Bosch decoupeerzaag

De geschiedenis van de decoupeerzaag brengt ons terug naar Bosch. Deze Duitse fabrikant staat namelijk aan de basis van de allereerste decoupeerzaag. Door de jaren heen zijn er ongelooflijk veel varianten van de decoupeerzaag op de markt gekomen. We kunnen echter nog steeds stellen dat de decoupeerzagen van Bosch tot de beste der aarde behoren.

Decoupeerzaag

Wij hebben dan ook de beste decoupeerzagen van het merk Bosch voor jou op een rijtje gezet. Daarbij hebben we onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën:

 • Beste decoupeerzaag voor doe-het-zelvers
 • Beste decoupeerzaag op accu
 • Beste goedkope decoupeerzaag
 • Beste decoupeerzaag voor professionals

We hebben hierbij onderscheid gemaakt tussen apparaten voor doe-het-zelvers en professionals. Bosch maakt hier zelf ook onderscheid in namelijk; de apparaten voor doe-het-zelvers zijn groen en de apparaten voor professionals zijn blauw.

Voordat we overgaan tot de reviews van deze producten, kijken we eerst naar de werking- en de kenmerken van een decoupeerzaag.

Kenmerken decoupeerzaag

Een decoupeerzaag wordt gezien als een multifunctionele zaag. Hierdoor is de zaag geschikt voor zowel doe-het-zelvers en professionals. Met een decoupeerzaag kan je verschillende fijne klusjes uitvoeren:

 • Uitzagen van cirkels
 • Onregelmatige vormen zagen
 • Hoeken afronden
 • Kleine delen uit materiaal zagen.

De decoupeerzaag bestaat uit een elektromotor en een kort zaagblad. Dit zaagblad is meestal maar zo’n 1 centimeter dik en 5 tot 10 centimeter. Door dit kleine zaagblad ben je ongelooflijk flexibel. Mede hierdoor is de decoupeerzaag geschikt voor de fijne en nauwkeurige zaagwerkzaamheden. Ben je benieuwd naar de beste decoupeerzagen van het merk Bosch? Lees dan hieronder de verschillende reviews!

Bosch PST 900 PEL – Beste decoupeerzaag voor doe-het-zelvers

Bosch PST 900 PEL

Als we naar het totaalplaatje van de algemene kenmerken en bijbehorende prijskaartje kijken, zien we binnen het assortiment van Bosch één zaag naar
voren komen; de Bosch PST 900 PEL. Deze komt simpelweg als beste uit de bus.

Deze decoupeerzaag werkt op netstroom en levert een vermogen van 620 watt. Dit vermogen zorgt ervoor dat je moeiteloos door relatief dik materiaal heen kan zagen. Je kan met de Bosch PST 900 PEL door hout van maximaal 9 centimeter dik zagen. Metalen platen kunnen maximaal 1 centimeter dik zijn.

Een van de belangrijkste voordelen van deze decoupeerzaag is het gemak. De bediening is simpel, de zaag ligt heerlijk in de hand en de ingebouwde verlichting is ontzettend handig.
Een andere handige feature is de zogeheten blaasfunctie. Deze blaasfunctie zorgt ervoor dat het zaagsel weggeblazen wordt. Hierdoor houd je altijd het juiste overzicht over je zaagwerkzaamheden, zonder dat het zaagsel in de weg ligt.

We hebben uiteraard niet zonder reden deze decoupeerzaag als beste bestempeld. Een ander fijn kenmerk is namelijk de Bosch SDS-aansluiting. Hiermee kan je gemakkelijk van zaagblad verwisselen. Dit kost amper tijd en je hebt hier ook geen extra gereedschap voor nodig.

Tot slot willen we nog de variabele snelheid aanstippen. De variabele snelheid zorgt ervoor dat je alle soorten materialen op een efficiënte manier kan verzagen. Deze variabele snelheid kan je zelf op de werkzaamheden afstemmen.

