Hitachi DS18DJL review

Ben je als doe-het-zelver op zoek naar een nieuwe accu boormachine? Dan is de Hitachi DS18DJL absoluut een machine die we je aan kunnen raden. Recent hebben wij al een uitgebreid artikel geschreven over de beste accuboormachines.

In het artikel over de beste accuboormachines hebben we Hitachi DS18DJL als beste koop omschreven. Het draait hierbij wel om de beste koop voor een doe-het-zelver. Deze accuboormachine van Hitachi voldoet namelijk niet aan alle verwachtingen van een professional.

Graag willen we jou in deze uitgebreide review nog iets meer over de Hitachi DS18DJL vertellen. Deze accuboormachine heeft een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en is dan ook bijzonder aantrekkelijk.

Als inleiding willen we je graag verwijzen naar onderstaande video. In deze video van onze partner Coolblue kan je al veel informatie over de Hitachi DS18DJL vinden:

De voordelen van de Hitachi DS18DJL

Het is niet voor niets dat we de Hitachi DS18DJL al vaker op onze website hebben besproken. Dat heeft uiteraard allemaal te maken met de vele voordelen van deze accuboormachine. In onderstaande lijst hebben wij de belangrijkste voordelen opgesomd:Hitachi DS18DJL

  • De Hitachi DS18DJL is geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden
  • De Hitachi DS18DJL heeft een krachtige accu
  • De Hitachi DS18DJL heeft het hoogste aandraaimoment in zijn klasse
  • De Hitachi DS18DJL wordt met meerdere accu’s geleverd
  • De Hitachi DS18DJL is ook geschikt voor schroefwerk
  • De Hitachi DS18DJL wordt met handige koffer geleverd
  • De Hitachi DS18DJL heeft ingebouwde verlichting
  • De snelheid van de Hitachi DS18DJL is goed regelbaar

Ben je benieuwd naar meer informatie over de bovenstaande voordelen? Hieronder zoomen we nader in op de belangrijkste voordelen van deze handige accuboormachine van Hitachi.

Geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden

Als doe-het-zelver kom je voor veel uiteenlopende klussen te staan. Het ene moment moet je een gipsplaat vast zetten, terwijl je het andere moment een gat in hout moet boren. Kortom: je hebt behoefte aan een veelzijdig apparaat. Dat is de Hitachi DS18DJL absoluut. Met dit apparaat kan je veel verschillende werkzaamheden uitvoeren. Door dit apparaat aan te schaffen, ben je dan ook verzekerd van een multifunctioneel apparaat. Een apparaat waarmee je, als doe-het-zelver zijnde, alle klussen in en rondom huis uit kunt voeren.

Een krachtige accu

De Hitachi DS18DJL heeft een krachtige lithium-ion batterij van 18 volt. Met deze batterij heb je voldoende kracht en vermogen tot je beschikking. Het enige nadeel daarbij is dat de accu geen hele grote capaciteit heeft. Bij een zware belasting is de accu relatief snel leeg.

Bijkomend voordeel is dat deze accu bijzonder goed beschermd is én de gehele accuboormachine beschermd. Op het moment dat de accuboormachine onverhoopt vastloopt, stopt de accu namelijk met de toevoer van de stroom. Hierdoor stopt de accuboormachine direct en voorkom je een hoop schade.

Hoogste aandraaimoment in zijn klasse

We kunnen stellen dat de Hitachi DS18DJL het hoogste aandraaimoment in zijn klasse heeft. Het aandraaimoment van deze machine bedraagt maar liefst 53 Nm. Ter vergelijking: een accuboormachine zoals de Makita HP457DWE10 heeft een maximaal aandraaimoment van 42 Nm. Deze accuboormachine van Makita hebben wij in ons artikel uitgeroepen tot de beste koop voor boorwerk in steen en beton, uitgaande van een maximaal budget van € 200. Het is veelzeggend dat het aandraaimoment van de Hitachi DS18DJL (veel) hoger ligt.

Meerdere accu’s meegeleverd

Bij aanschaf van deze accuboormachine van Hitachi krijg je bovendien meerdere accu’s meegeleverd. Om precies te zijn; je krijgt 2 lithium-ion accu’s meegeleverd. Hierdoor kan je altijd doorwerken, ook als een accu leeg is. Je hebt dan tenslotte altijd nog de tweede accu tot je beschikking. Bovendien duurt het opladen maar 40 minuten. Binnen 40 minuten is de accu volledig opgeladen, waardoor je direct verder kunt gaan met je werkzaamheden!

