Beste gradenboog

Moet jij voor jouw werkzaamheden regelmatig een hoek opmeten? En wil je dit graag op een snelle en nauwkeurige manier doen? In dat geval kun je uit meerdere meetinstrumenten kiezen. Als wij naar de gemiddelde doe-het-zelver en professional kijken, valt de keuze al snel op een gradenboog. Logisch ook, aangezien een gradenboog meerdere voordelen met zich mee brengt. In dit artikel maak je kennis met de vier beste gradenbogen van dit moment.

Onze top 4 gradenbogen

Afbeelding

Product


Skandia Gradenboog - 180g Verstelbaar

Onze beste koop!

Skandia Gradenboog 180g Verstelbaar

Beste koop gradenboog

of

Silverline 783421 Gradenboog 

Silverline 783421 Gradenboog 

Beste vouwbare gradenboog

of

FORMAT gradenboog 300 500

FORMAT gradenboog 300/500

Beste professionele gradenboog

of

M + R gradenboog 10 cm

M + R gradenboog 10 cm

Beste voordelige gradenboog

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Skandia Gradenboog 180g Verstelbaar

Beste koop gradenboog

Skandia Gradenboog - 180g Verstelbaar

of

Silverline 783421 Gradenboog 

Beste vouwbare gradenboog

Silverline 783421 Gradenboog 

of

FORMAT gradenboog 300 500

Beste professionele gradenboog

FORMAT gradenboog 300 500

of

M + R gradenboog 10 cm

Beste voordelige gradenboog

M + R gradenboog 10 cm

of

Voor- en nadelen van een gradenboog

Is een gradenboog voor elke doe-het-zelver onmisbaar? Ja, in de basis komt het daar wel op neer. Indien je af en toe (of met enige regelmaat) een hoek op moet meten, is dit eigenlijk het meest handige meetinstrument. Dat is te danken aan meerdere voordelen, waar we je hieronder graag iets meer over vertellen.

Eén van de voordelen is bijvoorbeeld het gemak. Met een gradenboog werk je bijzonder snel, zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen. Dit is met name te danken aan simplistische vormgeving en bediening van een gradenboog.

Ook is het super dat een gradenboog compact is en weinig weegt. Met dank aan deze eigenschappen kun je de gradenboog overal mee naar toe nemen. Handig voor in jouw gereedschapskoffer dus, maar ook handig voor als je regelmatig naar andere locaties toe moet. In tegenstelling tot veel andere meetinstrumenten neem je een gradenboog in ieder geval moeiteloos overal mee naar toe.

Verder vinden wij het een groot voordeel dat je uit meerdere soorten gradenbogen kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld uit meerdere materialen kiezen; plastic en RVS zijn de meest gekozen materiaal. Indien je voor een plastic variant kiest, is de gradenboog doorzichtig. Handig, maar dat geldt ook zeker voor een RVS gradenboog. Een RVS gradenboog is bovendien een stuk robuuster en daardoor de betere keuze voor een doe-het-zelver of professional.

Ook zijn wij van mening dat je een gradenboog makkelijk af kunt lezen. Dat is lastig in woorden aan te duiden, vandaar dat we je graag naar onderstaande video verwijzen. In deze video zie je direct hoe je een gradenboog kunt gebruiken:

Mocht je met hoeken te maken hebben, is een gradenboog een handig meetinstrument. Wel moet je rekening houden met een beperkte toepassingsmogelijkheid. Lang niet in alle situaties komt een gradenboog van pas. Op de momenten dat een gradenboog wél van pas komt, is dit stuk gereedschap echter bijzonder handig.

Verder moet je rekening houden met de maataanduiding van een gradenboog. Met name als je al jarenlang van een gradenboog gebruik maakt, kan de boog na verloop van tijd minder duidelijk worden. dat geldt dan voor de maataanduiding, welke eigenlijk steeds onduidelijker begint te worden. Om dát te voorkomen, is het in de basis al aan te raden om voor een goede kwaliteit gradenboog te kiezen.

Wil je nou graag de beste gradenboog aanschaffen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het is waarschijnlijk een aankoop die je niet dagelijks doet, terwijl het aanbod van gradenbogen ook vrij divers is. Om je met de zoektocht een handje te helpen, hebben wij alvast onderzoek gedaan naar de beste gradenboog. Onze bevindingen over de drie beste gradenbogen vind je hieronder

Wil je graag weten hoe je voor jezelf nou de juiste keuze kunt make? In dat geval verwijzen wij je ook graag naar onze koopgids. Deze koopgids vind je aan het einde van dit artikel en is – naar onze mening – erg handig. Ga er dus even goed voor zitten, doe veel kennis op en ga vervolgens op zoek naar de beste gradenboog!

