Beste haakse schroevendraaier

Schroevendraaiers, schroevendraaiers en nog eens schroevendraaiers. Als je allerlei klussen in en rondom huis uit wilt voeren, heb je tal van schroevendraaiers nodig. Zit je op dit moment met een schroef in een lastig te bereiken hoek? En lukt het je niet om die schroef vast- of los te draaien met een reguliere schroevendraaier? Dan is de aanschaf van een haakse schroevendraaier aan te raden. In dit artikel vind je een overzicht van de beste haakse schroevendraaiers van dit moment.

Onze top 5 haakse schroevendraaiers

Afbeelding

Product


Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4

Onze beste koop!

Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4

Beste haakse kruiskop schroevendraaier

of

Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003

Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003

Beste haakse sleuf schroevendraaier

of

FORMAT Haakse schroevendraaierset CV-staal

FORMAT Haakse schroevendraaierset CV-staal

Beste set haakse schroevendraaiers

of

Makita DTL061ZJ 18V

Makita DTL061ZJ 18V

Beste haakse schroevendraaier voor de professional

of

Milwaukee M12 BRAID-0 12V

Milwaukee M12 BRAID-0 12V

Beste voordelige haakse schroevendraaier op accu

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4

Beste haakse kruiskop schroevendraaier

Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4

of

Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003

Beste haakse sleuf schroevendraaier

Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003

of

FORMAT Haakse schroevendraaierset CV-staal

Beste set haakse schroevendraaiers

FORMAT Haakse schroevendraaierset CV-staal

of

Makita DTL061ZJ 18V

Beste haakse schroevendraaier voor de professional

Makita DTL061ZJ 18V

of

Milwaukee M12 BRAID-0 12V

Beste voordelige haakse schroevendraaier op accu

Milwaukee M12 BRAID-0 12V

of

Voor- en nadelen van een haakse schroevendraaier

Als je op regelmatige basis aan het klussen bent, is een haakse schroevendraaier onmisbaar. Die stelling durven we wel aan te gaan als we naar de praktische voordelen van een dergelijke schroevendraaier kijken:

 • Je komt op lastig te bereiken plekken: een haakse schroevendraaier heeft een unieke vorm, waardoor je schroeven in lastige hoekjes alsnog vast- of los kunt draaien. Met een normale schroevendraaier zou dit praktisch onmogelijk zijn.
 • Een haakse schroevendraaier is comfortabel: dat is zeker het geval als je kiest voor een haakse schroevendraaier met een handgreep. Dankzij de handgreep ligt de schroevendraaier lekkerder in de hand en kun je de gewenste kracht overbrengen.
 • Een haakse schroevendraaier is multifunctioneel: niet alleen in lastige hoekjes komt een dergelijke schroevendraaier goed van pas, maar ook bij normale schroefjes. In principe kun je in elke situatie gebruik maken van een dergelijke schroevendraaier.
 • In vel varianten te verkrijgen: zoals je in bovenstaande tabel al hebt kunnen lezen, worden haakse schroevendraaiers in tal van soorten en maten aangeboden. Ongeacht wat voor schroef je los- of vast wilt draaien, is dit met één van de vele soorten haakse schroevendraaiers mogelijk.
 • Een haakse schroevendraaier is betaalbaar: kies je voor een normale manuele haakse schroevendraaier? Dan hoef je hier in veel gevallen niet eens 10 euro aan uit te geven. Ook voor de apparaten die op accu werken, valt het prijskaartje relatief gezien mee.
 • Voor een doe-het-zelver en professional geschikt: wij zijn van mening dat een haakse schroevendraaier voor een doe-het-zelver én voor een professional geschikt is. Als je als professional actief bent, kun je volgens ons het beste kiezen voor een haakse schroevendraaier op accu. In één van onderstaande reviews vertellen we je graag meer over de beste haakse schroevendraaier op accu.

Moet je bij een dergelijke schroevendraaier ook met nadelen rekening houden? Nou, het is wel eventjes wennen om van zo’n schroevendraaier gebruik te maken. Je moet ‘m op een bepaalde manier vasthouden en bedienen; dit vraagt mogelijk om een bepaalde vorm van gewenning.

