Beste deuvelset

Ben je als doe-het-zelver met een leuke klus bezig? Moet je bij die betreffende klus een zogeheten deuvelverbinding maken? Dan sta je voor een uitdagende bezigheid; zonder het juiste materiaal is het namelijk niet mogelijk om een deuvelverbinding te maken.

Iets wat je absoluut nodig hebt, is een deuvelset. Een deuvelset is een handig hulpmiddel waar je een deuvelverbinding kunt maken, waardoor je op een makkelijke manier twee objecten aan elkaar vast kunt maken.

Mocht je binnenkort een deuvelverbinding moeten maken, heb je dus een deuvelset nodig. Wij kunnen het ons echter goed voorstellen dat je niet dagelijks een nieuwe deuvelset aanschaft. Om je hier een handje bij te helpen, zijn wij alvast voor jou op onderzoek uitgegaan.

Wij hebben verschillende deuvelsets aan een strenge keuring onderworpen. Bij deze keuring hebben we onder meer naar de mogelijkheden, de sterkte en de prijs-kwaliteitsverhouding gekeken. Op basis daarvan hebben we uiteindelijk een top 5 samen weten te stellen. De vijf beste deuvelsets zijn reeds in onderstaande tabel te vinden:

Onze top 5 deuvelsets

Afbeelding

Product


Wolfcraft Deuvelset In Doos

Onze beste koop!

Wolfcraft Deuvelset in doos

Beste koop deuvelset

of

KWB Deuvelset Compleet

KWB Deuvelset Compleet

Beste uitgebreide deuvelset

of

Piranha Deuvelset compleet 6mm X66400

Piranha Deuvelset compleet 6mm X66400

Beste deuvelset 6mm

of

Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401

Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401

Beste deuvelset 8mm

of

Wolfcraft 2918000 25-delige Deuvelset - 10mm

Wolfcraft 291800 25-delige deuvelset 10 mm

Beste deuvelset 10mm

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Wolfcraft Deuvelset in doos

Beste koop deuvelset

Wolfcraft Deuvelset In Doos

of

KWB Deuvelset Compleet

Beste uitgebreide deuvelset

KWB Deuvelset Compleet

of

Piranha Deuvelset compleet 6mm X66400

Beste deuvelset 6mm

Piranha Deuvelset compleet 6mm X66400

of

Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401

Beste deuvelset 8mm

Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401

of

Wolfcraft 291800 25-delige deuvelset 10 mm

Beste deuvelset 10mm

Wolfcraft 2918000 25-delige Deuvelset - 10mm

of

Waarom een deuvelset gebruiken?

Als je een deuvelverbinding gaat maken, is het advies om een deuvelset te maken. Met een dergelijke set maak je het niet alleen een stuk makkelijker voor jezelf, maar je weet ook zeker dat het goed gaat. Je hoeft niet bang te zijn dat de deuvelverbinding nét niet past of dat de deuvelverbinding niet sterk genoeg is.

Maar, wat heb je nou precies aan een deuvelverbinding? Een deuvelverbinding stelt je in staat om twee delen aan elkaar te verbinden. Daarbij maak je niet gebruik van bijvoorbeeld een schroef of een boor. Nee, in plaats daarvan maak je twee gaten met juiste diameter. Vervolgens kunnen de deuvels in deze gaten geduwd worden, waardoor je uiteindelijk een stevige constructie verkrijgt.

Bij bouwpakketten ben je ongetwijfeld wel eens een dergelijke deuvelverbinding tegengekomen. Grote fabrikanten kiezen bij voorkeur ook voor een dergelijke verbinding, aangezien het een snelle, makkelijke en relatief eenvoudige oplossing is.

Een absoluut voordeel van een deuvelverbinding is dat het hout er subliem uit blijft te zien. Je hoeft namelijk niet aan de buitenkant te boren, maar wel aan de binnenkant van het hout. Dat hout zie je echter niet, waardoor het meubelstuk uiteindelijk een prachtige uitstraling krijgt. Je hoeft je vervolgens nóóit meer te storen aan lelijke boorgaten.

