Beste goedkope verf

Zou jij graag een muur in jouw huis willen schilderen? Wil je graag de houten kozijnen van jouw huis onder handen nemen? Of kunnen wellicht de deurposten in jouw huis, de vloer in jouw huis of de schutting in jouw tuin wel een nieuwe verflaag gebruiken? Je hoeft hier niet altijd een specialist voor in te schakelen, aangezien verven op zich niet al te lastig is.

Eén van de belangrijkste vereiste voor een goed resultaat is echter wel dat je goede verf gebruikt. Helaas is het zo dat veel goede verf een bijbehorend prijskaartje heeft; een relatief fors prijskaartje dus. Gelukkig bestaan er ook goedkope varianten van verf. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste goedkope verf!

Onze top 5 goedkope verf

Afbeelding

Product


Alabastine Muurdecor - 5 liter Industrieel Beton

Onze beste koop!

Alabastine Muurdecor - 5 liter Industrieel Beton

Beste goedkope betonlook verf

of

Wijzonol Grondverf Alkyd 1 liter

Wijzonol Grondverf Alkyd 1 liter

Beste goedkope grondverf

of

Rambo Tuin - & Steigerhout 750 ml Stoer Antraciet 1148

Rambo Tuin - & Steigerhout 750 ml Stoer Antraciet 1148

Beste goedkope lakverf

of

ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter Stralend Wit

ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter Stralend Wit

Beste goedkope muurverf

of

Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans

Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans

Beste goedkope vloerverf

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Alabastine Muurdecor - 5 liter Industrieel Beton

Beste goedkope betonlook verf

Alabastine Muurdecor - 5 liter Industrieel Beton

of

Wijzonol Grondverf Alkyd 1 liter

Beste goedkope grondverf

Wijzonol Grondverf Alkyd 1 liter

of

Rambo Tuin - & Steigerhout 750 ml Stoer Antraciet 1148

Beste goedkope lakverf

Rambo Tuin - & Steigerhout 750 ml Stoer Antraciet 1148

of

ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter Stralend Wit

Beste goedkope muurverf

ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter Stralend Wit

of

Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans

Beste goedkope vloerverf

Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans

of

Op onze website vind je verschillende reviews over onwijs veel verschillende soorten verf terug. Zo hebben besproken wat de beste muurverf is, wat de beste beits is, wat de beste grondverf is, wat de beste trapverf is, wat de beste schoolbordverf is, wat de beste magneetverf is, wat de beste verf voor buiten is, wat de beste krijtverf is, wat de beste betonlook verf is, wat de beste verf voor kozijnen is, wat de beste verf voor binnen is, wat de beste afwasbare verf is, wat de beste structuurverf is en wat de beste plafondverf is.

In al deze artikelen hebben wij deels naar de prijs gekeken, maar dat was niet het belangrijkste criteria. In dít artikel is dat echter wel het belangrijkste criteria. Wij hebben daarom de meest populaire categorieën uit bovenstaande lijst geselecteerd en zijn binnen die categorie op zoek gegaan naar de beste goedkope verf. Onze voorkeuren vind je alvast in bovenstaande tabel.

Hoe hebben wij dit artikel samengesteld?

Bij het samenstellen van dit artikel, én dus bij het selecteren van bovengenoemde soorten verf, hebben wij ons op meerdere criteria gericht. Allereerst hebben wij naar de prijs in combinatie met de kwaliteit gekeken.  Je vindt in dit artikel dus niet de meest goedkope verven van C of D-merken terug, aangezien bij die merken echt sprake is van ‘goedkoop is duurkoop’.

Nee, in plaats daarvan hebben wij onze pijlen alleen gericht op de betere merken. Binnen het aanbod van deze merken hebben wij gekeken naar de verschillende varianten, waarbij we naar zowel de prijs als naar de inhoud gekeken hebben. Het is immers veelal logisch dat een blik van 750 ml goedkoper is dan een emmer van 2,5 liter.

