Beste lux meter

Voor het maken van de perfecte foto moet alles in orde zijn. Dit betekent onder meer dat de verlichting én belichting in orde moet zijn. Ook de verlichting in een musea, in openbare gebouwen en bij de werkplek moet in orde zijn. Om dit te bepalen, is het gebruik maken van een lux meter aan te raden. Met een lux meter ben je in staat om het licht perfect op te meten en bijvoorbeeld de werkplek daarop aan te passen. In dit artikel lees je alles over de werking van een lux meter én vind je een overzicht van de vijf beste lux meters.

Onze top 5 lux meters

Afbeelding

Product


Ortho® UNI-T 200 000Lux

Onze beste koop!

Ortho® UNI-T 200 000Lux

Beste koop lux meter

of

TROTEC BF 06

TROTEC BF 06

Beste veelzijdige lux meter

of

Gossen Mavolux Compact

Gossen Mavolux Compact

Beste lux meter voor de professional

of

PeakTech 5165

PeakTech 5165

Beste lux meter met groot bereik

of

VOLTCRAFT LX-10

VOLTCRAFT LX-10

Beste goedkope lux meter

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Ortho® UNI-T 200 000Lux

Beste koop lux meter

Ortho® UNI-T 200 000Lux

of

TROTEC BF 06

Beste veelzijdige lux meter

TROTEC BF 06

of

Gossen Mavolux Compact

Beste lux meter voor de professional

Gossen Mavolux Compact

of

PeakTech 5165

Beste lux meter met groot bereik

PeakTech 5165

of

VOLTCRAFT LX-10

Beste goedkope lux meter

VOLTCRAFT LX-10

of

De voor- en nadelen van een lux meter

Dat je in dit artikel uitgekomen bent, geeft aan dat je meer informatie over een lux meter wilt hebben. Het is daarbij logisch om te veronderstellen dat je al weet wat een lux meter is. Mocht dit nog niet het geval zijn, raden wij je aan om onderstaande video even te bekijken. In deze video zie je hoe een lichtmeter gebruik wordt én wat je aan een lichtmeter precies hebt:

Het is goed om te weten dat er voor dit handige apparaat meerdere benamingen bestaan. Het apparaat gaat door het leven als een luxmeter, als een fotometer, als een lichtmeter en als een belichtingsmeter. Wij gebruiken deze termen ook door elkaar heen, maar kiezen het meeste voor ‘lux meter’.

Met een lux meter ben je in staat om de lichtstroom tussen een lichtbron en het verticaal belichte vlak op te meten. De lichtstroom wordt aangeduid in lumen, terwijl het verlichte vlak gemeten wordt in de eenheid lux. Hierbij kan de volgende stelregel aangehouden worden: één lux staat gelijk aan een lichtstroom van één lumen waarmee een vlak van een vierkante meter gelijkmatig verlicht wordt.

Tot zover de theoretische uitleg over een lux meter. Het is nu de hoogste tijd om alle voordelen van een lux meter op een rijtje te zetten:

 • Je kunt een lux meter voor tal van zaken inzetten. Een lux meter wordt gebruikt voor het optimaliseren van een werkplek, maar ook voor het maken van de perfecte foto. Daarnaast is het met een lux meter mogelijk om te bepalen hoeveel licht er op bijvoorbeeld een machine in een productielijn moet scheiden. En een lux meter wordt ook veelvuldig gebruikt in bijvoorbeeld een musea of openbare gebouwen. In al deze situaties/gebouwen moet de lichtopbrengst perfect zijn. Dít krijg je voor elkaar met een lux meter.
 • Een goede lux meter is onwijs betrouwbaar en nauwkeurig. Als je voor één van de lux meters uit deze top 5 kiest, ben je van een geweldige betrouwbaarheid en nauwkeurigheid verzekerd.
 • Een lux meter is vrij compact. Als je naar de lux meters uit deze top 5 kijkt, zie je dat de meeste lux meters erg compact zijn. Dat is wat ons betreft een belangrijk voordeel, aangezien je het apparaat hierdoor makkelijk kunt gebruiken.

Bij een lux meter zou je ook met een paar nadelen rekening moeten houden. Zo is het een feit dat dit geen al te gangbaar meetapparaat is. Je kunt het niet vergelijken met bijvoorbeeld een luchtkwaliteitsmeter of een CO2 meter. Dergelijke meters kun je op elk moment in huis gebruiken, maar dat geldt niet voor een lichtmeter.