Wil je meer informatie over deuvels? In onderstaande video vind je meer informatie over het gebruik van deuvels:

Beste deuvelset

Na het kijken van bovenstaande video weet je ongetwijfeld vele malen beter wat een deuvelset en deuvelverbinding nou precies. Graag willen we jou verder ook informeren ode beste deuvelsets die je kunt kopen. Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van een deuvelverbinding is het gebruik van de juiste set namelijk van belang.

Over de beste duivelsets vind je hieronder korte reviews. In deze reviews bespreken we onder meer de belangrijkste voor- en nadelen van de deuvelsets. Daarnaast kijken we ook naar de prijs-kwaliteitsverhouding en geven we aan bij welke partners van ons je de deuvelsets aan kunt schaffen. Door op één van de links te klikken, kan je direct de beste deuvelset aanschaffen.

Beste koop – Wolfcraft Deuvelset in doos

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, bestaan er meerdere soorten deuvelsets. Het is echter zo dat er maar één van deze sets de beste koop kan zijn. In onze kan je het beste voor deze deuvelset van Wolfcraft kiezen. Waarom dat het geval is? Nou, dat heeft met meerdere redenen te maken.

Laten we allereerst kijken naar de samenstelling van deze deuvelset. In deze deuvelset van Wolfcraft zijn de volgende onderdelen te vinden:

 • 30x 6 mm houten deuvels
 • 25x 8 mm houten deuvels
 • 20x 10 mm houten deuvels
 • Houtboor 6 mm met dieptestop
 • Houtboor 8 mm met dieptestop
 • Houtboor 10 mm met dieptestop
 • 2x 6 mm deuvelfix
 • 2x 8 mm deuvelfix
 • 2x 10 mm deuvelfix
 • 1 flesje houtlijm

Door deze set ben je in staat om allerlei soorten deuvelverbindingen te maken. In onze ogen is het onwijs prettig dat je van alle houten deuvels behoorlijk veel stuks geleverd krijgt. Van de 6 mm houten deuvels worden bijvoorbeeld 30 stuks geleverd en van de 8 mm houten deuvels 25 stuks. Daar kan je dus écht lange tijd mee vooruit.

Ook is het super fijn dat je met deze deuvelset uit alle afmetingen kunt kiezen. Ongeacht of je voor 6 mm, 8 mm of voor 10 mm kiest; deze houten deuvels zijn in deze uitgebreide deuvelset aanwezig. Ideaal!

Verder is het opbergen en meenemen van deze deuvelset een fluitje van een cent. Dat is te danken aan de doos die standaard meegeleverd wordt. Deze doos is specifiek voor deze deuvelset ontworpen en bevat dus alle benodigde vakken. Je kunt hierdoor alle deuvels op een makkelijke, juiste en snelle manier opbergen. Bijkomend voordeel is dat je ze nooit meer kwijt kan raken.

Zoals je in bovenstaand filmpje gezien hebt, is het aan te raden om een deuvelverbinding goed vast te lijmen. Hoe prettig is het dan dat in deze deuvelset standaard een flesje houtlijm aanwezig is? Ook dat is één van de redenen waarom we voor deze deuvelset als beste koop gekozen hebben.

Eigenlijk zijn we over alles te spreken, behalve over het prijskaartje van deze deuvelset. Voor deze deuvelset moet je namelijk behoorlijk diep in de buidel tasten; ruim 40 euro. In verhouding met andere deuvelsets is dat fors aan de prijs. Desalniettemin is deze deuvelset wat ons betreft elke cent waard!

Deze deuvelset is behoorlijk prijzig.

Voordelen
 • Uitgebreide set.
 • Inclusief perfecte doos
 • Hoge kwaliteit
Nadelen
 • Behoorlijk prijzig
Conclusie

De Wolfcraft deuvelset in doos is wat ons betreft de allerbeste keuze op het gebied van een deuvelset. Deze set is uitgebreid, bevat alle benodigde elementen en wordt geleverd in een onwijs handige doos. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een deuvelverbinding te maken, is in deze set terug te vinden. Perfect!

