Beste accu decoupeerzaag

Bij het uitzoeken van een nieuwe zaag moet je meerdere belangrijke keuzes maken. De eerste keus heeft uiteraard betrekking op het soort zaag. Ga je voor een afkortzaag, een zaagtafel of voor een decoupeerzaag? Al deze varianten hebben hun eigen voordelen en zijn daardoor in specifieke situaties uiterst geschikt.

Accu decoupeerzaag

Daarnaast moet je ook een keuze maken wat betreft de bewegingsvrijheid. Wil je graag veel bewegingsvrijheid? Of heb je geen zin in het opladen van de accu? Met andere woorden: ga je voor een zaag die op een accu werkt of op netstroom? Aan jou de keus.

In dit artikel richten we ons op een specifieke variant van een zaag. De accu decoupeerzaag wel te verstaan. Oftewel: een decoupeerzaag die op een accu werkt. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je onbeperkte bewegingsvrijheid hebt. Bij werkzaamheden hoef je niet op zoek naar een stopcontact.

Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is de lading van de accu. Je moet over voldoende acculading beschikken; anders kan je alsnog niks doen. Houd hier dan ook altijd rekening mee. Tipje: schaf een tweede accu aan. Dat werkt vele malen makkelijker!

In dit artikel kijken we allereerst naar de voordelen en kenmerken van een decoupeerzaag. Daarna kijken we naar de beste accu decoupeerzagen die op de markt verkrijgbaar zijn. Wij hebben namelijk al deze apparaten aan een hevige test onderworpen. Op basis daarvan hebben we enkele apparaten geselecteerd die als beste uit de bus zijn gekomen.

Wat is een decoupeerzaag?

Een decoupeerzaag valt te bestempelen als een klein en compact apparaatje. Een voordeel van een decoupeerzaag is dat je door allerlei materialen heen kunt zagen. Het enige wat je moet doen, is om het juiste zaagblad te monteren.

Accu decoupeerzaag zaagblad

Op de afbeelding hiernaast zie je een decoupeerzaag. Het zaagblad dat je ziet, gaat op en neer. Ondertussen glijdt het basisvlak over het materiaal heen. Op die manier kan je zeer nauwkeurige zaagsnede maken.

Wil je graag creatief en decoratief doen? Ook dat kan met een decoupeerzaag. Een decoupeerzaag is dan ook met name geschikt voor de gedetailleerde zaagklussen. Voor de grotere zaagklussen kan je beter een andere zaag gebruiken.

Hieronder hebben we de beste decoupeerzagen op accu uiteengezet. Daarbij hebben we wel onderscheid in categorieën gemaakt. We hebben daarbij de volgende categorieën gehanteerd:

 • Beste decoupeerzaag op accu voor de doe-het-zelver
 • Beste decoupeerzaag op accu voor de professional
 • Beste voordelige decoupeerzaag op accu

Bosch PTS 18 LI I – Beste decoupeerzaag op accu voor de doe-het-zelver

Bosch PST 18 LI 1

Een doe-het-zelver stelt meestal bepaalde eisen aan een stuk gereedschap. Zo moet het stuk gereedschap veilig zijn, maar ook betrouwbaarheid en kracht spelen een belangrijke rol. Tot slot moet de bediening simpel zijn, aangezien de gereedschappen niet al te vaak gebruikt worden. Enig gemak dient dan de mens. Als we naar de beste decoupeerzaag op accu voor een doe-het-zelver kijken, zien we één grote winnaar. We hebben het hierbij over de Bosch PTS 18 LI 1.

Bosch heeft weer prachtig werk geleverd met de ontwikkeling van deze decoupeerzaag. Wat direct opvalt, is het compacte en fraaie design. Het softgrip handvat ziet er prettig uit en houdt bijzonder fijn vast. Het is dan ook zeker geen straf om langdurig met deze decoupeerzaag te moeten werken.

