Beste Makita invalzaag

Heb je je oog laten vallen op een nieuwe invalzaag? En wil je graag van een uitmuntende invalzaag inclusief een interessante prijs-kwaliteitsverhouding genieten? Dan is het advies om eens naar een Makita invalzaag te kijken. De invalzagen van dit merk zijn marktconform geprijsd en voldoen aan de meeste verwachtingen. In dit artikel laten wij je daarom graag kennismaken met de vijf beste Makita invalzagen van dit moment.

Onze top 5 Makita invalzagen

Afbeelding

Product


Makita SP6000J1X

Onze beste koop!

Makita SP6000J1X

Beste koop Makita invalzaag

of

Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT 2x18V

Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT

Beste Makita invalzaag op accu

of

Makita MEU029J Invalzaag

Makita MEU029J Invalzaag

Beste Makita invalzaag voor de professional

of

Makita SP6000J2X Invalzaag

Makita SP6000J2X Invalzaag

Beste Makita invalzaag met geleiderail

of

Makita SP6000J

Makita SP6000J Invalzaag

Beste voordelige Makita invalzaag

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Makita SP6000J1X

Beste koop Makita invalzaag

Makita SP6000J1X

of

Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT 2x18V

Beste Makita invalzaag op accu

Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT 2x18V

of

Makita MEU029J Invalzaag

Beste Makita invalzaag voor de professional

Makita MEU029J Invalzaag

of

Makita SP6000J2X Invalzaag

Beste Makita invalzaag met geleiderail

Makita SP6000J2X Invalzaag

of

Makita SP6000J

Beste voordelige Makita invalzaag

Makita SP6000J

of

Voor- en nadelen van een Makita invalzaag

Als je een nieuwe invalzaag aan wilt schaffen, sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van invalzagen is namelijk bijzonder uitgebreid. Ga je voor een invalzaag van bijvoorbeeld Bosch, van Powerplus of van Makita? De keuze is aan jou. In onze ogen is het – om meerdere redenen – aan te raden om voor een Makita invalzaag te kiezen:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding: zoals we in de inleiding van dit artikel al stelden, is de prijs-kwaliteitsverhouding van de Makita invalzaag dik in orde. De invalzagen zijn zeker niet voordelig te noemen, maar je geniet van een meer dan prima kwaliteit.
 • Uitgebreid aanbod: het feit dat Makita veel invalzagen aanbiedt, spreekt ons erg aan. Je hebt hierdoor namelijk meer dan voldoende mogelijkheden om de juiste keuze te maken. Ongeacht of je nou een doe-het-zelver of een professional bent.
 • Zowel op netstroom als op accu verkrijgbaar: heb je het liefste een invalzaag die op netstroom werkt? Of heb je het liefste een invalzaag op accu? Bij Makita maakt dit in principe niet al te veel uit. Dit merk levert namelijk allerlei soorten invalzagen.
 • Met de nodige accessoires geleverd: kies je voor een Makita invalzaag? Dan kies je ook voor de nodige accessoires. Bij de meeste Makita invalzagen die je kunt kopen, geniet je namelijk van de nodige accessoires. Met dank aan deze meegeleverde accessoires maak je direct op een fijne manier gebruik van de Makita invalzaag.
 • Ideale bediening: ongeacht voor welke Makita invalzaag je kiest, geniet je van een ideale bediening. Dit is te danken aan de veiligheid van de machine, aan de ergonomische vorm en aan de veiligheidsschakelaar. Eigenlijk elke Makita invalzaag voldoet op dat gebied aan onze eisen/wensen.
 • Veelzijdig te gebruiken: een ander typerend kenmerk van de Makita invalzagen is de veelzijdigheid. Als je voor een Makita invalzaag kiest, kun je deze machine voor tal van materialen en klussen gebruiken. Juist dáárdoor kun je echt elke klus klaren met een invalzaag van het merk Makita.

