Metabo zaagtafel

Moet je met enige regelmaat grote en massieve objecten door zagen? In dat geval ben je absoluut gebaat bij een juiste zaag. Wij kunnen je nu al één tip meegeven: kijk niet verder dan een zaagtafel. Met een zaagtafel heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt.

De basis van een zaagtafel bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit een zaag en uit een tafel. Deze twee elementen zitten aan elkaar vast en werken op die manier bijzonder goed samen. Door de samenstelling is het mogelijk om grote en massieve objecten, bijvoorbeeld houten planken, makkelijk door te zagen.

Een ander voordeel van een zaagtafel is dat de zaagsneden zeer nauwkeurig zijn. Je bent dus verzekerd van een perfect resultaat, terwijl het ook niet al te veel moeite kost om dat resultaat te bereiken.

Op onze website kan je vele reviews over verschillende zaagtafels vinden. Zo hebben we recent een artikel geschreven over de beste zaagtafels van het merk Bosch. Maar, in dit artikel richten we ons op een ander merk. In dit artikel leggen we de focus op de zaagtafels van het merk Metabo. Dit merk levert kwalitatief hoogwaardige zaagtafels en is daarmee één van de betere leveranciers van zaagtafels.

Ben je benieuwd naar de zaagtafels van Metabo? Wij hebben de zaagtafels voor jou gekeurd. De zaagtafels van Metabo zijn aan een strenge keuring onderworpen, waarna we vervolgens de beste-koop geselecteerd hebben. Daarbij hebben we onderscheid gemaakt tussen de volgende categorieën:

 • Beste zaagtafel met zaagblad diameter van 254 mm
 • Beste zaagtafel met zaagblad diameter van 216 mm

Zoals je kunt zien, zijn de categorieën redelijk beperkt. Dat heeft te maken met het aanbod van de zaagtafels van Metabo. Deze fabrikant richt zich met namelijk op het professionele segment. Mede hierom zijn er, op het moment van schrijven, maar twee zaagtafels in het assortiment opgenomen. Wil je alles over deze zaagtafels te weten komen? Lees dan zeker even door!

Metabo TS 254 – Beste zaagtafel met zaagblad diameter van 254 mm

Metabo TS 254

De Metabo TS 254 is in feite de beste zaagtafel van het merk Metabo met een zaagblad diameter van 254 mm. Deze zaagtafel heeft alles waar een professional naar op zoek is. Ben je een professional en op zoek naar een geschikte zaagtafel? Lees dan zeker even door!

Laten we allereerst beginnen met de diameter van het zaagblad. De diameter is dus maar liefst 254 mm, waardoor je in staat bent om de grootste objecten moeiteloos door te zagen. In vergelijking met de andere variant van Metabo is deze diameter behoorlijk groot te noemen.

Onder meer dankzij de behoorlijke diameter van het zaagblad is er sprake van een bijzondere zaagdiepte. De zaagdiepte is namelijk maar liefst 87 millimeter. Hierdoor is deze zaagtafel niet alleen geschikt voor het doorzagen van grote objecten, maar ook geschikt voor het doorzagen van dikke objecten. Als je dikke houten planken door wilt zagen, is dat geen enkel probleem voor de Metabo TS 254.

De motor van de Metabo 254 is ook bijzonder indrukwekkend te noemen. Deze Metabo zaagtafel heeft de beschikking over een motor die maar liefst 4200 toeren per minuut kan leveren. Hierdoor gaat het zagen niet alleen zeer nauwkeurig, maar ook nog eens bijzonder snel. Dat is erg prettig voor een professional, want: tijd is geld.

Bij het zagen met deze zaagtafel kan je tevens gebruik maken van meerdere handige features. Denk hierbij aan een parallelgeleider, een haakse geleider en een uittrekbare tafelverbreding en tafelverlenging. Kortom: je kunt alle kanten op met deze zaagtafel van Metabo.

Zoals je op de foto kunt zien, heeft deze Metabo zaagtafel de beschikking over een onderstel. Een prettig kenmerk van dit onderstel is dat je deze nog in hoogte kunt verstellen. Je hebt de keus uit twee verschillende hoogtes; bijzonder handig!

Metabo TS 254 detail

Als professional zijnde is de kans groot dat je deze zaagtafel op meerdere locaties moet gebruiken. Dat komt goed uit. De Metabo TS 254 heeft namelijk de beschikking over wieltjes aan de onderkant. In combinatie met het relatieve lage gewicht is het verplaatsen van deze zaagtafel dus een fluitje van een cent.

Is het dan allemaal zo positief? Nou, we hebben toch twee nadelen weten te ontdekken. Het eerste nadeel heeft betrekking op de accessoires die meegeleverd worden. Je krijgt standaard maar één zaagblad meegeleverd; dat is echt te weinig.

Daarnaast moet je behoorlijk diep in de buidel tasten voor deze zaagtafel. Met een bedrag van € 768 (bij onze partner Coolblue) is het geen goedkope zaagtafel. Daarentegen krijg je wel een zaagtafel waar je perfect mee uit de voeten kunt.

Je krijgt bij aanschaf maar één zaagblad meegeleverd.
Conclusie:
De Metabo TS 254 is, zonder enige twijfel, de beste zaagtafel van het merk Metabo. In vergelijking met andere zaagtafels staat deze zaagtafel ook aan de top van de markt. De machine is zeer sterk, heeft een indrukwekkende zaagdiepte en heeft de beschikking over handige features. Wat wens je nog meer?

