Beste roterende laser

Een roterende laser is een bouwlaser die continu een ronddraaiende laserstraal uitzendt. De laserdiode draait rond, waardoor je op verschillende punten dezelfde hoogtelijn waarneemt zonder het toestel te verplaatsen. Een roterende laser is een onmisbaar werktuig als je een huis bouwt of renoveert. Denk bijvoorbeeld maar aan klussen zoals het plaatsen van een nieuwe vloer of het monteren van nieuwe kasten in je keuken. Een roterende laser is gewoon een must-have voor elke bouwvakker of doe-het-zelver.

Onze top 5 roterende lasers

Afbeelding

Product


Hilda kruislijnlaser 10 meter

Onze beste koop!

Hilda kruislijnlaser 10 meter

Beste koop roterende laser voor binnen en buiten

of

Dakta Bouwlaser Gowaxee

Dakta Bouwlaser Goxawee

Alternatief beste koop roterende laser met groot meetbereik

of

Laserliner BeamControl-Master 120

Laserliner BeamControl-Master 120

Beste koop professionele roterende laser

of

Bosch GRL 300

Bosch GRL 300

Beste waterbestendige roterende laser

of

Makita-skr200z

Makita SKR200Z

De beste roterende laser, ongeacht het budget

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Hilda kruislijnlaser 10 meter

Beste koop roterende laser voor binnen en buiten

Hilda kruislijnlaser 10 meter

of

Dakta Bouwlaser Goxawee

Alternatief beste koop roterende laser met groot meetbereik

Dakta Bouwlaser Gowaxee

of

Laserliner BeamControl-Master 120

Beste koop professionele roterende laser

Laserliner BeamControl-Master 120

of

Bosch GRL 300

Beste waterbestendige roterende laser

Bosch GRL 300

of

Makita SKR200Z

De beste roterende laser, ongeacht het budget

Makita-skr200z

of

Informatie over een roterende laser

Voor de eerste keer een roterende laser kopen, dat is toch wel een moeilijke opgave. Er is een grote waaier aan roterende lasers te koop. Van goedkoop tot ronduit duur, het kan allemaal. Daarnaast moet je ook rekening houden met factoren zoals precisie en het globale ontwerp van het toestel. Of je een roterende laser binnen en buiten kunt gebruiken, is eveneens een vraag die je je moet stellen.

Kort gezegd gebruik je een roterende laser om een straal met een omtrek van 360° in een ruimte te projecteren. Je ziet de straal telkens op dezelfde hoogte. Een roterende laser kan ook verticaal een straal van 360° uitzenden. Dit is bijvoorbeeld ideaal om punten die tegenover elkaar in de ruimte liggen te bepalen.

Gebruik je een roterende laser in open lucht, dan heb je vaak geen referentiepunten zoals muren of palen. Daarom krijg je bij roterende lasers vaak een lange lat meegeleverd, die je in staat stelt om buiten gedetailleerde opmetingen te doen met een roterende laser.

In dit artikel hebben we vijf vaak verkochte roterende lasers voor jou geselecteerd. We geven duidelijk de voor- en de nadelen van elk model uit onze selectie aan. We hebben gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, de duurzaamheid, het comfort en de handigheid van de roterende lasers. Sowieso zijn alleen roterende lasers met een hoge score op alle vlakken in onze selectie terecht gekomen.

Ben je op zoek naar een roterende laser om klussen snel en met weinig moeite op te knappen, dan raden we je aan onze top 5 en de reviews als leidraad bij je aankoop te gebruiken. Denk hierbij ook aan de grootte van je project. Pas dan kies je de juiste roterende laser voor de juiste klus.

Beste koop roterende laser voor binnen en buiten – Hilda kruislijnlaser 10 meter

Ben je op zoek naar de beste koop bij de roterende lasers en wil je een paslijn over 360° projecteren? Met onze beste koop, de Hilda zelfnivellerende roterende laser, kun je dit voor een best wel scherpe prijs doen. Met deze roterende laser bepaal je de hoogte voor een vloer of een ander bouwwerk in een handomdraai. De zelfnivellerende laser doet zijn werk zoals je het mag verwachten. De laser is hierbij uitgerust met een handig statief dat je snel en gemakkelijk op diverse hoogtes instelt.

