Beste zit-sta bureau

Wil je jouw thuiskantoor echt héél ergonomisch inrichten? Dan is het aan te raden om eens te kijken naar een zit-sta bureau. Aan een dergelijk bureau kun je zowel zittend als staand plaatsnemen, waardoor je jouw lichaam perfect weet te ontlasten. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste zit-sta bureaus; in onderstaande tabel vind je alvast de varianten die als beste bij ons uit de bus gekomen zijn.

Onze top 5 zit-sta bureaus

Afbeelding

Product


SUDS Twee-laags Zit-sta bureau

Onze beste koop!

SUDS Twee-laags Zit-sta bureau

Beste koop

of

RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau

RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau

Beste elektrische zit-sta bureau

of

MRC Zit-sta bureau

MRC Zit-sta bureau

Beste grote zit-sta bureau

of

Worktrainer Updesk Zit-sta bureau

Worktrainer Updesk Zit-sta bureau

Beste kleine zit-sta bureau

of

SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau

SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau

Beste voordelige zit-sta bureau

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

SUDS Twee-laags Zit-sta bureau

Beste koop

SUDS Twee-laags Zit-sta bureau

of

RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau

Beste elektrische zit-sta bureau

RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau

of

MRC Zit-sta bureau

Beste grote zit-sta bureau

MRC Zit-sta bureau

of

Worktrainer Updesk Zit-sta bureau

Beste kleine zit-sta bureau

Worktrainer Updesk Zit-sta bureau

of

SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau

Beste voordelige zit-sta bureau

SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau

of

Waarom een zit-sta bureau aanschaffen?

Door het Covid-19 virus zijn meer en meer mensen vanuit huis gaan werken. Dit was op een gegeven moment niet eens meer een keuze, maar was een pure verplichting. Deze verplichting had wel flinke gevolgen: zo moest iedereen halsoverkop een thuiskantoor in gaan richten.

Uit eigen ervaring weten wij inmiddels dat niet iedereen destijds de meest ergonomische keuzes gemaakt heeft. Dat was onder meer duidelijk terug te zien in de hoeveelheid mensen die last van lichamelijke klachten hadden. Als je op een onjuiste en ongezonde wijze aan het werk bent, krijg je namelijk al snel last van bijvoorbeeld jouw nek, schouders en rug.

Juist om deze lichamelijke klachten te voorkomen, is de aanschaf van een zit-sta bureau aan te raden. Met een dergelijk bureau ben je namelijk in staat om jouw houding perfect af te wisselen; het ene moment ben je zittend aan het werk en het volgende moment sta je te werken. Het belangrijkste voordeel hiervan: de doorbloeding in jouw lichaam ondervindt geen problemen.

Daarnaast bouw je ook een stuk minder spanning in jouw rug op. Die spanning wordt opgebouwd als je een verkeerde zithouding aanneemt, waarna de spanning al snel gaat leiden tot pijn in de omliggende spieren. Als je voor een zit-sta bureau kiest, weet je in ieder geval dat je op een ergonomische wijze te werk kunt gaan.

Een belangrijke vraag daarbij is echter wel: wat is het beste zit-sta bureau? Dat is ook iets wat wij onszelf afvroegen, waarna wij op zoek zijn gegaan naar de beste variant. Uiteindelijk hebben wij vijf geschikte varianten aan kunnen wijzen; per variant vind je hieronder een korte review met daarin de belangrijkste voor- én nadelen.

Beste koop zit-sta bureau – SUDS Twee-laags Zit-sta bureau

Als je het aanbod van zit-sta bureaus bekijkt, zie je onwijs veel varianten naar voren komen. Sommige varianten zijn bijna 200 cm breed, terwijl andere varianten slechts 100 cm breed zijn. Ook bestaan er grote verschillen op het gebied van bediening (elektrisch of met de hand) én grote verschillen op het gebied van uitstraling.

Kortom: je hebt meer dan genoeg keus. Maar, wat is dan de beste koop waar je voor kunt gaan? In onze ogen is dat dit zit-sta bureau van het merk SUDS. Het  SUDS Twee-laags Zit-sta bureau voldoet aan al onze verwachtingen, heeft een geweldige kwaliteit én is ook nog eens gunstig geprijsd.