Is het dan allemaal koek en ei met de Bosch PST 900 PEL? Nee, toch niet. We hebben één nadeel ontdekt. Het toerental is bij zware klussen niet al te constant. Dit komt doordat het apparaat geen constante elektronica geleverd krijgt.

Daarnaast is het gewicht van deze decoupeerzaag aan de hoge kant. Het apparaat weegt in totaal 2,2 kilogram.

Het toerental kan bij zware klussen afnemen.
Conclusie:
De Bosch PST 900 PEL is zonder twijfel de beste decoupeerzaag voor doe-het-zelvers. In feite heeft deze decoupeerzaag alles wat je nodig hebt: veel vermogen, een prettige handgreep, een blaasfunctie, een ingebouwd lampje en een variabele snelheid. Bovendien kan je het zaagblad ook makkelijk verwisselen, dankzij de SDS-aansluiting.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Zaagblad gemakkelijk verwisselen
 • Ingebouwde verlichting
 • Blaasfunctie
 • Krachtig
Nadelen
 • Toerental kan afnemen bij zware klussen
 • Relatief zwaar

Bosch PST 18 Li 1 – Beste decoupeerzaag op accu

Bosch PST 18 Li 1

Heb jij het liefste veel bewegingsvrijheid? In dat geval is het aan te raden om uit te kijken naar een decoupeerzaag op accu. De Bosch PST 18 Li 1 hebben wij bestempeld als dé beste decoupeerzaag op accu.

Deze decoupeerzaag wordt geleverd met een 18 volt 2,5 Ah Li-ion accu. Deze accu is op basis van de Lithium-ion. Dit is in feite het beste wat je tegenwoordig kan krijgen. Deze accu levert meer dan voldoende kracht; je kan door 8 centimeter hout heen zagen met de Bosch PST 18 Li 1. Hiermee kan je de zaag dus voor vele doeleinden gebruiken.

Je kan bovendien zelf de zaagsnelheid instellen. Deze variabele snelheid stelt je in staat om moeiteloos door verschillende soorten materialen heen te zagen. Stem de snelheid af op het soort materiaal en klaar de klus in een kort tijdsbestek!

Bij aanschaf van deze decoupeerzaag krijg je bovendien veel accessoires meegeleverd. Zo krijg je onder andere een stevige kunststof koffer en een 1-uurs snellader meegeleverd. Met deze snellader kan je de accu in één uur tijd volledig opladen. Hoe ideaal is dat?
Hoe lang je vervolgens met één acculading kan doen, is afhankelijk van het soort werkzaamheden. We willen je dan ook aanraden om nog één accu er bij aan te schaffen; dan ben je nog flexibeler.

Heb je tijdens het zagen ook wel eens last van trillingen? Op den duur kan dit behoorlijk vervelend voor je lichaam worden. Gelukkig heeft Bosch daar ook aan gedacht bij de Bosch PST 18 Li 1: de Low Vibration technologie zorgt voor minieme trillingen.

Overigens is het bedienen van deze decoupeerzaag een pretje. Het apparaat weegt maar 1,6 kilogram en ligt heerlijk in de hand. De handgreep is geoptimaliseerd, waardoor je de zaag perfect met één hand kan bedienen.

Bovenstaande redenen zijn voor ons genoeg om deze decoupeerzaag als ‘beste decoupeerzaag op accu’ te bestempelen. Maar, zijn er dan helemaal geen nadelen? Ja, toch wel.

Deze decoupeerzaag wordt namelijk maar met één zaagblad geleverd. Dit is echter een behoorlijk belangrijk onderdeel van een decoupeerzaag. We raden je dan ook aan om snel meerdere zaagbladen aan te schaffen.

