Beste gipsplaatschroeven

Wil je gipsplaten op de juiste manier vastzetten? Dan heb je hier twee dingen voor nodig: een krachtige gipsplaat schroefmachine en de juiste gipsplaatschroeven. Deze twee benodigdheden gaan prima met elkaar en kunnen niet zonder elkaar. Investeer daarom in zowel de juiste machine als in de juiste schroeven. Wat de juiste gipsplaatschroeven zijn, ga je in dit artikel lezen. We laten je sowieso kennismaken met de vijf beste gipsplaatschroeven van dit moment:

Onze top 5 gipsplaatschroeven 

Afbeelding

Product


Onze beste koop!

Senco gipsplaatschroeven fijne draad

Beste koop gipsplaatschroeven fijne draad

of

Senco gipsplaatschroeven grove draad

Beste koop gipsplaatschroeven grove draad

of

Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm

Beste korte gipsplaatschroeven 

of

Ivana gipsplaatschroeven op band

Beste lange gipsplaatschroeven 

of

Kelfort Snelbouwschroeven

Beste goedkope gipsplaatschroeven 

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Senco gipsplaatschroeven fijne draad

Beste koop gipsplaatschroeven fijne draad

Senco gipsplaatschroeven fijne draad

of

Senco gipsplaatschroeven grove draad

Beste koop gipsplaatschroeven grove draad

Senco gipsplaatschroeven grove draad

of

Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm

Beste korte gipsplaatschroeven 

Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm

of

Ivana gipsplaatschroeven op band

Beste lange gipsplaatschroeven

Ivana gipsplaatschroeven op band

of

Kelfort Snelbouwschroeven

Beste goedkope gipsplaatschroeven 

Kelfort Snelbouwschroeven

of

Voor- en nadelen van gipsplaatschroeven

Lang niet elke klusser is wel eens in de weer met gipsplaten. Behoor jij echter niet tot de groep? En heb je wel regelmatig met gipsplaten te maken? Dan is het zaak om in de juiste benodigdheden te investeren.

Daarover kunnen we kort zijn: een gipsplaat vastzetten zonder gipsplaatschroeven is niet mogelijk. Deze schroeven heb je simpelweg nodig om gipsplaten vast te kunnen schroeven, bijvoorbeeld aan een muur. Als je andere schroeven gebruikt, merk je al snel op dat deze schroeven niet het gewenste resultaat met zich mee brengen. Kies daarom altijd voor de speciale gipsplaatschroeven.

Met deze schroeven geniet je overigens van meerdere voordelen:

 • De schroeven zijn bijzonder sterk. Dit betekent dat de schroeven in staat zijn om een relatief zware gipsplaat te tillen. Dit doen ze nú, maar doen ze ook in de komende jaren nog. De schroeven hebben een bepaalde structuur/samenstelling, waardoor de werking op de lange termijn ook prima te noemen is.
 • Voor meerdere ondergronden geschikt. Door de jaren heen zijn er meerdere soorten gipsplaatschroeven op de markt gebracht. Zo kun je kiezen voor gipsplaatschroeven met fijn draad; deze zijn geschikt voor een metalen ondergrond. Voor een houten ondergrond kies je daarentegen beter voor gipsplaatschroeven met grof draad.
 • Snel vast te schroeven. Maak je gebruik van een goede gipsplaat schroefmachine? Dan ben je met deze machine in staat om de gipsplaatschroeven snel vast te schroeven. Deze schroeven zitten dus binnen mum van tijd muurvast. En daarmee zitten de gipsplaten ook muurvast.

Wil je graag nieuwe gipsplaatschroeven aanschaffen? Dan valt één ding direct op: alle schroeven zijn in het zwart uitgevoerd. Dat heeft een belangrijke reden: de schroeven zijn van een laagje fosfaat voorzien. Dankzij dit laagje zijn de schroeven nog robuuster. En dit laagje brengt nóg een voordeel met zich mee; de schroeven zijn niet gevoelig voor roestvorming. Uiteraard komt ook dit de levensduur ten goede.

Wel moet je bij gipsplaatschroeven met bepaalde nadelen rekening houden. Zo is het een feit dat niet alle schroeven voor alle schroefmachines geschikt zijn. Kies je voor gipsplaatschroeven met een diameter van 6 mm? Dan moet je hier de schroefmachine goed op afstemmen. Als de schroefmachine alleen een kleinere diameter aankan, heb je niks aan de schroeven met een diameter van 6 mm.

