DeWalt boormachine

Ben je op zoek naar een krachtige, betrouwbare en fijne boormachine? Wij hebben dan een suggestie voor je; schaf een boormachine van DeWalt aan. In dit artikel zoomen we nader in op de fijne boormachines van het merk DeWalt.

DeWalt accuboormachine

Het merk DeWalt staat bekend vanwege de fijne producten die men fabriceert. Deze producten vinden gretig aftrek bij doe-het-zelvers en bij professionals. Mede daardoor zie je op onze website in vele reviews de producten van DeWalt terugkomen.

Met de aanschaf van een boormachine van DeWalt ben je verzekerd van een betrouwbare en krachtige partner. Een partner die je nooit in de steek laat. Geen enkele klus is te veel gevraagd voor een boormachine van DeWalt.
Het assortiment van DeWalt is hedendaags bijzonder uitgebreid te noemen. Wij hebben daarom de beste boormachines op een rijtje gezet, waarbij we onderscheid maken tussen de verschillende soorten boormachines.

Soorten boormachines

Hedendaags kan je namelijk kiezen uit verschillende soorten boormachines. De varianten die we van DeWalt gaan bespreken, zijn de volgende:

 • Accuboormachines
 • Klopboormachines
 • Haakse boormachines

Voordat we overschakelen tot de verschillende soorten boormachines van DeWalt, willen we een ander onderwerp aanstippen. De accu’s van DeWalt. De meeste boormachines van DeWalt werken namelijk op een accu en niet op netstroom.

DeWalt accu’s

DeWalt maakt in de boormachines gebruik van een nieuw ontworpen soort accu’s. Deze accu’s hebben de benaming XR Flexvolt gekregen. Onderstaande video laat je meer weten over de accu’s die DeWalt in de boormachine toepast:

Boormachines

DeWalt heeft zoals gezegd meerdere soorten boormachines in het assortiment. Wij hebben hieronder per soort de beste variant beschreven. Daarbij zijn we uitgegaan van boormachines voor doe-het-zelvers. Aan het einde van dit artikel hebben we nog één van de meest gunstig geprijsde modellen van DeWalt nader beschreven.

Accuboormachines

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, maakt DeWalt gebruik van speciale accu’s. Het voordeel van deze accu’s is dat ze om kunnen schakelen van 18 volt naar 54 volt en omgekeerd. Hierdoor ben je erg flexibel met de accuboormachines van DeWalt.

Bij de aankoop van een accuboormachine is het belangrijk om op de meegeleverde accessoires te letten. Worden er überhaupt accessoires meegeleverd? Of moet je nog separaat bijvoorbeeld een accu en een lader aanschaffen? Als je de accuboormachine uitzoekt, is het belangrijk om daar goed op te letten.
De meest verkochte variant van een accuboormachine van DeWalt is de DeWalt DCD777S2T-QW. Een uitgebreide review daarover kan je hieronder lezen.

DeWalt DCD777S2T-QW – Beste accuboormachine voor een doe-het-zelver

DeWalt DCD777S2T-QW

Voor een doe-het-zelver is dit de meest geschikte accuboormachine. Deze machine wordt geleverd inclusief twee 18 volt 1,5 Ah accu’s, een acculader en een opbergkoffer. Met de aankoop van deze accuboormachine zit je absoluut goed.

De DeWalt DCD777S2T-QW is een compacte accuboormachine inclusief een ergonomisch vormgegeven handvat. Hierdoor heb je alle controle over de accuboormachine. Dankzij het compacte formaat kan je tevens in krappe ruimtes het schroef- en boorwerk uitvoeren. Dit wordt nog eens versterkt dankzij het lage gewicht; de machine weegt maar 1,5 kilogram.

Ondanks het compacte formaat levert deze accuboormachine uitermate veel kracht. Met de machine boor je in hout tot 30 mm, in metaal tot 13 mm en in zacht steen ook tot 13 mm. Je kan dus meer dan respectabele gaten boren, met name in hout. De kracht wordt verkregen dankzij een koppel van 65 Nm.

Je kan gemakkelijk switchen tussen boren en schroeven met deze machine. Bovendien heb je de schroeven ongelooflijk snel en simpel verwisseld. Je kan dit, dankzij een handig systeem van DeWalt, met één hand wisselen.