Bij aanschaf krijg je maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch PST 18 Li 1 is simpelweg de beste decoupeerzaag op accu. De decoupeerzaag combineert het voordeel van de bewegingsvrijheid met voldoende vermogen. Bovendien heeft de decoupeerzaag fijne kenmerken zoals de Low Vibration technologie, het lage gewicht en de makkelijke bediening. Een bijkomend voordeel is het feit dat je de snelheid zélf in kan stellen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Variabele snelheid
 • Weinig last van trillingen
 • Laag gewicht
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Bosch PST 650 – Beste goedkope decoupeerzaag

Bosch PST 650

Ben je op zoek naar een krachtige en prettige decoupeerzaag? Maar, heb je daarbij een beperkt budget tot je beschikking? In dat geval heeft Bosch ook een geschikt apparaat; de Bosch PST 650.

Deze decoupeerzaag heeft alles wat je van een goede decoupeerzaag mag verwachten. Dit alles gaat in combinatie met een uiterst aantrekkelijk prijskaartje. Bij onze partner Coolblue kan je deze decoupeerzaag namelijk al voor minder dan € 55,00 kopen. Dat klinkt goed, niet waar?

Niet alleen de prijs is laag bij de Bosch PST 650. Nee, ook het gewicht. De decoupeerzaag weegt in zijn totaliteit namelijk maar 1,6 kilogram. Hierdoor is het gebruiken van deze decoupeerzaag een feestje. Dat wordt nog eens versterkt door de prettige handgreep.

De decoupeerzaag heeft een vermogen van 500 watt; dit is aanzienlijk. Dankzij dit vermogen kan de zaag door maximaal 6,5 centimeter hout zagen. Hierdoor is de decoupeerzaag geschikt voor vele uiteenlopende klussen. Wat wens je nog meer?

Naast bovenstaande heeft de Bosch PST 650 nog meer fijne kenmerken. Het apparaat heeft bijvoorbeeld een blaasfunctie; deze functie zorgt ervoor dat het zaagsel weggeblazen wordt. Hierdoor heb je altijd een perfect overzicht over je werkzaamheden en de zaagbewegingen.

Bij de Bosch PST 650 is het bovendien makkelijk om van zaagblad te wisselen. Dit is te danken aan het SDS-systeem; dankzij dit systeem kan je, zonder extra gereedschap, gemakkelijk van zaagblad wisselen.

Hebben wij dan helemaal niks te klagen? Nou, toch wel. Een nadeel is namelijk dat je de zaagsnelheid en/of het toerental niet in kan stellen. Hierdoor kan de machine soms moeite hebben om de juiste snelheid te verkrijgen of het juiste toerental vast te houden.

Het is niet mogelijk om zelf de zaagsnelheid in te stellen.
Conclusie:
De Bosch PST 650 is een perfecte decoupeerzaag, gelet op de minieme prijs van nog geen € 55,00. Ondanks dit gunstige prijskaartje biedt deze decoupeerzaag alles wat je nodig hebt. Voldoende vermogen, een blaasfunctie, het SDS-systeem van Bosch en een simpele en lichte bediening. Wat wens je nog meer?

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Blaasfunctie
 • Laag gewicht
Nadelen
 • Zaagsnelheid niet in te stellen

Bosch GST 150 BCE – Beste decoupeerzaag voor de professional

Bosch GST 150 BCE

Hierboven heb je verscheidene reviews kunnen lezen van decoupeerzagen voor doe-het-zelvers. Als we naar de decoupeerzagen voor professionals kijken, zien we één apparaat met kop en schouders boven de rest uitsteken; de Bosch GST 150 BCE.

De Bosch GST 150 BCE heeft alles wat een professional nodig heeft. Dit begint allereerst met het vermogen. De krachtige motor levert maar liefst 780 watt. Hierdoor kan een professional moeiteloos door 15 centimeter diep hout zagen. Ook kan een professional tot 10 centimeter in metaal zagen. Dat klinkt fantastisch, niet waar?