Daarnaast valt de veelzijdigheid van gipsplaatschroeven enigszins tegen. Het is niet zo dat je allerlei klussen in huis of op de werkplaat met deze schroeven kunt klaren. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze schroeven simpelweg voor gipsplaten ontwikkeld. Maar, wil je juist gipsplaten stevig monteren? Dan sluiten de gipsplaatschroeven uiteraard perfect op je wensen aan.

Maar, wat zijn nou de gipsplaatschroeven waar je voor kunt kiezen? Het antwoord op die vraag geven wij je graag in dit artikel. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de vijf beste soorten gipsplaatschroeven. Deze schroeven bespreken we graag hieronder voor je. Neem de reviews door en schaf de gewenste gipsplaatschroeven direct aan.

Beste koop gipsplaatschroeven fijne draad – Senco gipsplaatschroeven fijne draad

Wil je graag één of meer gipsplaten vastzetten? Dan moet je eerst bepalen op wat voor ondergrond je dit wilt doen. Zou je graag op een metalen ondergrond de gipsplaten vast willen zetten? Dan heb je schroeven met een fijne draad nodig. Wij adviseren je hiervoor de Senco gipsplaatschroeven fijne draad.

Deze gipsplaatschroeven zijn ideaal voor metalen ondergronden. Door de fijne draad zijn de schroeven in staat om zich perfect in het metaal ‘te nestelen’. Je geniet hierdoor van een perfecte montage van gipsplaten op metalen ondergronden.

Deze schroeven hebben overigens een lengte van 45 mm. Het zijn daarmee vrij lange schroeven, waardoor je de gipsplaten op metalen ondergronden perfect vast kunt zetten. De draadlengte is overigens 40 mm, waarna de bovenkant van de schroef voor de resterende 5 mm zorgt.

Dit is ook te danken aan de diameter van 3,5 mm. Door deze diameter zijn de Senco gipsplaatschroeven fijne draad in staat om elke gipsplaat stevig vast te houden. En kies je voor de aanschaf van deze gipsplaatschroeven? Dan krijg je maar liefst 1000 schroeven geleverd. De schroeven worden op een rol van 50 stuks geleverd, waardoor je snel meerdere gipsplaatschroeven vast kunt schroeven.

Nadat je dit hebt gedaan, geniet je van de gewenste voordelen. De gipsplaat hangt stevig vast én blijft ook stevig vastzitten. Deze schroeven zijn namelijk van een laagje fosfaat voorzien. Zoals eerder al omschreven, zorgt dit materiaal voor de gewenste robuustheid. Zo zorgt deze laag ervoor dat de Senco gipsplaatschroeven fijne draad niet kunnen roesten.

Heb je interesse om deze schroeven aan te schaffen? Het is dan goed om te weten dat dit niet per sé de goedkoopste gipsplaatschroeven zijn. Voor deze verpakking van 1000 stuks betaal je namelijk ruim 52 euro. En daarbij is het ook goed om te weten dat de schroeven relatief lang zijn. Je moet even goed kijken of dit wel geschikt is voor jouw schroefklus.

Deze schroeven zijn aan de dure kant.

Voordelen
 • Perfect voor metalen ondergronden
 • Diameter van 3,5 mm
 • 1000 stuks in één verpakking
 • Van fosfaat voorzien
 • Per rol 50 stuks
Nadelen
 • Mogelijk iets te lang
 • Niet de goedkoopste schroeven
Conclusie

De Senco gipsplaatschroeven fijne draad zijn volgens ons de beste gipsplaatschroeven met fijne draad. Dankzij de fijne draad zijn deze schroeven ideaal voor het vastzetten van gipsplaten op metalen ondergronden. De samenstelling van deze schroeven is ook prima, ook al hadden ze van ons iets langer gemogen.

Beste koop gipsplaatschroeven grove draad – Senco gipsplaatschroeven grove draad

Heb je de wens om gipsplaten op een houten ondergrond vast te maken? Dan sluiten bovenstaande gipsplaatschroeven niet op je wensen aan. De draad daarvan is te fijn, waardoor ze niet geschikt zijn voor een houten ondergrond. Nee, voor een houten ondergrond kies je beter voor de Senco gipsplaatschroeven grove draad.

Deze schroeven lijken veel op bovenstaande varianten, maar verschillen toch op belangrijke eigenschappen. Dat zorgt ervoor dat dit de beste koop gipsplaatschroeven voor een houten ondergrond zijn. Op een houten ondergrond is het normaal gesproken lastig om gipsplaten te monteren, maar dat is dankzij deze schroeven verleden tijd.

Deze schroeven hebben een diameter van 3,9 mm. Ze zijn daardoor dikker dan bovenstaande schroeven, waardoor ze meer ‘kracht’ kunnen leveren. Dit zorgt ervoor dat de gipsplaten alsnog stevig aan de metalen ondergrond vast komen te zitten.

