DeWalt DCD777S2T-QW Review

Bij het zoeken naar een nieuwe boormachine is de kans groot dat je bij de DeWalt DCD777S2T-QW uit gaat komen. Deze boormachine gaat door het leven als een accu boor-/schroefmachine en is onwijs populair te noemen. Maar, wat zijn nou de belangrijkste voordelen van deze boor- en schroefmachine? Heeft deze boor- en schroefmachine ook nog nadelen? En welke alternatieven zijn er voor dit elektrische gereedschap te vinden?

Ben je benieuwd of de DeWalt DCD777S2T-QW de beste keuze voor jou is? En wil je weten wat de belangrijkste voor- en nadelen van de machine zijn? In deze DeWalt DCD777S2T-QW review hebben wij alle relevante informatie omtrent deze boor-en schroefmachine voor jou op een rijtje gezet. Na het lezen van deze review kan je voor jezelf bepalen of dit apparaat voor jou op het lijf geschreven is.

DeWalt DCD777S2T-QW

De voordelen van de DeWalt DCD777S2T-QW

Zoals we hierboven reeds zeiden, is de DeWalt DCD777S2T-QW een onwijs populair apparaat. De boor- en schroefmachine kan op veel positieve recensies rekenen en dat is uiteraard niet zonder reden. In onze ogen brengt deze boor- en schroefmachine de volgende zwaarwegende voordelen met zich mee:

 • Uitgebreide set
 • Geschikt voor meerdere doeleinden
 • Perfecte bediening
 • Hoog maximaal koppel
 • Licht van gewicht
 • Multifunctionele accu

Uitgebreide set

Als je voor deze boor- en schroefmachine kiest, krijg je behoorlijk wat accessoires meegeleverd. Dit totale aanbod van accessoires zorgt ervoor dat we het met recht kunnen bombarderen tot een uitgebreide set. Bij aanschaf krijg je namelijk de volgende accessoires standaard meegeleverd:

 • De DeWalt DCD777S2T boor- en schroefmachine
 • 2x 18 volt 1,5 Ah Li-ion accu
 • Acculader
 • TSTAK koffer

Onder meer vanwege de meegeleverde koffer is het een onwijs uitgebreide set. De meegeleverde acculader zorgt er bovendien voor dat je de accu’s altijd op een snelle en veilige manier op kunt laden. Doordat je maar liefst 2 accu’s meegeleverd krijgt, hoef je ook nooit te wachten om verder te gaan met een boor- of schroefklus.

Deze uitgebreide set zorgt er simpelweg voor dat je op een zeer plezierige manier gebruik kunt maken van het apparaat. Als je klaar met de werkzaamheden bent, ruim je de boormachine en alle accessoires veilig op in de TSTAK koffer. Deze koffer is stapelbaar, waardoor je ‘m op meerdere plekken ongetwijfeld makkelijk op kunt bergen. Bijkomend voordeel is dat je op deze manier de boormachine kunt ‘verbergen’ voor je kinderen. Je wilt immers niet dat jouw kinderen door huis rond gaan lopen met een krachtige accuboormachine in de handen. Maak dus te allen tijde gebruik van de meegeleverde koffer en verhoog daarmee het gebruiksgemak en de veiligheid.

 Wil je de accu’s opladen? Dan moet je volgens DeWalt rekening houden met een oplaadtijd van zo’n 90 minuten. Van meerdere gebruikers hebben wij echter vernomen dat dit aan de lange kant is. Bij sommige gebruikers was de accu al binnen 40 minuten volledig opgeladen. Binnen 40 minuten een volledig volle accu krijgen; dat maak je niet bij veel merken mee

Geschikt voor meerdere doeleinden

Als doe-het-zelver ben je ongetwijfeld met uiteenlopende klussen bezig. Bij uiteenlopende klussen heb je ongetwijfeld ook te maken met verschillende materialen. Een absoluut voordeel van deze boormachine is dat je moeiteloos door verschillende materialen heen kunt boren.

