Beste verf voor binnen

In dit artikel bespreken we de beste verf voor binnen. Binnenshuis kun je heel wat schilderen. Overloop het zelf maar eens. Je kunt bijvoorbeeld de muren schilderen, maar ook de plafonds, deuren en raamkozijnen. Je kunt de trap een likje verf geven, net zoals de radiatoren of zelfs de vloer.

Op onze website hebben we al diverse artikelen geschreven over de beste verf voor binnen. Bijvoorbeeld een artikel over de beste trapverf en een artikel over de beste verf voor kozijnen.

De beste verf kiezen voor het interieur van je woning is niet gemakkelijk. Verf kiezen is meer dan alleen een pot verf in je lievelingskleur kopen. Het interieur van je woning bestaat uit verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout voor bijvoorbeeld de raamkozijnen en de deuren. Daarnaast wil je de muren en de plafonds ook wel eens een frisse kleur geven. Zelfs de radiatoren stralen weer helemaal als je ze eens opnieuw schildert. De badkamer en de keuken vereisen een specifieke aanpak als je ze een make-over met verf geeft.

Onze top 6 verf voor binnen

Afbeelding

Product


Flexa Creations - Muurverf Extra Mat

Onze beste koop!

Flexa Creations - Muurverf Extra Mat

Beste allround muurverf

of

Flexa Strak op de Muur

Flexa Strak op de Muur

De runner up voor de beste koop

of

Sencys verf Muur & Plafond Extra dekkend 12 liter

Sencys verf Muur & Plafond Extra dekkend 12 liter

Beste witte budgetverf voor binnen

of

Levis Ambiance Muurverf - 2,5 liter

Levis Ambiance Muurverf - 2,5 liter

Beste voor de slaapkamer muren

of

Flexa Strak In De Lak Zijdeglans

Flexa Strak In De Lak Zijdeglans

Beste koop verf voor kozijnen binnen

of

Holdbar Badkamercoating

Holdbar Badkamercoating

Beste beschermende verf voor badkamers

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Flexa Creations - Muurverf Extra Mat

Beste allround muurverf

Flexa Creations - Muurverf Extra Mat

of

Flexa Strak op de Muur

De runner up voor de beste koop

Flexa Strak op de Muur

of

Sencys verf Muur & Plafond Extra dekkend 12 liter

Beste witte budgetverf voor binnen

Sencys verf Muur & Plafond Extra dekkend 12 liter

of

Levis Ambiance Muurverf - 2,5 liter

Beste voor de slaapkamer muren

Levis Ambiance Muurverf - 2,5 liter

of

Flexa Strak In De Lak Zijdeglans

Beste koop verf voor kozijnen binnen

Flexa Strak In De Lak Zijdeglans

of

Holdbar Badkamercoating

Beste beschermende verf voor badkamers

Holdbar Badkamercoating

of

Decoratieve verfsoorten zoals betonverf of schoolbordverf behoren ook tot de verfsoorten voor binnen. Ook hierover vind je op onze website een schat aan informatie.

Hoe kies je nu de beste verf voor binnen? Als je dit artikel leest, ben je op de goede weg om het juiste product voor een scherpe prijs te kopen. In ons productoverzicht zetten we een aantal verven op een rij voor courante toepassingen in je interieur. In dit artikel leggen we de nadruk op verven voor muren, en voor andere toepassingen verwijzen we naar andere artikelen. Daarna lees je in de koopgids een aantal algemene tips die je helpen bij de aankoop van verf voor buiten. Veel leesplezier!

Beste allround muurverf – Flexa Creations Muurverf Extra Mat

Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je je muren in een mooie kleur schilderen? En zoek je een goed dekkende verf waarbij een of twee lagen volstaan om een mooi resultaat te krijgen? Ga dan voor deze Flexa Creations muurverf.

Het is een verf van een uitstekende kwaliteit die zijn geld zeker waard is. Je kunt kleuren zelf kiezen en configureren via de app van Flexa. Het moet gezegd worden, deze kleuren zijn veelzijdig en krijgen in de loop van de dag telkens een ander karakter, al naargelang de lichtinval. 

Tijdens het schilderen merk je onmiddellijk dat de verf mooi opentrekt en goed de muren bedekt. Omwille van zijn schrobvaste karakter, kun je dit product zelfs gebruiken in de badkamer of keuken. Spatjes of kalkresten verwijder je eenvoudig met een vochtige doek en een zacht poetsmiddel. Flexa Creations Muurverf is trouwens niet alleen verkrijgbaar als matte verf, maar ook als zijdemat en extra mat product.

