Beste metaaldetector

Een metaaldetector in huis halen, dat is altijd een leuk idee. Het is een toestel dat in veel situaties wel eens van pas komt. Je kan er in de tuin naar een verloren sleutel of een muntstuk mee zoeken. Een metaaldetector is eveneens een goed werktuig om doe-het-zelf klussen eenvoudiger te maken. Denk bijvoorbeeld maar aan het speuren naar oude leidingen vooraleer je graafwerken begint bijvoorbeeld Bovendien is een metaaldetector voor veel mensen ook gewoon een hobbywerktuig. Het strand aflopen op zoek naar verborgen schatten en waardevolle objecten, daarvoor behoort een metaaldetector tot de basisuitrusting.

Onze top 5 metaaldetectoren

Afbeelding

Product


MacGyver Metaaldetector Target

Onze beste koop!

MacGyver Metaaldetector Target

Beste koop metaaldetector

of

VOSOI metaaldetector

VOSOI metaaldetector

Beste metaaldetector met veel accessoires

of

National Geographic metaaldetector

National Geographic metaaldetector

Beste metaaldetector voor kinderen

of

Daily Fox metaaldetector

Daily Fox metaaldetector

Beste metaaldetector met verstelbare arm

of

A & K Metaaldetector

A & K Metaaldetector

Beste metaaldetector voor in de hand

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

MacGyver Metaaldetector Target

Beste koop metaaldetector

MacGyver Metaaldetector Target

of

VOSOI metaaldetector

Beste metaaldetector met veel accessoires

VOSOI metaaldetector

of

National Geographic metaaldetector

Beste metaaldetector voor kinderen

National Geographic metaaldetector

of

Daily Fox metaaldetector

Beste metaaldetector met verstelbare arm

Daily Fox metaaldetector

of

A & K Metaaldetector

Beste metaaldetector voor in de hand

A & K Metaaldetector

of

Kenmerken van een metaaldetector

Specifiek voor kinderen is een metaaldetector een cool en tegelijk educatief werktuig. Een namiddag schatten zoeken met een metaaldetector is plezier gegarandeerd. Waar moet een goede metaaldetector nu precies aan voldoen? In dit artikel bespreken we dit uitgebreid, maar hier noemen we ze al even op:

 • Een metaaldetector moet voldoende diep zoeken
 • Een metaaldetector moet op verschillende frequenties kunnen zoeken en zo verschillende materialen kunnen onderscheiden
 • Een metaaldetector moet tegen een stootje kunnen en tegelijk ergonomisch zijn
 • Een metaaldetector moet een duidelijk en overzichtelijk display hebben
 • Een pinpoint functie bij een metaaldetector moet je kunnen helpen om de precieze locatie te bepalen.

Welke metaaldetector moet je dan kopen? Dit hangt voor een groot stuk van jezelf af, bijvoorbeeld van je budget of welke het beste past bij het soort speurwerk dat je wenst te doen. Hoe diep je wil scannen met een metaaldetector speelt ook een rol.

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte metaaldetectors voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de metaaldetectoren. Sowieso zijn alleen toestellen met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een metaaldetector om klussen snel en met weinig moeite op te knappen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij ook aan de grootte van je project en je eigen sterkte. Pas dan kies je de juiste metaaldetector voor de juiste klus.

Beste koop metaaldetector – MacGyver Metaaldetector Target

Ben je op zoek naar de beste koop als metaaldetector qua prijs-kwaliteitsverhouding, dan raden we deze van het merk MacGyver aan. Het is een handige en niet zo dure metaaldetector. Als belangrijkste kenmerken springen de ingebouwde pinpointer en de waterdichte zoekspoel in het oog. De pinpointer brengt je heel nauwkeurig en exact naar de plaats waar een object ligt. Munten en andere stukjes metaal vind je tot op een diepte van 20 cm, wat een goede diepgang is voor een metaaldetector (zie koopgids).

Er zijn drie bedieningsknoppen voorzien, die je op weg helpen om de verschillende functies te bedienen. Dit is bijvoorbeeld een functie om specifiek op edelmetaal te zoeken.

