Beste accu cirkelzaag

Met een accu cirkelzaag ben je ongelooflijk flexibel. Bovendien kan je alle gewenste werkzaamheden uitvoeren die je met een cirkelzaag op netstroom óók uit kunt voeren. Ben je op zoek naar een nieuwe accu cirkelzaag? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

Hieronder bespreken we namelijk de beste modellen van een accu cirkelzaag die verkrijgbaar zijn. Na het lezen van dit artikel kan je dan ook de juiste keuze maken wat betreft je nieuwe accu cirkelzaag. Ook bespreken we hieronder voor welke doeleinden een accu cirkelzaag uitermate geschikt is. Op basis daarvan kan je bepalen of je ook écht een accu cirkelzaag nodig hebt. De kans bestaat namelijk ook dat je wellicht beter af bent met een andere soort zaag.

Kortom: in dit artikel informeren we jou zo uitgebreid mogelijk over een accu cirkelzaag. Na dit artikel weet je exact waar een goede accu cirkelzaag aan moet voldoen en wat de beste modellen zijn.

Onze top 5 accu cirkelzagen

Afbeelding

Product


Bosch PKS 18 LI 1

Onze beste koop!

Bosch PKS 18 LI 1

De beste koop

of

Powerplus Dual Power POWDPSET20

Powerplus Dual Power POWDPSET20

Beste accu cirkelzaag met geleiderail

of

Makita HS301DSMJ

Makita HS301DSMJ

Beste accu mini cirkelzaag

of

Makita DHS630RTJ

Makita DHS630RTJ

Beste accu cirkelzaag voor de professional

of

Black & Decker BDCCS18N-XJ

Black & Decker BDCCS18N-XJ

Beste voordelige accu cirkelzaag

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bosch PKS 18 LI 1

De beste koop

Bosch PKS 18 LI 1

of

Powerplus Dual Power POWDPSET20

Beste accu cirkelzaag met geleiderail

Powerplus Dual Power POWDPSET20

of

Makita HS301DSMJ

Beste accu mini cirkelzaag

Makita HS301DSMJ

of

Makita DHS630RTJ

Beste accu cirkelzaag voor de professional

Makita DHS630RTJ

of

Black & Decker BDCCS18N-XJ

Beste voordelige accu cirkelzaag

Black & Decker BDCCS18N-XJ

of

Wat is een accu cirkelzaag?

Uiteraard is het ook van belang om eerst naar een accu cirkelzaag te kijken. Want: wat is nou exact een accu cirkelzaag? Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een cirkelzaag die op een accu werkt. De ‘oudere’ varianten van de cirkelzagen waren allemaal werkzaam op netstroom. Door de jaren heen heeft de ontwikkeling niet stil gestaan. De accu’s zijn tegenwoordig steeds beter geworden en daardoor hebben fabrikanten hun focus gewijzigd naar cirkelzagen op accu.

Met een accu cirkelzaag ben je in staat om grote mdf- en osb platen gemakkelijk op maat te zagen. Je hebt een krachtig apparaat tot je beschikking. Bovendien is het apparaat behoorlijk compact en licht te noemen. Als je langere tijd achter elkaar met een cirkelzaag moet werken, is dat ook geen probleem. Het is tenslotte geen al te zware belasting voor je lichaam en spieren.

Een cirkelzaag bestaat uit een krachtige motor en een rond zaagblad. Met dit ronde zaagblad zaag je in een rechte lijn vooruit. In veel gevallen ‘trekt’ het zaagblad zichzelf vooruit. Het enige wat jij hoeft te doen, is de richting aan te geven.

Wel is het van belang om te weten dat een accu cirkelzaag niet geschikt is om ronde vormen mee te zagen. Nee, als je dat wilt gaan doen, ben je beter af met bijvoorbeeld een decoupeerzaag.

Wil je de zaagsnede ontzettend nauwkeurig maken? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar een accu cirkelzaag met geleiderail. Deze rail zorgt ervoor dat je te allen tijde in een rechte lijn zaagt, zodat de zaagsnede 100% nauwkeurig is.