Uiteindelijk hebben wij op basis hiervan de bovengenoemde 5 soorten verf samen kunnen stellen. Deze soorten verf hebben een prima prijs-kwaliteitsverhouding, zijn verhoudingsgewijs voordeliger dan andere soorten verf én zijn dus het aankopen meer dan waard.

Bij het selecteren van deze soorten verf hebben wij niet specifiek gekeken naar bijvoorbeeld het soort verf (solventgedragen of watergedragen bijvoorbeeld). Wel hebben wij hier meer informatie over opgesteld aan het einde van dit artikel; daar vind je een koopgids waarin wij de belangrijkste eigenschappen van verf in zijn algemeenheid bespreken.

Op basis van die extra informatie kan je uiteindelijk voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Zo, het is nu de hoogste tijd om nader te gaan kijken naar de beste goedkope betonlookverf; hieronder vind je die review plus de reviews van de vier andere categorieën. Laat je verrassen door het aanbod van hoogwaardige én voordelige geprijsde soorten verf!

Beste goedkope betonlook verf – Alabastine Muurdecor 5 liter Industrieel Beton

Wil je graag van geweldige verf genieten die een betonlook effect met zich mee brengt? Wil je bijvoorbeeld een muur in jouw woonkamer of een muur in jouw keuken dit effect meebrengen? Dan gaat jouw voorkeur ongetwijfeld naar een industriële woonstijl; een stijl die steeds populairder wordt.

Het feit dat deze stijl steeds populairder wordt, is ook terug te zien in het aanbod van betonlook verf. Uiteindelijk kan er maar één de beste goedkope betonlook verf zijn en dat is volgens ons deze variant van Alabastine. Om meerdere redenen zijn wij zéér te spreken over deze verf.

Zoals hierboven al gesteld, hebben wij in dit artikel alleen maar voor gerenommeerde merken gekozen. Nou, daar is Alabastine zeker een voorbeeld van. Dit bedrijf is al vele jaren actief in de wereld van verf en aanverwante producten; daardoor heeft het bedrijf absoluut een gerenommeerde naam op weten te bouwen.

Bij deze verf draait het uiteraard niet alleen om de kwaliteit, maar óók om de prijs. Nou, dan hebben wij goed nieuws voor je; de prijs-kwaliteitsverhouding van deze verf is dik in orde. Voor een emmer van maar liefst 5 liter betaal je een bedrag van 32,95 euro. Dit komt neer op een bedrag van nog geen 7 euro per liter. Dat is wat ons betreft echt voordelig te noemen.

Een absoluut voordeel van deze verf is onder meer het feit dat je de verf makkelijk aan kunt brengen. De verf is makkelijk op een muur aan te brengen, terwijl je ook nog oneffenheden tot 2 mm moeiteloos op kunt vullen. Mocht het noodzakelijk zijn, breng je ook moeiteloos meerdere lagen aan. Bijkomend voordeel is dat je dus een emmer met maar liefst 5 liter verf geleverd krijgt.

Ook is het volgens ons zeer prettig dat je deze verf op meerdere ondergronden kunt gebruiken. Zo is deze Alabastine betonlook verf geschikt voor gipsplaten, cement, pleisterwerk, stucwerk en steen. Door deze veelzijdigheid kan je deze verf op veel verschillende plekken in huis gebruiken.

Daarmee komen we wel direct op het eerste nadeel uit; het feit dat je deze verf niet in alle ruimtes kunt gebruiken. Volgens Alabastine is het niet mogelijk om deze verf te gebruiken in vochtige ruimtes én niet buiten. Je kunt met deze verf dus alleen een prachtig betonlook effect binnenshuis creëren.

Verder vinden we het ook jammer dat deze verf een nogal lange droogtijd heeft. Je moet rekening houden met een droogtijd van minstens 6 uur; de exacte droogtijd is afhankelijk van onder meer de ondergrond, de temperatuur in huis, de luchtvochtigheid in huis, de temperatuur buiten en de laagdikte. 

