Beste haakse bithouder

Zit er een schroef op een nogal vervelende plek vast? Dan lukt het je niet om deze met een normale schroefmachine los te maken. Ook als je op zo’n plek een schroef vast wilt maken, heb je niks aan een normale schroefmachine. Nee, in dergelijke situaties heb je echt een haakse bithouder nodig. In dit artikel vind je alle informatie over de beste haakse bithouders van dit moment!

Onze top 5 haakse bithouders

Afbeelding

Product


PD Haakse bithouder

Onze beste koop!

PD Haakse bithouder

Beste koop haakse bithouder

of

DeWalt DT71517T

DeWalt DT71517T

Beste uitgebreide set

of

Brüder Mannesmann 287

Brüder Mannesmann 287

Beste veelzijdige haakse bithouder

of

HBM Professionele Haakse Bithouder

HBM Professionele Haakse Bithouder

Beste professionele haakse bithouder

of

Kwb haakse bithouder

Kwb haakse bithouder

Beste voordelige haakse bithouder

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

PD Haakse bithouder

Beste koop haakse bithouder

PD Haakse bithouder

of

DeWalt DT71517T

Beste uitgebreide set

DeWalt DT71517T

of

Brüder Mannesmann 287

Beste veelzijdige haakse bithouder

Brüder Mannesmann 287

of

HBM Professionele Haakse Bithouder

Beste professionele haakse bithouder

HBM Professionele Haakse Bithouder

of

Kwb haakse bithouder

Beste voordelige haakse bithouder

Kwb haakse bithouder

of

Voor- en nadelen van een haakse bithouder

Om meerdere redenen zijn wij erg enthousiast over een haakse bithouder. Voordat we naar alle voordelen kijken, geven we je graag eerst aan wat een haakse bithouder precies is. Dit is een handige houder die je op een normale schroefmachine of een schroefboormachine kunt bevestigen.

Doordat deze houder een hoek heeft, kun je in een hoek de schroeven vast of losdraaien. Als er een schroef in een lastig te bereiken hoek zit, is dit dus dé oplossing. Je kunt je vast al voorstellen dat zo’n haakse bithouder veel voordelen met zich mee brengt:

 • Ideaal voor lastig te bereiken plekken. Alle schroeven die zich op een moeilijk bereikbare plek bevinden, zijn een ware prooi voor de haakse bithouder. Met zo’n bithouder draai je zo’n schroef snel vast of los.
 • Makkelijk in gebruik. Ook zijn wij van mening dat een haakse bithouder vrij makkelijk te gebruiken is. Alleen de eerste keer ben je wellicht een beetje aan het stunten, maar dit went al snel. Nadat je vaker van een dergelijke bithouder gebruik gemaakt hebt, geniet je alleen maar van meer en meer gemak.
 • In veel varianten te verkrijgen. Wij zijn van mening dat het ideaal is dat je een haakse bithouder in meerdere varianten kunt kopen. Zo kun je kiezen voor speciale bithouders voor speciale schroeven.
 • Niet duur. We kunnen ook stellen dat een goede haakse bithouder niet duur is. Zoals je in onderstaande reviews gaat lezen, kun je al voor een tientje een prima haakse bithouder aanschaffen. Een en ander is uiteraard wel afhankelijk van de (specifieke) wensen die je hebt.
 • Veelal in een set geleverd. Als je op zoek naar een goede haakse bithouder bent, kom je al snel veel sets tegen. Dat is wat ons betreft ideaal; in zo’n set vind je niet alleen een haakse bithouder, maar ook allerlei bitjes. Juist dáármee kun je echt alle mogelijke schroeven losdraaien. Of vastdraaien.

Moet je bij een haakse bithouder ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je moet wel even goed rekening houden met de grip. Doordat zo’n bithouder in een hoek perfect tot zijn recht komt, is het soms een beetje zoeken naar de grip. Ook hierbij geldt weer dat dit makkelijker gaat naarmate je vaker en vaker van de bithouder gebruik maakt.

