden wereldwijd verkocht. In de wereld van elektrische gereedschappen is Makita een beruchte concurrent van onder andere Bosch en DeWalt.

Naast de producten die Makita levert, is deze partij ook bezig met innovatieve accu’s. Deze accu’s zijn een garantie voor langdurige, veilige en krachtige werkzaamheden.

Tresna.nl
Logo