Beste gipsplaat schroefmachine

Ben je tijdens je klussen regelmatig met gipsplaten in de weer? Dan hoeven wij je niet meer uit te leggen dat je hier een speciale schroefmachine voor nodig hebt. Met een normale schroefmachine ben je simpelweg veel langer bezig. Maar, wat is dan de beste gipsplaat schroefmachine die je op dit moment kunt kopen? Wij raden je graag één van onderstaande vijf varianten aan:

Onze top 5 gipsplaat schroefmachines

Afbeelding

Product


DeWalt DCF620P2K

Onze beste koop!

DeWalt DCF620P2K

Beste koop gipsplaat schroefmachine

of

Makita DFS250Y1J

Makita DFS250Y1J

Beste gipsplaat schroefmachine met lange accuduur

of

Dewalt DCF622P2

DeWalt DCF622P2

Beste krachtige gipsplaat schroefmachine

of

Milwaukee M18 FSGC-202X

Milwaukee M18 FSGC-202X

Beste gipsplaat schroefmachine voor professionals

of

Bosch GTB 12V-11 TE

Bosch GTB 12V-11 TE

Beste goedkope gipsplaat schroefmachine

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

DeWalt DCF620P2K

Beste koop gipsplaat schroefmachine

DeWalt DCF620P2K

of

Makita DFS250Y1J

Beste gipsplaat schroefmachine met lange accuduur

Makita DFS250Y1J

of

DeWalt DCF622P2

Beste krachtige gipsplaat schroefmachine

Dewalt DCF622P2

of

Milwaukee M18 FSGC-202X

Beste gipsplaat schroefmachine voor professionals

Milwaukee M18 FSGC-202X

of

Bosch GTB 12V-11 TE

Beste goedkope gipsplaat schroefmachine

Bosch GTB 12V-11 TE

of

Voor- en nadelen van een gipsplaat schroefmachine

Tijdens de nodige klussen heb je met gipsplaten te maken. Wanneer je bijvoorbeeld wanden of plafonds afwerkt, heb je met de gipsplaten te maken. Deze gipsplaten moet je aan het plafond of aan de wand vastmaken, maar dit doe je niet zomaar. Nee, hier heb je echt een gipsplaat schroefmachine voor nodig. Deze machines bieden gelukkig de nodige voordelen:

 • Krachtig genoeg voor het vastzetten van gipsplaten. Met één van de beste gipsplaat schroefmachines zet je probleemloos de gipsplaten vast. De machine levert voldoende power om door de gipsplaat heen te komen, terwijl ook het opzetstukje ook speciaal is. Voor het vastzetten van gipsplaten heb je namelijk zogeheten gipsplaatschroeven nodig. Niet alle schroefmachines zijn in staat om die schroeven aan te draaien.
 • Je geniet van onbeperkte bewegingsvrijheid. De vijf hierboven besproken schroefmachines hebben allemaal een gemeenschappelijke kenmerk; ze werken op een accu. Doordat dit draadloze varianten zijn, geniet je van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Overal waar je gipsplaten aan de muur of het plafond vast wilt maken, is dat met de schroefmachine mogelijk.
 • Veelzijdig in te zetten. Kies je voor één van de beste schroefmachines uit deze top 5? Dan is het fijn om te weten dat je deze apparaten ook voor andere zaken in kunt zetten. De machines zijn dusdanig krachtig waardoor je ze bijvoorbeeld ook voor andere materialen in kunt zetten. Daarnaast zijn deze machines voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals geschikt. Mocht je een professional zijn, kun je het beste even verder scrollen naar de vierde review in dit artikel.
 • Van veel handige extra’s voorzien. Kies je voor één van de vijf schroefmachines uit bovenstaande tabel? Dan geniet je van een schroefmachine die over de nodige extra’s beschikt. Met dank aan deze handige extra’s maak je met nog meer plezier gebruik van het apparaat.

