Bosch boormachine

Een boormachine is één van de gereedschappen die in geen één gereedschapskist kan ontbreken. De toepassingen van een boormachine zijn uitgebreid. Voor een doe-het-zelver is het dan ook aan te raden om te investeren in een goede, betrouwbare en veilige boormachine.

Op het gebied van boormachines zijn er meerdere fabrikanten die de markt leiden. Bosch is één van deze leiders. Wie kent Bosch ondertussen niet? Dit bedrijf is uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van (elektrische) gereedschappen voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals. Bosch boormachine

Daarmee komen we uit op een onderwerp wat we graag nog even aan de aandacht brengen. Bosch heeft twee verschillende lijnen in hun gehele assortiment:

– De groene lijn -> voor de doe-het-zelvers
– De blauwe lijn -> voor de professionals

Als je als je doe-het-zelver op zoek bent naar een boormachine van Bosch, is het aan te raden om je te richten op de groene lijn. De boormachines uit de blauwe lijn zijn allemaal iets geavanceerder en daarmee ook duurder.

[table id=32 /]

Graag helpen we jou op weg met het uitkiezen van een geschikte Bosch boormachine. Wij hebben de beste boormachines van het merk Bosch op een rijtje voor je gezet. Lees hieronder meer over de meest geschikte boormachines!

Bosch Groen

We hebben onderzoek gedaan naar de beste boormachines van Bosch uit de groene lijn. Nogmaals; deze lijn is puur gericht op de doe-het-zelvers. Ben je een doe-het-zelver en ben je op zoek naar een geschikte boormachine? Lees dan hieronder onze aanbevelingen.

Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op de gemiddelde wensen van een doe-het-zelver. Voor een doe-het-zelver is het van belang dat hij een krachtige, betrouwbare en veilige boormachine tot zijn/haar beschikking heeft. De twee onderstaande boormachines uit de groene lijn van Bosch voldoen aan dit wensenlijstje.

Bosch PSB 18 LI-2 – beste Bosch accuboormachine

Ben je op zoek naar een goede, betrouwbare en krachtige boormachine op accu? Kijk dan niet verder dan de Bosch PSB 18 LI-2. Deze boormachine heeft in de afgelopen jaren zijn naam gevestigd.

Bosch PSB 18 LI-2 – beste Bosch accuboormachine

Eén van de grote voordelen van deze accuboormachine is de grote bewegingsvrijheid. Je hebt tenslotte niet te maken met een snoer; nee de boormachine werkt op een accu.

Over de accu gesproken; dit betreft een 18 volt 2,5 Ah Lithium-ion accu. Deze accu is erg innovatief. Zo is het mogelijk om deze accu binnen 60 minuten volledig op te laden. Bij aankoop van deze accuboormachine krijg je twee accu’s meegeleverd. Hoe handig is dat?

Een ander positief punt aan deze accuboormachine is het feit dat je de machine op twee verschillende versnellingen in kan stellen. Versnelling 1 is handig voor bij het schroeven en versnelling 2 is handig voor bij het boren.

Veel gebruikers waarderen ook het minieme gewicht van deze accuboormachine. Inclusief accu weegt dit gereedschap maar 1,5 kg. Dat is uitermate licht voor een dergelijk apparaat.

Het is met deze machine mogelijk om de volgende diameters te boren:

 • In staal; 13 mm diameter
 • In hout; 35 mm diameter
 • In metselwerk; 15 mm diameter

Helaas zijn er ook enkele minpuntjes te benoemen bij deze accuboormachine. Allereerst is de meegeleverde koffer van lage kwaliteit. De koffer sluit soms niet goed en voelt niet heel robuust aan.

Daarnaast kan er, na verloop van tijd, enige vertraging ontstaan bij de aan knop. Dat wil zeggen; als je de boormachine wilt gebruiken, moet je soms even 1 seconde (of langer) wachten voordat de machine pas aanslaat. De ervaring leert dat dit gebeurd als je de accuboormachine langere tijd achter elkaar hebt gebruikt.

Soms vertraging op de aan-knop.
Conclusie:
Deze accuboormachine is uitermate geschikt voor de doe-het-zelver die een robuuste, krachtige en betrouwbare boormachine op accu wil hebben. De batterij is razendsnel opgeladen en je hebt de mogelijkheid om de machine in twee verschillende versnellingen te gebruiken. Helaas is de meegeleverde koffer niet zo denderend.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Krachtig
 • Twee versnellingen te gebruiken
 • Grote bewegingsvrijheid
Nadelen
 • Koffer niet denderend
 • Vertraging op de aan-knop

Bosch Universal Impact 700 incl. accessoire set – Beste Bosch klopboormachine

Heb je interesse in een krachtige en geavanceerde klopboormachine? Laat je oog dan zeker vallen op de Bosch Universal Impact 700. Deze klopboormachine staat bekend om zijn hoge vermogen, compacte ontwerp en handige features. Bosch Universal Impact 700 incl. accessoire set

Allereerst willen we aan stippen dat deze klopboormachine erg krachtig is. De motor levert 700 watt; hierdoor kan je deze klopboormachine voor vele toepassingen gebruiken.