Graag sluiten we deze review wel met een positieve noot af; je kunt deze betonlook verf ook nog in meerdere kleuren aanschaffen. Naar welk van onderstaande kleuren gaat jouw voorkeur uit?

 • Industrieel beton; donker grijs
 • Authentiek beton; midden grijs
 • Modern beton; licht grijs

De droogtijd van deze verf is nogal lang; je moet er dus echt de tijd voor uittrekken om bijvoorbeeld een muur te verven.

Voordelen
 • Hoge kwaliteit
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Emmer van 5 liter
 • Makkelijk aan te brengen
 • In verschillende tinten verkrijgbaar
 • Zeer realistisch betonlook effect
Nadelen
 • Lange droogtijd
 • Niet geschikt voor vochtige ruimtes
Conclusie

Deze Alabastine Muurdecor - 5 liter Industrieel Beton is volgens ons de beste goedkope betonlook verf. Voor deze emmer van 5 liter betaal je een bedrag van nog geen 33 euro; ondertussen is de kwaliteit wel dik in orde, heb je de keus uit drie verschillende betonkleuren en is de verf makkelijk aan te brengen!

Beste goedkope grondverf – Wijzonol Grondverf Alkyd 1 liter

Uiteraard mag ook de beste goedkope grondverf in dit artikel niet ontbreken. Als je aan een schilderklus gaat beginnen, is grondverf één van de eerste benodigdheden die je aan dient te schaffen. De grondverf zorgt immers voor een goede hechting tussen de ondergrond en de volgende verflaag/lagen.

Mocht je op zoek naar de beste goedkope grondverf zijn, kan je niet om deze variant van Wijzonol heen. Bij onze partner De Verfzaak betaal je voor een blik van 1 liter een bedrag van slechts 14,95 euro. In vergelijking met vergelijkbare varianten grondverf is dat echt voordelig te noemen.

Ondertussen ben je ook verzekerd van een verf die het gewenste resultaat met zich mee brengt. Deze grondverf is makkelijk aan te brengen, is makkelijk te verwerken en vloeit mooi. De verf zorgt hiermee voor een perfecte hechtingslaag tussen de ondergrond en de andere verflagen die je vervolgens aan kunt brengen.

Bijkomend voordeel is dat je deze grondverf op allerlei verschillende ondergronden kunt gebruiken. Zo kan je hout, metaal en kunststof met deze grondverf verven. Mede door deze eigenschap is dit een prima verf voor bijvoorbeeld aftimmeringen, kozijnen, deuren en ramen.

Ook over de dekking en hechting van deze grondverf zijn wij zeer te spreken. dat geldt ook voor het rendement van deze Wijzonol Grondverf; een rendement van 12 tot 14 vierkante meter is eerder regel dan uitzondering bij deze grondverf. Dat is volgens ons een perfect rendement, zeker met het relatief lage prijskaartje in ogenschouw genomen.

Tot slot willen we ook nog aanstippen dat deze grondverf relatief snel intrekt. Na slechts 4 tot 5 uur is de laag grondverf alweer overschilderbaar. Als je bijvoorbeeld aan het einde van de ochtend een kozijn met deze grondverf schildert, kan je dezelfde middag dus nog de bovenlaag aanbrengen.

We moeten hierbij wel bekennen dat deze verf ook enkele nadelen met zich mee brengt. Zo vinden wij het jammer dat dit een verf is op basis van terpentine; de verf ruikt hierdoor nogal sterk.

Daarnaast is het ook jammer dat je deze verf alleen binnenshuis kunt gebruiken. Als je buiten bijvoorbeeld een kozijn wilt schilderen, kan je beter naar een andere grondverf uitkijken. Wij durven daarbij wel te stellen dat je niet een vergelijkbare grondverf met een dergelijk laag prijskaartje gaat vinden!