Beste koop – Skandia Gradenboog 180g Verstelbaar

Zou jij graag een goede gradenboog aan willen schaffen? Dan is het in de basis aan te raden om te kiezen voor een variant met een maataanduiding van 180 graden. Ook is het aan te raden om te kiezen voor een RVS variant, aangezien dat materiaal erg robuust is. Tot slot is het van belang om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken.

Aan de hand van deze criteria zijn wij op zoek gegaan naar de beste koop. Het was een behoorlijke vergelijking, waarbij veel gradenbogen de revue zijn gepasseerd. Uiteindelijk zijn wij het meest enthousiast over deze gradenboog van het merk Skandia; dit is volgens ons de beste gradenboog van dit moment.

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is dit een gradenboom met een maataanduiding van 180 graden. Dit betekent dat je elke hoek van 0 graden tot 180 graden perfect af kunt lezen. Dit doe je op een gemakkelijke wijze.

Je geniet onder meer van de fijne vastzetmoer. Met dank aan deze moer kun je de opgemeten hoek vastzetten, waardoor de hoek niet meer kan verschuiven. Dit komt de nauwkeurigheid alleen maar ten goede. Juist met dank aan deze nauwkeurigheid ben je in staat om het beste werk af te leveren.

Ook over de kwaliteit van deze gradenboog zijn wij erg te spreken. Skandia heeft voor RVS gekozen en is dat is wat ons betreft de beste keuze. Doordat deze gradenboog van RVS vervaardigd is, geniet je van onder meer een lange levensduur. Ook maakt het niet uit als je af en toe de gradenboog laat vallen. Het materiaal kan prima tegen een stootje.

Weet je wat ook super fijn is? Dat deze Skandia gradenboog slechts 180 gram weegt. Dit is niet alleen handig als je met het apparaat bezig bent, maar ook als je het apparaat ergens mee naar toe wilt nemen. De lengte van het apparaat valt bovendien ook reuze mee.

Is zo’n goede gradenboog nou heel prijzig? Nee, in onze ogen heeft deze gradenboog juist een interessant prijskaartje. Bij onze partner Bol.com hoef je namelijk slechts 15,77 euro te betalen. Als je eenmalig dit bedrag op tafel neerlegt, kun je de komende jaren van een prima gradenboog genieten.

Wel moet je goed rekening houden met de vastzetmoer. De aanwezigheid van deze moer is prima, maar het los- en vastdraaien gaat soms ietwat lastig. Doordat dit lastig gaat, kan de hoek net verspringen. Op dat moment kun je eigenlijk maar één ding doen; de hoek opnieuw meten. Dit kost enige tijd extra, maar hiermee weet je de hoek wel nauwkeurig op te meten.

Onder aan de streep zijn we erg te spreken over deze gradenboog. Dat is overigens ook nog te danken aan de duidelijke maataanduiding. Skandia heeft voor een vrij grote maataanduiding gekozen, met telkens stapjes van 1 graden. Dankzij die kleine stapjes ben je ook in staat om nauwkeurig de hoek op te meten. Al met al een geweldige gradenboog met een scherp prijskaartje.

De vastzetmoer goed los- en vastdraaien heeft de nodige voeten in aarde.

Voordelen
 • Top kwaliteit
 • Inclusief vastzetmoer
 • Met duidelijke maataanduiding
 • Van RVS vervaardigd
 • Geschikt voor hoeken van 0 tot 180 graden
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Vastzetmoer werkt niet altijd even makkelijk
Conclusie

De Skandia Gradenboog - 180g Verstelbaar is volgens ons de beste gradenboog van dit moment. Deze gradenboog beschikt over de juiste eigenschappen, is makkelijk te gebruiken, is gunstig geprijsd en is van de gewenste kwaliteit. Eigenlijk heeft Skandia nagenoeg perfect werk afgeleverd met deze gradenboog!

Beste vouwbare gradenboog – Silverline 783421 Gradenboog

In de review hierboven heb je kennis kunnen maken met de beste koop van dit moment. Over die gradenboog zijn wij erg te spreken, maar dat geldt voor meerdere gradenbogen. Doordat het aanbod van gradenbogen vrij divers is, hebben we meerdere zoektochten achter de rug.

