Bosch cirkelzaag

Nagenoeg elke doe-het-zelver en professional heeft baat bij een cirkelzaag. Een cirkelzaag is namelijk een uitermate handige zaag, waarmee je tevens in meerdere materialen kunt zagen. Zo is het mogelijk om men een cirkelzaag in mdf- of osb-platen te zagen. Dergelijke platen kan je met een cirkelzaag op een makkelijke, snelle en veilige manier op de juiste maat zagen.

In dit artikel zoomen we nader in op de cirkelzagen van het merk Bosch. Deze welbekende fabrikant levert ongelooflijk veel elektrische gereedschappen voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals. Wij hebben daarom het hele assortiment van Bosch onder de loep genomen. Per categorie hebben wij de beste varianten aangewezen, zodat jij snel je keuze kunt maken. We hebben daarbij de volgende categorieën aangehouden:Bosch cirkelzaag

 • Beste cirkelzaag met een grote maximale zaagdiepte
 • Beste cirkelzaag op accu
 • Beste cirkelzaag op netstroom
 • Beste voordelige cirkelzaag
 • Beste mini cirkelzaag

Bij deze vijf categorieën hebben wij per categorie de beste koop aangewezen. Het genoemde model van Bosch voldoet dan aan alle verwachtingen. Werk jij namelijk het liefst zonder daarbij aangewezen te zijn tot een stopcontact? Dan kan je bijvoorbeeld het beste voor de beste cirkelzaag op accu gaan. Ben je benieuwd naar de beste cirkelzagen van Bosch? Lees dan zeker dit artikel verder.

Voordelen van een cirkelzaag

Ben je nog niet helemaal overtuigd van de functie van een cirkelzaag? Wellicht kunnen onderstaande voordelen je dan tóch over de streep trekken. Een belangrijk voordeel van een cirkelzaag is bijvoorbeeld het feit dat dit een compact en licht apparaat is. Hierdoor kan je een cirkelzaag naar elke gewenste locatie transporteren, terwijl je daar niet al te veel moeite voor hoeft te doen. Dat is wel anders bij andere, grotere zagen.

Een ander voordeel is de makkelijke bediening van een cirkelzaag. Je beweegt namelijk een cirkelzaag over het werkstuk heen. Bij andere zagen gebeurt dat precies andersom. Onder aan de streep is dit echter een makkelijke variant. We kunnen dan ook concluderen dat een cirkelzaag behoorlijk makkelijk in gebruik is.

Overigens is het ook belangrijk om te weten dat een cirkelzaag gebruik maakt van een rond zaagblad. Dit ronde zaagblad zorgt ervoor dat je altijd in een rechte lijn kunt zagen. Dat is dan ook één van de voordelen van een cirkelzaag.

Het is belangrijk om te onthouden dat een cirkelzaag niet altijd de beste optie is bij gedetailleerde zaagwerken. Moet je detail aanbrengen in een werkstuk? Dan kan je beter de cirkelzaag laten staan en voor een andere zaag kiezen.

De belangrijkste voor- en nadelen van een cirkelzaag hebben we in onderstaande tabel weergegeven:

Voordelen
 • Licht
 • Mobiel
 • Geschikt om grote platen door te zagen
 • Makkelijke bediening
Nadelen
 • Niet geschikt voor kleine werkstukken
 • Geleiding nodig

Bosch PKS 66 A – Beste cirkelzaag met een forse maximale zaagdiepte

Bosch PKS 66 A

Kom jij wel eens in de situatie terecht dat je in aardig brede werkstukken dient te zagen? Als je bijvoorbeeld een dikke plaat op maat moet zagen, is het handig als je daar een geschikte zaag voor hebt. Deze Bosch PKS 66 A is perfect geschikt voor dergelijke situaties. Dit is namelijk de beste cirkelzaag met een forse maximale zaagdiepte.

Laten we maar direct inzoomen op de maximale zaagdiepte van deze cirkelzaag. De maximale zaagdiepte is namelijk maar liefst 66 millimeter. Er zijn vrij weinig andere zagen in het assortiment van Bosch die een dergelijke zaagdiepte weten te behalen.

Het voordeel hiervan mag duidelijk zijn: je kunt ook dikke planken gemakkelijk op het juiste formaat afzagen. Met deze cirkelzaag ben je dan ook behoorlijk flexibel; je kunt tenslotte zowel dikke als dunne planken moeiteloos doorzagen. Gemak dient de mens!