Verder is dit een apparaat dat je toch wel even onder de knie moet zien te krijgen. Hierbij is het vooral van belang dat je begrijpt wat je precies met een lux meter opmeet. Als je dat helder in beeld hebt gebracht voor jezelf, begrijp je ook in welke situaties een lux meter goed van pas komt.

Over een lux meter valt in ieder geval heel veel te vertellen. Dit gaan we in dit artikel dan ook doen. Hieronder vertellen we je alles over de beste lux meters van dit moment. Deze lux meters zijn als beste uit onze test gekomen en scoren op specifieke gebieden hoge punten. Neem onderstaande reviews door en je krijgt hier een duidelijke indruk van!

Beste koop lux meter – Ortho® UNI-T 200 000Lux

Het uitkiezen van een nieuwe lux meter is geen dagelijkse bezigheid. Het is dan ook aannemelijk dat je op voorhand niet precies weet waar je naar op zoek bent. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, raden wij je graag de Ortho® UNI-T 200 000Lux aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste koop lux meter van dit moment is.

Dat dit de beste koop lux meter van het moment is, komt onder meer door de vormgeving. Zoals je op de foto mogelijk al kunt herleiden, is dit een compacte lichtmeter. De lichtmeter weegt bovendien slechts 118 gram, waardoor je ‘m overal mee naar toe kunt nemen.

Bij deze lichtmeter viel de gebruiksvriendelijkheid ons ook direct op. Je bedient dit apparaat op een gemakkelijke manier met slechts één hand, waardoor je je andere hand over hebt voor andere dingen. Bijkomend voordeel is dat je deze luxmeter voor heel veel doeleinden in kunt zetten.

Het merk Ortho geeft aan dat je met deze lux meter op tal van plekken de lichtintensiteit kunt meten. Dit doe je bijvoorbeeld in huis, in een school, in een kantoor, in een laboratoria en in een kweektuin. In al deze ruimtes is het belangrijk om de juiste lichtintensiteit toe te passen; dit krijg je voor elkaar met de Ortho® UNI-T 200 000Lux.

 Zoals je mogelijk al verwacht had, voldoet deze lichtmeter aan alle eisen. De meter beschikt over een CE certificering, staat goed aangeschreven en biedt prima resultaten. Dit laatste is onder meer te danken aan het bereik van 0 tot 199.999 lux. Dankzij dit bereik meet je in nagenoeg elke situatie de

lichtintensiteit op.

Verder zijn wij van mening dat deze lux meter over handige extra’s beschikt. De automatische uitschakeling is hier een goed voorbeeld van, evenals de dubbele meting. De Ortho® UNI-T 200 000Lux meet lux op, maar ook fc. Ook heeft deze meter een LCD scherm inclusief backlight verlichting. Dankzij die verlichting lees je de gemeten waarde perfect af.

Wil je van deze lux meter gebruik maken? Dan moet je eerst 3 AAA batterijen in huis halen. Die batterijen zijn benodigd voor de werking, maar worden niet meegeleverd. Daarnaast is het goed om te weten dat je alleen een Engelstalige handleiding meegeleverd krijgt.

Ortho® UNI-T 200 000Lux beste

Daarentegen zijn wij wel erg te spreken over het prijskaartje. Voor de Ortho® UNI-T 200 000Lux betaal je slechts 39,50 euro. Wat ons betreft kun je gezien dit prijskaartje niet de mist in gaan met deze beste lux meter!

Het apparaat heeft 3 AAA batterijen nodig, maar deze krijg je niet meegeleverd.

Voordelen
 • Erg handig formaat
 • Nauwkeurige meting
 • Gebruiksvriendelijk
 • In veel situaties te gebruiken
 • Groot bereik (tot 199.999 lux)
Nadelen
 • Zonder batterijen geleverd
 • Alleen met Engelse handleiding
Conclusie

De Ortho® UNI-T 200 000Lux is naar onze mening de beste koop lux meter. Met deze licht meter meet je in veel situaties de lichtintensiteit op, waardoor je bijvoorbeeld een werkplek volledig kunt optimaliseren wat betreft het licht. Dit apparaat is handig in gebruik, is bijzonder compact uitgevoerd en doet zijn werk meer dan prima. Ook met het oog op het prijskaartje is deze lux meter een ware aanrader.