De steel van de metaaldetector kun je uitschuiven, waardoor iedereen het toestel op de best mogelijke ergonomische manier gebruikt.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze MacGyver metaaldetector. We vinden het bijvoorbeeld jammer dat het geluid beperkt is. In een lawaaierige omgeving of aan het strand hoor je het amper als je een metalen schat ontdekt. Er is geen ondersteuning voor je arm voorzien, wat het moeilijk maakt om gedurende langere tijd deze metaaldetector heen en weer te bewegen. Verder is het ook jammer dat de batterijen niet in de aankoop inbegrepen zijn.

Geen ondersteuning voor je arm, waardoor het moeilijk is het toestel lang te gebruiken.

Voordelen
 • Nauwkeurig
 • Waterdicht
 • Verstelbaar in de lengte
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Akoestisch signaal te stil
 • Batterijen niet inbegrepen
 • Geen ondersteuning voor je arm
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een goed geprijsde metaaldetector zoekt die over de nodige nauwkeurigheid beschikt. De arm is verstelbaar in de lengte, waardoor iedereen in het gezin er wel mee aan de slag kan zonder zich te bukken. Bovendien is de metaaldetector ook waterdicht.

Beste metaaldetector met veel accessoires – VOSOI metaaldetector

Ben je op zoek naar een metaaldetector die even goed werkt als onze beste koop, maar nog net iets meer accessoires heeft? Dan raden we de metaaldetector van het merk Vosoi aan. Het is een heel eenvoudig te bedienen metaaldetector die bovendien best wel accuraat is. Je zoekt objecten tot een diepte van 30 cm, en met de ingebouwde pinpointer bepaal je vervolgens de exacte locatie. Daarnaast is het toestel ergonomisch in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld de steel uitschuiven tot hij het best bij jouw lichaamslengte past. 

De diameter van de zoekspoel bedraagt 200 mm. De zoekspoel is bovendien waterdicht. Deze Vosoi-metaaldetector stel je zo in dat je enkel voor bepaalde metalen een melding krijgt. Je stelt eveneens op een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier de zoekdiepte en de frequentie in.

Heeft de metaaldetector van VOSOI ook nadelen, horen we u al vragen? Welnu, we noteren er toch wel enkele. Zo vinden we het bijvoorbeeld wel jammer dat het display niet verlicht is. Dit maakt het net iets moeilijker om in het schemerduister of in het donker naar metalen objecten te zoeken. Daarnaast is het vooral handig om deze metaaldetector in combinatie met de meegeleverde koptelefoon te gebruiken. Hou je niet zo van koptelefoons, dan is dit toestel waarschijnlijk niet voor jou weggelegd.

Tenslotte is de maximale detectiediepte voor kleine objecten wat beperkt bij deze metaaldetector van VOSOI. Het toestel is niet compatibel met bluetooth en heeft geen draadloze verbinding voor de koptelefoon.

Vooral handig in combinatie met meegeleverde koptelefoon, maar zelfs dan is het akoestisch signaal moeilijk hoorbaar in een luide omgeving.

Voordelen
 • Nauwkeurige meting
 • Gemakkelijk te monteren
 • Veel accessoires
 • Licht
Nadelen
 • Display niet verlicht
 • Vooral handig met koptelefoon
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige en praktische metaaldetector zoekt die over diverse accessoires zoals een koptelefoon en een schopje beschikt. Je moet er bij nemen dat de maximale detectiediepte niet zo groot is, al is deze in veel gevallen wel voldoende.

Beste metaaldetector voor kinderen – National Geographic metaaldetector

Ben je op zoek naar een origineel geschenk voor je kinderen, dan is een metaaldetector altijd goed idee. Er bestaan bovendien metaaldetectoren die specifiek voor kinderen ontworpen zijn. Deze hebben dan een eenvoudige bediening en zijn gemakkelijk te gebruiken. De beste aankoop in dit verband is voor ons de metaaldetector van het merk National Geographic. Deze metaaldetector is ideaal om te leren werken met een metaaldetector en om bijvoorbeeld leuke schatten in de tuin te zoeken. Je kunt er bijvoorbeeld naar munten, sieraden of antieke voorwerpen mee speuren.

