Lomvum leidingzoeker review

Wil je weten wáár je precies in de muur kunt boren? Dan is een goede leidingzoeker onmisbaar voor je. Met een goede leidingzoeker detecteer je de leidingen in de muur; je weet hierdoor precies waar je níet moet boren. Zodoende weet je ook precies op welke plekken je wel veilig in de muur kunt boren.

Ben je op dit moment op zoek naar een goede leidingzoeker? Dan is de kans groot dat je tijdens jouw zoektocht de Lomvum leidingzoeker voorbij ziet komen. Deze leidingzoeker is in de afgelopen periode namelijk behoorlijk populair geworden. Bovendien staat deze leidingzoeker goed aangeschreven. In deze Lomvum leidingzoeker review vind je onze persoonlijke bevindingen.

Lomvum leidingzoeker

In deze review bespreken wij deze leidingzoeker van A tot Z. Zo kijken we naar de voordelen, naar de nadelen, naar het prijskaartje en naar de ervaringen van andere kopers. Voordat we onze pijlen op déze leidingzoeker richten, kijken we graag eerst in het kort naar het merk Lomvum.

Over het merk Lomvum

A professionals tools’ enterprise. Als je op de website van Lomvum een kijkje neemt, zie je direct deze slogan naar voren komen. Een slogan die duidelijk laat blijken dat Lomvum veel soorten gereedschappen aanbiedt. Nou, dat klopt. In het aanbod van Lomvum vind je onder andere zaagmachines, boormachines, slijpmachines én leidingzoekers.

Bij de machines van Lomvum valt één ding direct op: de kleurstelling. Eigenlijk alle gereedschappen van Lomvum hebben een zwarte-oranje kleurstelling. Dit geldt ook voor de Lomvum leidingzoeker welke in deze Lomvum leidingzoeker review centraal staat.

Lomvum

Overigens is Lomvum van origine een Aziatisch merk. Dit is wat ons betreft ook te zien aan de prijs-kwaliteitsverhouding. De gereedschappen van Lomvum zijn van de gewenste kwaliteit, maar kosten absoluut niet de hoofdprijs. Daar ga je in deze Lomvum leidingzoeker review meer over lezen.

Al met al zijn wij enthousiast over dit merk. Het merk biedt meerdere soorten gereedschappen aan, weet kwaliteit te leveren en houdt de prijzen zo laag mogelijk. Wij verwachten in de komende jaren zéker nog veel meer van dit merk.

De voordelen van de Lomvum leidingzoeker

Wat is de reden dat jij bij deze Lomvum leidingzoeker review uitgekomen bent? Wil je deze leidingzoeker mogelijk aan gaan schaffen? Of wil je – aan de hand van deze review - een goede vergelijking tussen meerdere leidingzoekers maken? Ongeacht wat jouw wensen zijn, ga je in deze Lomvum leidingzoeker review véél informatie vinden.

Recentelijk hebben wij deze leidingzoeker namelijk zelf uit mogen proberen. Daarbij stuitten wij al snel op veel voordelen:

 • Deze leidingzoeker werkt erg nauwkeurig
 • De Lomvum leidingzoeker detecteert allerlei materialen
 • Deze leidingzoeker is multifunctioneel
 • Deze leidingzoeker is veilig
 • De Lomvum leidingzoeker is simpel te bedienen
 • De prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde
 • Snelle werking van deze leidingzoeker
 • Met opberghoesje geleverd

Nauwkeurige werking

Ben je van plan om in jouw muur te gaan boren? Voordat je dit doet, moet je precies weten waar de leidingen zich bevinden. Dit moet je niet ‘ongeveer’ weten, maar moet je echt heel nauwkeurig weten. Met dank aan de Lomvum leidingzoeker kun je gelukkig erg nauwkeurig de leidingen detecteren.

Hoe dat komt? Dat is te danken aan de fijne werking van deze leidingzoeker. De sensor van de leidingzoeker is erg gevoelig, waardoor ook de kleinere (of diepliggende) leidingen perfect gedetecteerd worden.  Tevens kun je gebruik maken van een precisie modus.

Met dank aan de precisiemodus kun je nóg nauwkeuriger de leidingen detecteren. Hoe deze modus precies werkt, vertellen wij je graag verderop in deze Lomvum leidingzoeker review.