Beste veelzijdige lux meter – TROTEC BF 06

Met de hierboven besproken lux meter kun je op een hoop plekken veel metingen uitvoeren. Er bestaan echter lichtmeters die je op nóg meer plekken kunt gebruiken. Het beste voorbeeld hiervan is de TROTEC BF 06. Uit onze test is gebleken dat dit de beste veelzijdige lux meter van dit moment is.

Dat dit de beste veelzijdige lichtmeter is, blijkt duidelijk uit de vele toepassingsmogelijkheden. Met dit apparaat kun je bijvoorbeeld de lichten op een beurs, in een etalage of in een kantoor optimaliseren. Ook is het mogelijk om deze lux meter op een foto- of filmset te gebruiken. Je stelt hiermee de belichting op de camera perfect in, waardoor de beelden de perfecte belichting hebben.

Met de TROTEC BF 06 meet je twee dingen op: de lichtsterkte en de lichtinval. De uitkomst van de meting zie je duidelijk op het beeldscherm, waarna je direct de belichting kunt optimaliseren. Bij deze universele lux meter valt ook het gebruiksgemak direct op.

Ten eerste is het ideaal dat dit een vrij compacte lux meter is. Net zoals bovenstaande lux meter hou je deze lux meter in één hand vast, waardoor je je andere hand voor andere zaken kunt gebruiken. Ten tweede is het ideaal dat de TROTEC BF 06 over automatische displayverlichting beschikt. En om het nog mooier te maken, schakelt dit apparaat zichzelf ook nog automatisch uit.

Het aflezen van de meetwaarde is ook een fluitje van een cent. TROTEC heeft namelijk voor een groot display inclusief grote weergave van de meetwaarde gekozen. Zelfs als je geen al te goede ogen hebt, lees je makkelijk de waarde op deze lux meter af.

Vond je de hierboven besproken fotometer al goedkoop? Dan is het goed om te weten dat het nóg goedkoper kan, getuige de prijs van deze meter. Voor deze lux meter betaal je slechts 29,95 euro bij onze partner Bol.com. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je nagenoeg niet vinden.

Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat deze meter een belangrijk nadeel heeft. Het is namelijk niet mogelijk om de meter een opgemeten waarde te laten onthouden. Het zou fijn zijn als de meter automatisch de minimumwaarde onthoudt, maar dat is niet het geval.

TROTEC BF 06 beste

Deze meter onthoudt niet automatisch de minimumwaarde.

Voordelen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Nauwkeurige en snelle meting
 • Gebruiksvriendelijk
 • Duidelijke weergave van de meetwaarde
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • De meter onthoudt niet automatisch de minimumwaarde
Conclusie

De TROTEC BF 06 is wat ons betreft een prima alternatief voor de hierboven besproken beste koop lux meter. Deze lux meter is namelijk goedkoper en is nog veelzijdiger te gebruiken. Enige minpunt is dus wel dat deze meter niet automatisch de minimumwaarde onthoudt. Als dat ook nog het geval zou zijn geweest, zou deze lux meter nóg beter zijn geweest.

Beste lux meter voor de professional – Gossen Mavolux Compact

Als professional stel je ongetwijfeld andere eisen aan de lux meter. Zo wil je ongetwijfeld dat de lux meter onwijs betrouwbaar is, heel nauwkeurige metingen biedt en makkelijk te gebruiken is. Aan de hand van deze criteria zijn wij op zoek gegaan naar de beste koop. Uiteindelijk kunnen we stellen dat de Gossen Mavolux Compact de beste lux meter voor de professional is.

Dit is een lux meter die door tal van professional gebruikt wordt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij lichttechnici voor de Duitse televisie en in de wereld van cinematografie. Ook als je op bijvoorbeeld de bouwplaats of in een kantoor de lichtintensiteit wilt weten, is dat met deze lux meter mogelijk.

Met deze lux meter kun je de nodige kanten op:

 • Met deze lux meter ben je in staat om complete verlichtingssystemen te plannen, te installeren, te inspecteren en te bewaken.
 • Met deze lux meter ben je in staat om de naleving van de gespecificeerde lichtomstandigheden te waarborgen.

Met de Gossen Mavolux Compact ben je van optimale betrouwbaarheid verzekerd. Dit betekent onder meer dat elke meting met deze lux meter betrouwbaar is. En dit betekent ook dat je deze meter tot wel 100 meetwaarden op kunt laten slaan. Deze metingen kun je in een later stadium ook weer ophalen.