Laten we aftrappen met het bespreken van de eigenschappen van dit zit-sta bureau. Allereerst valt het op dat we hierbij met een vrij groot bureau te maken hebben: de breedte is maar liefst 150 centimeter. Dankzij deze breedte heb je in ieder geval voldoende ruimte om twee monitoren naast elkaar te zetten.

Daarnaast ben je dus in staat om de hoogte van dit bureau volledig naar wens in te stellen. Je kunt hierbij kiezen tussen een hoogte van 73,5 centimeter en 108,5 centimeter hoogte. Deze hoogte wordt gemeten vanaf de onderste plank; je kunt hoe dan ook dit bureau op de gewenste hoogte in stellen. Zowel de breedte als de hoogte zijn wat ons betreft ideaal te noemen!

Wat betreft de ergonomie kunnen wij ook kort zijn: ideaal. Het merk SUDS heeft namelijk voor een ontwerp met twee planken gekozen. Op de bovenste plank kun je de monitor(en) neerzetten, terwijl je op de onderste plank jouw toetsenbord neer kunt zetten. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je jouw nek en armen nooit (te) zwaar hoeft te belasten. Ideaal om lichamelijke klachten te voorkomen.

Ook over het design van dit zit-sta bureau zijn wij zeer te spreken. Het merk SUDS heeft gekozen voor een combinatie van zwart en grijs. Het volledige onderstel is daarbij van metaal vervaardigd, waardoor dit zit-sta bureau zeer stevig staat.

Wil je het bureau in jouw thuiskantoor met enige regelmaat verplaatsen? Ook dat is mogelijk dankzij de wieltjes aan de onderkant van het bureau. Doordat deze wielen met remmen uitgevoerd zijn, kun je het bureau uiteraard ook op één plek zeer stevig vastzetten.  

SUDS Twee-laags Zit-sta bureau beste koop

Tot slot willen wij ook nog de volgende voordelen benoemen:

 • De prijs van dit zit-sta bureau is zeer interessant te noemen: ongeveer 300 euro betaal je voor dit bureau bij onze partner Bol.com
 • Dit bureau is volledig gecertificeerd op het gebied van veiligheid, duurzaamheid én comfort.
 • Je krijgt alle montagebenodigdheden meegeleverd vanuit het merk SUDS; het monteren is hierdoor eigenlijk een fluitje van een cent

Ondanks al deze voordelen hebben wij ook nog enkele nadelen opgemerkt. Het eerste nadeel heeft betrekking op de bediening van dit zit-sta bureau: dit moet volledig handmatig. In onze ogen zou het idealer zijn geweest als het merk SUDS gekozen had voor een elektrische bediening.

Daarbij willen we wél het volgende opmerken: zowel aan de linker- als aan de rechterkant vind je een hengsel voor de bediening van het bureau. Doordat deze hengels aan beide kanten van het bureau aangebracht zijn, heb je altijd wel één hengsel tot je beschikking. Ook als dit bureau met één kant volledig tegen een muur aanstaat.

Tot slot willen we nog benoemen dat het maximale draaggewicht niet overdreven hoog is. Je kunt dit zit-sta bureau met maximaal 70 kilo belasten, maar daar blijft het dan ook echt bij. In niet veel gevallen zou je meer dan 70 kilo op dit bureau neer willen zetten/leggen, maar het is wel een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Dit zit-sta bureau kent geen elektrische bediening; dit zou het in hoogte verstellen van het bureau nóg makkelijker hebben gemaakt.

Voordelen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Maar liefst 150 centimeter breed
 • Twee hengels voor de hoogtebediening
 • Zeer duurzaam en robuust onderstel
 • Prachtige kleurencombinatie
 • Makkelijk te monteren
Nadelen
 • Moet met de hand bediend worden
 • Max. draaggewicht van 70 kilogram
Conclusie

Het SUDS Twee-laags Zit-sta bureau is in onze ogen het beste zit-sta bureau van dit moment. Dit bureau is maar liefst 150 cm breed, is met twee hengsels in hoogte te verstellen en kent een vrij gunstig prijskaartje. Daarnaast is dit bureau ook nog fraai vormgegeven, is het volledig gecertificeerd en heeft het bureau een lange levensduur. Wat wens je nog meer voor een bedrag van ‘slechts’ 300 euro?

