Beste CO2 meter

Heb je enig idee wat de luchtkwaliteit in je huis is? De kans is groot dat de luchtkwaliteit in je woning onvoldoende/matig is. Dit kan komen door bijvoorbeeld het te weinig doorluchten van de woning. Ook is het goed mogelijk dat er teveel fijnstof in de lucht binnenshuis hangt. Hoe je hier achter komt? Dat doe je met een goede CO2 meter. In dit artikel lees je alles over de beste CO2 meters van dit moment!

Onze top 5 CO2 meters

Afbeelding

Product


Mill-Sense-CO2-meter

Onze beste koop!

Mill Sense CO2 meter

Beste CO2 meter zonder display

of

Rovary-RV2000P

Rovary RV2000P

Beste CO2 meter met display

of

SolHouse Co2 Meter

SolHouse ® Co2 Meter

Beste veelzijdige CO2 meter

of

Nomestic Wifi CO2 Meter

Nomestic® Wifi CO2 Meter

Beste slimme CO2 meter

of

HOMBLE CO2 Meter

Homble CO2 Meter

Beste goedkope CO2 meter

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Mill Sense CO2 meter

Beste CO2 meter zonder display

Mill-Sense-CO2-meter

of

Rovary RV2000P

Beste CO2 meter met display

Rovary-RV2000P

of

SolHouse Co2 Meter

Beste veelzijdige CO2 meter

SolHouse Co2 Meter

of

Nomestic Wifi CO2 Meter

Beste slimme CO2 meter

Nomestic Wifi CO2 Meter

of

HOMBLE CO2 Meter

Beste goedkope CO2 meter

HOMBLE CO2 Meter

of

Voor- en nadelen van een CO2 meter

Meer en meer huishoudens richten zich nadrukkelijk op de luchtkwaliteit binnenhuis. Op zich logisch, aangezien je veel uren per dag binnenshuis door brengt. Zeker tijdens de coronapandemie zijn meer mensen zich hier bewust van geworden. Er zijn dan ook de nodige huishoudens die recentelijk een CO2 meter gekocht hebben.

Met een CO2 meter geniet je in ieder geval van de nodige voordelen:

 • Nauwkeurige meting. Een goede CO2 meter meet voortdurend de luchtkwaliteit in huis. Het gehalte aan koolstofdioxide in de lucht lees je vervolgens op het display af. Zeker als je voor één van bovenstaande CO2 meter kiest, ben je van een nauwkeurige meting verzekerd.
 • Meerdere metingen. Een goede CO2 meter meet niet alleen het gehalte aan koolstofdioxide, maar ook bijvoorbeeld de temperatuur en de luchtvochtigheid. Door één blik op het display van de CO2 meter te werpen, zie je precies wat bijvoorbeeld de temperatuur binnenshuis is.
 • Compatibel met smartphone. Bij sommige CO2 meters is het mogelijk om de meter rechtstreeks aan je smartphone te koppelen. Nadat je dit gedaan hebt, kun je op je smartphone alle metingen inzien. Dit zie je niet alleen live, maar ook over een ruimere periode genomen. Dáárdoor zie je precies wat de ontwikkeling van de luchtkwaliteit in je woning is.
 • Automatische melding. Als je voor een goede CO2 meter kiest, geeft de meter in bepaalde situaties een melding. Dit is bijvoorbeeld het geval als het de hoogste tijd is om je huis te luchten. Dankzij deze automatische melding hou je de luchtkwaliteit op termijn goed.
 • Meerdere gezondheidsvoordelen. Door een goede CO2 meter te gebruiken, profiteer je van meerdere gezondheidsvoordelen. Zo heb je een stuk minder last van allergische klachten, van benauwdheid en van vermoeidheid.

Is het dan allemaal hosanna bij een CO2 meter? Nou, je moet wel even goed nadenken over de plaatsing van de CO2 meter. Wil je de meter in je woonkamer ophangen? Of wil je ‘m in meerdere ruimtes op kunnen hangen? Als dat laatste je voordeel geniet, zou je voor een set met meerdere CO2 meters moeten kiezen.

Verder moet je rekening houden met de functies per CO2 meter. Zo bestaan er ook veel CO2 meters die géén display hebben. Je kunt hierdoor niet in één oogopslag de uitkomst van de verschillende metingen aflezen.