Ook geschikt voor schroefwerk

Bij één van bovenstaande voordelen gaven we al aan dat de Hitachi bijzonder veelzijdig is. Het is namelijk ook mogelijk om met deze accuboormachine te schroeven. Voor het kleine en simpele schroefwerk hoef je dus geen aparte schroefmachine te kopen. Met de Hitachi DS18DJL sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Met handige koffer geleverd

Hitachi DS18DJL koffer

Wat doe je als je de boormachine niet gebruikt? Het is ongelooflijk belangrijk dat je een accuboormachine te allen tijde goed opruimt. Dat geldt eigenlijk voor al je elektrische gereedschap. Met name als je kinderen hebt, moet je daar extreem scherp op zijn. Gelukkig levert Hitachi standaard een handige koffer mee.

Met deze koffer is het mogelijk om je boormachine naar elke gewenste locatie mee te nemen. Bovendien kan je de accuboormachine dus goed en veilig opbergen. Daarmee verkrijg je niet alleen een veilige situatie, maar daarmee behoud je ook de goede conditie van de accuboormachine. Je kunt daardoor genieten van een lange levensduur.

Inclusief ingebouwde verlichting

Herken je de situatie dat je in een donker hoekje moet boren? Of wil je ook graag ’s avonds laat nog aan de slag gaan met de boormachine? Dan zit je met de Hitachi DS18DJL absoluut goed. Deze accuboormachine heeft namelijk een ingebouwd lampje. Met dat lampje heb je te allen tijde perfect zicht over je kluswerkzaamheden. Eén van de redenen waarom de Hitachi DS18DJL zo multifunctioneel is.

Snelheid is goed regelbaar

Als je aan het boren bent, wil je altijd de optimale controle behouden. Bij deze accuboormachine heb je altijd de perfecte controle, mede doordat je zélf de snelheid in kunt stellen. Dit is te danken aan het traploos regelbare toerental. Bovendien heb je de beschikking over 2 versnellingen en 22 verschillende koppelstanden.

Nadelen van de Hitachi DS18DJLHitachi DS18DJL

Het mag duidelijk zijn dat deze accuboormachine behoorlijk veel voordelen met zich mee brengt. Aan de andere kant van de medaille moeten we ook bekennen dat deze machine enkele nadelen heeft. De nadelen van deze accuboormachine van Hitachi bespreken we hieronder:

Het eerste nadeel heeft betrekking op de meegeleverde koffer. Uiteraard is het onwijs handig dat je een dergelijke koffer meegeleverd krijgt. Daarbij is het echter niet al te handig dat de koffer niet helemaal waterdicht is. Ook klagen sommige gebruikers over de stevigheid van de koffer. Hitachi had al met al iets meer aandacht aan deze koffer kunnen besteden.

Daarnaast is het spijtig dat deze accuboormachine geen klop- of hamerfunctie heeft. Als de Hitachi DS18DJL deze functie wel had gehad, was het mogelijk geweest om ook in harde steensoorten te boren. Dat is helaas dus niet mogelijk.

Tot slot is de Hitachi DS18DJL ook niet al te slim vormgegeven. Dankzij het minieme gewicht valt deze accuboormachine namelijk al snel met zijn boorkop op de grond. Dat is absoluut niet prettig als je bijvoorbeeld bezig bent om nieuw laminaat aan te leggen. Bij het werken met deze accuboormachine is het dan ook aan te raden om altijd extreem voorzichtig te zijn. Zet de accuboormachine niet zomaar in een onoplettend moment weg, maar probeer deze altijd op een handige/veilige plek neer te leggen. Ter informatie: het totaalgewicht van deze accuboormachine is maar 1,7 kilogram.

Ervaringen van andere gebruikers

In een ander artikel op Tresna.nl hebben wij deze accuboormachine tot beste koop uitgeroepen. Het is niet voor niets dat we daar voor gekozen hebben. We durven namelijk te stellen dat deze accuboormachine van Hitachi de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Vinden andere gebruikers dat ook? Ja, absoluut.

Als we op het internet naar de verschillende recensies kijken, zien we hoofdzakelijke positieve ervaringen. Daarbij moeten we wel opmerken dat óók andere gebruikers de bovengenoemde nadelen ervaren. Het is dan ook niet ‘eerlijk’ om te denken dat dit een perfecte accuboormachine is. Ook de Hitachi DS18DJL heeft zo zijn beperkingen, waar je mee om moet zien te gaan.

Feit is dat het onder aan de streep een ontzettend handige, prettige en veilige accuboormachine is. Bovendien hoef je hier niet de hoofdprijs voor te betalen. Wil je meer weten over de aanschafprijs van deze accuboormachine? Klik dan hieronder op ‘bekijk prijs’ bij één van onze partners die deze accuboormachine leveren.

Prijzen van de Hitachi DS18DJL

Bekijk prijzen van de Hitachi DS18DJL bij verschillende winkels:

Tresna.nl
Logo