Anderzijds komt bij het zagen met een cirkelzaag altijd stof en vuil vrij. Ook daar heeft Bosch een oplossing voor verzonnen bij deze cirkelzaag. De Bosch PKS 66 A heeft namelijk een prima stofafzuiging. Deze stofafzuiging zorgt ervoor dat het vrijgekomen stof en vuil direct opgezogen wordt. Hiermee blijft je werkstuk vrij van vuil en stof en dat geldt tevens voor de ruimte waarin je aan het werk bent.

Bosch PKS 66 A cirkelzaag

Een ander prettig kenmerk van deze cirkelzaag is het feit dat de zaag kantelbaar is. Hierdoor kan je niet alleen in een rechte hoek zagen, maar kan je ook in verstek zagen. Hiermee ben je nog flexibeler. Eigenlijk heb je met deze cirkelzaag geen andere zaag meer nodig. Uitgezonderd de situaties waarin je gedetailleerde zaagsneden dient te maken.

De Bosch PKS 66 A wordt overigens aangedreven door een 1600 watt sterke motor. Dit is behoorlijk krachtig, maar dat is ook zeker nodig gezien de maximale zaagdiepte. Deze maximale zaagdiepte wordt namelijk onder andere door deze krachtige motor bewerkstelligd.

Ook heb je bij deze cirkelzaag de beschikking over een mooi zaagblad. Wat heet; de diameter van het meegeleverde zaagblad is maar liefst 190 mm. Dit is behoorlijk fors, maar ook dat is noodzakelijk om de forse maximale zaagdiepte te kunnen bereiken.

Nu we het over het zaagblad hebben, kunnen we ook direct het enige minpunt van deze cirkelzaag benoemen. De cirkelzaag wordt namelijk maar met één zaagblad meegeleverd. Je dient dus zelf nog apart meerdere zaagbladen te kopen.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch PKS 66 A is verreweg de beste cirkelzaag met een forse maximale zaagdiepte. De maximale zaagdiepte is maar liefst 66 mm, waardoor je ook dikke planken moeiteloos door kunt zagen. De stofafzuiging, de krachtige motor en het feit dat de zaag ook kantelbaar is, zijn allemaal positieve kenmerken van deze cirkelzaag van Bosch.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Forse maximale zaagdiepte
 • Mogelijkheid om in verstek te zagen
 • Stofafzuiging
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Bosch PKS 18 Li 1 – Beste cirkelzaag op accu

Bosch PKS 18 Li 1 cirkelzaag

Werk jij het liefste zonder ook maar enige beperking? Heb je ook zo’n hekel aan een snoer dat in een stopcontact bevestigd dient te worden? Als je op beide vragen ‘ja’ geantwoord hebt, is het aan te raden om te kijken naar een cirkelzaag op accu. Binnen het assortiment hebben wij de Bosch PKS 18 Li 1 als beste cirkelzaag op accu aangewezen.

Deze cirkelzaag heeft namelijk alles wat je maar van een cirkelzaag mag verwachten. Een bijkomend pluspunt is het relatief gunstig prijskaartje van € 164,99. We zijn ons er van bewust dat dit een hoop geld is, maar de prijs-kwaliteitsverhouding van deze cirkelzaag is dik in orde. Dat is voor ons het belangrijkste.

Als we naar de specificaties van deze cirkelzaag kijken, zien we dat deze aangedreven wordt door een 18 volt 2,5 Ah Li-ion accu. Dit is een relatief nieuwe accu van Bosch, waardoor je van de beste prestaties kunt genieten. Indien je een fanatieke klusser bent, is het raadzaam om een extra accu aan te schaffen.

De motor van deze cirkelzaag levert een toerental van 3800 toeren per minuut. Het gevolg hiervan is een maximale zaagdiepte van 48 millimeter. We hebben het hierbij over een maximale zaagdiepte in een rechte hoek.Bosch PKS 18 Li 1

Het is namelijk ook mogelijk om met de Bosch PKS 18 Li i cirkelzaag in verstek te zagen. Dit is te danken aan het feit dat de cirkelzaag kantelbaar is. In een hoek van 45 graden is de maximale zaagdiepte 36 millimeter. Ook dat is een acceptabel getal.

Mocht je een liefhebber van licht gereedschap zijn, zit je ook goed met deze cirkelzaag. Het totale gewicht is namelijk maar 2,6 kilogram. Dat is écht heel licht, waardoor je probleemloos een lange tijd achter elkaar met deze cirkelzaag kunt werken.

Een nadeel van deze cirkelzaag is het aantal accessoires dat meegeleverd wordt. In de standaarduitrusting krijg je namelijk maar één accu en één zaagblad meegeleverd. Je kunt bij onze partner Coolblue ook voor de variant zonder accu’s kiezen, maar dan dien je dus zelf wel een geschikte Bosch accu te hebben.