De verf is op terpentinebasis en heeft daardoor een sterke geur.

Voordelen
 • Geweldig geprijsd
 • Geschikt voor veel oppervlakten
 • Ideale hechtingslaag
 • Hoog rendement
 • Makkelijk te verwerken
Nadelen
 • Alleen binnen te gebruiken
 • Nogal sterke geur
Conclusie

De Wijzonol Grondverf Alkyd 1 liter is volgens ons de beste goedkope grondverf. Deze grondverf kost nog geen 15 euro per liter en is absoluut vergelijkbaar met andere, dure varianten. Je kunt dus met een gerust hart een bedrag van slechts 15 euro neertellen en vervolgens deze grondverf aanbrengen op verschillende soorten ondergronden!

Beste goedkope lakverf – Rambo Tuin & Steigerhout 750 ml Stoer Antraciet 1148

Wil je de schutting in jouw tuin een nieuw kleurtje geven? Of is het de hoogste tijd om jouw houten eettafel weer een nieuw kleurtje mee te geven? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen; de beste lakverf aan te schaffen. Maar, wat is nou de beste goedkope lakverf? Dat is volgens ons deze variant van Rambo!

Dit betreft een zogeheten watergedragen verf die een zijdeglans heeft. De verf is perfect geschikt voor houten tuinmeubelen, houten vlonders, houten bloempotten en vergelijkbare producten voor in de tuin. De enige ‘vereiste’ die hieraan gesteld is, is dat het object van hout is.

Met dank aan deze lakverf weet je jouw houten tuinmeubelen weer in perfecte conditie te brengen. De tuinmeubelen krijgen niet alleen een fraaie kleur, maar zijn ook waterafstotend. Je kunt hierdoor met een gerust hart jouw tuinmeubelen in de koude en natte wintermaanden buiten laten staan.

Voor een blik van 750 ml betaal je bij onze partner De Verfzaak een bedrag van slechts 10,95 euro. Aangezien deze verf een behoorlijk hoog rendement heeft – 12 vierkante meter per liter – kan je zeker 9 vierkante meter met één blik van 750 ml verven. In onze ogen is dat zeer gunstig te noemen.

Ook vinden wij het zeer prettig dat deze lakverf relatief snel opdroogt. Nadat je bijvoorbeeld de schutting geverfd hebt, kan je alweer 4 uur later de volgende laag op de schutting aanbrengen. Je hoeft dus niet al te lang te wachten, terwijl deze verf dus wel een prima dekking met zich mee brengt.

Wij zijn in dit geval gegaan voor de antraciet variant, maar je hebt de keus uit nog veel meer kleuren. Daarvoor verwijzen wij je graag naar het aanbod van onze partner De Verfzaak. Zij bieden namelijk allerlei soorten kleuren lakverf van het hoogwaardige merk Rambo aan!  

Hebben we ook nog nadelen aan deze verf ondervonden? Nou, je moet er rekening mee houden dat de kleur op de verfblik niet helemaal overeenkomt met de daadwerkelijke kleur. Wij hebben van meerdere mensen al vernomen dat de kleur in het echt iets lichter uitpakt; houd daar goed rekening mee.

De kleur van de verf is iets lichter dan de verpakking weergeeft.

Voordelen
 • Hoog rendement
 • Geweldige prijs
 • Zijdeglans effect
 • Makkelijk aan te brengen
 • Droogt relatief snel op
 • Geschikt voor alle soorten hout & steigerhout
Nadelen
 • Kleur is lichter dan op de verpakking
Conclusie

De Rambo Tuin - & Steigerhout 750 ml Stoer Antraciet 1148 is volgens ons de beste goedkope lakverf. Met deze prachtige kleur kan je al jouw houten tuinmeubelen prachtig schilderen, maar dat geldt ook bijvoorbeeld voor jouw schutting. De verf hecht in ieder geval goed, heeft een hoog rendement én is dus voordelig geprijsd. Wat wens je nog meer?