Is de aanschaf van een gipsplaat schroefmachine direct aan te raden? Als je per sé gipsplaten vast moet/wilt schroeven, is dat inderdaad het geval. Je moet alleen wel even goed op twee aandachtspunten letten:

 • Meegeleverde accessoires. Zoals hierboven al gesteld, werken alle schroefmachines voor gipsplaten op accu. Dit betekend dat je bij aanschaf heel goed moet kijken of je wel een accu (of meerdere accu’s) meegeleverd krijgt. Tijdens ons onderzoek hebben wij opgemerkt dat dit bij veel apparaten niet het geval is. In dat geval zou je nog los een accu (en oplader) aan moeten schaffen.
 • Relatief duur. Kies je voor een speciale gipsplaat schroefmachine? Dan moet je rekening met een behoorlijke investering houden. Voor een dergelijke machine betaal je al snel een paar honderd euro. De prijsverschillen zijn bovendien behoorlijk fors, waardoor je echt een goede vergelijking voor jezelf moet maken. Met onderstaande reviews helpen wij je hier een handje bij.

Wat is de beste gipsplaat schroefmachine waar je voor kunt kiezen? Wij raden je één van de vijf varianten uit dit artikel aan. Wat daadwerkelijk de beste variant is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Zet daarom je wensen op een rijtje en neem onderstaande reviews door. Aan de hand daarvan kun je snel de beste schroefmachine voor gipsplaten uitkiezen.

Beste gipsplaat schroefmachine – DeWalt DCF620P2K

Heb je oren naar de aanschaf van een gipsplaat schroefmachine? En ga je graag voor het beste van het beste? Dan raden wij je van harte de DeWalt DCF620P2K aan. Deze schroefmachine voor gipsplaten is de beste koop wat ons betreft.

Deze eretitel heeft deze machine onder meer aan de kracht te danken. Deze kracht is te danken aan de koolborstelloze motor, maar ook aan de meegeleverde accu’s. Bij aanschaf krijg je direct twee DCB184 18V 5.0Ah accu’s meegeleverd. Dit stelt je in staat om veel gipsplaatschroeven op één acculading vast te maken. En dit betekent ook dat je niet zelf nog losse accu’s hoeft te kopen.

Met deze machine geniet je van onwijs veel gemak. Dit is onder meer te danken aan de slimme vormgeving. DeWalt omschrijft dit zelf als ‘het meest compacte ontwerp’. Dankzij dit ontwerp is deze schroefmachine ook geschikt om in nauwere ruimtes te gebruiken.

Ook geniet je bij deze machine van een sleutelvrije diepte instelling én een aparte precisie instelling. Dankzij deze instelmogelijkheden schroef je de schroeven altijd tot de juiste diepte in de muur of het plafond.

Het bandschroefmechanisme van de DeWalt DCF620P2K is subliem te noemen. Dankzij dit mechanisme kun je allerlei soorten schroeven op één band schroeven. Je bent hiermee in staat om alle gipsplaten onwijs snel vast te zetten. Heb je dat gedaan? Dan kun je dit mechanisme eenvoudig schoonmaken. Dit komt de levensduur van de machine alleen maar ten goede.

Tijdens het schroeven biedt deze machine nog veel meer voordelen. Zo weegt deze machine slechts 2,1 kilogram. Dankzij dit gewicht behoud je moeiteloos de totale controle over het apparaat. En ook de ergonomische handgreep draagt zijn steentje bij aan de gewenste ergonomie.

Wil je veel schroeven in een gipsplaat ‘schieten’? Dat is mogelijk met de continuschakelaar. Dankzij deze schakelaar kun je het ononderbroken werken voor jezelf mogelijk maken. Overigens kun je ook nog gebruik maken van een neusstuk met traditionele bithouder. Hiermee kun je ook fijn de schroeven schieten in smalle ruimtes.

Verder zijn wij over de brushless motor erg te spreken. Deze motor is krachtig, is duurzaam en gaat zodoende jarenlang mee. Bovendien levert deze motor een toerental van 4400 toeren per minuut, waardoor je oprecht snel alle gipsplaten vast kunt zetten. Moet je dit in het donker doen? Dan komt de geïntegreerde LED verlichting maar al te goed van pas.

Wil je de DeWalt DCF620P2K kopen? Dan geniet je van een interessante prijs-kwaliteitsverhouding, maar dit is wel afhankelijk van een eventuele aanbieding. Zonder aanbieding is dit een vrij prijzige variant, maar gelukkig profiteer je bij onze partner nagenoeg altijd van een interessante korting.

