Einhell afkortzaag

Als je op zoek naar een nieuwe afkortzaag bent, stuit je op een breed aanbod van afkortzagen. Meerdere fabrikanten hebben zich namelijk toegelegd op deze specifieke soort zaag. Recent hebben wij al de beste afkortzagen van Bosch, de beste afkortzagen van Makita en de beste afkortzagen van Festool op een rijtje gezet. Daar voegen we nu ook de beste afkortzagen van het merk Einhell aan toe.

EinhellEinhell afkortzaag

Het merk Einhell staat bekend om de robuuste kwaliteit van hun elektrische gereedschappen. Met andere woorden: je kunt hier voor een langere tijd van genieten. Een ander positief punt van de elektrische gereedschappen van Einhell is het relatief gunstige prijskaartje. Daar kan je hieronder meer over lezen bij de reviews van de verschillende producten.

Wij zijn namelijk voor jou op zoek gegaan naar de beste afkortzagen van het merk Einhell. Bij de beoordeling hebben we gebruik gemaakt van vier verschillende categorieën:

 • Beste afkortzaag met trekfunctie
 • Beste afkortzaag met onderstel
 • Beste voordelige afkortzaag
 • Beste professionele afkortzaag

Voordat we overgaan tot de reviews, kijken we eerst nog even naar een afkortzaag. We gaan nader in op de functies én de voordelen van een afkortzaag.

Wat is een afkortzaag?

Een afkortzaag is een zaag die uit twee delen bestaat: de zaag zelf en het platform. Op dit platform kan je het te zagen object stevig neerleggen. Een stabiele basis is belangrijk, aangezien je een (groot) cirkelvormig zaagblad tot je beschikking hebt. Op het gebied van veiligheid is het daarom dus belangrijk om een stabiele basis te hebben.

Met een afkortzaag kan je staafvormige voorwerpen van hout, kunststof en verscheidene metalen op de juiste maat doorzagen. In de basis lijkt een afkortzaag veel op een cirkelzaag, maar een afkortzaag heeft de meeste overeenkomsten met een handbediende verstekzaag.

Al met al is een afkortzaag een handige zaag voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals. Heb jij ook interesse om een afkortzaag aan te schaffen? Bekijk dan hieronder direct de beste afkortzagen van het merk Einhell.

Einhell TC-SM 2534 – Beste afkortzaag met trekfunctie

Einhell TC-SM 2534

Bij een afkortzaag is een trekfunctie altijd een zeer handige functie. Mocht je op zoek naar een afkortzaag met trekfunctie zijn, is de Einhell TC-SM 2534 een uitermate geschikte optie.

Deze afkortzaag heeft dus de beschikking over een, perfect werkende, trekfunctie. Dankzij deze trekfunctie is het mogelijk om nóg grotere objecten door te zagen. Hierdoor kan je de afkortzaag voor vele doeleinden inzetten en is geen klus te groot voor je.
Naast deze trekfunctie heb je ook nog de beschikking over een tafelverbreding. Hierdoor is je zaagbereik nóg groter. De maximale zaagbreedte van deze afkortzaag is namelijk maar liefst 340 millimeter.

Een bijkomend voordeel is dat deze afkortzaag een kantelbare kop heeft. Met deze functie is het mogelijk om in verstek te zagen. Deze kantelbare kop is overigens naar beide kanten kantelbaar. Uiteindelijk zorgt dit voor de volgende statistieken:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 340 mm
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 240 mm
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 75 mm
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 42 mm

De diameter van het zaagblad van deze afkortzaag is ook indrukwekkend te noemen; de diameter is maar liefst 250 millimeter. Dankzij een onbelast toerental van 4000 toeren per minuut heb je simpelweg een krachtige machine tot je beschikking.Einhell TC-SM 2534 2

Met deze machine is het mogelijk om bijvoorbeeld laminaat of plinten op de juiste maat te zagen. Uiteraard speelt nauwkeurigheid daar ook een belangrijke rol bij; ook dat is geen probleem voor de Einhell TC-SM 2534. Hoe dit komt? Dat is te danken aan de lasergeleider. Deze geleider zorgt ervoor dat je kaarsrechte zaagsneden kan maken. Uitermate prettig en handig.

Bij een afkortzaag kan het soms lastig zijn om het object goed vast te zetten. Denk hierbij aan objecten met een afwijkende vorm of grote objecten. Gelukkig heeft deze afkortzaag de beschikking over een materiaalklem, waarmee je het object altijd muurvast kan zetten.