Tevens moet je rekening houden met de hoeveelheid verschillende soorten schroeven. Wil je een kruiskopschroef, een sleufschroef, een TORX schroef of een Philips schroef losdraaien? Voor elk soort schroef bestaat een speciale haakse schroevendraaier, waardoor het wellicht noodzakelijk is om meerdere schroevendraaiers aan te schaffen. In dat geval kun je overigens het beste kiezen voor de set haakse schroevendraaiers die we hieronder bespreken.

Ben je overtuigd van de voordelen van een haakse schroevendraaier? En wil je zo’n schroevendraaier graag aanschaffen? Dan adviseren wij je twee dingen:

 • Neem onderstaande reviews op je gemakje door
 • Zet je wensen op een rijtje en neem ook de koopgids aan het einde van dit artikel door

In de koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten bij het uitkiezen van een dergelijke schroevendraaier. Door je even goed in die aandachtspunten te verdiepen, maak je snel de juiste keuze. Maar, eerst laten we je graag kennismaken met de zes beste haakse schroevendraaiers van dit moment!

Beste haakse kruiskop schroevendraaier – Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4

Zit er ergens op een lastige plek een kruiskopschroef vast? Of wil je een kruiskopschroef op een lastige plek vastschroeven? Indien je in een dergelijke situatie zit, heb je niks aan een normale schroevendraaier. Met een normale schroevendraaier zou je graag een ‘bocht’ willen maken; het maken van deze ‘bocht’ is echter onmogelijk.

In plaats daarvan kun je beter voor een haakse kruiskop schroevendraaier kiezen. Van dergelijke schroevendraaiers bestaan veel varianten, maar wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste varianten. Op basis van onze test kunnen we het volgende stellen: deze Bahco 2047PR PH3+4 is de beste haakse kruiskop schroevendraaier.

Waar deze eretitel aan te danken is? Dit is onder meer te danken aan de uitmuntende kwaliteit van deze schroevendraaier. Het merk Bahco heeft bij deze schroevendraaier uitsluitend voor de beste materialen gekozen. Zo is deze schroevendraaier zowel vernikkeld als verchroomd. De schroevendraaier oogt hierdoor strak en heeft hierdoor een lange levensduur.

Tijdens deze lange levensduur profiteer je van veel gemak. Dit is onder meer te danken aan de fijne handgreep op de schroevendraaier. Zoals je op de foto kunt zien, is op het midden van deze schroevendraaier een groot zwart vlak aangebracht. Hier leg je je hand op, waarna je één van de kanten van de schroevendraaier kunt gebruiken. Met dank aan deze handgreep werk je in ieder geval erg aangenaam met deze Bahco haakse schroevendraaier.

Dat deze schroevendraaier twee kanten heeft, spreekt ons ook erg aan. Op zich is dat vrij normaal voor een haakse schroevendraaier, maar Bahco heeft voor twee verschillende maten gekozen. Aan de ene kant is maat PH3 te vinden en aan de andere kant is maat PH4 te vinden. Dat betekent dat je meerdere kruiskopschroeven met deze schroevendraaier vast- of los kunt draaien.

Kun je nou echt alle kruiskopschroeven met deze schroevendraaier los en vast draaien? Nee, dat is niet het geval. Deze schroevendraaier is namelijk alleen geschikt voor Philips kruiskopschroeven. Als je Pozidriv schroeven vast- of los wilt draaien, is dat met deze schroevendraaier níet mogelijk. Daarnaast kun je dus alleen PH3- en PH4 schroeven met deze haakse schroevendraaier vast- of los draaien. Wil je PH1- of PH2 schroeven los- en vast kunnen draaien? Dan kun je het beste voor de Bahco 2047PR 1-2 kiezen.

Is dat het enige nadeel van de Bahco 2047PR PH3+4? Ja, eigenlijk wel. Een ander aandachtspunt waar je echter goed rekening mee moet houden, is met het prijskaartje. Het is namelijk een feit dat verschillende webshops nogal uiteenlopende prijzen voor deze haakse schroevendraaier hanteren.