Zoals je kunt lezen, biedt Makita bijzonder veel voordelen. Moet je bij dit A-merk ook nog met nadelen rekening houden? Nou, als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten, zit je bij dit merk compleet verkeerd. Alleen als je bereid bent om een bepaald bedrag te investeren, is het aan te raden om naar een Makita invalzaag te kijken.

Tevens moet je rekening houden met het diverse aanbod. Dit is aan de ene kant ideaal, maar aan de andere kant kun je hierdoor ook last van keuzestress krijgen. Wat wij zelf ook opgemerkt hebben, is dat de aanduiding van de machines niet altijd even duidelijk is. Makita gebruikt hier allerlei cijfers en letters door; van enige logica lijkt hier niet echt sprake te zijn voor een leek.

Met andere woorden: je doet er verstandig aan om een hele goede vergelijking te maken. Met het maken van die vergelijking helpen wij je graag een handje. Wij hebben daarvoor recentelijk alle Makita invalzagen aan een strenge keuring mogen onderwerpen. Aan de hand van die keuring hebben wij bovenstaande top 5 samen kunnen stellen. Over deze vijf beste Makita invalzagen vertellen we je graag hieronder (veel) meer.

Beste koop Makita invalzaag – Makita SP6000J1X

Heb je je pijlen op een Makita invalzaag gericht? En wil je deze invalzaag als doe-het-zelver regelmatig gaan gebruiken? Dan doe je er verstandig aan om hoge eisen aan de invalzaag te stellen. De invalzaag moet aan je wensen voldoen, moet krachtig zijn en moet veel functies bieden. Tevens zou de beste koop Makita invalzaag de meest interessante prijs-kwaliteitsverhouding moeten hebben.

Aan de hand van deze criteria zijn wij onze zoektocht gestart. Onze zoektocht naar de beste koop in het aanbod van invalzagen van Makita. Al snel werd het duidelijk dat wij deze eretitel maar aan één Makita invalzaag zouden kunnen geven. Deze Makita SP6000J1X invalzaag is volgens ons de beste Makita invalzaag van dit moment.

Waar dit aan te danken is? Onder meer aan het vermogen van deze machine. De Makita SP6000J1X beschikt over een 1.300 Watt krachtige motor, waardoor je snel kunt zagen. In combinatie met de soft start functie zorgt dit voor heel veel gemak. De soft start functie zorgt ervoor dat de motor langzaam op gang komt, waardoor je de optimale controle behoudt.

Verder is het toerental ook ideaal wat ons betreft; het maximaal onbelaste toerental ligt op 5.200 toeren per minuut. Voor zachtere materialen is dit echter veel te veel. Gelukkig kun je in dat geval het toerental zelf aanpassen naar 2.000 toeren per minuut. Met dank aan deze toerentalregeling pas je de invalzaag perfect op het te zagen object/materiaal aan. Met deze invalzaag zaag je moeiteloos MDF, kunststoffen en hout op de gewenste maat.

Bij aanschaf van de Makita SP6000J1X krijg je bovendien direct een geleiderail meegeleverd. Met dank aan deze geleiderail maak je de meest nauwkeurige zaagsneden. Deze zaagsneden zijn kaarsrecht en zijn volledig vrij van splinters. Dat laatste is te danken aan de voorritsfunctie. Deze unieke functie zorgt ervoor dat het materiaal simpelweg niet kan gaan splinteren.

Qua bediening, veiligheid en mogelijkheden scoort deze Makita invalzaag echt hoge punten. Zo is de softgrip handgreep erg fijn en weegt deze invalzaag slechts 4,4 kilogram. Ook is het nog mogelijk om een stofzuiger op deze invalzaag aan te sluiten.

Bij deze invalzaag heeft Makita voor een 165 mm zaagblad gekozen. Dit zaagblad brengt de volgende zaagspecificaties met zich mee:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 55 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45°: 39 mm
Makita SP6000J1X beste koop

Zijn we voor de volle 100% overtuigd van de Makita SP6000J1X? Nee, dat is niet het geval. Zo zijn wij van mening dat dit toch wel een vrij prijzige invalzaag is. Bij onze partner Gereedschapcentrum betaal je bijvoorbeeld een bedrag van 365 euro.