Tevens moet je binnen het huidige aanbod goed naar het soort meter kijken. Bij sommige webshops loopt het aanbod van CO2 meters en hygrometers door elkaar heen. Een hygrometer meet echter de luchtvochtigheid in een ruimte en dus niet andere waarden. Zorg dus dat je er scherp op bent met wát je precies koopt.

Tot slot vormt het huidige aanbod een behoorlijke uitdaging. In het huidige aanbod kom je namelijk veel interessante varianten tegen. Wat voor jóu de beste variant is, is dan ook lastig te bepalen. Eveneens omdat dit geen alledaagse aankoop is. Met dit artikel proberen wij de aanschaf van een CO2 meter in ieder geval zo makkelijk mogelijk te maken.

Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste CO2 meter. De meters waar onze voorkeur naar uitgaat, vind je reeds in bovenstaande tabel. In onderstaande reviews vertellen wij je graag meer over deze CO2 meters.

Beste CO2 meter zonder display – Mill Sense CO2 meter

In het huidige aanbod van CO2 meters is een duidelijke schifting zichtbaar. Je kunt voor een CO2 meter zonder display kiezen of juist voor een variant met display. Wil jij – om welke reden dan ook – graag een CO2 meter zonder display hebben? Kies dan voor de CO2 meter van Mill Sense. Dit is volgens ons de beste CO2 meter zonder display.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, heeft deze CO2 meter een vierkante vorm. De meter is bovendien slechts een paar centimeter hoog. De meter neemt hierdoor nagenoeg geen ruimte in beslag, óók omdat er geen ruimte voor het display vrijgehouden hoefde te worden.

Het fijne is dat je deze CO2 meter aan je smartphone kunt koppelen. Installeer de app op je smartphone en koppel beide apparaten aan elkaar. Je hebt vervolgens nooit meer het gevoel dat je het display mist. Op je smartphone lees je namelijk alle metingen af.

Belangrijk voordeel is dat deze CO2 meter veel metingen uitvoert. Ten eerste meet deze meter nauwkeurig het CO2 gehalte op. Maar, deze meter voert ook nog temperatuurmetingen en luchtvochtigheidmetingen uit. Bij al deze metingen valt de nauwkeurigheid in positieve zin op.

Het blijft niet alleen bij deze metingen. De Mill Sense CO2 meter voert namelijk ook nog een nauwkeurige VOS meting uit. Bij deze meting checkt de meter wat de hoeveelheid vluchtige organische stoffen in de lucht is. Dit zijn stoffen die bij een kamertemperatuur van pakweg 30 graden Celsius makkelijk vrijkomen en vervolgens verdampen.

Wat wij bij deze CO2 meter ook erg handig vinden, is de stroomvoorziening. Je hoeft deze meter namelijk niet in het stopcontact te doen, aangezien je hier batterijen voor kunt gebruiken.

De meter beschikt echter ook nog over een USB poort. Dankzij deze poort laad je de CO2 meter probleemloos op.

Mill Sense CO2 meter beste

Verder is het fijn dat deze CO2 meter over meerdere lampjes beschikt. De kleur van deze lampjes geeft iets specifieks aan:

 • Blauw licht: het blauwe licht brandt als de temperatuur in huis onder 18 graden is.
 • Groen licht: het groene licht brandt als de luchtkwaliteit in huis goed is.
 • Geel licht: het gele licht brandt als er sprake van een slechte of matige luchtkwaliteit is.
 • Rood licht: bij rood licht is er nood aan de man. Deze kleur geeft aan dat je zo snel mogelijk in moet grijpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Voor deze beste CO2 meter zonder display moet je relatief diep in de buidel tasten. Je betaalt bij onze partner Coolblue namelijk een bedrag van 79,99 euro. Maar, voor dit bedrag krijg je wel nog een muurbeugel meegeleverd. Met deze muurbeugel kun je de meter makkelijk aan een muur in je woning ophangen.

Wel is het goed om te beseffen dat je bij deze meter nogal afhankelijk van je smartphone bent. Heb je je smartphone niet op zak? Of is je smartphone kapot gegaan? Dan heb je geen idee wat de luchtkwaliteit is. Het enige waar je wel op af kunt gaan, is de kleur van de CO2 meter.

Je bent volledig afhankelijk van je smartphone.

Voordelen
 • Compact
 • Aan smartphone te koppelen
 • Met handige lichtindicatoren
 • Inclusief VOS meting
 • Nauwkeurige metingen
 • Ook via USB oplaadbaar
Nadelen
 • Afhankelijk van smartphone
Conclusie

De Mill Sense CO2 meter is met afstand de beste CO2 meter zonder display. Dat deze meter geen display heeft, brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Zo geniet je van het compacte design, de handige lichtindicatoren en de prima koppeling met je smartphone. Besef alleen wel goed dat je volledig afhankelijk van je smartphone bent.