Bij onze partner Bol.com kost deze schroevendraaier 21,14 euro. Mocht je deze schroevendraaier echter bij onze partner Gereedschapcentrum bestellen, betaal je hier slechts 13,89 euro voor. Een nogal groot verschil, dus check de prijzen bij al onze partners.

Deze haakse schroevendraaier is niet voor Pozidriv schroeven geschikt.

Voordelen
 • Fijn en aangenaam te gebruiken
 • Prima kwaliteit
 • Voor PH3- en PH4 schroeven
 • Geschikt in tal van situaties
 • Scherp geprijsd
Nadelen
 • Niet voor Pozidriv schroeven
Conclusie

De Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4 is naar onze mening de beste haakse kruiskop schroevendraaier. Deze schroevendraaier is geschikt voor PH3- en PH4 schroeven, is fijn in gebruik en heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding. In tal van situaties is dit dé schroevendraaier die je nodig hebt!

Beste haakse sleuf schroevendraaier – Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003

Als klusser weet je ongetwijfeld dat er meerdere soorten schroeven bestaan. Het belangrijkste onderscheid hierin kan gemaakt worden tussen kruiskopschroeven en sleufschroeven. Als je kruiskopschroeven los- of vast wilt draaien, kun je het beste voor de hierboven besproken haakse schroevendraaier kiezen.

Als je sleufschroeven los- of vast wilt draaien, heb je niks aan die schroevendraaier. Nee, in dat geval zou je op zoek moeten gaan naar een speciale haakse sleuf schroevendraaier. Gelukkig hoef je die zoektocht niet meer zelf uit te voeren. Wij hebben namelijk al de beste koop voor je geselecteerd; de Stahlwille 10546-3 is volgens ons de beste haakse sleuf schroevendraaier.

Wat je met deze haakse schroevendraaier kunt? Met deze schroevendraaier kun je verschillende sleufschroeven los- en vast draaien. Volgens Stahlwille kun je nagenoeg alle sleufschroeven met deze haakse schroevendraaier naar wens los- of vastdraaien. Dat is met name te danken aan de gekozen maat.

Laten we allereerst naar de maat van de uiteinden kijken. Stahlwille heeft hierbij voor een maat van 5,5 mm gekozen. Met dank aan deze maat kun je heel veel soorten sleufschroeven naar wens ‘bedienen’. Teven is het ideaal dat je dankzij deze maat ook schroeven in lastige hoekjes kunt bereiken.

Dat laatste is ook te danken aan de lengte van deze haakse schroevendraaier; 125 mm. Doordat deze schroevendraaier slechts 12,5 centimeter lang is, kun je ‘m in de meeste situaties prima gebruiken. Concreet betekent dit dat je nagenoeg elke klus – met sleufschroeven – met deze haakse schroevendraaier kunt klaren.

Tijdens het klussen geniet je bij deze haakse schroevendraaier bovendien van veel gemak. Dit is onder meer te danken aan de met kunststof bedekte handgreep. Met dank aan deze handgreep ligt deze schroevendraaier goed in de hand. En behoud je tijdens het klussen de optimale controle.

Verder is het ook ideaal dat deze schroevendraaier slechts 29 gram weegt. Zeker als je dagelijks naar klanten toe moet, komt dit minieme gewicht goed van pas. Stop de haakse schroevendraaier in je broekszak en je voelt amper dat je ‘m bij je hebt. Zodra je ‘m nodig hebt, komt deze schroevendraaier maar al te goed van pas.

Bij deze Stahlwille haakse schroevendraaier ben je van een prima kwaliteit verzekerd. Dit komt onder meer door de gebruikte materialen. De handgreep is dus van kunststof, terwijl de rest van de schroevendraaier van chroom-vanadiumstaal is vervaardigd. Dit staal stat bekend vanwege de kracht en robuustheid.