In onderstaande tabel kan je alvast de vijf beste modellen vinden. Deze modellen zijn uit onze test als beste naar voren gekomen. Hierbij hebben we de accu cirkelzagen per categorie ingedeeld. Kijk in onderstaande tabel voor meer informatie daarover en om een indruk op te doen van de beste modellen. Onder de tabel vind je vervolgens de reviews van alle modellen.

De voordelen van een accu cirkelzaag

Om welke redenen zou je nou specifiek voor een accu cirkelzaag kiezen? Wel, die redenen zijn behoorlijk uiteenlopend. Dat heeft te maken met het feit dat een accu cirkelzaag meerdere voordelen met zich mee brengt.

Het belangrijkste voordeel is uiteraard terug te vinden in de flexibiliteit. Je hoeft met een accu cirkelzaag nooit op zoek te gaan naar een stopcontact. Nee, je kunt simpelweg op elke gewenste plek de accu cirkelzaag gebruiken. Het enige waar je dan rekening mee moet houden, is dat de accu van de accu cirkelzaag wél opgeladen is.

Daarnaast is het een voordeel dat een accu cirkelzaag relatief licht is. Je kunt dus voor een lange periode achter elkaar gebruik maken van de accu cirkelzaag. In vergelijking met andere soorten zagen is dat absoluut een voordeel.

Ook is het een voordeel dat een accu cirkelzaag niet al te groot is. Je kunt een accu cirkelzaag dan ook op vele plekken gemakkelijk opbergen. Dat is ook zeker aan te raden als je (kleine) kinderen in je huis rond hebt lopen. Zorg ervoor dat je al jouw elektrische gereedschappen altijd goed opruimt.

Tot slot willen we nog benoemen dat een accu cirkelzaag erg nauwkeurig is. Dat is zeker het geval bij een accu cirkelzaag met geleiderail. Daarover kan je hieronder een review lezen (de Powerplus Dual Power POWDPSET20). We trappen de reviews echter af met de allerbeste koop:

Beste koop accu cirkelzaag – Bosch PKS 18 LI1

Als je op zoek naar de allerbeste accu cirkelzaag bent, kan je niet om de Bosch PKS 18 LI 1. Voor elke doe-het-zelver is dit een uitermate geschikte accu cirkelzaag. Ben je een professional? Dan kan je beter naar de review van de Makita DHS630RTJ kijken; dat is namelijk de beste accu cirkelzaag voor professionals.

Op het gebied van prijs-kwaliteit heeft de Bosch PKS 18 LI 1 simpelweg een perfecte verhouding. Je betaalt bijvoorbeeld bij onze partner Coolblue een bedrag van € 175. Hierbij krijg je een perfect functionerende accu cirkelzaag inclusief 1 accu. Je kunt er ook voor kiezen om het apparaat zonder accu te kopen. Dan betaal je maar € 89 voor alleen de accu cirkelzaag.

Een prettig voordeel van deze accu cirkelzaag is het formaat en bijbehorende gewicht. Deze cirkelzaag op accu is namelijk behoorlijk compact en weegt daarom ook niet zo veel. Met een totaal gewicht van 2,6 kilogram is dit een zeer prettig te bedienen accu cirkelzaag.

Uiteraard is het ook ontzettend prettig dat je deze accu cirkelzaag op elke plek kunt gebruiken. Je moet er alleen voor zorgen dat de accu opgeladen is. Verder heb je geen omkijken naar het gebruik van de accu cirkelzaag. Je hebt tenslotte geen stopcontact of verlengsnoer nodig; ideaal!

Ook willen we graag benoemen dat het met de Bosch PKS 18 LI 1 mogelijk is om in verstek te zagen. De cirkelzaag is namelijk kantelbaar, zodat je in staat bent om in verstek te zagen. Hierbij kan je een diepte van 36 millimeter bereiken.

Als je in een rechte hoek gaat zagen, heb je een maximale zaagdiepte van 48 millimeter. Dat is dan ook één van de redenen waarom deze accu cirkelzaag bij een breed publiek geliefd is. Deze maximale zaagdiepte is meer dan prima te noemen.

