Bosch boorhamer

Elke doe-het-zelver is ongetwijfeld ooit in aanraking gekomen met gereedschap van Bosch. Dit Duitse bedrijf is leverancier van vele verschillende soorten gereedschappen, waaronder de boorhamer.

Een boorhamer is bij uitstek geschikt om te boren in harde(re) steensoorten en hard beton. De boorhamers van Bosch staan te boek als gereedschap van een hoge kwaliteit. Dat is met name terug te zien in het vermogen en de kracht van de boorhamers van Bosch. Dankzij dergelijke boorhamers kan jij een gat in beton boren zonder ál te veel moeite.

Als je interesse in een Bosch boorhamer hebt, kan je kiezen uit een breed assortiment. Wij helpen jou hier graag mee. In onderstaand artikel kan je verschillende aanbevelingen vanuit onze kant vinden. Het boren in beton wordt dankzij een Bosch boorhamer een fluitje van een cent.

[table id=8 /]

Bosch PBH 2100 SRE boorhamer; meest geschikt voor boren in beton en lichte breekwerkzaamheden

Bosch PBH 2100 SRE boorhamer;

Moet je af en toe in beton boren? Of heb je juist wat lichte breekwerkzaamheden in het verschiet liggen? In dat geval is de Bosch PBH 2100 SRE boorhamer het meest geschikte apparaat.

Met de Bosch PBH 2100 SRE boorhamer kan je in hout, metaal, zacht metselwerk en beton boren. Dankzij de krachtige motor van 550 watt kan je bovendien een gat van 20 mm boren in een betonnen muur of vloer. De maximale diameter in hout is 30mm en in metaal kan je een gat boren van maximaal 13 mm.

Een handige feature van deze boorhamer is de zogeheten draaistop. Dankzij deze draaistop kan je de boorhamer ook gebruiken voor licht beitelwerk. Met een dergelijke draaistop kan het draaimechanisme uit worden gezet. De boorhamer heeft dan wél nog de beschikking over het slagmechanisme. Dankzij dit slagmechanisme kan je deze boorhamer ook als beitel gebruiken.

Deze boorhamer wordt inclusief een SDS-adapter en een SDS-adapterboorhouder geleverd en dat is een groot voordeel. Deze adapter zorgt ervoor dat je ook ‘gewoon’ kan werken met normale bits en boren. Hoe handig is dat?
Bosch heeft ook de PBH 2100 RE in het assortiment. Deze boorhamer is exact hetzelfde als de PBH 2100 SRE, maar heeft niet de beschikking over de SDS-adapter.

Met een gewicht van 2,2 kilogram is de Bosch PBH 2100 SRE boorhamer absoluut te bestempelen als een lichtgewicht. Voor een doe-het-zelver is dat uiteraard erg fijn. De boorhamer is gemakkelijk en soepel te bedienen en bovendien kost het niet al te veel kracht.Bosch PBH 2100 SRE boorhamer;

Helaas heeft deze boorhamer ook enkele nadelen. Het maximale boorgat van 20 mm in beton is helaas ietwat aan de kleine kant. Voor grotere gaten in beton kan je deze boorhamer niet gebruiken. Dat is een gemiste kans, anders was deze boorhamer de ideale allround boorhamer.

Daarnaast is de levering van accessoires voor deze boorhamer erg beperkt. Bij deze boorhamer worden géén boren en beitels meegeleverd.