Heb je het toestel niet meer nodig, dan berg je de roterende laser in de handige opbergkoffer op. Verder is het een groot voordeel dat de laserstraal groen is. Dit spaart je ogen en maakt het ook mogelijk om het toestel buiten te gebruiken. Het toestelletje ziet er hip en spacy uit, het lijkt wel afkomstig uit Star Wars.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze roterende laser van Hilda. Hoewel in de praktijk een meetbereik van 10 meter meestal voldoende is, missen we toch de mogelijkheid om over een grotere afstand een roterende laserlijn te projecteren. Het meetbereik is dus wat beperkt. Hoe groter de afstand is waarover je een lijn projecteert, hoe groter de foutmarge bovendien wordt.

De nauwkeurigheid kon beter.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Meet 360 graden omtrek
 • Handige draagkoffer
 • Groene laser
Nadelen
 • Beperkt meetbereik
 • Nauwkeurigheid kon beter
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie de beste koop als roterende en zelfnivellerende laser zoekt. Je kunt er op een gave manier op 360° een paslijn mee projecteren. Daarnaast is het toestel helemaal niet zo duur voor alles wat het kan.

Alternatief beste koop roterende laser met groot meetbereik – Dakta Bouwlaser Goxawee

Ben je op zoek naar een roterende laser die een groot meetbereik heeft en hou je graag de knip op de beurs bij je aankoop? Dan raden we de Dakta Bouwlaser van Goxawee aan. Bij deze aankoop krijg je echt wel waar voor je geld. Om te beginnen is er de roterende laser en het statief zelf, maar je krijgt er ook een beschermende bril en een stevige koffer bij. De roterende laser en het statief zijn stevig en gemakkelijk inzetbaar op een bouwwerf met een oneffen ondergrond. 

Daarnaast is de laser heel nauwkeurig. Over een afstand van 10 meter is er een maximale afwijking van 1 millimeter. Het toestel zelf is heel gemakkelijk te bedienen met enkele knoppen en ook het statief kun je in een handomdraai leren gebruiken. Dakta biedt bij de aankoop van deze roterende laser een garantie van vijf jaar, wat altijd goed is voor het vertrouwen bij de aankoop.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze roterende laser. We merken op dat bij intensief gebruik de accu snel leeg is. Verder is het een toestel met een behoorlijk robuust ontwerp. Dit heeft als voordeel dat het goed te gebruiken is op een bouwwerf, maar als je het toestel en het statief opbergt, dan nemen deze items heel wat plaats in beslag. De laserstraal is in open lucht of bij helder weer niet zo goed zichtbaar.

De accu van het toestel is snel leeg en moet je dus snel opladen.

Voordelen
 • Groot meetbereik
 • Veel accessoires zoals koffer en gezichtsbescherming
 • Nauwkeurig tot op 1mm
 • Vijf jaar garantie
 • Robuust
Nadelen
 • Accu snel opladen
 • Rode laser
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een roterende laser zoekt met een grote nauwkeurigheid en een groot meetbereik, en dit voor een scherpe prijs.

Beste koop professionele roterende laser – Laserliner BeamControl-Master 120

Ben je op zoek naar een roterende laser om de hoogte van een nieuwe vloer of een nieuwe set hangkasten te bepalen en wil je graag een behoorlijke duit investeren om kwaliteit voor je geld te krijgen? Dan raden we de Beamcontrol Master van het merk Laserliner aan. Het is een goed uitgerust toestel met een stevig statief. Het projecteren van de laserlijn gaat vlot en de laserdiode roteert soepel in het toestel.

Verder is het een heel nauwkeurig laserapparaat dat een bijzonder groot meetbereik heeft. Het is geschikt voor professionals in de bouwsector die bijvoorbeeld metingen van niveauverschillen in het landschap doen. Hiervoor is er trouwens een speciale meetstok meegeleverd waarop je dan de laserstraal projecteert.

Dankzij de verticale referentiestraal is het toestel eveneens geschikt om scheidingswanden uit te lijnen en loodrecht op de ondergrond te plaatsen. Het is op-en-top een toestel waar je je als professional in de bouw of ambitieuze doe-het-zelver mee kunt uitleven! Er is een afstandsbediening meegeleverd om het toestel te bedienen, wat ook mooi meegenomen is.

Hiermee komen we bij de nadelen van dit toestel. Dat het niet goedkoop is, zal je misschien niet verwonderen, gezien de vele mogelijkheden die er zijn. Verder is het ook een behoorlijk groot toestel dat veel plaats inneemt, ook als je het opbergt. Alhoewel het statief uit aluminium is gemaakt, is het toch een zwaar apparaat.