Wens je om altijd de controle over je werkzaamheden te hebben? Dankzij het automatische toerental is dat mogelijk met deze accuboormachine. De machine past het toerental aan op de werkzaamheden, waardoor je continue de gewenste controle hebt.

DeWalt DCD777S2T-QW accessoires

We gaven in de inleiding al aan dat er meerdere accessoires meegeleverd worden. Alle objecten kan je fijn bewaren in de meegeleverde TSTAK koffer. Deze koffer is tevens stapelbaar, waardoor deze weinig ruimte in neemt.

Is het dan allemaal koek en ei met deze accuboormachine? Nee, we willen toch twee nadelen benoemen. Allereerst wordt de machine zonder bitjes en boortjes geleverd. Deze dien je dus nog separaat aan te schaffen.

Een ander minpunt is het feit dat de accu relatief snel leeg gaat bij intensief gebruik. Volgens gebruikers is de accu al na 1,5 uur leeg. Het is dan ook aan te raden om altijd twee opgeladen accu’s tot je beschikking te hebben.

Geen bitjes en boortjes meegeleverd.
Conclusie:
Deze accuboormachine is uitermate geschikt voor doe-het-zelvers. De machine is licht, compact en levert desondanks veel vermogen. Je kan tot 30 mm diepe gaten in hout boren; dat zijn prima cijfers. Handige features zoals het automatische toerental en de meegeleverde TSTAK koffer zijn kersen op de taart.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Automatisch toerental
 • Veel vermogen
 • Schroeven met één hand wisselen
Nadelen
 • Accu relatief snel leeg
 • Zonder bitjes geleverd
 • Zonder boortjes geleverd

Klopboormachines

Een ander variant van de boormachines zijn de welbekende klopboormachines. Deze variant wordt veelvuldig gebruikt door zowel doe-het-zelvers als door professionals.

Met een klopboormachine kan je gemakkelijk door sterk materiaal heen boren. De werking van een klopboormachine is gebaseerd op een draaiende én een kloppende beweging. Door deze twee soorten bewegingen kan er veel vermogen en kracht verkregen worden. Het voordeel hiervan? Je hebt simpelweg veel vermogen tot je beschikking en daardoor wordt elke boorklus een feestje.

Als beste klopboormachine komt de DeWalt DCD796D2 uit de bus.

DeWalt DCD796D2 – Beste klopboormachine

DeWalt DCD796D2

Met een klopboormachine heb je veel kracht tot je beschikking. Dit is uitermate handig als je door sterk materiaal heen moet boren. Met de DeWalt DCD796D2 zit je absoluut goed; een uitermate prettige en krachtige klopboormachine.

De klopboormachine heeft de beschikking over een koppel van maar liefst 70 Nm. Hierdoor kan je de klopboormachine gebruiken voor zwaar en intensief boor- en schroefwerk. Al met al kan je alle klussen met deze klopboormachine tot een goed einde brengen.

Het totale gewicht van de klopboormachine bedraagt ongeveer 1,8 kilo. Dit is, gezien het vermogen, aan de lage kant. Hierdoor kan je de klopboormachine zonder al te veel moeite bedienen. Erg prettig.

De DeWalt DCD796D2 wordt geleverd inclusief twee accu’s. Deze accu’s zijn de welbekende DeWalt XR accu’s, waarover we hierboven een filmpje  hebben geplaatst. Met deze accu’s ben je verzekerd van voldoende vermogen. Doordat je twee accu’s meegeleverd krijgt, kan je altijd variëren tussen de accu’s. Je hebt dus te allen tijde de beschikking over een opgeladen accu.

Dankzij 15 verschillende koppelstanden kan je de boormachine afstemmen op het soort werkzaamheden. Bovendien kan je behoorlijke gaten in de verschillende materialen boren:

DeWalt DCD796D2 accessoires

 • Hout: 40 mm
 • Metaal: 13 mm
 • Steen: 13 mm
 • Zacht steen: 13 mm

De klopboormachine wordt geleverd inclusief accu’s, inclusief een multilader en inclusief een TSTAK koffer. In deze koffer kan je de machine, inclusief alle accessoires, netjes opbergen.

Als we naar de accessoires kijken, zien we wel één nadeel. De machine wordt namelijk zonder bitjes en boortjes geleverd. Deze dien je dus nog apart aan te schaffen.