Bij aanschaf krijg je dus ook nog eens veel accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij om de eerder genoemde accu’s, maar ook om een handige opbergkoffer. In deze koffer berg je deze schroefmachine op, maar ook alle andere accessoires. Denk daarbij aan een bandschroefbit, een magnetische bithouder en een kop voor enkelvoudig schroeven.

Waar je wel even rekening mee moet houden, is met de trillingswaarde. Deze machine levert vrij veel trillingen af, waardoor je armen/handen het zwaar te verduren kunnen krijgen. Ook is het advies om altijd gehoorbescherming te dragen. De DeWalt DCF620P2K maakt maximaal 88 dB geluid.

Deze machine maakt nogal veel lawaai; bijna 90 dB.

Voordelen
 • Erg fijn te bedienen
 • Weegt slechts 2,1 kilogram
 • Geweldig bandschroefmechanisme
 • Met alle toebehoren geleverd
 • Geïntegreerde LED werkverlichting
Nadelen
 • Hoge trillingswaarden
 • Maakt veel lawaai
Conclusie

De DeWalt DCF620P2K is de beste koop gipsplaat schroefmachine. Met deze machine is het een koud kunstje om schroeven in een gipsplaat te schroeven. Je geniet hiermee van veel gemak, je geniet van een brute kracht en je geniet van alle benodigde toebehoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld 2 accu’s en een handige opbergkoffer. Al met al een complete, handige en krachtige gipsplaat schroefmachine!

Beste gipsplaat schroefmachine met lange accuduur – Makita DFS250Y1J

Ben je op zoek naar een handige gipsplaat schroefmachine? En gaat jouw voorkeur uit naar een gipsplaat schroefmachine met lange accuduur? Dan raden wij je van harte de Makita DFS250Y1J aan. Deze schroefmachine is om meerdere redenen bijzonder goed bij onze test naar voren gekomen.

Ten eerste zijn wij bijzonder te spreken over de samenstelling van deze machine. Deze schroefmachine beschikt over een fijne handgreep, over een schroefbit en wordt ook nog met een bithouder geleverd. Je bent hiermee in staat om meerdere zaken uit te voeren met deze schroefmachine. Hij is uiterst geschikt voor gipsplaatsen, maar ook voor vezelcement en houten platen.

Gebruik je deze schroefmachine voor gipsplaten? Dan geniet je hoe dan ook van een lange accuduur. Dit is onder meer te danken aan de BL motor. De term BL staat in dit geval voor brushless en dat betekent dat de motor koolborstelloos is. Dit komt de kracht van de motor ten goede, maar dus ook de acculading.

Daarnaast beschikt de Makita DFS250Y1J over de Push Drive Technology. Deze technologie zorgt ervoor dat de motor stopt met draaien zodra de schroef vastgezet is. Zodra de volgende schroef van de strip vastgeschroefd kan worden, zet de motor zichzelf automatisch weer aan. Dit komt de acculading echt onwijs ten goede.

Sowieso vinden wij het erg fijn werken met deze machine. Dit is aan bovengenoemde punten te danken, maar ook aan het gewicht. Als je de normale accu gebruikt, weegt deze machine slechts 1,6 kilogram. Kies je voor een krachtigere accu? Dan weegt de machine maximaal 1,8 kilogram. Het is hierdoor een feestje om deze machine vast te houden.

Tijdens het schroeven geniet je van nog veel meer gemak. Zo is deze schroefmachine in staat om linksom en rechtsom te draaien. Ook beschikt deze machine over ingebouwde verlichting, over een softgrip handgreep en over een diepte-instelling. Dankzij deze instelmogelijkheid behoud je de totale controle over de schroeven die je in de gipsplaten schroeft.

Ook is deze machine van de nodige veiligheidsfeatures voorzien. De elektronische rem spreekt ons direct aan, evenals de accubeveiliging. En deze machine beschikt ook nog over een vastzetknop. Dat is ideaal als je meerdere schroeven achtereen gesloten in de gipsplaat wilt schroeven.

Wat wel jammer is, is dat je slechts een accu meegeleverd krijgt. Wij adviseren je om nog een accu te bestellen, aangezien je daarmee de maximale accuduur verlengt. Overigens krijg je bij aanschaf ook nog een handige koffer en draaghaak meegeleverd. Op het gebied van accessoires scoort de Makita DFS250Y1J dus ook prima.