Ondanks dit forse prijskaartje krijg je niet super veel accessoires meegeleverd. Je krijgt een handige koffer geleverd, maar een extra zaagblad ontbreekt. Bij aanschaf van de Makita SP6000J1X krijg je slechts één zaagblad geleverd. In onze ogen is dit niet acceptabel voor een invalzaag van ruim 400 euro.

Deze invalzaag is vrij prijzig en wordt met vrij weinig accessoires geleverd.

Voordelen
 • Erg fijn te bedienen
 • 1.300 Watt sterke motor
 • Soft start functie en toerentalregeling
 • Voor meerdere materialen geschikt
 • Inclusief geleiderail
 • Met voorritsfunctie
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Weinig accessoires meegeleverd
Conclusie

De Makita SP6000J1X is volgens ons de beste Makita invalzaag van dit moment. Deze invalzaag is krachtig, biedt veel mogelijkheden, beschikt over een geleidrail en is erg fijn te bedienen. Houd alleen rekening met het forse prijskaartje en het ontbreken van een extra zaagblad. Verder zijn wij erg enthousiast over deze invalzaag van Makita.

Beste Makita invalzaag op accu – Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT 

Spreekt de hierboven besproken Makita invalzaag je niet helemaal aan? Wil je bijvoorbeeld van een onbeperkte bewegingsvrijheid kunnen genieten? Dan kun je het beste je pijlen richten op een invalzaag van Makita op accu.

Het aanbod van dergelijke invalzagen is niet overdreven uitgebreid. Dit maakte onze zoektocht naar de beste Makita invalzaag op accu een stuk makkelijker. Toen wij de Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT voor het eerst uit mochten proberen, was het al direct duidelijk. Dít is volgens de beste Makita invalzaag op accu van dit moment.

Deze eretitel is onder meer te danken aan de vele handige functies:

 • Soft start functie: deze functie zorgt voor een langzame opstart van de motor, waardoor je de optimale controle over je zaagklus behoudt.
 • Voorritsfunctie: met dank aan de voorritsfunctie hoef je niet bang te zijn voor het splinteren van het materiaal.
 • Automatic torque Drive Technology: deze functie zorgt ervoor dat de zaagsnelheid en het koppel automatisch aan het te zagen materiaal aangepast wordt.
 • Constant instelbaar toerental: je bent bij de Makita DSP600ZJ2 invalzaag ook in staat om zélf het toerental te bepalen.
 • Instelbare zaagsnelheid: wil je de optimale controle over het zagen behouden? Met dank aan de draaiknop kun je zelf de zaagsnelheid instellen.
 • Elektronische rem: komt deze invalzaag ergens tegenaan? Dan zorgt de elektronische rem ervoor dat het zaagblad direct tot stilstand komt.
 • Ingebouwde vergrendeling: de ingebouwde vergrendeling zorgt ervoor dat de zaag niet zomaar kan kantelen.

Met de Makita DSP600ZJ2 kun je echt alle kanten op. Je kunt in een rechte hoek zagen, maar je kunt ook in verstek zagen. Daarbij bepaal je zelf de hoek van -1° tot 48°. Om dit makkelijker voor je te maken, heeft Makita enkele vaste aanslagen ingesteld: 0°, 22,5° en 45°.

Met dank aan de krachtige motor/accu kun je verschillende materialen zagen. Onder meer MDF, allerlei kunststoffen en hout bewerk je perfect met deze invalzaag. Daarbij geniet je bovendien van prima zaagspecificaties:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 56 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45°: 40 mm
Makita DSP600ZJ2 Accu invalzaag LXT

Dit is niet alleen aan de motor te danken, maar ook aan het zaagblad met een diameter van 165 mm. Dankzij dit zaagblad zaag je snel en kun je ook de grotere zaagklussen uitvoeren. Tijdens deze zaagklussen geniet je uiteraard van onbeperkte bewegingsvrijheid!