Het toestel en het statief nemen opgeborgen veel ruimte in.

Voordelen
 • Goed uitgerust
 • Stevig statief
 • Heel nauwkeurig: afwijking van maximaal 2 mm over 10 meter
 • Groot meetbereik van 120 meter
Nadelen
 • Niet goedkoop
 • Zwaar, ondanks aluminium statief
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een professionele roterende laser zoekt en hier graag het nodige voor betaalt. Het toestel werkt heel nauwkeurig en heeft daarnaast ook een groot meetbereik. Alhoewel het statief uit aluminium gemaakt is, vinden we het toch wat zwaar en log.

Beste waterbestendige roterende laser – Bosch GRL 300

De Bosch GRL 300 is een handige en betrouwbare roterende laser met veel mogelijkheden. Je kunt bepaalde instellingen doen via bluetooth, het toestel is dus helemaal mee met de nieuwste technologie.

Zoals je kan verwachten is dit een zelfnivellerende roterende laser. Dit betekent dat het toestel zelf de waterpaslijn bepaalt. Plaats je je statief zelf niet helemaal waterpas, dan corrigeert de kruislijnlaser dit. Is de afwijking groter dan 4°, dan krijg je boven op het toestel een verklikkerlichtje te zien. Er zijn nog meer zulke functies. Stoot je bijvoorbeeld tegen het toestel en is de uitgezette lijn onderbroken, dan krijg je een geluidssignaal te horen.

Met dit toestel kun je ook vanop een grote afstand of in grote ruimtes perfecte laserlijnen projecteren. De foutmarge is minimaal.

Dankzij de IP54 standaard, is het toestel spatwaterdicht en beveiligd tegen de vorming van stof. Dit betekent niet dat het echt waterbestendig is. Je gebruikt het dan ook beter niet buiten tijdens een plensbui. Is de accu opgeladen, dan kun je maar liefst 15 uur met dit toestel werken.

Heeft dit toestel ook nadelen, horen we je al vragen? Zoals elk toestel heeft het inderdaad wel wat minpunten. Hoewel het heel precies meet, is dit toestel minder geschikt om in moeilijke omstandigheden te gebruiken. Bij de aankoop van dit dure toestel is geen statief meegeleverd.

Geen magnetische wandsteun.

Voordelen
 • Zeer accuraat
 • Kleine foutmarge
 • Beschermd tegen spatwater
 • Goede bescherming tegen stof
Nadelen
 • Geen statief meegeleverd
 • Duur
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie een uiterst nauwkeurige en snel werkende roterende laser zoekt. Op de geprojecteerde lijnen over 360° kun je figuurlijk een huis bouwen.

De beste roterende laser, ongeacht het budget – Makita SKR200Z

Ben je gewoon op zoek naar de meest nauwkeurige zelfnivellerende rotatielaser? En wil je dat jouw toestel nog eens gemakkelijk en vlot te bedienen is? Dan raden we je aan om voor het beste toestel op de markt te gaan, namelijk de Makita SKR200Z. Dit is een rotatielaser die heel soepel werkt en waarmee je snel en efficiënt je ding doet. De laserdiode draait soepel rond in het toestel, zodat je snel een straal over 360° ziet. 

Of je nu een nieuwe vloer wil leggen of een badkamer wil inrichten, het toestel bewijst altijd zijn nut. Daarnaast is het ook heel handig om schilderwerken uit te voeren of gewoon om kastjes uit Ikea op te hangen. Het toestel projecteert de laserlijn heel nauwkeurig zonder noemenswaardige afwijking.

Hiermee komen we bij de nadelen van deze roterende laser. We vinden het jammer dat de koffer een doorsnee plastic doos is en niet noemenswaardig versterkt is, bijvoorbeeld met metalen hoeken. Verder kon het meetbereik zeker een stuk groter zijn. Het is geen goedkoop toestel, maar je krijgt dan ook wel echt een topper voor je geld.

Het meetbereik kon groter voor een professioneel toestel.

Voordelen
 • Veel accessoires
 • Handig en ergonomisch in gebruik
 • Nauwkeurig
 • Afstandsbediening
Nadelen
 • Duur
 • Meetbereik kan groter
Conclusie

Dit product is vooral geschikt voor wie gewoonweg de beste professionele roterende laser zoekt. Met dit toestel werk je nauwkeurig en professioneel. Denk bijvoorbeeld maar aan de afstandsbediening die bij de aankoop is inbegrepen. Daarnaast vinden we dat het meetbereik wel iets groter kon voor een professioneel toestel.

