Bosch leidingzoeker

Moet je in een muur gaan boren? Moet je bijvoorbeeld een schilderij op gaan hangen? Dan is het uiteraard wel wenselijk dat je op de juiste manier het gat boort. Zorg er daarom voor dat je een kwalitatief hoogwaardige boormachine hebt. Dat is echter niet het enige wat je nodig hebt. Nee, bij het boren in een muur is het uiteraard niet wenselijk dat je in een leiding boort. De gevolgen hiervan kunnen verstrekkend zijn. Kortom: daar zit niemand op te wachten.

Zorg daarom voor een goede voorbereiding en breng de leidingen in beeld. Hoe kan je dat nou doen? Door gebruik te maken van een leidingzoeker. Met een leidingzoeker kan je perfect in beeld brengen waar de leidingen zich bevinden. Hierdoor ben je in staat om op de juiste plekken in de muur te gaan boren.

Onze top 3 leidingzoekers van Bosch

Afbeelding

Product


Bosch Truvo

Bosch Truvo

Beste instapmodel leidingzoeker

of

Bosch GMS 120

Bosch GMS 120

Beste leidingzoeker voor staal, leidingen, koper en hout

of

Bosch D-TECT 120

Bosch D-TECT 120

Beste leidingzoeker voor de professional

of

Producteigenschappen

Bosch Truvo  

Beste instapmodel leidingzoeker

Bosch Truvo

of

Bosch GMS 120

Beste leidingzoeker voor staal, leidingen, koper en hout

Bosch GMS 120

of

Bosch D-TECT 120

Beste leidingzoeker voor de professional

Bosch D-TECT 120

of

Een leidingzoeker is een redelijk specialistisch stuk gereedschap. Je hebt het tenslotte alleen maar in bepaalde situaties nodig. In die specifieke situaties kan je echter niet zonder een leidingzoeker. Nee, als je in een leiding boort, ben je ongelooflijk ver van huis. Neem daarom het zekere voor het onzekere en breng de leidingen goed in beeld. Maak simpel gebruik van een leidingzoeker en zorg ervoor dat je klus perfect uitgevoerd wordt!

De beste leidingzoekers van Bosch

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, richten we onze aandacht in dit artikel op de leidingzoekers van het merk Bosch. Je hebt hierboven echter ook kunnen lezen dat er meerdere varianten van een leidingzoeker bestaan. We onderscheiden in dit artikel dan ook de volgende categorieën:

 • Beste instapmodel leidingzoeker
 • Beste leidingzoeker voor staal, leidingen, koper en hout
 • Beste leidingzoeker voor de professional

Beste instapmodel leidingzoeker – Bosch Truvo

Ben je op zoek naar een leidingzoeker? Stel je hier niet te veel eisen aan en is het prijskaartje voor jou van belang? Dan is de Bosch Truvo de beste keuze. Deze leidingzoeker van Bosch staat namelijk bekend als het beste instapmodel leidingzoeker.

Een absoluut voordeel van de Bosch Truvo is de nauwkeurigheid. Je kunt de locatie van leidingen namelijk tot 10 mm nauwkeurig opmeten. Je weet hierdoor exact waar de leidingen zich bevinden, zodat je altijd veilig kunt boren.

De maximale meetdiepte van de Bosch Truvo is 70mm. In de meeste gevallen is dit meer dan voldoende. In de praktijk blijkt wel dat deze meetdiepte voor een professional wellicht iets te weinig is.

Wil je graag langdurig met deze leidingzoeker aan de slag gaan? Dat is prima mogelijk. Het is namelijk een zeer licht en compact toestel. Inclusief de batterijen weegt dit toestel maar 150 gram. Ga dus probleemloos aan het werk en berg de leidingzoeker daarna makkelijk op.

Wil je weten of er spanningen op de elektrische leidingen zitten? Ook dat is mogelijk met deze leidingzoeker van Bosch. Je kunt dit namelijk tot een diepte van 50mm detecteren. Op basis van het stroomsignaal weet je dus ook waar je wel en niet kan boren.

Helaas is het zo dat deze leidingzoeker op batterijen werkt. Hierdoor moet je te allen tijde goed controleren of de batterijen nog wel opgeladen zijn.

Zo is het ook jammer dat de Bosch Truvo niet tegen water bestand is. Je kunt deze leidingzoeker dus niet buiten of bij vochtige muren gebruiken. Houd daar goed rekening mee!

Niet tegen water bestand.

