Makita DF457DWE review

De Makita DF457DWE is wat ons betreft één van de meest interessante accuboormachines. Waarom? Omdat elke doe-het-zelver in staat is om met deze accuboormachine verschillende  lussen succesvol af te ronden. De veelzijdigheid van deze accuboormachine is echter niet de enige reden waarom wij zo te spreken zijn over deze Makita boormachine.

Makita DF457DWE accu

Om jou zo uitgebreid mogelijk over deze boormachine te kunnen informeren, hebben wij deze Makita DF457DWE review opgesteld. Voordat wij deze review geschreven hebben, hebben wij deze boormachine aan een uitgebreide keuring onderworpen. Tijdens deze keuring hebben wij de zwakke punten van deze boormachine ontdekt, maar hebben wij ook zeker kennis mogen maken met alle sterke punten.

Ben je mogelijk geïnteresseerd in de aanschaf van de Makita DF457DWE? Wil je je alleen nog iets nader verdiepen in alle sterke- en zwakke punten? Dan hoef je dit niet meer zelf te doen; in deze Makita DF457DWE review vind je namelijk alle informatie over deze accuboormachine van het gerenommeerde merk Makita!

De voordelen van de Makita DF457DWE

In deze inleiding van deze Makita DF457DWE review hebben wij één van de belangrijkste voordelen benoemd; de veelzijdigheid. Dat is echter niet de enige reden waarom de aanschaf van deze accuboormachine aan te raden is. Nee, wij zijn óók te spreken over de onderstaande voordelen:

 • Geweldige kwaliteit = lange levensduur
 • Interessant geprijsd
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Indrukwekkende boorcapaciteit
 • Met meerdere accessoires geleverd
 • Makkelijk te bedienen

Geweldige kwaliteit

In de afgelopen tientallen jaren heeft Makita bewezen dat zij behoren tot de top van de gereedschap wereld. Dat blijkt ook overduidelijk bij de Makita DF457DWE. Over de kwaliteit van deze accuboormachine kunnen wij simpelweg met geen kwaad woord spreken.

Juist door de geweldige kwaliteit heeft deze accuboormachine ook een lange levensduur. Als je dus jarenlang van één en dezelfde accuboormachine gebruik wilt maken, is dat absoluut mogelijk bij deze variant van Makita.

Bij het ontwerpen van deze machine heeft Makita voor een tandwielaandrijving van gehard staal gekozen. Dat is een keuze die wij absoluut toe kunnen juichen, aangezien de machine onwijs duurzaam én krachtig dankzij deze aandrijving is. In onze ogen is dit zelfs één van de belangrijkste oorzaken van de hoge kwaliteit van deze accuboormachine!

Bijkomend voordeel is dat je werkelijk waar altijd op deze boormachine kunt vertrouwen. Ook als je ’s avonds laat nog een reparatieklus uit moet voeren of als je bezig bent met intensieve en zware klussen. Met de Makita DF457DWE krijg je simpelweg een accuboormachine tot je beschikking waar je áltijd op kunt rekenen!

Interessant geprijsd

Ben je al langere tijd op zoek naar een geschikte accuboormachine? Heb je tijdens deze zoektocht ook al opgemerkt dat de prijzen voor de accuboormachines flink variëren? Dan is dat een correcte constatering geweest.

De prijzen voor de accuboormachines van verschillende merken liggen flink uiteen. Voor de meeste hoogwaardige accuboormachine betaal je al snel een bedrag van enkele honderden euro’s, maar dat is bij de Makita DF457DWE zeker niet het geval.

Makita DF457DWE accu

Voor deze machine betaal je namelijk een bedrag van pakweg 170 euro. Voor dat bedrag krijg je dus de beschikking over een accuboormachine met een geweldige kwaliteit. Een kwaliteit waardoor je echt jarenlang van deze accuboormachine kunt genieten. Onder aan de streep kunnen wij dus maar één ding stellen: de prijs-kwaliteitsverhouding van de Makita DF457DWE is subliem.

Veelzijdig te gebruiken

In deze Makita DF457DWE review hebben wij dit apparaat vooralsnog omschreven als een accuboormachine. Eigenlijk doen wij dit apparaat daar flink mee te kort, aangezien je deze accuboormachine ook als schroef kunt gebruiken.