Beste goedkope muurverf – ArielleDannique Muurverf Krijtmat 2,5 liter Stralend Wit

Ben je uitgekeken op die ene muur in de woonkamer? Of wil je die muur bij de eethoek weer een andere kleur geven? Veel mensen kiezen ervoor om de muren in hun huis regelmatig opnieuw te verven, aangezien de muren daarmee een fraaie uitstraling blijven behouden.

Wil jij ook graag jouw muren van een nieuwe laag voorzien? Dan heb je keus uit behoorlijk veel soorten muurverf; wij benoemen graag in deze review wat volgens ons de beste goedkope muurverf is. Dat is overduidelijk deze fraaie variant van het merk ArielleDannique.

Deze verf wordt door onze partner De Verfzaak geleverd in een blik van 2,5 liter en kost slechts 34,95 euro. Dit komt neer op een bedrag van nog geen 14 euro per liter; een dergelijke verhouding ga je simpelweg bij andere merken niet vinden.

Daarbij hebben we ook helemaal niks aan te merken op de kwaliteit van deze muurverf. In tegenstelling zelfs; de muurverf hecht goed, is makkelijk aan te brengen en de muur is nadien goed te reinigen. De verf is dus ook prima geschikt voor ruimtes waarin de muren regelmatig vies worden; denk hierbij aan de keuken.

Mocht de muur vies zijn, kan je moeiteloos een vochtige doek over de muur heen halen. De muur straalt vervolgens weer direct, waardoor jij nóg meer gaat genieten van jouw prachtige interieur. Daarbij willen we ook nog benoemen dat deze verf op waterbasis is; je hebt hierdoor ook geen last van vervelende geurtjes tijdens het schilderen van de muur.

Is het rendement van deze muurverf hoog? Nou, dat valt eigenlijk ietwat tegen. Het rendement bedraagt 8 vierkante meter per liter en dat had in onze ogen iets beter gekund. Het is dan wel weer handig dat je deze verf in een blik van 2,5 liter geleverd krijgt; je kunt dus alsnog ruim 20 vierkante meter met één blik verven!

Daarbij zijn we echter wel te spreken over de droogtijd van deze verf. Normaliter droogt een muurverf binnenshuis niet super snel, maar deze verf heeft daar slechts 5 uur de tijd voor nodig. Sterker nog; deze muurverf is binnen 2 uur al stofdroog en is binnen 5 overschilderbaar. Wat wens je nog meer?

Is de stralende witte kleur niet helemaal naar jouw wens? Dan kan je ook nog kiezen voor een zandbruine kleur; ook die kleur is onwijs fraai te noemen. Op de foto hiernaast zie je deze kleur duidelijk naar voren komen; staat beeldig, toch?

ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter zandbruin

Het rendement is aan de lage kant; 8 vierkante meter per liter.

Voordelen
 • Prachtige kleur
 • Ook nog in zandbruin verkrijgbaar
 • Prima prijs
 • Blik van 2,5 liter
 • Makkelijk te reinigen
 • Relatief snelle droogtijd
Nadelen
 • Rendement had beter gekund/gemoeten
Conclusie

Deze ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter Stralend Wit is volgens ons de beste goedkope muurverf. De muurverf hecht perfect aan de muren in jouw huis, heeft een prachtige kleur en is dus behoorlijk voordelig geprijsd. Ook het feit dat deze verf op waterbasis is, dat je de muur makkelijk kunt reinigen én dat de verf relatief snel opdroogt, spreekt ons stuk voor stuk erg aan!

