Beste verzinkboor

Als doe-het-zelver kom je voor allerlei uitdagende klussen te staan. Doordat deze klussen zo gevarieerd zijn, heb je meerdere soorten (elektrische) gereedschappen én accessoires nodig. Heb je bijvoorbeeld al een boormachine in huis? Dan heb je ook meerdere accessoires en boortjes nodig, waaronder een spiraalboor en een verzinkboor.

Met een reguliere spiraalboor ben je bijvoorbeeld niet in staat om een schroef te verzinken. Wat verzinken precies inhoudt? Dat een schroef diep genoeg in het materiaal komt te liggen, zodat de boor niet meer uitsteekt. Dit kan je voor elkaar krijgen met een verzinkboor. Door een verzinkboortje te gebruiken, verkrijg je dus een nette afwerking. De schroef zit perfect in de muur en steekt niet meer uit.

Wil je graag een schilderij of iets anders ophangen? Dan heb je daar een gat voor nodig. Het gat zélf kan je niet met een verzinkboor boren, maar je kunt met een verzinkboor wel het gat een stuk dieper en breder boren. Dat zorgt ervoor dat de schroef min of meer in het gat verdwijnt, waardoor de afwerking subliem te noemen is.

Heb je interesse om een verzinkboor aan te schaffen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. Wij hebben allerlei verzinkboren aan een strenge keuring onderworpen en uiteindelijk, op basis hiervan, een top 5 samen weten te stellen. Over deze top 5 vind je in dit artikel enkele reviews. In onderstaande tabel kan je alvast zien voor welke varianten wij hebben gekozen:

Onze top 5 verzinkboren

Afbeelding

Product


Silverline 5-delige verzinkboor set

Onze beste koop!

Silverline 5-delige verzinkboor set

Beste koop

of

Makita D-37378 verzinkboor

Makita D-37378 verzinkboor

Beste verzinkboor voor hout

of

Silverline HSS verzinkboor set

Silverline HSS verzinkboor set

Beste verzinkboor voor metaal

of

WoodToolsDeco HSS verzinkboor set 7-delig hout

Wood/Tools/Deco HSS verzinkboor set 7-delig hout

Beste verzinkboor met verzink ringen

of

Wera 8468 verzinkboor bit-set 8-delig

Wera 846/8 verzinkboor bit-set 8-delig

Beste uitgebreide set verzinkboren

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Silverline 5-delige verzinkboor set

Beste koop

Silverline 5-delige verzinkboor set

of

Makita D-37378 verzinkboor

Beste verzinkboor voor hout

Makita D-37378 verzinkboor

of

Silverline HSS verzinkboor set

Beste verzinkboor voor metaal

Silverline HSS verzinkboor set

of

Wood/Tools/Deco HSS verzinkboor set 7-delig hout

Beste verzinkboor met verzink ringen

WoodToolsDeco HSS verzinkboor set 7-delig hout

of

Wera 846/8 verzinkboor bit-set 8-delig

Beste uitgebreide set verzinkboren

Wera 8468 verzinkboor bit-set 8-delig

of

Soorten verzinkboren

Het is allereerst goed om te weten dat er allerlei soorten verzinkboren bestaan. Je kunt kiezen voor verzinkboren met allerlei verschillende typeaanduidingen: M3, M8, M10 en M16 zijn daar voorbeelden van. Deze typeaanduiding geeft aan wat de afmetingen van de schroefdraad zijn. Des te hoger het getal is, des te groter de diameter van de schroefdraad is.

Om dit te verduidelijken, hebben we hieronder twee foto’s van twee verschillende verzinkboren naast elkaar gezet:

M12

Aan de linkerkant vind je een boor met een lengte van 67 mm en de typeaanduiding M12. Deze typeaanduiding geeft de diameter van de schroefdraad aan: 25 mm.

Aan de rechterkant vind je een boor met een lengte van 48 mm en de typeaanduiding M3. Deze typeaanduiding geeft de diameter van de schroefdraad aan: 6 mm.

