Beste digitale schuifmaat

Moet je voor je klus in of rondom huis een afstand heel nauwkeurig meten? Als dit een kleinere afstand is, kun je hiervoor het beste een schuifmaat gebruiken. Een schuifmaat is niet ideaal voor lange afstanden, maar juist wel voor de kleine afstanden. Wil je het meten van de kleine afstanden nóg nauwkeuriger en makkelijker doen? Dan is de aanschaf van een digitale schuifmaat aan te raden. In dit artikel lees je alles over de beste digitale schuifmaten van dit moment.

Onze top 5 digitale schuifmaten

Afbeelding

Product


Optimus digitale schuifmaat

Onze beste koop!

Optimus digitale schuifmaat

Beste koop digitale schuifmaat

of

Gedore RED R94420021

Gedore RED R94420021

Beste grote digitale schuifmaat

of

Gtrise schuifmaat

Gtrise schuifmaat

Beste veelzijdige digitale schuifmaat

of

Mitutoyo digitale schuifmaat

Mitutoyo Digitale Schuifmaat 500-706-20

Beste digitale schuifmaat voor de professional

of

DW4Trading® Digitale schuifmaat

DW4Trading® Digitale schuifmaat

Beste voordelige digitale schuifmaat

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Optimus digitale schuifmaat

Beste koop digitale schuifmaat

Optimus digitale schuifmaat

of

Gedore RED R94420021

Beste grote digitale schuifmaat

Gedore RED R94420021

of

Gtrise schuifmaat

Beste veelzijdige digitale schuifmaat

Gtrise schuifmaat

of

Mitutoyo digitale schuifmaat 500-706-20

Beste digitale schuifmaat voor de professional

Mitutoyo digitale schuifmaat

of

DW4Trading® Digitale schuifmaat

Beste voordelige digitale schuifmaat

DW4Trading® Digitale schuifmaat

of

Voor- en nadelen van een digitale schuifmaat

Doe je er verstandig aan om voor zo’n schuifmaat te kiezen? Ja, dat doe je zeker als je op een nauwkeurige manier korte afstanden op wilt meten. Daarvoor komt een schuifmaat maar al te goed van pas.

Het is daarbij goed om te weten dat je uit twee varianten kunt kiezen. Je kunt voor een analoge schuifmaat kiezen, maar dus ook voor een digitale schuifmaat. Om meerdere redenen is het aan te raden om voor een digitale schuifmaat te kiezen:

 • Bijzonder nauwkeurig: een digitale schuifmaat werkt tot op één of zelfs twee decimalen nauwkeurig. Mocht je een afstand van een paar centimeter op willen meten, doe je dit dus perfect met een dergelijke digitale schuifmaat.
 • Makkelijk af te lezen: ook het aflezen gaat bij een digitale schuifmaat een stuk makkelijker. Bij een analoge schuifmaat is dit soms relatief lastig, maar bij een digitale schuifmaat lees je makkelijk de digitale cijfers af. Ideaal.
 • Lichtgewicht: de meeste digitale schuifmaten die je momenteel aan kunt schaffen, wegen nagenoeg niks. Dit komt onder meer doordat het display erg licht van gewicht is. Ten opzichte van een analoge schuifmaat kan een digitale schuifmaat hierdoor zelfs minder wegen. Ideaal voor als je de schuifmaat bijvoorbeeld overal mee naar toe wilt (kunnen) nemen.

Tevens is het een groot voordeel dat je uit veel soorten digitale schuifmaten kunt kiezen. Zo heb je niet alleen de keus uit verschillende merken, maar ook uit verschillende meet-bereiken. Met sommige digitale schuifmaten ben je daardoor alsnog in staat om grotere afstanden probleemloos op te meten.

Moet je nou voor een digitale schuifmaat méér geld betalen dan voor een analoge schuifmaat? Nee, dat valt reuze mee. Hierbij is het wel goed om te weten dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Daar lees je in onderstaande reviews graag meer over.