Wil je deze beste haakse sleuf schroevendraaier aanschaffen? Houd er dan rekening mee dat deze schroevendraaier niet voor alle sleufschroeven geschikt is. Als je bijvoorbeeld een hele kleine sleufschroef hebt, is deze haakse schroevendraaier mogelijk te groot voor je.

Gelukkig hoef je niet de hoofdprijs voor deze schroevendraaier te betalen. Bij onze partner Gereedschapcentrum kost deze haakse schroevendraaier slechts 12,49 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor dik in orde.

Deze haakse schroevendraaier is niet voor alle sleufschroeven geschikt.

Voordelen
 • Met kunststof bedekte handgreep
 • Prima kwaliteit
 • Gunstig geprijsd
 • Weegt slechts 29 gram
 • Makkelijk mee te nemen en op te bergen
Nadelen
 • Niet voor alle sleufschroeven geschikt
Conclusie

De Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003 is naar onze mening de beste haakse sleuf schroevendraaier. Als er in een lastige hoek een sleufschroef zit, is de kans heel groot dat je die met deze schroevendraaier vast of los kunt draaien. De prijs-kwaliteitsverhouding, de handgreep en het gemak zijn volledig naar onze wens.

Bekijk prijzen van de Stahlwille 10546-3 Haakse Schroevendraaier 73272003 bij verschillende winkels:

Beste set haakse schroevendraaiers – FORMAT Haakse schroevendraaierset CV-staal

Ben je regelmatig met schroeven in de weer? En heb je daarom meerdere haakse schroevendraaiers nodig? Dan kun je wat ons betreft het beste op zoek gaan naar een set haakse schroevendraaiers. Met een set geniet je simpelweg van veel gemak.

Toen wij de verschillende sets aan een keuring onderworpen, viel ons één ding op: niet alle sets zijn even handig in gebruik. Een set waar dit absoluut niet voor geldt, is deze set van het merk FORMAT. Dit is volgens ons namelijk de beste set haakse schroevendraaiers.

Maar, het blijft niet bij die eretitel. In onze ogen is dit namelijk ook de beste haakse schroevendraaier voor TORX schroeven.

Laten we allereerst kijken naar de samenstelling van deze set. In deze set zijn maar liefst 8 verschillende schroevendraaiers te vinden. Voor het overzicht hebben wij deze varianten even op een rijtje gezet:

 • TX 9
 • TX 10
 • TX 15
 • TX 20
 • TX 25
 • TX 27
 • TX 30
 • TX 40

Zoals je kunt zien, zijn dit stuk voor stuk TORX schroevendraaiers. Zoals we hierboven al gesteld hebben, is dit volgens ons de beste haakse schroevendraaier voor TORX schroeven. Als je lastig bij een TORX schroef komt, is dit simpelweg de set die je nodig hebt. Je geniet van veel gemak en van de nodige mogelijkheden.

Weet je wat ook zo fijn aan deze set is? Dat je de schroevendraaiers altijd bij de hand hebt, zolang je de handige klaphouder mee neemt. In deze klaphouder zitten de 8 TORX schroevendraaiers muurvast, waardoor je ze nooit kwijt kunt raken. Door de klaphouder mee te nemen, weet je bovendien 100% zeker dat je de juiste schroevendraaiers bij de hand hebt

De kwaliteit van deze set is dik in orde. Dit komt onder meer doordat de schroevendraaiers van chroom-vanadiumstaal vervaardigd zijn. Deze staalsoort is onwijs sterk, onwijs robuust en kan hierdoor perfect tegen een stootje. Zeker als je deze set overal mee naar toe wilt nemen, komt dit robuuste materiaal maar al te goed van pas.

Is deze beste set haakse schroevendraaiers prijzig? Nou, het is volgens ons niet de voordeligste set. Voor deze set betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 29,46 euro. Dat is behoorlijk aan de prijs, ondanks dat je 8 haakse schroevendraaiers geleverd krijgt. Ga daarom goed voor jezelf na of je een dergelijk bedrag uit wilt geven.