Bosch PKS 18 li 1 accu

De Bosch PKS 18 LI 1 wordt door een relatief sterke motor aangedreven. Ook de accu is behoorlijk sterk: een 18 Volt 2,5 Ah Li-ion accu. Dankzij deze factoren kan de motor een onbelast toerental van 3800 toeren per minuut halen. Waanzinnig.

Ben je niet zo gek op het stof en vuil dat vrijkomt tijdens het zagen? Maak dan gebruik van de stofzuigadapter aan de achterzijde van deze cirkelzaag van Bosch. Daarmee wordt het stof direct opgezogen door een stofzuiger.

Zo, we zijn aan het einde gekomen van deze review. Je kunt lezen dat we behoorlijk positief zijn. Toch hebben we één nadeel weten te ontdekken. Bij aankoop krijg je namelijk maar één zaagblad meegeleverd. Dat is spijtig en had anders gekund.

Je krijgt bij aankoop maar één zaagblad meegeleverd.

Voordelen

 • In verstek zagen is mogelijk
 • Makkelijk te bedienen
 • Maximale zaagdiepte van 48 mm

Nadelen

 • Maar 1 zaagblad meegeleverd

Conclusie

De Bosch PKS 18 LI 1 is simpelweg de beste koop binnen de markt van accu cirkelzagen. De prijs-kwaliteitsverhouding is ongelooflijk indrukwekkend. Voor een relatief zacht prijsje krijg je namelijk een sterk, prettig en kwalitatief hoogwaardige cirkelzaag op accu!

Beste accu cirkelzaag met geleiderail – Powerplus Dual Power POWDPSET20

Voor zeer nauwkeurige zaagsneden is een accu cirkelzaag met geleiderail aan te raden. Dankzij die geleiderail kan je tenslotte in zeer rechte lijnen zagen. Als je op zoek naar een dergelijke accu cirkelzaag bent, kan je niet om de Powerplus Dual Power POWDPSET20 heen. Dit is in onze ogen de beste accu cirkelzaag met geleiderail.

We willen graag direct aftrappen met één van de belangrijkste voordelen. Met deze accu cirkelzaag van Powerplus heb je namelijk een maximale zaagdiepte van 65 millimeter tot je beschikking. Om dat even in vergelijk te zetten: de bovengenoemde variant had een maximale zaagdiepte van 48 millimeter.

Ook is het bijzonder aangenaam dat je dus een geleiderail meegeleverd krijgt. Dit stelt jou in staat om zeer nauwkeurige zaagsneden te maken. Dit komt uiteindelijk het eindresultaat alleen maar ten goede. Daarbij komt ook nog eens dat je een laserlijn geprojecteerd krijgt. Volg deze laserlijn, zodat je zaagsnede nog beter wordt.

Bij aanschaf van deze accu cirkelzaag krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Zo krijg je een handleiding, een 40 volt 2,0 Ah Li-ion accu, een acculader, een zaagblad voor hout, de geleiderail en een inbussleutel meegeleverd. Hiermee komen we dan direct ook bij het enige nadeel uit: er wordt maar één zaagblad meegeleverd.

Een prettig voordeel is dat je ook accu’s van andere gereedschappen van Powerplus kunt gebruiken. Powerplus gebruikt namelijk voor veel elektrische gereedschappen hetzelfde accu platform. Als jij al een ander stuk gereedschap van Powerplus hebt, zijn de accu’s mogelijk compatibel.

Dual Power POWDPSET20

Bij aanschaf krijg je helaas maar één zaagblad meegeleverd. Dat betreft alleen een zaagblad voor hout.

Voordelen

 • Met geleiderail en laser
 • Maximale zaagdiepte van 65 mm
 • Meerdere accessoires meegeleverd

Nadelen

 • Maar één zaagblad meegeleverd

Conclusie

De Powerplus Dual Power POWDPSET20 is de beste accu cirkelzaag met geleiderail. De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde, je kunt zeer nauwkeurig zagen en je hebt een maximale zaagdiepte van 65 mm tot je beschikking. Al met al een zeer prima apparaat.

