Beste schoolbordverf

Stel je voor dat er een product bestaat waarmee je mdf-platen, deuren, kasten en zelfs volledige muren kunt omtoveren tot een schoolbord. Dat zou erg leuk zijn, nietwaar? Welnu, een dergelijk product bestaat: het heet schoolbordverf!

Schoolbordverf is een handig en dankbaar product. Je kunt om het even welk oppervlak, klein of groot, met deze verf schilderen, waarna je er tekeningen of schrijfsels op maakt met krijt, bepaalde stiften zoals raamstiften of windowmarkers. Die ken je wel van bijvoorbeeld etalages van winkels of in restaurants.

Met “schoolbord” bedoelen we een oppervlak zoals een zwart schrijfbord of een krijtlei. Je hoeft hierbij niet meteen aan het bord uit de klas van de lagere school te denken. Schoolbordverf bestaat immers in veel kleuren.

Onze top 4 schoolbordverf

Afbeelding

Product


Flexa Schoolbordverf “True Black”

Onze beste koop!

Flexa Schoolbordverf “True Black”

Onze beste koop

of

MagPaint Schoolbordverf

MagPaint Schoolbordverf

De beste kwaliteit in diverse kleuren

of

Magnetisch Schoolbordverf Verfpakket

Magnetisch Schoolbordverf Verfpakket

Een volledig pakket voor schoolbord en magnetisch bord

of

Talens schoolbordverf

Talens schoolbordverf

De beste schoolbordverf voor kleine creatieve projecten

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Flexa Schoolbordverf “True Black”

Onze beste koop

Flexa Schoolbordverf “True Black”

of

MagPaint Schoolbordverf

De beste kwaliteit in diverse kleuren

MagPaint Schoolbordverf

of

Magnetisch Schoolbordverf Verfpakket

Een volledig pakket voor schoolbord en magnetisch bord

Magnetisch Schoolbordverf Verfpakket

of

Talens schoolbordverf

De beste schoolbordverf voor kleine creatieve projecten

Talens schoolbordverf

of

Er zijn heel wat situaties waarin je een schrijfbord kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een stuk van een wand, waarop je dan met krijt of met een windowmarker aantekeningen maakt. Je kunt zelfs bepaalde kastdeuren in je keuken of badkamer met deze verf schilderen, om maar een voorbeeld te geven. Of in een bedrijf kun je een krijtwand in een vergaderzaal voorzien. Is er iemand jarig, dan schrijf je een leuke boodschap met krijt op je geschilderde schoolbord.

Schoolbordverf is helemaal jouw ding als je creatief ingesteld bent en graag een leuk schilderproject aanpakt. Maar hoe weet je nu welke schoolbordverf je moet kopen? In dit artikel stellen we een aantal producten voor. We selecteerden een beste koop op basis van criteria die we belangrijk vinden. Dit zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van de verf, maar ook de prijs. Na productoverzicht overlopen we in de koopgids een aantal zaken die je over schoolbordverf moet weten. Veel leesplezier!

Onze beste koop – Flexa Schoolbordverf “True Black”

Wil je een wand in je huis of een mdf-plaat met schoolbordverf schilderen en omtoveren tot een eyecatcher in je interieur, dan raden we je de Flexa Schoolbordverf aan. De "True Black", een zwarte verf dus, is voor ons de beste koop als schoolbordverf. Het is een erg matte en harde lakverf, die volledig krasvast is. 

Je kunt Flexa Schoolbordverf bovendien op verschillende ondergronden aanbrengen. We denken hierbij aan de mdf-platen die we al vernoemden, maar ook gepleisterde wanden, behangpapier en zelfs vlakken in kunststof of metaal.

De verf dekt het geschilderde vlak mooi en egaal af. Hoewel het altijd moeilijk is om een gelijkmatig kleurresultaat te verkrijgen met een matte verf, lukt het behoorlijk goed met Flexa Schoolbordverf. Flexa Schoolbordverf is bovendien watergedragen, waardoor je weinig last hebt van de geur terwijl je de schilderklus opknapt en de dagen daarna. Hierdoor voorzie je een wand in de kinderkamer zonder probleem van een lekje schoolbordverf. En reken maar dat je kinderen hier blij mee zijn. 