Verder moet je rekening houden met wéér een extra stuk gereedschap. Heb je bijvoorbeeld recent al geïnvesteerd in de beste bitset? Zat in die bitset echter géén haakse bithouder? Dan ben je alweer aan de beurt om een extra investering te doen. Zonder dat je het doorhebt, kom bijvoorbeeld je gereedschapskoffer of gereedschapstrolley hier wel heel erg vol door te zitten.

Al met al zijn wij erg enthousiast over een haakse bithouder. Zeker als je veelvuldig met schroeven in de weer bent, is dit een apparaat dat echt veel gemak met zich mee brengt. Wat ons betreft doe je er verstandig aan om voor één van onderstaande varianten te kiezen. Waarom? Omdat uit onze test gebleken is dat de vijf beste haakse bithouders van dit moment zijn!

Beste koop haakse bithouder – PD Haakse bithouder

Zie je de voordelen van een haakse bithouder in? En wil je daarom graag zo’n handige houder aanschaffen? Dan raden wij je aan om je wensen op een rijtje te zetten. Waar ben je precies naar op zoek? En aan welke eisen moet de haakse bithouder voldoen?

Deze twee vragen hebben wij onszelf ook gesteld toen we op zoek gingen naar de beste koop. Hierbij hebben we uiteraard ook nog naar de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Aan de hand daarvan kunnen we het volgende concluderen: de PD Haakse bithouder is de beste koop van dit moment.

Dat wij enthousiast over deze bithouder zijn, is aan meerdere facetten te danken. Ten eerste vinden wij de vormgeving van deze bithouder echt ideaal:

 • Perfecte hoek: wij zijn van mening dat deze bithouder de perfecte hoek heeft. Dit is lastig om in woorden uit te drukken, aangezien je dit vooral pas opmerkt als je daadwerkelijk gebruik van deze bithouder maakt. Je kunt ons echter op ons woord geloven dat de hoek van deze bithouder perfect is.
 • Perfecte lengte: het merk PD heeft bij deze bithouder gekozen voor een lengte van 14 centimeter. Dit is voor een bithouder relatief lang, waardoor je van een interessant hefboomeffect geniet. Je hoeft zelf niet al te veel kracht te zetten; de kracht wordt door deze lengte alleen maar versterkt.
 • Verstelbare vingergreep: met een haakse bithouder schroeven is soms lastig. Dat komt onder meer doordat de bithouder lastig te bedienen kan zijn door een gebrek aan grip. Met de verstelbare vingergreep van deze PD haakse bithouder heb je daar gelukkig geen last van. Deze vingergreep zorgt ervoor dat je te allen tijde de gewenste grip behoudt.

Wat ons ook aanspreekt, is het sluitingsmechanisme. PD benoemt dit zelf als een efficiënt en magnetisch sluitingsmechanisme. Een omschrijving waar we ons volledig bij aansluiten. Je kunt snel een bits in de bithouder monteren, waarna je direct de schroef los of vast kunt draaien.

Bij deze haakse bithouder moet je met één belangrijk nadeel rekening houden: je krijgt geen bits meegeleverd. Dit is dan ook de beste koop voor mensen die op dit moment al bits in huis hebben. Mocht je op dit moment nog geen bits tot je beschikking hebben, kun je wellicht beter voor een uitgebreidere set kiezen.

Graag sluiten we deze review over de beste koop positief af. Dat doen we door het prijskaartje te benoemen; bij onze partner Bol.com kost deze haakse bithouder slechts 14,95 euro. Mocht je twee van deze bithouders in één keer bestellen, krijg je nog eens 5% extra korting.

PD-Haakse-bithouder

Deze bithouder wordt zonder bits geleverd.

Voordelen
 • Ideale hoek van de houder
 • Met een magnetisch sluitingsmechanisme
 • Lengte van 14 centimeter
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Perfect te bedienen dankzij verstelbare vingergreep
Nadelen
 • Zonder bits geleverd
Conclusie

De PD Haakse bithouder is wat ons betreft de beste koop. Deze bithouder doet simpelweg wat het moet doen én is niet prijzig. Tevens is de lengte ideaal, is de hoek ideaal en beschikt deze bithouder over een magnetisch sluitmechanisme. In combinatie met onder meer de verstelbare vingergreep zorgt dit voor een uitmuntende haakse bithouder.