De benaming accuboor- en schroefmachine zou dan ook een stuk beter aansluiten op de eindeloze mogelijkheden van dit apparaat. Wij zijn zeker niet de enige die hier zo over denken, aangezien op de website van Makita dit apparaat ook als een boor- en schroefmachine omschreven wordt.

Is dat de enige reden waarom wij de veelzijdigheid van dit apparaat zo benadrukken? Nee, zeker niet. Als wij de beoordelingen van gebruikers van dit apparaat analyseren, zien wij dat dit apparaat simpelweg voor allerlei verschillende doeleinden gebruikt wordt.

Sommige eigenaren gebruik dit apparaat voor het uitvoeren van allerlei schroef- en boorwerkzaamheden in en rondom het huis. Andere eigenaren gebruiken dit apparaat juist op de camping; voor het uitdraaien van de steunen van een caravan is dit apparaat bijvoorbeeld ook erg geschikt.

Tot slot geniet je ook nog van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Deze machine werkt immers op een (krachtige) accu, waardoor je nooit meer met de beperkingen van een snoer hebt te maken. Nee, in plaats daarvan kun je altijd en overal gebruik maken van de Makita DF457DWE. Ook dat draagt ábsoluut bij aan de veelzijdigheid van deze accuboor- en schroefmachine!

Indrukwekkende boorcapaciteit

Bij het hierboven besproken voordeel gaven wij het volgende aan: deze machine wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Dit is onder meer te danken aan het feit dat je met deze machine kunt schroeven en kunt boren, maar óók aan het feit dat deze machine in verschillende ondergronden perfect tot zijn recht komt.

Makita DF457DWE accuboor en schroefmachine

Daarbij blijkt niet alleen dat je in verschillende materialen kunt boren, maar dat je ook nog eens geniet van indrukwekkende statistieken. Voor het overzicht hebben wij deze statistieken eens op een rijtje gezet:

 • Boren in hout: maximale diepte van 36 mm.
 • Boren in metaal: maximale diepte van 13 mm.
 • Boren in staal: maximale diepte van 13 mm.

Met name de boorcapaciteit in het hout en metaal vallen hierbij in positieve zin op. Zeker als je als doe-het-zelver met deze machine klust, kom je hierbij echt helemaal niks tekort.

Bijkomend voordeel: deze machine heeft een variabele elektrische toerentalregeling. Hiermee weet je niet alleen snel en diep te boren, maar je weet ook altijd de controle over het apparaat te behouden. Ook als je zware boor- of schroefklussen uit moet voeren, weet je altijd het juiste toerental te gebruiken.

Is de boorcapaciteit van de Makita DF457DWE te vergelijken met de boorcapaciteit van vergelijkbare accuboor- en schroefmachines? Ja, deels. Als we bijvoorbeeld naar de DeWalt DCD777S2T-QW kijken, zien we dat de variant van DeWalt tot slechts 30 millimeter diepte in hout kan boren. Op dit vlak weet de Makita dus absoluut te overheersen; aan het einde van deze review vind je overigens nog iets meer informatie over deze boormachine van DeWalt.

Met meerdere accessoires geleverd

Ben je verschillende accuboormachines met elkaar aan het vergelijken? Dan let je ongetwijfeld op de boorcapaciteit, op het prijskaartje en op de mogelijkheden van het apparaat.

Ons advies is ook om héél goed op de meegeleverde accessoires te letten, aangezien juist deze accessoires het verschil kunnen maken.

Makita DF457DWE accessoires

Daar is in ieder geval zeker sprake van bij de Makita DF457DWE. Het merk Makita heeft er namelijk voor gekozen om standaard meerdere accessoires mee te leveren bij deze accuboormachine. Standaard krijg je namelijk de volgende accessoires meegeleverd:

 • Een uitgebreide handleiding; zowel digitaal als hardcopy
 • 2x een 18,5 volt 1,5 Ah Li-ion accu
 • Een acculader
 • Een schroefbit PH2x5x65 mm
 • Koffer

Van deze lijst met accessoires willen wij graag drie accessoires nader bespreken. Allereerst de geweldige accu’s die je standaard meegeleverd krijgt. Deze accu’s hebben niet alleen een lange accuduur, maar zijn ook nog eens te gebruiken op andere Makita gereedschappen. Je bent daardoor in staat om andere Makita gereedschappen zónder accu aan te schaffen; hiermee weet je echt veel geld te besparen.