Bij de aanschaf van de Makita DSP600ZJ2 krijg je enkele handige accessoires meegeleverd. Zo zorgt de geleiderail van 150 centimeter ervoor dat je heel nauwkeurig kunt zagen. Met dank aan de meegeleverde koffer berg je deze invalzaag moeiteloos op. Uiteraard is deze koffer ook handig als je de invalzaag wilt vervoeren.

Op de meegeleverde accessoires hebben wij echter ook kritiek. Bij aanschaf krijg je namelijk geen accu, geen oplader en slechts één zaagblad meegeleverd. Dit is nogal karig, zeker met het oog op het prijskaartje. Voor deze Makita invalzaag op accu betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 437,99. En dan moet je ook nog de accu’s en oplader separaat bestellen.

Spijtig genoeg krijg je geen accu en/of oplader standaard meegeleverd.

Voordelen
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Prima zaagspecificaties
 • Beschikt over veel handige functies
 • Inclusief geleiderail en koffer
 • Erg veilig en aangenaam te gebruiken
Nadelen
 • Geen accu en/of oplader meegeleverd
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Makita DSP600ZJ2 is volgens ons de beste Makita invalzaag op accu. Deze invalzaag is krachtig, is veelzijdig in te zetten, beschikt over veel handige functies en is van een prima kwaliteit. Doordat dit een variant zonder snoer betreft, geniet je uiteraard ook van onbeperkte bewegingsvrijheid. Je moet alleen wel eerst een accu en oplader aanschaffen.

Beste Makita invalzaag voor de professional – Makita MEU029J Invalzaag

Ben je als professional op zoek naar een nieuwe invalzaag? Ook dan is de kans vrij groot dat je bij Makita uit gaat komen. Dit merk levert prima invalzagen voor doe-het-zelvers, maar nóg betere invalzagen voor professionals.

Als je een professional bent, zit je in deze Makita invalzaag review goed. In deze review richten wij onze pijlen namelijk op een geschikte invalzaag van Makita voor de professional. Na een uitgebreide test kunnen wij het volgende concluderen: de Makita MEU029J Invalzaag is de beste Makita invalzaag voor de professional.

Waar deze zaag deze eretitel aan te danken heeft? Onder meer aan het feit dat je nóg een zaag meegeleverd krijgt. Makita heeft er namelijk voor gekozen om een speciale set van twee zagen samen te stellen voor de professional:

Het feit dat je twee zagen geleverd krijgt, spreekt ons erg aan. Hierdoor ben je – als professional – in staat om elke klus naar tevredenheid uit te voeren. Bij de invalzaag is het bovendien erg fijn dat je een geleiderail meegeleverd krijgt. Met dank aan deze geleiderail maak je kaarsrechte zaagsneden.

De Makita MEU029J invalzaag is krachtig, is makkelijk te bedienen en beschikt over een 1.300 Watt sterkte motor. Met dank aan deze motor werk je snel én kun je veel klussen uitvoeren. Bij deze invalzaag geniet je ook van de nodige aanvullende functie:

 • In verstek zagen: met de Makita MEU029J invalzaag is het mogelijk om in verstek te zagen.
 • Mechanische motorrem: de mechanisme motorrem brengt de zaag in gevaarlijke situaties direct tot stilstand.
 • Soft start functie: met dank aan de soft start functie start de motor langzaamaan op, waardoor je de optimale controle over je werkstuk behoudt.
 • Voorritsfunctie: deze functie voorkomt dat het betreffende materiaal gaat splinteren tijdens het zagen.
 • Veiligheidsfeatures: de Makita MEU029J invalzaag beschikt over een kantelbeveiliging, een overbelastingsbeveiliging en over een constant toerental.
Makita MEU029J Invalzaag professional

In onze ogen is dit de ideale invalzaag voor de professional. Dit is ook te danken aan de fijne koffer die je meegeleverd krijgt. Het enige wat bij deze invalzaag wel ontbreekt, zijn meerdere zaagbladen. Bij aanschaf krijg je slechts één zaagblad meegeleverd; dat vinden wij echt veel te weinig.

