Schuur verven

Heb je een schuur in jouw tuin staan? Ongeacht waar deze schuur staat, valt de schuur behoorlijk goed op. Dit is hoofdzakelijk te danken/wijten aan de afmetingen van een schuur. Aangezien een schuur veelal vrij groot uitgevoerd is, valt deze schuur in jouw tuin direct op.

Dit heeft één belangrijk gevolg: de aandacht wordt in de tuin snel getrokken door de schuur. Als deze schuur er niet al te netjes uit ziet, is dat uiteraard alles behalve prettig. Indien je een houten schuur hebt, kun je deze schuur gelukkig makkelijk verven.

Hoe je een schuur kunt verven? Wat voor soort verf je nodig hebt? Welke voorbereidingen je moet treffen? Welke gereedschappen je nodig hebt? En waar je rekening mee moet houden? Op al die vragen ga je in dit artikel een antwoord vinden. Een antwoord waarmee je direct uit de voeten kunt, zodat je direct jouw schuur én tuin naar wens kunt maken!

In dit artikel bespreken we graag uitgebreid hoe je een schuur kunt verven. Daarbij wijzen wij je ook nog op een andere mogelijkheid; het laten verven van jouw schuur. Meer informatie daarover is ook op meerdere plekken in dit artikel terug te vinden!

Schuur laten verven

Stel jij het verven van je schuur telkens uit? Bijvoorbeeld omdat je het druk hebt of toch niet het juiste gereedschap hebt? Overweeg dan eens om je schuur te laten verven . Dit kan je bijvoorbeeld doen via Zoofy. Je kunt dan zelf een tijdvak kiezen wanneer de schilder de schuur komt verven. 

Wat heb je aan een schuur in jouw tuin?

Twijfel je het over het weghalen van de schuur in jouw tuin? Wij raden je aan om dat absoluut niet te doen. Vaak is een tuin namelijk volledig ingericht op basis van de schuur.

Wat dit concreet betekent? Dat de schuur onder meer voor de gewenste privacy in jouw tuin achtertuin zorgt. Het is immers een feit dat een schuur vaak een onderdeel is van erfafscheiding; als je de schuur weghaalt, moet je dus iets anders verzinnen voor de erfafscheiding op die plek.

Wat heb je aan een schuur in jouw tuin

Daarnaast is een schuur ook multifunctioneel te gebruiken. Je kunt in een schuur een gezellig zitje creëren, je kunt in een schuur allerlei (tuin)gereedschappen opbergen en je kunt in een schuur ook nog bijvoorbeeld een vriezer en koelkast neerzetten. Juist doordat de schuur zo veelzijdig is, kun je vele kanten op met de schuur.

Tevens is het een feit dat een schuur vaak bij een huis hoort. Soms is er zelfs een directe verbinding tussen het huis en de schuur; het is dan zonde om deze verbinding te verbreken.

Wat kun je dan doen als je niet meer blij met jouw huidige schuur bent? Je kunt jouw schuur van een make-over gaan voorzien. Zo kun je jouw schuur opnieuw inrichten en/of jouw schuur opnieuw verven. Voor het opnieuw verven van een schuur zijn ook weer meerdere voordelen; wij informeren je in dit artikel graag uitgebreid over die voordelen!

Waarom een schuur (opnieuw) verven?

Ben je op dit moment niet tevreden met de schuur die in jouw tuin staat? Dan heb je grofweg twee mogelijkheden: de schuur weghalen of de schuur opnieuw verven. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het niet al te handig om de schuur volledig weg te halen.

Nee, het is vele malen verstandiger om de schuur opnieuw te verven. Door de schuur opnieuw te verven, kun je ‘m namelijk weer helemaal naar wens maken. Je voorkomt daarmee dat je je blijft ergeren aan die ‘lelijke schuur’ in je tuin.