Tot slot willen we nog aanstippen dat deze cirkelzaag geen geleiderail heeft. Het is wel mogelijk om nauwkeurige zaagsnede te maken, maar een geleiderail had nog een welkome aanvulling geweest.

Je krijgt maar één accu en één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch PKS 18 Li 1 is de beste cirkelzaag op accu. Je ervaart veel bewegingsvrijheid dankzij het ontbreken van het netsnoer. De maximale zaagdiepte is ook acceptabel te noemen, zowel in een rechte hoek als in verstek Al met al een prima apparaat, zoals we van Bosch gewend zijn.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Mogelijkheid om in verstek te zagen
 • Krachtige accu
 • Licht van gewicht
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Geen geleiderail aanwezig
 • Maar één accu meegeleverd

Bosch PKS 66 AF – Beste cirkelzaag op netstroom

Bosch PKS 66 AF

Blijf je, ondanks de komst van vele elektrische gereedschappen op accu, toch vasthouden aan gereedschap op netstroom? Wij kunnen ons dat goed voorstellen. Er zijn namelijk meerdere legitieme redenen denkbaar waarom een dergelijk apparaat ongelooflijk handig is. In het assortiment van Bosch vinden wij de Bosch PKS 66 AF de beste cirkelzaag op netstroom.

Een belangrijk voordeel van deze netstroom is de onafhankelijkheid die je ervaart. We geven toe dat je uiteraard een stopcontact nodig hebt. Maar, je hoeft geen rekening te houden met de lading van je accu. Je zit dus ook nooit zonder een lege accu, aangezien de cirkelzaag continue vanuit het stopcontact gevoed wordt.

Een ongelooflijk prettige bijkomstigheid bij deze cirkelzaag is de maximale zaagdiepte. Deze maximale zaagdiepte is namelijk maar liefst 66 millimeter. Dit is één van de beste varianten van Bosch op dat gebied.

Hoe deze forse maximale zaagdiepte tot stand komt? Enerzijds komt dit door de krachtige motor van 1600 watt. Anderzijds komt dit ook door het forse zaagblad. Het zaagblad van de Bosch PKS 66 AF heeft namelijk een diameter van maar liefst 190 millimeter.

Bosch PKS 66 AF cirkelzaag

Daarnaast heb je bij deze cirkelzaag standaard de beschikking over een geleiderail. Deze rail stelt jou in staat om nauwkeurige zaagsnede te maken, zodat het eindresultaat altijd volledig naar wens is. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het eindresultaat. Je kunt simpelweg blind vertrouwen op de geleiderail. Uitermate handig voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals.

Op deze cirkelzaag zit tevens een zogeheten snelspanner. Hiermee is het mogelijk om zeer nauwkeurig de zaagdiepte in te stellen. Je hebt hierbij de keus uit meerdere maten, waardoor je altijd de geschikte zaagdiepte in kunt stellen.

Ook is het dankzij deze snelspanner mogelijk om aanpassingen te verrichten aan de verstekzaagsnede. Het is namelijk ook mogelijk om in verstek te zagen met de Bosch PKS 66 AF. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je dus ook in een hoek kan zagen. Iets wat bij andere cirkelzagen niet altijd gebruikelijk is.

Tot slot willen we als laatste voordeel nog de ergonomische vorm van deze cirkelzaag aanstippen. De cirkelzaag is namelijk op een zeer fraaie en prettige manier vormgegeven. Het is direct te zien dat Bosch hier veel tijd en energie aan besteed heeft, want de cirkelzaag houdt perfect vast.

Helaas hebben we toch ook enkele nadelen weten te ontdekken. Het eerste nadeel heeft betrekking op het gewicht van deze machine. De cirkelzaag weegt namelijk in zijn totaliteit 5,4 kilogram. Dat is echt té veel. De hierboven genoemde variant weegt namelijk maar 2,6 kilogram.

Daarnaast krijg je bij deze cirkelzaag geen opbergkoffer meegeleverd. Het is dus zaak om deze cirkelzaag zelf op te bergen op een handige locatie. Doe dit wel voorzichtig, zodat je eventuele kinderen niet met deze cirkelzaag kunnen spelen.