Bij een digitale schuifmaat moet je wel met enkele zaken goed rekening houden:

 • Water: niet alle digitale schuifmaten zijn volledig waterdicht. Mocht je een niet waterdichte schuifmaat in de regen gebruiken, is dit van grote invloed op de staat van het display. Je bent hierdoor waarschijnlijk niet meer in staat om het display goed af te lezen.
 • Stof: ook zijn sommige digitale schuifmaten behoorlijk gevoelig voor stof. Ook dit heeft weer betrekking op het display.
 • Batterij: het digitale display van een digitale schuifmaat werkt op basis van één of meerdere batterijen. Als deze batterijen leeg zijn, heb je niks meer aan de schuifmaat. Onhandig als je juist op dat moment een klus uit moet voeren of bij een klant bent. Zorg er daarom voor dat je altijd reserve batterijen op zak hebt.

Al met al is de aanschaf van een digitale schuifmaat aan te raden. Je geniet van veel gemak, je geniet van de gewenste nauwkeurigheid en je hoeft hier niet de hoofdprijs aan uit te even. Om je een handje met de aanschaf van de beste digitale schuifmaat te helpen, zijn wij alvast op zoek gegaan. We hebben tientallen schuifmaten uitgeprobeerd, waardoor wij een top 5 samen hebben kunnen stellen.

Beste koop digitale schuifmaat – Optimus digitale schuifmaat

Spreken de hierboven besproken voordelen je aan? En wil je graag op een nauwkeurige manier kleine afstanden op kunnen meten? Dan doe je er wat ons betreft goed aan om voor deze Optimus digitale schuifmaat te kiezen.

Waarom juist voor déze schuifmaat? Omdat uit onze test gebleken is dat dit de beste digitale schuifmaat van dit moment is. Dit is niet alleen aan de nauwkeurigheid te danken, maar ook aan bijvoorbeeld het display en de prijs-kwaliteitsverhouding. In deze Optimus digitale schuifmaat review vertellen we je hier meer over.

Laten we allereerst kijken naar de samenstelling van deze schuifmaat. Het merk Optimus heeft gekozen voor een schuifmaat met een meetbereik van 150 mm. Dit betekent dat je elke afstand tot 15 centimeter op kunt meten. Of beter gezegd: nauwkeurig meet. Deze schuifmaat is namelijk tot op 0,01 mm nauwkeurig. Ideaal.

Tevens is het ideaal dat het display vrij groot uitgevoerd is. Zoals je op de foto al kunt zien, is dit display ook slim vormgegeven. Rondom het display is een kunststof behuizing aangebracht, waardoor het display tegen een stootje kan. Uiteraard lees je de opgemeten waarden ook heel duidelijk af.

In onze ogen is ook de bediening van deze schuifmaat ideaal. Zoals je op de foto kunt zien, beschikt deze schuifmaat over vier knoppen. Met twee knoppen kun je het display van de schuifmaat aan en uit zetten, met de derde knop kun je de schuifmaat resetten en met de vierde knop kun je de eenheid aanpassen. Zo kun je kiezen voor ‘inch’ of voor ‘mm’.

Wat ons ook heel erg aanspreekt, is dat deze schuifmaat vier meetmanieren aanbiedt. Je kunt de binnenmaten, de buitenmaten, de stapmeting en de dieptematen berekenen. Concreet betekent dit dat je echt alles op een hele nauwkeurige manier kunt meten.

Bij aanschaf krijg je alle toebehoren meegeleverd. Het gaat hierbij onder meer om een opbergcase en om extra batterijen. Bewaar deze batterijen goed, aangezien je de batterijen na verloop van tijd hoe dan ook moet vervangen.

Optimus digitale schuifmaat meetmanieren

Zijn wij voor de volle 100% te spreken over deze beste digitale schuifmaat? Nou, het enige waar je je vraagtekens bij kunt zetten, is bij het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze digitale schuifmaat namelijk 30 euro. Ten opzichte van andere digitale schuifmaten is dat vrij veel geld, maar de kwaliteit van deze schuifmaat is wel dik in orde. Evenals alle mogelijkheden en de nauwkeurigheid.

Deze digitale schuifmaat is relatief prijzig.