Daarnaast weet je hiermee ook direct de gehele uitstraling van de tuin te veranderen. Stel je maar eens voor als je jouw witte schuur opeens een donkere kleur zou geven. Je kunt je vast direct voorstellen dat deze kleurwijziging voor een flink verschil gaat zorgen.

Ook weet je hiermee de levensduur van jouw schuur te verlengen. Indien je een houten schuur opnieuw gaat verven, moet je het hout immers netjes opschuren. Juist door dergelijke bewerkingen uit te voeren, weet je het hout weer in goede staat (terug) te laten keren. Je geniet hierdoor langer van een fraaie schuur in jouw tuin.

Tot slot is het ook nog een feit dat je hiermee jouw schuur beter aan de rest van de tuin aan kunt passen. Heb je bijvoorbeeld in jouw tuin ook nog voor een houten overkapping gekozen? Of heb je nieuwe houten tuinmeubelen in jouw tuin neergezet? Het zou fraai zijn als alle houten onderdelen in jouw tuin dezelfde kleur hebben. Door jouw schuur te verven, kun je dat voor elkaar krijgen!

Schuur laten verven

Stel jij het verven van je schuur telkens uit? Bijvoorbeeld omdat je het druk hebt of toch niet het juiste gereedschap hebt? Overweeg dan eens om je schuur te laten verven . Dit kan je bijvoorbeeld doen via Zoofy. Je kunt dan zelf een tijdvak kiezen wanneer de schilder de schuur komt verven. 

Wanneer een schuur (opnieuw) verven?

Is het nou zo dat je elk jaar jouw schuur opnieuw kunt verven? Ja, het is zeker mogelijk. Toch is dat niet aan te raden; je moet hier namelijk wel enige tijd en aandacht aan besteden. Daarom is het vooral in onderstaande situaties aan te raden om de schuur opnieuw te verven:

  • Als de verf van het hout afbladdert; dit is één van de meest voorkomende redenen waarom men een schuur opnieuw gaat verven. De verf laat na verloop van tijd los, waardoor de schuur een lelijke en kale uitstraling krijgt.
  • Als de schuur niet maar aan de wensen voldoet; uiteraard is het ook goed mogelijk dat de schuur niet meer aan jouw wensen voldoet. Zo kun je bijvoorbeeld de kleur zat zijn of wil je mogelijk jouw gehele tuin van een make-over voorzien.
  • Als de staat van de schuur ‘belabberd’ is; gedurende het jaar krijgt een schuur met de nodige weersomstandigheden te maken. Deze weersomstandigheden kunnen een (behoorlijke) negatieve invloed op de staat van de schuur hebben. Door de schuur van een volledige make-over - inclusief verfbeurt - te voorzien, kun je de schuur weer in een top staat verkrijgen.
Wanneer een schuur (opnieuw) verven

Al met al zijn er dus voldoende redenen om regelmatig jouw schuur opnieuw te verven. Wij willen je echter aanraden om dit niet jaarlijks te doen. Je moet hier namelijk niet alleen de nodige tijd aan besteden, maar ook het nodige geld. Je moet immers de verf en de overige benodigdheden aanschaffen. De totale kosten daarvoor kunnen vrij hoog oplopen, maar daarover lees je verderop in dit artikel meer!

Schuur laten verven

Stel jij het verven van je schuur telkens uit? Bijvoorbeeld omdat je het druk hebt of toch niet het juiste gereedschap hebt? Overweeg dan eens om je schuur te laten verven . Dit kan je bijvoorbeeld doen via Zoofy. Je kunt dan zelf een tijdvak kiezen wanneer de schilder de schuur komt verven. 

Waarom zelf jouw schuur verven?

Ben je de huidige kleur van jouw schuur helemaal zat? Wil je jouw volledige tuin mogelijk van een upgrade voorzien? Of is de verf simpelweg van de hout aan het bladderen? In al deze gevallen is het advies om zo snel mogelijk in actie te komen.