Overigens vinden wij de kleurstelling van deze set wel heel erg handig. Doordat de klaphouder in het rood uitgevoerd is, valt de klaphouder goed op. Zodra je deze set in bijvoorbeeld je gereedschapskoffer neerlegt, kun je ‘m altijd makkelijk vinden. Ondanks de compacte afmetingen van deze klaphouder. Al met al een erg handige set haakse schroevendraaiers!

Deze set is behoorlijk prijzig; je betaalt hier ongeveer 30 euro voor.

Voordelen
 • Set van 8 schroevendraaiers
 • Beste haakse schroevendraaiers voor TORX
 • Inclusief kunststof klaphouder
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Vrij prijzig
Conclusie

Deze FORMAT Haakse schroevendraaierset CV-staal is volgens ons de beste set haakse schroevendraaiers. Het is daarnaast ook de beste haakse TORX schroevendraaier. Doordat je in deze set 8 verschillende TORX schroevendraaiers aantreft, kun je elke TORX schroef naar wens vast- of losdraaien. Met deze set geniet je bovendien van heel veel mogelijkheden en gemak.

Beste haakse schroevendraaier voor de professional – Makita DTL061ZJ 18V

Ben je als professional actief? Dan stel je ongetwijfeld hele andere eisen aan de haakse schroevendraaier. In dat geval heb je bijvoorbeeld niks aan een manuele haakse schroevendraaier. Nee, als professional zijnde kun je veel betere voor een elektrische schroevendraaier kiezen.

Wil je als professional een goede haakse schroevendraaier aanschaffen? Dan raden wij je graag de Makita DTL061ZJ 18V aan. Volgens onze is dit de beste haakse schroevendraaier voor de professional, maar óók de beste haakse schroevendraaier op accu. In deze review vertellen we je graag meer over deze schroevendraaier!

Met dank aan deze schroevendraaier kun je alle moeilijk bereikbare plaatsen perfect bereiken. Makita heeft namelijk voor een compacte haakse hop van 53 mm gekozen. Met dank aan deze kop kun je in lastige hoeken een schroef los- of vast draaien.

Doordat dit een schroevendraaier op accu betreft, hoef je hier zelf niet al te veel kracht voor te zetten. De 18V accu, die niet standaard meegeleverd wordt, zorgt zelfstandig voor alle benodigde kracht. De machine past zich bovendien op de werkzaamheden aan; deze Makita haakse schroevendraaier heeft namelijk een variabele toerentalregeling.

Tijdens het schroeven geniet je ook van een perfect zicht op het object. Dit is vooral te danken aan de ingebouwde verlichting. Met dank aan deze verlichting kun je ook ’s avonds laat nog op je gemakje werken. Ondertussen geniet je ook van de gewenste veiligheid; deze haakse schroevendraaier heeft onder meer een elektrische rem en een speciale accubeveiliging.

Bij de Makita DTL061ZJ 18V is de veelzijdigheid ook ideaal. Je kunt namelijk allerlei schroeven met deze schroevendraaier vast en los draaien. Dit is onder meer aan onderstaande specs/mogelijkheden te danken: 

 • Schroef metrische draad (M) 4 - 8 mm
 • Standaard bout (M) 4 - 12 mm
 • Bout met hoge treksterkte (M) 4 - 8 mm
 • Schroef houtdraad (lengte) 22 - 75 mm
Makita DTL061ZJ 18V beste op accu

Bij aanschaf krijg je deze haakse schroevendraaier in een handige koffer geleverd. Met dank aan deze koffer neem je deze schroevendraaier overal veilig mee naar toe. Bovendien kun je ‘m veilig opbergen op de momenten dat je ‘m niet nodig hebt.

Zijn wij voor de volle 100% te spreken over deze haakse schroevendraaier op accu? Nee, in onze ogen moet je bij deze schroevendraaier met twee belangrijke nadelen rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje. Voor deze haakse schroevendraaier betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 262,95 euro.

Het tweede nadeel heeft betrekking op de meegeleverde accessoires. Je krijgt een koffer meegeleverd, maar daar blijft het ook niet. Dit betekent concreet dat je géén accu en oplader meegeleverd krijgt. Deze moet je nog separaat aanschaffen, waardoor de kosten alleen maar verder stijgen.