Het is wel goed om te weten dat deze machine minder krachtig dan bovenstaande variant is. Je doet hierdoor mogelijk iets langer over het schroeven van een gipsplaat. Daarentegen is deze machine wel een stuk betaalbaarder. De adviesprijs van de Makita DFS250Y1J ligt namelijk op slechts 270 euro.

Je krijgt slechts één accu meegeleverd.

Voordelen
 • Met BL motor
 • Unieke Push Drive Technology
 • Miniem gewicht
 • Veel handige extra’s
 • Veilig en handig te gebruiken
Nadelen
 • Slechts één accu
 • Minder krachtig
Conclusie

De Makita DFS250Y1J is de beste gipsplaat schroefmachine met lange accuduur. Deze accuduur is onder meer aan de BL motor en automatische uitschakeling te danken. Niet alleen de accuduur spreekt ons aan, maar eigenlijk de gehele samenstelling. Deze machine weegt erg weinig, is fijn te bedienen en beschikt over veel handige extra’s. Een ware aanrader voor een zachte prijs.

Beste krachtige gipsplaat schroefmachine – DeWalt DCF622P2

Welke eisen stel jij aan je nieuwe gipsplaat schroefmachine? Wil je vooral zoveel mogelijk schroeven in een zo’n kort mogelijke tijd vastschroeven? Dan heb je baat bij een krachtige gipsplaat schroefmachine. In dat geval raden wij je van harte de DeWalt DCF622P2 aan. Deze gipsplaat schroefmachine is volgens onze test de beste krachtige variant.

Dat deze machine zo krachtig is, is te danken aan de sterke koolborstelloze motor. Deze motor is niet alleen onwijs duurzaam, maar geeft ook nog een vermogen van 850 Watt af. Dit vermogen resulteert in een maximaal toerental van 2000 toeren per minuut, waardoor je razendsnel de schroeven in de gipsplaat vastschroeft.

Daarnaast is het fijn dat je deze schroevendraaier voor veel zaken in kunt zetten. De schroefmachine is namelijk geschikt voor schroeven met een diameter tot 6,15 mm. Dit houdt concreet gezegd in dat je deze schroefmachine voor de meeste schroeven kunt gebruiken. Tijdens het schroeven geniet je daarbij van het nodige gemak:

 • Continuschakelaar. Dankzij deze schakelaar hoef je niet continu de knop zelf vast te houden. Met name als je langdurig onafgebroken wilt werken, is dit een groot voordeel.
 • Versaclutch koppelinstelling. Je hoeft maar één keer de gewenste kracht in te stellen, waarna deze machine dit vasthoudt. Dit betekent dat keer op keer de schroeven met het juiste koppel (de juiste) kracht aangezet worden.
 • Erg slim vormgegeven. De DeWalt DCF622P2 weegt inclusief accu ongeveer 2 kilogram en is bijzonder compact vormgegeven. Deze zaken zorgen ervoor dat je met veel plezier alle schroeven vastzet in de gipsplaten.

Bij aanschaf krijg je veel accessoires meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan twee krachtige accu’s, een multilader en een koffer. Het gaat hierbij om twee DCB184 18V 5.0Ah. Als je een beetje thuis in accu bent, weet je dat dit onwijs krachtige accu’s zijn. Dat komt de algehele kracht van de DeWalt DCF622P2 uiteraard ten goede.

Waar je even goed rekening mee moet houden, is met het geluidsniveau. Deze machine produceert zo’n 85 dB geluid, waardoor je altijd gehoorbescherming moet dragen. Daarnaast moet je met een vrij forse aanschafprijs rekening houden. De adviesprijs van deze gipsplaat schroefmachine ligt namelijk rond de 400 euro.

Ben je op zoek naar een schroefmachine waar je jarenlang gebruik van kunt maken? Dan sluit deze DeWalt schroefmachine absoluut op je wensen aan. De motor is duurzaam, de behuizing is duurzaam en de machine is hierdoor jarenlang te gebruiken. Overigens beschikt deze machine ook nog over een riemhaak. Deze riemhaak is voor zowel links- als rechtshandig gebruik geschikt. Erg handig!v

DeWalt DCF622P2 beste

Deze schroefmachine voor gipsplaten is vrij duur; rond de 400 euro.