De boorhamer wordt zonder boren en beitels geleverd.
Conclusie:
De Bosch PBH 2100 SRE boorhamer is uitermate geschikt voor doe-het-zelvers die kleine klusjes willen verrichten. Men moet niet verwachten dat deze boorhamer voor de meest uiteenlopende en zware klussen gebruikt kan worden. Met behulp van deze boorhamer is het een fluitje van een cent om een gat in beton te boren. Dankzij de handige draaistop kan je deze boorhamer ook als beitel gebruiken.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Licht van gewicht
 • Beschikking over een draaistop
 •  Krachtige motor
Nadelen
 • Beperkt aantal accessoires
 • Geen boren en beitels meegeleverd

Bosch PBH 3000-2 FRE – geschikt voor boren in alle materialen en zwaardere breekwerkzaamheden

De Bosch PBH 300-2 FRE staat te boek als een uitermate prettige boormachine. Bosch heeft behoorlijk goed werk afgeleverd bij deze boorhamer. Een echte doe-het-zelver kan eigenlijk niet zonder boorhamer; deze boorhamer van Bosch zou een ideale optie zijn.Bosch PBH 3000-2 FRE

Bij het ontwerpen heeft Bosch een ideale combinatie weten te bewerkstelligen; flink veel kracht in combinatie met veel gemak en comfort. Dat kan je bijvoorbeeld gemakkelijk terug zien in de aanwezigheid van de SDS boorhouder. Dankzij deze handige feature kan je gemakkelijk de verschillende boren en beitels met elkaar verwisselen.

We gaven hierboven al aan dat deze Bosch boormachine flink veel kracht heeft. De motor levert maar liefst 750 watt. Hierdoor kan je boren, hameren en beitelen in dik beton en andere harde materialen. De boordiameter bij beton is 26 mm, bij hout 30 mm en bij staal 13 millimeter.

Dankzij het hoge wattage en het pneumatische slagmechanisme is het gemakkelijk om te boren in hard beton. Het pneumatische slagmechanisme zorgt voor een slagsterkte van maar liefst 2.8 joule.

De Bosch PBH 3000-2 FRE heeft de beschikking over een overbrenging met twee standen. Hoe werkt dat dan precies? In de eerste stand is er sprake van een hoog draaimoment. Dat wil zeggen dat de boormachine veel omwentelingen maakt. Dat is zeer fijn aan het begin. Vervolgens kan je handmatig de boormachine instellen op de tweede stand; daarin genereert de machine een hoger toerental. Dankzij dit hoge toerental kan je veel kracht zetten.

Een ander zeer vernuftige feature van de Bosch PBH 3000-2 FRE is de aanwezigheid van een geïntegreerde beitelfunctie inclusief zogeheten Vario-Lock. Dankzij deze feature kan je de positie van de beitel handmatig instellen. Op die manier kan je het te slopen object beter benaderen. Je kan via meerdere hoeken werken, waardoor je meer kracht kan zetten en efficiënter kan werken.

Heeft deze boorhamer dan helemaal geen nadelen? Wel, het apparaat heeft wel nadelen. We moeten hierbij wel bekennen dat de nadelen niet heel gemakkelijk te vinden waren.
Eén van de nadelen is echter dat de boorhamer met 5 boren en beitels geleverd wordt. Dat klinkt op zich niet verkeerd. Feit is echter dat je voor gespecialiseerde werkzaamheden nog andere boren aan dient te schaffen.

Een ander nadeel is dat deze boorhamer niet de beschikking heeft over (led)verlichting.

Het werken wordt enigszins belemmerd door het ontbreken van verlichting op het apparaat.
Conclusie:
Deze machine is vooral geschikt voor doe-het-zelvers die een krachtige boorhamer nodig hebben en breekwerkzaamheden willen uitvoeren. Je moet het echter niet erg vinden dat deze boorhamer je werkplek niet verlicht.

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Voordelen
 • Overbrenging met twee standen
 • SDS boorhouder
 • Beitelfunctie
Nadelen
 • Relatief weinig boren meegeleverd
 • Geen verlichting aanwezig

Bosch Uneo Maxx – Beste Bosch boorhamer op accu

Ben je op zoek naar een betrouwbare, krachtige boorhamer op accu? Dan is de Bosch Uneo Maxx het geschikte model.Bosch Uneo Maxx - Beste Bosch boorhamer op accu

Hoe fijn is het om zonder snoer te kunnen boren? Je hoeft het snoer niet in de gaten te houden en je hebt veel meer bewegingsvrijheid. Dankzij de Bosch Uneo Maxx kan je op een zeer comfortabele manier in beton boren. Bovendien kan deze boorhamer zonder enige moeite tot 10 millimeter diep in beton boren.