Voordelen
 • Meetbereik van 150 mm
 • Meet tot op 0,01 mm nauwkeurig
 • Bijzonder aangenaam te gebruiken
 • Met een duidelijk en groot display
 • Vier meetmanieren
 • Tegen een stootje bestand
Nadelen
 • Relatief duur
Conclusie

De Optimus digitale schuifmaat is volgens ons de beste digitale schuifmaat van dit moment. Deze schuifmaat is makkelijk te bedienen, meet bijzonder nauwkeurig korte afstanden op én biedt maar liefst 4 meetmanieren aan. Bovendien is het display van deze schuifmaat de beste in zijn soort; al met al is de aanschaf van deze digitale schuifmaat absoluut aan te raden.

Beste grote digitale schuifmaat – Gedore RED R94420021

Ben je op zoek naar een goede digitale schuifmaat? Dan is het advies om je wensen goed op een rijtje te zetten. Wát wil je precies op kunnen meten? En aan welke eisen moet de digitale schuifmaat voldoen? Als je hier op voorhand goed over nadenkt, maak je de zoektocht naar de beste digitale schuifmaat een stuk makkelijker voor jezelf.

Kom je er achter dat je het liefste een grote digitale schuifmaat hebt? Dan raden wij je graag deze Gedore RED R94420021 schuifmaat aan; alles aan deze schuifmaat is groot. Hoe dat precies zit, bespreken we graag in deze review.

Als je naar de foto van de schuifmaat kijkt, valt één ding wellicht direct op: het display. Ten opzichte van andere schuifmaten is het display van deze schuifmaat behoorlijk groot. Met dank aan dit grote display geniet je van enkele voordelen:

 • Je leest de waarden zeer snel af
 • Het display schakelt zichzelf automatisch uit
 • Op het display zijn grote knoppen aangebracht, waarmee je deze schuifmaat makkelijk kunt bedienen

Niet alleen het display is groot, maar ook het meetbereik. Met deze digitale schuifmaat kun je namelijk tot een lengte van 153 mm afstanden opmeten. Het gaat hierbij bovendien om meerdere metingen: om de binnenmaten, om de buitenmaten, om de getrapte maten en om de dieptematen. Al met al kun je met deze digitale grote schuifmaat alle kanten op.

Het merk Gedore heeft wat ons betreft de juiste materialen vervaardigd. Deze schuifmaat is – dankzij de juiste materialen robuust en tegen een stootje bestand. Bij aanschaf krijg je bovendien een kunststof box meegeleverd; in deze box bewaar je de Gedore digitale schuifmaat op een gemakkelijke en veilige manier.

Het display kun je overigens geheel naar wens instellen. Zo bepaal je zelf of de waarden in mm of in inch weergegeven worden. Ook kun je gebruik maken van de fijne reset-knop; met deze reset-knop is de reset-instelling op elke positie mogelijk. Praktisch wat ons betreft.

Wel moet je even goed rekening met het prijskaartje houden. Als je deze beste grote digitale schuifmaat aan wilt schaffen, moet je ruim 50 euro betalen. Bij onze partners Bol.com en Gereedschapcentrum kost deze digitale schuifmaat ongeveer 56 euro. Dat is behoorlijk prijzig, maar je krijgt wel een grote en professionele schuifmaat tot je beschikking!

Deze grote schuifmaat is duurder dan de beste koop (zie hierboven).

Voordelen
 • Meetbereik van 153 mm
 • Erg groot en duidelijk display
 • Ideaal te bedienen
 • Inclusief kunststof box geleverd
 • Biedt vier meetmanieren aan
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Gedore RED R94420021 is volgens ons de beste grote digitale schuifmaat. Niet alleen het meetbereik van deze schuifmaat is groter dan gemiddeld, maar ook het display. Met dank aan dit grote display lees je alle waarden duidelijk af; je kunt bovendien uit vier meetmanieren kiezen. Al met al is dit een schuifmaat waar je echt veel plezier aan gaat beleven.

Beste veelzijdige digitale schuifmaat – Gtrise schuifmaat

Heb je de twee reviews hierboven doorgenomen? Dan heb je kunnen lezen dat beide digitale schuifmaten vier meetmanieren aanbieden. Ideaal wat ons betreft, maar niet toereikend genoeg voor alle klussers en professionals. Sommige klussers willen nu eenmaal nóg meer kunnen meten.

