Bosch klopboormachine

Een klopboormachine is een speciaal soort boormachine. Deze machine is in specifieke situaties uitermate prettig. Een belangrijk kenmerk van een klopboormachine is dat deze machine twee bewegingen maakt. Net zoals een normale boormachine maakt een klopboormachine een draaiende beweging. Maar, daarnaast maakt een klopboormachine ook nog een kloppende beweging.

Het voordeel hiervan is dat je veel meer kracht tot je beschikking hebt. Hierdoor is een klopboormachine bij uitstek geschikt om in harde materialen te boren. Beton? Dat is geen probleem voor een klopboormachine. Harde tegels? Ook dat is geen probleem voor een klopboormachine. Door de ongekende kracht van een klopboormachine kan je deze machine in vele situaties prima gebruiken.

Bosch klopboormachine

In dit artikel kijken we niet alleen naar de werking van een klopboormachine. Nee, we kijken ook naar de beste klopboormachines van het merk Bosch. We hebben namelijk alle boormachines van dit merk aan strenge criteria onderworpen. Daarbij kwamen we uiteindelijk op 4 zéér goede klopboormachine uit. Deze klopboormachines hebben we in 4 categorieën ingedeeld, zodat jij voor elke specifieke situatie de beste klopboormachine kunt vinden:

 • Beste klopboormachine voor de doe-het-zelver
 • Beste klopboormachine op netstroom
 • Beste klopboormachine voor beton
 • Beste voordelige klopboormachine

Voordelen klopboormachine

Het mag duidelijk zijn dat een klopboormachine in bepaalde situaties uitermate handig is. Als we naar de voordelen van een klopboormachine kijken, zien we de volgende voordelen duidelijk naar voren komen:

 • Je bespaart jezelf een hoop manueel werk.
 • Je bespaart jezelf een hoop tijd.
 • Een klopboormachine is simpelweg ontzettend krachtig.
 • Een klopboormachine is duurzaam.
 • De snelheid van een klopboormachine is ongekend.

Deze voordelen zijn in onze ogen al genoeg reden om een klopboormachine aan te schaffen, niet waar?

Verschil tussen een klopboormachine en een boorhamer

Bosch boorhamer

Bosch boorhamer

Bosch heeft ook meerdere boorhamers in hun assortiment. In de basis lijkt een boorhamer veel op een klopboormachine, maar toch zijn er enkele significante verschillen zichtbaar.

Het verschil is met name zichtbaar in de werking van de machine. Bij een boorhamer maakt de boor namelijk een draaiende en een hamerende beweging; daar komt de benaming boorhamer dan ook vandaan.
Een klopboormachine maakt dus een draaiende en een kloppende beweging. Het verschil zit dus in de kloppende en de hamerende beweging.

Laten we hieronder verder inzoomen op de klopboormachines van het merk Bosch. Wij hebben de 4 beste apparaten voor jou op een rijtje gezet. Ben je een doe-het-zelver? Dan heb je wellicht baat bij de bovenste klopboormachine. Maar, als je liefhebber van een klopboormachine op netstroom bent, kan je het beste voor nummer 2 van onderstaand rijtje gaan.

De meest geschikte klopboormachine van Bosch bestaat simpelweg niet. Het is allemaal afhankelijk van jouw exacte situatie en de gewenste werkzaamheden. Bedenk dus vooraf goed waar je een klopboormachine voor wenst te gebruiken. Onderstaande reviews helpen je verder in je zoektocht naar de meest geschikte Bosch klopboormachine.

Bosch PSB 1800 LI-2 – Beste klopboormachine voor een doe-het-zelverBosch PSB 1800 LI-2

Ben je een doe-het-zelver en wens je graag een klopboormachine aan te schaffen? Kijk dan niet verder. De Bosch PSB 1800 LI-2 is simpelweg de beste klopboormachine voor jou. Deze klopboormachine heeft alles waar een doe-het-zelver behoefte aan heeft.

Een belangrijk voordeel van deze klopboormachine is onder andere het prijskaartje. Bij onze partner Coolblue kan je deze klopboormachine al voor zo’n € 160,00 aanschaffen. Daarbij krijg je ook nog eens ongelooflijk veel accessoires meegeleverd.