Beste uitgebreide deuvelset – KWB Deuvelset Compleet

Voldoet bovenstaande deuvelset nagenoeg volledig aan jouw verwachtingen? Heb je alleen liever een set waarmee je zelf de deuvelverbindingen kan maken? Dat is mogelijk met deze KWB Deuvelset Compleet. Dit is in onze ogen de beste uitgebreide deuvelset.

Wat is er zoal in deze deuvelset terug te vinden? Nou, behoorlijk veel. Allereerst krijg je een handig apparaat meegeleverd; zie de foto hiernaast voor een impressie van dit apparaat. Met dit apparaat ben je in staat om zélf de deuvelverbindingen te maken. Mocht je veel deuvelverbindingen nodig hebben, is dat een prima oplossing. Dit apparaat wordt overigens aangeduid als een ‘dubbelprofi deuvel-boor-master’.

Verder bevat de set ook nog 3 houtspiraalboren. Deze houtspiraalboren hebben stuk voor stuk een andere diameter: 6 mm, 8 mm en 10 mm. Hé, dat zijn precies de maten waarin de deuvels in de winkel verkrijgbaar zijn. Met deze houtspiraalboren ben je, in combinatie met de deuvel-boor-master, zelf in staat om de deuvels te maken.

Dat is echter nog niet alles bij deze set. Je krijgt namelijk ook nog 150 verschillende deuvels geleverd. Ook deze deuvels zijn in de drie gangbare afmetingen: 6 mm, 8 mm en 10 mm. Dankzij deze 150 deuvels – dat zijn er behoorlijk veel – kan je reeds meerdere deuvelverbindingen maken. Met dank aan de andere onderdelen uit deze set kan je de deuvels op een onwijs makkelijke manier gebruiken!

Absoluut voordeel van de dubbelprofi deuvel-boor-master is dat je zowel hoek, T-, haakse- en vlakke verbindingen kunt maken. Deze boor is dus onwijs multifunctioneel inzetbaar én is ook nog eens van een hoge kwaliteit.

Het is niet voor niets dat wij deze set als de beste uitgebreide set bestempeld hebben. De set biedt eigenlijk alles waar je naar op zoek kunt voor de lange termijn. De hierboven beschreven set is perfect voor de korte termijn, maar deze set is beter voor de lange termijn.

Als je met deze deuvelset aan de slag gaat, hoef je ook niet bang te zijn voor de veiligheid. De boor heeft namelijk een anti slip bodem, waardoor deze altijd op een stabiele manier blijft staan. Zelfs als het apparaat op een glad oppervlakte staat!

Is het dan allemaal koek en ei? Nou, we hebben eigenlijk twee nadelen geconstateerd. Zo vinden we het jammer dat deze set géén houtlijm bevat. Mocht dat het geval zijn, was deze set nóg uitgebreider en nóg beter.

Daarnaast vinden we ook deze set behoorlijk aan de prijs. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 39,99 euro. Dat is toch fors aan de prijs, ondanks dat het een super uitgebreide set is. Qua prijs-kwaliteitsverhouding hebben we echter niks aan te merken.

We hadden graag gezien dat deze set ook nog houtlijm zou bevatten.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Hoogwaardige boor
 • Perfect voor de lange termijn
Nadelen
 • Bevat geen houtlijm
 • Relatief prijzig
Conclusie

De KWB Deuvelset Compleet is in onze ogen de beste uitgebreide deuvelset. Dat is met name te danken aan de aanwezigheid van de dubbelprofi deuvel-boor-master én aan de 150 deuvels die meegeleverd worden. Met deze set ben je in staat om volledig zelf deuvelverbindingen te maken; wat wens je nog meer?