Ook zijn we over de technische specificaties erg te spreken. Dit is nogal een technisch verhaal, maar laat het volgende even op je inwerken:

 1. De metingen van deze lux meter zijn geclassificeerd in overeenstemming met klasse C volgens DIN 5032-7, appendix B van IEC 13032-1 en CIE 69.
 2. Deze lux meter heeft een indrukwekkend bereik. Van 0,1 lx of 0,01 fc tot en met 199.900 lx en 19.990 fc.

Een professional bedient deze lux meter bovendien op een fijne manier. Dit komt onder meer doordat je dit apparaat met slechts één hand kunt bedienen. Ook beschikt deze lichtmeter over een draaibare kop, over achtergrondverlichting in de HOLD modus en over een fijn af te lezen display. Dit laatste is te danken aan de achtergrondverlichting, maar ook aan de afmetingen van het display.

Wat ons direct opviel, waren de overzichtelijke knoppen. Aan de voorzijde zijn zes knoppen aangebracht, waarmee je deze fotometer helemaal naar wens instelt. Zo kun je gebruik maken van de hold functie, krijg je inzicht in de range, kun je het geheugen oproepen en kun je variëren tussen lx en fc.

Is het dan allemaal koek en ei bij deze beste lux meter voor de professional? Nou, dat dit zo’n waanzinnig goede lux meter is, blijkt wel uit het prijskaartje. Voor de Gossen Mavolux Compact betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van 590,05 euro. Deze lichtmeter is daarmee een héél stuk duurder dan bovenstaande variant.

Deze lux meter is erg duur; bijna 600 euro.

Voordelen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Voldoet aan alle gestelde eisen
 • Erg betrouwbaar en nauwkeurig
 • Overzichtelijke knoppen (= makkelijke bediening)
 • Tot wel 100 meetwaarden opslaan
 • Compact en handig ontwerp
Nadelen
 • Erg duur
Conclusie

De Gossen Mavolux Compact is verreweg de beste lux meter voor de professional. Deze lux meter voldoet aan alle gestelde eisen vanuit de industrie, is fijn te bedienen en voert betrouwbare metingen uit. Het feit dat deze lux meter over veel handige extra’s beschikt, is veelzeggend voor de mogelijkheden. Met deze lux meter kun je als professional in ieder geval alle kanten op.

Beste lux meter met groot bereik – PeakTech 5165

De Gossen Mavolux Compact is de beste lux meter voor de professional. Dat die lux meter zó goed is, blijkt spijtig genoeg wel uit het prijskaartje. Geef je liever een stuk minder geld uit, maar wil je wel van een groot meetbereik verzekerd zijn? Dan raden wij de aanschaf van de PeakTech 5165 aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste lux meter een bereik tot wel 200.000 lux is.

Dat het meetbereik zo groot is, blijkt duidelijk uit de waarde van wel 200.000 lux. Bij de hierboven besproken lux meter geniet je ook van zo’n bereik, maar voor die lux meter moet je ruim 12 keer zoveel betalen. Voor de PeakTech 5165 hoef je namelijk slechts 44,95 euro te betalen.

Deze fijne lux meter is van een hoogwaardige sensor voorzien. Deze sensor meet nauwkeurig de huidige verlichtingssterkte op, waarna je deze direct op het display te zien krijgt. Dit display is groot en beschikt over automatische achtergrondverlichting, waardoor je de opgemeten waarde perfect af kunt lezen.

Ook is het feit dat deze lux meter over meerdere handige extra’s beschikt. Zo is het apparaat in staat om een minimum- en maximale waarde te onthouden. Verder beschikt deze meter over een data-holdfunctie, waardoor de laatst gemeten waarde aangehouden kan worden.

Tevens is het een feit dat dit apparaat compact én robuust is. Het apparaat is tegen een stootje bestand, blijkt ook op de langere betrouwbaar en kan in meerdere situaties gebruikt worden. Zo wordt deze lux meter gebruikt in de landbouw sector, in kantoren en in de industriële sector.

Het merk PeakTech vindt haar oorsprong in Duitsland. Dit zegt je wellicht niet zoveel, maar dit zegt ons wel het nodige. Dit laat namelijk zien dat deze lux meter van een prima kwaliteit is. De beste lichtmeters komen over het algemeen namelijk uit Duitsland.

Dat dit een prima lux meter is, mag duidelijk zijn. Wel is het goed om te weten dat deze lux meter net iets duurder dan de beste koop is. Ook is deze lux meter duurder dan de TROTEC BF 06 en de beste goedkope lux meter (zie review hieronder). Desalniettemin raden wij je de aanschaf van deze lichtmeter van harte aan.