Een ander voordeel is dat je Flexa Creations gebruikt op verschillende ondergronden zoals baksteen, papier- en glasvliesbehang, hardboard, gipskarton, schoon metselwerk en pleisterwerk. Ook als een muur al eens geschilderd is, overschilder je deze gemakkelijk en goed dekkend met Flexa Creations. Bepaalde onvolkomenheden of oudere vlekken verberg je zodoende perfect. Het rendement dat je behaalt is 12 m² per liter.

Naast deze voordelen heeft Flexa Creations ook wel enkele nadelen. Soms is er een kleine kleurafwijking in vergelijking met kleurstalen of plaatjes op het internet. Je betaalt ongeveer €30 per liter voor deze verf; dit is niet goedkoop. Je moet goed nadenken over het hele schilderproject als je met Flexa Creations werkt. Zo gebruik je dit product best in combinatie met Flexa Creations voorstrijk. Dit is de grondverf die speciaal voor dit product gemaakt is. Breng je een grondlaag aan en daarna een eindlaag, dan volstaat dit om een mooi resultaat te verkrijgen.

Soms is de verf donkerder in vergelijking met kleurstalen.

Voordelen
 • Goede dekkracht
 • Verbergt vlekken
 • Afwasbaar
 • Exquise kleuren
Nadelen
 • Om een optimaal effect te krijgen, moet je een grondlaag in dezelfde kleur aanbrengen
 • Kleur wijkt soms minimaal af
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een kwalitatieve allround verf voor binnenmuren zoekt. De mooie, dikke verf gaat er gemakkelijk aan en zorgt voor een mooie afwerking. Voor zijn prijs krijg je een product dat duurzaam is en gemakkelijk te reinigen is.

De runner up voor de beste koop – Flexa Strak op de Muur

Flexa Strak op de muur is iets goedkoper dan de verf van hetzelfde merk uit de Creations reeks. De kleuren zijn ook wat minder exclusief en luxueus, al is het zeker de moeite waard het aanbod te bekijken. Flexa Strak op de Muur Mat is zoals de naam zegt een matte, goed dekkende en oplosmiddelvrije muurverf voor binnen. Het product is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.

Flexa Strak Op De Muur is geschikt om diverse soorten muren te beschilderen: baksteen, beton, vliesbehang, gipskarton, bestaande muurverflagen, glasweefsel, schoon metselwerk en pleisterwerk. Welke ondergrond ook in je woning van toepassing is, je krijgt altijd een strak en mat eindresultaat.

Een ander voordeel is dat de verflaag te reinigen is met een zachte vochtige doek. Omdat de verf watergedragen is, heb je verder ook weinig last van de geur. Daardoor kun je eventueel ook de verf wat verdunnen met water. Je vindt goede instructies op de pot zelf, wat ook altijd leuk is voor jou als eindgebruiker. De potten zijn gemakkelijk te openen en terug te sluiten. Daardoor kun je de verf ook wel een tijd goed bewaren.

Dan komen we bij de nadelen van Flexa Strak op de Muur. Er bestaat geen passende grondverf in dezelfde kleur en in dezelfde reeks, zoals je deze wel vindt bij Flexa Creations. Je moet daarom zeker twee en misschien wel drie lagen aanbrengen voor een goed eindresultaat om onvolkomenheden of een oude kleur weg te werken.

Het rendement van de verf is 10 liter per m², wat iets meer mocht zijn voor ons. Anderzijds is de verf zelf wat dun en waterig. Tijdens het schilderen moet je uitkijken om niet te veel te druppen. Je kunt de muren reinigen, maar de verf is niet schrobvast. Gebruik dan ook best geen agressieve reinigingsproducten om het geschilderde oppervlak schoon te maken. De prijs is ongeveer € 30 voor 2,5 liter, wat zeker correct is.

Rendement mocht iets hoger zijn.

Voordelen
 • Correcte prijs
 • Diverse kleuren
 • Goede dekking
Nadelen
 • Geen primer in dezelfde kleur als de eindlaag
 • Zeker verschillende lagen aanbrengen voor mooi eindresultaat
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een degelijke muurverf voor een correcte prijs zoekt. Flexa Strak op de Muur is een stuk goedkoper dan onze beste koop, maar het aantal kleuren is beperkter en de verf is iets minder dekkend.

Beste witte budgetverf voor binnen – Sencys verf Muur & Plafond Extra dekkend 12 liter

Ben je op zoek naar een degelijk en goed product om muren en plafonds binnen te schilderen, dan hoef je niet langer te zoeken en ga je voor Sencys Verf Muur & Plafond. Sencys is het huismerk van Praxis en zorgt met dit product voor een goede budgetverf waarmee je je hele huis in een nette witte tint schildert.

De verf rolt lekker uit en op de verpakkingen vind je duidelijke instructies hoe je het product moet gebruiken. Sencys zorgt zodoende voor een gebruiksvriendelijk product dat je snel en vlot uitrolt op de muren.