In een werkruimte is stof en zaagsel uiteraard niet gewenst. Einhell levert daarvoor een stofafzuiging bij deze afkortzaag. Helaas geven meerdere gebruikers aan dat deze stofafzuiging niet al te best werkt. Met andere woorden: de stofzak is te klein.

De stofzak is te klein, waardoor de stofafzuiging niet perfect werkt.
Conclusie:
De Einhell TC-SM 2534 is de beste afkortzaag voor doe-het-zelvers die behoefte aan een afkortzaag mét trekfunctie hebben. Dankzij deze trekfunctie, en de tafelverbreding, heb je een maximale zaagbreedte van 340 millimeter. Ook heb je een groot zaagblad, een lasergeleider en een handige materiaalklem tot je beschikking.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Met trekfunctie
 • Grote maximale zaagbreedte
 • Materiaalklem
 • Lasergeleider
Nadelen
 • Stofzak is te klein

Einhell TC-SM 2531 U – Beste afkortzaag met onderstelEinhell TC-SM 2531 U

Bij een afkortzaag kan een onderstel gigantisch handig zijn. Niet alleen om het object stevig neer te kunnen leggen, maar ook voor het gebruiksgemak. Door het onderstel hoef jij namelijk niet op een ongezonde manier te bukken. Als je op zoek naar een afkortzaag met onderstel bent, is de Einhell TC-SM 2531 U absoluut een aanrader.

De hoogte van dit onderstel bedraagt 70 centimeter. Het voordeel hiervan is dat je niet al te veel hoeft te bukken, tijdens het doorzagen van een object. Overigens gaat het doorzagen van een object met behulp van een 254 millimeter zaagblad.

Met deze afkortzaag kan je bovendien kaarsrechte zaagsneden te maken. Dit is te danken aan de lasergeleider. Deze lasergeleider laat perfect de zaagsnede zien, zodat jij deze nauwkeurig kan zetten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je werkzaamheden perfect uitgevoerd worden.

Ook heeft deze afkortzaag de beschikking over een trekfunctie. Dankzij deze trekfunctie kan je ook bredere stukken doorzagen. Het is daarnaast ook mogelijk om de kop naar links te kantelen, waardoor je in verstek kan zagen. De onderstaande statistieken horen bij deze afkortzaag:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 305 mm
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 210 mm
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 75 mm
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 45 mmEinhell TC-SM 2531 U laser

Een ontzettend groot voordeel van deze afkortzaag is bovendien het prijskaartje. Bij onze partner Coolblue is dit één van de meest voordelige afkortzagen. Ondanks het prijskaartje geniet je wel van vele handige features die op dit apparaat aanwezig zijn.

Tot slot willen we als laatste voordeel nog de materiaalklem aanstippen. Deze materiaalklem wordt standaard meegeleverd en zorgt ervoor dat je object stevig ligt. Het is hierdoor niet mogelijk dat het object, gedurende de werkzaamheden, verschuift.

Helaas hebben we ook enkele nadelen weten te ontdekken. Als eerste: deze afkortzaag heeft niet de beschikking over een tafelverbreding. Voor lange werkstukken is deze afkortzaag dus niet al te geschikt. Gezien het prijskaartje valt het gemis van deze functie overigens wel te verklaren.

Daarnaast is de stofzak te klein. Als je deze afkortzaag voor een langere tijd intensief gebruikt, kom je er achter dat je ruimte alsnog onder de stof komt te liggen. Dit valt te wijten aan het kleine formaat van de stofzak.

De stofzak is te klein, waardoor de stofafzuiging niet perfect werkt.
Conclusie:
De Einhell TC-SM 2531 U is de beste afkortzaag met onderstel voor een doe-het-zelver. Het onderstel heeft een acceptabele hoogte en biedt vele voordelen. Daarnaast is de lasergeleider een prima feature, evenals de materiaalklem en de trekfunctie. Ook het prijskaartje is bijzonder gunstig!

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Inclusief trekfunctie
 • Inclusief, perfect werkend, onderstel
Nadelen
 • Stofzak is te klein
 • Geen tafelverbreding aanwezig/mogelijk

Einhell TC-SM 2131 – Beste voordelige afkortzaagEinhell TC-SM 2131

Bij de aanschaf van een nieuwe afkortzaag let je niet alleen op de aanwezige functies. Nee, je kijkt logischerwijs ook naar het prijskaartje. Als je een beperkt budget vrij wilt maken voor een afkortzaag, dien je zeker eens naar de Einhell TC-SM 2131 te kijken.