Volgens opgave van de fabrikant, DeWalt, is het met deze machine mogelijk om de volgende werkzaamheden uit te voeren:

 • Boren in gips
 • Boren in zacht steen
 • Boren in hout
 • Boren in metaal
 • Schroeven
DeWalt DCD777S2T-QW review

Door deze uitgebreide lijst met mogelijkheden kan je deze boormachine simpelweg op veel manieren gebruiken. Bij allerlei klussen komt deze boormachine tot zijn recht, waardoor je hem ongetwijfeld bovengemiddeld vaak gaat gebruiken. Bijkomend voordeel is dat je niet meerdere apparaten aan hoeft te schaffen, maar dat je met alleen deze boormachine al meerdere werkzaamheden uit kunt voeren.

Het mag duidelijk zijn dat je met deze boormachine dus óók kunt schroeven. Even een plankje vastmaken, even een schroef losdraaien of even een schroef stevig vast draaien; met behulp van de DeWalt DCD777S2T-QW behoort dat stuk voor stuk tot de mogelijkheden. Ook dat draagt bij aan het feit dat deze boormachine voor meerdere doeleinden uiterst geschikt is.

Perfecte bediening

Als je met een boormachine aan de slag gaat, is het van belang dat je altijd de optimale controle weet te behouden. Dat is onder meer vanwege het ergonomisch handvat absoluut mogelijk bij deze boormachine. De machine houdt simpelweg onwijs prettig vast en zorgt voor een perfecte bediening. Dat is echter niet de enige reden waarom dit in onze ogen een zwaarwegend voordeel is.

Nee, de perfecte bediening wordt ook verkregen door het automatische toerental. Om dit nader uit te leggen, moeten we naar de motor kijken. Als je een boormachine gebruikt, zet je daarbij een bepaalde kracht. Deze kracht wordt geleverd door de motor en gaat altijd gepaard met een toerental. Als je continue het juiste toerental weet te gebruiken, levert de machine ook continue de juiste kracht af.

Bij dit apparaat heb je géén omkijken naar het toerental; dat toerental wordt namelijk automatisch geregeld door het apparaat. Het toerental past zich op een slimme manier aan de werkzaamheden, zodat jij altijd de optimale controle over de machine weet te behouden. Dat draagt in onze ogen ook absoluut bij aan de perfecte bediening.

Ook willen we de verlichting van deze machine nog aanstippen. Het apparaat heeft een ingebouwd lampje, waarmee je de werkzaamheden perfect kunt verlichten. Ook dat draagt in onze ogen absoluut bij aan de perfecte bediening. Dankzij dit lampje heb je simpelweg altijd het juiste zicht op de werkzaamheden, waardoor je op een zeer prettige en snelle manier kunt werken.

Hoog maximaal koppel

Hierboven hebben we reeds aangegeven dat je met deze machine meerdere werkzaamheden uit kunt voeren. Daarbij viel het op dat je met deze machine door meerdere materialen heen kunt boren. Denk daarbij aan gips, aan zacht steen, aan metaal en aan hout. Hoe komt het dat deze machine daartoe in staat is? Dat is te danken aan het hoge maximale koppel.

Deze machine heeft een maximaal koppel van maar liefst 65 Nm. Dit betekent dat de machine behoorlijk veel kracht op kan brengen, waardoor je ook zware boorwerkzaamheden uit kunt voeren.