De machine is te zwaar.
Conclusie:
De Bosch PKS 66 AF is met kop en schouders de beste cirkelzaag op netstroom binnen het assortiment van Bosch. De machine is krachtig, levert de gewenste prestaties en heeft handige features. Een treffend voorbeeld hiervan is de snelspanner, waarmee je meerdere instellingen gemakkelijk aan kunt passen.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Voordelen
 • Mogelijkheid om in verstek te zagen
 • Geleiderail standaard aanwezig
 • Forse maximale zaagdiepte
Nadelen
 • De machine is te zwaar
 • Geen opbergkoffer meegeleverd

Bosch PKS 40 – Beste voordelige cirkelzaag

Bosch PKS 40

Ook voor mensen die een niet al te ruim budget hebben, heeft Bosch een geschikt apparaat in het assortiment. Wij hebben de Bosch PKS 40 namelijk met vlag en wimpel tot de beste voordelige cirkelzaag uitgeroepen. Deze cirkelzaag heeft een gunstig prijskaartje, maar bovenal een interessante prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je meer weten? Lees onze review hieronder.

Het lijkt ons logisch om bij deze cirkelzaag direct met het prijskaartje af te trappen. Zoals we al zeiden, is dit namelijk de beste voordelige cirkelzaag van Bosch. Als we naar het prijskaartje op Coolblue.nl kijken, zien we namelijk een bedrag van € 79,99 staan. Hiermee is het één van de goedkopere varianten van Bosch. Wij hebben echter niet zomaar voor deze zaag als beste variant gekozen. Het belangrijkste is namelijk dat de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde is. Voor dit minieme bedrag krijg je namelijk een krachtige en uitgebreide cirkelzaag.

Een ontzettend prettig voordeel is bijvoorbeeld het minieme gewicht van de machine. Bosch heeft deze machine zo simpel en efficient mogelijk proberen te ontwerpen. Dat is gelukt! De machine weegt in zijn totaliteit namelijk maar 2,4 kilogram. Een belangrijk gevolg hiervan is dat je deze machine probleemloos voor een lange tijd vast kunt houden. Het uitvoeren van langdurige zaagwerkzaamheden is dan ook geen probleem.

Anderzijds is het uiteraard altijd prettig als je werkruimte schoon blijft. Ook dat is mogelijk met de Bosch PKS 40. Met alle dank aan de stofafzuiging. Sluit je stofzuiger op de cirkelzaag aan en je bent klaar. Deze stofafzuiging werkt prima en zorgt ervoor dat de werkruimte en je werkstuk schoon blijft van vuil en stof.

Ook is het mogelijk om de cirkelzaag op een simpele en snelle manier te bedienen. Je kunt namelijk op het apparaat zelf de zaagdiepte en de instellingen voor het verstekzagen instellen. Dit gaat allemaal bijzonder makkelijk. Echte technische kennis heb je hier niet voor nodig. Nog een voordeel van deze fijne cirkelzaag.Bosch PKS 40 cirkelzaag

Ook heeft Bosch bij deze cirkelzaag aan de veiligheid gedacht. Dankzij de dubbelzijdig bedienbare inschakelblokkering worden vele ongelukken namelijk voorkomen. Het is niet meer mogelijk om deze machine per ongeluk in te schakelen. Uitermate prettig ook als je jonge kinderen in huis rond hebt lopen.

We hebben ook enkele nadelen gevonden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het meegeleverde zaagblad. Je krijgt namelijk maar één zaagblad meegeleverd; een hardmetalen Speedline Wood zaagblad. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit zaagblad voor hout geschikt. Mocht je in een ander materiaal willen zagen, dien je dus nog een ander zaagblad te kopen. Houd hier rekening mee.

Een ander nadeel is terug te vinden in de meegeleverde geleider. Je krijgt namelijk een geleider meegeleverd, zodat je zeer nauwkeurige zaagsneden kunt maken. Deze geleider is echter veel te kort. Volgens reviews kan je deze maar tot zo’n 2 centimeter gebruiken. Erg spijtig en een gemiste kans.

Tot slot willen we nog bestempelen dat het jammer is dat de motor niet al te krachtig is. De motor heeft een vermogen van 850 watt. Een gevolg hiervan is onder andere dat de maximale zaagdiepte in een rechte hoek maar 40 millimeter is.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Bosch PKS 40 is zonder twijfel de beste voordelige cirkelzaag uit het assortiment van dit Duitse merk. De cirkelzaag heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Wat het meest tot de verbeelding spreekt, is uiteraard het prijskaartje van nog geen acht tientjes. Ondanks dit prijskaartje levert de machine wel prima prestaties.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Gunstig prijskaartje
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Veiligheidsblokkering
Nadelen
 • Maar één zaagblad meegeleverd
 • Niet zo’n krachtige motor
 • Meegeleverde geleider is te kort

Bosch PKS 16 Multi – Beste mini cirkelzaag

Bosch PKS 16 Multi

De afgelopen jaren is de markt van elektrische gereedschappen volop in ontwikkeling. Er worden steeds nieuwe varianten bedacht op de reeds aanwezige gereedschappen. Een treffend voorbeeld hiervan is een zogeheten mini cirkelzaag. Bosch zou Bosch niet zijn als zij een dergelijk apparaat ook niet in hun assortiment hebben. Sterker nog; de Bosch PKS 16 Multi is zelfs de beste mini cirkelzaag van het merk Bosch!