Beste deuvelset 6mm – Piranha Deuvelset compleet 6mm X66400

Zoals je in de reviews hierboven hebt kunnen lezen, bestaan er eigenlijk drie afmetingen van een deuvelverbinding. Je kunt kiezen voor een 6 mm, een 8 mm of een 10 mm verbinding. De variant van 6 mm is het kleinste en is daardoor ook één van de populairste varianten. Mocht je specifiek naar een 6 mm deuvelset op zoek zijn, is het advies om voor deze set van Piranha te kiezen. Dit is wat ons betreft de beste deuvelset 6 mm.

Deze set stelt je in staat om volledig zelf een 6 mm deuvelverbinding te maken. In deze set zit namelijk een boor en meerdere deuvels van 6 mm. Dankzij de dieptestop voorkom je bovendien dat de boor té diep in het hout gaat. Tot slot bevat deze set ook nog 4 hulpstukken, waarmee het nóg makkelijker is om de deuvelverbindingen te maken.

Wil je meerdere deuvelverbindingen van 6 mm gaan maken? Ben je bijvoorbeeld met een groter project bezig? Ook dan biedt deze set meer dan voldoende mogelijkheden. De set bevat namelijk 24 deuvels. Mochten deze deuvels op zijn, kan je deze uiteraard altijd nog separaat aanschaffen. Aangezien dit één van de meest gangbare afmetingen is, kan je deze deuvels eigenlijk overal wel aanschaffen.

Over de kwaliteit van deze set hebben we eigenlijk niet al te veel te klagen. De deuvels zijn van een hoge kwaliteit en dat geldt ook voor de dieptestop en de hulpstukken. Het enige waar we onze vraagtekens bij kunnen zetten, is de kwaliteit van het boortje. Dit boortje slijt relatief snel en heeft daardoor een niet al te lange levensduur. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Wat je voor deze set moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 11,95 euro per set. Dat is behoorlijk aan de prijs, maar je kunt wel genieten van een stapelkorting. Als je bij Bol.com namelijk 10 van deze sets koopt, betaal je slecht 5,98 euro voor 1 set. Hierdoor is deze set ook uitermate interessant voor aannemers of zzp’ers die veelvuldig met deuvelverbindingen werken.

Kwaliteit van de boor had iets beter gekund.

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • 24 deuvels
 • Handige dieptestop + hulpstukken
Nadelen
 • Matige kwaliteit van de boor
 • Bevat geen houtlijm
Conclusie

Deze Piranha Deuvelset compleet 6mm X66400 is de beste deuvelset 6mm. Deze set bevat eigenlijk alles wat je nodig hebt om deuvelverbindingen van 6 mm te maken. Onder meer de aanwezigheid van 24 deuvels, de hulpstukken en de dieptestop spreken ons erg aan. We zijn bovendien te spreken over de kwaliteit, met uitzondering van het boortje.

Beste deuvelset 8mm – Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401

Je hebt hierboven een review kunnen vinden over de beste deuvelset van 6 mm. Wij zijn ook op zoek gegaan naar de beste deuvelset van 8 mm. Net zoals 6 mm is 8 mm ook één van de meest populaire afmetingen. Mocht je op zoek zijn naar een heuse deuvelset 8 mm, kan je het beste voor deze Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401 kiezen.

Deze set bevat eigenlijk alles waar je maar naar op zoek kunt zijn. De deuvelset bestaat namelijk uit een boortje, uit meerdere deuvels, uit een dieptestop en uit meerdere hulpstukken. Met dank aan het boortje en de dieptestop kan je de juiste gaten voor de deuvels maken. Met dank aan de deuvels uit deze set kan je vervolgens direct de deuvelverbinding maken.

Kan je dan veel deuvelverbindingen met deze set maken? Ja, toch wel. Je krijgt in totaal 20 deuvelsgeleverd. Ook dat is iets wat ons aanspreekt. Met één zo’n set kan je namelijk meerdere deuvelverbindingen maken. Het maken van de verbinding gaat bovendien makkelijk met dank aan het boortje, de hulpstukken en de dieptestop.

Op het moment dat de 20 deuvels op zijn, is er geen nood aan de man. Aangezien 8 mm een zeer gangbare maat is, kan je deze deuvels op onwijs veel plekken aanschaffen. Ook op de lange termijn kan je dus met veel plezier gebruik (blijven) maken van deze uitgebreide deuvelset.