Met het zaagblad van 165 mm geniet je van prima zaagspecificaties:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 55 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45°: 39 mm

Al met al een prima invalzaag van Makita. Het ontbreken van meerdere zaagbladen is volgens ons wel een flinke tegenvaller. Gelukkig hoef je voor deze invalzaag niet de hoofdprijs te betalen. Bij onze partner Gereedschapcentrum kost deze professionele invalzaag slechts 511,99 euro inclusief BTW. Voor dit bedrag krijg je niet alleen de invalzaag geleverd, maar óók de decoupeerzaag!

Deze invalzaag wordt met slechts één zaagblad geleverd.

Voordelen
 • Set van inval- en decoupeerzaag
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Beschikt over veel handige functies
 • Met koffer en geleiderail
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
Conclusie

De Makita MEU029J invalzaag is volgens ons de beste invalzaag voor de professional. Dit is te danken aan de invalzaag zelf, maar ook aan de meegeleverde decoupeerzaag. Dankzij die zaag vang je twee vliegen in één klap. Al met al een uitmuntende set wat ons betreft voor elke professional!

Beste Makita invalzaag met geleiderail – Makita SP6000J2X Invalzaag

Welke eisen stel jij aan je nieuwe invalzaag? Is één van de eisen dat de invalzaag over een geleiderail moet beschikken? Dan kun je kiezen voor de varianten die we hierboven besproken hebben. Bij al die varianten krijg je immers één geleiderail meegeleverd.

Het is echter goed voor te stellen dat je meerdere geleiderails wenst te hebben. In dát geval kun je het beste kiezen voor deze Makita SP6000J2X Invalzaag. Volgens onze test is dit namelijk de beste Makita invalzaag met geleiderail.

Dit komt onder meer doordat je twee geleiderails meegeleverd krijgt. Beide geleiderails zijn van een prima kwaliteit en zijn 140 centimeter lang. Met dank aan deze twee geleiderails lever je alleen maar 100% nauwkeurige zaagsneden af. Dat is alles wat je wilt, niet waar? Bij deze invalzaag krijg je bovendien een handige tas meegeleverd. In deze tas kun je beide geleiderails veilig opbergen.

Over de invalzaag zelf zijn wij ook erg te spreken. Dit is namelijk ‘gewoon’ de Makita SP6000J zoals wij deze in de eerste review van dit artikel hebben besproken. De belangrijkste hoogtepunten zetten we graag nog even voor je op een rijtje:

 • Krachtige motor: Makita heeft deze invalzaag van een 1.300 Watt krachtige motor voorzien. Met dank aan deze motor werk je snel en kun je allerlei materialen afkorten.
 • Veilig te gebruiken: deze invalzaag beschikt over kantelbeveiliging, overbelastingsbeveiliging en een mechanisme rem.
 • Voorritsfunctie: dankzij deze functie hoef je niet bang te zijn dat het materiaal gaat splinteren.
 • Veel zaagmogelijkheden: met deze invalzaag kun je óók in verstek zagen. De zaagspecificaties zijn bovendien prima:
 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 55 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45°: 39 mm
 • Fijn te bedienen: deze Makita invalzaag is erg fijn te bedienen. Dit komt onder meer door de soft grip handgreep, de veiligheidsfuncties en de instelmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld zelf de snelheid en het toerental bepalen. Overigens weegt deze invalzaag ook slechts 4,2 kilogram en is de kabel maar liefst 4 meter lang.

Zijn wij voor de volle 100% te spreken over deze invalzaag van Makita? Nee, dat is niet het geval. Zo vinden wij het erg jammer dat je slechts één zaagblad meegeleverd krijgt. Bij aanschaf zou je dus direct meerdere zaagbladen bij moeten kopen.

