Beste zitbal

Zit jij gedurende de gehele dag op jouw bureaustoel? Als je een ergonomische bureaustoel aangeschaft hebt, kan dit niet heel veel kwaad. Tegelijkertijd is het niet ideaal te noemen, aangezien de doorbloeding in jouw lichaam hierdoor niet optimaal is. Mede daarom is de aanschaf van een zitbal aan te raden, zodat je qua zitpositie enigszins kunt variëren.

In dit artikel gaan wij op zoek naar de beste zitbal voor in jouw (thuis)kantoor. In onderstaande tabel zie je alvast de vijf zitballen waar onze voorkeur naar uit. Verderop in dit artikel vind je reviews over deze beste zitballen!

Onze top 5 zitballen

Afbeelding

Product


RIVO Lifestyle DynaBal

Onze beste koop!

RIVO Lifestyle DynaBal

Beste koop zitbal

of

Vluv Sova zitbal Salmon

Vluv Sova zitbal Salmon

Beste kleine zitbal

of

Fruscle® Zitbal

Fruscle® Zitbal

Beste grote zitbal

of

VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm

VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm

Beste ergonomische zitbal

of

Wobblez Zitbal Antraciet

Wobbleez Zitbal Antraciet

Beste voordelige zitbal

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

RIVO Lifestyle DynaBal

Beste koop zitbal

RIVO Lifestyle DynaBal

of

Vluv Sova zitbal Salmon

Beste kleine zitbal

Vluv Sova zitbal Salmon

of

Fruscle® Zitbal

Beste grote zitbal

Fruscle® Zitbal

of

VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm

Beste ergonomische zitbal

VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm

of

Wobbleez Zitbal Antraciet

Beste voordelige zitbal

Wobblez Zitbal Antraciet

of

Wat zijn de voor- en nadelen van een zitbal voor op kantoor?

Ben je op dit moment vanuit huis werkzaam? Dan is het zeer belangrijk om voor een ergonomisch thuiskantoor te zorgen. Waarom dit zo belangrijk is? Omdat je hier lichamelijke klachten mee kunt voorkomen; iets waarover je alles kunt lezen in dit artikel.

Voor het creëren van een ergonomisch thuiskantoor heb je vrij veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld voor een ergonomische bureaustoel kiezen, maar je kunt ook opteren voor een ergonomische zitbal. Als je voor een zitbal kiest, voorzie je jouw lichaam van de gewenste c.q. benodigde beweging.

Daarmee hebben we direct het eerste voordeel van een zitbal te pakken: je lichaam blijft continu in beweging. Hoe het komt dat jouw lichaam continu in beweging is? Nou, probeer maar eens stabiel op een zitbal te zitten. Als je echt stabiel op de zitbal wilt (blijven) zitten, kun je niks anders doen dan af en toe jouw lichaam bewegen.

Juist door deze beweging weet je de doorbloeding in jouw lichaam te stimuleren. Je hebt hierdoor bijvoorbeeld minder snel last van een slapend been, van een slapende voet of van de vorming van bloedpropjes in jouw bloedvaten. Ook zorg je met een zitbal ervoor dat er weinig tot geen spanning in jouw lichaam opgebouwd wordt. Met de beste zitbal kun je dan ook de vorming van lichamelijke klachten voorkomen!

Bijkomend voordeel is dat een zitbal ook nog een leuke uitstraling met zich mee brengt. Je kunt hierdoor jouw (thuis)kantoor nóg fraaier laten ogen, waardoor je hoogstwaarschijnlijk ook nog aangenamer kunt werken. Ondertussen is jouw lichaam ook al snel gewend aan het zitten op een zitbal; aan het begin moet je wel echt even jouw zit zien te vinden.

Is het aan te raden om langdurig op een zitbal te zitten? Nee, dat is niet aan te raden. Zoals je aan de foto’s in bovenstaande tabel kunt zien, heeft een zitbal namelijk geen rugleuning. Je voorziet jouw rug hierdoor niet van de gewenste ondersteuning, waardoor langdurig zitten op een zitbal kan zorgen voor pijn in de rug.