Des te groter de diameter van de schroefdraad des te groter het gat uitgeboord kan worden. Het is echter niet altijd nodig om een zo’n groot mogelijke boor te gebruiken; met een M3 boor kan je uiteindelijk hetzelfde resultaat als met een M12 boor behalen. Het gaat er immers om hoe diep je de verzinkboor in het reeds geboorde gat laat boren.

Verder verschillen de verzinkboren ook nog van vormgeving. De meeste verzinkboren hebben een uitvoering met drie snijkanten, maar er bestaan ook varianten met een unieke snijkantvorm. Met een verzinkboor kan je in ieder geval meerdere werkzaamheden uitvoeren:

 • Je kunt een gat afbramen.
 • Je kunt een gat iets breder borden, waardoor de boor perfect in het gat verdwijnt.
 • Je kunt een afschuining in een gat aanbrengen, voordat de schroefdraad getapt wordt.
 • Je kunt de verzinkboor als een frees inzetten; daarmee kan je een volledig werkstuk afbramen.

Het mag duidelijk zijn; een verzinkboor kan je in meerdere situaties prima gebruiken. Als je een verzinkboor gaat gebruiken, heb je sowieso een spiraalboor nodig. Zorg er dus ook voor dat je één of meerdere spiraalboren in huis haalt.

Ben je op dit moment specifiek op zoek naar de beste verzinkboor? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de beste verzinkboren geselecteerd en daar korte reviews over geschreven. We trappen af met de set van verzinkboren die in onze ogen de beste koop is.

Beste koop – Silverline 5-delige verzinkboor set

Het merk Silverline staat te boek als een producent van universele accessoires en gereedschappen. Door de jaren heen is gebleken dat het bedrijf prima kwaliteit levert en dat is ook het geval bij deze 5-delige verzinkboor set. In onze ogen is dit de beste keus voor alle doe-het-zelvers; dit heeft niet alleen met de kwaliteit te maken.

Bij het beoordelen van de verschillende verzinkboren hebben we naar verschillende eigenschappen gekeken. We hechten veel waarde aan de prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook aan de toepassingsmogelijkheden. Eén ding staat bij deze set als een paal boven water; de prijs-kwaliteitsverhouding en de toepassingsmogelijkheden zijn dik in orde.

Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 15,30 euro voor deze uitgebreide set. Voor dat bedrag krijg je maar liefst 5 verschillende verzinkboren, waardoor je meerdere boorwerkzaamheden uit kunt voeren. Bijkomend voordeel is dat deze set van een behoorlijk hoog niveau is. Je kunt jarenlang genieten van deze hoogwaardige verzinkboren; handig als je de verzinkboren met enige regelmaat wilt gaan gebruiken.

Wat vind je nou precies in deze set terug? Nou, het betreffen vijf carbon stalen verzinkboren met een titanium coating. Deze verzinkboren stellen je in staat om te boren in zowel hout en plastic als in aluminium. Hiervoor krijg je de volgende maten tot je beschikking:

 • 6 mm verzinkboor
 • 10 mm verzinkboor
 • 13 mm verzinkboor
 • 16 mm verzinkboor
 • 19 mm verzinkboor

Door de variatie van deze boren kan je onwijs veel boorwerkzaamheden afwerken met deze set. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat deze set niet geschikt is voor het boren in metaal. Voor het boren in metaal kan je daarom beter voor een andere set kiezen. Verderop in dit artikel vind je ook een set met verzinkboren die wél geschikt zijn voor metaal!

Deze verzinkboren zijn niet te gebruiken in metaal.

Voordelen
 • Hoge kwaliteit
 • Gunstig geprijsd
 • 5 verschillende verzinkboren
Nadelen
 • Niet te gebruiken in metaal.
Conclusie

Deze Silverline 5-delige verzinkboor set is wat ons betreft de beste koop. Je krijgt maar liefst 5 verzinkboren tot je beschikking. Deze boren hebben een prima kwaliteit, de set is gunstig geprijsd en je kunt meerdere boorwerkzaamheden uitvoeren met deze set. Al met al een handige en voordelige set!