Sencys Verf Muur en Plafond is een watergedragen verf, die door deze eigenschap een minimum aan geur verspreidt. Als je wil kun je in elk seizoen met deze verf schilderen, ook al is het iets moeilijker om de kamer te luchten in de winter. Het is bovendien een goedkoop en milieuvriendelijk product. Schilderborstels en rollen kun je gewoon met water schoonmaken.

Een product zoals dit heeft ook wel wat nadelen. De verf droogt niet zo gelijkmatig. Bij een grote muur is niet zo goed zichtbaar waar je precies geschilderd hebt en waar niet. Soms zie je druppel- of condensvorming tijdens het drogen. Het is verder een sterk waterige verf, die gemakkelijk drupt en spat. 

Je moet een drietal lagen aanbrengen voor een optimale dekking. Je kunt evenwel een grondlaag van een merk als Flexa aanbrengen en dan enkele eindlagen van dit product toevoegen om tot een perfect witte muur te komen.

Beperkt qua kleurkeuze, enkel in het wit verkrijgbaar.

Voordelen
 • Niet duur
 • Watergedragen en geurarm
 • Geschikt voor diverse muurtypes binnenshuis
Nadelen
 • Weinig dekkingskracht
 • Condensvorming en druppelvorming tijdens het drogen
 • Ligt wat zwaar in de hand
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een budgetvriendelijke muurverf voor binnen zoekt. Als je drie lagen aanbrengt krijg je een mooi en egaal vlak, dat echter niet perfect vochtafstotend is. Je betaalt een correcte prijs.

Beste voor de slaapkamer muren – Levis Ambiance Muurverf 2,5 liter

Ben je op zoek naar een verfje om de kinderkamer helemaal gaaf in te richten, dan ga je voor de Levis Ambiance Muurverf. Dit product is veilig dankzij het onlangs toegekende duurzaamheidslabel bij Bol.com. Je bent dan ook zeker dat je baby of kind geen last zal hebben van een eventueel schadelijke verfgeur. 

Je kunt niet veel nadelen opmerken bij deze verf. De aanblik als je de pot opent is meteen goed, je ziet het witte pigment waarboven het eventuele kleurpigment drijft in het oplosmiddel. Meng je dit alles dan zie je meteen de kleur die je gekozen hebt. 

De verf is vlot en gemakkelijk uit te rollen op de muur en trekt mooi open op de ondergrond. Eens je klaar bent met de klus is het puur genieten van de mooie kleur. Daarnaast is het gewoon ook een praktische verf. Vlekken neem je bijvoorbeeld gemakkelijk weg van de geschilderde muur.

Deze vlekbestendigheid is een groot voordeel. Hierdoor is Levis Ambiance Muurverf trouwens ook geschikt voor andere ruimtes zoals de keuken of de traphal, waar je regelmatig vlekken op de muur krijgt. Je gebruikt deze verf bijvoorbeeld ook voor het interieur van je caravan, zonder last te hebben van de geur. Je geniet gewoonweg jarenlang van je woning als je Levis Ambiance Muurverf gebruikt. In dit voorbeeld kozen we de amandelkleurige verf, maar het product is in diverse tinten verkrijgbaar.

Elk product heeft ook zijn nadelen, en dit is voor Levis Ambiance Muurverf niet anders. We vinden de verf een beetje “plakkerig” als je gedurende een langere sessie schildert. Dit ligt er volgens ons aan dat de verf misschien iets te snel droogt. Levis Ambiance Muurverf is ook behoorlijk duur. Het is steeds aan te raden om een primerlaag aan te brengen. Doe je dit, dan heb je snel een mooi en egaal eindresultaat.

Stuk duurder dan andere muurverven.

Voordelen
 • Afwasbaar
 • Duurzaam
 • Mooie kleuren
 • Goede dekking
Nadelen
 • Duur
 • Kwalitatieve primerlaag nodig voor optimaal effect
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de kinderkamer wil verven met een milieuvriendelijke en geurarme verf. De prijs ligt best wel hoog, maar je krijgt een echt kwaliteitsproduct voor je geld en hebt de keuze tussen warme en rijke kleuren.

Beste koop voor verf voor kozijnen binnen – Flexa Strak In De Lak Zijdeglans

Voor een uitgebreide review, check deze link.

De verf droogt soms te snel.

Voordelen
 • Mooie glans
 • Niet duur
 • Geen geurhinder
Nadelen
 • Minder egale dekking
 • Droogt heel snel
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een verf met een prima prijs-kwaliteitsverhouding zoekt om kozijnen binnen te schilderen. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat de verf wat afbladdert op plaatsen waar er veel zonlicht is.

Beste beschermende verf voor badkamers – Holdbar badkamercoating

Voor een uitgebreide review, check deze link.