Ons advies is dan ook om het zitten op een bureaustoel en een zitbal met elkaar te variëren. Juist door op deze manier met jouw zithouding te variëren, kun je jouw lichaam van de benodigde beweging voorzien.

Let bovendien goed op het bureau: je hebt voor de beste zitbal namelijk ook het beste zit-sta bureau nodig. Je moet jouw bureau namelijk op de juiste hoogte in kunnen stellen, waardoor je vanaf jouw zitbal op een ergonomische manier kunt werken.

Al met al brengt een zitbal de nodige voor- en nadelen met zich mee. Des te meer reden om uitsluitend voor de beste zitballen te kiezen. Hieronder bespreken wij in 5 korte reviews de 5 zitballen waar wij in ieder geval (zeer) over te spreken zijn!

Beste koop – RIVO Lifestyle DynaBal

Wanneer je het huidige aanbod van zitballen bekijkt, zie je vrij veel verschillende varianten naar voren komen. De zitballen hebben andere afmetingen, hebben een andere uitstraling en hebben andere eigenschappen. Door deze variëteit was het voor ons lastig om een beste koop te selecteren, maar uiteindelijk hebben wij een zitbal gevonden die aan al onze verwachting voldoet.

Het gaat hierbij om de RIVO Lifestyle DynaBal. Deze zitbal is van een hoge kwaliteit, heeft aantrekkelijke afmetingen, ziet er gaaf uit en is ook nog eens relatief gunstig geprijsd. Al deze criteria/voordelen tezamen hebben ervoor gezorgd dat wij deze zitbal tot de beste koop uit hebben geroepen!

Laten we maar direct aftrappen met het benoemen van de afmetingen van deze zitbal. Deze zitbal heeft een diameter van 65 centimeter en is daardoor voor een breed publiek geschikt. Ben jij grofweg tussen de 1,60 en 1,90 meter lang? Dan is deze zitbal voor jou geschikt. In onze ogen is deze zitbal dus geschikt voor het merendeel van de volwassenen werkenden in ons land.

Ook over de kwaliteit van deze zitbal zijn wij zeer te spreken. Dit komt met name door het gebruikte materiaal in combinatie met de gestikte naden. Door deze combinatie is deze zitbal in staat om een gewicht van maar liefst 300 kg te dragen.

Bij het produceren heeft RIVO Lifestyle bovendien bewust een kleine instabiliteit gecreëerd. Juist door deze instabiliteit is jouw lichaam de hele tijd in staat om de gewenste stabiliteit te verkrijgen, waardoor jouw lichaam ook continu kleine bewegingen blijft maken. Dit is uiterst goed voor de spieren in jouw lichaam, voor de doorbloeding en voor de wervels in jouw rug.

Bovendien word je door deze instabiliteit min of meer verplicht om een goede zithouding aan te nemen. Dankzij deze zithouding weet je dus ook de vorming van lichamelijke klachten te voorkomen. Let echter wel op dat je niet té lang op een zitbal zit, aangezien je rug dan pijnlijk kan gaan worden.

Wil je met enige regelmaat op een andere plek in jouw huis werken? Dankzij het handvat kun je deze zitbal naar elke gewenste plek in jouw huis tillen. Dankzij de anti-slip laag aan de onderkant kun je de zitbal bovendien op elke gewenste ondergrond in jouw huis kwijt.

RIVO Lifestyle DynaBal beste zitbal

Qua uitstraling heeft RIVO Lifestyle voor een basic kleur gekozen. Deze grijze kleur past echter wel prima in de meeste thuiskantoren; de zitbal kan met zowel donkere als met lichte kleuren prima gecombineerd worden. Tot slot zijn wij ook nog te spreken over de prijs van deze zitbal: bij onze partner Bol.com betaal je slechts 89,95 euro voor deze beste zitbal!

Hebben wij ook nog nadelen ondervonden? Nou, wij hadden zelf enige moeite met het opblazen van deze zitbal. Je hebt hier niet alleen een juiste pomp voor nodig, maar je moet hier ook nog de juiste handeling voor verrichten. Als je het oppompen eenmaal onder de knie hebt, gaat het overigens relatief makkelijk. Je moet het echter eerst wel onder de knie krijgen.