Flexa Schoolbordverf is verder ook uitermate geschikt om houten objecten in de badkamer te schilderen. De matte lak geeft een mooi en afgewerkt effect, zelfs al is het niet meteen de bedoeling om er met krijt op te schrijven.

Als nadeel noteren we dat je verschillende lagen moet schilderen met Flexa Schoolbordverf om een gaaf resultaat te krijgen. Drie lagen is echt wel een must om het effect van een degelijk schoolbord te hebben. Flexa Schoolbordverf is verder enkel in het zwart verkrijgbaar. Dit is zeker een tijdloze, maar tegelijk ook een vrij klassieke kleur. Hoewel je een schoolbord wil creëren, moet niet alles schools en saai zijn. Wil je een meer speelse tint voor je schoolbord, dan moet je verf van een ander merk kopen.

Je koopt de verf enkel per liter. De prijs van €35 per liter is vrij hoog, zeker als je weet dat je voor veel projecten voldoende hebt aan een halve liter of 250 ml.

Enkel per liter verkrijgbaar, niet in blikken van 250 of 500 ml.

Voordelen
 • Goede dekking
 • Krasvast
 • Extra matte look
Nadelen
 • Grote verpakkingen
 • Duur
 • Enkel in het zwart verkrijgbaar
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste koop als schoolbordverf zoekt. Flexa Schoolbordverf zorgt voor een goede dekking en geeft een mooie matte glans. De prijs en de grote verpakkingen moet je er dan wel bijnemen.

De beste kwaliteit in diverse kleuren – MagPaint Schoolbordverf

De runner-up als beste koop voor schoolbordverf is voor ons de MagPaint Schoolbordverf. De zwarte verf is het meest verkocht, maar je vindt ook andere en hippe kleuren zoals limegroen, roze of donkergroen. Welke tint je ook kiest, de afwerking is steeds mooi en lekker mat.

Een ander groot voordeel is dat je Mag Paint Schoolbordverf in kleinere verpakkingen koopt dan Flexa Schoolbordverf. Zo koop je zelfs blikken van 250 ml of 500 ml. Wil je toch meteen een liter verf kopen, dan kan dit ook.

Bij de MagPaint Schoolbordverf merken we meteen de goede dekking op. Na twee lagen krijg je een mooie en ondoordringbare laag, waarop je berichtjes of een to do-lijstje in krijt schrijft. Aangezien dit een verf op waterbasis is, spoel je borstels of rollers na het gebruik gemakkelijk uit met water. Daarnaast heb je weinig last van de geur omdat MagPaint Schoolbordverf watergedragen is.

Het is ideaal om deze verf te combineren met magneetverf. Breng eerst een drietal lagen in magneetverf aan, en zorg daarna voor twee lagen schoolbordverf, en je hebt een multifunctionele muur of wand waarop je briefjes en boodschappenlijstjes hangt, maar ook zorgt voor leuke tekeningen of cartoons in krijt. Precies omdat MagPaint verf een uitstekende hechting en dekking heeft, schrijf je er zelfs met krijtstiften op of met windowmarkers boodschappen op. Zodoende tover je houten platen, gipsplaten of volledige wanden om tot volwaardige en multifunctionele schoolborden.

Als nadeel noteren we de kostprijs. De prijs per liter ligt een stuk hoger dan deze van Flexa Schoolbordverf (zie hierboven). Bovendien is het rendement per m² ook wat minder groot dan bij Flexa Schoolbordverf.

De prijs per liter.

Voordelen
 • Goede dekking
 • Verschillende kleuren
 • In kleine hoeveelheden verkrijgbaar
Nadelen
 • Duur
 • Groot verbruik
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste schoolbordverf in diverse kleuren wil zoeken. Dankzij MagPaint schoolbordverf tover je een wand om in een schoolbord. De hoge kostprijs moet je erbij nemen, maar je kunt gelukkig ook kleine blikken kopen. Daardoor betaal je voor de hoeveelheid die je echt nodig hebt en heb je geen overschot.

Een volledig pakket voor schoolbord en magnetisch bord – Magnetisch Schoolbordverf Verfpakket

Heb je zin om bijvoorbeeld in een vakantie samen met de kinderen een leuk schilderprojectje aan te pakken? Dan kun je een wand of een mdf-plaat op enkele dagen tijd omtoveren tot een volwaardig magnetisch bord en schoolbord. 