Daarnaast valt het prijskaartje van de Bosch PTS 18 LI 1 ook nog alles mee. Bij onze partner Coolblue betaal je een bedrag van € 166,99 voor deze decoupeerzaag. Daarbij krijg je ook nog ééns 1 accu meegeleverd. Dit betreft een 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu.

Deze accu levert voldoende kracht en heeft ook nog eens een lang uithoudingsvermogen. Is de accu na verloop van tijd leeg? Geen probleem. Dankzij de meegeleverde snellader laad je de accu binnen 1 uur weer volledig op.

Bij elke zaagklus is het belangrijk dat je de juiste snelheid te pakken hebt. Deze snelheid is namelijk deels bepalend voor het eindresultaat en de nauwkeurig van de zaagsnede. Bij deze decoupeerzaag kan je gelukkig zelf de zaagsnelheid instellen. Deze variabele snelheid is bijzonder prettig en werkt heel erg goed.

Tevens kan je bij het zagen last krijgen van trillingen in je armen en handen. Dit is met name het geval bij de hardere materialen. Gelukkig heeft Bosch daarvoor het Low Vibration systeem ontworpen. Dit systeem houdt de ernstige trillingen tegen, zodat je relatief comfortabel kunt zagen.

Uiteraard spelen uiteindelijk de specificaties ook een belangrijke rol bij elke zaag. De specificaties zijn bij de Bosch PTS 18 LI 1 echter dik in orde:

 • Maximale zaagcapaciteit hout: 80 millimeter
 • Maximale zaagcapaciteit metaal: 5 millimeter

Tot slot willen we nog vermelden dat je de beschikking over 4 pendelstanden hebt. Dit zorgt ervoor dat je nog makkelijker en sneller door het materiaal ‘heen glijdt’. Overigens heb je altijd goed zicht op de werkzaamheden; dat is weer te danken aan de ingebouwde verlichting.

Al met al zijn we bijzonder positief over de Bosch PTS 18 LI 1. Deze zaagmachine mag eigenlijk in geen enkele gereedschapskist ontbreken. Overigens: je krijgt bij aanschaf ook nog een handige koffer meegeleverd. Perfect om de decoupeerzaag in op te bergen en te transporteren.

Toch hebben we één nadeel weten ontdekken: je krijgt maar één zaagblad meegeleverd. Dat is bijzonder spijtig, aangezien je nu zelf nog extra zaagbladen aan moet schaffen.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch PTS 18 LI 1 is verreweg de meest geschikte/beste decoupeerzaag op accu voor de doe-het-zelver. Deze decoupeerzaag verwacht aan alle verwachtingen en maakt het klussen voor een doe-het-zelver een stuk makkelijker. Je kunt alle kanten op en kunt prettig gebruik maken van alle handige features.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Ingebouwde verlichting
 • Accu in 1 uur opgeladen
 • Variabele snelheid in te stellen
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Makita DJV182RTJ – Beste decoupeerzaag op accu voor de professional

Makita DJV182RTJ

Als professional zijnde heb je baat bij de juiste gereedschappen. Met de juiste gereedschappen kan je tenslotte alle klussen snel uitvoeren. Tijd is geld wat dat betreft. Als je op zoek naar een geschikte decoupeerzaag op accu bent, kan je niet om de Makita DJV182RTj heen. Wát een prettig apparaat is dat!

Bij onze test is de Makita DJV182RTJ als absolute winnaar uit de bus gekomen. Eigenlijk heeft deze decoupeerzaag alles waar een professional behoefte aan heeft. Bij onze partner Coolblue kan je deze decoupeerzaag voor een bedrag van € 418,00 aanschaffen.

Wat zoal belangrijk voor een professional is? Wel, één van de aspecten is dat je veel zaagwerkzaamheden uit moet kunnen voeren. Dat is absoluut het geval bij deze decoupeerzaag. Je krijgt bij aanschaf namelijk drie verschillende zaagbladen meegeleverd. Je kunt dus direct aan de slag met de zaagwerkzaamheden.