De verf is vrij duur en de minimum hoeveelheid is 1 liter. We hadden bijvoorbeeld graag een verpakking van 0,5 liter gezien, waarmee je dan bijvoorbeeld enkel een douche kunt schilderen.

Voordelen
 • Waterdicht en watervast
 • Voor diverse ondergronden
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Slijtvast
Nadelen
 • Vaak heb je een overschot
 • De potten zijn niet zo gemakkelijk open te maken
Conclusie

Deze verf is vooral geschikt voor wie eenvoudigweg de beste waterdichte verf voor badkamers zoekt. De verf legt gewoonweg een ondoordringbare laag op een muur, vloer of douchebak. Hou er rekening mee dat de verf vrij duur is en dat je ze in één keer moet opgebruiken

Koopgids

Solventgedragen of watergedragen?

Tegenwoordig zijn de meeste verven voor je interieur gemaakt op basis van water en niet op basis van solventen. Op zich is dit een goede zaak, want solventgedragen verf bevat terpentijn als oplosmiddel, wat een schadelijke stof is voor het milieu. Solventen, zoals terpentijn hebben een sterke geur, die best hinderlijk kan zijn tijdens het schilderen.

Binnenverf voor muren wordt vaak latex genoemd. Deze verf is eveneens watergedragen. Latex is de stof waarvan rubber gemaakt wordt. Leuk om weten is dat latexverf eigenlijk geen latex bevat. Wel zorgt een synthetisch bindmiddel zoals acryl of acrylvinyl voor de goede binding.

Verf op waterbasis zoals latex is gemakkelijk aan te brengen met een roller en een kwast. Je kunt je schildermateriaal bovendien met water schoonmaken. De verf droogt snel en hecht zich goed op het oppervlak.

Primer aanbrengen

Of je nu kozijnen, radiatoren, muren of plafonds schildert: het is belangrijk om te beginnen met een primer. Zeker als het oppervlak nog nooit geschilderd is, moet je absoluut een grondlaag aanbrengen. Zonder primer slorpt een oppervlak zoals een gipswand de verf volledig op. Schilder je op metaal of bijvoorbeeld op natuursteen, dan zorgt een primer voor een goede hechting aan het oppervlak. De afwerkingslaag hecht op zijn beurt goed aan de grondlaag. Dankzij een primer krijg je wat schilders een "verfsysteem" noemen. Dit is een soort gelaagdheid die ervoor zorgt dat het oppervlak jarenlang intact blijft en zijn kleuren behoudt.

Gebruik zo veel mogelijk een grondverf en een afwerkingsverf van dezelfde producent of hetzelfde merk. Het is jammer dat sommige merken geen eigen een grondverf hebben. Wens je direct gebruik te maken van verf van deze merken, breng dan liever een laag meer aan om een gave look te krijgen.

Vind je duidelijke instructies op de verpakking?

Koop je verf voor binnen, dan vinden we het belangrijk dat je een goede gebruiksaanwijzing en een beschrijving van het product op de verpakking vindt. Zo ben je goed geïnformeerd en weet je bijvoorbeeld hoe lang de verf moet drogen tussen twee schilderbeurten door. Je leest op de verpakking wat eventuele schadelijke stoffen zijn.

Hoeveel lagen aanbrengen?

Dit hangt af van verfsoort tot verfsoort. De vuistregel is dat een grondlaag en een afwerkingslaag in principe moeten volstaan voor raamkozijnen, muren en plafonds. Schakel je bijvoorbeeld over van een donker geschilderd raamkozijn naar een lichtgekleurd kozijn, dan moet je eventueel een extra laag aanbrengen.

Verven van een deur

Kwaliteit

De kwaliteit van verf voor binnen zit niet alleen in het eindresultaat. Kun je de blikken en emmers gemakkelijk openen en terug sluiten? Schilder je de verf egaal en gemakkelijk uit zonder al te veel spatten? Is de verf makkelijk te mengen zonder dat je er een krachtpatser voor hoeft te zijn? Dit bepaalt allemaal de kwaliteit van de verf. Je kunt hier dan bijvoorbeeld naar vragen in de winkel of je kunt nagaan of dit aan bod komt in reviews online.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je wegwijs hebben kunnen maken in het kiezen van de juiste verf voor je interieur. Heb je je woning mooi en piekfijn geschilderd, dan geniet je jarenlang van het resultaat van je werk.

Je kunt ook steeds een beroep doen op een professioneel schildersbedrijf om je woning te schilderen. Via onze website vraag je met een simpele druk op de knop wel vijf verschillende offertes aan. Zo vergelijk je de prijzen van de diverse schilders gewoon op je laptop of smartphone. Om een globaal overzicht te krijgen van de kosten die bij het schilderen horen, kun je ook ons artikel hierover op deze website raadplegen. We wensen je veel succes met de keuze van je verf en met je schilderproject!

Tresna.nl
Logo