Daarnaast moet je ook continu op jouw zithouding letten. Neem je langdurig een verkeerde zithouding aan? Dan is dat niet alleen schadelijk voor jouw lichaam, maar ook voor de vorm van deze zitbal. Door langdurig verkeerd op de zitbal plaats te nemen, verandert de vorm van de zitbal van rond naar ovaal. Let hier dus heel goed op.

Het oppompen van deze zitbal kent de nodige haken en ogen; trek hier dan ook even goed de tijd voor uit.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Zeer stevig (draaggewicht: 300 kg)
 • Ideale maat (65 centimeter)
 • Inclusief handig handvat
 • Inclusief anti-slip onderkant
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Oppompen gaat vrij lastig
 • Bal kan na verloop van tijd ovaal worden bij onjuist gebruik
Conclusie

De RIVO Lifestyle DynaBal is zonder enige twijfel de beste zitbal die je op dit moment kunt kopen. Deze bal heeft een diameter van 65 cm (ideaal!), is relatief gunstig geprijsd, is onwijs sterk en zit super aangenaam. Juist door de kleine instabiliteit weet je jouw lichaam gedurende de werkdag voldoende in beweging te houden; dat is dan ook dé reden om direct deze zitbal aan te schaffen!

Beste kleine zitbal – Vluv Sova zitbal Salmon

In de review hierboven heb je kennis kunnen maken met de beste zitbal van dit moment. Die zitbal heeft een diameter van 65 centimeter en is daardoor geschikt voor mensen vanaf ongeveer 1,60 meter lang. Ben jij zelf nou iets kleiner? Dan is het aan te raden om voor een kleinere zitbal te kiezen.

Speciaal voor jou zijn wij daarom ook op zoek gegaan naar de beste kleine zitbal. Al snel kwamen wij in aanraking met deze geweldige zitbal van het merk Vluv; dit is volgens ons dan ook de beste kleine zitbal van dit moment!

Deze zitbal is geschikt voor mensen met een lichaamslengte van maximaal 1,60 meter. Ben jij nou bijvoorbeeld 1,52 centimeter? Dan is deze zitbal perfect voor jou, aangezien de diameter van deze zitbal slechts 60 centimeter is. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de zitbal net iets harder op te pompen, waardoor de zitbal een diameter van 65 centimeter krijgt.

Gaat jouw voorkeur uit naar een diameter van 60 centimeter? Dan ga je al snel van de nodige voordelen genieten. Deze zitbal is bijvoorbeeld in een fraaie zalmkleurige kleur vormgegeven, waarbij ook de dikke naden opvallen. Deze dikke naden zorgen niet alleen voor een fraaie vormgeving, maar ook voor de gewenste stevigheid.

Door de dikke naden en het gebruikte materiaal is deze zitbal zeer stevig te noemen. Je kunt de zitbal hierdoor niet alleen zwaar(der) belasten, maar je geniet ook van een langere levensduur.

Aan de onderkant van deze zitbal is een handige ring aangebracht. Door deze ring is de zitbal niet in staat om te rollen én kun je de bal dus op elk oppervlakte in jouw huis kwijt. Wil je graag de zitbal op meerdere plekken in jouw huis kunnen gebruiken? Ook dat is geen probleem, dankzij het handige handvat dat op deze zitbal aangebracht is.

Als laatste voordeel willen wij aanstippen dat je deze zitbal ook nog in andere kleuren aan kunt schaffen. Als de zalmkleur niet helemaal naar jouw wens is, kun je ook voor een groene, een lichtbruine of een crèmeachtige kleur kiezen. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je hoe dan ook van een prachtige zitbal.

Vluv Sova zitbal Salmon groen

Wel moet je bij deze zitbal met twee nadelen rekening houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de hoogte van jouw bureau; doordat deze zitbal een diameter van slechts 60 centimeter heeft, moet je het bureau vrij laag instellen. Je bent dan ook genoodzaakt om te kiezen voor een bureau dat je flink in hoogte kunt verstellen.

Verder moet je goed rekening houden met het prijskaartje van deze beste kleine zitbal. Deze zitbal kost bij onze partner Bol.com namelijk 109,90 euro; de zitbal is hiermee fors duurder dan de hierboven genoemde zitbal.