Voordelen

 • Tot 10 mm nauwkeurig
 • Handig
 • Licht

Nadelen

 • Wat dik
 • Niet spatwaterdicht
 • Geen detectie van houtconstructies

Conclusie

De Bosch Truvo is uitermate geschikt voor de doe-het-zelver die weinig eisen aan een leidingzoeker stelt. Het is namelijk een compact, nauwkeurig en relatief goedkoop apparaat. Ideaal om de leidingen om je muren op te sporen. Met een prijskaartje van iets meer dan € 50,00 is het apparaat dus bovendien erg gunstig geprijsd.

Beste leidingzoeker voor staal, leidingen, koper en hout – Bosch GMS 120

Met een leidingzoeker kan je altijd veilig te werk gaan. Je gaat nooit meer zonder enige voorbereiding in een muur boren; dat kan je een hoop ellende schelen. Wil je daarbij een uitermate handige en multifunctionele leidingzoeker gebruiken? Dan zit je met de Bosch GMS 120 zeker goed.

Deze leidingzoeker staat ook wel te boek als een leidingscanner. Het is namelijk een zeer uitgebreide leidingzoeker waar je meerdere zaken mee op kunt sporen. Zo is het ook mogelijk om houten constructies in een muur te detecteren. Ideaal.

Wil je graag meten of zich ergens in de muur elektriciteitsspanning bevindt? Ook dat is mogelijk. Je kunt met de Bosch GMS 120 namelijk tot een diepte van 50 mm eventuele elektriciteitsspanning meten.

Hierbij nog wat andere statistieken van de Bosch GMS 120:

 • Detecteert koperen leidingen tot een diepte van 80 mm
 • Detecteert stalen leidingen tot een diepte van 120 mm
 • Heeft een gewicht van minder dan 300 gram

We zijn behoorlijk positief over deze leidingzoeker van Bosch. Hebben we dan ook nog nadelen weten te vinden? Ja, het apparaat schakelt zichzelf pas na 5 minuten automatisch uit. Het was beter geweest als dit iets eerder ging. Daarmee zou je tenslotte de batterijen kunnen besparen.

Daarnaast is het een nadeel dat deze leidingzoeker op batterijen werkt en niet op een oplaadbare accu. Gezien het prijskaartje was dat wel iets wat we zouden kunnen verwachten.

Geen oplaadbare accu.

Voordelen

 • IP 54, dus waterbestendig
 • Meetdiepte tot 120 mm voor staal
 • Detecteert houten onderconstructies

Nadelen

 • Duurt lang om uit te schakelen
 • Geen oplaadbare batterij

Conclusie

De Bosch GMS 120 is een perfecte leidingzoeker voor het detecteren van staal, van metaal, van hout en van koper. Kortom: je kunt werkelijk waar de hele muur tot in perfectie in kaart brengen. Voor zowel doe-het-zelvers als voor professionals is deze leidingzoeker een perfecte aanvulling voor de gereedschapskist.

Beste leidingzoeker voor de professional – Bosch D-TECT 120

Ben je als professional zijnde op zoek naar een geschikte leidingzoeker? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk andere eisen dan een doe-het-zelver. Met de Bosch D-TECT 120 kies je in ieder geval een leidingzoeker die aansluit op de wensen van een professional.

Qua functies en mogelijkheden is de Bosch D-TECT 120 namelijk behoorlijk uitgebreid te noemen. Je kunt verschillende materialen in muren opsporen, waaronder ijzerhoudende metalen, niet-ijzerhoudende metalen, elektriciteitsleidingen en houten constructies.

Een bijkomend voordeel is dat deze leidingzoeker op een accu werkt. Dat was bij de hierboven beschreven varianten niet het geval. Je kunt de Bosch D-TECT 120 op 2 manieren gebruiken: op accu of op batterijen.

Heeft deze leidingzoeker een leiding of constructie achter de muur gedetecteerd? Dan krijg je een heel duidelijk en luid signaal te horen. Voor een professional is het dan ook behoorlijk simpel om de gehele muur perfect in beeld te brengen.

Als professional kom je soms ook in nauwe en kleine ruimtes terecht. Ook daar heeft Bosch iets op gevonden. Met deze Bosch leidingzoeker kan je namelijk ook in de kleinste ruimtes prima je werk doen. Dat is te danken aan de puntmeting van de leidingzoeker. Erg prettig!