Met dit Magnetisch Schoolbordverf Verfpakket koop je immers een liter magneetverf en een liter schoolbordverf. Bovendien is er in de aankoop ook nog eens een verfroller, een kwast, een verfbakje en een rol afplaktape voorzien. Hierdoor hoef je geen hobbyschilder, laat staan een professional te zijn om een handig en sterk schoolbord te maken. 

Bovendien koop je dit pakket ook nog eens in verschillende kleuren. We merken trendy en leuke tinten op zoals roze, limegroen en zelfs rood. Je brengt eerst een drietal lagen magneetverf aan, laat alles dan goed drogen en daarna overschilder je het vlak met twee lagen schoolbordverf om een perfect resultaat te verkrijgen. De verf is watergedragen, waardoor het steeds aangenaam schilderen is.

Dit pakket heeft ook wel enkele nadelen. Zo noteren we dat dit wel een vrij dure aankoop is. Je betaalt € 75 voor het hele pakket. Voor deze prijs kun je eventueel gewoon een magneet- en krijtbord kopen als je dit wil. Ga je toch voor deze aankoop en schilder je alles netjes uit? Dan heb je als resultaat van je werk wel een trendy en persoonlijk schoolbord.

Als nadeel noteren we verder de grootte van de potten. De blikken hebben altijd een inhoud van 1 liter, waardoor je soms wel wat overschot hebt.

De prijs van het verfpakket is vrij hoog.

Voordelen
 • Alle accessoires bij de hand
 • Goede dekkingskracht
 • Trendy kleuren
Nadelen
 • Duur
 • Grote potten
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een kant-en-klaar pakket zoekt om een magneet- en schoolbord te maken. De kostprijs is hoog, maar je hebt wel meteen alle verf en tools bij de hand om een leuk project aan te pakken. Je koopt deze verf bovendien in verschillende kleuren.

De beste schoolbordverf voor kleine creatieve projecten – Talens schoolbordverf

Ben je op zoek naar schoolbordverf voor een leuk creatief project, dan raden we de Talens Art Creation schoolbordverf aan. Je koopt deze verf in potten van 250 ml.

De verf is ook in diverse kleuren verkrijgbaar. Zoals elke schoolbordverf is het een matte verf die een sterk en slijtvast oppervlak als resultaat heeft. Bovendien kun je de verf ook goed afwassen.

Het is een product voor creatieve hobbyisten. De verf schildert heel egaal uit en kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om matte accenten op een muur aan te brengen.

Als nadeel noteren we de kostprijs van dit product. De flacons zijn vrij duur. Daarnaast is het soms moeilijk om de verf aan te brengen. De structuur is vrij dik. Schilder je een klein oppervlak, dan gebruik je best een plamuurmes om een egaal effect te verkrijgen.

De structuur van deze verf is nogal dik.

Voordelen
 • Mooie kleuren
 • Kleine verpakkingen
 • Goed beschrijfbaar en afwasbaar
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Dikke structuur
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie schoolbordverf in een originele kleur zoekt voor een decoratief en creatief project. Deze verf doet perfect wat je ervan verwacht, namelijk een matte laag op een vlak aanbrengen. De verf heeft een wat dikke structuur.

Koopgids

Nu we de beste soorten schoolbordverf overlopen hebben, staan we nog even stil bij de voornaamste zaken waar je op moet letten als je schoolbordverf koopt. Maar eerst en vooral stellen we de vraag…

Wat is schoolbordverf nu eigenlijk?

Je kunt nu wel een schilderproject met schoolbordverf willen aanpakken, maar misschien vraag je je gewoon af wat schoolbordverf is. Je kunt schoolbordverf zien als een soort uiterst matte lakverf. Dit klinkt een beetje als een tegenstelling, maar het is echt wat het is.

De verf heeft de eigenschappen van een lakverf. Dit wil zeggen dat je er een harde en krasvaste laag mee aanbrengt op bijvoorbeeld hout of deuren. Maar anderzijds is de verf helemaal mat, waardoor krijt er goed op hecht. Bovendien zorgt een laag met deze verf voor een ondoordringbare en waterafstotende ondergrond. Als je dit wil, veeg je weg wat je geschreven hebt.