Deze klopboormachine heeft de beschikking over de Bosch Speed-preselection functie. Dit is een functie waarmee je het toerental kan afstemmen. Je kan het toerental op het soort materiaal afstemmen, waardoor je efficiënt te werk kan gaan.

De klopboormachine ligt uitermate fijn in de hand, dankzij het ergonomische ontwerp én de Anti-Slip functie op de handgreep. Hierdoor heb je de optimale controle gedurende de werkzaamheden.

Met deze klopboormachine kan je in vele verschillende soorten materialen boren. Dankzij de krachtige motor kan je in beton een diameter van 14mm boren. In staal kan je een diameter van 12mm verkrijgen en in hout een diameter van 30mm.

De klopboormachine heeft ook nog de beschikking over het zogeheten Press&Lock systeem. Dankzij dit systeem is het gemakkelijk om van gereedschap te wisselen; dit gaat simpelweg met één druk op de daarvoor bestemde knop.

Bosch Universal Impact 700 incl. accessoire set 2

Helaas is deze klopboormachine niet alleen maar pracht en praal. Het snoer van de klopboormachine is bijvoorbeeld maar 2,5 meter. In sommige situaties is dat echt té kort.

Daarnaast wordt de machine met weinig accessoires geleverd. Je krijgt er alleen een extra handgreep en een kunststof koffer bij. Het is daarom ook aan te raden om de accessoire set er bij te nemen. Deze accessoire set kan je simpel bestellen tijdens de aankoop van de Bosch Universal Impact 700. Dankzij deze accessoire set kan je nóg meer uit deze klopboormachine halen.

Te kort snoer.
Conclusie:
Deze klopboormachine is uitermate geschikt voor de doe-het-zelver die een krachtige en geavanceerde klopboormachine wilt. Het Press&Lock systeem en de Anti-Slip functie zijn er handige features. Helaas worden er weinig accessoires meegeleverd en is het snoer erg kort.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Krachtig
 • Ligt perfect in de hand
 • Toerental handmatig instellen
Nadelen
 • Weinig accessoires meegeleverd
 • Snoer is te kort

Bosch boorhamer

Bosch boorhamer;Bosch levert naast bovenstaande accuboormachine en klopboormachines ook nog boorhamers. De boorhamers van Bosch staan ook bekend als erg betrouwbaar, krachtig en hebben een lange levensduur.

Elders op onze website hebben wij daar al een uitgebreid artikel over geschreven. Graag willen we je daarom verwijzen naar de pagina over de Bosch boorhamers.

Bosch Blauw

De hierboven beschreven boormachines waren allemaal boormachines uit de groene lijn. Die machines zijn puur gericht op de doe-het-zelvers. De hieronder benoemde boormachines zijn gericht op de professionals. Deze machines zijn over het algemeen geavanceerder en krachtiger, maar ook duurder.

Professionals hebben dan ook andere wensen in het geval van een boormachine. Professionals dienen hier, in de meeste gevallen, elke dag mee te werken. Het is daarom van belang dat de boormachine veelzijdig is, krachtig is en ook erg fijn in de hand ligt. Wij hebben hieronder de 2 beste boormachines uit de blauwe lijn van Bosch op een rijtje gezet.

Bosch GSR 18 V-LI + GDR 18 V-LI – Beste Bosch accuboormachine + slagschroefmachine set

Ben je als professional zijnde op zoek naar een geschikte boormachine die werkt op accu? De Bosch GSR 18 V-LI is uitermate geschikt, zeker in combinatie met de GDR 18 V-LI slagschroefmachine set. Bosch GSR 18 V-LI + GDR 18 V-LI

Deze combinatie zorgt ervoor dat je een krachtige, betrouwbare en robuuste accuboormachine hebt. De combinatie is derhalve uitermate geschikt voor zwaar boor- en schroefwerk.

Aangezien het een accuboormachine betreft, is het een feit dat je grote bewegingsvrijheid hebt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een snoer dat te kort kan zijn of in de weg kan hangen.
Bij aankoop van deze combinatie krijg je meerdere 18 volt Lithium-ion accu geleverd. Een dergelijke accu kan in 45 minuten weer volledig opgeladen worden; bij aankoop krijg je maar liefst 3 accu’s geleverd.

Bij de accuboormachine heb je de keus uit twee verschillende versnellingen. Je kan de versnelling dus aanpassen op het soort klus dat je uit moet voeren. Stel een hoge versnelling in als je een hoog draaimoment nodig hebt. Stel een lage versnelling in als je veel kracht moet leveren.

De machine is bovendien erg licht te noemen; een gewicht van nog geen 2 kilo, inclusief de accu, is uitermate licht. Ondanks het lichte gewicht heeft de boormachine een krachtig vermogen. Zo kan je maar liefst 35 mm in hout boren.