Het enige waar je op de lange termijn rekening mee moet houden, is de kwaliteit van het boortje. De kwaliteit is namelijk niet zoals wij graag gezien hadden. Als je het boortje enkele keren gebruikt hebt, is de kans groot dat deze al bot begint te worden. Gelukkig heb je vast nog wel een ander 8mm boortje in je gereedschapskist liggen!

Over de prijs hebben we een gemengd gevoel. Als je één set aanschaft, betaal je best wel veel in onze ogen. De prijs van één set is bij onze partner Bol.com namelijk 11,95 euro. Mocht je vijf of tien van deze sets tegelijkertijd aanschaffen, geniet je echter van een interessante stapelkorting. Op het moment dat je 10 sets tegelijkertijd aanschaft, betaal je slechts 5,98 euro per set. Dat is een prijs die direct veel interessanter is!

Kwaliteit van het boortje is helaas niet in de lijn met de kwaliteit van de rest van de set.

Voordelen
 • 20 deuvels
 • Uitgebreide set
 • Perfect voor 8 mm deuvelverbindingen
Nadelen
 • Matige kwaliteit van de boor
 • Bevat geen houtlijm
Conclusie

De Piranha Deuvelset compleet 8mm X66401 is wat ons betreft de beste deuvelset 8mm. Deze set heeft alles waar je maar naar op zoek kunt zijn op het gebied van deuvelverbindingen van 8 mm. De 20 deuvels, het boortje, de hulpstukken en de dieptestop zorgen ervoor dat je met veel plezier veel 8 mm deuvelverbindingen kan maken. Al met al een prima set!

Beste deuvelset 10mm – Wolfcraft 2918000 25-delige Deuvelset - 10mm

Graag sluiten we deze top 5 van beste deuvelsets in stijl af. We hebben reeds hierboven de beste deuvelset 6mm en beste deuvelset 8mm besproken. Ben je specifiek op zoek naar een deuvelset van 10 mm? Dan is deze uitgebreide set van Wolfcraft verreweg de beste keus.

De naam Wolfcraft ben je eerder in dit artikel ook al tegengekomen. De beste koop is namelijk ook door Wolfcraft ontwikkeld en dat geeft duidelijk de kwaliteit van dit merk aan. Ook met deze set heeft het merk goed werk afgeleverd. De set is uitgebreid, van een hoge kwaliteit en ook nog eens voordelig geprijsd. Met name dat laatste is een groot voordeel in onze ogen!

Wat vind je in deze set terug? Onder meer meerdere deuvels van 10 mm, een houtboor met een diameter van 10 mm en een dieptestop met een diameter van 10 mm. Daarnaast krijg je ook nog 4 handige plugfixen geleverd; daarmee werk je nog een stukje makkelijker en sneller. Dankzij de samenstelling van deze set kom je eigenlijk helemaal niks te kort.

Hoeveel deuvels je in deze set meegeleverd krijgt? Nou, dat is een bijzonder aandeel. Je krijgt namelijk 19 deuvels geleverd. Waarom nou 19 stuks? Dat vragen wij ons ook af. Het zou een stuk logischer zijn om 18 deuvels (6 x 3) of 20 deuvels (10 x 2) in de set te stoppen. Wolfcraft heeft echter voor 19 deuvels gekozen; dat is in onze ogen toch wel een nadeeltje.

Voordeel is wel dat je alle kanten op kunt met deze set. Mocht je een deuvelverbinding met een diameter van 10 mm willen maken, bevat deze set alles wat je nodig hebt. De 19 deuvels die meegeleverd worden, zijn overigens 4 centimeter lang. Hierdoor zijn deze deuvels zeker geschikt voor meubels die de nodige kracht moeten kunnen verdragen.