Wat wij overigens erg jammer vinden, is dat er nog geen reviews van andere gebruikers te vinden zijn. Mochten wij deze reviews wel tegenkomen, voegen wij deze aan de review toe. Aan de hand van dergelijke reviews krijg je namelijk een nog beter beeld van een lichtmeter.

Over deze lux meter zijn helaas nog geen reviews van andere kopers te vinden.

Voordelen
 • Bereik tot wel 200.000 lux
 • Erg fijn te bedienen
 • Met automatische achtergrondverlichting
 • Snelle en nauwkeurige meting
 • Met veel handige functies
Nadelen
 • Iets duurder dan vergelijkbare varianten
 • Nog weinig review online te vinden
Conclusie

De PeakTech 5165 vinden wij de beste lux meter met groot bereik. Met deze lux meter meet je tot wel 200.000 lux op, waardoor je deze meter in principe in elke situatie kunt gebruiken. Daarbij komt de fijne bediening, de robuustheid en de nauwkeurigheid uiteraard ook allemaal ten goede. Al met al een prima fotometer, maar spijtig genoeg wel een lichtmeter waar nog niet al te veel over bekend is.

Beste goedkope lux meter – VOLTCRAFT LX-10

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare lux meter? Geef je alleen liever niet al te veel geld aan de nieuwe lux meter uit? Dan raden wij je de VOLTCRAFT LX-10 van harte aan. Tijdens onze test is duidelijk naar voren gekomen dat dit de beste goedkope lux meter is.

Dat dit een goedkope lux meter is, blijkt duidelijk uit het prijskaartje bij onze partner Bol.com. Bij onze partner betaal je hier namelijk slechts 25,49 euro voor. Dat wij dit een onwijs interessant prijskaartje komt, heeft ook met het apparaat zelf te maken. Deze lux meter doet zijn werk namelijk prima en kan zelfs op sommige vlakken tippen aan de beste koop (zie 1e review).

Wat wij een belangrijk voordeel vinden, is dat je de VOLTCRAFT LX-10 veelzijdig in kunt zetten. Je kunt ‘m in een fotostudio gebruiken, maar ook in een kantoor, in de industriële sector en in andere werkomgevingen. Ook geeft het merk VOLTCRAFT aan dat deze meter regelmatig in tuinderijen gebruikt wordt. Dit geeft des te meer aan dat deze lux meter het nodige te bieden hebt.

Dit is onder meer te danken aan enkele handige functies. Zo vinden wij het geweldig dat de VOLTCRAFT LX-10 over een data hold functie beschikt. Met deze functie laat je de laatst gemeten waarde onthouden, waardoor je makkelijk berekeningen en dergelijke kunt maken. Verder is deze lux meter in staat om de  minimum- en maximale waarde te onthouden.

Dat dit een handig apparaat is, blijkt ook uit de vormgeving. Het apparaat is compact vormgegeven, waardoor je ‘m makkelijk met één hand kunt bedienen. Het apparaat beschikt bovendien over vier grote knoppen, waarmee je het apparaat snel naar wens instelt. Zoals je kunt zien, is het ook mogelijk om metingen in fc uit te voeren.

Overigens is het maximale bereik van deze lux meter ook subliem: 199.900 lux om precies te zijn. Op dit gebied kan deze goedkope fotometer dus ook tippen aan de hierboven besproken lux meters.

Wel moet je rekening houden met het display; dit had van ons wel iets groter gemogen. Ook is het onhandig dat dit display niet in kleur uitgevoerd is. Met name als je op donkere plekken deze lux meter af moet lezen, gaat dit lastig.

VOLTCRAFT LX-10 beste

Wat ons daarentegen wel aanspreekt, is de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf krijg je een duidelijke handleiding meegeleverd én 3 AAA batterijen. Doordat je deze batterijen meegeleverd krijgt, kun je direct na levering met deze lichtmeter aan de slag gaan. Bijkomend voordeel is dat het bedrag voor deze 3 AAA batterijen ook al in de aanschafprijs verwerkt zit.

Het display had van ons beter en groter mogen zijn.

Voordelen
 • Interessant geprijsd
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Groot bereik (tot 199.900 lux)
 • Veel handige functies
 • Met alle toebehoren geleverd
Nadelen
 • Iets te klein display
 • Geen verlicht display
Conclusie

De VOLTCRAFT LX-10 is met afstand de beste goedkope lux meter. Voor deze lux meter betaal je net iets meer dan 25 euro, maar dat is nergens aan fa te zien. De meter doet zijn werk namelijk nauwkeurig, biedt veel handige functies aan en is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Bovendien krijg je bij aanschaf 3 AAA batterijen meegeleverd; dit is bij de beste koop bijvoorbeeld niet het geval.