Bosch D-TECT 120 leidingzoeker

We zijn hiermee aan het einde van deze review gekomen. Tot slot willen we nog één nadeel benoemen: de leidingzoeker is niet stof- en spatwaterdicht. Een gemiste kans!

De leidingzoeker is niet stof- en spatwaterdicht.

Voordelen

 • Multifunctioneel
 • Werkt op accu
 • Inclusief puntmeting

Nadelen

 • Niet stofdicht
 • Niet spatwaterdicht

Conclusie

De Bosch D-TECT 120 is simpelweg de beste leidingzoeker van Bosch voor professionals. Dankzij de vele functies ben je in staat om een muur perfect in beeld te brengen. Je komt nooit voor verrassingen te staan en voert de klussen voor je klanten tot in perfectie uit. Al met al een zeer prettig apparaat!

Koopgids

Hieronder lees je wat een leidingzoeker nu precies is, wat de voordelen ervan zijn en de soorten leidingzoekers.

Wat is een leidingzoeker precies?

Als we het over een leidingzoeker hebben, hebben we het dus over een specialistisch stuk gereedschap. Als definitie kunnen we het volgende aanhouden: “Een leidingzoeker is een toestel dat je helpt om verborgen kabels en leidingen op te sporen”. Kortom: met een leidingzoeker kan je het ‘leven’ achter de muur in kaart brengen. Je kunt namelijk de positie van kabels en leidingen perfect bepalen.

Hoe dit werkt? Een leidingzoeker werkt aan de hand van een elektronisch signaal. Dit signaal reageert sterk op de dichtheid- en de samenstelling van materialen in de muur. Als een leiding in een muur verwerkt zit, is de samenstelling op die plek anders. Een leiding is tenslotte van een ander materiaalsoort dan de muur zelf. Het elektronische signaal geeft dit door aan de leidingzoeker en daardoor weet je exact waar de leidingen en kabels zich bevinden.

De voordelen van een leidingzoeker

Wat zijn nou écht redenen om een leidingzoeker te kopen? We hebben de belangrijkste voordelen hieronder even op een rijtje gezet:

 • Je loopt geen risico op kortsluiting of waterlekken.
 • Je hoeft niet altijd de elektriciteit uit te schakelen om te klussen.
 • Je kan de leidingzoeker gebruiken om metaal te vinden in gewelven.

De soorten leidingzoekers

We hebben het bij een leidingzoeker niet zomaar over een leidingzoeker. Nee, er bestaan meerdere soorten en varianten. In hoofdlijnen kunnen we de volgende drie varianten aanhouden:

 • Een grondscanner: om tot een meter diep te kunnen zoeken
 • Een kabel tracer: om het volledige elektriciteitsnet in kaart te brengen
 • Een muurzoeker: om leidingen en de structuur van de muur te bepalen

In feite is de laatst genoemde variant, de muurzoeker, de meest gebruikte variant. In dit artikel richten we onze pijlen op de leidingzoekers van één specifiek merk. Het merk Bosch staat bekend om de vele kwalitatief hoogwaardige elektrische gereedschappen die men maakt en verkoopt. De leidingzoekers van Bosch behoren tot de beste van de markt. Mede daarom hebben wij de beste leidingzoekers van het merk Bosch hieronder verder uiteengezet. Lees direct de reviews van de verschillende Bosch leidingzoeker en koop direct je gewenste leidingzoeker van dit Duitse merk!

Het merk Bosch

Op onze website vind je ongelooflijk veel reviews terug van allerlei verschillende elektrische gereedschappen. In nagenoeg alle reviews kom je wel gereedschappen van Bosch terug. Dat is niet zonder reden.

Het Duitse merk Bosch is namelijk één van de voorlopers op het gebied van elektrische gereedschappen. Zo’n beetje alle denkbare elektrische gereedschappen die je kunt verzinnen, worden ook door Bosch gefabriceerd.

Daarnaast is Bosch ook nog actief in andere markten, waaronder de auto markt. Voor alle auto’s maakt Bosch perfecte onderdelen.

Wereldwijd werken ongelooflijk veel mensen bij Bosch; ruim 400.000 mensen. Deze mensen zorgen ervoor dat de productlijn van Bosch zo kenmerkend is. Overigens heeft Bosch in de productlijn duidelijk onderscheid gemaakt tussen professionals en doe-het-zelvers. De blauwe producten zijn voor professionals en de groene producten zijn voor doe-het-zelvers.

Tresna.nl
Logo