Beste verzinkboor voor hout – Makita D-37378 verzinkboor

Ben je specifiek op zoek naar een verzinkboor in hout? Wil je bijvoorbeeld dat de schroeven in het hout niet zichtbaar zijn maar netjes afgewerkt worden? Dan is het aan te raden om voor een speciale verzinkboor te kiezen die geschikt is voor hout. In onze ogen kan je in dat geval het beste voor deze Makita D-37378 verzinkboor kiezen.

Bij het ontwerpen heeft Makita bewust gekozen voor een unieke snijkantvorm. Normaliter heeft een verzinkboor namelijk drie snijkanten, maar deze variant heeft maar liefst vijf snijkanten. Door deze unieke constructie is deze verzinkboor perfect in staat om gaten in hout verder ‘uit te boren’.

Deze hoogwaardige verzinkboor van Makita is qua kwaliteit zoals je van het merk gewend bent; onwijs hoog. Je kunt jarenlang van deze boor gebruik maken en genieten van de perfecte werking. De boor heeft een lengte van 48 mm en een diameter van 6 mm. Door deze afmetingen komt de boor in veel situaties prima van pas.

Hoe breed wil je jouw gat precies uit gaan boren? Bepaal dat van tevoren en duw deze verzinkboor vervolgens diep genoeg in het gat. Door de unieke vorm is deze verzinkboor vervolgens in staat om het gat op de perfecte manier uit te boren. Hierdoor verdwijnt de schroef in het gat, waardoor je de schroef niet meer kunt zien. Dat brengt een prachtig resultaat met zich mee.

Volgens Makita is deze verzinkboor niet alleen geschikt voor hout, maar ook voor kunststoffen, gietstaal, gelegeerd staal en non-ferro metalen. In onze ogen is het met name aan te raden om deze verzinkboor voor houten objecten te gaan gebruiken.

Hebben we ook nog een nadeel gevonden? Nou, je moet voor één zo’n boor relatief diep in de buidel tasten. Voor deze boor betaal je bij onze partner Toolmax namelijk een bedrag van 8,17 euro. Voor de hierboven genoemde set betaal je een bedrag van 15,30, maar daarbij krijg je wel vijf verzinkboren geleverd. Ondanks de relatief hoge prijs is de aanschaf van deze verzinkboor zeker aan te raden.

Deze verzinkboor voor hout is relatief prijzig.

Voordelen
 • Vijf snijkanten
 • Geoptimaliseerd voor hout
 • Hoge kwaliteit
Nadelen
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Makita D-37378 verzinkboor is wat ons betreft de beste verzinkboor om in hout te boren. De boor is van een hoge kwaliteit én heeft een unieke constructie. Met dank aan de vijf snijkanten is het een fluitje van een cent om een gat in een houten constructie verder uit te boren. Al met al een prima verzinkboor.

Beste verzinkboor voor metaal – Silverline HSS verzinkboor set

Ben je op zoek naar een verzinkboor waarmee je perfect een gat in metaal uit kunt boren? Dan kan je voor verschillende verzinkboren kiezen. Je kunt voor een losse verzinkboor kiezen, maar het is ook mogelijk om voor een uitgebreide set te kiezen. In onze ogen is het verstandig om in dit geval voor een uitgebreide set te kiezen. Om specifiek te zijn; voor deze Silverline HSS verzinkboor set. Dit is volgens ons de beste verzinkboor voor metaal.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, hebben deze boren een andere vormgeving dan de hierboven beschreven verzinkboor voor hout. Deze verzinkboren hebben ook een unieke constructie, waardoor er moeiteloos een gat mee in metaal uitgeboord kan worden.

Wist je dat je met deze set ook andere materialen perfect uit kunt boren? Zo is het ook mogelijk om in allerlei soorten hard metaal én staal met deze verzinkboren te gaan boren. Met dank aan deze boren kan je het gat verder uitdiepen, zodat de schroeven volledig in het metaal/staal verdwijnen. Dat maakt het werkstuk nog een stuk fraaier.

Daarnaast ben je met deze boren ook in staat om het metaal of staal af te bramen. Zodra je in metaal of staal een gat gaat boren, krijg je te maken met kleine omhoog staande randjes. Die randjes zijn behoorlijk scherp en moeten dus verwijderd worden; dat is ook mogelijk met deze hoogwaardige set van Silverline.