Wat ook opvalt, is dat deze schroeven een stuk korter zijn. Ze zijn slechts 25 mm lang; dit is dus een verschil van maar liefst 20 mm met bovenstaande gipsplaatschroeven. Uiteraard heeft ook dit met de ondergrond te maken, hoewel deze schroeven van ons nét iets langer hadden gemogen.

Deze schroeven krijg je in een verpakking van 1000 stuks geleverd. Je krijgt ze daarbij ook nog op rollen van 50 stuks per rol geleverd, waardoor je makkelijk grotere hoeveelheden schroeven in de gipsplaat kunt schroeven. Dit doe je ook nog eens op een snelle manier, indien je over de juiste gipsplaat schroefmachine beschikt.

Moet je nou de hoofdprijs voor deze gipsplaatschroeven betalen? Nee, dat valt reuze mee. Ten opzichte van bovenstaande gipsplaatschroeven zijn ze zelfs een stuk goedkoper. Je betaalt namelijk slechts 34 euro voor deze schroeven. Daarmee is de prijs-kwaliteitsverhouding subliem.

Kies je voor deze Senco gipsplaatschroeven grove draad? Dan kies je voor kwaliteit. Dat is onder meer te danken aan het laagje fosfaat op de schroeven. Dit laagje zorgt voor de zwarte kleur, voor de gewenste robuustheid en voor de gewenste wering tegen corrosie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat deze schroeven gaan roesten.

Deze schroeven zijn aan de korte kant.

Voordelen
 • Perfect voor houten ondergronden
 • Diameter van 3,9 mm
 • 1000 stuks in één verpakking
 • Rol van 50 stuks
 • Van een laagje fosfaat voorzien
Nadelen
 • Aan de korte kant
Conclusie

Voor alle houten ondergronden zijn de Senco gipsplaatschroeven grove draad de beste koop. Deze schroeven beschikken over een grove draad, waardoor ze ideaal zijn voor houten ondergronden. De schroeven zijn ook nog van een laagje fosfaat voorzien en lekker dik. Dat stelt je in staat om alle gipsplaten stevig op een houten ondergrond op te hangen.

Beste korte gipsplaatschroeven – Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm

Wil je graag nieuwe gipsplaatschroeven kopen? Dan zijn er meerdere facetten waar je goed op moet letten. Eén van deze facetten is de lengte van de schroeven. Heb je voor je klus de kortst mogelijke schroeven nodig? Dan kies je het beste voor de Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste korte gipsplaatschroeven zijn. Dit is te danken aan de lengte van de schroeven, maar ook aan de algehele samenstelling. De schroeven zijn namelijk kort, maar tegelijkertijd ook vrij dik. Die combinatie zorgt voor de nodige voordelen.

De lengte van deze schroeven is 19 mm. Dit houdt in dat ze nog eens 6 mm korter zijn dan bovenstaande varianten. Dit merk je overduidelijk tijdens het schroeven, maar dit zorgt er ook voor dat deze schroeven niet voor alle klussen geschikt zijn.

Wat dan wel weer subliem is, is de dikte. Het merk Kelfort heeft gekozen voor een diameter van 3,9 mm. Deze schroeven zijn hiermee net zo dik als bovenstaande variant, waardoor de schroeven in staat zijn om gipsplaten stevig te laten hangen.

Daarbij moet je wel rekening met de mogelijkheden van deze schroef houden. Het merk Kelfort geeft namelijk aan dat deze schroeven voornamelijk voor fermacell geschikt zijn. Dit is een unieke materiaalsoort dat onder meer van gips vervaardigd zijn. Je kunt deze schroeven echter ook voor ‘normale’ gipsplaten gebruiken.

De kwaliteit van deze schroeven is prima te noemen. Dit komt onder meer doordat deze schroeven van een dikke laag fosfaat voorzien zijn. De schroeven zijn hierdoor nog robuuster en nog beter bestand tegen externe factoren. Zo is het niet mogelijk dat er roest op deze schroeven ontstaat. Ideaal, wat ons betreft.

Wat wij ook ideaal vinden, is het prijskaartje. Voor de Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm betaal je slechts 17,95 euro. Voor dit bedrag krijg je maar liefst 1000 schroeven geleverd. Mede hierdoor is de prijs-kwaliteitsverhouding subliem.

Wel moet je rekening met de levering houden. Deze schroeven krijg je namelijk niet op een band of rol geleverd. Het is hierdoor lastiger om een grote hoeveelheid schroeven snel op een gipsplaat te schroeven.