Je ziet direct dat je hierbij te maken hebt met een mini cirkelzaag. Dat is namelijk onder andere aan het zaagblad te zien. Het zaagblad heeft een diameter van maar 65 mm. Ter vergelijking: hierboven genoemde varianten hebben een zaagblad van 190 millimeter.

Met een mini cirkelzaag ben je dan ook bijzonder flexibel. Een dergelijk apparaat is uitermate handig als je bijvoorbeeld laminaat op maat wilt zagen of een aluminium plaat op maat moet zagen. Je bent bijzonder wendbaar, doordat je deze machine maar met één hand vast hoeft te houden.

Ook heeft deze machine een zeer miniem gewicht. De machine weegt in zijn totaliteit maar 1,9 kilogram. Hierdoor is het mogelijk om langdurige zaagwerkzaamheden uit te voeren. Ook is het mogelijk om boven je hoofd te werken, aangezien dit niet al te zwaar is. Met alle dank aan het minieme gewicht van deze cirkelzaag.

De Bosch PKS 16 Multi wordt bovendien met 3 zaagbladen meegeleverd. Dit is redelijk uniek te noemen, aangezien de meeste cirkelzagen van Bosch met maar één zaagblad geleverd worden. We hebben het hierbij over een zaagblad voor hout, een zaagblad voor multi-materiaal en een diamantdoorslijpschijf.

Het is wel bealngrijk om te beseffen dat deze mini cirkelzaag niet geschikt is voor grote zaagwerkzaamheden. Je kunt namelijk maar tot 16 millimeter diepte zagen met de Bosch PKS 16 Multi. De maximale zaagdiepte in een rechte hoek is dus maar 16 millimeter, terwijl het ook niet mogelijk is om in verstek te zagen.Bosch PKS 16 Multi cirkelzaag

Dat is dan ook één van de nadelen die we aan willen stippen. Je bent redelijk beperkt met dit apparaat, aangezien je geen dikke(re) planken door kunt zagen. Maar, met name voor het gedetailleerde zaagwerk is deze machine prima geschikt.

Tot slot willen we nog benoemen dat je geen geleiderail bij deze cirkelzaag hebt. Het maken van zeer nauwkeurige zaagsnede is dan ook relatief moeilijk. Gelukkig gebruik je een dergelijke mini cirkelzaag niet voor het zagen van grote stukken.

Je kunt hier geen dikke planken mee door zagen, dankzij de maximale zaagdiepte van 16 millimeter.
Conclusie:
De Bosch PKS 16 Multi is de beste mini cirkelzaag uit het assortiment van Bosch. Dit is een relatief nieuwe variant van een cirkelzaag, maar wel een uiterst handige variant. Je bent namelijk ontzettend wendbaar met deze machine, mede dankzij het minieme gewicht. Een ander voordeel is het feit dat je gedetailleerd zaagwerk probleemloos met de Bosch PKS 16 Multi uit kunt voeren.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Makkelijk te bedienen
 • Laag gewicht
 • 3 zaagbladen meegeleverd
Nadelen
 • Dikke planken doorzagen is niet mogelijk
 • Geen geleidrail aanwezig

Bosch

Bosch logo

De Duitse fabrikant Bosch heeft door de jaren heen een zeer indrukwekkende naam op weten te bouwen. Niet alleen op het gebied van elektrische gereedschappen scoort Bosch hoge punten, maar ook in de automotive sector is Bosch een gerenommeerde partij.

Het assortiment van Bosch is dan ook uiterst breed te noemen. In dit geval hebben we het over cirkelzagen gehad, maar alle overige denkbare elektrische gereedschappen worden ook door Bosch gefabriceerd. Dit alles wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Stuttgart, te Duitsland.

In totaal werken ruim 400.000 mensen bij deze gigantische leverancier. Het bedrijf bestaat uit de volgende divisies: automobieltechnologie, industriële technologie, consumentenproducten, energie- en bouwtechnologie. Logischerwijs vallen alle elektrische gereedschappen onder de noemer ‘consumentenproducten’.

Tresna.nl
Logo