Ga je de schuur daarbij volledig zelf verven? Of huur je een vakman (schilder) voor in? Voor beide mogelijkheden valt iets te zeggen, maar wij raden je toch het volgende aan: steek zelf de handen uit de mouwen en verf je schuur volledig zelf.

Wij raden dit eigenlijk om meerdere redenen aan. De belangrijkste reden is toch wel terug te vinden in de kostenbesparing. Indien je jouw schuur volledig zelf gaat verven, hoef je alleen maar geld aan alle verfbenodigdheden uit te geven. Je hoeft echter géén vakman te betalen, waardoor je het nodige geld weet te besteden.

Daarnaast is het ook nog leuk om jouw schuur te verven. Je bevindt je lekker in de buitenlucht, je ziet het resultaat direct duidelijk naar voren komen en je kunt even je koppie leegmaken. Zonder dat je het wellicht verwacht had, is het verven van een schuur namelijk erg rustgevend werk. Ideaal voor in deze drukke en hectische maatschappij.

Tot slot is het ook niet al te lastig om een schuur te verven. Zolang je de tips uit dit artikel opvolgt, is het zelfs relatief simpel te noemen. Wel moet je hierbij rekening houden met een relatief flinke tijdsinvestering. Het verven van een schuur kost simpelweg de nodige uurtjes.

Tevens moet je rekening houden met verschillende ‘verfinstructies’. Om zo lang mogelijk van de nieuwe verflaag te kunnen genieten, moet je de verf op de juiste manier aanbrengen. Daarvoor vind je aan het einde van dit artikel gelukkig een uitgebreid stappenplan!

Wat heb je nodig om zelf een schuur te verven?

Vind jij het de hoogste tijd voor een make-over van jouw schuur? Wil je jouw schuur graag zelf gaan verven? En ben je bereid om daar de nodige uurtjes voor vrij te maken? Dan heb je zeker al enkele wijze beslissingen genomen! Door jouw schuur opnieuw te verven, weet je jouw tuin namelijk een compleet andere uitstraling te geven.

Maar, wat heb je nou precies nodig om zelf een schuur te kunnen verven? Iets wat je absoluut nodig hebt, is goede verf. Wat is nou precies de beste verf voor een schuur? Wij raden je hiervoor aan om te kijken naar onze volgende twee artikelen:

Soorten verf

In beide artikelen vind je geschikte verfsoorten voor jouw schuur. Daarbij is het uiteraard wel zaak om goed naar het materiaal van jouw schuur te kijken. Over het algemeen kun je de meeste materialen verven, maar het is toch het meest voor de hand liggend om hout te verven. Bovendien zijn de meeste schuurtjes in de meeste tuinen van hout vervaardigd.

Als je de juiste verf aangeschaft hebt, is het ook de hoogste tijd om de juiste benodigdheden en gereedschappen aan te schaffen. Onder meer de volgende benodigdheden heb je écht nodig:

  • Goed schuurpapier: zorg voor schuurpapier met de juiste korrel.
  • Een goede verfroller: met een goede verfroller kun je grote oppervlakten makkelijker en sneller verven.
  • Afplaktape: met afplaktape kun je de niet-houten onderdelen van het schuurtje goed afplakken.
  • Een verfkrabber + verfföhn: ook is het aan te raden om een verfkrabber en verfföhn in huis te halen. Met deze gereedschappen kun je de huidige verflaag op het hout makkelijk verwijderen.
  • Houtvuller: de kans is groot dat er gaatjes en putjes in het hout aanwezig zijn. Dankzij een houtvuller kun je deze gaatjes en putjes opvullen, waardoor je het oppervlakte weer effen kunt maken.
  • Verfkwast: uiteraard is ook een goede verfkwast onmisbaar. Dankzij een goede verfkwast kun je onder meer lastige hoekjes en randen perfect verven.
  • Verfbak: tevens is een goede verfbak onmisbaar tijdens het verven van een schuur. In deze verfbak kun je de verf gieten, waarna je op een aangename manier het oppervlakte van de gewenste kleur kunt voorzien.