Perfecte bediening Als je met een boormachine aan de slag gaat, is het van belang dat je altijd de optimale controle weet te behouden. Dat is onder meer vanwege het ergonomisch handvat absoluut mogelijk bij deze boormachine. De machine houdt simpelweg onwijs prettig vast en zorgt voor een perfecte bediening. Dat is echter niet de enige reden waarom dit in onze ogen een zwaarwegend voordeel is. Nee, de perfecte bediening wordt ook verkregen door het automatische toerental. Om dit nader uit te leggen, moeten we naar de motor kijken. Als je een boormachine gebruikt, zet je daarbij een bepaalde kracht. Deze kracht wordt geleverd door de motor en gaat altijd gepaard met een toerental. Als je continue het juiste toerental weet te gebruiken, levert de machine ook continue de juiste kracht af.  Bij dit apparaat heb je géén omkijken naar het toerental; dat toerental wordt namelijk automatisch geregeld door het apparaat. Het toerental past zich op een slimme manier aan de werkzaamheden, zodat jij altijd de optimale controle over de machine weet te behouden. Dat draagt in onze ogen ook absoluut bij aan de perfecte bediening. Ook willen we de verlichting van deze machine nog aanstippen. Het apparaat heeft een ingebouwd lampje, waarmee je de werkzaamheden perfect kunt verlichten. Ook dat draagt in onze ogen absoluut bij aan de perfecte bediening. Dankzij dit lampje heb je simpelweg altijd het juiste zicht op de werkzaamheden, waardoor je op een zeer prettige en snelle manier kunt werken.

Dit hoge maximale koppel gaat overigens gepaard met een boorcapaciteit van 30 millimeter in hout. In metaal kan je tot 13 millimeter boren en ook in zacht staan boor je moeiteloos tot 13 mm.

Zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen, maakt de machine daarbij gebruik van het beste toerental. Dat gaat eigenlijk hand in hand met de verschillende koppelstanden van dit apparaat. De DeWalt DCD777S2T-QW heeft namelijk 16 verschillende koppelstanden, waardoor de machine continue de juiste hoeveelheid koppel kan leveren. Het boren en schroeven gaat daardoor een stuk makkelijker en efficiënter.

Ook het schroeven gaat namelijk bijzonder makkelijk dankzij het hoge maximale koppel. Je kunt simpelweg veel kracht zetten en kunt daardoor vastzittende schroeven moeiteloos los draaien. Uiteraard is het ook mogelijk om schroeven bijzonder strak vast te schroeven. Je hebt simpelweg altijd voldoende power/koppel tot je beschikking met deze boor- en schroefmachine!

Licht van gewicht

Eerder in deze DeWalt DCD777S2T-QW review hebben we opgemerkt dat de machine een perfecte bediening heeft. Die perfecte bediening komt niet alleen tot stand dankzij enkele handige functies, maar ook door het compacte formaat van deze machine.

DeWalt heeft deze machine bewust compact vormgegeven, zodat je óók lastige hoekjes en gaatjes kunt bereiken. Het bijkomende voordeel hiervan is dat de machine behoorlijk weinig weegt. Met een gewicht van 1,5 kilogram, inclusief de accu, heb je eigenlijk nergens over te klagen. Dit lage gewicht zorgt er namelijk voor dat je moeiteloos langdurig achtereen gesloten met deze boormachine aan de slag kunt gaan.

In het verlengde van het minieme gewicht heeft deze machine dus ook compacte afmetingen. Dit zorgt er voor dat óók mensen met kleinere handen de machine prima vast kunnen houden. Door een ingenieuze en ergonomisch vormgegeven handgreep is het bovendien voor mensen met grote(re) handen ook een fluitje van een cent om de machine te bedienen.

Al met al hebben we louter positieve woorden over voor de bediening en het gewicht van deze boormachine. Met een gewicht van slechts 1,5 kilogram heb je simpelweg helemaal niks te klagen.

Multifunctionele accu

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, krijg je bij aanschaf standaard twee accu’s meegeleverd. Dit zijn zogeheten 18 volt 1,5 Ah Li-ion accu’s. Het voordeel van deze accu’s is dat je ze ook voor andere apparaten van DeWalt kunt gebruiken. De accu’s zijn namelijk compatibel voor alle apparaten van DeWalt die hetzelfde accuplatform gebruiken.

Wat is hier nou het voordeel van? Nou, dat je dus op een multifunctionele manier van deze accu gebruik kunt maken. Heb je recent een ander apparaat van DeWalt gekocht? Dan is de kans groot dat je de accu’s van deze boor- en schroefmachine óók voor dat apparaat kunt gebruiken.