Beste uitgebreide set – DeWalt DT71517T

Spreekt de hierboven besproken haakse bithouder je aan? Vind je het alleen een nadeel dat die set zonder bits geleverd wordt? Dat is goed voor te stellen. Als je direct bits bij een haakse bithouder geleverd krijgt, kun je direct alle kanten op met deze bithouder.

Gelukkig is het ook mogelijk om voor een set te kiezen. Hier zijn wij zelf ook fan van, vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar de beste uitgebreide set. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op de DeWalt DT71517T; dit is volgens ons de beste uitgebreide set inclusief een haakse bithouder.

Wat krijg je precies als je deze set aanschaft? Je krijgt ten eerste een haakse schroefadapter geleverd. Deze adapter heeft een hoek van 90 graden, waardoor je schroeven op lastig te bereiken plekken perfect los en vast kunt draaien. Daarvoor maak je met veel plezier gebruik van één van de 8 bits. Bij aanschaf van deze set krijg je namelijk 8 bits meegeleverd:

 • 1x PH2 x 25mm
 • 1x T10 x 25mm
 • 1x T15 x 25mm
 • 1x T20 x 25mm
 • 1x T25 x 25mm
 • 3x PZ2 x 25mm

Zeggen deze afkortingen je wellicht niet al te veel? Nou, het is goed om te weten dat je met deze bits de nodige schroeven los en vast kunt draaien. De bits waarin een ‘T’ in de naam staat, zijn bijvoorbeeld geschikt voor Torx schroeven. De bits waarin ‘PH2’ in de naam staat, zijn geschikt voor de Philips kruiskopschroeven. En de bits waarin ‘PZ2’ in de naam staat, zijn geschikt voor de Pozidriv kruiskopschroeven.

Dat is dan ook direct één van de belangrijkste redenen waarom dit volgens ons de beste uitgebreide set is. Je krijt niet alleen 8 bits meegeleverd, maar het zijn ook nog eens verschillende soorten bits. Daardoor ben je in staat om allerlei soorten schroeven vast en los te draaien.

Doe je dit op een aangename manier? Ja, absoluut. De handgreep van deze haakse bithouder is namelijk ergonomisch vormgegeven. De handgreep valt lekker in de handpalm en zorgt voor het gewenste comfort. Met dank aan deze handgreep behoud je tijdens het schroeven ook nog de optimale controle.

DeWalt DT71517T set

Heb je toevallig al meerdere gereedschappen van DeWalt? Dan weet je ongetwijfeld dat dit merk echte kwaliteit weet te leveren. Iets wat ook duidelijk blijkt uit deze haakse bithouder; de kwaliteit van deze bithouder is echt dik in orde. Grote kans dat je de komende jaren gebruik van déze set gaat maken.

Bijkomend voordeel: deze haakse bithouder kun je in combinatie met allerlei schroefboormachines gebruiken. DeWalt geeft daarover het volgende aan: geschikt voor accu-, gesnoerde- en luchtdruk- slagschroeven- en boormachines

Bij deze uitgebreide set hoef je met slechts één nadeel rekening te houden: het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com kost deze set namelijk 31,90 euro. Ten opzichte van de andere haakse bithouders is dat behoorlijk prijzig. Maar, je krijgt bij deze set dus wel de nodige bits meegeleverd!

Deze set inclusief haakse bithouder is vrij prijzig

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Bits voor allerlei soorten schroeven
 • Haakse bithouder ligt heerlijk in de hand
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Voor allerlei schroefboormachines geschikt
Nadelen
 • Relatief duur
Conclusie

De DeWalt DT71517T is naar onze mening de beste uitgebreide set inclusief haakse bithouder. In deze set tref je een waanzinnige en fijne bithouder aan, maar ook 8 verschillende bits. Dankzij deze bits kun je allerlei schroeven op lastig te bereiken plekjes los of vast schroeven. Echt een prima set!