Bekijk prijzen van de ArielleDannique Muurverf Krijtmat - 2,5 liter Stralend Wit bij verschillende winkels:

Beste goedkope vloerverf – Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans

In dit artikel hebben we tot nog toe de beste goedkope verf voor een muur besproken, maar ook de beste goedkope verf voor houten tuinmeubelen, voor kozijnen en de beste grondverf/beits. We sluiten het artikel daarom ook graag in stijl af met een ander onderdeel in huis dat regelmatig een nieuw kleurtje kan gebruiken; de vloer.

In het uitgebreide aanbod van vloerverven zijn wij op zoek gegaan naar de beste goedkope vloerverf. Uiteindelijk zijn wij daarbij uitgekomen op deze Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans vloerverf; deze vloerverf kan je zonder enig twijfel op jouw houten vloer aanbrengen!

Deze verf is door Histor speciaal ontwikkeld voor houten vloeren en dat zie je aan alles terug. Zo is deze vloerverf extra dekkend, is de droogtijd geweldig te noemen en behoudt deze verf langere tijd zijn kleur. Bij veel houten vloeren zie je dat de vloer vanzelf ietwat gelig uitslaat, maar daar is bij deze Histor vloerverf geen sprake van.

Aangezien het hierbij om de beste goedkope vloerverf gaat, bespreken we uiteraard ook graag wat je voor deze verf moet betalen. Nou, bij onze partner De Verfzaak betaal je een bedrag van 23,96 euro voor een blik van 750 ml. Dat valt relatief gezien mee, aangezien een vloerverf van nature al relatief prijzig is.

Bijkomend voordeel is dat het rendement van deze vloerverf behoorlijk hoog is. Deze verf heeft een rendement van 12 vierkante meter per liter; dit betekent dat je ongeveer 9 vierkante meter met één blik van deze vloerverf kunt verven.

Nadat je de houten vloer met deze vloerverf geverfd hebt, heeft de vloer slechts 5 uur nodig om volledig op te drogen. Indien je de verf ’s ochtends vroeg aanbrengt, kan je dus in de loop van de middag alweer over de vloer heenlopen. Daarbij ben je ook verzekerd van een perfecte slijtvastheid; deze vloerverf staat namelijk om zijn slijtvastheid bekend!

Ook vinden wij het zeer handig dat je deze verf in allerlei verschillende kleuren aan kunt schaffen. Bij onze partner De Verfzaak is het zelfs mogelijk om jouw eigen kleurcode op te geven.

Tot slot willen we nog benoemen dat dit een verf op waterbasis is. Je hebt hierdoor geen last van nare geurtjes nadat je de vloer geverfd hebt. Je kunt dus al snel weer intrek in jouw huis nemen, aangezien deze Histor vloerverf dus ook relatief snel opdroogt!

Hebben we ook nog nadelen ondervonden? Nou, het was wat ons betreft handiger geweest als het blik iets groter was geweest. Als je een vloer gaat verven, heb je hoogstwaarschijnlijk al snel meerdere blikken nodig. Een blik van 2,5 liter had dus handiger geweest, maar die is juist door Histor uit het assortiment genomen.

Het blik had van ons (een stuk) groter mogen zijn.

Voordelen
 • Perfect voor houten vloeren
 • Gunstig geprijsd
 • Hoog rendement
 • Zeer slijtvast
 • Op waterbasis
 • In allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar
Nadelen
 • Blik had groter gemogen/gekund
Conclusie

Deze Histor Perfect Finish Houten Vloer Zijdeglans is wat ons betreft de beste goedkope vloerverf. Deze verf is makkelijk aan te brengen, is in elke gewenste kleur te mengen, is zeer slijtvast en heeft ook nog een hoog rendement. Je moet er alleen rekening mee houden dat je hoogstwaarschijnlijk meerdere blikken aan moet schaffen!

Koopgids

Je merkt; het aanbod van soorten verf is behoorlijk uitgebreid te noemen. Een belangrijk vlak waarop een dergelijke verf zich kan onderscheiden, is op het gebied van het prijskaartje. Je wilt hoogstwaarschijnlijk zo min mogelijk geld aan verf uitgeven, maar je wilt wel een zo’n goed mogelijke verf hebben.