Laten we maar direct naar het prijskaartje kijken. We kunnen niet anders dan stellen dat deze afkortzaag bijzonder interessant geprijsd is. Bij onze partner Coolblue koop je deze afkortzaag al voor € 129,00. Dat is geen geld voor een goede afkortzaag, wat de Einhell TC-SM 2131 absoluut is.

Een voordeel van deze afkortzaag is onder andere het lage gewicht en de minieme afmetingen. Hierdoor kun je deze afkortzaag, indien gewenst, ook nog naar elke gewenste locatie verplaatsen. In bepaalde situaties is dat handig; met name voor een doe-het-zelver die niet altijd op dezelfde locatie kan/moet werken.

Bij deze afkortzaag heb je ook de beschikking over een lasergeleider. Deze lasergeleider schijnt, vanaf 6 cm op het werkstuk, een lijntje over het object. Het enige wat jij hoeft te doen, is die lijn te volgen met het zaagblad. Dankzij deze lasergeleider heb je dus altijd kaarsrechte zaagsneden.Einhell TC-SM 2131 afkortzag

Daarnaast heb je ook nog de beschikking over een trekfunctie. Hierdoor ben je in staat om óók brede objecten door te zagen. Daar komen onderstaande statistieken bij om de hoek kijken:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 310 mm
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 210 mm
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 62 mm
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 36 mm

Het is ook mogelijk om in verstek te zagen. Je kunt de zaagkop namelijk naar beide kanten kantelen; zowel naar links als naar rechts. Uitermate prettig in bepaalde situaties.

Helaas is er her en der ook commentaar op deze afkortzaag te vinden. Zo is niet iedereen te spreken over de bouwkwaliteit van deze afkortzaag. Op basis daarvan is het gunstige prijskaartje wellicht te verklaren.

Daarnaast is de stofzak te klein. Het nadeel hiervan is dat de stofafzuiging niet perfect werkt, waardoor alsnog het stof in je werkruimte terecht komt.

Tot slot is het spijtig dat de tafelverbreding ontbreekt. Hierdoor kan je niet al te lange werkstukken op de afkortzaag doorzagen. Als deze afkortzaag wél de beschikking over een tafelverbreding zou hebben, zouden we nóg positiever zijn geweest.

De bouwkwaliteit laat hier en daar te wensen over.
Conclusie:
De Einhell TC-SM 2131 is een perfecte afkortzaag voor doe-het-zelvers die op hun budget letten. Voor een bedrag van € 129,00 ben je al de eigenaar van deze afkortzaag, inclusief lasergeleider, trekfunctie, materiaalklem en mogelijkheid om in verstek te zagen. Helaas is de bouwkwaliteit iets minder dan bij vergelijkbare modellen van Einhell.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Inclusief trekfunctie
 • Gunstig geprijsd
 • Maximale zaagbreedte is indrukwekkend
Nadelen
 • Matige bouwkwaliteit
 • Geen tafelverbreding
 • Stofzak is te klein

Einhell TE-SM 2534 – Beste professionele afkortzaagEinhell TE-SM 2534

Ook voor professionals heeft Einhell interessante producten in hun assortiment. Wat te denken van de Einhell TE-SM 2534? Een perfect werkende en krachtige afkortzaag voor de professionals. Lees hieronder alles over deze afkortzaag.

Deze afkortzaag heeft nagenoeg alles waar een professional behoefte aan hebt. Zo heeft deze afkortzaag de beschikking over een trekfunctie. Dankzij deze trekfunctie kan je ook bredere werkstukken prima doorzagen met de afkortzaag.

Het doorzagen van de objecten gaat overigens met behulp van een zaagblad met een diameter van 250 mm. Dit zorgt, in combinatie met de krachtige motor, voor onderstaande statistieken:

 • Maximale zaagbreedte 90 graden: 310 mm
 • Maximale zaagbreedte 45 graden: 180 mm
 • Maximale zaagdiepte 90 graden: 90 mm
 • Maximale zaagdiepte 45 graden: 47 mm

Zoals je wellicht begrijpt, is het dus mogelijk om in verstek te zagen. Dit kan twee kanten op, waarbij je zelf de exacte hoek kan bepalen. Enige vereiste is dus dat de hoek tussen de 0 en de 45 graden ligt. Dit kan je simpel met een draaischijf instellen.Einhell TE-SM 2534 zaagblad

Ook heb je de beschikking over een lasergeleider én een werkverlichting. Hierdoor heb je altijd zicht op je werkzaamheden en weet je zeker dat je kaarsrechte zaagsneden maakt. Uitermate handig.