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Zaagdiepte van 87 mm
 • Parallelgeleider en haakse geleider
 • Krachtige motor
 • Groot zaagblad van 254 mm
Nadelen
 • Behoorlijk prijzig
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Metabo TS 216 – Beste zaagtafel met zaagblad diameter van 216 mm

Metabo TS 216

Ben je op zoek naar een krachtige, betrouwbare en prettige zaagtafel? Heb je daarbij ook nog voorkeur voor een relatief groot zaagblad, bijvoorbeeld een zaagblad met een diameter van 216 mm? Dan zit je met deze Metabo TS 216 goed. Net zoals de hierboven besproken TS 254 is dit een uiterst prettige zaagtafel van het merk Metabo.

Als professional zijnde is de kans groot dat je voor pittige zaagklussen komt te staan. Oftewel: je moet grote en dikke objecten door zagen. Dan kan je prima uit de voeten met de Metabo TS 216. Met een diameter van 216 mm is het zaagblad van deze zaagtafel redelijk groot te noemen. Hierdoor is het mogelijk om grote objecten door te zagen.

Maar, ook dikke objecten kunnen moeiteloos doorgezaagd worden. Dat is weer te danken aan de krachtige motor. De motor van de Metabo TS 216 levert maar liefst 5000 toeren per minuut. Dankzij dit hoge toerental is het mogelijk om veel kracht te leveren. Het gevolg is dan ook een zaagdiepte van 63 mm.

Bij het zagen van grote objecten is het uiteraard ook wenselijk dat het object een stabiele basis heeft. Ook dat is mogelijk. Dat is te danken aan de mogelijkheid om de tafel te verbreden. Deze tafelverbreding zorgt ervoor dat je de tafel groter kunt maken, waardoor objecten beter op de tafel blijven liggen.

Dat is echter niet het enige. Nee, je hebt bij deze zaagtafel ook nog eens een parallelgeleider en een haakse geleider tot je beschikking. Hiermee kan je niet alleen een perfect resultaat verkrijgen, maar ook nog eens zeer prettig werken.

Metabo TS 216 detail

Ook heeft Metabo veel aandacht besteed aan het veiligheidsaspect. Dat moet ook wel met zo’n krachtige motor. Hoe dan ook: je hebt de beschikking over een herstart- en overbelastingbeveiliging. Deze veiligheidsfeatures zorgen ervoor dat je met een gerust hart aan de slag kunt gaan.

Metabo heeft bij deze zaagtafel ook gedacht aan het feit dat je ‘m soms moet transporteren. Ja, deze zaagtafel is namelijk opklapbaar, waardoor de zaagtafel makkelijk te vervoeren is. Daarbij is het onder andere mogelijk om het onderstel in te klappen, zodat je een compact formaat zaagtafel hebt.

Hebben we dan helemaal niks aan te merken op deze zaagtafel van Metabo? Nou, toch wel. Het grootste nadeel heeft betrekking op de prijs in combinatie met de meegeleverde accessoires. Bij onze partner Coolblue betaal je een bedrag van € 649 voor deze zaagtafel, terwijl je maar één zaagblad meegeleverd krijgt. Dat is eigenlijk onacceptabel.

Je krijgt maar één zaagblad meegeleverd, ondanks een relatief hoog prijskaartje.
Conclusie:
De Metabo TS 216 is één van de betere zaagtafels die op de markt verkrijgbaar zijn. De diameter van het zaagblad is met 216 mm relatief groot te noemen, waardoor je grote objecten probleemloos door kunt zagen. Verschillende features op het gebied van veiligheid en gemak maken het werken met de Metabo TS 216 tot een feestje.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Veel veiligheidsfeatures
 • Parallelgeleider én haakse geleider
 • Krachtige motor
 • Compact formaat
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Maar één zaagblad meegeleverd

Metabo

Metabo

Op onze website vind je vele verschillende gereedschappen terug. Bij de meeste gereedschappen vind je wel dezelfde merken terug komen. Merken zoals Bosch, Makita en Metabo behoren al jarenlang tot de gevestigde orde.

Je hebt hierboven reviews kunnen lezen van twee zaagtafels van het merk Metabo. Daarbij heb je kunnen zien dat deze zaagtafels tot de beste van de markt behoren. Hoe dat komt? Dat is te danken aan Metabo.

Al in 1923 werd Metabo opgericht en in de jaren daarna ontstond er een flinke opmars. Metabo daagde de grootste spelers uit en begon ondertussen zelf één van die grote spelers te worden. Het resultaat is tegenwoordig duidelijk zichtbaar: Metabo levert ongelooflijk veel verschillende elektrische gereedschappen. Daarbij valt ook nog eens op dat de elektrische gereedschappen van hoogwaardige kwaliteit zijn.

Metabo hanteert hierbij een eigen visie, waarbij de slogan tot de verbeelding spreekt. De slogan ‘when it really counts’ laat zien dat zowel professionals als doe-het-zelvers te allen tijde op de gereedschappen van Metabo moeten rekenen. Op de website van Metabo is daarover het volgende te vinden:

“Waar professionals zich van hun beste kant laten zien, moeten ze voor de volle 100% op een partner kunnen rekenen, om preciezer te zijn; ze moeten op hem vertrouwen”.