Al met al kunnen we stellen dat deze Lomvum leidingzoeker nauwkeurig werkt. Dit blijkt uit de ervaringen van andere kopers, maar hebben wij zelf ook opgemerkt. Doordat wij deze Lomvum leidingzoeker zelf uit hebben kunnen proberen, hebben wij deze nauwkeurigheid zelf mogen ondervinden. Wij zijn erg enthousiast in ieder geval.

Detecteert allerlei materialen

Denk je dat je met deze leidingzoeker alleen leidingen kunt detecteren? Dan heb je het mis. Met deze leidingzoeker ben je namelijk ook in staat om hout, metaal en bedradingen te detecteren.

Met andere woorden: je kunt deze leidingzoeker veelzijdig inzetten. Wil je weten of in een muur leidingen te vinden zijn? Dan werkt deze leidingzoeker erg nauwkeurig. Dat is echter ook het geval als je wilt achterhalen of zich hout in een muur bevindt. Met name in de oudere huizen is het goed mogelijk dat hout zich in een muur bevindt.

Lomvum leidingzoeker materialen

Overigens geniet je hierbij ook van een behoorlijke detectiediepte: 120 mm. Tot maar liefst 12 centimeter diepte is deze Lomvum leidingzoeker in staat om materialen te detecteren. Ongeacht of dit nou metaal, hout, leidingen of bedradingen zijn.

Dit gaat uiteraard gepaard met de nauwkeurigheid, waarover je hierboven al meer hebt kunnen lezen. Dat deze leidingzoeker zó veelzijdig en zó nauwkeurig is, vinden wij echt geweldig.

Multifunctioneel

Zoals je in deze Lomvum leidingzoeker review al hebt kunnen lezen, is dit een veelzijdige leidingzoeker. Belangrijk bijkomend voordeel is dat je deze leidingzoeker ook nog multifunctioneel kunt gebruiken. Dat is met name te danken aan de verschillende modi.

Bij deze Lomvum leidingzoeker kun je uit vier verschillende modi kiezen:

 • Scanmodus 1: met deze scanmodus ben je in staat om houten materialen te detecteren. Je detecteert hiermee moeiteloos bijvoorbeeld houten balken.
 • Scanmodus 2: met deze scanmodus kun je koper, ijzer, lood en andere metalen detecteren. Ook hierbij geniet je van de gewenste nauwkeurigheid.
 • DeepModus: wil je een vrij dikke muur perfect kunnen doorgronden? Dan komt deze DeepModus maar al te goed van pas. Met deze modus is de leidingzoeker in staat om tot 120 millimeter dikte te scannen.
 • ExactModus: wil je van een 110% nauwkeurigheid uit kunnen gaan? Dan is deze ExactModus de beste optie voor je. Met deze modus werkt deze leidingzoeker nóg nauwkeuriger.

Veilig

Werken met de Lomvum leidingzoeker is ook erg veilig. Dit komt onder meer door de hierboven genoemde modi, maar ook door veiligheidsfeatures. Dat Lomvum voor onderstaande veiligheidsfeatures heeft gekozen, vinden wij een prima keuze:

 • LED lampensysteem
 • Waarschuwingsalarm

Dankzij deze veiligheidsfeatures maak je altijd op een veilige manier gebruik van deze leidingzoeker. Met dank aan deze features kun je namelijk een bepaald gebied op de muur markeren. Je kunt hiermee aangeven dat binnen gebied X geboord moet gaan worden. Als je vervolgens met deze zoeker over de muur heen gaat, gaat het lampje groen branden als je op die plek wél kunt boren. Brandt het lampje niet groen? Dan kun je op die plek niet boren.

Eigenlijk kun je dit zien als een extra hulpmiddel. Een extra hulpmiddel om altijd veilig te werken en om vervolgens veilig te boren. Je wilt immers met jouw krachtige boormachine absoluut niet in een leiding terechtkomen. Dankzij deze veiligheidsfeatures weet je dat gelukkig altijd te voorkomen.

Simpel te bedienen

Ben je van plan om met enige regelmaat gebruik van een leidingzoeker te maken? Dan moet je ook goed kijken naar de vorm en de bediening van de leidingzoeker. Nou, met name over de bediening van deze Lomvum leidingzoeker zijn wij enthousiast.