Deze 241-delige accessoire set is absoluut een voordeel voor een doe-het-zelver. Dankzij dit meegeleverde accessoire pakket heb je altijd de gewenste accessoires bij de hand. Hoe prettig is dat? Met deze klopboormachine kan je elke gemiddelde tot zware werkklus aan. De cijfers van de Bosch PSB 1800 LI-2 spreken dan ook boekdelen. Het is mogelijk om maximaal 30 millimeter diep in hout te boren; dat zijn indrukwekkende cijfers.

Daarnaast weegt deze klopboormachine maar 1,1 kilogram. Ook dit voordeel is evident: je kunt hierdoor langdurig gebruik maken van deze klopboormachine. Wat dat betreft is dit een uiterst prettige en duurzame klopboormachine.

Bosch PSB 1800 LI-2 met accessoires

Om het werken nog iets gemakkelijker te maken, heeft Bosch bovendien een geïntegreerde werkverlichting ingebouwd. Dankzij de ingebouwde werkverlichting heb je altijd perfect zicht op je werkzaamheden. Hierdoor is de kans op fouten geminimaliseerd.

Bij het boren in bepaalde materialen heb je altijd een bepaalde snelheid nodig. Bij deze klopboormachine is het mogelijk om de snelheid handmatig in te stellen. Hierdoor zorg je er voor dat je altijd de perfecte controle over deze klopboormachine hebt.

Heb je een wens om in harde materialen te boren? Wil je bijvoorbeeld in een betonnen muur een gatje boren? Dat is ook geen probleem. In dat geval zet je namelijk de klopfunctie aan. Deze klopfunctie zorgt ervoor dat je ook in tegels, in steen en in beton kunt boren.

Zoals je kunt lezen, zijn we behoorlijk positief over deze klopboormachine. Hebben we dan helemaal geen nadelen weten te vinden? Nou, we hebben één behoorlijk nadeel weten te vinden. Dit heeft betrekking op de accu van deze klopboormachine. Deze klopboormachine van Bosch wordt namelijk inclusief 1,5 Ah accu geleverd. Als je intensief aan het klussen bent, is deze accu al relatief snel leeg. Hierdoor dien je je werk stil te leggen en je accu op te laden. Een aanrader is dan ook om twee van deze accu’s aan te schaffen.

De accu is relatief snel leeg bij intensief klussen.
Conclusie:
Deze klopboormachine is voor doe-het-zelvers op het lijf geschreven. De machine is licht van gewicht, is krachtig en heeft bovendien een klopfunctie. Met deze klopboormachine kan je in meerdere soorten materialen boren; de werkverlichting zorgt ervoor dat je altijd perfect zicht op je werkomgeving hebt.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Krachtig
 • Inclusief werkverlichting
 • Licht van gewicht
Nadelen
 • Accu gaat snel leeg

Bosch Advanced Impact 900 – Beste klopboormachine op netstroomBosch Advanced Impact 900

Werk jij het liefste met elektrische gereedschappen op netstroom? In het geval van een klopboormachine van Bosch kan je dan het beste voor de Bosch Advanced Impact 900 kiezen. Wij hebben deze klopboormachine, met grote afstand op de nummer twee, uitgeroepen tot de beste klopboormachine op netstroom.

In feite heeft deze klopboormachine alles waar een doe-het-zelver behoefte aan heeft. Door de klopfunctie is het ook mogelijk om in harde materialen, zoals steen, tegels en beton te boren. Hierdoor kan je werkelijk waar alle kanten op met de Bosch Advanced Impact 900.

Bij het boren in harde materialen heb je soms te maken met een zogeheten terugslag. Dit gebeurt op het moment dat de klopboormachine vermogen tekort komt en simpelweg tegengehouden wordt door het harde materiaal. Bosch heeft hier iets op verzonnen; de Kickback Control. Deze technologie voorkomt de terugslag en zorgt voor een soepele en effectieve werkwijze.

De typebenaming 900 staat overigens voor het wattage van de klopboormachine. De motor van deze klopboormachine levert een vermogen van 900 watt. Hierdoor kan je in hout tot maximaal 40 millimeter diepte boren; dat zijn behoorlijk goede statistieken.Bosch Advanced Impact 900 met accessoire set

Daarnaast is het ook mogelijk om zélf het toerental in te stellen. Hierdoor behoud je altijd de optimale controle over je werkzaamheden. Samen met de Kickback Control zorgt dit voor een optimale bescherming gedurende je werkzaamheden.