Heb jij die wens ook? Dan raden wij je aan om voor deze Gtrise schuifmaat te kiezen. Dit is volgens ons de beste veelzijdige digitale schuifmaat van dit moment. Waarom? Dat bespreken we graag in deze review waarin we je kennis laten maken met deze handige digitale schuifmaat!

Bij aanschaf van deze schuitmaat krijg je een prima schuifmaat , maar ook een voelermaat. Met dank aan deze voelermaat kun je op nóg meer manieren meten. Mocht je meer informatie over een voelermaat willen, raden wij je aan om ons artikel over de beste voelermaten even door te nemen.

Met de schuifmaat van Gtrise kun je in ieder geval ook veel kanten op. Net zoals bovenstaande schuifmaten biedt ook deze schuifmaat vier meetmanieren aan. Je meet hierbij de stapmeting, de dieptematen, de binnenmaten en de buitenmaten. Ongeacht wát je wilt meten, is dat met deze veelzijdige set van voelermaat en digitale schuifmaat mogelijk.

Bijkomend voordeel is de nauwkeurigheid: met deze schuifmeet meet je tot op maar liefst 0,01 mm nauwkeurig. Dat is uniek en indrukwekkend tegelijkertijd. Tevens is het ideaal dat deze digitale schuifmaat een meetbereik van 150 mm heeft. Voor alle kleine afstanden is dit dus het aangewezen meetgerei.

Heb je reeds naar de foto van deze digitale schuifmaat gekeken? Dan valt het grote display je waarschijnlijk direct op. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, is dit display echt groot uitgevoerd. Ook is het mogelijk om op dit display uit twee soorten metingen te kiezen: in inch of in mm.

Tot slot vinden we het fijn dat je extra batterijen meegeleverd krijgt. Met dank aan deze extra batterijen kun je de komende (lange) periode een beroep op deze digitale schuifmaat doen.

Gtrise schuifmaat display

Het enige waar je even goed rekening mee moet houden, is met het ontbreken van een opbergcase. Voor zowel de voelermaat als voor de digitale schuifmaat krijg je géén opbergcase meegeleverd. Wij hadden dit liever anders gezien, aangezien je met zo’n opbergcase van toch wel heel veel gemak zou genieten.

Wat ons dan wel weer aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze voelermaat én digitale schuifmaat betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 34,95 euro. Een meer dan interessant prijskaartje, vooral omdat je twee meetinstrumenten geleverd krijgt. En omdat de kwaliteit en mogelijkheden van de digitale schuifmaat dik in orde zijn.

Onhandig dat je géén opbergcase meegeleverd krijgt.

Voordelen
 • Meetbereik van 150 mm
 • Set van voelermaat én digitale schuifmaat
 • Erg fijn te bedienen en groot display
 • Tal van meetmanieren
 • Interessant geprijsd
 • Met extra batterijen geleverd
Nadelen
 • Geen opbergcase meegeleverd
Conclusie

De Gtrise schuifmaat is naar onze mening de beste veelzijdige digitale schuifmaat van dit moment. Bij aanschaf krijg je niet alleen de schuifmaat geleverd, maar ook de voelermaat. Met dank aan deze voelermaat kun je nóg meer meetmanieren gebruiken. Ook de nauwkeurigheid, het meetbereik en de algehele werking zijn volledig naar onze wens. Echt een aanrader!

Beste digitale schuifmaat voor de professional – Mitutoyo Digitale Schuifmaat 500-706-20

Ben je als professional actief? Dan wil je ongetwijfeld al je klanten voor de volle 110% tevreden stellen. Om dat voor elkaar te krijgen, zou je over het beste materieel moeten beschikken. Speciaal daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste digitale schuifmaat voor de professional.

Tijdens onze zoektocht zijn wij veel schuifmaten tegengekomen. Veel van deze schuifmaten voldeden echter niet aan onze hoge verwachtingen. Een schuifmaat die wél aan onze verwachting voldoet, is deze Mitutoyo digitale schuifmaat. Dit is volgens ons de beste digitale schuifmaat voor de professional.