Beste elektrische zit-sta bureau – RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau

Je hebt hierboven de review kunnen lezen over de beste koop van dit moment. Als nadeel benoemden we bij dat zit-sta bureau dat de bediening volledig handmatig gaat. Wil jij liever van nóg meer gemak genieten? Wil jij daarom specifiek voor een zit-sta bureau met een elektrische bediening gaan? Ook dan heb je voldoende keus.

Binnen het aanbod van zit-sta bureaus vind je vrij veel varianten met een elektrische bediening. Al deze varianten hebben zo hun voor en tegens, maar in onze ogen steekt één zit-sta bureau met kop en schouders boven de rest uit. Het gaat hierbij om het RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau; dit is volgens ons het beste elektrische zit-sta bureau.

Dit bureau is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, maar wij hebben de voorkeur gegeven aan een bureau van 120 bij 80 centimeter. Deze afmetingen zijn in onze ogen ideaal voor een thuiskantoor; je kunt echter ook kiezen voor een breedte van 140 cm, van 160 cm of van 180 cm. Mocht je liever een groter zit-sta bureau hebben, is dat dus absoluut mogelijk.

Qua hoogte instellingen heb je voldoende keus bij dit bureau: de minimale hoogte is 70,5 centimeter en de maximale hoogte is 116,5 centimeter. Dankzij deze bandbreedte kun je het bureau dus altijd op de ideale hoogte afstemmen.

Het belangrijkste voordeel is daarbij terug te vinden in de bediening. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, heb je daarvoor twee knoppen tot jouw beschikking. Dankzij deze knoppen kun je het bureau moeiteloos op de gewenste hoogte instellen; dit bedieningspaneel brengt echt onwijs veel gemak met zich mee!

Ook over de robuustheid en stevigheid van dit bureau zijn wij te spreken. Het merk RoomForTheNew heeft namelijk gekozen voor een onderstel van metaal. Dit onderstel wordt vergezeld door een bureaublad met een dikte van 25 mm; ook het bureaublad is dus zeer stevig te noemen.

RoomForTheNew Bureau Heathrow beste elektrische Zit-sta bureau

Bijkomend voordeel is dat het bureau er – in onze ogen – ook nog fraai uit ziet. Dit komt met name door de kleurstelling: het bureau is volledig in het wit uitgevoerd. Op de foto van het bedieningspaneel zie je een zwart onderstel, maar dat is dus níet kloppend. Het bureau is echt volledig in het wit uitgevoerd!

Iets waar wij ook te spreken over zijn, zijn de verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om dit bureau nog uit te breiden met een CPU-houder en met een kabelmanagement accessoire. Dankzij dat laatstgenoemde accessoire kun je moeiteloos de kabels van bijvoorbeeld jouw beeldscherm(en) wegwerken!

Is het dan allemaal koek en ei bij dit beste elektrische zit-sta bureau? Nou, er zijn wel twee nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo is het een nadeel dat de bediening van dit bureau niet al te snel gaat. Als je de knop naar boven één seconde ingedrukt houdt, is het bureau 38 mm omhoog gegaan. Voor het volledig omlaag (of omhoog doen) van het bureau moet je dus enig geduld opbrengen.

Daarnaast is het een feit dat je vrij veel geld voor dit zit-sta bureau moet betalen. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 429 euro. In onze ogen is het bureau dit bedrag dubbel en dwars waard, maar het is absoluut een forse investering te noemen.

Het is niet het meest goedkope zit-sta bureau; ruim 400 euro.

Voordelen
 • Zeer makkelijke bediening
 • Fraai design
 • Zeer stevig en robuust vormgegeven
 • Breedte van 120 cm (ideaal)
 • Uitbreidingsmogelijkheden
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Bediening duurt relatief lang
Conclusie

Het RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau is in onze ogen het beste elektrische zit-sta bureau. Dit bureau kun je met twee knoppen in hoogte verstellen, waardoor je zéér ergonomisch kunt werken. Ondertussen geniet je ook nog van het robuuste onderstel, het fraaie design en dus van de ideale hoogte.

Bekijk prijzen van het RoomForTheNew Bureau Heathrow Zit-sta bureau bij verschillende winkels:

Beste grote zit-sta bureau – MRC Zit-sta bureau

Bij het ergonomisch inrichten van jouw thuiskantoor moet je belangrijke knopen doorhakken. Je moet niet alleen de juiste keuzes maken met betrekking tot de juiste producten, maar ook met betrekking tot de inrichting. Een belangrijke vraag daarbij is: hoeveel ruimte heb je in jouw thuiskantoor over voor een bureau?