Bekijk prijzen van Powerplus Dual Power POWDPSET20 bij verschillende winkels:

Beste accu mini cirkelzaag – Makita HS301DSMJ

Sinds enige tijd bestaat er een nieuwe variant van een cirkelzaag: een mini cirkelzaag. Een mini cirkelzaag heeft kleinere afmetingen en is daardoor nóg compacter dan een reguliere cirkelzaag. De Makita HS301DSMJ is de beste accu mini cirkelzaag. Oftewel: een mini cirkelzaag die op accu werkt.

Het absolute pluspunt van dit apparaat is dan ook het formaat. In feite is alles kleiner aan dit apparaat; het zaagblad is kleiner en het totale frame ook. Doordat het zaagblad kleiner is, kan je zeer nauwkeurig en gedetailleerd zagen. Absoluut een pluspunt van de Makita HS301DSMJ.

Dat voordeel zie je ook weer terug in het gewicht van deze machine. In zijn totaliteit weegt de Makita HS301DSMJ maar 1,8 kilogram. Ongelooflijk weinig voor zo’n prettig en krachtig apparaat.

Ondanks dat het een mini cirkelzaag is, levert de motor namelijk meer dan voldoende vermogen. Je kunt namelijk in een rechte hoek tot 25 millimeter diepte zagen. Als je in verstek wilt zagen, is de maximale zaagdiepte 16 millimeter.

Daarbij is het ook nog eens prettig dat je dit apparaat met één hand kunt bedienen. Met je andere hand kan je het te zagen object dus perfect vasthouden. Een ideale combinatie voor het optimale resultaat.

Makita HS301DSMJ accu

Als laatste voordeel willen we de ingebouwde blaasconstructie benoemen. Met deze blaasconstructie werk je altijd in een schone omgeving. Het vuil en zaagsel dat vrij komt, wordt door de blaasfunctie namelijk direct verwijderd. Je houdt zodoende dus altijd goed zicht op je werkzaamheden.

Tot slot willen we de meegeleverde accessoires nog even benoemen:

 • 10,8 volt 4,0 Ah Li-Ion accu (2x)
 • Acculader
 • Zaagblad voor hout (20T)
 • Inbussleutel 4,0 mm
 • Stofzuigadapter
 • Mbox nr. 2

Hierbij zijn we dan ook uitgekomen bij het enige nadeel van deze mini cirkelzaag op accu. Bij aanschaf krijg je slechts 1 zaagblad meegeleverd. Dit betreft een 20T zaagblad voor hout. Als je in andere materialen wenst te zagen, moet je daar eerst een ander zaagblad voor kopen.

Je krijgt helaas maar één zaagblad meegeleverd

Voordelen

 • Compact formaat
 • Maximale zaagdiepte van 25mm 
 • Ingebouwde blaasconstructie

Nadelen

 • Maar één zaagblad meegeleverd

Conclusie

De Makita HS301DSMJ is verreweg de beste mini cirkelzaag op accu. Het toestel is lekker compact, is met één hand te bedienen en is ook nog eens krachtig. Wat wens je nog meer? Bovendien krijg je ook nog twee accu’s standaard meegeleverd.

Beste accu cirkelzaag voor de professional – Makita DHS630RTJ

Een professional stelt over het algemeen andere eisen aan een cirkelzaag op accu. Alles moet net iets sterker, krachtiger en duurzamer zijn. Een professional gebruikt een accu cirkelzaag tenslotte hoogstwaarschijnlijk vaker en intensiever dan een doe-het-zelver. Voor een professional is de Makita DHS630RTJ dan ook de meest geschikte optie.

Een professional heeft gedurende een werkdag veel kracht nodig. Daarmee kunnen de werkzaamheden snel en vakkundig uitgevoerd worden. Dat lukt zeker wel met deze accu cirkelzaag van Makita. Met deze cirkelzaag heb je een maximale zaagdiepte van maar liefst 66 millimeter. Alleen die statistiek maakt deze cirkelzaag al uitermate geschikt voor elke professional.

Ook is het mogelijk om in verstek te zagen. Het zaagblad van 165 millimeter is namelijk kantelbaar. Hierdoor kan je ook in een hoek zagen. In een hoek van 45 graden is de maximale zaagdiepte 46 millimeter.