Nou, als je voor één van de bovengenoemde varianten kiest, hoef je je over de prijs-kwaliteitsverhouding geen zorgen te maken. Maar, waar moet je verder nou op letten als je op zoek naar de beste goedkope verf bent? In onderstaande koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria, zodat jij voor jezelf de juiste keuze kunt gaan maken!

Waar wil je de verf voor gebruiken?

Je moet allereerst gaan bepalen waar je de verf voor wilt gaan gebruiken; voor jouw muur, voor kozijnen, voor jouw vloer of voor jouw houten tuinmeubelen? Deze keuze is van grote invloed op de soorten verf waar je vervolgens tussen kunt kiezen. Breng dus allereerst voor jezelf duidelijk in beeld waar je de verf voor wilt gaan gebruiken.

Water- of terpentinebasis

Daarnaast kan je ook een keuze maken tussen watergedragen verf of verf op basis van terpentine. De verf op basis van terpentine heeft vaak een behoorlijk sterke geur, maar is wel verreweg de meest populaire soort verf in ons land. Deze keuze dien je ook te maken op basis van jouw eigen voorkeuren.

Muur schilderen met roller

Let op: binnen deze twee soorten verf wordt ook onderscheid gemaakt tussen allerlei verschillende soorten verf. Onder meer schoolbordverf, magneetverf, acryllatex, latex en synthetische muurverf zijn hier voorbeelden van.

Kleur

Uiteraard moet je hierbij ook kijken naar de kleur van de verf. Bij veel varianten heb je de keuze uit meerdere kleuren, terwijl je bij sommige varianten ook zelf de gewenste kleur kunt laten mengen. Je weet dan 100% zeker dat de kleur van de verf volledig naar jouw wens is.

Inhoud & kwaliteit

Heb je eenmaal meerdere soorten goedkope verf gevonden? Dan is het aan te raden om op de inhoud én kwaliteit te gaan filteren. Let goed op de prijs per liter, probeer dit met elkaar te vergelijken en kijk daarbij ook naar de kwaliteit van de verf.

De kwaliteit is wellicht lastig in te schatten. Richt je daarom op bovengenoemde reviews of kies voor één van de andere soorten verf van gerenommeerde merken!

Rendement

Ook is het goed om naar het rendement per liter te kijken. Dit rendement geeft simpelweg aan hoeveel vierkante meter aan muur/vloer/kozijn je met één liter verf kunt verven. Des te hoger dit rendement is, des te beter. Je kunt dan immers een groter oppervlakte met dezelfde hoeveelheid verf schilderen.

Droogtijd

Als je bijvoorbeeld de vloer geverfd hebt, wil je uiteraard zo snel mogelijk weer gebruik van jouw vloer kunnen maken. Het is daarom ook van belang om goed naar de droogtijd van de verf te kijken. Des te korter de droogtijd is, des te beter!

Overige eigenschappen

Tot slot willen wij je goed wijzen op mogelijke andere eigenschappen van de verschillende soorten verf. Zo zijn sommige soorten verf na gebruik makkelijk schoon te maken (handig op bijvoorbeeld een muur die snel vies kan worden), zijn sommige soorten verf zeer slijtvast en zijn sommige soorten verf specifiek geschikt voor buiten.

Buitenschilderwerk tips

Besluit

Het uitzoeken van de beste verf is absoluut geen makkelijke opgave. Aan de hand van de informatie én reviews uit dit artikel ben je in ieder geval nu direct in staat om de beste goedkope verf uit te kiezen. Heb je nog vragen over één van de bovengenoemde soorten verf? Neem daarvoor contact op met de klantenservice van onze partners die de betreffende verf verkopen. Wij wensen jou graag veel plezier/succes met jouw nieuwe verf!

Tresna.nl
Logo