Hoeveelheid

Vooraleer je begint te schilderen, meet je best goed hoe groot het oppervlak is dat je wil schilderen. Dan kun je berekenen hoeveel verf je nodig hebt. Nog meer dan bij andere verfsoorten, is dit hier belangrijk om te doen. Schoolbordverf is immers vrij duur. En het is niet zomaar een verf die je overal wil gebruiken. Dus zorg je er best voor dat je net voldoende en niet te veel verf hebt, anders staat het blik dan toch maar stof te vergaren in je bergruimte of garage.

Om een stevig schoolbord te hebben, moet je toch gauw drie lagen aanbrengen. Dan kun je aan het rekenen slaan. Stel dat je een schoolbord wil maken van 1 vierkante meter. Dan heb je verf nodig om 3 vierkante meter af te dekken, als je dus drie lagen wil geven. Vervolgens bekijk je de specificaties van de verf. Stel dat je met een liter schoolbordverf 6 vierkante meter kunt afdekken, dan heb je voor jouw project eigenlijk voldoende met een halve liter.

Droogtijd en uithardingstijd

Het is belangrijk om te weten hoeveel tijd er nodig is om de verf te laten drogen. Stel dat je in het weekend of in een bepaalde vakantie je schoolbord helemaal wil afwerken en gebruiksklaar wil hebben, dan moet je weten hoeveel tijd je tussen het schilderen van de lagen moet voorzien. Dit is belangrijk omdat je pas dan een gaaf en vlak verfresultaat krijgt. De droogtijd van schoolbordverf varieert sterk van soort tot soort. Lees daarom steeds de gebruiksaanwijzing van de verf.

Hoe schilder je met schoolbordverf? Een stappenplan

1. Bereid het oppervlak goed voor. Maak het schoon met een vochtige doek en een poetsproduct dat vet wegneemt. Probeer het oppervlak ook zo egaal mogelijk te maken. Je kunt een deur of een kastdeur opschuren met licht schuurpapier.

2. Na het poetsen zie je of er barsten of andere onregelmatigheden in het oppervlak zijn. Om mooi te schilderen, moet het oppervlak zo egaal mogelijk zijn. Afhankelijk van de ondergrond, gebruik je een vulmiddel en laat je dit drogen. Daarna schuur je het nog eens op zodat het oppervlak helemaal egaal is. Plak de randen van het vlak dat je wenst te schilderen goed af.

Schilderwerk kosten

3. Het is belangrijk om schoolbordverf goed te mengen. Roer dus een aantal keer in het blik met een mengstok tot je een egaal mengsel hebt. Giet vervolgens de nodige hoeveelheid in een verfbakje.

4. Schoolbordverf breng je aan met een kwast en een lakroller. Met een roller krijg je het mooiste resultaat. De grootte van de roller bepaal je in functie van het oppervlak dat je schildert.

5. Schilder het oppervlak en laat de verf vervolgens drogen volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Breng daarna een tweede laag aan en laat deze opnieuw drogen. Idem voor de derde laag.

6. Zoals je bijvoorbeeld ook merkt bij trappenlak, heeft schoolbordverf wel een ruime tijd nodig om volledig uit te harden. Wacht dus nog zeker enkele dagen of zelfs een week om er met krijt op te schrijven.

7. Extra tip: om kleine poriën te vullen, kun je het schoolbord na enkele dagen, als de verf dus helemaal is uitgehard, volledig met kalk of krijt bedekken en daarna alles schoonmaken. Je wrijft krijt of stoepkrijt over het oppervlak uit en veegt het dan weg. Als je daarna opnieuw op het bord schrijft, komen de letters goed uit.

Besluit

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je de nodige tips hebben gegeven om schoolbordverf aan te kopen. Met schoolbordverf pak je heel wat leuke projectjes aan. Een wand of een bord in schoolbordverf is tof om in je gezin berichtjes of memo’s te delen. Weet je nog niet helemaal welke verf je wil kiezen of welke accessoires je nodig hebt?

Lees dan ook de andere artikels over schilderprojecten op onze website of informeer je bij de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met concrete tips en advies. Je kunt ook offertes aanvragen bij professionele schilders om de klus voor jou op te knappen. Op onze website vraag je met een druk op de knop vijf offertes aan bij verschillende schilders uit jouw regio. Veel succes met je gloednieuwe schoolbord!

Tresna.nl
Logo