De bouw van het toestel is ergonomisch en je kunt de lengte van de steel van minimum 65 tot maximum 83 cm uitschuiven. Scant het toestel een bepaald metalen object, dan hoor je een akoestisch signaal. Er is ook een ledlampje in de handgreep voorzien dat je helpt bij het zoeken.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze metaaldetector van National Geographic. Het merk is een klinkende naam waar je misschien blind op wil vertrouwen, maar hou er rekening mee dat de metaaldetector niet altijd even nauwkeurig is. Zeker de dieptemeting kon beter bij dit toestel. Daarnaast merken we op dat er een armsteun ontbreekt en dat de maximale lengte van de arm wel erg kort is. Dit is natuurlijk meestal geen probleem, aangezien dit echt een metaaldetector is die op maat van kinderen is gemaakt.

Ideaal als instapmodel voor kinderen, maar de nauwkeurigheid kon zeker beter.

Voordelen
 • Ideaal om te leren werken met metaaldetector
 • Mooi design
 • Ledverlichting in handgreep
Nadelen
 • Geen grondige dieptemeting
 • Geen armsteun
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een handige metaaldetector zoekt voor kinderen. Het toestel is misschien niet van de kwaliteit van een professionele metaaldetector, maar is wel ideaal om spelenderwijs met een metaaldetector te leren werken. Het design is mooi en verzorgd, waarbij vooral de ledverlichting in de handgreep opvalt.

Beste metaaldetector met verstelbare arm – Daily Fox metaaldetector

Ben je op zoek naar een goed werkende en bijna professionele metaaldetector waar zowel kinderen als volwassenen graag mee werken? En zoek je een metaaldetector die eveneens door beginnende hobbyisten als ervaren strandjutters gesmaakt wordt? Dan raden we de metaaldetector van het merk DailyFox aan. Het is een metaaldetector die op alle vlakken heel goed scoort. Zo is er een duidelijk lcd-scherm dat je toelaat om met verschillende functies te zoeken.

Terwijl je zoekt is het al vrij duidelijk wat je kan verwachten. Je kunt bijvoorbeeld een spijker van een munt of een blikje onderscheiden. Dit gebeurt zowel op een visuele als op een akoestische manier. Zo zoek je gericht naar wat je wenst te vinden en kun je elimineren wat je niet nodig hebt. De radar van de metaaldetector is heel goed ontworpen slaat nooit per ongeluk een stukje metaal over.

Verder is het gewoon een plezier om te zoeken met de metaaldetector. De lengte van de steel kun je aanpassen, zodat zowel kinderen als volwassenen met de metaaldetector aan de slag kunnen. De pinpointer-functie van deze metaaldetector werkt heel goed om de exacte locatie van een stuk metaal te vinden.

Verder is de zoekspoel volledig waterdicht, zodat je met deze metaaldetector eveneens in zee of in ondiepe beekjes aan de slag kunt gaan.

Heeft de metaaldetector van Daily Fox ook bepaalde nadelen? We noteren er toch wel enkele. Zo is het toestel wel behoorlijk zwaar. Hierdoor ga je het toestel niet gebruiken om urenlang naar metalen objecten te zoeken, terwijl dit wel de bedoeling zou moeten zijn. Er is geen batterij bij de aankoop meegeleverd, wat wel jammer is gezien de prijs die je betaalt. De accessoires zijn niet zo duurzaam en sterk. De schep, bijvoorbeeld, kan gemakkelijk breken.

Metaaldetecotr Daily Fox

Het toestel is als geheel wat zwaar.

Voordelen
 • Grote lengte door verstelbare arm
 • Duidelijk scherm, goed verlicht
 • Nauwkeurige metingen
Nadelen
 • Wat zwaar
 • Geen 9V batterijen meegeleverd
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie specifiek een metaaldetector met een verstelbare en ergonomische arm zoekt. Ben je bijvoorbeeld groot van gestalte, dan kun je comfortabel met deze metaaldetector werken zonder je te bukken. Je moet er bij nemen dat het toestel daardoor ook wat zwaar is.