In deze set vind je drie verschillende soorten verzinkboren terug: een variant van 10 mm lang, een variant van 12 mm lang en een variant van 16 mm lang. Ongeacht wat voor boorklus jij uit wilt voeren, heb je altijd wel een geschikte boor tot je beschikking.

Je moet bij deze set wel rekening houden met ietwat beperkte toepassingsmogelijkheden. Het is onwijs fijn dat je met deze set in staal en metaal kunt boren, maar het is niet mogelijk om in bijvoorbeeld hout en aluminium te boren. Althans; dat levert absoluut niet de gewenste resultaten op.

Daarnaast moet je een relatief hoog bedrag voor deze verzinkboren betalen; bij onze partner Bol.com betaal je bijna 19 euro voor deze drie verzinkboren voor metaal. De prijs is relatief hoog, maar dat geldt ook voor de kwaliteit. In onze ogen is de prijs-kwaliteitsverhouding van deze verzinkboren in ieder geval prima in orde!

Deze boren zijn niet geschikt voor bijvoorbeeld hout en aluminium.

Voordelen
 • Drie verschillende boren
 • Unieke constructie
 • Geschikt voor metaal én staal
Nadelen
 • Niet geschikt voor hout
 • Niet geschikt voor aluminium
Conclusie

Deze Silverline HHS verzinkboor set is wat ons betreft de beste keuze voor het uitboren van metaal of staal. De boren zijn van een hoge kwaliteit, terwijl er ook nog eens drie verschillende boortjes geleverd worden. Met de set ben je in ieder geval in staat om perfect gaten uit te boren in metaal en staal én om deze gaten af te bramen.

Beste verzinkboor met verzink ringen – Wood/Tools/Deco HSS verzinkboor set 7-delig hout

Eerder in dit artikel gaven wij het volgende aan: je moet eerst een gat met een spiraalboor boren, waarna je met een verzinkboor het gat verder uit kunt boren. Door op deze manier te werk te gaan, kan je ervoor zorgen dat de schroeven keurig afgewerkt worden. Met dank aan deze verzinkboor set van Wood/Tools/Deco is het niet noodzakelijk om separaat een verzinkboor en een spiraalboor te gebruiken; dat is te danken aan de aanwezigheid van de verzinkringen.

Hoe werken deze boren? Nou, je pakt allereerst de gewenste boor uit het kunststof doosje. Deze boortjes hebben allemaal een andere diameter: 3 mm, 3,5 mm, 4 mm, 4,5 mm, 5 mm, 5,5 mm en 6 mm. Kies de juiste diameter uit en stop het boortje in de boormachine.

Zet de boormachine nu aan en boor de gaten. Zodra het gat diep genoeg is, komt het verzonken gedeelte van deze boor in actie. Dit verzonken gedeelte zorgt ervoor dat het gat verder uitgeboord wordt, zodat de schroef perfect in het gat valt. Met deze boor set vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap: je boort de gaten perfect en je zorgt direct voor het verzonken gedeelte van het gat.

Iets wat ons absoluut aanspreekt, is het meegeleverde kunststof doosje. Dit doosje ziet er keurig uit, maar heeft bovenal een handige functie. Dankzij dit doosje berg je alle boortjes namelijk veilig op en heb je de boortjes altijd tot je beschikking. Stop dit doosje bijvoorbeeld in je gereedschapskist en je bent de boortjes nooit meer kwijt. Ideaal!

Doordat de boortjes allemaal verschillende diameters hebben, kan je deze boortjes ook voor verschillende boorwerkzaamheden gebruiken. Als je een gat in hout wilt boren, heb je aan deze set de perfecte hulp.

Daarmee hebben we ook direct het nadeel van deze verzinkboor set benoemd. Het is namelijk met deze set alleen mogelijk om in hout te boren. Als je een gat in bijvoorbeeld aluminium, staal of metaal wilt boren, kan je beter voor een andere set kiezen.

Met deze set is het alleen mogelijk om in hout te boren.