Bij aanschaf van de Bosch Advanced Impact 900 krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Onder andere een 15-delige borenset, een extra handgreep en een dieptestop worden meegeleverd. Deze klopboormachine kost overigens bij onze partner Coolblue zo’n € 139,95.
Een belangrijk kenmerk van deze klopboormachine is dus het feit dat deze op netstroom werkt. Hierdoor heb je geen omkijken naar accu’s en de (volle) lading daarvan. Je dient echter wel rekening te houden met de lengte van het snoer; deze is 2,5 meter lang.

Helaas hebben we één duidelijk minpunt weten te ontdekken. Deze klopboormachine heeft namelijk geen ingebouwde werkverlichting. Hierdoor heb je soms te maken met donkere werkomstandigheden, waarbij je het zicht op de werkzaamheden kunt verliezen.

Geen ingebouwde werkverlichting aanwezig.
Conclusie:
Deze klopboormachine is simpelweg de beste klopboormachine op netstroom van het merk Bosch. De kabel naar het stopcontact toe is lang genoeg; 2,5 meter. Daarnaast heeft Bosch voor een krachtige en bovenal veilige klopboormachine gezorgd. De verschillende veiligheidsfeatures geven je de optimale controle over je (zware) boorwerkzaamheden.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Bijzonder veilig
 • Krachtig
 • Inclusief klopfunctie
Nadelen
 • Geen ingebouwde werkverlichting aanwezig

Bosch GSB 19-2 RE – Beste klopboormachine voor beton

Bosch GSB 19-2 RE

In sommige gevallen is het noodzakelijk om in beton te boren. In dat geval kan je het beste kiezen voor een klopboormachine die specifiek voor beton geschikt is. In het assortiment van Bosch komt, op basis van die criteria, de Bosch GSB 19-2 RE als beste uit de bus.

Deze klopboormachine is dusdanig ingesteld dat het mogelijk is om met SDS-Plus boren te werken. Je kunt deze SDS-Plus boren makkelijk op de machine bevestigen. Bovendien krijg je bij aanschaf van de Bosch GSB 19-2 RE direct SDS-Plus boren meegeleverd.

Met deze klopboormachine is het mogelijk om in beton tot 13 millimeter diepte te boren. Dit is te danken aan de klopfunctie van de machine. Deze klopfunctie zorgt voor extra kracht, waardoor ook de harde materialen geen probleem zijn.

Overigens is het met deze klopboormachine ook prima mogelijk om in zachte materialen te boren. Onder andere metaal, hout en zachte steensoorten zijn geen probleem voor de Bosch GSB 19-2 RE. In hout zaag je tot maximaal 25 millimeter diepte en in metaal tot maximaal 13 millimeter.

Voor het zagen in de verschillende materialen kan je zelf het toerental bepalen. Op de boormachine zit een instelwiel waarmee je het toerental makkelijk en snel aan kunt passen. Hiermee kan je uiterst efficiënt en veilig werken.

Bij aanschaf van deze klopboormachine krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Onder andere een diepteaanslag van 210 mm behoort tot de standaard uitrusting. Dat geldt ook voor een extra handgreep, een 13mm snelspanboorhouder en een fraaie en handige opbergkoffer.

Wil je langdurig met deze klopboormachine aan de slag gaan? Ook dat is geen probleem. Deze klopboormachine van Bosch weegt namelijk zo’n 2,7 kilogram. Dit is niet al te zwaar voor een klopboormachine.

Een bekend nadeel bij deze machine is het prijskaartje. Je kunt namelijk ook kiezen voor de Bosch PSB 1800 LI-2. Deze machine hebben wij tot de beste klopboormachine voor een doe-het-zelver aangewezen. Die machine is een stuk veelzijdiger, maar heeft een lager prijskaartje. Mocht je specifiek op zoek naar een boor voor beton zijn, is de Bosch GSB 19-2 RE echter wél de aangewezen klopboormachine.

Daarnaast heeft deze klopboormachine geen ingebouwde verlichting. Hierdoor heb je soms niet het beste zicht op je werkzaamheden.

Relatief hoog prijskaartje.
Conclusie:
De Bosch GSB 19-2 RE is de meest geschikte klopboormachine voor mensen die in beton dienen te boren. De machine is krachtig en gaat probleemloos door het harde beton heen. Dankzij het relatief lage gewicht is het bovendien mogelijk om voor een langere periode met deze klopboormachine te werken.