Eén van deze zoektochten was naar de beste vouwbare gradenboog. In onze ogen brengt een vouwbare gradenboog meerdere voordelen met zich mee, waarover later meer. Na onze uitgebreide keuring kunnen wij in ieder geval het volgende concluderen: deze Silverline 783421 Gradenboog is volgens ons de beste vouwbare gradenboog.

In onze ogen hebben we hierbij met een unieke gradenboog te maken. Een gradenboog die een compleet andere vormgeving heeft ten opzichte van de hierboven genoemde variant. Juist doordat de vormgeving zo anders is, ben je in staat om deze gradenboog in zijn geheel op te vouwen. Dat brengt een belangrijk voordele met zich mee; de gradenboog neemt nog minder ruimte in beslag.

Een ander voordeel is terug te vinden in het bereik. Met deze gradenboog kun je namelijk tot een hoek van 360 graden iets opmeten; ook dit is te danken aan de vormgeving van de gradenboog.

Overigens heeft deze gradenboog ook een vastzetmoer. Deze vastzetmoer zie je aan de linkerkant van de gradenboog. Met dank aan deze vastzetmoer meet je zeer nauwkeurig de betreffende hoek op. Mocht je onverhoopt de vastzetmoer niet goed aangedraaid hebben, kun je dit altijd nog eventjes doen. Vervolgens kun je de betreffende hoek nogmaals opmeten. Dan weet je in ieder geval zeker dat je dit op een nauwkeurige manier doet.

Het merk Silverline heeft voor een indrukwekkende schaalverdeling gekozen. Men heeft namelijk voor zowel een metrische- als voor een imperiale schaalverdeling gekozen. In onze ogen brengt dit zowel een voordeel als een nadeel met zich mee:

 • Voordeel: je kunt op een gemakkelijke & veelzijdige manier gebruik maken van de schaalverdeling. Eén van de twee schaalverdelingen is ongetwijfeld naar je wens.
 • Nadeel: de gradenboog wordt door de dubbele schaalverdeling nogal druk. Aan het begin moet je mogelijk even wennen aan het aflezen van de juiste schaalverdeling.

Over de prijs zijn wij overigens wel erg te spreken. Voor deze geweldige gradenboog betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 12,25 euro. Voor dit bedrag krijg je niet alleen een handige gradenboog, maar ook nog een gradenboog die je volledig op kunt vouwen. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog van een staffelkorting gebruik maken; schaf twee van deze gradenbogen aan en je betaalt slechts 10,25 euro.

Moet je met nóg een ander nadeel rekening houden? Nou, aan het begin is het wel echt even wennen met deze gradenboog. Dat is zéker het geval als je in eerste instantie met een ‘normale’ gradenboog gewerkt wordt. Als je eenmaal van deze gradenboog meerdere keren gebruik gemaakt hebt, gaat het opmeten en aflezen waarschijnlijk steeds makkelijker.

Door de dubbele schaalverdeling oogt deze gradenboog vrij druk.

Voordelen
 • Volledig opvouwbaar
 • Tot 360 graden verstelbaar
 • Prima geprijsd
 • Van RVS vervaardigd
 • Nauwkeurig dankzij de vastzetmoer
Nadelen
 • Oogt vrij druk
 • Aan het begin mogelijk even wennen
Conclusie

De Silverline 783421 Gradenboog is op dit moment de beste vouwbare gradenboog. Deze gradenboog kun je volledig opvouwen, maar kun je ook volledig uitvouwen. Zodra je deze gradenboog uitvouwt, is de gradenboog tot maar liefst 360 graden afleesbaar. Ook over de stevigheid, het prijskaartje en de vastzetmoer zijn wij erg te spreken.

Beste professionele gradenboog – FORMAT gradenboog 300/500

Wil je voor professionele doeleinden gebruik maken van een gradenboog? Dan kun je prima voor de beste koop uit dit artikel kiezen. Als je liever een iets uitgebreidere gradenboog hebt, hebben we goed nieuws voor je. We zijn namelijk ook op zoek gegaan naar de beste professionele gradenboog.

Waar een professionele gradenboog aan moet voldoen? De gradenboog moet makkelijk in gebruik zijn, moet veel mogelijkheden bieden en moet robuust zijn. Aan de hand van deze criteria hebben wij onze zoektocht naar de beste professionele gradenboog gestart. Al snel bleek dat de FORMAT gradenboog 300/50 de beste professionele gradenboog van dit moment is!

Zoals je op de foto kunt zien, bevat dit een hele duidelijke gradenboog. De boog zelf heeft een bereik van 180 graden en is volledig open. Juist doordat de boog volledig open is, kun je de hoek perfect opmeten en aflezen. Met name als je meerdere keren van deze gradenboog gebruik gemaakt hebt, gaat dit bijzonder makkelijk.