Voordelen
 • Verschillende diameters
 • Meegeleverde kunststof doosje
 • Onwijs handig en tijdbesparend
Nadelen
 • Niet geschikt voor aluminium
 • Niet geschikt voor staal/metaal
Conclusie

Deze Wood/Tools/Deco HSS verzinkboor set 7-delig hout is de perfecte keus voor mensen die graag snel gaten willen boren. Met deze set boor je niet alleen een gat, maar je voorziet het gat ook direct van een verzonken gedeelte. Dankzij deze boren vallen de schroeven perfect in het hout; dat zorgt voor de meest fraaie afwerking.

Bekijk prijzen van de Wood/Tools/Deco HSS verzinkboor set 7-delig hout bij verschillende winkels:

Beste uitgebreide set verzinkboren – Wera 846/8 verzinkboor bit-set 8-delig

In dit artikel hebben we meerdere handige sets met verzinkboren besproken. De tijd is nu aangebroken om de meest uitgebreide set te gaan bespreken. Deze set van het gekende merk Wera bevat niet alleen 8 hoogwaardige verzinkboren, maar nog veel meer handige accessoires en hulpmiddelen. Mede daarom is dit in onze ogen de beste uitgebreide set verzinkboren.

Wat kan je zoal in deze set terugvinden? Alles wat je in deze set terug kunt vinden, staat in onderstaande lijst opgesomd:

 • 1 houder Kraftform 816 R met snelwisselfunctie
 • Verzinkboor-bits met ¼’ aandrijving
 • 1 universele houder 88/4/1 K radidaptor

Wat betekent dit precies? Nou, met deze set kan je perfect metaal en staal afbramen, materialen polijsten en schroeven verzinken in bestaande gaten. De verzinkboortjes in deze set hebben drie snijkanten, waardoor je in meerdere materialen kunt boren. De volgende verzinkboortjes zijn te vinden in deze set:

 • 1 x 6.30x31.0 mm
 • 1 x 8.30x31.0 mm
 • 1 x 10.40x34.0 mm
 • 1 x 12.40x35.0 mm
 • 1 x 16.50x40.0 mm
 • 1 x 20.50x41.0 mm

Dankzij deze samenstelling kan je verschillende boorwerkzaamheden met deze set uitvoeren. Maar, het is ook mogelijk om materiaal te polijsten en om metaal en staal af te bramen. Bij het afbramen van metaal of staal worden de kleine, scherpe omhoog staande randjes verwijderd. Deze randjes ontstaan vanzelf na het boren in metaal of staal; met deze verzinkboor set kan je die randjes dus snel verwijderen.

Met dank aan de houder inclusief snelwisselfunctie kan je razendsnel de verzinkboortjes wisselen. Je hebt hier geen extra gereedschap voor nodig; de handhout is namelijk voorzien van een handige magneet. Al met al een set waar wij uitermate te spreken over zijn.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is de aanschafprijs. Bij onze partner Toolmax betaal je namelijk een bedrag van 98,94 euro voor deze set. Dat is behoorlijk prijzig, maar dankzij de meegeleverde houder hoef je zelf geen boormachine meer aan te schaffen; dat bespaart dus enerzijds ook enigszins.

Overigens zijn we wel te spreken over de kwaliteit én de handige doos. Je krijgt deze gehele set in een prima doos geleverd, zodat je de verzinkboortjes eigenlijk nooit meer kwijt kunt raken. Ideaal.

Deze set is nogal prijzig.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Hoge kwaliteit
 • Makkelijk in gebruik
Nadelen
 • Nogal prijzig
Conclusie

De Wera 846/8 verzinkboor bit-set 8-delig is wat ons betreft de beste uitgebreide set verzinkboren. De 8 verzinkboren zijn van een hoge kwaliteit en stellen je in staat om verschillende (boor)werkzaamheden uit te voeren. Al met al een prima set, waarbij je wel rekening moet houden met een relatief fors prijskaartje.

Koopgids

Ben je op zoek naar de beste verzinkboor? In bovenstaande reviews heb je kunnen lezen dat de verzinkboren behoorlijk veel van elkaar verschillen. Mede door die verschillen is het soms lastig om de beste verzinkboor uit te kiezen. Graag helpen we jou daar een handje bij. In deze koopgids bespreken we namelijk de belangrijkste criteria van een verzinkboor.