Daarnaast is het ook een absoluut feit dat deze accu’s de gewenste kracht en capaciteit leveren. Met één volle acculading zou je normaal gesproken enkele uren achtereen gesloten moeten kunnen boren. Hoe lang je exact met één acculading kunt doen, is echter afhankelijk van de intensiteit waarmee je werkt. Als je echt zware schroefklussen uit moet voeren, raakt de accu logischerwijs iets sneller leeg.

Wil je de accu vervolgens opladen? Dan hoef je met een laadtijd van slechts 70 minuten rekening te houden. Of eigenlijk hoef je helemaal geen rekening met deze laadtijd te houden, aangezien er standaard twee accu’s meegeleverd worden. Mocht accu 1 leeg zijn, kun je dus direct doorgaan met accu 2. Binnen 70 minuten is accu 1 ook weer volledig leeg, waardoor je dus áltijd over een volle accu beschikt!

Tot slot willen we graag ook nog de meegeleverde koffer bespreken. Deze koffer is stevig, is vrij groot en is extreem handig vormgegeven. Dankzij het handvat kun je de koffer namelijk moeiteloos overal mee naar toe nemen; ook als je dus bijvoorbeeld even bij een kennis, vriend of familielid wilt gaan klussen.

Al met al zijn wij over de accessoires van de Makita DF457DWE te spreken. Niet alleen de kwantiteit is dik in orde, maar ook de kwaliteit. Juist dankzij deze accessoires kun je met nóg meer plezier gebruik maken van deze accuboor- en schroefmachine!

Makkelijk te bedienen

Moet je veel schroeven in een bepaalde ondergrond gaan boren? Of wil je juist een vastzittende schroef uit een bepaalde ondergrond losschroeven? Ongeacht wat je met deze accuboor- en schroefmachine wilt doen, kun je altijd over het juiste toerental beschikken. Dit is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat de Makita DF457DWE zeer makkelijk te bedienen is.

Deze makkelijke bediening is niet alleen aan de kracht te danken, maar ook aan de vormgeving. Makita heeft namelijk gekozen voor een ergonomische vormgeving; door bijvoorbeeld bij het handvat bepaalde uitsparingen te maken, valt deze machine eigenlijk perfect in jouw hand. Mede hierdoor ben je ook in staat om urenlang achter elkaar met deze machine te werken.

Deze ergonomie is overigens ook terug te zien aan de softgrip handgreep. De handgreep heeft dus niet alleen handige uitsparingen, maar is ook nog eens van zacht materiaal vervaardigd. Juist door die combinatie kun je met heel veel plezier gebruik maken van deze accuboor- en schroefmachine.

Moet je nou hele zware klussen uitvoeren? Ook dan geniet je van een makkelijke bediening en soepele werking. Dit komt zowel door het maximale aandraaimoment van 42 Nm als door de 16 verschillende aandraaimomenten. Door deze specificaties kun je zelfs relatief zware boor- of schroefwerkzaamheden tot een goed einde brengen met de Makita DF457DWE.

Overige voordelen

Hebben wij hiermee alle voordelen van de Makita DF457DWE benoemd? Nee, allerminst. Zo zijn wij bijvoorbeeld ook te spreken over het maximale geluidsniveau (slechts 70 decibel), de minieme vibratie waar je last van hebt tijdens het schroeven/boren en de verschillende veiligheidsfeatures. Zeker over deze veiligheidsfeatures willen we nog het een en ander vertellen.

Als je met een dergelijk krachtig apparaat aan de slag gaat, wil je altijd de gewenste controle behouden. Dat is mogelijk door de elektronische toerentalregeling, maar ook door de volgende beveiligingsfeatures:

 • Overbelastingsbeveiliging: heeft de machine het idee dat het té zwaar wordt? Dan schakelt de machine automatisch een tandje terug, waardoor de machine niet overbelast raakt. Hiermee wordt de levensduur van de machine écht verlengd.
 • Asblokkering: ook door de asblokkering geniet je van de gewenste veiligheid. Deze asblokkering is te vinden bij de snelspanboorkop.
 • Diepontladingsbeveiliging: met deze feature wordt voorkomen dat de accu onherstelbare schade oploopt. Ook dankzij deze feature geniet je dus van een lange levensduur van zowel de machine als de accu’s!