Deze zitbal is met een prijskaartje van 110 euro vrij prijzig te noemen.

Voordelen
 • Geschikt voor de kleinere mensen
 • Prachtig design
 • Zeer stevig
 • Handig handvat
 • Anti-slip oppervlakte
 • Lange levensduur
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Je hebt een laag bureau nodig
Conclusie

De Vluv Sova zitbal Salmon is wat ons betreft de beste kleine zitbal die je op dit moment kunt kopen. De zitbal heeft een diameter van 60 centimeter (of naar wens 65 centimeter), is prachtig vormgeven, is zeer stevig en biedt een ergonomische zit aan. Dankzij verschillende extra’s geniet je van het nodige gemak én comfort.

Beste grote zitbal – Fruscle® Zitbal

maken: een diameter van 60 centimeter en een diameter van 65 centimeter. Als je voor een zitbal met een diameter van 65 centimeter kiest, is de maximale bijbehorende lichaamslengte ongeveer 1,90 meter. Ben je nou zelf een stuk langer? Dan moet je op zoek gaan naar een zitbal met een grotere diameter.

Gelukkig hoef je die zoektocht niet meer zelf te starten. Wij zijn namelijk ook al op zoek gegaan naar de beste grote zitbal. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor deze zitbal van het merk Fruscle. Deze zitbal heeft een diameter van maar liefst 75 centimeter! Door deze diameter is deze zitbal uiterst geschikt voor lange mensen.

Indien je langer dan 1,90 meter lang bent, is dit dus dé zitbal waar je het beste voor kunt kiezen. Doordat de zitbal een diameter van 75 centimeter heeft, kun je met jouw lange lichaam en lange benen op een ergonomische manier plaatsnemen op deze zitbal. Doordat de zitbal zeer stevig is, is de bal ook geschikt voor alle gewichtsklassen.

Iets waar wij bij deze zitbal ook absoluut over te spreken zijn, is de gave uitstraling. Het merk Fruscle heeft hierbij gekozen voor een grijze kleur; daar is op zich niks bijzonders aan. Wat wél bijzonder is, is het materiaal van de zitbal. Als je deze zitbal aanschaft, krijg je hier namelijk een fraaie suède hoes bij geleverd. Deze suède hoes zorgt voor de unieke en gave uitstraling van deze zitbal.

Sowieso krijg je bij aanschaf van deze zitbal meerdere accessoires meegeleverd. Zo zie je op de foto hiernaast aan de linkerkant van de zitbal zelf, aan de rechterkant de suède hoes en aan de bovenkant andere handige accessoires: een voetpomp en een handleiding. Je krijgt dus direct alle accessoires aangeleverd om direct met veel plezier gebruik van deze beste grote zitbal te gaan maken.

Net zoals bij de hierboven besproken zitballen heeft ook deze zitbal een handig handvat. Dankzij dit handvat kun je de zitbal makkelijk op de gewenste plek in jouw huis neerzetten. Ook heeft deze zitbal een anti-slip oppervlakte, waardoor je de zitbal zelfs op een gladde ondergrond neer kunt zetten.

Fruscle® Zitbal accessoires

Ondanks dat dit een grote zitbal is, hoef je voor deze bal een bedrag van slechts 89,95 euro bij onze partner Bol.com te betalen. Hiermee is deze zitbal dus fors goedkoper dan de hierboven genoemde variant en even duur als de beste koop uit dit artikel.

Mocht je besluiten om deze zitbal te gaan kopen, moet je wel met twee nadelen rekening houden. Zo moet je er allereest voor zorgen dat je jouw bureau op de juiste hoogte in kunt stellen. aangezien de zitbal vrij hoog is (75 cm), heb je ook een bureau nodig dat je hier op af kunt stellen. Mogelijk moet je dus een nieuw bureau kopen.

Ten tweede duurt het oppompen van deze zitbal nogal lang. Dit komt enerzijds door de afmetingen van de bal, maar anderzijds ook zeker door de kwaliteit van de pomp. Mocht je thuis nog een pomp hebben staan, is het advies dus om die te gebruiken in plaats van de meegeleverde pomp!