Beste veelzijdige haakse bithouder – Brüder Mannesmann 287

Heb je interesse in een nieuwe haakse bithouder? Wat ons betreft kun je het beste voor één van de vijf varianten uit dat artikel kiezen. Al deze varianten hebben hun eigen kenmerken, wat dus ook voor deze haakse bithouder van Brüder Mannesmann geldt. Om meerdere redenen is dit volgens ons de beste veelzijdige bithouder van dit moment.

Wat wij in dit geval met ‘veelzijdige’ bedoelen? Vooral dat je deze haakse bithouder op een veelzijdige manier kunt bedienen. Dit is niet alleen aan de haakse bithouder zelf te danken, maar ook aan de meegeleverde bits.

Als je voor deze set van Brüder Mannesmann kiest, krijg je de nodige bits meegeleverd:

 • PH1 bit
 • PH2 bit
 • PH3 bit
 • PZ1 bit
 • PZ2 bit
 • PZ3 bit
 • Torx T15
 • Torx T20

Met dank aan deze bits ben je in staat om allerlei schroeven los- en vast te draaien. Je kunt onder meer de Philips kruiskopschroeven, de Pozidriv kruiskopschroeven en de Torx schroeven los en vast draaien. Ideaal wat ons betreft.

Bij deze haakse bithouder geniet je bovendien van het nodige gemak. Zo weegt deze bithouder slechts 200 gram, onder meer doordat deze bithouder van kunststof vervaardigd is. Dit materiaal is niet alleen licht van gewicht, maar is ook robuust. Die combinatie zorgt ervoor dat je jarenlang van deze bithouder gebruik kunt maken.

Wat ons ook aanspreekt, is de vormgeving van deze bithouder. Zoals je op de foto duidelijk kunt zien, heeft Brüder Mannesmann voor een 90 graden hoek gekozen. Dat is volledig normaal, maar de rest van de vormgeving vinden wij echt subliem. Zo loopt de handgreep net niet helemaal recht, waardoor de handgreep goed in de hand valt. Dát zorgt ervoor dat je de optimale controle behoudt.

Voor deze beste veelzijdige haakse bithouder betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Bij onze partner Gereedschapcentrum kost deze bithouder namelijk slechts 16,69 euro. Een meer dan prima prijskaartje wat ons betreft.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is met de lengte van deze haakse bithouder. Brüder Mannesmann heeft voor een lengte van 10,5 centimeter gekozen; dat is niet al te lang. Met name als je grote handen hebt, kan het hierdoor lastig zijn om deze haakse bithouder perfect vast te houden.

Deze bithouder is naar onze mening net een paar centimeter te kort.

Voordelen
 • Met de nodige bits geleverd
 • Ligt bij veel mensen heerlijk in de hand
 • Perfect vormgegeven
 • Weegt slechts 200 gram
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Aan de korte kant
Conclusie

De Brüder Mannesmann 287 is naar onze mening de beste veelzijdige haakse bithouder. Met deze bithouder kun je alle kanten op, onder meer door de meegeleverde bits. Met deze bits kun je allerlei soorten schroeven los en vast draaien. Door de hoek van 90 graden zijn zelfs de meest lastig te bereiken plekjes een prooi voor je!

Beste professionele haakse bithouder – HBM Professionele Haakse Bithouder

Heb je je eigen klusbedrijf? Heb je je eigen bouwbedrijf? Of ben je vanuit welke functie dan ook werkzaam in de bouw? Dan weet je als geen ander dat je de beschikking moet hebben over de juiste gereedschappen. Wat ons betreft kan en mag een haakse bithouder daarbij niet ontbreken.

Wil je als professional gebruik maken van een haakse bithouder? Dan is het van belang dat deze bithouder aan enkele eisen voldoet. Wij zijn daarom alvast op zoek gegaan naar de beste haakse bithouder voor professionals. Onze keuze is daarbij op de HBM Professionele haakse bithouder gevallen!