Naast het hoge vermogen biedt deze decoupeerzaag nog meer. Zo is het mogelijk om de zaagsnelheid zelf in te stellen. Hierdoor kan je de zaagsnelheid perfect afstemmen op het materiaal en de werkzaamheden. Maar, dat is niet het enige. Nee, de Bosch GST 150 BCE heeft ook de beschikking over een variabel toerental en 4 verschillende pendelstanden. Hierdoor zaag je echt moeiteloos door alle materialen heen.

Een probleem met een decoupeerzaag kan het splinteren van hout zijn. Dit komt deels door het hoge vermogen. Maar, gelukkig heeft Bosch daar iets voor gevonden. Dit apparaat heeft de beschikking over een zogeheten anti-splinterhulpstuk. Dit hulpstuk zorgt ervoor dat het hout niet gaat splinteren.

De decoupeerzaag wordt inclusief koffer geleverd, waardoor een professional de zaag naar elke klus mee kan nemen. Bovendien is het snoer van de Bosch GST 150 BCE 4 meter lang; hierdoor heb je nog voldoende bewegingsvrijheid.

Voor een professional is de Bosch GST 150 BCE hét model uit het assortiment van Bosch. We hebben namelijk maar twee nadelen gevonden; het apparaat wordt met maar één zaagblad geleverd. Dit is jammer.

Het tweede nadeel is het relatief hoge gewicht. De machine weegt 2,7 kilogram en dat is behoorlijk fors. Dit past echter bij de krachtige motor en het bijbehorende geleverde vermogen.

Je krijgt bij aanschaf maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
Voor een professional is de Bosch GST 150 BCE het beste apparaat. Deze decoupeerzaag heeft alles wat een professional nodig hebt. Met name het vermogen gooit hoge ogen; de decoupeerzaag is ongelooflijk krachtig met een vermogen van 780 watt. Naast het vermogen heeft de zaag ook fijne kenmerken, zoals het anti-splinterhulpstuk, de bijgeleverde koffer en de variabele zaagsnelheid.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Anti-splinterhulpstuk
 • Variabele zaagsnelheid
 • Erg krachtig
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Is behoorlijk zwaar

Bosch

Bosch is volgens de overlevering dé grondstichter van de decoupeerzaag. Mede daardoor heeft Bosch hedendaags een uitgebreid assortiment van decoupeerzagen. De decoupeerzagen van Bosch hebben eigenlijk allen gemeenschappelijke kenmerken. Deze kenmerken zijn overigens terug te vinden in het gehele assortiment van Bosch: Bosch logo

 • Krachtig (veel vermogen)
 • Robuust
 • Betrouwbaar
 • Veilig
 • Lange levensduur

Voor zowel professionals als voor doe-het-zelvers heeft Bosch een uitgebreid assortiment. Het is daarbij belangrijk om op de kleur te letten. Groen is voor de doe-het-zelvers en blauw is voor de professionals. Bij het vergelijken van decoupeerzagen is dit dus ook iets waar je op moet letten.

Al sinds 1886 heeft Bosch een belangrijke rol ingenomen in de wereld van elektrische gereedschappen. De oprichter, Robert Bosch, had al spoedig door dat de vraag naar elektrische gereedschappen immens zou worden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de multinational die Bosch nu is.

Bosch gaat voor de beste efficiëntie, optimaal gebruiksgemak, de meest krachtige motoren en de langste levensduur. Dit resulteert uiteindelijk in zeer prettige elektrische gereedschappen.

Heb je vragen over één van de decoupeerzagen van Bosch? Of wil je juist advies? Onze partners Coolblue en bol.com staan graag voor je klaar. De specialisten van deze webshops kunnen je van advies voorzien en al je vragen beantwoorden. Het bestellen van één van bovenstaande decoupeerzagen gaat gemakkelijk door simpelweg op de bijbehorende link te klikken.

Tresna.nl
Logo