Voordelen
 • 850 Watt krachtige motor
 • Twee krachtige accu’s
 • Veel handige extra’s
 • Voor de meeste schroeven geschikt
 • Erg compact
Nadelen
 • Vrij duur
 • Maakt veel lawaai
Conclusie

De DeWalt DCF622P2 is naar onze mening de beste krachtige gipsplaat schroefmachine. De motor levert een vermogen van 850 Watt, het maximale toerental ligt erg hoog en de meegeleverde accu’s zijn krachtig. Dit stelt je in staat om alle gipsplaten snel en vakkundig vast te zetten. Tijdens het schroeven geniet je ook nog eens van opvallend veel handige extra’s.

Beste gipsplaat schroefmachine voor professionals – Milwaukee M18 FSGC-202X

Ben je als professional actief? En moet je als professional regelmatig gipsplaten vastzetten? Dan heb je baat bij een goede en krachtige gipsplaat schroefmachine. Of beter gesteld: dan heb je baat bij de Milwaukee M18 FSGC-202X. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste gipsplaat schroefmachine voor professionals is.

Deze machine is op vlakken geschikt voor een professional. Dit is onder meer te danken aan de krachtige POWERSTATE motor. Deze krachtige motor van Milwaukee levert tot 60% meer vermogen en tot een 10 keer langere levensduur. Dit alles resulteert in een maximaal toerental van 4500 toeren per minuut. Dat is oprecht indrukwekkend te noemen.

Deze professionele schroefmachine is bovendien van veel handige extra’s voorzien. Zo beschikt deze machine over een metalen riemclip. Met deze riemclip kun je ‘m makkelijk ophangen, bijvoorbeeld aan je werkbroek. Ook is de machine van een verstevigd opzetstuk voorzien, waardoor de machine bij een val goed bescherm is.

De machine wordt met een afneembaar opzetstuk geleverd. Je kunt ‘m hierdoor zowel met als zonder gebruiken. Het fijne is dat het neusstuk van de machine geheel naar wens in te stellen. Je stelt hiermee nauwkeurig de diepte-instelling in, waardoor je alle schroeven tot de juiste diepte in de gipsplaten schroeft.

Deze gipsplaat schroefmachine wordt met twee REDLITHIUM™ accu’s geleverd. Deze accu’s bieden een geweldige accuduur, hebben een lange levensduur en zijn goed in staat om de kracht over te brengen. Ook deze accu’s zijn reden dat wij dit de beste gipsplaat schroefmachine voor professionals vinden.

Wat wij ook nog graag willen benoemen, is het REDLINK PLUS™ intelligentiesysteem. Dit systeem houdt de machine en accu in de gaten, waardoor de machine altijd optimaal kan functioneren. Ongeacht wat de belasting is, blijven de prestaties van deze schroefmachine constant.

Druk je deze machine tegen de gipsplaat aan? Alleen dan komt de schroefmachine in beweging. Dit is te danken aan de zogeheten AUTO-START™ technologie. Deze technologie zorgt voor een verlenging van de accuduur, aangezien de motor van de machine nooit onnodig draait.

Milwaukee M18 FSGC-202X beste

De Milwaukee M18 FSGC-202X is van veel handige extra’s voorzien. De belangrijkste extra’s zetten we even kort op een rijtje:

 • LED verlichting. Met dank aan deze verlichting kun je de werkplek (en gipsplaat perfect verlichten)
 • Accu indicator. Dankzij deze indicator zie je precies wat de resterende accuwerkduur is.
 • ¼ Hex bithouder. Met dank aan deze bithouder kun je de bits gemakkelijk verwisselen.

Bij aanschaf krijg je dus twee krachtige accu’s geleverd. Daar blijft het niet bij, aangezien je ook nog een oplader en koffer meegeleverd krijgt. In deze koffer ben je in staat om de schroefmachine makkelijk te verplaatsen. En ook nog makkelijk op te bergen.

Wat wel een punt van aandacht is, is het geluidsniveau. Deze machine maakt behoorlijk veel lawaai, waardoor je altijd gehoorbescherming zou dragen. Tijdens het schroeven geniet je overigens wel ultiem van het minieme gewicht van slechts 2,0 kilogram!