Als je al deze benodigdheden in huis hebt gehaald, kun je in principe starten met het verven van de schuur. Voordat je de schuur daadwerkelijk kunt verven, is het aan te raden om wel de nodige voorbereidingen te treffen.

Schuur laten verven

Stel jij het verven van je schuur telkens uit? Bijvoorbeeld omdat je het druk hebt of toch niet het juiste gereedschap hebt? Overweeg dan eens om je schuur te laten verven . Dit kan je bijvoorbeeld doen via Zoofy. Je kunt dan zelf een tijdvak kiezen wanneer de schilder de schuur komt verven. 

Welke voorbereidingen moet je treffen?

Wil je jouw schuur gaan verven? Dan is het zaak om dit op een goede dag te plannen. Wat we in dit geval met een goede dag bedoelen? Dat is een dag waarop het niet al te zonnig is, maar waarop het ook weer niet regent. Een beetje bewolking en een aangename temperatuur zou ideaal zijn.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de komende dagen te kijken. Wordt er bijvoorbeeld binnen één á twee dagen regen voorspeld? Dan kun je het beter nog even uitstellen; de verf moet namelijk echt goed kunnen drogen.

Welke voorbereidingen moet je treffen

Ook is het aan te raden om jouw kluskleding tevoorschijn te halen. Denk hierbij aan een oude broek, aan goede schoenen die vies mogen worden, aan een lekkere trui of een lekker shirt en aan handschoentjes. Met bijvoorbeeld latex of plastic handschoentjes voorkom je dat je handen volledig onder de verf komen te zitten.

Daarnaast raden wij je aan om het gebied rondom jouw schuur even vrij te maken. Als het rondom jouw schuur lekker opgeruimd is, werk je een stuk makkelijker en sneller. Daarbij kan het ook nog handig zijn om zeil op de grond neer te leggen; daarmee voorkom je dat verf op de bestrating in jouw tuin terecht komt.

Tot slot willen wij je nog het volgende aanraden: trek echt even goed de tijd uit voor het verven van jouw schuur. Als je dit met geduld en beleid doet, weet je van een prachtig eindresultaat te genieten. Probeer het niet af te raffelen, maar neem er goed de tijd voor. Dat zie je dan uiteindelijk aan het eindresultaat terug, waarbij je ook nog eens langer van dit eindresultaat kunt genieten!

Hoe kun je een schuur verven?

Zo, heb je alle benodigdheden in huis gehaald? En heb je ook de hierboven besproken voorbereidingen getroffen? Dan ben je eigenlijk in staat om te starten met het verven van de schuur.

Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij onderstaand stappenplan voor je opgesteld. Volg de verschillende stappen op en klaar daarmee de klus. In dit stappenplan gaan we overigens uit van een houten schuur met daarin raampjes. Zoals je wellicht al verwacht had, is het hierbij onder meer belangrijk dat je de raampjes goed met tape afplakt.

Stap 1: plak de raampjes en overige delen van de schuur af
Bestaat jouw schuur alleen maar uit houten onderdelen? Of heeft jouw schuur mogelijk ook nog metalen of stalen onderdelen? De kans is aanwezig. Zorg ervoor dat je die onderdelen goed afplakt, net zoals dat je de ramen van jouw schuur goed af moet plakken. Ook bijvoorbeeld de deurkrik van de schuurdeur kun je bij voorkeur even goed afplakken.

Stap 2: verwijder de huidige verfresten
Vervolgens is het aan te raden om de huidige verfresten te verwijderen. Dit doe je door met een verfföhn deze resten warm te maken. Met een verfkrabber kun je de verfdeeltjes vervolgens zo van het hout afschrapen.