Beste CO2 meter met display – Rovary RV2000P

Spreekt de hierboven besproken CO2 meter je niet helemaal aan? Geef je sowieso de voorkeur aan een CO2 meter met display? Dan heb je voldoende keuze; meerdere merken kiezen ervoor om hun CO2 meters met display uit te voeren. Dat is ook iets waar het merk Rovary voor gekozen heeft. De Rovary RV2000P is volgens ons namelijk de beste CO2 meter met display.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, beschikt deze meter over een duidelijk display. Op dit display lees je alle metingen af, terwijl je ook nog in de geschiedenis kunt kijken. Via het keuzemenu kun je namelijk een grafiek weer laten geven; in deze grafiek zie je precies het verloop van de luchtkwaliteit binnenshuis.

Dit is ook een CO2 meter die meerdere metingen uitvoert. Uiteraard wordt het CO2 gehalte nauwkeurig gemeten, maar de Rovary RV2000P meet ook de temperatuur. Verder meet deze meter ook nog de luchtvochtigheid, waardoor dit in de basis ook een hygrometer in.

Ook deze meter werkt met handige lichtindicatoren. Zie je dat er op de meter een oranje lampje brandt? Dan begint het tijd te worden om je huis goed te ventileren. Brandt het lampje op de CO2 meter rood? Dan is het zaak om spoedig je huis goed te ventileren. Deze lichtindicator vormt dus een prima leidraad.

Ondanks dat deze CO2 meter een display heeft, is het apparaat relatief compact. Je kunt ‘m hierdoor prima een plekje in je woning geven. Het fijne hierbij is dat je niet afhankelijk van een stopcontact bent. Deze CO2 meter zonder display werkt namelijk volledig op batterijen.

Wat ons opgevallen is, is dat metingen erg nauwkeurig zijn. Dit is echter wel iets dat je aan het prijskaartje terugziet. Voor deze beste CO2 meter met display betaal je een bedrag van 129 euro. Deze meter is dus bijna twee keer zo duur als de bovenstaande meter.

Bij deze meter is het niet mogelijk om een koppeling met je smartphone te maken. Als je niet al te veel van de gadgets bent, is dit ongetwijfeld geen probleem. Een bijkomend gevolg is echter wel dat je niet via je smartphone meer inzicht in de metingen krijgt. Het blijft volledig bij de informatie die op het display af te lezen is.

Rovary RV2000P beste

Al met al vinden wij dit een prima CO2 meter met display. Maar, het aflezen van dit display vraagt mogelijk wel om enige gewenning. Linksonder zie je in ieder geval het CO2 gehalte staan. Rechtsonder staat de temperatuur en aan de bovenzijde zie je de benoemde grafiek staan. Via het keuzemenu is het mogelijk om deze grafiek uitgebreider te bekijken.

Deze meter biedt geen extra inzicht in de metingen; dit komt door het gebrek aan een smartphonekoppeling.

Voordelen
 • Duidelijk en goed af te lezen display
 • Makkelijk in gebruik
 • Erg nauwkeurige metingen
 • Duidelijke lichtindicatoren
 • Werkt op batterijen
Nadelen
 • Duur
 • Geen extra inzicht
Conclusie

De Rovary RV2000P is naar onze mening de beste CO2 meter met display. Het display is groot en geeft de verschillende waarden duidelijk weer. Door één blik op dit display te werpen, krijg je een duidelijk beeld van de luchtkwaliteit in je woning. De lichtindicatoren geven het bovendien aan als je snel iets aan de kwaliteit van de lucht in je woning moet doen. Houd wel rekening met het forse prijskaartje.

Beste veelzijdige CO2 meter – SolHouse ® Co2 Meter

Wat is de reden dat je een nieuwe CO2 meter wilt kopen? Je wilt met zo’n meter ongetwijfeld het CO2 gehalte in je woning kunnen meten. Maar, heb je ook nog de wens dat de meter andere metingen uitvoert? Dan kun je het beste voor de SolHouse CO2 meter kiezen. Volgens onze test is dit de beste veelzijdige CO2 meter.