Verder moet je even goed rekening houden met het prijskaartje. Het feit dat je twee geleiderails meegeleverd krijgt, is duidelijk terug te zien aan het prijskaartje. Voor deze invalzaag betaal je bij onze partner Gereedschapcentrum namelijk 529 euro. Dat is behoorlijk aan de prijs.

Makita SP6000J2X Invalzaag met geleiderail

Je krijgt bij aanschaf slechts één zaagblad meegeleverd.

Voordelen
 • Met twee geleiderails geleverd
 • Krachtige machine
 • Zeer fijn in gebruik
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Beschikt over veel handige functies
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
Conclusie

De Makita SP6000J2X Invalzaag is volgens ons de beste Makita invalzaag met geleiderail. Of beter gezegd: met twee geleiderails. Bij aanschaf krijg je twee lange geleiderails geleverd, waardoor je met deze zaag echt alle kanten op kunt. De veiligheid, de kracht, de bediening en de vele mogelijkheden spreken ons ook stuk voor stuk aan.

Bekijk prijzen van de Makita SP6000J2X Invalzaag bij verschillende winkels:

Beste voordelige Makita invalzaag – Makita SP6000J Invalzaag

Stel jij niet al te hoge eisen aan je nieuwe invalzaag? Wil je vooral dat de invalzaag betaalbaar is en aan je geringe eisen voldoet? Ook daarvoor ben je bij het merk Makita aan het juiste adres. Dit merk biedt ook enkele invalzagen aan die een stuk(je) voordeliger zijn.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste voordelige Makita invalzaag. En al snel vonden wij deze invalzaag. De Makita SP6000J is volgens ons namelijk de beste voordelige Makita invalzaag.

Wat je voor deze invalzaag van Makita moet betalen? Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 279 euro voor deze invalzaag. Mocht de invalzaag bij Bol.com uitverkocht zijn, kun je ook een kijkje nemen bij onze partner Coolblue. Daar kost deze invalzaag van Makita net iets meer dan 300 euro.

Is dit nou een hele bijzondere invalzaag van Makita? Nee, dat is niet het geval. Dit is namelijk de invalzaag die we reeds twee keer in dit artikel besproken hebben. Ten opzichte van de beste koop verschilt deze invalzaag op één punt:

 • De geleiderail: bij aanschaf van déze Makita invalzaag krijg je geen geleiderail meegeleverd. Concreet betekent dit dat het een stuk minder makkelijk is om nauwkeurige zaagsneden te maken. Daar staat wel weer het (fors) voordeligere prijskaartje tegenover.

Wil je meer over deze hoogwaardige Makita invalzaag weten? Wij raden je in dat geval aan om de eerste review uit dit artikel door te nemen. In die review bespreken wij de Makita SP6000J invalzaag van A tot Z.

Je krijgt géén geleiderail meegeleverd bij de Makita SP6000J invalzaag.

Voordelen
 • Erg fijn te bedienen
 • 1.300 Watt sterke motor
 • Soft start functie en toerentalregeling
 • Voor meerdere materialen geschikt
 • Met voorritsfunctie
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Geen geleiderail meegeleverd
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
Conclusie

De Makita SP6000J invalzaag is volgens ons de beste voordelige Makita invalzaag. Voor deze invalzaag betaal je nog geen 280 euro. Wel moet je er goed rekening mee houden dat je voor dit bedrag géén geleiderail meegeleverd krijgt. Verder is de Makita SP6000J een prima invalzaag, waarover je in de eerste review van dit artikel meer kunt lezen.

Koopgids

Weet je 100% zeker dat je een nieuwe invalzaag wilt kopen? En weet je ook 100% zeker dat je hierbij voor een invalzaag van het merk Makita wilt gaan? Dan heb je al twee prima beslissingen genomen. Een invalzaag is onwijs handig, terwijl een Makita invalzaag van de gewenste kwaliteit is.