In onze ogen is de bediening van deze leidingzoeker voor iedereen te begrijpen. Iets wat onder meer aan de knoppen op de voorzijde van het apparaat te danken is. Met deze drie knoppen kun je deze leidingzoeker geheel naar wens bedienen.

Lomvum leidingzoeker bediening

Ook het relatief grote display is daarbij prettig. Op dit display zie je de instellingen waar je voor gekozen hebt, terwijl je ook bijvoorbeeld de diepte van een materiaal in de muur af kunt lezen. Tijdens het scannen van een muur kun je eigenlijk alles aflezen op dit display.

Zoals je op de foto’s kunt zien, vind je aan de bovenzijde van dit display drie lampjes. Deze lampjes – in het groen, rood en geel – zorgen voor de gewenste veiligheid. Hierboven hebben wij je daar al het een en ander over mogen vertellen.

Heb je nog nooit gebruik gemaakt van een leidingzoeker? Dan is deze gemakkelijke bediening absoluut een groot pluspunt. Wij hadden in ieder geval al snel de werking van deze leidingzoeker onder de knie. Toen wij vaker en vaker deze leidingzoeker uitprobeerden, werden wij alleen maar enthousiaster over de bediening. In onze ogen is dat veelzeggend voor de bediening van deze Lomvum leidingzoeker.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Wil jij liever niet de hoofdprijs aan een leidingzoeker uitgeven? Dan vallen bijvoorbeeld de Bosch leidingzoekers al snel af. Die varianten zijn prima qua kwaliteit, maar kosten wel vrij veel geld. Die vlieger gaat zeker niet voor de Lomvum leidingzoeker op. Nee, wij vinden het prijskaartje van deze leidingzoeker echt heel interessant.

Wat je dan precies voor deze Lomvum leidingzoeker moet betalen? Daar vertellen we je verderop in deze Lomvum leidingzoeker review meer over.

Iets waar wij je nu wel alvast meer over kunnen vertellen, is de kwaliteit. In onze ogen is ook de kwaliteit van deze leidingzoeker dik in orde. Volgens ons is het zéker mogelijk om jarenlang van deze leidingzoeker gebruik te maken. Tijdens deze jarenlange levensduur geniet je van de nauwkeurigheid, de veelzijdigheid, de fijne bediening en de veiligheid. Wat wens je nog meer?

Overigens is het ook ideaal dat je direct een 9v batterij meegeleverd krijgt. Aangezien je deze meegeleverd krijgt, kun je direct genieten van deze Lomvum leidingzoeker. Dát betekent ook dat je direct geniet van de uitmuntende kwaliteit. Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding van deze leidingzoeker subliem.

Snelle werking

Wil je even snel nagaan of er in een muur leidingen aanwezig zijn? Of wil je even snel nagaan of er in een muur houten balken verwerkt zitten? Met dank aan de Lomvum leidingzoeker kun je dergelijke aspecten echt snel in kaart brengen. In onze ogen is dat aan meerdere aspecten te danken:

 • Fijne bediening: doordat deze leidingzoeker zo fijn te bedienen, is werk je echt snel met deze leidingzoeker.
 • Verschillende modi: met dank aan de verschillende modi kun je ook snel hetgeen detecteren waar je naar op zoek was. Ook dit komt de snelheid ten goede.
 • Automatische kalibrering: als je de Lomvum leidingzoeker aanzet, kalibreert deze zichzelf automatisch. Dit hoef je niet handmatig te doen, waarbij de kalibratie ook nog eens snel afgerond is. Dit betekent dat je geen opstartproblemen bij de leidingzoeker ervaart.

Met opberghoesje geleverd

Waar wil jij precies van een leidingzoeker gebruik gaan maken? Alleen bij je thuis? Of mogelijk bij klanten van je? Als je deze leidingzoeker overal mee naar toe wilt nemen, brengt het meegeleverde opberghoesje een belangrijke meerwaarde. Met dit hoesje geniet je in onze ogen van twee voordelen:

 • Makkelijk en veilig op te bergen. Op de momenten dat je deze leidingzoeker niet nodig hebt, bewaar je ’m veilig in het opberghoesje.
 • Makkelijk mee te nemen. Als je deze leidingzoeker ergens mee naar toe wilt nemen, is dit ook gemakkelijk dankzij het hoesje. Bovendien doe je dit veilig, aangezien het hoesje vrij stevig is.