Een ander punt van aandacht is het prijskaartje. De adviesprijs van deze Milwaukee M18 FSGC-202X ligt rond de 550 euro, waardoor het de duurste machine uit deze top 5 is. Maar, als professional kun je gelukkig wel nog de BTW terugvorderen. De totale investering valt daarmee lager uit.

Deze machine is vrij prijzig; rond de 550 euro.

Voordelen
 • Onwijs krachtig
 • Duurzame motor & onderdelen
 • Veel handige extra’s
 • Met alle toebehoren geleverd
 • Erg fijn te bedienen
 • Nauwkeurig en snel schroeven
Nadelen
 • Behoorlijk aan de prijs
 • Maakt veel lawaai
Conclusie

De Milwaukee M18 FSGC-202X is de beste gipsplaat schroefmachine voor de professional. Deze machine is krachtig, is fijn te bedienen, is veilig te bedienen en beschikt over veel handige extra’s. Bovendien krijg je alle toebehoren geleverd, waardoor je als professional perfect uit de voeten kunt met deze schroefmachine.

Beste goedkope gipsplaat schroefmachine – Bosch GTB 12V-11 TE

Zie je het niet zitten om een paar honderd euro aan je nieuwe schroefmachine uit te geven? Wil je echter wel graag een schroefmachine hebben voor het vastzetten van gipsplaten? Dan raden wij je van harte de Bosch GTB 12V-11 TE aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste goedkope gipsplaat schroefmachine is.

Laten we maar met de deur in huis vallen: deze schroefmachine is opvallend betaalbaar. De adviesprijs van de Bosch GTB 12V-11 TE ligt namelijk op 175 euro. Wij zien echter dat meerdere van onze partners deze schroefmachine in de korting aanbieden. In veel gevallen betaal je hierdoor net iets meer dan 150 euro.

Voor dit bedrag krijg je wel alleen de machine geleverd. Je krijgt dus géén accu’s en oplader meegeleverd. Het is belangrijk om dit te weten, aangezien je hierdoor altijd met een extra investering rekening moet houden. De accu’s voor een Bosch schroefmachine zijn gelukkig niet overdreven duur.

De samenstelling van deze schroefmachine is subliem. Zo ben je in staat om tot wel 1200 keer te schroeven op één acculading. De machine gaat erg zuinig met de acculading om, terwijl het maximale toerental 3000 toeren per minuut is. Je bent daarmee ook nog in staat om snel de gipsplaten vast te zetten.

Deze machine is ook nog voorzien van de Electronic Power Protection. Dit houdt in dat de levensduur van de motor aanzienlijk verlengd wordt, onder meer door een geweldige motorrem. Je geniet hierdoor jarenlang van deze goedkope schroefmachine voor gipsplaten.

Je kunt met deze machine ook nog nauwkeurig de diepte instellen. Dankzij de diepte-instelling zet je elke schroef tot op de juiste diepte vast in de gipsplaat. Daarbij geniet je ook nog van het minieme gewicht van 0,9 kilogram. Je bent hierdoor in staat om urenlang onafgebroken met deze schroefmachine te schroeven.

Sowieso is de vormgeving van deze machine erg handig. Hij is compact uitgevoerd en hij heeft een opvallend smalle ‘mond’. Dat stelt je in staat om ook in lastigere hoekjes de gipsplaten vast te zetten. Wel moet je rekening houden met de maximale diameter van de schroef; dit is maximaal 3,9 mm. Op dat gebied merk je wel dat dit een schroefmachine voor de doe-het-zelver is. En dus niet voor professionals.

Maar, het is wel een feit dat deze schroefmachine van handige extra’s voorzien is. Wat te denken van het geïntegreerde LED licht? Met dit licht hou je perfect zicht op het te zagen object, ook al is het in de omgeving/ruimte erg donker. Al met al is dit een gipsplaat schroefmachine waar je bijzonder veel kanten mee op kunt.