Ook heb je te maken met meer dan behoorlijke specificaties. Zo is het mogelijk om in hout maar liefst 135 millimeter te zagen, terwijl je in metaal ook nog 10 millimeter kunt zagen. Dit zijn specificaties waar je alle kanten mee op kunt.

Bij aanschaf van de Makita DJV182RTJ krijg je bovendien twee accu’s meegeleverd. Dit betreffen 18 volt 5 Ah Li-ion accu met een behoorlijke werktijd. Je kunt met één accu namelijk enkele uren achter elkaar doorwerken. Ondertussen laad je de tweede accu weer op.Makita DJV182RTJ decoupeerzaag accu

Deze decoupeerzaag van Makita maakt het zagen bovendien heel makkelijk. Dat is onder andere te danken aan de softstart. Met deze softstart kan je op een soepele en juiste manier aan een zaagklus beginnen. Je maakt aan het begin dus geen foutje en kan nadien alle krachten van de zaag in gang zetten.

Ook kan je zélf het toerental instellen en heb je de keus uit drie verschillende pendelstanden. Je kunt dus eigenlijk alle controle over deze decoupeerzaag uitvoeren. Je hebt alle controle en dat blijft zo.

Als laatste willen we nog de volgende twee prettige voordelen aanstippen: je hebt een ingebouwde blaasfunctie en ingebouwde verlichting tot je beschikking. Dit maakt het werken met deze decoupeerzaag op accu alleen maar leuker.

Is het dan allemaal koek en ei? Ja, eigenlijk wel. We hebben maar één klein nadeeltje gevonden. Het is namelijk een nadeel dat deze machine een totaalgewicht van 2,6 kilogram heeft. Dit is relatief zwaar voor een decoupeerzaag, aangezien dit altijd kleine en compacte apparaten zijn.

De machine is relatief zwaar; 2,6 kilogram.
Conclusie:
De Makita DJV182RTJ is simpelweg de beste decoupeerzaag op accu voor de professional. De machine is ontzettend krachtig, de machine is van alle gemakken voorzien en doet simpelweg wat je maar wenst. Dankzij onder andere de softstart, de ingebouwde verlichting en het ontbreken van een stroomkabel kan je zorgeloos aan de slag met de Makita DJV182RTJ.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Krachtig
 • Ingebouwde blaasfunctie en verlichting
 • Twee accu’s meegeleverd
 • Zelf toerental bepalen
Nadelen
 • Relatief zwaar

Black & Decker BDCJS18N-XJ – Beste voordelige decoupeerzaag op accu

Black & Decker BDCJS18N-XJ

Gebruik je een decoupeerzaag niet al te vaak? Wil je wel graag een betrouwbare decoupeerzaag op accu hebben? Dan is het absoluut lonend om de naar de Black & Decker BDCJS18N-XJ te kijken. Deze decoupeerzaag op accu levert namelijk bijzondere goede prestaties, terwijl het prijskaartje ook enigszins gunstig is.

De Black & Decker BDCJS18N-XJ heeft bij onze partner Coolblue een prijskaartje van € 79,90. Het is daarbij wel belangrijk om te vermelden dat je géén accu meegeleverd krijgt. Dat is dan ook één van de weinige nadelen aan deze decoupeerzaag.

Een absoluut voordeel van deze decoupeerzaag is het ontbreken van een snoerkabel. De machine werkt tenslotte op een accu, waardoor je optimale bewegingsvrijheid hebt. Je hoeft geen rekening te houden met een stopcontact of iets dergelijks; uitermate handig.

Als je in verschillende materialen wenst te zagen, heb je ook met verschillende zaagsnelheden te maken. Gelukkig kan je bij deze decoupeerzaag de zaagsnelheid volledig zelf bepalen. Hoe prettig is dat? Op die manier heb je altijd de optimale controle over je zaagwerkzaamheden en zaag je ook nog eens nauwkeurig.