Ook op het gebied van veiligheid heeft Einhell bepaalde functies ingebouwd. De meest uit het oog springende functie is toch wel de softstart. Deze functie zorgt ervoor dat de afkortzaag rustig op gang komt, zodat je altijd met de volledige controle aan je werkzaamheden begint.

Helaas hebben we wel één nadeel weten te vinden. Het is namelijk niet mogelijk om de tafel te verbreden. De optie ‘tafelverbreding’ ontbreekt bij deze professionele afkortzaag en dat is toch spijt.

Tafelverbreding is niet mogelijk.
Conclusie:
De Einhell TE-SM 2534 is een prima afkortzaag voor een professional. Dankzij het grote zaagblad en de trekfunctie kan deze afkortzaag behoorlijk diep en breed zagen. Helaas ontbreekt wel de tafelverbreding. Daarentegen heb je wel de beschikking over een soft start, over een lasergeleider en over werkverlichting.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Krachtig
 • Trekfunctie
 • Soft start
 • Lasergeleider én werkverlichting
Nadelen
 • Geen tafelverbreding mogelijk

Einhell

Einhell is een grote fabrikant van allerlei verschillende elektrische gereedschappen. Dit varieert van de bovenstaande vernoemde afkortzagen tot aan grastrimmers. Ook op het gebied van tuinartikelen heeft Einhell namelijk een ongelooflijk uitgebreid aanbod.

De meeste producten van Einhell herken je direct terug aan de felrode kleur. Hiermee zijn de gereedschappen behoorlijk opvallend. Wat ook opvalt, is de prettige werking van de gereedschappen. De elektrische gereedschappen van Einhell voelen goed, robuust en kwalitatief hoogwaardig aan.

Al sinds 1964 is dit, van origine Duitse bedrijf, actief op de markt van elektrische gereedschappen. Momenteel zijn ze zelfs een beursgenoteerd bedrijf; dat zegt voldoende.

Koopgids

Om bovenstaande reviews nog iets nader toe te lichten, hebben we onderstaande koopgids opgesteld. Hierin benoemen we de belangrijkste functies van een afkortzaag in het kort. Als je op zoek naar een nieuwe afkortzaag bent, is het aan te raden om goed op deze functies te letten.

Trekfunctie

De trekfunctie is een veel genoemde functie in bovenstaande reviews. Het kenmerk van een trekfunctie is dat je bredere werkstukken door kan zagen. Het voordeel hiervan is dus dat je nóg flexibeler bent, aangezien de afkortzaag dan letterlijk en figuurlijk breder inzetbaar is.

OnderstelMet onderstel

Sommige afkortzagen worden inclusief onderstel geleverd. Dit onderstel zorgt niet alleen voor een stevige en stabiele basis, maar is ook goed voor jouw lichaam. Dankzij het onderstel kan je namelijk een gezonde houding innemen, terwijl je gebruik maakt van de afkortzaag.

Verstekmogelijkheid

Bij sommige afkortzagen is het ook mogelijk om in verstek te zagen. Dit betekent min of meer dat je in een hoek kan zagen. Hierdoor hoef je het object zelf niet te verplaatsen, maar verplaats je gewoon simpelweg de zaag. Uitermate handig en effectief.

Diameter zaagblad

Tot slot willen we nog de diameter van het zaagblad aanstippen. De diameter van het zaagblad is namelijk, in grote lijnen, verantwoordelijk voor de uiteindelijke zaagdiktes. Hierbij kan je de volgende diktes aanhouden, waarbij we eerst de diameter van het zaagblad noemen en vervolgens de mogelijke dikte van het object:

 • – Diameter van 216 millimeter: dikte van 65 tot 70 millimeter
 • Diameter van 254 millimeter: dikte van 85 tot 95 millimeter
 • Diameter van 305 millimeter: dikte van 100 tot 120 millimeter

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen over één van de producten van Einhell? De klantenservice van onze partners, Coolblue en Bol.com, staan graag voor je klaar. We wensen je alvast veel succes met je werkzaamheden. De aankoop van een Einhell afkortzaag is hoe dan ook een verstandige aankoop. Lees bovenstaande reviews op je gemak door en maak uiteindelijk de juiste keuze.

Tresna.nl
Logo