Het oppompen van deze zitbal neemt vrij veel tijd in beslag.

Voordelen
 • Ideaal voor lange mensen
 • Prachtig design dankzij de suède hoes
 • Handig handvat
 • Makkelijk te reinigen
 • Vrij gunstig geprijsd
Nadelen
 • Oppompen duurt lang
 • Je moet een bijpassend bureau hebben/aanschaffen
Conclusie

Deze Fruscle zitbal is in onze ogen de beste grote zitbal voor grote mensen. Als je langer dan 1,90 meter bent, is de aanschaf van deze zitbal absoluut aan te raden. Dankzij de diameter van 75 cm kun je op deze zitbal zeer ergonomisch werken, terwijl je van de nodige voordelen geniet. Bovendien is deze zitbal qua uitstraling ook een absolute aanvulling voor jouw (thuis) kantoor.

Beste ergonomische zitbal – VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm

Waarom de aanschaf van een zitbal aan te raden is? Omdat je tijdens het zitten op een zitbal ongemerkt continu in beweging bent. Jouw lichaam is continu naar een stabiele zithouding op zoek, waardoor je voorkomt dat allerlei spanning zich in bijvoorbeeld jouw rug op gaat bouwen. Met het oog op de gezondheid is de aanschaf van een zitbal dus zéker aan te raden.

Belangrijk is hierbij echter wel dat je voor een ergonomische zitbal kiest. Wij zijn daarom ook op zoek gegaan naar de beste ergonomische zitbal, waarbij wij ons niks van het prijskaartje aangetrokken worden. Uiteindelijk vonden wij de VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm; dit is wat ons betreft de beste ergonomische zitbal die je op dit moment kunt kopen.

Waarom deze zitbal zo ergonomisch is? Dat is met name te danken aan de vormgeving en het ontwerp van het merk Vluv. Dit merk heeft bewust een lichte instabiliteit aan de zitbal aangebracht, waardoor je met jouw lichaam zelf continu zoekt naar de gewenst stabiliteit. Juist door die continu bewegingen ben je in staat om jouw lichaam te ontlasten én om jouw doorbloeding te bevorderen.

Bijkomend voordeel is dat je op deze zitbal altijd een actieve houding aan moet nemen. Je weet hierdoor jouw hersenen ook actief te houden, je weet een dipje te voorkomen en je weet dus efficiënt al het liggende werk af te maken.

Ondertussen geniet je ook nog van de fraaie uitstraling van deze zitbal. Het merk Vluv heeft hierbij gekozen voor een unieke cognac kleur, waardoor de zitbal echt een luxe uitstraling heeft. Deze kleur kun je bovendien met tal van andere meubelen in jouw thuiskantoor combineren, zoals je ook duidelijk op de foto hiernaast ziet.

Qua diameter heeft Vluv gekozen voor 65 centimeter. Ook dat spreekt ons aan, aangezien dit de meest gangbare afmeting is voor een zitbal. Als je tussen de 1,60 meter en 1,90 meter lang bent, kun je zeer ergonomisch op deze zitbal plaatsnemen.

VLUV VEEL Cognac 65cm zitbal

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het anti-slip oppervlakte en het handvat. Dankzij het anti-slip oppervlakte kun je de zitbal eigenlijk op alle ondergronden gebruiken; zelfs op een gladde houten vloer. Wil je de zitbal echter graag op meerdere plekken in jouw huis gebruiken? Ook dat is mogelijk; dankzij het handvat kun je de zitbal moeiteloos in huis verplaatsen.

Al met al zijn wij te spreken over deze zitbal. Je moet echter wel met één belangrijk nadeel rekening houden: het prijskaartje. Voor deze zitbal betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van maar liefst 208,95 euro. De zitbal is hiermee fors duurder dan de andere zitballen uit dit artikel.  

Voor deze zitbal moet je echt diep in de buidel tasten; ruim 200 euro.