GDR 18 V-LI

Voor de professional is de ingebouwde verlichting ook uitermate handig. Op die manier kan je ook in donkere hoekjes de klusjes op een professionele manier afronden.

De GDR 18 V-LI slagschroevendraaier is ook uitermate geschikt voor het zware werk. Het maximaal draaimoment is 160Nm; hierdoor kan je schroeven, maar ook bouten en moeren muurvast draaien.

We zijn uitermate positief over deze combinatie, maar helaas is er ook een nadeel. De boormachine heeft geen klopfunctie; hierdoor kan je er niet mee in steen boren.

Geen klopfunctie aanwezig.
Conclusie:
Deze accuboormachine is uitermate geschikt voor de professional die op zoek is naar een zeer krachtige en veelzijdige boormachine. De machine is erg licht en wordt geleverd met maar liefst 3 accu’s. Helaas is er geen klopfunctie aanwezig op de boormachine. In combinatie met de slagschroevendraaier is dit een perfecte combinatie.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Krachtige combinatie
 • Ingebouwde verlichting
 • Licht van gewicht
Nadelen
 • Geen klopfunctie

Bosch Professional GBM 13-2 RE – Beste Bosch klopboormachine

Ook voor een professionele klopboormachine ben je bij Bosch aan het juiste adres. De Bosch Professional GBM 13-2 RE is een zeer krachtige en veelzijdige klopboormachine.

Deze klopboormachine kan gebruikt worden voor het boren in hout, metaal, keramiek en kunststof. Ook kan je het gebruiken voor het uitdraaien van schroeven en het (door)snijden van schroefdaad. Bosch Professional GBM 13-2 RE

De klopboormachine is veelzijdig te gebruiken door andere de 2 verschillende standen en de toerentalinstellingen met stelknop. Je kan dus handmatig het juiste toerental instellen en deze vervolgens instellen als ‘vast’. Op die manier kan je de klussen efficiënt en snel uitvoeren.

We gaven hierboven al aan dat deze machine erg krachtig is. Dat klopt; de motor levert een vermogen van maar liefst 750 watt; hierdoor kan je door allerlei verschillende soorten dikke materialen boren.

Een andere interessante functie is de zogeheten ingebouwde overbelasting koppeling. Deze koppeling zorgt ervoor dat de machine niet té warm kan worden. Je loopt dus nooit risico tijdens je klussen.

Helaas heeft de bovengenoemde overbelasting koppeling ook te maken met een nadeel. Indien deze koppeling ingeschakeld wordt, kan je de machine tijdelijk niet gebruiken. Dat is helaas wel een nadeel.

Een ander nadeel is het feit dat de machine maar liefst 2,5 kilo weegt. Dat is echt aan de zware kant. Als professional kan het gebruik van deze machine dus als pittig ervaren worden.

De machine is erg zwaar.

Conclusie:
Deze klopboormachine is uitermate geschikt voor de professional die een veelzijdige en erg krachtige boormachine wilt hebben. Je kan simpel door allerlei soorten materialen boren en het is ook mogelijk om het toerental handmatig in te stellen. Helaas is de machine wel aan de zware kant.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Veelzijdig
 • Toerental handmatig instellen
 • Krachtig
Nadelen
 • Tijdelijk niet kunnen gebruiken bij oververhitting
 • Te zwaar

Bosch Boorhamer

bosch boorhamer professioneelOok voor de professionals heeft Bosch uitermate geschikte boorhamers op de markt gebracht. Deze boorhamers kan je gebruiken om in uiterst harde materialen, zoals beton, te boren.

Elders op onze website hebben wij daar al een uitgebreid artikel over geschreven. Graag willen we je daarom verwijzen naar de boorhamers van Bosch pagina.
Op deze pagina kan je tevens onze aanbevelingen vinden voor boorhamers van Bosch voor professionals; uit de blauwe lijn dus.

Bosch

Bosch staat te boek als één van de grootste en beste leveranciers van (elektrische) gereedschappen. Het assortiment is ongekend groot geworden in de loop der jaren. Voor nagenoeg alle soorten gereedschappen ben je bij Bosch aan het juiste adres.

Bosch logo

Bosch heeft er bewust voor gekozen om zich op zowel doe-het-zelvers als op professionals te richten. Dat werpt zijn vruchten af; voor beide doelgroepen zijn er uitermate geschikte, betrouwbare en krachtige (elektrische) gereedschappen te vinden. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn ook de boormachines van Bosch uitermate ideaal.

Al sinds 1886 bestaat het bedrijf Bosch; momenteel is het met ruim 300.000 werknemers een gigantisch groot bedrijf. De omzet van het bedrijf lag in 2017 op 78,1 miljard euro. Deze omzet wordt behaald uit de volgende divisies: automobieltechnologie, industriële technologie, consumentenproducten, energie- en bouwtechnologie.
Hedendaags is Bosch één van de voorlopers op het gebied van (elektrische) gereedschappen. Profiteer daar ook van en koop één van bovenstaande boormachines van Bosch!

Tresna.nl
Logo