Overige voordelen

Blijft het bij deze leidingzoeker van Lomvum bij de hierboven besproken voordelen? Nee, zeker niet. In onze ogen brengt deze leidingzoeker nog meer voordelen met zich mee. Wij willen deze review echter niet té lang laten worden, waardoor wij je graag op onderstaande video willen wijzen. In deze video zie je de werking én bijbehorende voordelen van de Lomvum leidingzoeker:

De nadelen van de Lomvum leidingzoeker

Heb je deze Lomvum leidingzoeker review tot hier doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk opgemerkt dat wij erg enthousiast zijn. Iets wat volledig aan de werking, kwaliteit en het prijskaartje te danken is.

Wel is het zaak om ook met enkele nadelen rekening te houden. In onze ogen zijn dit geen zwaarwegende nadelen, maar je moet hier wel even goed rekening mee houden. De belangrijkste nadelen van de Lomvum leidingzoeker vind je in onderstaand lijstje:

 • Batterij moet regelmatig vervangen worden
 • Display had iets lichter gemogen
 • Is vrij klein

Batterij moet regelmatig vervangen worden

Lomvum heeft ervoor gekozen om deze leidingzoeker van een 9v batterij te voorzien. Het feit dat je deze batterij direct meegeleverd krijgt, spreekt ons aan. Iets waar wij minder over te spreken zijn, is de batterijduur. Wij hebben namelijk opgemerkt dat de batterij relatief snel leeg raakt.

Hoe snel dit precies is, hebben we helaas niet op kunnen meten. Bovendien is één en ander afhankelijk van de manier waarop je deze leidingzoeker gebruikt. Wij raden je in ieder geval aan om altijd een reserve 9v batterij bij de hand te houden. Voor zo’n batterij betaal je overigens tussen de 8 of 10 euro.

Display had iets lichter gemogen

Eerder in deze Lomvum leidingzoeker review heb je ons lovend horen spreken over het display. Dat klopt; wij vinden de werking van dit display echt prima. Iets waar we een klein beetje minder over te spreken zijn, is de verlichting van het display.

Het display is verlicht, maar in onze ogen had het nog iets lichter gemogen. Met name als je echt in het donker moet werken, kun je de cijfers en waarden lastig aflezen. Dat is overigens ook het geval als de zon vol op het display schijnt. Spijtig genoeg zijn sommige waarden dan nagenoeg níet meer af te lezen.

Vrij klein

Wat valt je op als je naar de foto hiernaast kijkt? Toen wij deze Lomvum leidingzoeker voor het eerst beet pakten, viel ons de compacte afmetingen op. Dat deze leidingzoeker echt compact is, zie je duidelijk op de foto hiernaast.

In onze ogen brengt dit een praktisch nadeel met zich mee; als je grote handen hebt, kan het lastig zijn om deze leidingzoeker goed beet te pakken. Doordat de leidingzoeker niet al te groot is, kots het scannen van een grote muur ook de nodige tijd. Dit zijn twee nadelen waar je – wat ons betreft – even goed rekening mee moet houden.

Lomvum leidingzoeker afmetingen

Aan de andere kant brengen de compacte afmetingen ook voordelen met zich mee. Zo kun je deze leidingzoeker bijvoorbeeld makkelijk meenemen en opbergen. Als je bijvoorbeeld voor een gereedschapsgordel gekozen hebt, kun je deze leidingzoeker daar makkelijk in stoppen. Dat is dan wel weer erg handig volgens ons.

Ervaringen van andere kopers

Aan de andere kant brengen de compacte afmetingen ook voordelen met zich mee. Zo kun je deze leidingzoeker bijvoorbeeld makkelijk meenemen en opbergen. Als je bijvoorbeeld voor een gereedschapsgordel gekozen hebt, kun je deze leidingzoeker daar makkelijk in stoppen. Dat is dan wel weer erg handig volgens ons.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan. Bij onze partner Bol.com vonden wij gelukkig al snel 28 reviews. Van deze 28 reviews is de gemiddelde score een 4,9. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dit een nagenoeg perfecte score. Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien, krijgt deze leidingzoeker alleen maar 4 of 5 sterren.