Wat zijn zo goed vinden aan deze bithouder? We hebben de belangrijkste pluspunten even voor je op een rijtje gezet:

 • Ideale vormgeving: het merk HBM heeft voor een ideale vormgeving gezorgd. Zo is deze bithouder slechts 32 mm breed, waardoor je ‘m in elke hoek perfect kunt gebruiken.
 • Perfecte kop: het merk HBM heeft bovendien voor een perfecte kop gezorgd. Deze kop is in een hoek van 90 graden uitgevoerd én is volledig kogelgelagerd. Dat laatste brengt een lange levensduur met zich mee.
 • Passend voor alle schroevendraaiers: ook is het een groot voordeel dat deze haakse bithouder voor alle schroevendraaiers geschikt is. Het gaat hierbij eigenlijk om alle normale schroevendraaiers en boormachines.
 • Kunststof greep: bij deze bithouder behoud je altijd de optimale controle en grip. Dit is onder meer te danken aan de kunststof greep; de bithouder ligt hierdoor heerlijk in de hand.
 • Bits makkelijk te vervangen: heb je een bits in deze bithouder vastgeklikt? Dan is het goed om te weten dat je deze weer makkelijk los kunt maken.

Al met al zijn wij heel erg te spreken over deze haakse bithouder. Dat wordt nog verder versterkt door de algehele uitstraling; aan alles is te zien dat dit echt een goede haakse bithouder is. Om het nóg mooier te maken: voor deze haakse bithouder voor professionals betaal je niet de hoofdprijs. Nee, bij onze partner Bol.com kost deze bithouder slechts 19,95 euro. Dat vinden wij een meer dan prima prijskaartje.

Heb je interesse in deze haakse bithouder? Besef dan goed dat je bij aanschaf géén bits meegeleverd krijgt. Als professional is de kans echter groot dat je toch al bits hebt; in dat geval is dit uiteraard geen nadeel.

Het enige waar je verder nog rekening mee moet houden, is met de beperkte lengte. HBM heeft er namelijk voor gekozen om deze bithouder slechts 12 centimeter lang. Als we naar onze persoonlijke voorkeuren kijken, zouden we ‘m liever iets langer hebben gezien.

Deze haakse bithouder is wat ons betreft net iets te kort.

Voordelen
 • Ideaal voor professionals
 • Passend voor alle schroevendraaiers
 • Makkelijk in gebruik
 • Prima geprijsd
 • Inclusief kunststof greep voor optimale controle
Nadelen
 • Net iets te kort
 • Geen bits meegeleverd
Conclusie

De HBM Professionele Haakse Bithouder is wat ons betreft de beste haakse bithouder voor professionals. Deze bithouder ligt prima in de hand, is veelzijdig te gebruiken en is gunstig geprijsd. Bovendien is de kwaliteit dik in orde en kun je deze bithouder in combinatie met alle gangbare schroef- en boormachines gebruiken!

Beste voordelige haakse bithouder – Kwb haakse bithouder

Wil je graag een haakse bithouder gaan gebruiken? Zie je het alleen niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Dan vallen de hierboven besproken varianten wellicht direct af. Veel van die varianten kosten immers tussen de 10 á 20 euro.

Geef je liever minder dan 10 euro uit? Dan raden wij je deze Kwb haakse bithouder uit. Naar onze mening is dit namelijk de beste voordelige haakse bithouder. Waarom? Dat vertellen we je graag in deze korte review.

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: deze haakse bithouder is echt voordelig. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk 8,59 euro voor deze bithouder. Bestel je echter 5 van deze bithouders in één keer? Dan betaal je hier slechts 7,89 euro per stuk voor. Bestel je 10 van deze bithouders in één keer? Dan betaal je hier slechts 7,35 euro per stuk voor. Dat is een besparing van 14%!

Uiteraard is deze bithouder ook erg prettig in gebruik. Dit is onder meer te danken aan de vormgeving van deze haakse bithouder. Bij deze vormgeving vielen ons de volgende dingen op:

 • Perfecte hoek: zoals je op de foto kunt zien, heeft Kwb voor een perfecte hoek gezorgd. Dankzij deze hoek kun je schroeven op alle lastig te bereiken plekjes los en vast schroeven.
 • Verstelbare handgreep: het hoogtepunt van deze haakse bithouder vinden wij de verstelbare handgreep. Met dank aan deze handgreep behoud je de optimale controle, ongeacht in wat voor onmenselijke houding je de bithouder vast moet houden.