Bosch heeft een bijzondere prestatie geleverd door deze compacte doch krachtige boorhamer te ontwerpen. Het gewicht is tenslotte maar 1,3 kilogram (inclusief 1 accu) en dat is, in vergelijking met andere boorhamers, erg licht.

Daarnaast heeft de Uneo Maxx de beschikking over een geïntegreerde licht voorziening. Met behulp van een LED-lampje kan je de omgeving goed belichten.

Bij het boren in beton wordt er veel kracht gevraagd van een boorhamer. Dat kan tot gevolg hebben dat een boorhamer oververhit raakt. De Uneo Maxx heeft hiervoor een speciale feature. Indien de boorhamer oververhit raakt, schakelt deze zichzelf automatisch uit. Hoe handig is dat? Overigens dienen we daarbij wel te vermelden dat we zelden hebben gehoord dat deze functie nodig is geweest.

Naast het boren in beton biedt deze boorhamer nog meerdere mogelijkheden. Als je besluit om het slagmechanisme uit te zetten, kan je ook in hout en metaal boren én schroeven.

De accu die in deze boorhamer zit is een 18 volt accu die 1,5 Ah levert. Het opladen van deze accu gaat razendsnel. Volgens de gegevens van Bosch wordt deze accu in 1 uur tijd volledig opgeladen.
Overigens kan je er ook voor kiezen om nog een tweede accu aan te schaffen. De Bosch Uneo Maxx wordt standaard met 1 accu geleverd.

Helaas heeft de Uneo Maxx ook enkele nadelen. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om speciale (dure) boren te kopen.

Een ander, belangrijk, nadeel is dat er geen draaistop op deze boorhamer aanwezig is. Dat heeft tot gevolg dat het niet mogelijk is om deze boorhamer voor breekwerkzaamheden te gebruiken.

Draaistop is niet aanwezig.
Conclusie:
Deze boorhamer is met name geschikt voor doe-het-zelvers die waarde hechten aan een klein, compact en draadloze boorhamer. De doe-het-zelvers kunnen de Uneo Maxx gebruiken voor lichte werkzaamheden. De LED-verlichting is bovendien een erg fijne feature. Helaas heeft deze boorhamer niet de beschikking over een draaistop.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Klein
 • Compact
 • Licht gewicht
Nadelen
 • Geen speciale boren meegeleverd
 • Geen draaistop aanwezig
 • Geen tweede accu meegeleverd

Bosch GBH 5-40 DCE – sterkste Bosch boorhamer, boort en beitelt door het dikste beton voor een hoge prijs

Een echte professional is dikwijls op zoek naar professioneel, betrouwbaar en uitmuntend gereedschap. Indien een professional op zoek is naar een Bosch boorhamer, is de Bosch GBH 5-40 DCE het meest geschikte apparaat.Bosch GBH 5-40 DCE; de allersterkste.

We hoeven je niet te vertellen dat beton één van de zwaarste materialen is om doorheen te boren. Als je grote gaten in beton wil boren, is het daarom noodzakelijk om krachtig en sterk gereedschap te hebben. Met de Bosch GBH 5-40 DCE kan je gaten in beton boren tot 90 millimeter. Dat is ongeëvenaard.

De Bosch GBH 5-40 DCE heeft een vermogen van maar liefst 1150 watt. Ter vergelijking; andere boorhamers die wij hebben aangeraden, hebben een vermogen van ongeveer 750 watt.

De slagkracht van deze boorhamer bedraagt 8,8 joule. Dankzij deze slagkracht is het dus mogelijk om gaten van 90 millimeter in (hard) beton te boren.