Wat wij zo goed aan deze digitale schuifmaat voor de professional vinden? Dit heeft met enkele unieke en opvallende voordelen te maken. Een typerend voorbeeld hiervan is de instelling van het nulpunt. Als je eenmaal één keer dit nulpunt ingesteld hebt, hoef je dit nooit meer opnieuw te doen. De schuifmaat reset zich als het ware zelf, waardoor je altijd direct kunt meten.

Verder geniet je van bijzonder betrouwbare metingen. De meetnauwkeurigheid is ongekend, terwijl dit ook bij hoge verplaatsingssnelheden het geval is. Je meet hierdoor onder alle omstandigheden snel en nauwkeurig met deze schuifmaat. Dat spreekt ongetwijfeld elke professional aan.

Bij deze digitale schuifmaat ben je verzekerd van een meetbereik van 150 mm. Dat is op zich niet al te bijzonder, maar is simpelweg prima. Dankzij het grote display lees je de waarden erg makkelijk af. Hierbij is het goed om te weten dat dit een contrastrijk display betreft. Doordat dit display contrastrijk is, lees je het display vanuit elke hoek perfect af.

Als professional maak je wellicht niet altijd even netjes gebruik van je materieel. Bij deze digitale schuifmaat is dat niet direct een probleem. Deze schuifmaat is namelijk van een corrosie werende legering voorzien. Dit voorkomt de vorming van corrosie, maar zorgt er ook voor dat de digitale schuifmaat tegen een stootje bestand is. Dat is alles wat je wilt, niet waar?

Mitutoyo digitale schuifmaat display

Wel moet je even goed rekening houden met het prijskaartje. Toen wij deze digitale schuifmaat uit mochten proberen, was dat simpelweg het enige nadeel waar wij tegenaan zijn gelopen. Voor deze schuifmaat betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 226,99 euro. Dit is geen typefout; je moet echt zoveel geld voor deze professionele schuifmaat betalen.

Is dit wat ons betreft een zwaarwegend nadeel? Nee, dat valt op zich wel mee. Ten opzichte van de normale digitale schuifmaten weet deze schuifmaat zich immers écht te onderscheiden. Tevens ben je van een prima kwaliteit verzekerd, waardoor je (hopelijk) jarenlang van deze digitale schuifmaat gebruik kunt maken.

Deze schuifmaat met display kost ruim 220 euro; dat is behoorlijk veel geld.

Voordelen
 • Duidelijk contrastrijk display
 • Tegen een stootje bestand
 • Meten zonder nul te stellen
 • Erg nauwkeurige metingen
 • Uitmuntende kwaliteit
Nadelen
 • Duur
Conclusie

De Mitutoyo digitale schuifmaat is volgens ons de beste digitale schuifmaat voor de professional. Deze schuifmaat brengt enkele extra’s met zich mee, waardoor deze schuifmaat zich echt onderscheidt ten opzichte van andere schuifmaten. Voor een professional gaat deze digitale schuifmaat onwijs veel gemak opleveren!

Beste voordelige digitale schuifmaat – DW4Trading® Digitale schuifmaat

Heb je voor één of twee klussen een schuifmaat nodig? Dan is het goed voor te stellen dat je hier liever niet al te veel geld aan uitgeeft. Ook als je niet weet of je vaak van de schuifmaat gebruik gaat maken, kun je hier het beste zo min mogelijk geld aan uitgeven.

Mocht je graag zo voordelig mogelijk een digitale schuifmaat aan willen schaffen, raden wij je deze schuifmaat van DWTrading aan. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste digitale schuifmaat is. En dat is niet alleen aan het prijskaartje te danken, maar ook aan de eigenschappen van deze schuifmaat.

Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 9,83 euro voor deze schuifmaat. Wil je liever nog minder geld uitgeven? Dan kun je van een extra staffelkorting bij Bol.com profiteren. Als je 4 van deze schuifmaten in één keer bestelt, krijg je maar liefst 16% korting. Concreet betekent dit dat je slechts 8,06 euro per stuk hoeft te betalen.