Voordelen
 • Prachtige cognac kleur
 • Onwijs ergonomisch
 • Ongekend hoge kwaliteit
 • Zeer stevig dankzij onder meer dubbel gestikte naden
 • Makkelijk te verplaatsen
Nadelen
 • Vrij duur
Conclusie

De VLUV VEEL zitbal Cognac 65cm is wat ons betreft de beste ergonomische zitbal. Deze zitbal is zéér stevig, kent een lichte instabiliteit en heeft een prachtige kleurstelling. Met name de instabiliteit valt in positieve zin op, aangezien je juist door deze instabiliteit super ergonomisch op deze zitbal kunt werken. Al met al een absolute aanrader, ondanks het forse prijskaartje!

Beste voordelige zitbal – Wobbleez Zitbal Antraciet

Ben je op zoek naar een zitbal voor in jouw (thuis)kantoor? Wil jij graag genieten van de voordelen van een dergelijke, unieke zitbal? Zie je het echter niet zitten om een bedrag van bijvoorbeeld 100 euro of 200 euro aan een nieuwe zitbal uit te geven? Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Mede daarom zijn wij op zoek gegaan naar de beste voordelige zitbal. Hierbij hebben wij een maximale prijs van 75 á 80 euro aangehouden, waarbij ons oog al snel viel op de Wobbleez Zitbal Antraciet. Dit is volgens ons dan ook de beste voordelige zitbal!

Laten we maar direct het prijskaartje van deze zitbal benoemen: voor deze zitbal betaal je een bedrag van slechts 69,95 euro bij onze partner Bol.com. Dit bedrag is in onze ogen echt heel interessant te noemen, aangezien de bal hiermee fors goedkoper is dan de hierboven genoemde zitballen. Bovendien biedt deze zitbal alsnog de voordelen waar je naar op zoek bent.

Bij het ontwerpen van deze zitbal heeft het merk Wobbleez gekozen voor een diameter van 65 cm. In de wereld van zitballen is dit de meest gangbare diameter, aangezien mensen met een lengte van 1,60 meter tot 1,90 meter van deze zitbal gebruik kunnen maken. Ook dat is wat ons betreft ideaal te noemen!

 Verder vinden wij de uitstraling van deze zitbal ook nog het vermelden waard. Ten opzichte van andere zitballen valt op dat deze bal iets minder rond is; de vorm is meer ovaal, waardoor de zitbal ook direct een unieke uitstraling met zich mee brengt. Qua kleur heeft het merk Wobbleez gekozen voor antraciet, maar je kunt deze zitbal in nog veel meer kleuren aanschaffen: beige, lichtgrijs, olijfkleur, petrol en roze. Aan jou de keus!

Zoals je op de foto al duidelijk kunt zien, heeft deze zitbal een handig handvat. Dankzij dit handvat kun je de zitbal moeiteloos verplaatsen; handig als je de zitbal op meerdere plekken in jouw huis wilt gebruiken. 

Hierbij hoef je ook geen rekening met het oppervlakte te maken; deze zitbal kan je door het anti-slip oppervlakte op elke ondergrond neerzetten.

Wobblez Zitbal Antraciet beste voordelige

Al met al zijn wij behoorlijk te spreken over deze voordelige zitbal. Wel is het goed om rekening te houden met twee nadelen. Zo moet je allereerst rekening houden met een flinke inspanning bij het oppompen van deze zitbal. Volgens het merk Wobbleez zou dit binnen 5 minuten moeten lukken, maar bij ons duurde het echt een heel stuk langer. Houd daar dus goed rekening mee.

Verder is dit ook niet de meest stevige zitbal. De zitbal zelf zit wel stevig, maar de bal is niet in staat om een heel hoog gewicht te dragen. Voorkom dus dat jouw kinderen bovenop jouw schoot springen, indien je op deze zitbal zit. Dat kan namelijk nét iets te zwaar voor deze zitbal zijn.

Het oppompen van deze zitbal duurt vrij lang; wij raden je ook aan om de meegeleverde pomp hier níet voor te gebruiken.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Fraai design
 • Handig handvat
 • Diameter van 65 centimeter
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
Nadelen
 • Een niet al te hoog draaggewicht
 • Oppompen duurt lang
Conclusie

De Wobbleez Zitbal Antraciet is volgens ons de allerbeste voordelige zitbal. Voor een bedrag van nog geen 70 euro kun je al de trotse eigenaar van deze zitbal worden. Zodra deze zitbal in jouw (thuis)kantoor staat, geniet je van een fraaie uitstraling en van de gewenste ergonomie. Al met al kunnen wij de aanschaf van deze zitbal zeer zeker aanraden!