Geen bitjes en boortjes meegeleverd.
Conclusie:
Deze klopboormachine is optimaal voor het zwaardere schroef- en boorwerk. Intensieve en zware klussen worden moeiteloos uitgevoerd met deze klopboormachine. Het hoge vermogen en de 15 koppelstanden zorgen voor voldoende vermogen. Ook zijn de meegeleverde accu’s lekker krachtig. Enige nadeel is dat er geen bitjes en boortjes meegeleverd worden.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • 15 koppelstanden
 • Veel vermogen
 • Licht van gewicht
Nadelen
 • Geen bitjes meegeleverd
 • Geen boortjes meegeleverd

Boorhamers

Een boorhamer wordt veelvuldig vergeleken met een klopboormachine. De machines lijken namelijk in grote mate op elkaar, maar toch zijn er kenmerkende verschillen.

Als je door hard materiaal heen wilt boren, is een boorhamer bij uitstek geschikt. De boorhamer heeft namelijk de beschikking over de zogeheten hamerfunctie, waarmee een pulserende beweging tot stand komt. Deze pulserende beweging zorgt er vervolgens voor dat de machine veel kracht over kan brengen.
Wil je alles lezen over de verschillen tussen een klopboormachine en een boorhamer? Wij hebben een uitgebreid artikel over de verschillen geschreven.

Als we naar de boorhamers van DeWalt kijken, zien we de DeWalt DS25134KP-QS als beste uit de bus komen.

DeWalt DS25134KP-QS – Beste boorhamerDeWalt DS25134KP-QS

Als doe-het-zelver heb je soms de behoefte aan krachtig gereedschap. Aan gereedschap waarmee je gemakkelijk door hard materiaal heen kan boren. De DeWalt DS25134KP-QS is hier uitermate geschikt voor.

Deze boorhamer wordt ook wel aangeduid als een combihamer. Zoals de naam al aangeeft, kan je hier vele soorten klussen mee uitvoeren. Dat varieert van het afbikken van tegels tot aan het in elkaar zetten van een houten schutting.

De machine weegt in zijn totaliteit zo’n 3 kilogram. Dit is, voor de begrippen van een boorhamer, absoluut niet zwaar. Hierdoor ben je in de gelegenheid om langdurige klussen moeiteloos af te ronden met deze boorhamer.

Het boren in beton gaat met maar liefst 5540 slagen per minuut. Hierbij maakt de boorhamer gebruik van de hierboven beschreven pulserende beweging. Dit heeft tot gevolg dat de boorhamer tot 26 mm in beton kan boren. In hout haalt de machine 30 mm en in metaal 13 mm.

Als je in boten gaat boren, komt er ongetwijfeld veel vuiligheid vrij. Dankzij de stofafdichting komt deze vuil nooit in de vitale delen van de machine terecht. Je machine is dus goed beschermd tegen de boorgruis en overige viezigheden.DeWalt DS25134KP-QS accessoires

Het apparaat wordt geleverd inclusief een extra boorkop. We noemen dit de 13 millimeter snelwisselboorkop. Dankzij deze extra boorkop kan je zowel snelspan- als sds boren gebruiken. Je kan dus werkelijk waar alle kanten op met dit apparaat.

Zijn er dan helemaal geen nadelen te benoemen bij deze klopboorhamer? We hebben één nadeel gevonden. De klopboorhamer boorhamer werkt namelijk op het netstroom. De lengte van de kabel is echter beperkt; maar 2 meter. Hierdoor ben je enigszins beperkt wat betreft bewegingsvrijheid.

De kabel is aan de korte kant; 2 meter is te kort.
Conclusie:
Deze boorhamer is uitermate geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver. Met de boorhamer kan je moeiteloos door dik beton heen boren, maar ook in andere materialen kan de boorhamer prima uit de voeten. Dankzij de handige features, zoals de extra boorkop en de optimale stofafdichting, is het simpelweg een ontzettend fijne boorhamer.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Voordelen
 • Stofafdichting werkt perfect
 • Extra boorkop
 • Krachtig
Nadelen
 • Te korte kabel

DeWalt DCD710D2F-QW – Beste koop onder de 150 euro

DeWalt DCD710D2F-QW

Ben je op zoek naar een boormachine, maar is je budget beperkt tot bijvoorbeeld 150 euro? Dan is de DeWalt DCD710D2F-QW uitermate geschikt voor jou. Deze accuboormachine kost bij onze partner Coolblue maar € 129,00. Desalniettemin levert deze accuboormachine alles wat je maar mag verwachten van een boormachine.