Lomvum leidingzoeker ervaringen

Dát doet ons vermoeden dat de kopers erg tevreden zijn. Om hier een duidelijke indruk van te krijgen, hebben wij enkele beoordelingen op een rijtje gezet:

 • Ik noem mijzelf altijd een fanatiek klusser, maar ik ben zo goed als het materiaal waarmee ik merk zeg ik maar altijd. Top apparaat werkt prima, meer nauwkeurig meer is niet nodig
 • Ik heb de leidingzoeker gehaald voor onze nieuwe woning waarbij het een zoektocht wordt naar diverse leidingen om diverse werkzaamheden uit te kunnen voeren. Inmiddels heb ik bij wat boringen de leidingzoeker getest en hij werkt goed en geeft veel informatie! Gemeten materiaal, diepte en het snelle groen-oranje-rood overzicht is heel handig!
 • Snel geleverd, geeft keurig leidingen aan. Batterij toegevoegd.
 • Zeer makkelijk te bedienen, handleiding eigenlijk niet nodig. Meet heel nauwkeurig en werkt prima met mijn dikke betonnen muren.
 • Zoals de beschrijving vertelt werkt het ook echt in de praktijk. Meteen alle functies getest, en na 2 andere welke over de hele muur aan het piepen waren , geeft deze een juiste indicatie. Electrische leidingen binnen 4-5 cm.
 • Fijn apparaat als je het snapt en zeer nauwkeurig
 • Calibreert automatisch, werkt nauwkeurig
 • Handig opberghoesje, batterij erbij flex en makkelijk te gebruiken
 • Aanbouw gedaan, simpel te bedienen. Goed spul
Zoals je kunt zien, zijn alle beoordelingen echt heel positief. We hebben nog een tijd naar negatieve beoordelingen gezocht, maar die zijn we simpelweg niet tegengekomen. Veelzeggend voor deze Lomvum leidingzoeker.

De Lomvum leidingzoeker kopen

Heeft deze Lomvum leidingzoeker review je enthousiast weten te maken? En wil je daarom graag deze leidingzoeker zo snel mogelijk aanschaffen? Dat juichen wij alleen maar toe; wij zijn echt onder de indruk van dit apparaat. Daarbij adviseren wij je om de prijzen bij onze partners goed met elkaar te vergelijken. Met onderstaande buttons check je direct de actuele prijzen (en aanbiedingen) bij onze partners:

Alternatieven

Voldoet de Lomvum leidingzoeker grotendeels aan jouw wensen? Is er echter iets wat jou tegenhoudt om deze leidingzoeker direct aan te schaffen? Dan willen wij je – voor het maken van een goede vergelijking – op onderstaande leidingzoekers wijzen. Dit zijn volgens ons prima alternatieven voor de Lomvum leidingzoeker:

Bosch Truvo Leidingzoeker

Vind je het niet erg om iets meer geld aan een goede leidingzoeker uit te geven? En gaat jouw voorkeur – om welke reden dan ook – naar een leidingzoeker van een bekend(er) merk? Dan is deze Bosch Truvo leidingzoeker een prima optie voor je.

Deze leidingzoeker is makkelijk te bedienen, werkt nauwkeurig en is uiteraard van een prima kwaliteit. Feit is wel dat de maximale detectiediepte ‘slechts’ 50 mm is. Ook vinden wij het een nadeel dat deze leidingzoeker geen display heeft. De algehele kwaliteit en werking is dan wel weer een dik pluspunt. Meer informatie over deze leidingzoeker lees je in onze Bosch Truvo review.

Bosch Truvo Leidingzoeker

Luxiqo 7 in 1 Digitale Leidingzoeker en Vochtmeter

Ben je op zoek naar een veelzijdige leidingzoeker? Dan is deze variant van Luxiqo mogelijk erg interessant voor je. Deze leidingzoeker is niet alleen een leidingzoeker, maar ook een vochtmeter. Onder meer hout, muren en stucwerken kun je met deze leidingzoeker volledig analyseren.

Hierbij valt het voordelige prijskaartje ook direct op. Je moet echter wel rekening houden met een mindere nauwkeurigheid. Ook vinden wij de werking van deze leidingzoeker minder handig. Of dit een betere koop is, hangt dan ook volledig van jouw eigen voorkeuren af.

Luxiqo 7 in 1 Digitale Leidingzoeker en Vochtmeter

Bekijk prijzen van de Luxiqo 7 in 1 Digitale Leidingzoeker en Vochtmeter bij verschillende winkels:

Tresna.nl
Logo