Als professional zijnde wil je uiteraard zo lang mogelijk met je apparatuur doen. Mede daarom is het belangrijk om je apparatuur goed op te bergen. Dat lukt zeker met de meegeleverde Mbox nummer 4. Deze koffer beschermt deze cirkelzaag + accessoires perfect.

Makita DHS630RTJ cirkelzaag

Toch hebben we ook twee nadelen weten te ontdekken. Zo is het spijtig dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Met name voor een professional is dat simpelweg onvoldoende. Een professional heeft altijd behoefte aan meerdere zaagbladen.

Daarnaast krijg je bij deze accu cirkelzaag ook geen geleiderail meegeleverd. Ook dat is bijzonder spijtig. Een professional wil tenslotte perfect werk afleveren. Met een geleiderail had dat een stukje makkelijker gekund. Een gemiste kans van Makita.

Deze accu cirkelzaag wordt zonder geleiderail geleverd.

Voordelen

 • Zeer krachtig
 • Maximale zaagdiepte van 65 mm
 • Inclusief koffer geleverd

Nadelen

 • Maar één zaagblad geleverd
 • Geen geleiderail

Conclusie

Voor een professional is de Makita DHS630RTJ de allerbeste keuze. Met deze cirkelzaag op accu kan elke zaagklus tot in perfectie uitgevoerd worden. Het enige spijtige hierbij is dat je geen geleiderail meegeleverd krijgt. Dat is helaas een dik minpunt bij deze accu cirkelzaag. Verder zijn we vol lof over dit apparaat.

Beste voordelige accu cirkelzaag – Black & Decker BDCCS18N-XJ  

Wil je graag een prettige accu cirkelzaag kopen? Wil je daarvoor echter niet de hoofdprijs betalen? Dan zit je met de Black & Decker BDCCS18N-XJ absoluut goed. Dit is in onze ogen namelijk de beste voordelige accu cirkelzaag.

Uiteraard kunnen we deze review maar op één manier beginnen: door de aanschafprijs te vernoemen. Bij onze partner Coolblue betaal je voor dit apparaat een bedrag € 78,99. Wel moeten we daarbij vernoemen dat je hiervoor geen accu meegeleverd krijgt. Dat is dan ook direct een minpunt aan dit apparaat.

Het is wel prettig dat deze accu cirkelzaag een kantelbare zaagkop heeft. Hierdoor is het mogelijk om de zaag te kantelen en daardoor in verstek te zagen. De maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden is 20 millimeter. Uiteraard kan je ook in een rechte hoek zagen; de maximale zaagdiepte is bij een rechte hoek 43 millimeter.

Ook is het uitermate prettig dat deze accu cirkelzaag behoorlijk licht is. De machine weegt nog geen 4 kilogram. Hierdoor kan je de accu cirkelzaag perfect voor een lange tijd achter elkaar bedienen. Dit is geen al te zware belasting voor je lichaam.

Bij de Black & Decker BDCCS18N-XJ heb je de beschikking over een metalen zool met zichtlijn. Die zichtlijn zorgt er voor dat je niet scheef kunt zagen. Toch zou het beter zijn geweest als deze cirkelzaag op accu met geleiderail geleverd zou worden. Gezien het prijskaartje zouden we dan misschien iets te veel vragen.

Black & Decker BDCCS18N-XJ cirkelzaag accu

Een ander nadeel is dus dat je geen accu en maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Op het gebied van meegeleverde accessoires is deze accu cirkelzaag dan ook redelijk karig. Dat zien we dus echter wel weer in het prijskaartje terug.

Je krijgt geen accu, geen geleiderail en maar één zaagblad meegeleverd.

Voordelen

 • Gunstig geprijsd
 • In verstek zagen is mogelijk
 • Machine weegt weinig

Nadelen

 • Geen accu meegeleverd
 • Geen geleiderail meegeleverd
 • Maar één accu meegeleverd

Conclusie

De Black & Decker BDCCS18N-XJ is absoluut de beste accu cirkelzaag voor een gunstige prijs. Je betaalt nog geen 80 euro voor deze machine, terwijl je daarvoor een kwalitatief hoogwaardige accu cirkelzaag krijgt. Nadeel is wel dat je nagenoeg geen accessoires meegeleverd krijgt; ook geen accu.