Dit is niet alleen een CO2 meter, maar meet ook nog de temperatuur en de luchtvochtigheid. Ongeacht om welke meting het gaat, valt direct de nauwkeurigheid op. Het merk SolHouse benadrukt hierbij dat de maximale afwijking slechts 3% is. Deze minimale afwijking is onder meer aan de hoogwaardige NDIR sensor te danken.

Verder is het ideaal dat deze CO2 meter over een duidelijk display beschikt. In het geel zie je precies staan wat het CO2 gehalte in je woning is. Rechtsonder zie je staan wat de luchtvochtigheid in je woning is en linksonder zie je de actuele binnenhuistemperatuur staan. Met één blik op deze CO2 meter krijg je dus alle benodigde informatie.

Bij deze CO2 meter valt ook de slimme en simpele bediening direct op. De CO2 meter is simpel vormgegeven én geeft direct alle gewenste waarden weer. Je hoeft in principe dus niks aan deze meter aan te passen. Mocht je dit wel willen, is de bediening gelukkig erg simpel.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je deze CO2 meter in elke ruimte kunt gebruiken. Je kunt ‘m in je woonkamer gebruiken, in je thuiskantoor of in je slaapkamer. Het fijne hierbij is ook nog dat deze CO2 meter over een alarmfunctie beschikt. Op het moment dat de meter iets afwijkends opmerkt, krijg je hier een melding van. In sommige gevallen kan het erg belangrijk zijn om tijdig in te grijpen.

De SolHouse CO2 meter beschikt over een handige oplaadbare batterij. Je bent hierdoor niet afhankelijk van het een stopcontact en je hoeft ook niet voortdurend nieuwe batterijen aan te schaffen. Wat wij echter wel onhandig is, is dat de maximale accuduur slechts 15 uur is. Gelukkig is het alsnog mogelijk om deze CO2 meter op het stopcontact aan te sluiten.

Hoogtepunt van deze CO2 meter is wellicht het ingebouwde geheugen. Dit geheugen is in staat om meer dan 12.7000 datapunten op te slaan. Indien het gewenst is, kun je bepaalde metingen in dit geheugen opslaan. Vervolgens kun je deze metingen naar je computer overzetten, waarna je deze op een Windows PC uit kunt lezen. De software die hiervoor benodigd is, krijg je meegeleverd.

SolHouse CO2 meter beste

Voor deze veelzijdige CO2 meter betaal je ongeveer 80 euro bij onze partner Bol.com. Dit is veel geld, maar staat wel in verhouding tot de veelzijdigheid. Zoals je in deze korte review kunt lezen, biedt deze Co2 meter alles waar je naar op zoek kunt zijn.

Korte accuduur; 15 uur. Het advies is daarom om deze CO2 meter in het stopcontact in te pluggen.

Voordelen
 • Veel metingen
 • Ingebouwd geheugen
 • Simpel te bedienen
 • Heel duidelijk display
 • Erg nauwkeurige metingen
Nadelen
 • Batterijduur van 15 uur
Conclusie

De SolHouse CO2 meter is de beste veelzijdige CO2 meter. Met deze 3 in 1 meter meet je niet alleen het CO2 gehalte in je woning, maar ook de temperatuur en luchtvochtigheid. De metingen die uitgevoerd zijn, kun je ook nog eens doorsturen naar je PC. Met speciale software kun je de metingen vervolgens analyseren. Al met al een high-end CO2 meter naar onze mening!

Beste slimme CO2 meter – Nomestic® Wifi CO2 Meter

CO2 meters worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten aangeboden. Als je naar bovenstaande meters kiest, zie je dat elke meter op zijn eigen manier uniek is. Heb je voor jezelf besloten dat je een meter met display wilt? En wil je ook nog je smartphone aan de meter kunnen koppelen? Kies dan voor deze CO2 meter van Nomestic. Volgens onze test is dit de beste slimme CO2 meter.

Dat deze CO2 meter zo slim is, is onder meer aan de wifi ontvanger te danken. Je koppelt deze meter moeiteloos aan je wifi verbinding, waarna je draadloos kunt communiceren. Alle metingen worden draadloos naar je smartphone overgezet, waarmee je dus veel inzicht in de metingen krijgt.

Verder is dit een meter die meerdere metingen uitvoert. Zoals je ongetwijfeld al verwacht had, meet deze meter het CO2 gehalte in de lucht op. Deze meter fungeert echter ook nog als hygrometer. Concreet betekent dit dat de meter ook de luchtvochtigheid nauwkeurig opmeet. Verder meet deze meter nog nauwkeurig de binnenhuistemperatuur op.