Stap 3: reinig en vul het hout op
Je bent nu in staat om de houten onderdelen van het schuurtje even goed te reinigen. Gebruik hier speciaal reinigingsmiddel voor; je weet hiermee eigenlijk het hout verfklaar te maken. daarbij is het ook aan te raden om alle oneffenheden in/van het hout op te vullen met houtvuller. Neem hier goed je tijd voor; een glad oppervlakte zorgt namelijk voor de beste resultaten.

Stap 4: schuur het hout op
Vervolgens is het advies om het hout goed op te schuren. Je kunt hier een elektrische schuurmachine voor gebruiken, een blokschuur of normaal schuurpapier. Voor alle varianten valt wel iets te zeggen; het hangt dus af van je eigen voorkeuren. Neem hier in ieder geval goed je tijd voor, aangezien dit ook het eindresultaat ten goede komt.

Stap 5: verf het hout nu met de grondlak
Je bent nu in staat om het hout te gaan verven met de grondlak. Deze lak vormt eigenlijk de verbinding tussen de verflaag en het hout van jouw schuur. Voordat je deze grondlak aan kunt brengen, is het goed om te checken of al het hout goed opgeschuurd is.

Stap 6: laat de grondlak drogen en voeg nog een laag toe
Vervolgens raden wij je aan om de grondlak even goed te laten drogen. Als deze laag droog is, kun je nog een laag met grondlak toevoegen. Dit komt uiteindelijk de levensduur van de verf op het hout ten goede. Als je deze tweede laag aangebracht hebt, kun je deze laag heel licht opschuren. Hiermee zorg je voor een betere hechting van de verf.

Stap 6: verf nu het gehele schuurtje
Als ook de tweede laag grondlak gedroogd is, kun je het schuurtje in de gewenste kleur verven. Wij raden je hierbij aan om in lange, krachtige halen te verven. Zorg ervoor dat je vervolgens de verf 18 uur laat drogen.

Stap 7: verf het schuurtje nogmaals
Na deze 18 uur is het advies om het schuurtje nogmaals te verven. Je kunt dit met dezelfde verf doen, maar je kunt ook kiezen voor een lakverf. Met deze lakverf weet je eigenlijk nog een extra bescherming laag aan te brengen.

Stap 8: wacht af en geniet van het eindresultaat
Nu hoef je eigenlijk nog maar één ding te doen: rustig af te wachten totdat de verf opgedroogd is. vanaf dat moment kun je genieten van jouw nieuwe schuur. Jouw nieuwe schuur met een prachtige laag verf. Indien je dit stappenplan netjes opgevolgd hebt, geniet je bovendien van een lange levensduur van deze verflaag!

Wil je bovenstaand stappenplan graag in beeld terugzien? Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video legt een vakman van Karwei uit hoe je een buitendeur van hout kunt verven, maar dit is precies volgens hetzelfde principe als voor een houten schuur:

Schuur laten verven

Zie je het niet helemaal zitten om zelf jouw schuur te verven? Dan kun je dit ook uitbesteden aan een vakman. In jouw buurt kun je ongetwijfeld meerdere schilders vinden die deze klus voor je kunnen klaren.

Met onderstaande button kun je direct de beste vakman bij jou in de buurt vinden. Vraag via deze button direct een offerte aan en laat je verrassen door al het aanbod van vakmensen bij jou uit de buurt. Door de offertes goed te vergelijken, kun je uiteindelijk de beste keuze maken!

Slotwoord

Vind je het hoog tijd om jouw schuur van een andere kleur te voorzien? Met de informatie uit dit artikel is het voor jou een fluitje van een cent om de schuur te verven.

Mocht je dit niet helemaal zien zitten, kun je dus ook een vakman inhuren. Door zelf jouw schuur te verven, kun je echter veel geld besparen. Bovendien is het nog leuk om te doen; veel plezier en succes met het verven van jouw schuur!

Tresna.nl
Logo