Bij aanschaf krijg je ook nog een acculader meegeleverd. Deze acculader laadt in maximaal 90 minuten een accu weer volledig op. De ervaring leert echter dat de 90 minuten behoorlijk ruim genomen is. Over het algemeen is de accu binnen 30 tot 50 minuten volledig opgeladen. Hoe ideaal is dat? Vervolgens kan je de accu dus óók in andere DeWalt apparaten met hetzelfde accuplatform gebruiken.

Voor meer informatie over deze machine en bijbehorende voordelen verwijzen we je graag naar de volgende video:

De nadelen van de DeWalt DCD777S2T-QW

Uit bovenstaande voordelen blijkt dat deze machine om meerdere redenen uitermate interessant is. Desondanks is bij onze strenge keuring toch gebleken dat óók deze machine enkele nadelen kent. Om jou zo uitgebreid mogelijk te kunnen informeren, hebben wij die nadelen hieronder in het kort opgesomd:

 • Geen klopfunctie aanwezig
 • Geen bitjes en/of boortjes meegeleverd
 • Vervelend geluid

Geen klopfunctie aanwezig

Bij relatief veel schroef- en boormachines zie je een klopfunctie terugkomen. Met een dergelijke klopfunctie is de machine in staat om nóg meer kracht te leveren, waardoor je ook door bijvoorbeeld tegels of baksteen heen kunt boren. Dat is helaas niet mogelijk bij deze variant van DeWalt.

De DeWalt DCD777S2T-QW heeft simpelweg geen klopfunctie, waardoor het niet mogelijk is om door dikke en sterke materialen heen te boren. Als de machine deze functie wél zou hebben, zou je de machine dus voor nóg meer doeleinden kunnen gebruiken.

In onze ogen is dit eigenlijk het belangrijkste nadeel van deze machine. Dankzij het hoge maximale koppel kan je relatief zwaar werk uitvoeren, maar boren door tegels en/of baksteen behoort dus helaas níet tot de mogelijkheden.

Geen bitjes en/of boortjes meegeleverd

Als je gaat boren, heb je daar bitjes en/of boortjes voor nodig. Als je de DeWalt DCD777S2T-QW aanschaft, worden deze bitjes en boortjes helaas niet standaard meegeleverd. Bovenop de initiële aanschafprijs moet je dus rekening houden met een extra investering voor deze bitjes en boortjes.

Wil je nou heel graag wél deze schroefboormachine met bitjes aanschaffen? Dan kan je ervoor kiezen om de machine in combinatie met een 32-delige bitset aan te schaffen. Dankzij deze 32-delige bitset kan je direct met veel plezier met deze schroefboormachine aan de slag gaan.

DeWalt DCD777S2T-QW review nadelen

Als je deze machine aan gaat schaffen, moet je dus absoluut goed rekening houden met de bitjes en boortjes. Deze worden niet standaard meegeleverd, waardoor je op zoek naar een alternatieve methode moet gaan om die bitjes en boortjes alsnog te verkrijgen. Houd daarbij rekening met kosten die bovenop de initiële aanschafprijs van de boormachine komen.

Vervelend geluid

Op het moment dat je met deze schroefboormachine aan de slag gaat, brengt dat een bepaald geluid met zich mee. Dat geluid is op zich niet al te luid, maar het is soms wel een behoorlijk vervelend geluid. Het is ons niet gelukt om dit geluid exact te plaatsen, maar we merken wel dat ook andere gebruikers dit opgemerkt hebben.b

Het geluid kan het beste getypeerd worden als een hoog en schel geluid. Een geluid dat tot diep in je oren binnendringt en daar ook nog een tijdje blijft hangen. Mocht je van de DeWalt DCD777S2T-QW gebruik gaan maken, is het advies absoluut om te allen tijde gehoorbescherming te dragen. Daarmee voorkom je op een simpele manier dat je last van dit nadeel gaat krijgen.