Beste metaaldetector voor in de hand – A & K Metaaldetector

Ben je niet zozeer op zoek naar een metaaldetector met een arm om over de bodem op metalen objecten te scannen, maar zoek je eerder een pinpointer om met de hand metalen objecten terug te vinden? Dan raden we deze pinpointer van het merk A&K aan. Het toestel is een leuk hebbeding, waar zowel kinderen als voor volwassenen veel plezier aan hebben. Met de zogenaamde puntbepalingssonde bepaal je heel precies de plaats van een metalen voorwerp. 

Je hoeft maar één keer op een knopje te drukken en het apparaat is onmiddellijk gebruiksklaar. Hoe dichter je een metalen object nadert, hoe meer geluid je te horen krijgt en hoe harder het toestel gaat trillen. Dankzij deze pinpointer zoek je dus enorm nauwkeurig naar metalen objecten en hoef je niet lang of veel te graven. Denk bijvoorbeeld maar aan kabels of andere zaken in de grond. Je kunt er een metalen object heel precies mee lokaliseren en dan met een klein schepje uitgraven.

 Leuk meegenomen is dat de pinpointer een ledlichtje heeft, waarmee je ook in het donker kunt zoeken. Je ziet eveneens een metalen object sneller schitteren. Je bedient de pinpointer met één hand en heb de andere hand vrij om het zoekveld vrij te maken.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze A&K pinpointer en metaaldetector. Het is een toestel dat je gebruikt voor kleine klussen en dus niet kunt vergelijken met professionele metaaldetectoren. Je houdt er dus best rekening mee dat dit toestel enkel geschikt is om kleine objecten op een beperkte diepte te zoeken. Daarnaast vinden we het jammer dat het toestel niet volledig waterdicht is en enkel bestand is tegen waterspatten. Tenslotte vinden we het ook jammer dat er geen batterij meegeleverd is bij de aankoop.

Enkel spatwaterdicht, dus niet geschikt om onder water naar metaal mee te zoeken.

Voordelen
 • Handig in gebruik
 • Dankzij ledlicht ook te gebruiken in het donker
 • Bevestigingskoord
Nadelen
 • Enkel voor kleine objecten
 • Enkel spatwaterdicht
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een compacte metaaldetector en pinpointer voor in de hand zoekt. Het toestel is handig en je kunt het dankzij het ledlicht ook in het donker gebruiken. Het is een ideaal toestel om een verloren sleutel of een ander metalen object te zoeken. Dankzij de bevestigingskoord kun je het toestelletje ook handig ophangen.

Koopgids

Nu we de beste metaaldetectoren op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een metaaldetector koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een metaaldetector moet voldoen.

Wat zijn  de onderdelen van een metaaldetector?

 • Batterij of accu. Elke metaaldetector werkt met een accu, om zo de maximale bewegingsvrijheid te garanderen.
 • Display en bedieningsconsole. Deze bevat de elektronica van de detector. De elektronica stuurt elektromagnetische signalen naar de zoekspoel en ontvangt deze terug.
 • Zoekspoel. De zoekspoel van de detector verspreidt de elektromagnetische signalen over een grondvlak tot een zekere diepte onder de grond.
Onderdelen van een metaaldetector

Goede diepgang

Je droomt er natuurlijk van om diep onder de grond een schatkist te vinden vol gouden munten, maar hoe diep moet een metaaldetector eigenlijk kunnen scannen? We raden je aan om je goed te informeren en niet blindelings de specificaties of de reclamepraatjes van op het internet te geloven.

De diepte waarop je kan scannen, staat in verhouding tot de grootte van de zoekspoel, de platte schijf die je over het aardoppervlak beweegt. Munten moet je in elk geval kunnen vinden tot op een diepte van dertig centimeter met een doorsnee zoekspoel. Wil je dieper onder de grond scannen, dan moet de zoekspoel groter zijn, wat het moeilijker maakt om de metaaldetector dan te bewegen.

Wil je een metaaldetector kopen, dan kijk je naar de diepgang die gespecificeerd is op de website en vergelijkt die best met andere toestellen om een realistisch beeld te krijgen ervan.