De nadelen van de Makita DF457DWE

In deze Makita DF457DWE review heb je vooralsnog kennis kunnen maken met de voordelen van dit apparaat. We moeten echter ook stellen dat we tegen enkele nadelen aangelopen zijn. Aangezien we jou van een complete review willen voorzien, bespreken wij hieronder ook de belangrijkste nadelen van de Makita DF457DWE:

 • Niet de meest lichte accuboormachine
 • Deze accuboormachine heeft geen verlichting
 • Geen bitset meegeleverd

Niet de meeste lichte accuboormachine

Over de makkelijke bediening van de Makita DF457DWE zijn wij erg te spreken. Deze makkelijke bediening is onder meer te danken aan de ergonomische vormgeving en de softgrip handgreep. Tegelijkertijd zijn wij minder te spreken over het totale gewicht van deze accuboormachine.

Op papier klinkt 1,7 kilogram wellicht niet super zwaar, maar het is in onze ogen wel nét iets te zwaar. Zeker als je het vergelijkbare boormachines vergelijkt, is deze variant van Makita simpelweg aan de zware kant.

Merk je dit nou echt in het dagelijks gebruik? Ja, in sommige situaties wel. Zeker als je dagenlang met deze machine werkt, kan het na verloop van tijd nét iets te zwaar worden. dat is overigens ook het geval als je op een onhandige manier iets vast moet schroeven. Zeker als je jouw hand/pols in een onnatuurlijke houding houdt, kan de machine te zwaar aanvoelen.

Zijn wij de enige die dit nadeel opgemerkt hebben? Nee, integendeel zelfs. Bij onze partners Bol.com en Coolblue vallen in meerdere beoordelingen ‘klachten’ over het gewicht te lezen. Over de beoordelingen van andere kopers van de Makita DF457DWE komen we verderop in deze review nog terug.

Geen verlichting

Moet je wel eens in een donker hoekje werken? Of ben je graag ’s avonds in jouw huis aan het klussen? In deze donkere situaties is de Makita DF457DWE niet de meest ideale accuboor- en schroefmachine. Dat is volledig te wijten aan het gebrek van een ingebouwde werkverlichting.

Door het gebrek hieraan ben je simpelweg niet in staat om moeiteloos in donkere hoekjes te werken. De enige manier waarop je dit op kunt lossen, is door altijd voor extra verlichting te zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld een lamp kopen die je op jouw hoofd kunt dragen; een prima mogelijkheid, maar zeker niet ideaal te noemen.

Geen bitset meegeleverd

Bij sommige accuboor- en schroefmachines krijg je standaard een uitgebreide bitset meegeleverd. Helaas heeft Makita daar níet voor gekozen. Als we naar de beoordelingen van andere kopers kijken, is dat ook één van de belangrijkste nadelen die vernoemd worden.

Aangezien deze machine zonder bitset geleverd wordt, zou je deze bitset nog separaat aan moeten schaffen. Dit levert weer een extra kostenpost op, waardoor de relatief voordelige prijs van de Makita DF457DWE alweer deels teniet gedaan wordt.

Makita DF457DWE nadelen

In onze ogen had Makita ervoor kunnen kiezen om óók een bitset mee te leveren. Is dat echter een nadeel waarom wij de aankoop van deze accuboormachine volledig af zouden raden? Nee, dat zeker niet. In onze ogen weegt dit nadeel namelijk niet op tegen alle hierboven genoemde voordelen. Dat geldt overigens ook niet voor de twee andere nadelen die wij hierboven aangestipt hebben.