Koop​gids

Je hebt hierboven vijf verschillende modellen van een accu cirkelzaag kunnen vinden. Dit zijn in onze ogen de vijf beste aankopen. Deze aankopen hebben we in categorieën onderverdeeld. Een professional stelt tenslotte andere eisen aan een cirkelzaag op accu dan een doe-het-zelver. Maar, op welke zaken moet je nou altijd letten bij het uitkiezen van een cirkelzaag op accu? Je leest het in deze koopgids.

Maximale zaagdiepte

Met een cirkelzaag wil je ongetwijfeld allerlei zaagklussen uitvoeren. Daarbij is het dan ook zeer prettig als je een flinke maximale zaagdiepte hebt. Let bij de aanschaf van een cirkelzaag op accu dan ook áltijd op de maximale zaagdiepte. Je hebt hierboven in de reviews kunnen zien dat de maximale zaagdiepte flink kan variëren. Sommige machines hebben een maximale zaagdiepte van 65 millimeter, terwijl dit bij andere machines slechts 25 millimeter is.

Het is dan ook belangrijk om goed na te gaan wat voor soort accu cirkelzaag je wenst te hebben. Een mini accu cirkelzaag heeft tenslotte een klein zaagblad en daarmee ook een kleinere maximale zaagdiepte.

Meegeleverde accessoires

Een kenmerk van een accu cirkelzaag is uiteraard het feit dat deze op een accu werkt. Voordat je aan de slag kunt gaan, moet je dus wel een opgeladen accu hebben. Krijg je die accu meegeleverd? Krijg je een acculader meegeleverd? Op dergelijke aspecten moet je ook absoluut letten bij het uitkiezen van een nieuwe cirkelzaag op accu.

Heb je een model gevonden waarbij je twee accu’s meegeleverd krijgt? Dan zit je absoluut goed. Als je eerste acculading op is, kan je namelijk altijd nog je andere accu gebruiken. Met name voor een professional is dat zeer belangrijk.

Geleiderail

We hebben hierboven een review geschreven voor ‘de beste accu cirkelzaag met geleiderail’. Dat geeft direct aan dat de aanwezigheid van een geleiderail behoorlijk belangrijk is. Met een geleiderail kan je zeer nauwkeurig zagen; dat komt het eindresultaat altijd ten goede.

Let dan ook altijd goed op of je standaard een geleiderail meegeleverd krijgt. Is dat niet het geval? In sommige gevallen kan je de geleiderail alsnog als accessoire mee bestellen.

Maximale boordiameter

Een ander belangrijk criterium is de diameter waarmee je kunt boren. Lichtere accuboormachines, die je vooral gebruikt om kleine schroeven in te draaien, kun je gebruiken om gaten van een kleinere grootte te maken. De weergegeven boor diameter of capaciteit is echter vooral een ruwe maximum-indicator. De boor diameter verschilt ook ook voor de diverse materialen, houtsteen of metaal. Trek een millimeter of vijf van deze maximumwaarde af en je weet voor welke diameter het toestel het best geschikt is bij intensief gebruik.

Gewicht

Met een accu cirkelzaag ben je ongetwijfeld langdurig aan de slag. Het is dan ook zeer prettig als de machine niet al te veel weegt. Dan heb je één geluk: over het algemeen wegen de cirkelzagen niet al te veel. Je kunt denken aan een gewicht tussen de 2 en 4 kilogram.

Hecht je nou veel waarde aan het daadwerkelijke gewicht van de cirkelzaag op accu? Let hier dan goed op en vergelijk de verschillende varianten met elkaar.

Besluit

Zo, we zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Heb je nog vragen over een specifiek product? De klantenservice van onze partners staan graag voor je klaar. Zij kunnen jou helpen om al je vragen te beantwoorden.

Tresna.nl
Logo