Heb je voldoende ruimte in jouw thuiskantoor voor een groot bureau? Dan is het ook écht aan te raden om voor een groot bureau te kiezen. Dankzij de afmetingen van een groot bureau heb je voldoende ruimte voor bijvoorbeeld jouw beeldscherm, een documenthouder en aanverwante producten. Voor welk grote zit-sta bureau je dan het beste kunt kiezen? In onze voor dit MRC zit-sta bureau; dit is volgens ons het beste grote zit-sta bureau.

Dit bureau is maar liefst 160 centimeter breed; ideaal voor in een groot thuiskantoor. Doordat het bureau zo breed is, kun je ook onwijs veel producten op dit bureau kwijt. Niet alleen jouw beeldschermen, maar ook bijvoorbeeld een documenthouder, een printer en aanverwante producten. Dankzij deze producten werk je nóg sneller.

Dankzij dit geweldige zit-sta bureau werk je sowieso zeer ergonomisch. Dit is te danken aan de instelbare hoogte van het bureau; de hoogte kun je met het handige bedieningspaneel bedienen. Wij hebben zelden zó’n ideaal bedieningspaneel gezien als het paneel van dit zit-sta bureau.

Op de foto hiernaast zie je het bedieningspaneel. Aan de linkerkant zie je de exacte hoogte staan, terwijl je daarnaast de twee knoppen voor omhoog en omlaag ziet staan. De cijfers 1 t/m 3 bieden jou de mogelijkheid om drie memorystanden in te stellen.

Dit betekent dat je één keer de gewenste hoogtes in hoeft te stellen, waarna je al met één druk op de knop tussen deze hoogtes kunt variëren.

MRC Zit-sta bureau beste grote

Niet alleen over dit bedieningspaneel zijn wij zeer te spreken, maar ook over het draaggewicht van dit bureau. Doordat het bureau vrij groot is, ligt het draaggewicht op maximaal 150 kilogram. Daardoor kun je ook zwaardere objecten moeiteloos op dit bureau neerleggen; hoe ideaal is dat?

Zoals je op de foto's kunt zien, is het bureau ook nog fraai vormgegeven. Het merk MRC heeft gekozen voor een zwart onderstel in combinatie met een robuust eiken bureaublad. Zowel het onderstel als het bureaublad zijn zeer stevig en brengen daardoor een lange levensduur met zich mee.

Als laatste voordeel willen we graag de montage benoemen. Als je dit product via onze partner Bol.com hebt besteld, kun je het bureau al binnen enkele werkdagen in huis verwachten.

Bij de levering krijg je ook alle montagebenodigdheden, waardoor het monteren echt heel soepeltjes verloopt. Zéker voor zo’n groot bureau kent de montage eigenlijk geen haken en ogen.

MRC Zit-sta bureau beste grote bureau

Wel moeten we bekennen dat we ook twee nadelen bij dit bureau ondervonden hebben. Het eerste nadeel heeft betrekking op het prijskaartje; bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van maar liefst 449 euro voor dit bureau. Is dat prijzig? Ja, zeker. Is dat bedrag te hoog voor dít bureau? Nee, dat zeker niet. Weinig andere bureaus kunnen in onze ogen tippen aan dit grote zit-sta bureau!

Ook moet je rekening houden met het hoge gewicht van dit bureau. Door dit hoge gewicht ben je niet in staat om eventjes snel het bureau een ander plekje in jouw thuiskantoor te geven. Des te meer reden om goed na te denken over de inrichting van jouw thuiskantoor!

Het bureau is met een prijskaartje van 449 euro vrij prijzig te noemen.

Voordelen
 • Geweldig te bedienen inclusief geheugenfunctie
 • Maar liefst 160 centimeter breed
 • Zeer robuust en stevig
 • Prachtig robuust eiken bureaublad
 • Makkelijk te monteren
 • Draaggewicht van maar liefst 150 kilogram
Nadelen
 • Erg zwaar
 • Lastig te verplaatsen
 • Behoorlijk duur
Conclusie

Het MRC Zit-sta bureau is in onze ogen het beste grote zit-sta bureau. Dit bureau is maar liefst 160 cm breed, ziet er geweldig uit en is zeer stevig te noemen. Daarnaast kun je de hoogte op een ideale manier instellen, waarbij je zelfs gebruik kunt maken van een geheugenfunctie. Echt een geweldig, groot én ergonomisch zit-sta bureau!