Niet op een rol of band geleverd.

Voordelen
 • Lengte van 19 mm
 • Diameter van 39 mm
 • Ook voor fermacell geschikt
 • Van een laagje fosfaat voorzien
 • Sublieme prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet op een rol of band geleverd
 • Niet voor alle klussen geschikt
Conclusie

De Kelfort Fermacellschroeven - 3,9 x 19 mm zijn de beste korte gipsplaatschroeven. Deze schroeven zijn slechts 19 mm lang, waardoor ze in bepaalde situaties goed van pas komen. Dat betekent echter ook dat je deze schroeven niet in alle situaties kunt gebruiken. De schroeven worden in een verpakking van 1000 stuks geleverd en hebben een diameter van 3,9 mm.

Beste lange gipsplaatschroeven – Ivana gipsplaatschroeven op band

Hierboven heb je al kennis kunnen maken met de beste korte gipsplaatschroeven. Ben je echter juist op zoek naar de beste lange gipsplaatschroeven? Dan raden wij je van harte deze Ivana gipsplaatschroeven op band aan.

Deze gipsplaatschroeven vormen volgens ons de beste lange gipsplaatschroeven. Dit is te danken aan de lengte van de schroeven, maar ook aan de algehele samenstelling. In deze korte review vertellen we je hier graag iets meer over.

Allereerst kunnen we het volgende stellen: deze schroeven zijn 35 mm lang. Ze zijn hiermee fors langer dan de twee hierboven besproken gipsplaatschroeven. Doordat de schroeven 35 mm lang zijn, kun je ze voor veel klussen inzetten. Daarbij speelt ook de diameter een belangrijke rol. Door de diameter van 3,9 mm zijn deze schroeven zeer stevig te noemen.

Het merk Ivana heeft deze schroeven van een grove draad voorzien. Dit betekent dat je deze gipsplaatschroeven het beste voor houten ondergronden kunt gebruiken. Dit doe je overigens op een super handige manier, aangezien deze schroeven op een band geleverd worden. Met het bandschroefmechanisme van je schroefmachine geniet je hierdoor van een razendsnelle ophanging van gipsplaten.

Dat komt ook doordat het in totaal om 1000 stuks gaat. Je kunt hierdoor een flinke tijd vooruit met deze schroeven. En hiermee de nodige gipsplaten ophangen. Wat wij hierbij ook subliem vinden, is het prijskaartje. Voor deze set van 1000 lange gipsplaatschroeven betaal je nog geen 30 euro. En je krijgt dan ook nog eens deze schroeven op band geleverd.

Wel moet je rekening met de toepassingen houden. Deze schroeven zijn bijvoorbeeld niet voor dunne houten ondergronden geschikt. Als de ondergrond te dun is, komen de schroeven aan de andere kant er weer uit. Daarnaast zijn deze schroeven dus alléén geschikt voor houten ondergronden. Je kunt deze schroeven absoluut niet gebruiken op een metalen ondergrond.

Over de kwaliteit zijn wij erg te spreken. Dit is onder meer te danken aan het laagje fosfaat. Dit materiaal maakt de schroeven nog robuuster en ook bestand tegen roest. Daarnaast hebben deze schroeven een 96 uur durende zoutsproeitest doorstaan. Ook dat is veelzeggend voor de kwaliteit.

Deze schroeven zijn niet in alle situaties te gebruiken.

Voordelen
 • Lengte van 35 mm
 • Diameter van 3,9 mm
 • Op een band geleverd
 • Voor houten ondergronden
 • 1000 stuks
 • Betaalbaar
Nadelen
 • Niet in alle situaties te gebruiken
Conclusie

De Ivana gipsplaatschroeven op band zijn de beste lange gipsplaatschroeven. De lengte van 35 mm is prima, evenals de diameter van 3,9 mm. Daarbij is het ook super handig dat je deze schroeven op een band geleverd krijgt. Om het nog mooier te maken, bestaat deze et ook nog uit 1000 stuks. Je zet dus voldoende gipsplaten vast met deze gipsplaatschroeven.

Beste goedkope gipsplaatschroeven – Kelfort Snelbouwschroeven

Heb je interesse om nieuwe gipsplaatschroeven aan te schaffen? Heb je alleen niet het idee dat je 1000 stuks nodig hebt? Dan kun je uit niet al te veel varianten kiezen. De meeste gipsplaatschroeven worden namelijk in een verpakking van 1000 stuks geleverd.

Betaal je het liefste daarom zo min mogelijk geld? Dan raden wij je van harte de Kelfort Snelbouwschroeven aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste goedkope gipsplaatschroeven zijn. Voor deze set van 1000 stuks betaal je slechts 19 euro!