Niet alleen de diversiteit valt op, maar ook de nauwkeurigheid. Ongeacht om welke meting het precies gaat, is de meting bijzonder nauwkeurig te noemen. Je kunt echt vertrouwen op de metingen van deze CO2 meter van Nomestic.

Het fijne is ook dat je deze meter op meerdere plekken zou kunnen gebruiken. Je kunt ‘m prima in je woning gebruiken, maar ook in bijvoorbeeld je kantoor. Verder zijn er mensen die deze CO2 meter in hun camper gebruiken. Met dank aan de wifi ontvanger staan je smartphone en de CO2 meter nagenoeg altijd in contact met elkaar.

Merkt deze CO2 meter op dat de metingen wel heel slecht zijn? Dan krijg je hier direct een melding van. Door deze melding weet je in ieder geval dat je direct in actie moet komen. Daarnaast vallen ook de lichtindicatoren direct op. Zolang het lampje groen brandt, betekent dit dat de luchtkwaliteit in orde is.

Wel is het zo dat je relatief diep in de buidel moet tasten voor deze slimme CO2 meter. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 90 euro. Dit is veel geld, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Deze meter is immers nauwkeurig én slim.

Nomestic® Wifi CO2 Meter beste

Deze CO2 meter is niet goedkoop; je betaalt hier 90 euro voor.

Voordelen
 • Nauwkeurige metingen
 • Meerdere soorten metingen
 • Op meerdere plekken te gebruiken
 • Beschikt over een wifi ontvanger
 • Met duidelijke licht- en signaal indicatoren
 • USB oplaadbaar
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De Nomestic® Wifi CO2 Meter is de beste slimme CO2 meter. Doordat deze meter over een wifi ontvanger beschikt, koppel je de meter makkelijk aan je smartphone. Deze twee apparaten communiceren vervolgens met elkaar, waardoor je continu op de hoogte van de luchtkwaliteit in je woning bent. Ook uit andere functies blijkt dat deze CO2 meter erg slim (en handig) is!

Beste goedkope CO2 meter – Homble CO2 Meter

zitten om aan je nieuwe CO2 meter bijvoorbeeld 80 of 140 euro uit te geven? Dat is op zich goed voor te stellen. Gelukkig kun je altijd nog voor deze CO2 meter van het merk Homble kiezen. Volgens onze test is dit namelijk de beste goedkope CO2 meter.

Voor deze goedkope CO2 meter betaal je slechts 49,95 euro. Voor nog geen 5 tientjes krijg je de beschikking over een handige, nauwkeurige en fijne CO2 meter. Een CO2 meter die bovendien méér dan alleen het CO2 gehalte in de lucht opmeet.

Met deze meter geniet je van de nodige mogelijkheden. De meter meet namelijk het CO2 gehalte op, maar ook de temperatuur en de luchtvochtigheid. Hierbij geniet je wat ons betreft van twee voordelen:

 • Goede nauwkeurigheid. Het is zeker niet de meest nauwkeurige CO2 meter, maar de nauwkeurigheid is alsnog goed te noemen.
 • Duidelijk af te lezen. Zoals je op de foto al kunt zien, lees je de waarden in één oogopslag af. Dit is te danken aan het grote lettertype, maar ook aan de kleurstelling. De CO2 meting herken je direct aan de gele kleur.

Wat ons ook aanspreekt, is dat je deze meter op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt een beroep doen op de oplaadbare batterij, maar je kunt deze CO2 meter ook ‘gewoon’ in het stopcontact stoppen. Door de CO2 meter in het stopcontact te stoppen, ben je wel iets minder flexibel. Maar, je bent hierbij niet afhankelijk van de batterijduur. Beide opties brengen dus zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee.

Wel moet je rekening houden met het design van de CO2 meter. Wij hebben veel CO2 meters bekeken, maar dit is toch wel één van de minste CO2 meters qua design. Met name de witte zijkanten zien er ietwat goedkoop uit.

Verder merkten wij op dat de luchtvochtigheidmeting niet altijd correct is. Dit is ook iets dat we bij beoordelingen van gebruikers naar voren zagen komen. In onze ogen is dit toch wel een belangrijk aandachtspunt, maar op zich is dit wel goed te verklaren. Je betaalt immers slechts 49,95 euro voor deze CO2 meter.

Homble CO2 meter beste

Deze CO2 meter heeft een niet al te fraai design.