Een decoupeerzaag werkt, zoals je weet, met een zaagblad. Voor elk soort materiaal heb je een ander zaagblad nodig. Bij de Black & Decker BDCJS18N-XJ gaat het wisselen van een zaagblad erg makkelijk. Je hebt hier niet eens (extra) gereedschap voor nodig.

Ben je benieuwd naar de specificaties van deze decoupeerzaag op accu? Bekijk het rijtje hieronder:

 • Maximale zaagcapaciteit hout: 55 millimeter
 • Maximale zaagcapaciteit metaal: 8 millimeter

We komen hiermee direct bij het tweede ‘nadeel’ uit. Een maximale zaagcapaciteit van 55 millimeter is namelijk niet heel indrukwekkend. Maar, het is wel meer dan voldoende voor het uitvoeren van kleine en gedetailleerde zaagklussen. Overigens is de Black & Decker BDCJS18N-XJ geschikt om in hout, MDF, laminaat en kunststof te zagen.

Hebben we nog een ander nadeel weten te ontdekken? Ja, toch wel. Het is namelijk bijzonder spijtig dat je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Dit zaagblad is voor hout geschikt. Als je in een ander materiaal wenst te zagen, moet je dus nog extra zaagbladen aanschaffen. Houd hier rekening mee!

Je krijgt géén accu en maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Black & Decker BDCJS18N-XJ is de beste koop voor een decoupeerzaag op accu voor mensen met een beperkt budget. Je koopt dit apparaat al voor € 79,90 bij onze partner Coolblue. De machine werkt uiterst prettig, onder meer dankzij de mogelijkheid om zelf de snelheid in te stellen. Houd er wel rekening mee dat je geen accu meegeleverd krijgt.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Optimale bewegingsvrijheid
 • Zaagsnelheid in te stellen
 • Geschikt voor meerdere materialen
 • Geschikt voor gedetailleerde zaagklussen
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Koopgids

DeWalt DCS331NT

Je hebt hierboven reviews kunnen vinden van verschillende goede decoupeerzagen. Deze decoupeerzagen werken allemaal op accu en hebben daardoor een onbeperkte bewegingsvrijheid. Bij het aankopen van een decoupeerzaag op accu moet je altijd met enkele zaken rekening houden. In onderstaande koopgids kan je hier enige toelichting op vinden.

Meegeleverde accessoires

Het is sowieso zaak om te letten op eventuele meegeleverde accessoires. Kijk bijvoorbeeld altijd of er accu’s meegeleverd worden. Ook een acculader, zaagbladen en een koffer zijn handige accessoires. Worden deze accessoires niet standaard meegeleverd? Dan kan je deze uiteraard altijd nog separaat aan te schaffen.

Variabele snelheid

Met een decoupeerzaag kan je in verschillende materialen zagen. Bij deze verschillende materialen heb je wel altijd een andere optimale zaagsnelheid. Het is dan ook aan te raden om een decoupeerzaag met variabele snelheid te nemen. De snelheid kan je daarbij zelf instellen, zodat je altijd een optimale controle over de werkzaamheden hebt.

Handige features

Daarnaast willen we je wijzen op enkele handige features. Met deze handige features wordt het zagen alleen maar leuker en gemakkelijker:

Soft start: zorgt voor een rustig begin van het zagen, zodat je met de optimale controle kunt beginnen.
Ingebouwde verlichting: geeft een perfect zicht op de werkzaamheden
Ingebouwde blaasfunctie: blaast al het stof en vuil weg tijdens het zagen

Besluit

Zo, na het lezen van dit artikel weet je exact waar je op moet letten bij een decoupeerzaag op accu. Bovendien heb je drie reviews kunnen vinden van de beste decoupeerzagen.
Heb je nu nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van onze partners Coolblue en Bol.com. We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe decoupeerzaag op accu!

Tresna.nl
Logo