De samenstelling van deze schroeven is ook prima te noemen. Zo hebben de schroeven een totale lengte van 30 mm per stuk. Door deze schroeflengte kun je ze voor de nodige werkzaamheden gebruiken. Ook is het ideaal dat de schroefdiameter 3,9 mm is. De schroeven zijn hierdoor lekker stevig.

Deze schroeven zijn van een dikke laag fosfaat voorzien. Deze laag voorkomt onder meer het roesten van deze schroeven. Concreet betekent dit dat je jarenlang van deze stevige gipsplaatschroeven geniet.

Kies je voor de aanschaf van deze gipsplaatschroeven? Dan krijg je de schroeven in een verpakking van 1000 stuks geleverd. Dat is op zich prima, maar de exacte levering is niet super handig. Je krijgt de schroeven los geleverd, waardoor je geen gebruik van het bandschroefmechanisme van je schroefmachine kunt maken.

Jammer genoeg is het ons niet helemaal duidelijk geworden wat voor schroeven dit zijn. Wij weten hierdoor niet of de schroeven geschikt zijn voor metalen- of houten ondergronden.

Deze schroeven worden los geleverd en niet op een band/rol.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Set van 1000 stuks
 • Diameter van 3,9 mm
 • Lengte van 35 mm
 • Van een dikke laag fosfaat voorzien
Nadelen
 • Niet op een band geleverd
Conclusie

De Kelfort Snelbouwschroeven zijn de beste goedkope gipsplaatschroeven. Voor deze set betaal je slechts 19 euro, terwijl je maar liefst 1000 stuks geleverd krijgt. Door de afmetingen zijn deze schroeven ook nog eens voor de meeste klussen geschikt. Al met al zijn deze goedkope schroeven een ware aanrader.

Koopgids

Welke van de hierboven besproken gipsplaatschroeven spreekt je het meeste aan? Grote kans dat je niet direct antwoord op deze vraag kunt geven. Het aanbod is namelijk vrij divers, terwijl dit ook geen alledaagse aankoop is.

Wij helpen je graag een handje met deze aankoop. Dit doen we door de belangrijkste aandachtspunten in dit artikel te bespreken.

Soort draad

Ten eerste is het heel belangrijk om naar het soort draad te kijken:

 • Grove draad: de gipsplaatschroeven met grove draad zijn geschikt voor houten ondergronden.
 • Fijne draad: de gipsplaatschroeven met fijne draad zijn geschikt voor metalen ondergronden.

Bepaal daarom op welke ondergrond je de gipsplaten wilt bevestigen. Als je dat weet, kun je bepalen welk soort draad de schroeven moeten hebben.

Gewenste gebruik schroefmachine gipsplaat

Lengte & diameter

Ten tweede moet je goed naar de lengte kijken. Heb je voldoende aan gipsplaatschroeven van 19 mm lang? Of heb je gipsplaatschroeven nodig die bijvoorbeeld 35 mm of 40 mm lang zijn? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos, dus stem ook dit goed af op het gewenste gebruik.

Daarnaast moet je goed naar de diameter kijken. Wij raden je met name de schroeven met een diameter van 3,9 mm aan. Deze schroeven komen in de meeste situaties goed van pas.

Aantal stuks & levering                                     

Ten derde moet je goed naar het aantal gipsplaatschroeven kijken. In nagenoeg alle gevallen kun je de schroeven alleen in een set van 1000 stuks kopen. Dat is op zich prima, maar je moet wel goed naar de levering kijken:

 • Los: je kunt de gipsplaatschroeven los in een doosje geleverd krijgt.
 • Op band: als je de gipsplaatschroeven op een band geleverd krijgt, kun je gebruik maken van het bandschroefmechanisme van je schroefmachine. Met dit mechanisme kun je deze schroeven nóg sneller vastschroeven.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot moet je goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken. Wij adviseren je hierbij vooral om voor schroeven van een goed merk te gaan. Kelfort, Senco en Ivana zijn hier goede voorbeelden van.

Kies daarnaast altijd voor schroeven die van een laag fosfaat voorzien zijn. Met dit laagje geniet je simpelweg van veel wenselijke voordelen.

Slotwoord

Met gipsplaatschroeven ben je in staat om gipsplaten stevig vast te hangen. Dat doe je wat ons betreft het beste met bovenstaande gipsplaatschroeven. Bekijk deze schroeven op je gemakje en maak voor jezelf de juiste keuze. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze partner. Wij wensen je graag veel succes en klusplezier met je nieuwe gipsplaatschroeven!

Tresna.nl
Logo