Bosch Truvo review

Heb jij enig idee welke voorbereidingen je allemaal moet treffen voor het boren van een gat in een muur? Het boren van een dergelijk gat is in sommige situaties simpelweg noodzakelijk. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een schilderij op wilt gaan hangen. Daarbij kan je voor een handig railsysteem kiezen, maar je kunt ook een gat in de muur boren. Als je dat gaat doen, moet je met enkele zaken rekening houden.

In een muur zitten logischerwijs leidingen en dergelijke. Als je onverhoopt in één van de leidingen zaagt, kan dat verstrekkende gevolgen hebben. Voor het boren moet je dan ook met een leidingzoeker aan de slag gaan. Deze leidingzoeker toont direct aan waar de leidingen zich bevinden. Als je dat eenmaal weet, weet je ook waar je wél kunt boren.

Maar, welke leidingzoeker kan je hier nou het beste voor gebruiken? Persoonlijk zijn wij fan van de Bosch Truvo. In dit artikel kan je dan ook een uitgebreide review vinden over deze leidingzoeker van het welbekende merk Bosch. Dit merk levert veel elektrische gereedschappen, waaronder ook meerdere leidingzoekers. Op het gebied van leidingzoekers is de Bosch Truvo absoluut één van de betere. Wil je meer weten over deze handige leidingzoeker? Lees deze review dan zeker even door!

We willen deze review graag aftrappen met een uitgebreide video van de Bosch Truvo. In onderstaande video krijg je direct een duidelijk beeld van deze leidingzoeker:

Voordelen van de Bosch Truvo

De Bosch Truvo is niet voor niets één van de beste leidingzoekers. Nee, dat is uiteraard te danken aan een grote hoeveelheid voordelen. In onderstaande lijst kan je de belangrijkste voordelen vinden:

Bosch Truvo

 • De Bosch Truvo detecteert tot 7 centimeter diep
 • De Bosch Truvo detecteert ijzerhoudende metalen
 • De Bosch Truvo detecteert niet-ijzerhoudende metalen
 • De Bosch Truvo detecteert elektriciteitsleidingen
 • De Bosch Truvo heeft een duidelijke akoestisch waarschuwingssignaal
 • De Bosch Truvo laat met een led lamp zien waar je wél veilig kunt boren
 • De Bosch Truvo heeft autokalibratie
 • De Bosch Truvo heeft een softgrip handvat
 • De Bosch Truvo heeft een simpele eenknopsbediening

Het is absoluut een groot voordeel dat de Bosch Truvo meerdere aspecten in een muur kan detecteren. Zowel ijzerhoudende metalen als niet-ijzerhoudende metalen en elektriciteitsleidingen worden door deze leidingzoeker gedetecteerd. Je kunt dan ook blindelings op deze leidingzoeker vertrouwen, aangezien hij werkelijk waar alles opspoort.

Afhankelijk van het materiaal detecteert de Bosch Truvo ook tot maar liefst 7 centimeter diep. Tot 7 centimeter diepte in de wand worden dus ijzerhoudende metalen, niet-ijzerhoudende metalen en elektriciteitsleidingen gedetecteerd.

Daarnaast is het absoluut een voordeel dat de Bosch Truvo niet al te veel kost. Een leidingzoeker is niet een stuk gereedschap dat je dagelijks nodig hebt. Mede daarom willen ongetwijfeld mensen hier niet al te veel geld aan uitgeven. De Bosch Truvo is bij bijvoorbeeld onze partner Coolblue al voor een bedrag van € 52,99 verkrijgbaar. In vergelijking met vergelijkbare leidingzoekers is de Bosch Truvo gunstig geprijsd.

Ook is het prettig dat de Bosch Truvo bijzonder makkelijk te bedienen is. Het apparaat heeft een eenknopsbediening. Dat betekent dat je het gehele apparaat met maar één druk op de knop kunt bedienen. Deze bediening is bovendien bijzonder comfortabel door het softgrip handvat. Dit handvat houdt simpelweg prettig vast en is dus makkelijk te bedienen. Wat wens je nog meer?

Tijdens het bedienen merk je ook direct wanneer je een object in de muur hebt gedetecteerd. Op dat moment klinkt er namelijk een duidelijk en luid akoestisch waarschuwingssignaal. Om dat geluid kan je in feite niet heen.
Ondertussen geeft een handig led lampje aan welke delen van de muur wél veilig zijn om in te boren. Voor de visuele mensen is het led lampje bewust door Bosch aan de leidingzoeker toegevoegd. Ook een erg handige feature.

Tot slot willen we nog benoemen dat deze leidingzoeker op batterijen werkt. Dat is op zich geen voordeel. Het is echter wel erg prettig dat je bij aanschaf van deze leidingzoeker 3 batterijen meegeleverd krijgt. Het betreft hier overigens AAA batterijen.

Nadelen van de Bosch Truvo

Je hebt hierboven behoorlijk veel voordelen van de Bosch Truvo kunnen vinden. Hebben we dan ook nog nadelen weten te ontdekken? Ja, bij gebruik van deze leidingzoeker zijn we op twee nadelen gestuit:

 • De Bosch Truvo detecteert geen houten constructies
 • De Bosch Truvo is niet altijd even nauwkeurig

Doordat de Bosch Truvo geen houten onderconstructies detecteert, loop je nog altijd een miniem risico bij het boren in muren. Als achter/in deze muur een houten onderconstructie zit, komt je boor daar vanzelf tegen aan. Ook dat kan vervelende gevolgen hebben. Daarbij moeten we echter wel opmerken dat een dergelijke houten constructie bijna nooit meer in muren geplaatst worden. Met name in nieuwbouwhuizen hoef je niet meer bang te zijn voor dit nadeel.

Het is echter wel zeer spijtig dat de Bosch Truvo niet altijd even nauwkeurig is. Hoe we dit hebben geconstateerd? Wel, de Bosch Truvo maakte nogal vaak lawaai als we over een muur heen gingen. Bij andere inspectie bleek dat in sommige gevallen de waarschuwingen compleet onterecht waren. Op basis daarvan kunnen we dan ook concluderen dat de Bosch Truvo niet altijd even nauwkeurig is. Daarbij moeten we wel aanmerken dat het gezien het prijskaartje niet een al te groot wonder is. Je betaalt tenslotte naar verhouding ook niet al te veel voor deze leidingzoeker.

Ervaringen van andere gebruikers

Kunnen gebruikers van Bosch Truvo zich in bovenstaande voor- en nadelen vinden? Ja, absoluut. Veel gebruikers geven aan dat de aanschafprijs één van de belangrijkste redenen is om deze leidingzoeker aan te schaffen. Dat pleit dan ook duidelijk voor de Bosch Truvo. Aan de andere kant zijn er ook ervaringen van gebruikers te lezen omtrent de onnauwkeurigheid. De leidingzoeker is simpelweg niet altijd even nauwkeurig en dat valt dus ook andere gebruikers op.

Ook geven veel gebruikers aan dat het apparaat makkelijk te bedienen is. Dat komt enerzijds door de gemakkelijke bediening, maar anderzijds ook door het minieme gewicht.

Tresna.nl
Logo