Beste kleine zit-sta bureau – Worktrainer Updesk Zit-sta bureau

Spreekt het hierboven besproken zit-sta bureau jou wel aan? Is dat bureau alleen véél te groot voor jouw thuiskantoor? Dat kunnen wij ons goed voorstellen; niet iedereen heeft in huis nog voldoende ruimte over om een bureau van bijvoorbeeld 140 of 160 cm breed neer te zetten.

Geldt dat ook voor jou? Ben jij daarom specifiek naar een klein(er) bureau op zoek? Dan ben je daarvoor ook in dit artikel aan het juiste adres; wij zijn namelijk ook op zoek gegaan naar het beste kleine zit-sta bureau. Uiteindelijk zijn we – na een relatief korte zoektocht – uitgekomen op het Worktrainer Updesk Zit-sta bureau. Dit bureau is volgens ons het beste kleine zit-sta bureau.

Waar dit bureau die eretitel aan te danken heeft? Onder meer aan de compacte én slimme vormgeving. Zoals je op de foto schuin hierboven al kunt zien, bestaat dit bureau uit twee verschillende planken. Op de onderste plank kun je jouw toetsenbord neerzetten en op de bovenste plank jouw monitor; door deze planken werk je in ieder geval zeer ergonomisch.

Daarbij is dit bureau ook niet super breed te noemen; slechts 80 centimeter. Door deze minieme breedte neemt het bureau niet al te veel ruimte in beslag en kun je dus ongetwijfeld wel een geschikte plek voor dit bureau in jouw woning vinden.

Over de ergonomie hoef je je sowieso geen zorgen te maken. Je kunt dit bureau namelijk moeiteloos op de gewenste hoogte instellen; deze hoogte varieert van 74 centimeter tot 124 centimeter. Ideale afmetingen in onze ogen en perfect passend bij de breedte van het bureau!

Als je een zit-sta bureau aan wilt schaffen, kijk je ongetwijfeld ook naar het design van het bureau. Ook qua design heeft het merk Worktrainer in onze ogen de juiste keuzes gemaakt; dit bureau oogt zeer stijlvol dankzij het eenvoudige ontwerp. Opvallend hierbij is ook de keuze voor robuust en duurzaam materiaal: staal, waarbij de planken maar liefst 18 mm dik zijn.

Voor veel andere zit-sta bureaus moet je vrij veel geld neerleggen, maar dát valt bij dit bureau ook mee. Voor dit bureau betaal je een bedrag van slechts 209 euro; toegegeven, dit is alsnog veel geld. Het prijskaartje staat in onze ogen echter niet in verhouding tot het gemak van dit bureau. Al met al is de prijs-kwaliteitsverhouding van dit beste kleine zit-sta bureau in onze ogen geweldig te noemen.

Worktrainer Updesk kleine Zit-sta bureau

Houd wél rekening met twee nadelen. Het eerste nadeel heeft betrekking op de manier waarop je de hoogte van dit bureau in kunt stellen. Dit werkt met behulp van een eenvoudige handslinger; het verstellen van de hoogte gaat inderdaad makkelijk, maar is niet per definitie super handig te noemen. Een elektrische bediening zou in onze ogen nóg idealer zijn geweest.

Daarnaast moet je rekening houden met het maximale draaggewicht van 37 kilogram. De plank waarop je jouw toetsenbord neer kunt leggen, kun je bovendien met maximaal 3 kilogram belasten. Leun dus niet te hard op deze plank, aangezien de plank daardoor finaal door midden kan breken.

Het draaggewicht van dit zit-sta bureau is niet al te hoog; dat geldt ook zeker voor het plankje waar je jouw toetsenbord en muis op neer kunt zetten.

Voordelen
 • Slechts 80 centimeter breed
 • Ergonomisch in hoogte verstelbaar
 • Fraai design
 • Vrij voordelig geprijsd
 • Zeer stabiel
 • Handig plankje voor toetsenbord en muis
Nadelen
 • Draaggewicht is niet al te hoog
 • Geen elektrische bediening
Conclusie

Het Worktrainer Updesk Zit-sta bureau is wat ons betreft het beste kleine zit-sta bureau. Dit bureau is slechts 80 centimeter breed, maar biedt alsnog voldoende ruimte. Dat komt onder meer door het handige plankje voor jouw toetsenbord en muis. Ook over het prijskaartje, de stevigheid en de totale vormgeving zijn wij zéér te spreken!