Ervaringen van andere kopers

Aangezien de prijs-kwaliteitsverhouding van deze machine dik in orde is, is de machine behoorlijk populair. Deze populariteit heeft er voor gezorgd dat je op het internet behoorlijk wat ervaringen van andere kopers kunt vinden. Wat vindt een gemiddelde gebruiker van de DeWalt DCD777S2T-QW? Nou, de ervaringen zijn over het algemeen onwijs positief te noemen.

Bij onze partner Coolblue zijn maar liefst 170 beoordelingen gelaten. Uit deze 170 beoordelingen is een gemiddelde score van maar liefst een 9,5 naar voren gekomen. Op een schaal van 10 is dat een uitermate indrukwekkend cijfer. In onze ogen staat dat cijfer dan ook symbool voor dit onwijs prettige apparaat.

DeWalt DCD777S2T-QW ervaringen

Wat valt er op bij deze beoordelingen? Zoals gezegd zijn de beoordelingen onwijs positief, maar daarbij valt op dat veel ervaringen verschillende voordelen aanstippen. Om dit verder te verduidelijken, hebben wij enkele beoordelingen er tussen uitgepikt:

 • Superfijne accuboor
 • Top ding
 • Goed stuk gereedschap!
 • Nr1. Boormachine voor de regelmatige klusser
 • Fijne machine om mee te werken
 • Kwaliteitsgereedschap, had ik al jaren eerder moeten kopen
 • Ligt goed in de hand en heeft veel power
 • Fijne krachtige en doordachte boormachine
 • Goed product, waar voor het geld
 • Prima krachtpatser
 • Een absolute aanrader

Bij onze partner Coolblue valt bovendien op dat er géén overdreven negatieve beoordelingen zijn. De beoordeling met het laagste cijfer is een 7,2; die koper heeft met name klachten over de meegeleverde koffer. In onze ogen toont dit absoluut aan dat we met een onwijs goede en prettige boormachine te maken hebben.

Het product kopen

Heeft deze DeWalt DCD777S2T-QW review jou weten te overtuigen om dit apparaat te gaan kopen? Dan wil je het apparaat uiteraard tegen de laagste prijs en meest mogelijke voorwaarden aanschaffen. Klik hieronder op de linkjes om de prijzen bij onze partners te bekijken:

Alternatieven

Voldoet de DeWalt DCD777S2T-QW op de meeste punten aan jouw voorkeuren? Heb je desondanks toch nog twijfel over de aanschaf van deze machine? Dan is het goed om naar mogelijke alternatieven van de DeWalt DCD777S2T-QW te kijken. Om jou hier een handje bij te helpen, hebben wij twee mogelijke alternatieven voor jou op een rijtje gezet:

Bosch PSB 1800 Li-2 systeembox

Deze boormachine is grotendeels te vergelijken met de DeWalt DCD777S2T-QW. Een belangrijk verschil is echter terug te vinden in de meegeleverde accessoires; bij deze variant van Bosch krijg je meer accessoires meegeleverd. Aan de andere kant heeft deze variant een mindere accu, waardoor je de accu vaker op moet laden. Voordeel van de Bosch PSB 1800 Li-2 systeembox is in ieder geval ook dat de aanschafprijs een stukje lager ligt en dat de machine nóg minder weegt (slechts 1,1 kilogram).

Metabo SB 18 L Mobile

Ook deze variant van het merk Metabo is een prima alternatief voor de DeWalt DCD777S2T-QW. Deze machine heeft bijvoorbeeld een klopfunctie, wordt ook met 2 accu’s geleverd en weegt ook slechts 1,6 kilogram. Belangrijk nadeel van deze variant is echter dat de aanschafprijs hoger ligt. Daarnaast ligt de maximale boorcapaciteit onder het niveau van de variant van DeWalt en is het maximale koppel ook minder. Voor liefhebbers van Metabo is dit in ieder geval een prima alternatief voor de variant van DeWalt.

Tresna.nl
Logo