Koopgids

Nu we de beste roterende lasers op de markt besproken hebben, is het tijd voor de koopgids. Hierin staan we wat langer stil bij de kenmerken waarop je moet letten als je een roterende laser koopt. Ben je nog niet helemaal zeker van je keuze, dan helpt de koopgids je om een goed zicht te krijgen op de eigenschappen waaraan een roterende laser moet voldoen.

Precisie

Precisie is heel belangrijk als het op de keuze van een roterende laser aankomt. Je bent helemaal afhankelijk van dit werktuig om correcte metingen uit te voeren en beslissingen te nemen over de hoogte van een vloer of zelfs de volledige positie van een woning.

Bekijk hoe de roterende laser precies werkt, check de specificaties en de handleiding en probeer te weten te komen wat de voorziene foutenmarge over een bepaalde afstand is.

Precisie roterende laser

Bereik

Het bereik is ook heel belangrijk voor een roterende laser. Hier hangt er natuurlijk veel van af waarvoor je de roterende laser precies nodig hebt. Toch is het ook beter om een model te kiezen dat een groot bereik heeft. Heeft de roterende laser een groot bereik, dan kun je hem navenant op grote sites gebruiken en inzetten om grote bouwprojecten tot een goed einde te brengen.

Zelfnivellerende pendule

Een roterende laser werkt zoals een bouwlaser met een pendule die de paslijn bepaalt. Het is belangrijk dat deze pendule zelfnivellerend is. Hierdoor hoef je je zelf geen zorgen te maken of de paslijn nu wel correct is of niet. Bij toestellen die niet zelfnivellerend zijn, moet je regelmatig zelf het toestel kalibreren en uitmeten, en het is een groot voordeel als je dit niet hoeft te doen. Bovendien is het gewoon gemakkelijk en snel werken met een zelfnivellerende pendule en roterende laser.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk voor elk toestel, dus ook voor roterende lasers. De roterende laser moet tegen een stootje kunnen. Het is per slot van rekening een toestel dat je op een bouwwerf gebruikt. Daarnaast moet het toestel ook zo goed mogelijk tegen water of spatwater beschermd zijn. Je moet het gemakkelijk kunnen afstoffen als je al eens met een haakse slijper werkt in de ruimte waar je roterende laser staat. 

Onafhankelijk van het weer moet je de laserstraal goed kunnen zien. En als je het toestel al eens laat vallen, dan mag het niet meteen stuk zijn. Niet dat je dit nu moet uitproberen, maar de Bosch GRL 300 kun je bijvoorbeeld vanop een hoogte van 1 meter laten vallen zonder dat dit een effect heeft op de werking.

Accessoires

Een set accessoires hoort er gewoon bij als je een roterende laser koopt. We denken hierbij aan een statief, aan batterijen en een stevige opbergtas. Een meetlat als referentiepunt is ook een must als je de roterende laser buiten gebruikt. 

Dit laatste is belangrijk om je roterende laser goed te beschermen tegen stoten en ervoor te zorgen dat het delicate mechanisme jaar na jaar goed blijft werken.

Accessoires roterende laser

Slotwoord

Hiermee zijn we op het einde van dit artikel gekomen. We hopen dat we je heel wat informatie hebben kunnen bijbrengen over roterende lasers. Een roterende laser kiezen is inderdaad niet zo gemakkelijk. Het komt erop aan goed na te denken over hoe je precies wil werken en natuurlijk welk budget je wil uitgeven. Hoe vaak je een roterende laser gebruikt, bepaalt eveneens mee de keuze. Wil je uit nieuwsgierigheid gewoon dit werktuig hebben? Of ken je de kneepjes van het vak en wil je meteen een professionele roterende laser? Het zijn allemaal factoren die hun rol spelen.

Heb je nog bepaalde vragen over roterende lasers, aarzel dan niet en contacteer de klantendienst van onze partners. Ze helpen je graag verder met de keuze van de juiste roterende laser. Zo kies je helemaal uit je luie stoel een roterende laser die geschikt is voor jou. Misschien leer je dan wel ooit je kleinkinderen werken met deze roterende laser. Welk project je er ook mee wil opknappen, we wensen je veel succes met de aankoop van jouw nieuwe roterende laser!

Tresna.nl
Logo