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Voordelen
 • Krachtig
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Inclusief klopfunctie
Nadelen
 • Geen ingebouwde verlichting aanwezig
 • Relatief hoog prijskaartje

Bosch Universal Impact 700 – Beste voordelige klopboormachineBosch Universal Impact 700

Heb je zo af en toe een klein boorklusje? Wens je daarvoor niet een al te dure klopboormachine aan te schaffen? In dat geval is het zeker de moeite waard om naar de Bosch Universal Impact 700 te kijken. Deze klopboormachine heeft namelijk alles wat je nodig hebt, inclusief een gunstig prijskaartje.

Laten we direct naar het prijskaartje kijken. Als je deze klopboormachine inclusief accessoires aanschaft, betaal je bij onze partner Coolblue zo’n € 90,00. Dit is dus de klopboormachine inclusief een 39-delige accessoire set, een extra handgreep, een dieptestop en een opbergkoffer. Al met al heb je voor een bijzonder laag bedrag een uitermate uitgebreide en krachtige klopboormachine tot je beschikking.

Met deze klopboormachine is het tevens mogelijk om in hardere materialen te boren. Dat is te danken aan de aanwezige klopfunctie. Deze klopfunctie zorgt ervoor dat je probleemloos door harde materialen heen kunt boren. Wat heet: in gemetselde- of stenen muren kan je tot maximaal 14 millimeter diepte boren.

Het belangrijkste voordeel van de Bosch Universal Impact 700 is wellicht de veelzijdigheid. Het is mogelijk om in hout, in gips, in metselwerk, in metaal, in tegels en in baksteen te boren. Dit alles komt dankzij de motor met een vermogen van 700 watt.Bosch Universal Impact 700 met accessoire set

Een ander voordeel is het compacte formaat van deze klopboormachine. Dat komt onder andere door het minieme gewicht van 1,7 kilogram. Hierdoor is het mogelijk om voor een lange periode achtereen met deze klopboormachine te werken.

Indien je op zoek naar een voordelige klopboormachine van het merk Bosch bent, is dit de beste optie. We hebben namelijk maar één nadeel weten te vinden: de boortjes van de Bosch Universal Impact 700 zijn niet al te denderend. Het is dus een aanrader om separaat kwalitatief hoogwaardige boortjes aan te schaffen.

De meegeleverde boortjes zijn niet al te best.
Conclusie:
De Bosch Universal Impact 700 is beste keuze voor elke doe-het-zelver met een beperkt budget. Ook als je simpelweg niet veel geld aan een klopboormachine uit wilt geven, ben je met deze klopboormachine aan het juiste adres. De machine is krachtig en heeft enkele handige extra features. Ook de meegeleverde accessoire set is behoorlijk uitgebreid.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Veel accessoires meegeleverd
 • Gunstig prijskaartje
 • Inclusief klopfunctie
Nadelen
 • Meegeleverde boortjes zijn niet al te best

Bosch

Bosch logo

Het van origine Duitse bedrijf is uitgegroeid tot één van de meest bekende leveranciers van elektrische gereedschappen. Het gehele assortiment van Bosch is ontzettend uitgebreid. Voor nagenoeg elk soort elektrisch gereedschap ben je bij Bosch aan het juiste adres.

Eigenlijk hebben alle elektrische gereedschappen van Bosch dezelfde kenmerken. De gereedschappen hebben namelijk een lange levensduur, zijn robuust, hebben een krachtige motor en worden veelal inclusief vele accessoires geleverd. Met de aanschaf van een klopboormachine van Bosch ben je dus verstandig bezig. Je kunt rekenen op een kwalitatief hoogwaardig product waar je veel plezier mee gaat beleven.

Op onze website hebben wij een uitgebreid artikel over de geschiedenis van Bosch geschreven. Ook zoomen we daar nader in op het huidige assortiment van Bosch, de kernwaarden van het bedrijf en andere interessante weetjes.

In het assortiment van Bosch wordt overigens onderscheid gemaakt tussen groene en blauwe apparaten. De groene apparaten zijn ontwikkeld voor doe-het-zelvers, terwijl de blauwe apparaten juist voor professionals geschikt zijn. In dit artikel kan je één blauwe klopboormachine terug vinden; de Bosch GSB 19-2 RE.

Tresna.nl
Logo