De juiste frequentie

De frequentie waarop de metaaldetector zijn detectiewerk doet is belangrijk bij de aankoop.

 • Lage frequentie. Is het bijvoorbeeld je bedoeling om een weide af te speuren op oude metalen items uit de Tweede Wereldoorlog of op grote stukken metaal, dan is een metaaldetector met een lage frequentie belangrijk.
 • Hoge frequentie. Wil je specifiek op zoek gaan naar edelmetaal of munten, dan moet je net op een hoge frequentie scannen.

Gelukkig bestaan er heel wat toestellen die zowel op hoge als op lage frequenties scannen. Dus ook hier geldt dat de goede frequentie niet bestaat, maar dat je gewoon een toestel moet kiezen dat goed past bij jouw specialisatie.

Filteren op diverse metaalsoorten

Een goede metaaldetector moet het onderscheid kunnen maken tussen diverse metaalsoorten. Als je metaaldetector geluid begint te maken, wil je wel weten of je misschien een zeldzame munt vindt, maar liever niet gestoord worden als je een metalen blikje gevonden hebt. Zo kun je bij bepaalde metaaldetectoren het geluid bij het vinden van ijzer of aluminium uitschakelen. Dan krijg je alvast geen melding als je met de metaaldetector over een lipje van een blikje gaat. Is het de bedoeling de ondergrond schoon te maken, dan kan het net wel interessant zijn om kleine ijzeren stukjes metaal te detecteren.

Stevig en ergonomisch

Metalen objecten zoeken is heel vaak een kwestie van geduld. Het is daarom belangrijk dat je handig en ergonomisch met een metaaldetector kunt werken. Is het mogelijk om de lengte van de steel van de metaaldetector aan te passen? Omdat je een bepaalde ideale hoogte moet aanhouden tijdens het zoeken naar metaal, moet een metaaldetector passen bij je eigen lichaamslengte. Anders moet je je de hele tijd bukken. Anderzijds is het leuk voor kinderen dat de metaaldetector niet te groot is, zodat zij ook comfortabel kunnen zoeken naar metalen.

Een andere handige feature is een armsteun. Deze kun je vergelijken met een armsteun bij sommige bosmaaiers of bijvoorbeeld bij krukken om mee te stappen. Je onderarm krijgt hierbij steun en je kunt gemakkelijker de zwaaiende bewegingen maken met een metaaldetector.

Stevig en ergonomisch metaaldetector

Duidelijk display en eenvoudige bediening

De geluiden die een metaaldetector uitstuurt, moet je op een eenvoudige manier kunnen interpreteren. Daarom is een goed display ook belangrijk. Is het display duidelijk leesbaar? Zijn de bedieningsknoppen groot genoeg? Of zijn er bepaalde voorgeprogrammeerde standen die je kunnen helpen bij het instellen van je apparaat? Dit kan allemaal de doorslag geven bij de aankoop van een metaaldetector.

Meerdere tonen

Het is handig als de metaaldetector meerdere tonen kan produceren. Deze verschillende tonen helpen je dan om het onderscheid tussen soorten metalen te maken.

Pinpoint-functie

Met een metaaldetector bepaal je de plaats waar je metaal vindt, maar de exacte locatie vaststellen is niet altijd even handig. Daarom is het altijd nuttig om te checken of je metaaldetector over een pinpointer beschikt. Dit is een speciale functie die het mogelijk maakt om de exacte locatie te bepalen. Je kunt er zelfs specifiek voor kiezen om een toestel te kopen dat enkel uitgerust is als pinpointer, zoals het toestel van het merk A&K uit onze top 5.

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over metaaldetectoren. Een metaaldetector kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je precies wil werken. Natuurlijk moet je er ook bij stilstaan bij welk budget je wil uitgeven. Hoe vaak je een metaaldetector gebruikt, bepaalt eveneens mee de keuze. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak en wil je meteen een professionele metaaldetector? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over metaaldetectoren, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste metaaldetector. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een metaaldetector die geschikt is voor jou. Misschien gebruik je ooit samen met je kleinkinderen deze metaaldetector. Welk project je ook wil opknappen met je werktuig, we wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe metaaldetector!

Tresna.nl
Logo