Dit is geen goedkope haakse schroevendraaier.

Voordelen
 • Inclusief koffer
 • Veelzijdig en handig te gebruiken
 • Prima kwaliteit
 • Veilig en behoorlijk krachtig
 • Met ingebouwde verlichting
 • Ligt lekker in de hand
Nadelen
 • Vrij duur
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd
Conclusie

De Makita DTL061ZJ 18V is volgens ons de beste haakse schroevendraaier voor de professional. Deze haakse schroevendraaier op accu is veelzijdig te gebruiken, is krachtig, is ergonomisch en doet simpelweg wat het moet doen. Bovendien beschikt deze haakse schroevendraaier over enkele handige extra’s, zoals de ingebouwde verlichting en de variabele toerentalregeling.

Beste voordelige haakse schroevendraaier op accu – Milwaukee M12 BRAID-0 12V

Gaat je voorkeur uit naar een haakse schroevendraaier op accu? Dan is de kans groot dat de hierboven besproken variant grotendeels aan je wensen voldoet. Tegelijkertijd bestaat de kans dat je het prijskaartje iets te gortig vindt. Mocht dat het geval zijn, zit je in deze review goed.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste voordelige haakse schroevendraaier. Hierbij hebben wij ons op twee criteria gericht: het moet een haakse schroevendraaier op accu zijn en het apparaat moet minder dan 150 euro kosten. Aan de hand van deze criteria kwamen wij bij de Milwaukee M12 BRAID-0 12V uit; dit is volgens ons de beste voordelige haakse schroevendraaier op accu.

Wat je voor deze haakse schroevendraaier op accu precies moet betalen? Bij onze partner Bol.com kost deze haakse schroevendraaier 124,99 euro. Dit is alsnog veel geld, maar dit apparaat is een stuk voordeliger dan de hierboven besproken schroevendraaier.

Met deze haakse schroevendraaier kun je heel veel kanten op. Dat is met name te danken aan de compacte afmetingen van de schroevendraaier. Deze compacte afmetingen zorgen in combinatie met de haakse kop voor veel mogelijkheden. Je kunt in principe allerlei soorten schroeven in lastig te bereiken hoekjes los en vast draaien.

Tijdens het schroeven geniet je bovendien van het nodige gemak. Zo heeft deze schroevendraaier een multi-handgreep, ingebouwde verlichting en een overbelastingsbeveiliging. Zodra de schroevendraaier te zwaar belast wordt, schakelt deze zichzelf automatisch uit. Daarmee wordt de levensduur van deze schroevendraaier significant verlengd.

De algehele kwaliteit van deze schroevendraaier is ook naar onze wens. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang van deze variant kunt genieten. En dat je tal van schroefklussen geheel naar wens uit gaat voeren. Bij al deze schroefklussen geniet je uiteraard ook van onbeperkte bewegingsvrijheid.

Wel willen wij je op een belangrijk nadeel wijzen; de accu en de oplader. Of beter gezegd: het gebrek aan een accu en oplader. Als je deze haakse schroevendraaier aanschaft, krijg je namelijk geen accu en oplader geleverd. Ook krijg je geen koffer of iets dergelijks meegeleverd. Dit zijn wat ons betreft belangrijke nadelen war je even goed rekening mee moet houden.

Bij aanschaf krijg je geen accu, oplader en koffer meegeleverd.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Voordelig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Multi-handgreep en ingebouwde verlichting
 • Veilig en aangenaam te gebruiken
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd
 • Geen koffer meegeleverd
Conclusie

De Milwaukee M12 BRAID-0 12V is volgens ons de beste voordelige haakse schroevendraaier op accu. Voor deze schroevendraaier betaal je 125 euro; voor dit bedrag krijg je een méér dan prima haakse schroevendraaier op accu. Wij zijn groot fan in ieder geval.