Ook de maataanduiding vinden wij erg duidelijk. FORMAT heeft hierbij gekozen voor stapjes van 1 graden; van 0 tot 180 graden. Juist met dank aan deze stapjes kun je zeer nauwkeurig een hoek opmeten. Dat is voor elke professional wenselijk; je wilt immers perfect werk afleveren bij jouw klanten.

Over de stevigheid en robuustheid hoef je ook niet in te zitten. FORMAT heeft namelijk bewust voor RVS gekozen, ondanks de halfronde open boog van de gradenboog. Met dank aan het gekozen materiaal kun je probleemloos jarenlang van deze gradenboog genieten. Dat is wel zo prettig; als vakman op je eigen gereedschap kunnen vertrouwen.

Overigens heeft FORMAT ook nog gekozen voor een afwerking van mat chroom. Mede dankzij die afwerking lees je de maataanduiding duidelijk af. Ook zorgt deze afwerking ervoor dat je nooit last van vervelende glinsteringen op de gradenboog hebt. Dat komt het werken met dit apparaat alleen maar ten goede.

Al met al is dit dus de beste gradenboog voor alle professionals. Als professional zijnde is het wel belangrijk om rekening met een specifiek nadeel te houden; het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 79,99 euro voor deze gradenboog. In onze ogen is dat behoorlijk aan de prijs.

Deze professionele gradenboog is fors duurder dan veel andere varianten.

Voordelen
 • Erg robuust
 • Mat chromen afwerking (RVS)
 • Duidelijke maataanduiding
 • Halfronde en open vorm
 • Werkt super makkelijk
 • Erg nauwkeurig
Nadelen
 • Relatief duur
Conclusie

De FORMAT gradenboog 300/500 is wat ons betreft de beste professionele gradenboog. Eigenlijk elke professional heeft veel aan deze gradenboog. Met dank aan de robuustheid, de duidelijke maataanduiding en de open, halfronde vorm. Je hoeft eigenlijk alleen maar met de investering van 80 euro rekening te houden; als je ‘m eenmaal hebt, begint het echte genieten.

Beste voordelige gradenboog – M + R gradenboog 10 cm

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat de prijskaartjes behoorlijk variëren. Voor sommige gardenbogen betaal je bijvoorbeeld 20 euro, terwijl je voor andere varianten 80 euro moet betalen.

Juist doordat de prijskaartjes zo uiteenlopen, is dit een belangrijke criteria. Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige gradenboog. Met name als je niet al te vaak van de gradenboog gebruik maakt, is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. Mocht dit bij jou het geval zijn, kies je het beste voor deze M + R Gradenboog 10 cm. Dit is volgens ons de beste voordelige gradenboog!

Waarschijnlijk ga je het bedrag voor deze gradenboog niet geloven: slechts 4,50 euro. Ja, bij onze partner Bol.com betaal je net iets meer dan 4 euro voor deze gradenboog. Het zal je niet verbazen dat wij direct enthousiast waren toen wij kennis maakten met deze gradenboog.

Waar het gedeelte ’10 cm’ uit de naam van deze gradenboog opslaat? Nou, de doorsnee van deze gradenboog is slechts 10 centimeter. Dit betekent dat je de gradenboog moeiteloos overal mee naar toe kunt nemen. Mocht het nodig zijn, kun je de gradenboog zelfs in jouw broekzak stoppen.

Ondanks deze kleine doorsnee is het wel een handige gradenboog. Dat komt onder meer door de duidelijke maataanduiding. Zoals je op de foto al kunt zien, zijn de hoeken makkelijk af te lezen. Bovendien worden de graden dubbel weergegeven; je kunt hierdoor de hoeken vanuit twee kanten opmeten.

Verder heeft het merk M+R voor een tof design gekozen. De gradenboog is open, is halfrond en is van glashelder polystyrol vervaardigd. Dit is niet het meest bekende materiaal, maar is wel zeer geschikt voor deze gradenboog. Doordat de gradenboog doorzichtig is, maak je het opmeten van een hoek namelijk een stuk makkelijker voor jezelf.

Wel moet je goed rekening houden met de vormgeving. Zoals je op de foto ook kunt zien, heeft deze gradenboog geen vastzetmoer. Door het ontbreken van deze vastzetmoer gaat het opmeten van de hoek niet altijd even nauwkeurig. Mocht je heel nauwkeurig moeten werken, kun je dus beter voor één van de andere varianten kiezen.