We bespreken onder meer op welke criteria je moet letten, wat bepaalde criteria inhouden en wat aan te raden is. Na het lezen van deze koopgids kan je voor jezelf gaan bepalen wat de beste verzinkboor is. Graag willen we je eerst wijzen op onderstaande video. In deze video wordt op een duidelijke manier besproken wat een verzinkboor precies is en hoe je deze het beste kunt gebruiken:

Constructie van de verzinkboor

Normaal gesproken is een verzinkboor een boortje met drie snijkanten. Dit is echter niet bij alle boortjes het geval, zoals je hierboven reeds hebt kunnen lezen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om voor een verzinkboor met maar liefst vijf snijkanten te kiezen; dat maakt het uitboren van een gat in hout nóg makkelijker.

Ons advies is om altijd goed naar de constructie van de verzinkboor te kijken. Welke vorm heeft de boor en hoeveel snijkanten heeft de verzinkboor? Eigenlijk bestaat hierbij geen ‘goed’ of ‘fout’. Nee, het aantal snijkanten gaat bijvoorbeeld hand in hand met het materiaal waarin je wilt gaan boren.

Het materiaal

Wil je de verzinkboor gaan gebruiken voor hout, voor metaal of voor aluminium? Dit zijn slechts drie mogelijke materialen waar je een verzinkboor voor kunt gebruiken. Als je een verzinkboor specifiek voor hout wilt gaan gebruiken, heb je bij voorkeur een ander soort verzinkboor nodig dan voor metaal.

Bepaal dus voor jezelf in welk materiaal je de gaten uit wilt gaan boren. Is dat hout? Kies dan bij voorkeur voor één van de sets hierboven die geoptimaliseerd voor hout zijn. Voor metaal en staal geldt dat net zo.

Afmetingen

De verzinkboren kennen onwijs veel verschillende afmetingen. Die afmetingen hebben bijvoorbeeld betrekking op de lengte van de schroefdraad en op de diameter van de schroefdraad.

De diameter van de schroefdraad wordt altijd aangegeven met een ‘M’ en daarachter een bepaald getal. M3, M5, M8 en M12 zijn hier voorbeelden van. Eerder in dit artikel heb je twee foto’s kunnen vinden van verzinkboren met beide een verschillende diameter; op die foto zie je duidelijk de verschillen terug.

Zoals je wellicht weet, hebben normale schroeven ook een typeaanduiding met een ‘M’ en daarachter een bepaald getal. Het advies is om deze twee typeaanduidingen op elkaar af te stemmen; voor een M3 schroef gebruik je bij voorkeur dus een M3 verzinkboor. Als je een 4mm schroef met een 20 mm verzinkboor gaat verzinken, is het resultaat namelijk niet heel nauwkeurig.

Budget

Zoals je hierboven hebt kunnen zien, verschillen de verzinkboren qua aanschafprijs nogal. Ons advies is om zeker niet te besparen op de aanschaf van verzinkboren. Des te beter de kwaliteit is, des te prettiger de boren werken. Bovendien ben je van een lange(re) levensduur verzekerd indien je durft te investeren in de iets duurdere sets.

Set

Ga je voor een set met 7 verschillende verzinkboren? Of heb je liever één verzinkboor waarmee je al jouw boorwerkzaamheden af kunt ronden? Deze keuze is volledig aan jou. Als we je van een vrijblijvend advies mogen voorzien; kies voor een uitgebreide set.

Met een uitgebreide set kan je alle kanten op. Je hebt dan immers meerdere verzinkboren met verschillende diameters en lengtes, waardoor je soepel en snel allerlei boorwerkzaamheden af kunt ronden.

Besluit

Zo, de wereld van verzinkboren is een nogal bijzondere wereld. Het advies is om je goed te verdiepen in de verschillende varianten. Lees daarom op je gemakje de koopgids + alle reviews door. Vervolgens ben je in staat om de beste keus te gaan maken.

Kan je nog hulp gebruiken? De klantenservices van Bol.com en Toolmax staan graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Wij wensen je graag veel succes én klusplezier met je nieuwe verzinkboren!

Tresna.nl
Logo