Maar, voor welke Makita invalzaag kun je nou het beste kiezen? Om je met het antwoord op deze vraag een extra handje te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een invalzaag van Makita. Als je goed op deze criteria let, kun je de juiste invalzaag uitkiezen.

Doe-het-zelver of professional?

Ben je als doe-het-zelver op zoek naar een nieuwe invalzaag? Of ben je als professional op zoek naar een nieuwe invalzaag? In beide gevallen zijn er net andere punten waar je goed op moet letten.

Wij adviseren je daarom om héél goed je wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens een goede vergelijking maken.

Op netstroom of op accu?

Heb je het liefste een invalzaag die op netstroom werkt? Of wil je verzekerd zijn van de onbeperkte bewegingsvrijheid met een invalzaag die op accu werkt? Ook dit is één van de belangrijkste beslissingen die je moet gaan nemen. Voor beide mogelijkheden valt – wat ons betreft – iets te zeggen.

Vermogen en functies

Wij raden je aan om goed naar het vermogen van de Makita invalzaag te kijken. Ongeacht voor welke invalzaag van Makita je kiest, geniet je van een prima vermogen. Daarbij raden wij je aan om op enkele handige functies te letten. Onder meer de volgende functies zijn erg handig:

 • Voorritsfunctie
 • Soft start functie
 • Kantelbeveiliging
 • Overbelastingsbeveiliging
 • Elektronische/mechanische rem
 • Verstekfunctie

Zaagspecificaties

Uiteraard moet je bij elke invalzaag goed op de zaagspecificaties te letten. In onze ogen moet je hierbij kijken naar de maximale zaagdiepte in een rechte hoek en de maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden. Bekijk deze specs en bepaal of deze op je wensen en uit te voeren werkzaamheden aansluiten.

Meegeleverde accessoires

Tussen de invalzagen van Makita bestaan grote verschillen op het gebied van meegeleverde accessoires. Wij raden je aan om heel goed op de volgende accessoires te letten:

 • Zaagblad: het is wenselijk dat je meerdere zaagbladen meegeleverd krijgt. Spijtig genoeg kiest Makita er bijna altijd voor om slechts één zaagblad mee te leveren.
 • Koffer: bij een Makita invalzaag krijg je standaard een koffer meegeleverd. Ga goed na wat voor koffer dit precies is en of de koffer op je wensen aansluit.
 • Geleiderail: in een ideale wereld krijg je één of twee geleiderails meegeleverd. Mocht je géén geleiderail meegeleverd krijgen, is het een stuk lastiger om nauwkeurige zaagsneden te maken.
 • Accu en oplader: als je voor een invalzaag op accu kiest, moet je ook goed naar de accu en oplader kijken. In veel gevallen krijg je deze bij een invalzaag van Makita níet meegeleverd.
Meegeleverde accessoires Makita invalzaag

Prijskaartje

Tot slot adviseren wij je om heel goed naar het prijskaartje van de Makita invalzaag te kijken. Zoals bovenstaande reviews duidelijk laten zien, lopen de prijskaartjes behoorlijk uiteen. Daarnaast kunnen we stellen dat niet alle Makita invalzagen even goedkoop zijn. Je krijgt echter veel waar voor je geld.

Weet je niet zeker of je veel geld aan een invalzaag van Makita uit wilt geven? Denk dan aan het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’. Als je nú het benodigde bedrag in een Makita invalzaag investeert, heb je hier de komende jaren profijt van. 100% zeker weten.

Slotwoord

Onder aan de streep kunnen wij een Makita invalzaag van harte aanraden. De invalzagen van dit merk zijn krachtig, zijn van een prima kwaliteit en bieden veel mogelijkheden. Heb je over één van bovengenoemde varianten vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners Bol.com, Coolblue of Gereedschapcentrum. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe Makita invalzaag!

Tresna.nl
Logo