Koopgids

Heb jij interesse om een ergonomisch thuiskantoor te creëren? Dan is het aan te raden om de juiste hulpmiddelen, het juiste bureau en de juiste bureaustoel aan te schaffen. Ook moet je alle producten qua hoogte en diepte op elkaar afstemmen, waardoor je écht ergonomisch kunt gaan werken.

Daarbij is ook de aanschaf van een zitbal dus aan te raden. Wil jij graag één van bovengenoemde zitballen aanschaffen? Weet je echter niet waar je precies op moet letten? Dan raden wij je aan om deze koopgids goed door te nemen. In deze koopgids bespreken wij namelijk de belangrijkste criteria voor het vergelijken van zitballen.

Diameter

Allereerst willen wij je aanraden om heel goed naar de diameter van de zitbal te kijken. De diameter is namelijk bepalend voor de hoogte van de zitbal én moet afgestemd worden op jouw lichaamslengte. Je kunt hier de volgende richtlijnen voor hanteren:

 • Lichaamslengte tot 1,60 meter: diameter van 55 of 60 cm
 • Lichaamslengte van 1,60 tot 1,90 meter: diameter 65 cm
 • Lichaamslengte vanaf 1,90 meter: diameter 75 cm

Stem deze diameter dus heel goed af op jouw lichaamslengte. Alleen door voor de juiste afmetingen te kiezen, kun je jouw lichaam op de juiste manier ontlasten.

Diameter van de zitbal

Draaggewicht

Ook is het nog raadzaam om goed naar het draaggewicht te kijken. Niet alle merken benoemen echter hoeveel kilo de zitbal kan dragen, maar je kunt hiervoor wel goed naar de vormgeving van de zitbal kijken.

Let onder meer goed op de naden van een zitbal. Zie je dikke of wellicht dubbele gestikte naden? Dan is dat een teken dat de zitbal zeer stevig te noemen is.

Vormgeving

Het is sowieso verstandig om goed naar de vormgeving van de zitballen te kijken. Zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien, variëren de zitballen behoorlijk qua vormgeving. Dit is niet alleen terug te zien aan de vorm van de zitballen, maar ook zeker aan de kleur van de zitballen. Probeer daarom altijd te kiezen voor een zitbal die qua kleur in jouw huis/thuiskantoor past!

Handvat + anti-slip oppervlakte

In veel bovengenoemde reviews hebben wij de aanwezigheid van een handvat en/of anti-slip oppervlakte benoemd. Naar onze mening is het pure noodzaak dat deze eigenschappen op de zitbal aanwezig zijn:

 • Handvat: dankzij het handvat kun je de zitbal op een makkelijke manier verplaatsen. Dat is zeer wenselijk, aangezien de afmetingen van een zitbal niet ideaal zijn om de zitbal goed op te tillen.
 • Anti-slip oppervlakte: dankzij dit oppervlakte hoef je niet bang te zijn dat de zitbal gaat verschuiven. Zelfs niet op een gladde ondergrond.
Handvat zitbal

Prijskaartje

Tot slot is het ook nog aan te raden om goed naar het prijskaartje van de zitbal te kijken. Je kunt kiezen voor een zitbal van 30 euro, maar je kunt ook kiezen voor een zitbal van 200 euro. Op dit gebied hebben wij eigenlijk maar één tip: durf te investeren in een goede zitbal. Met een goede zitbal ben je namelijk verzekerd van de gewenste ergonomie; de gewenste ergonomie is echt onbetaalbaar!

Slotwoord

Op basis van de hierboven genoemde criteria kun je een goed vergelijk gaan maken tussen de verschillende zitballen. Heb je op dit moment vragen over één of meerdere van bovengenoemde zitballen? Neem daarvoor gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com! Wij wensen jou graag veel plezier met jouw nieuwe zitbal. Van de aanschaf van een goede zitbal ga je zeker géén spijt krijgen!

Tresna.nl
Logo