Koopgids

Een lux meter is alles behalve een alledaags apparaat. Net zoals bijvoorbeeld een vochtmeter is dit een meetapparaat dat je alleen in specifieke situaties kunt gebruiken. Als je regelmatig in dergelijke situaties zit, doe je er verstandig aan om de beste lux meter uit te kiezen.

Met dit artikel helpen wij je hier een handje bij. Dat doen we al met de bovenstaande top 5, maar versterken we graag nog met deze koopgids. In deze koopgids bespreken we hoe je de beste lux meter uit kunt kiezen.

Gewenste gebruik

Allereerst moet je nadenken over het gewenste gebruik. Geef voor jezelf antwoord op de volgende vragen:

 • Voor welke doeleinden wil je de lux meter gebruiken? Gaat dit meer om hobbymatige doeleinden of om professionele doeleinden? Als professional kun je het beste investeren in een lichtmeter voor professionals.
 • Wanneer en waar wil je gebruik maken van de lux meter? Wil je de lux meter bijvoorbeeld in de kassen gebruiken, op kantoor of op een video- of fotolocatie? Dit zijn slechts enkele locaties waar je een goede lux meter kunt gebruiken.
Gewenste lux meter gebruik

Bereik

Ten tweede wijzen wij je graag op het bereik van de lux meter. Met een geode lux meter kun je een lichtintensiteit tot wel 200.000 lux meten. Kies je voor een minder goede lichtmeter? Dan ligt dit maximale bereik een stuk lager.

Kijk hierbij ook goed naar de eenheden waarin de lux meter kan meten. Bij alle lux meters gaat het sowieso om de eenheid lux, maar de betere meters kunnen ook nog in fc meten.

Nauwkeurigheid

Ten derde moet je goed naar de nauwkeurigheid van de lux meter kijken. Dit doe je volgens ons op twee manieren:

 • Kijk goed naar de ervaringen van andere kopers. Bij 4 van de 5 bovenstaande lux meters hebben wij hierdoor op kunnen merken dat deze lux meter erg betrouwbaar en nauwkeurig is.
 • Kijk goed naar het prijskaartje. Als je een lux meter voor 10 euro koopt, kun je niet al te veel verwachten qua nauwkeurigheid. Kies daarom voor een duurdere lux meter, zéker als je een professional bent.

Afmetingen & display

Ten vierde wijzen wij je graag op de afmetingen van het apparaat. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een compact apparaat. Met een compacte lux meter voer je de metingen makkelijk uit, onder meer doordat je het apparaat met één hand kunt bedienen.

Kijk in het verlengde hiervan ook naar het display. Is het display groot genoeg naar je zin? En is het display ook nog verlicht? Dat laatste geniet absoluut onze voorkeur, maar is jammer genoeg niet altijd het geval.

Handige functies

Ten vijfde moet je goed naar de aanwezigheid van handige functies kijken. Zo vinden wij het erg handig als het apparaat de minimale- en maximale waarde kan onthouden. Dit maakt het doen van meerdere metingen een stuk makkelijker.

Dat is ook het geval als de lux meter ook nog over een data hold functie beschikt. Met die functie laat je de laatst gemeten waarde in het geheugen van de lux meter opslaan. Erg handig.

Handige functies lux meter

Prijskaartje & kwaliteit

Tot slot wijzen wij je graag op zowel de prijs als op de kwaliteit:

 • Prijs: richt je niet alleen op de prijs, maar laat dit wel een belangrijke criteria zijn. Zeker als je van een top betrouwbaarheid uit wilt kunnen gaan, moet je investeren in de beste lux meter.
 • Kwaliteit: ga altijd voor een lux meter van een A-merk. Of ga direct voor één van bovenstaande lux meters. Deze lux meters zijn namelijk van de gewenste kwaliteit.

Slotwoord

Voor sommigen is de aanschaf van een lux meter absoluut een aanrader. Geldt dat ook voor jou? Met de informatie uit dit artikel kun je direct op zoek gaan naar de beste luchtmeter. Mocht je nog een vraag over één van bovenstaande 5 varianten hebben, kun je het beste contact opnemen met Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met je nieuwe lux meter!

Tresna.nl
Logo