De DeWalt DCD710D2F-QW combineert een laag gewicht met krachtige prestaties. De machine weegt namelijk maar 1,1 kilo, terwijl de motor een maximaal koppel van 24 Nm levert. Dit zorgt ervoor dat je in hout tot 20 mm kan boren, in metaal tot 10 mm en in zacht steen ook tot 10 mm. Dit zijn uiterst respectabele cijfers voor een boormachine die incidenteel gebruikt wordt en dusdanig aantrekkelijk geprijsd is.

De machine wordt geleverd inclusief twee DeWalt XR accu’s. Deze accu’s hebben een spanning van 10,8 volt en tevens wordt er een lader meegeleverd. Het is aan te raden om de accu’s altijd voldoende op te laden, zodat je bij langdurige klussen van accu kan wisselen.

Ook heeft deze accuboormachine enkele handige features die van pas komen gedurende het boren. We hebben het hierbij over maar liefst 15 koppelstanden, 2 versnellingen en een regelbaar toerental. Je kan de machine dus perfect op de klus afstemmen.

Ook wordt deze machine inclusief een LED-lamp geleverd. Met deze LED lamp creëer je altijd voldoende licht, zodat je ook in lastige hoeken kan boren. Tot slot willen we nog aanstippen dat het wisselen van de bitjes en boortjes uitermate handig gaat. Je kan dit gemakkelijk en snel wisselen, terwijl je hier maar één hand voor nodig hebt. Ideaal!DeWalt DCD710D2F-QW led lamp

We hebben bij dit apparaat maar twee nadelen kunnen ontdekken. Bij langdurig gebruik gaan de accu’s redelijk snel leeg. Houd hier dus rekening mee.

Daarnaast wordt de machine zonder boortjes, schroefjes of bitjes geleverd. Deze dien je dus nog apart aan te schaffen.

Accu’s gaan relatief snel leeg.
Conclusie:
Deze accuboormachine is uitermate geschikt voor een doe-het-zelver, waarbij sprake is van een beperkt budget. Ondanks het relatief lage prijskaartje biedt deze accuboormachine alles wat je maar kan wensen. De machine heeft meerdere fijne features, waardoor elke schroef- of boorklus een feestje wordt.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Bekijk de actuele prijs op Gereedschapcentrum.nl

Bekijk de actuele prijs op Toolmax.nl

Voordelen
 • Gunstig geprijsd
 • Licht van gewicht
 • 15 koppelstanden
Nadelen
 • Accu gaat relatief snel leeg

DeWalt

DeWalt

Door de jaren heen is DeWalt uitgegroeid tot een wereldwijde speler op het gebied van elektrische gereedschappen. Het assortiment van DeWalt richt zich op zowel doe-het-zelvers als op professionals. Dit heeft tot gevolg dat je altijd keus hebt uit meerdere boormachines.

Het bedrijf is van oorsprong Amerikaans en is opgericht door Raymond DeWalt. Sinds 1960 is het onderdeel van de gigantische organisatie Stanley Black & Decker, Inc.

Momenteel heeft DeWalt een ongelooflijk uitgebreid assortiment van elektrische gereedschappen. Maar, ook op het gebied van huizenbouw, renovatie en houtbewerking biedt DeWalt passende oplossingen aan.

Conclusie

In dit artikel heb je meerdere reviews van boormachines van DeWalt kunnen lezen. Deze boormachines herbergen allemaal dezelfde eigenschappen: veel kracht, robuustheid en een lange levensduur. Met de aanschaf van een boormachine van DeWalt zit je dus sowieso goed.

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een accuboormachine, een klopboormachine of een boorhamer; DeWalt heeft een uitgebreid assortiment. Mocht je vragen over één van deze apparaten hebben, staan onze partners Coolblue en Bol.com graag voor je klaar. De gespecialiseerde medewerkers hebben alle kennis in huis om jouw vragen vakkundig te beantwoorden.

Tresna.nl
Logo