Deze machine is geschikt voor schroeven met een maximale diameter van 3,9 mm.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Krachtige en duurzame motor
 • Weegt slechts 0,9 kilogram
 • Van de nodige handige extra’s voorzien
 • Gekende Bosch kwaliteit
Nadelen
 • Zonder accu’s en oplader geleverd
 • Niet voor alle schroeven geschikt
Conclusie

De Bosch GTB 12V-11 TE is naar onze mening de beste goedkope schroefmachine voor gipsplaten. Deze schroefmachine kost in veel gevallen net iets meer dan 150 euro, waardoor het een interessante variant is voor de af-en-toe doe-het-zelver. Deze machine is in ieder geval krachtig en beschikt over veel handige extra’s. Houd er wel rekening mee dat je nog los een accu moet kopen.

Koopgids

Wat is de beste gipsplaat schroefmachine die je kunt kopen? Die vraag staat in dit artikel centraal, maar is alleen door jou te beantwoorden. Wij hebben met bovenstaande top 5 in ieder geval een prima opzetje gegeven.

Het is nu aan jou om te bepalen wat de beste schroefmachine voor gipsplaten is. Om dat te bepalen, zou je goed op onderstaande aandachtspunten moeten letten.

Gewenste gebruik

Ten eerste moet je bepalen hoe je de machine wilt gebruiken. Wil je ‘m als doe-het-zelver gebruiken? Dan hoeft de machine niet overdreven krachtig te zijn. Ook is het in dat geval niet nodig dat de accuduur heel lang is.

Wil je de schroefmachine als professional gebruiken? Dan is het uiteraard wel wenselijk dat de machine erg krachtig is. Het is in ieder geval van belang dat je de machine afstemt op het gewenste gebruik. En op jouw situatie.

Gewenste gebruik schroefmachine gipsplaat

Vermogen en schroefmogelijkheden

Ten tweede moet je goed naar het vermogen kijken. Let hierbij op het vermogen van de motor, op het soort motor, op het soort accu en op het maximale toerental.

Daarnaast moet je goed naar de schroefmogelijkheden kijken. Wat is de maximale diameter van de schroef? En in welke platen kun je met de machine uit de voeten?

Let hierbij ook goed op het opzetstuk/neusstuk van de machine. Dit neusstuk is bijvoorbeeld bepalend voor de diepte-instelling en de manier waarop je kunt schroeven.

Accu

Ten derde moet je goed naar de accu kijken. Waarom? Omdat elke gipsplaat schroefmachine op accu werkt. Dit betekent dat je goed na moet gaan of je bij aanschaf een accu meegeleverd krijgt. En dit betekent ook dat je goed naar het soort accu moet kijken.

Ga ook goed na wat de acculading is. Idealiter kun je uiteraard zo lang mogelijk van één acculading genieten. In eigenlijk alle gevalle krijg je gewoon bij aanschaf een oplader meegeleverd, indien je bij aanschaf ook een accu meegeleverd krijgt.

Eigenschappen

Ten vierde is het heel belangrijk om op de eigenschappen van de machine te letten. Let bijvoorbeeld goed op de veiligheid, op de samenstelling en op handige extra’s.

Ook is het aan te raden om goed naar het gewicht van de machine te kijken. Let hierbij ook goed op het ontwerp van de machine. Des te kleiner de machine uitgevoerd is, des te makkelijker je ‘m in lastigere hoekjes kunt gebruiken.

 Wil je weten wat voor handige extra’s er op zo’n machine kunnen zitten? Neem dan bovenstaande reviews door. Daarin hebben we talloze handige extra’s
Eigenschappen gipsplaat schroefmachine

Prijs-kwaliteitsverhouding

Wat is de beste gipsplaat schroefmachine die binnen jouw budget valt? Om dat te bepalen, zou je eerst moeten bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. Als je de machine als professional aanschaft, kun je ongetwijfeld de BTW terugvorderen. Dat scheelt toch weer

Daarnaast is ons advies om altijd voor een variant van een A-merk te gaan. De merken die we in dit artikel hebben besproken, zijn simpelweg in staat om de gewenste kwaliteit en duurzaamheid te leveren.

Slotwoord

Met een gipsplaat schroefmachine zet je gemakkelijk gipsplaten vast. Met een andere soort schroefmachine doe je dit niet, aangezien de machine hiervoor een speciale samenstelling moet hebben. Heb je over bovenstaande vijf varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner(s). Wij wensen je graag veel schroefplezier met je nieuwe gipsplaat schroefmachine.

Tresna.nl
Logo