Voordelen
 • Erg betaalbaar
 • Meerdere metingen
 • Heel duidelijk display
 • Op batterijen of op netstroom te gebruiken
 • Handige lichtindicatoren
Nadelen
 • Geen fraai design
 • Luchtvochtigheidmeting niet altijd correct
Conclusie

De Homble CO2 meter is naar onze mening de beste goedkope CO2 meter. Voor deze prima CO2 meter betaal je slechts 49,95 euro. En voor dit geld krijg je een handige en fijn af te lezen meter tot je beschikking. Daarbij spreekt het ons ook nog aan dat deze meter meerdere metingen uitvoert. Het gaat niet alleen om het CO2 gehalte, maar ook om de temperatuur en luchtvochtigheid!

Koopgids

Ben je van plan om een CO2 meter voor in je woning aan te schaffen? Graag raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn betrouwbaar en beschikken over handige extra’s.

Om optimaal van een CO2 meter gebruik te kunnen maken, moet je wel de eenheid begrijpen. Wij zetten de verschillende waarden graag voor je op een rijtje:

 • 400 tot 700 PPM: het CO2 gehalte in je woning is prima.
 • 700 tot 1500 PPM: het CO2 gehalte in je woning is hoger dan gewenst.
 • Meer dan 1500 PPM: het CO2 gehalte in je woning is te hoog. Je zou bij een meting van meer dan 1500 PPM snel in actie moeten komen.

Om de beste CO2 meter uit te kunnen kiezen, zou je op veel punten moeten letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Metingen & nauwkeurigheid

Bij elke CO2 meter zou je direct naar de volgende punten moeten kijken:

 • Metingen: welke metingen voert de CO2 meter precies uit? Logischerwijs gaat het om een CO2 meting, maar voert de meter ook nog een meting van de luchttemperatuur en luchtvochtigheid uit?
 • Nauwkeurigheid: hoe nauwkeurig werkt de CO2 meter precies? Dat is een andere vraag waar je goed naar moet kijken. Uiteraard is het wenselijk om voor een meter met een zo’n klein mogelijke afwijking te kiezen.
Metingen CO2 meter

Met of zonder display

Je moet een keuze maken tussen een variant zonder display of met display. De varianten zonder display vallen niet al te veel op en zijn veelal compact vormgegeven. Het is hierbij wel zaak dat je de meter aan je smartphone koppelt. Dat is eigenlijk de enige manier om de metingen af te kunnen lezen.

Wil je het liefste de metingen in één oogopslag af kunnen lezen? Dan kies je het beste voor een CO2 meter display. Zo’n meter is vaak iets groter, maar is veelal wel in handiger in gebruik. Dit is zéker het geval als je de CO2 meter ook nog aan je smartphone kunt koppelen. Dan geniet je al helemaal van veel gemak.

Handige extra’s

Een CO2 meter kan over meerdere handige extra’s beschikken:

 • Alarmfunctie. Als het CO2 gehalte té hoog is, krijg je hier een melding van. De CO2 meter kan hierbij bijvoorbeeld piepen of een melding naar je smartphone sturen.
 • Lichtindicatoren. Dankzij de lichtindicatoren zie je in één oogopslag of de CO2 meting in orde is. Op het moment dat het lampje rood brandt, moet je snel in actie komen.
 • USB oplaadbaar. Als je voor een variant op oplaadbare batterijen kiest, is het handig als je de meter met een USB kabel op kunt laden. Je kunt ook altijd nog voor een CO2 meter op netstroom kiezen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

De prijskaartjes van goede CO2 meters lopen flink uiteen. Ons advies is daarom om je wensen goed op een rijtje te zetten. Hoeveel geld zou je bij voorkeur uit willen geven? En welke CO2 meter vallen binnen je huidige budget?

Verder raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze varianten zijn betrouwbaar, zijn nauwkeurig en zijn van goede merken. Bovendien zijn al deze varianten goed beoordeeld voor veel andere kopers. Dát is uiteraard veelzeggend.

Prijs-kwaliteitsverhouding CO2 meter

Slotwoord

Wat ons betreft is de aanschaf van een goede CO2 meter aan te raden. Je krijgt hiermee inzicht in de luchtkwaliteit in je woning, waardoor je het wooncomfort kunt verhogen. Heb je over één of meerdere van bovenstaande varianten nog vragen? Neem gerust contact op met onze partners. Wij wensen je graag veel plezier & gemak van/met je nieuwe CO2 meter!

Tresna.nl
Logo