Koopgids

Zit je regelmatig te klooien met schroefjes in lastig te bereiken hoekjes? En wil je deze schroefjes in de toekomst wel ‘gewoon’ los- of vast kunnen draaien? Dan heb je behoefte aan een goede haakse schroevendraaier. Naar welk van de hierboven besproken varianten gaat je voorkeur uit?

Grote kans dat je het lastig vindt om op die vraag een antwoord te geven. Je weet wellicht niet helemaal waar je naar op zoek bent of waar je goed op moet letten. Met deze koopgids helpen wij je graag nog een extra handje. In deze koopgids bespreken wij namelijk de belangrijkste criteria van een haakse schroevendraaier. Door op deze criteria goed te letten, kies je de beste haakse schroevendraaier uit!

Soort schroevendraaier

Allereerst moet je heel goed kijken naar het soort schroevendraaier. Je kunt hierbij uit twee varianten kiezen:

 • Manuele haakse schroevendraaier: dit is een schroevendraaier die je ‘gewoon’ met de hand moet bedienen. Bij het bedienen van deze schroevendraaier moet je de nodige kracht zetten, maar zo’n schroevendraaier is wel erg voordelig.
 • Haakse schroevendraaier op accu: je kunt ook kiezen voor een variant op accu. Met zo’n variant geniet je van de nodige kracht, van onbeperkte bewegingsvrijheid en van veel mogelijkheden. Uiteraard moet je hierbij wel met een forser prijskaartje rekening houden.
Bahco Haakse Schroevendraaier 2047PR PH3+4

Bij beide soorten schroevendraaiers moet je naar tal van aspecten kijken. Let bijvoorbeeld goed op de afmetingen van de schroevendraaier, op handige functies en op de gebruikte materialen. In een ideale wereld zijn alle haakse schroevendraaiers van hoogwaardige en robuuste materialen vervaardigd. Dat komt de levensduur immers alleen maar ten goede.

Soort schroeven

Verder moet je heel goed kijken naar de soort schroeven die je los- en vast kunnen draaien. De verschillende schroeven zetten we even voor je op een rijtje:

 • Kruiskop: dit zijn de welbekende schroeven in de vorm van een kruis.
  • Bij de kruiskopschroeven kan onderscheid gemaakt worden tussen Philips en Pozidriv schroeven.
 • Sleuf: dit zijn de schroeven die een sleuf als vorm hebben.
 • TORX: dit zijn de schroeven met een zes puntige ‘ster’ als vorm.

Aantal haakse schroevendraaiers

Weet je welk soort schroeven je vast- en los wilt kunnen draaien? Dan kun je ook bepalen hoeveel haakse schroevendraaiers je nodig denkt te hebben. Heb je aan één schroevendraaier voldoende? Of heb je een set met haakse schroevendraaiers nodig? De keuze is aan jou.

Prijs-kwaliteitsverhouding

In het aanbod van haakse schroevendraaiers kom je tal van varianten tegen. Deze varianten verschillen niet alleen qua mogelijkheden en gebruik, maar ook op het gebied van het prijskaartje. Voor sommige haakse schroevendraaiers betaal je een paar euro, terwijl je voor andere varianten meer dan 200 euro moet betalen.

Wij adviseren je om heel goed je wensen op een rijtje te zetten. Aan de hand van je wensen kun je vervolgens een keuze tussen een manuele- en elektrische haakse schroevendraaier maken. Vervolgens kun je voor jezelf bepalen hoeveel geld je (ongeveer) uit wilt geven. Wat ons betreft kun je het beste kiezen voor een dergelijke schroevendraaier van een A-merk. De beste merken weten de gewenste kwaliteit te leveren.

Haakse schroevendraaier prijs-kwaliteitsverhouding

Slotwoord

Is een haakse schroevendraaier onmisbaar? Als je veelvuldig aan het klussen bent, is een haakse schroevendraaier inderdaad onmisbaar. Maak daarom een goede vergelijking tussen de hierboven besproken varianten en schaf de gewenste variant direct aan. Heb je op dit moment nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners Bol.com of Gereedschapcentrum. Wij wensen je veel (klus) plezier met je nieuwe haakse schroevendraaier!

Tresna.nl
Logo