Deze review willen we graag met een positieve noot afsluiten. Bij de hierboven genoemde sets hebben we veelal benoemd dat de set toch wel aan de prijs is. Dat is bij deze variant absoluut niet het geval. bij onze partner Gereedschapscentrum betaal je namelijk een bedrag van slechts 7,89 euro voor deze set. Dat bedrag is in onze ogen echt héél interessant, zeker rekening houdend met de kwaliteit en samenstelling van deze set!

De set bevat 19 deuvels; waarom geen 18 of 20 deuvels?

Voordelen
 • Uitgebreide set
 • Gunstig geprijsd
 • Lange en stevige deuvels
Nadelen
 • Bevat 19 deuvels
 • Bevat geen houtlijm
Conclusie

De Wolfcraft 291800 25-delige deuvelset 10 mm is wat ons betreft de beste deuvelset 10 mm. Deze set is uitgebreid, is van een hoge kwaliteit en is ook nog eens voordelig geprijsd. Het enige waar we onze vraagtekens bij zetten, is de hoeveelheid deuvels die meegeleverd worden. 19 deuvels klinkt in onze ogen namelijk niet al te logisch. Desondanks een prima set waar je prima mee uit de voeten kunt!

Bekijk prijzen van de Wolfcraft 291800 25-delige deuvelset 10 mm bij verschillende winkels:

Koopgids

In de bovenstaande reviews heb je veel informatie kunnen vinden over verschillende deuvelsets. Naar welke set gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Voordat je de juiste keuze kunt gaan maken, is het goed om op de hoogte te zijn van de belangrijkste criteria. Graag helpen we jou daar óók verder mee.

In deze koopgids bespreken we namelijk de belangrijkste criteria waar je goed op moet letten. Neem de koopgids op je gemakje door, bekijk dan nogmaals de reviews hierboven en maak uiteindelijk de juiste keuze. De juiste keuze waardoor jij makkelijk én snel de perfecte deuvelverbindingen samen kunt maken.

Diameter van de deuvels

In de wereld van deuvels kunnen we grofweg onderscheid maken tussen drie verschillende afmetingen: 6 mm, 8 mm en 10 mm. Deze afmetingen hebben betrekking op de diameter van de deuvels. Voor welke diameter kies jij?

De keuze is onder meer afhankelijk van het soort meubelstuk dat je aan het maken bent. Des te groter het meubelstuk is, des te groter de deuvels eigenlijk zouden moeten zijn. Bij de kleinere houten objecten kan je beter de kleinere deuvels gebruiken. Stem de diameter van de deuvels dus af op het hout waar je mee aan de slag gaat.

Samenstelling van de set

Bij een deuvelset moet je niet alleen op de diameter van de deuvels letten, maar óók op de overige onderdelen van de set. In een set kan onder meer een dieptestop, een plug fix, een boortje en houtlijm aanwezig zijn. Zijn al deze onderdelen écht nodig in een set?

Nou, eigenlijk kom je de plug fix, het boortje en de dieptestop in elke set tegen. Mocht je het écht goed willen doen, is het aan te raden om voor een set mét houtlijm te kiezen. Met deze houtlijm kan je namelijk de deuvelverbinding nog steviger maken, zoals je ook in bovenstaand filmpje hebt kunnen zien.

Deuvels

Budget

Het advies is ook om goed naar het prijskaartje van de deuvelset te kijken. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar kijk met name naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een uitgebreide en hoogwaardige set is het absoluut de moeite waard om een bedrag van bijvoorbeeld 30 á 40 euro te investeren.

Besluit

We zijn nu echt aan het einde gekomen van dit uitgebreide artikel over de beste deuvelset. Naar welke van bovengenoemde deuvelsets gaat jouw voorkeur uit? Ongeacht voor welke set je kiest; je kunt gemakkelijk en snel een deuvelverbinding maken. Neem de reviews op je gemakje door, bepaal welke het beste op jouw voorkeuren aansluit en sla direct je slag.

Mocht je nog vragen hebben, staat de klantenservice van onze partners Bol.com en Gereedschapscentrum graag voor je klaar. Wij wensen je graag veel klusplezier met je nieuwe deuvelset!

Tresna.nl
Logo