Dat je zo weinig geld uit moet geven, is wel terug te zien aan het ontwerp. Zo viel het ons op dat de handgreep van deze haakse bithouder behoorlijk hard is. Er is bijvoorbeeld geen kunststof laag aangebracht, waardoor de bithouder voor irritaties aan de handpalm kan zorgen.

Verder is het spijtig dat je géén bits meegeleverd krijgt. Deze bits zou je dus nog separaat aan moeten schaffen. Heb je thuis al een prima bitset liggen? Dan is het uiteraard niet nodig om in deze bits te investeren.

Deze haakse bithouder ligt minder prettig in de hand.

Voordelen
 • Prima geprijsd
 • Perfect hoek
 • Verstelbare handgreep
 • Veelzijdig te gebruiken
Nadelen
 • Geen bits meegeleverd
 • Ligt minder fijn in de hand
Conclusie

De Kwb haakse bithouder is volgens ons de beste voordelige haakse bithouder. Deze bithouder kost nog geen 9 euro, terwijl de werking echt meer dan prima te noemen is. Zeker als je niet al te vaak van een haakse bithouder gebruik maakt, heb je niks meer nodig. Dit is in dat geval de beste optie voor je.

Koopgids

Heb je je pijlen op een nieuwe haakse bithouder gericht? Maar, heb je nog niet eerder een dergelijk hulpmiddel gekocht? Dan is het goed voor te stellen dat je het lastig vindt om de juiste haakse bithouder uit te kiezen.

Graag helpen wij je hier een handje bij. Dat doen we middels deze koopgids, waarin we de belangrijkste kenmerken van een haakse bithouder bespreken. Neem onderstaande criteria door en kies vervolgens de beste haakse bithouder voor jezelf uit.

Soort haakse bithouder

Ten eerste raden wij je aan om goed naar het soort haakse bithouder te kijken. Op dit vlak kan onderscheid gemaakt worden tussen twee varianten:

 • Een losse haakse bithouder: dit is ideaal als je thuis al voldoende bits hebt liggen.
 • Een haakse bithouder met bits: dit is ideaal als je nog geen bits hebt liggen. Doordat je deze bits meegeleverd krijgt, kun je dírect gebruik maken van de haakse bithouder.

Wat volgens ons de beste optie is? Dat hangt echt volledig van je situatie af. Kies je voor een complete set inclusief biets? Ga dan goed na om welke bits dit precies gaat.

Soort haakse bithouder

Vormgeving van de haakse bithouder

Ten tweede raden wij je aan om goed naar de vormgeving van de haakse bithouder te kijken:

 • Hoek: betreft het een hoek van 90 graden? Of heeft de fabrikant wellicht voor een net iets afwijkende hoek gekozen? Op dit gebied kan een fabrikant veel kanten op, dus kijk hier goed naar.
 • Lengte: ga ook goed na wat de lengte van de haakse bithouder is. Wij geven de voorkeur aan een lengte van 14 centimeter, maar wellicht vind jij een kortere variant aangenamer werken.
 • Handgreep: ga ook goed na hoe de handgreep van de haakse bithouder vormgegeven is. Wij geven de voorkeur aan een variant met een kunststof laag of met een verstelbare handgreep.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Ten derde raden wij je aan om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Hierover kunnen we in ieder geval stellen dat een goede haakse bithouder niet de hoofdprijs kost. Voor een bedrag van 10 tot 20 euro kun je uit de beste haakse bithouders kiezen.

Wij adviseren je hierbij om altijd voor een bithouder van een A-merk te gaan. De merken die in dit artikel de revue gepasseerd hebben, voldoen in ieder geval aan onze verwachtingen. Je kunt dan ook met een gerust hart één van bovenstaande haakse bithouders bestellen.

Slotwoord

Is een haakse bithouder onmisbaar? Dat hangt enigszins van je werkzaamheden af. Wij kunnen in ieder geval wel stellen dat een haakse bithouder bij veel doe-het-zelvers en professionals voor het gewenste gemak zorgt. Heb je over één van bovenstaande varianten nog een vraag? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe haakse bithouder!
Tresna.nl
Logo