Het apparaat heeft bovendien de beschikking over meerdere interessante functies. Wat te denken van de mogelijkheid om het aantal slagen én het toerental handmatig in te stellen? Dankzij deze functie kan je te allen tijde de volledige controle over de boorhamer houden.

Als je een gat in beton probeert te boren, komen er automatisch veel trillingen in het apparaat. Om dit te voorkomen heeft Bosch de zogeheten Vibration-Control in dit apparaat ingebouwd. Dankzij dit systeem worden de trillingen tot een miniem niveau beperkt.

De Bosch GBH 5-40 DCE is bovendien niet alleen geschikt om in hard beton te boren. Je kan met behulp van de beitelstand ook moeiteloos sloopwerk verrichten.

Bij aankoop wordt de boorhamer in een stevige en robuuste opbergkoffer geleverd. Helaas is het wel noodzakelijk om separaat nog een boren- en beitel set aan te schaffen.

Een ander nadeel van deze boorhamer is het hoge gewicht. Met maar liefst 6,8 kilogram is deze boorhamer één van de zwaarste op de markt. Dat gewicht is echter wel noodzakelijk om het gigantische hoge vermogen over te kunnen brengen.

Het gewicht van 6,8 kilogram.
Conclusie:
De Bosch GBH 5-40 DCE is bij uitstek geschikt voor professionele vakmensen die regelmatig in hard beton dienen te boren. Je hebt zoveel vermogen én controle tot je beschikking met deze boorhamer. Daarnaast heeft deze boorhamer de beschikking over handige features zoals het Vibration-Control systeem en de SDS-max aansluiting. Houd er wel rekening mee dat de prijs voor deze boorhamer hoog is.

Bekijk de actuele prijs op Coolblue.nl

Voordelen
 • Hoog vermogen
 • Geleverd inclusief koffer
 • Ook te gebruiken als beitel
Nadelen
 • Hoge gewicht
 • Geen boren meegeleverd
 • Hoge prijs

Bosch

BOSCH

Sinds de oprichting van Bosch in 1886 is dit Duitse bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven. Het bedrijf is actief in de auto-onderdelen industrie, verkoopt vele elektrische gereedschappen, produceert veiligheidssystemen en fabriceert huishoudelijke apparaten.

Bijna 300.000 medewerkers vertegenwoordigen het bedrijf wereldwijd in zo’n 60 landen. Deze medewerkers zorgen ervoor dat vele doe-het-zelvers

werken met Bosch gereedschap. Deze (elektrische) gereedschappen kenmerken zich door een hoge kwaliteit, een lange levensduur en een marktconform prijskaartje. Voorbeelden van de elektrische gereedschappen van Bosch zijn boorhamers, zagen, schaafmachines, schuurmachines, bovenfrezen en heteluchtpistolen.

Het gehele assortiment van Bosch is onderverdeeld in twee verschillende ‘lijnen’; de groene en de blauw lijn. Simpelweg kan het onderscheid als volgt worden gemaakt:

 • Bosch Groen: deze tools zijn geschikt voor doe-het-zelvers die lichte klussen in en rondom huis uit willen voeren. Het gereedschap uit de groene lijn is ontworpen vanuit het oogpunt dat een doe-het-zelver af en toe een klus uit moet voeren.
 • Bosch Blauw: deze tools zijn puur voor de professionals op de markt gebracht. De professionals kunnen deze gereedschappen gebruiken voor zware klussen. Om dat te bewerkstelligen hebben deze gereedschappen een hoog vermogen en duurzame accessoires. Dankzij deze lijn van Bosch kunnen de professionals op een efficiënte, veilige en vlotte manier de werkzaamheden uitvoeren.

Een echte doe-het-zelver kan simpelweg niet zonder de producten van Bosch. Ook voor de professionals biedt Bosch de helpende hand.

Tresna.nl
Logo