Tevens is de doorsnee van slechts 10 centimeter niet altijd even handig. Als je bijvoorbeeld een forse hoek op wilt meten, is dit enigszins behelpen. Wat ons betreft was het handige geweest als de liniaal iets groter zou zijn geweest. Neemt niet weg dat je alsnog veel kanten op kunt met deze voordelige gradenboog!

Deze gradenboog is vrij simplistisch; zo heeft deze variant geen vastzetmoer.

Voordelen
 • Zeer voordelig geprijsd
 • Handige vormgeving
 • Makkelijk mee te nemen
 • Prima kwaliteit
 • Duidelijke maataanduiding
Nadelen
 • Kleine doorsnee (10 cm)
 • Geen vastzetmoer of iets dergelijks
Conclusie

De M + R gradenboog 10 cm is volgens ons de beste voordelige gradenboog. Deze gradenboog kost slechts 4,50 euro, maar is wel behoorlijk prettig in gebruik. Zeker als je heel incidenteel een gradenboog wilt gebruiken, kun je het beste voor deze gradenboog kiezen. Voor een bedrag van 4,50 euro kun je eigenlijk niet de mist in gaan met deze variant.

Koopgids

Welk van bovengenoemde gradenbogen spreekt jou nu het meeste aan? Dat is een vraag die je jezelf mogelijk op dit moment ook stelt. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld.

In deze koopgids bespreken wij alle belangrijke criteria van een gradenboog. Neem deze criteria goed door en maak op bassi daarvan een goede veergelijking. Voordat je dat gaat doen, is het advies om ook jouw wensen op een rijtje te zetten. Dat maakt jouw zoektocht naar de beste gradenboog alleen maar makkelijker.

Soort gradenboog

Heb je de hierboven genoemde reviews doorgenomen? En heb je goed naar de foto’s van de gradenbogen gekeken? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je uit meerdere varianten kunt kiezen. De meest voorkomende varianten hebben we even voor je op een rijtje gezet:

 • De halfopen en ronde gradenboog: dergelijke gradenbogen zijn makkelijk in gebruik, aangezien je door de gradenboog heen kunt kijken.
 • De ‘normale’ gradenboog: deze gradenbogen zijn vooral heel erg nauwkeurig, aangezien je de beschikking over een vastzetmoer hebt.
 • De opvouwbare gradenboog: dit is een vrij unieke variant die je niet al te vaak voorbij ziet komen. Is wel erg handig.
FORMAT gradenboog 300 500

Wat voor jou de beste variant is? dat is aan jou om te bepalen. Om dit te kunnen bepalen, is ons advies om goed naar jouw wensen te kijken. Op welke manier wil je gebruik van de gradenboog gaan maken? En wat is op basis van jouw wensen de beste variant?

Kies je voor een ‘normale’ gradenboog? Kijk dan heel goed naar de vastzetmoer. Het is namelijk wenselijk dat deze vastzetmoer makkelijk los- en vast te draaien is. Ook is het wenselijk dat je deze moer echt stevig vast kunt draaien. Dat komt de nauwkeurigheid alleen maar ten goede.

Maataanduiding & meetbereik

Tevens raden wij je aan om goed naar de maataanduiding en het meetbereik te kijken. Loopt de gardenboog bijvoorbeeld tot maximaal 180 graden? Of is het zelfs mogelijk om nóg grotere hoeken op te meten? Let daar goed op, maar let ook goed op de maataanduiding zelf. Welke schaalverdeling wordt er gehanteerd? En wat zijn de tussenliggende stapjes? Kijk al met al kritisch naar de getallen die je op de gradenboog ziet staan.

Materiaal

Wil je veelvuldig gebruik van de gradenboog gaan maken? Dan kies je het beste voor een gradenboog van RVS. Dat materiaal is gewoonweg stevig, is robuust en brengt dan ook een lange levensduur met zich mee. Je kunt ook voor plastic of polystyrol kiezen, maar dat is een stuk minder robuust.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding wijzen. Met name de prijskaartjes zijn hierbij belangrijk; de prijskaartjes variëren echt gigantisch. Voor een paar euro kun je een gradenboog aanschaffen, maar je kunt hier ook meer dan 80 euro aan kwijt zijn. Het is aan jou om te bepalen wat jouw maximale budget is.

Slotwoord

Wil jij graag een gradenboog tot je beschikking hebben? Kies dan bij voorkeur voor één van de hierboven besproken varianten. Maak een goede vergelijking en stel eventuele vragen gerust aan de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier en succes met jouw nieuwe gradenboog.

Tresna.nl
Logo