Voor dit bedrag zou je wellicht niet al te veel verwachten, maar dat is ten onrechte. Deze digitale schuifmaat heeft ons om meerdere redenen echt weten te verrassen. Zo viel het grote display ons direct in positieve zin op. Dit display is 6 inch groot en zorgt ervoor dat je alle gemeten waarden perfect/snel af kunt lezen.

Dat je hierbij ook van een flink meetbereik geniet, spreekt ons ook aan. Net zoals veel andere schuifmaten is ook bij deze schuifmaat het meetbereik namelijk 150 mm. Bovendien kun je met deze voordelige digitale schuifmaat meerdere metingen uitvoeren: dieptemetingen, binnenmaten en buitenmaten.

Bij aanschaf krijg je bovendien een batterij meegeleverd. Zorg er wel voor dat je altijd een batterij achter de hand hebt; de batterij is immers altijd op een ongelegen leeg. Tevens moet je er even goed rekening mee houden dat je géén opbergcase meegeleverd krijgt. Je moet hierdoor zuinig met de digitale schuifmaat omgaan.

Bij deze schuifmaat viel de nauwkeurigheid ons op. Niet direct in positieve zin, aangezien de nauwkeurigheid net iets minder is dan bij andere digitale schuifmaten. Deze schuifmaat heeft namelijk een nauwkeurigheid van 0,1 mm. Dat is op zich nauwkeurig, maar nadere schuifmaten hebben een nauwkeurigheid van 0,01 mm. Dat zou je echter niet mogen verwachten bij deze digitale schuifmaat, gezien het prijskaartje.

Bij deze schuifmaat krijg je geen opbergcase meegeleverd; zorg er daarom voor dat je met beleid met deze digitale schuifmaat om gaat.

Voordelen
 • Meetbereik van 150 mm
 • Echt heel voordelig geprijsd
 • Groot en duidelijk display
 • Geschikt voor meerdere metingen
 • Met een batterij geleverd
Nadelen
 • Geen opbergcase
 • Minder nauwkeurig dan andere varianten
Conclusie

De DW4Trading digitale schuifmaat is volgens onze test de beste voordelige digitale schuifmaat. Voor deze schuifmaat betaal je minder dan 10 euro, waarna je jarenlang van deze schuifmaat kunt genieten. De schuifmaat doet zijn werk prima, heeft een groot meetbereik en beschikt over een groot display. Wat wens je nog meer voor nog geen 10 euro?

Koopgids

Heb je oren naar de aanschaf van een digitale schuifmaat? Dat is goed voor te stellen. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, brengt een schuifmaat met digitaal display veel voordelen met zich mee. Dat is zeker het geval als je voor één van bovenstaande varianten kiest.

Maar, voor welke van deze vijf digitale schuifmaten kun je dan het beste kiezen? Het antwoord op die vraag hangt van tal van factoren af. Om je hier een extra handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids voor je opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste factoren waar je goed op moet letten.

Soort klusser

Ten eerste moet je goed naar je eigen situatie kijken. Ben je een doe-het-zelver die heel af en toe een digitale schuifmaat nodig heeft? Of ben je een professional die van de allerbeste nauwkeurigheid uit wilt gaan?

Je kunt je vast al voorstellen dat dit van invloed is op de digitale schuifmaten waar je tussen kunt kiezen. Wij adviseren je daarom om eerst heel goed over het gewenste gebruik na te denken. Aan de hand daarvan kun je alvast een flinke schifting in het aanbod maken.

Meetbereik

Nagenoeg alle digitale schuifmaten hebben een meetbereik van 150 mm. Waarom specifiek dit meetbereik? Omdat dit een meetbereik is waarmee nagenoeg alle kleine afstanden gemeten kunnen worden.