Ervaringen van andere kopers

Bij onze partners Coolblue en Bol.com is de Makita DF457DWE vrij populair te noemen. Dit is niet alleen aan de verkoopcijfers terug te zien, maar ook aan de hoeveelheid beoordelingen die achtergelaten zijn. Zo vind je bij Coolblue maar liefst 211 reviews terug, waarbij de gemiddelde score een 9,2 op een schaal van 1-10 is. Bij Bol.com zijn 21 reviews achtergelaten met een gemiddelde score van 4,7 op een schaal van 1-5.

Makita DF457DWE ervaringen

Deze hoeveelheid beoordelingen zeggen wat ons betreft al genoeg; de Makita DF457DWE is een populaire accuboormachine. Iets wat bij deze beoordelingen ook tot de verbeelding spreekt, is de gemiddelde score. We kunnen wel stellen dat de meeste kopers van deze machine zéér tevreden zijn.

Om jou een duidelijk beeld van de beoordelingen te kunnen geven, hebben wij alle beoordelingen doorgenomen. Vervolgens hebben wij enkele veelzeggende beoordelingen ertussen uitgepikt en in ons onderstaand rijtje opgesomd:

 • Krachtige boormachine met een flinke accu capaciteit. Wel de juiste bitjes gebruiken anders gaat de boel met al die kracht snel krom.
 • Alleen maar positief: duurzaam, hoge kwaliteit en handig in gebruik.
 • Snelle service ! Zeer goeie duurzaam merk ! Werkt zeer goed ! Me happy !
 • Twee pluspunten: hoge kwaliteit en handig in gebruik.
 • Sterke motor, ligt lekker in de hand.
 • De Makita bevalt goed, hele fijne machine voor in en rondom het huis.
 • 2 X terug gestuurd omdat stand 2 het niet doet. Als je kleine klusjes wilt uitvoeren zal de boor best prima zijn maar zodra je grotere klussen wilt uitvoeren kan de boormachine het niet aan en begeeft het.
 • Ik ben teleurgesteld in de forse slingering van de boorkop.

Dat niet alle beoordelingen positief zijn, blijkt uit de laatste twee uit bovenstaande lijst. Desalniettemin zijn verreweg de meeste beoordelingen (super) positief!

De Makita DF457DWE kopen

Heb je naar aanleiding van deze Makita DF457DWE review interesse gekregen om dit apparaat aan te schaffen? Dan wil je uiteraard de machine zo voordelig mogelijk aan kunnen schaffen. Daarvoor verwijzen wij je graag naar onze partners; via onderstaande linkjes kun je direct de prijzen bij onze partners vinden.

Alternatieven

Voldoet deze accuboor- en schroefmachine op nagenoeg alle vlakken aan je? Is er toch echter een nadeel waardoor je niet helemaal overtuigd bent van deze machine? Dan is het interessant om naar de twee onderstaande vergelijkbare machines te kijken. Zowel qua functies als qua prijs zijn deze machines met elkaar te vergelijken.

DeWalt DCD777S2T-QW

Wil je graag een accuboor- en schroefmachine met een hoger maximaal koppel aanschaffen? Dan is de aanschaf van de DeWalt DCD777S2T-QW aan te raden. Deze machine is ongeveer net zo duur als de Makita DF457DWE, maar levert een maximaal koppel van maar liefst 65 Newtonmeter.

Daarentegen is wel de boorcapaciteit in hout minder én krijg je minder accessoires meegeleverd. Zo krijg je bij deze variant maar één accu meegeleverd, terwijl je bij de Makita dus twee accu’s meegeleverd krijgt. Desalniettemin is dit een interessant alternatief.

DeWalt DCD777S2T-QW

Metabo BS 18 LT 2,0Ah

Wil jij ook de nét iets zwaardere schroef- en boorklussen moeiteloos uit kunnen voeren? Ben je daarvoor ook bereid om meer geld uit te geven? Dan is de aanschaf van de Metabo BS 18 LT 2,0Ah mogelijk interessant voor je.

Voor deze accuboor- en schroefmachine betaal je een bedrag van ruim 200 euro. Voor dat bedrag krijg je wel een krachtige, veelzijdige en betrouwbare machine geleverd. Bovendien heeft deze machine wél een ingebouwde werkverlichting, terwijl de Makita dus niet over een dergelijke verlichting beschikt.

Metabo BS 18 LT 2,0Ah
Tresna.nl
Logo