Mocht je ook iets grotere afstanden willen meten, heb je twee opties:

 • Je kiest voor een digitale schuifmaat met een groter meetbereik. Het is echter lastig om daar een goede variant van te vinden.
 • Je gebruikt een ander soort meetinstrument. Door de jaren heen zijn immers veel soorten meetinstrumenten bedacht en op de markt gebracht.
Digitale schuifmaat meetbereik

Nauwkeurigheid

Tevens adviseren wij je om heel goed naar de nauwkeurigheid te kijken. Binnen het aanbod van digitale schuifmaten zijn eigenlijk twee soorten nauwkeurigheden te onderscheiden: 0,01 mm en 0,1 mm.

Dit lijkt een klein verschil te zijn, maar kan tijdens een klus voor een behoorlijk verschil zorgen. Mocht je heel veel eisen aan je werkzaamheden stellen, kies je beter voor de nauwkeurigheid van 0,01 mm. Mocht je niet al te veel eisen aan je eigen werkzaamheden stellen, kies je beter voor de nauwkeurigheid van 0,1 mm. Die variant zijn vaak ook iets voordeliger.

Display

Niet alleen het meetbereik en de nauwkeurigheid zijn van groot belang, maar ook het display. Bij een display van een digitale schuifmaat moet je goed op enkele facetten letten:

 • De afmetingen: hoe groot is het display precies? In een ideale wereld zou dit display zo groot mogelijk zijn. Een groter display is immers een stuk makkelijker af te lezen.
 • De scherpte: ga ook goed na wat de scherpte van het display is. Kun je vanuit elke hoek bijvoorbeeld de meting goed aflezen? Wij geven zelf de voorkeur aan een contrastrijk display; daarmee gaat het aflezen alleen maar makkelijker.

Meetwaarden

Op het display kun je gemakkelijk de meetwaarden aflezen. Maar, doe je dit in inches of in millimeters? Ga goed na of je op de digitale schuifmaat uit beide meetwaarden kunt kiezen. Bij ongeveer 98% van de digitale schuifmaten kan dit gelukkig.

Meetmanieren

Ga ook goed na welke meetmanieren de digitale schuifmaat aanbiedt. Wil je bijvoorbeeld de binnen- of de buitenmaten opmeten? Hoe dit precies zit, zie je duidelijk op de foto hiernaast.

Je ziet dat je met twee verschillende uiteinden van de digitale schuifmaat twee maten op kunt meten.

Meetmanieren

Bediening

Ga goed na op welke manier je deze digitale schuifmaat kunt bedienen. Over hoeveel knoppen beschikt de schuifmaat? Om wat voor knoppen gaat dit precies? En hoe werkt de nulstelling van de digitale schuifmaat? Als je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf wilt maken, moet je kiezen voor een schuifmaat die automatisch op nulstelling springt. Die varianten zijn vaak wel behoorlijk prijzig.

Meegeleverde accessoires

Verder raden wij je aan om goed naar de meegeleverde accessoir te kijken. In de basis gaat het hierbij om twee soorten accessoires;

 • Opbergcase: krijg je een box of case meegeleverd waarin je de digitale schuifmaat op kunt bergen? Erg wenselijk.
 • Batterijen: krijg je een batterij meegeleverd? Handig! Krijg je ook nog extra batterijen meegeleverd? Dat is al helemaal super.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Als laatste willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. In onze ogen moet je altijd voor een digitale schuifmaat een goed merk kiezen. De schuifmaten die je bij onze partner Bol.com kunt kopen, zijn nagenoeg allemaal van goede merken. Dat geldt uiteraard ook voor de varianten die we hierboven hebben besproken.

Verder moet je goed nagaan hoeveel geld je uit wilt geven. Je kunt voor 10 euro een digitale schuifmaat aanschaffen, maar je kunt hier ook 80 euro aan uitgeven. Als professional zijnde kun je hier zelfs meer dan 200 euro aan uitgeven. Bepaal daarom goed voor jezelf wáár je naar op zoek bent en hoeveel geld je uit wilt geven.

Slotwoord

Je bent nu van alles met betrekking tot een digitale schuifmaat op de hoogte! Welke van deze vijf digitale schuifmaten spreekt je het meeste aan? Neem de aandachtspunten uit de koopgids goed door en bepaal dit voor jezelf. Heb je over deze varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partners. Graag wensen wij je veel plezier met je nieuwe digitale schuifmaat.

Tresna.nl
Logo