Beste voordelige zit-sta bureau – SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau

Wens jij in jouw thuiskantoor zeer ergonomisch te werken? Dan is het onder meer van belang om de beste bureaustoel aan te schaffen, om continu een goede zithouding aan te nemen, om gebruik te maken van bijvoorbeeld een monitorbeugel en om gebruik te maken van het beste bureau.

Wil jij echter niet al te veel geld aan een nieuw bureau uitgeven? En wil jij ondertussen wél genieten van de gewenste ergonomie?

Dan kun je in onze ogen eigenlijk maar één bureau aanschaffen: het SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau. Dit bureau is volgens ons het beste voordelige zit-sta bureau.

Waarom wij zo te spreken zijn over dit zit-sta bureau? Dat is hoofdzakelijk te danken aan de prijs-kwaliteitsverhouding én aan de afmetingen van dit bureau. Laten we aftrappen met het benoemen van de prijs; bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 229 euro. Gezien de afmetingen én de ergonomie is dat absoluut niet veel te noemen.

Dit zit-sta bureau is namelijk maar liefst 100 centimeter breed. Het is daarmee 20 centimeter breder dan de hierboven genoemde variant, waardoor je nét iets meer ruimte hebt om te werken. Zo ben je op dit bureau bijvoorbeeld in staat om jouw laptop en jouw documenten naast elkaar op het bureau te leggen/zetten.

Zoals hierboven al aangegeven, is dit bureau ook zeer duurzaam te noemen. Dit is te danken aan de handige slinger die je aan de voorkant van dit bureau ziet. Dankzij deze slinger kun je de hoogte van dit bureau aanpassen, waardoor je zowel zittend als staand gebruik van dit zit-sta bureau kunt maken.

SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau slinger

Wel moet je met twee (kleine) nadelen rekening houden. Zo zijn wij van mening dat de remmen van dit bureau nog iets sterker uitgevoerd hadden mogen worden. Als je bijvoorbeeld hard tegen dit bureau aanstoot, kan de rem al losschieten. Zorg dus dat je hier scherp op bent.

Daarnaast moet je rekening houden met de plaatsing van de handslinger. Deze handslinger bevindt zich namelijk aan de voorzijde; niet echt handig als je bijvoorbeeld met jouw borst dicht tegen het bureau aan wilt zitten. Gelukkig kun je deze handslinger alsnog afnemen, maar dat is dus wel weer een extra handeling.

Een ander belangrijk voordeel is de unieke vormgeving van dit bureau. Zoals je op de foto’s kunt zien, bestaat dit bureau eigenlijk uit maar één poot. Deze poot wordt door vier wielen vergezeld, waardoor je het bureau moeiteloos op de gewenste plek in jouw thuiskantoor neer kunt zetten.

Vanaf dat moment staat dit zit-sta bureau van SUDS ook direct stevig. Die stevigheid is met name te danken aan het gebruikte materiaal: metaal. Dit materiaal is echter wel volledig in het zwart gespoten, waardoor dit bureau een fraaie en zelfs luxe uitstraling heeft. Gaat jouw voorkeur toch uit naar een andere kleurstelling? SUDS biedt ook nog een variant met een wit onderstel aan.

Iets wat wij ook top vinden, is het maximale draaggewicht van dit bureau. Ondanks dat het bureau niet al te groot is, is het bureau in staat om tot 70 kilogram moeiteloos te tillen. Je kunt dus een zware monitor en andere zware objecten moeiteloos op dit bureau neerzetten!

Wel moet je met twee (kleine) nadelen rekening houden. Zo zijn wij van mening dat de remmen van dit bureau nog iets sterker uitgevoerd hadden mogen worden. Als je bijvoorbeeld hard tegen dit bureau aanstoot, kan de rem al losschieten. Zorg dus dat je hier scherp op bent.

Daarnaast moet je rekening houden met de plaatsing van de handslinger. Deze handslinger bevindt zich namelijk aan de voorzijde; niet echt handig als je bijvoorbeeld met jouw borst dicht tegen het bureau aan wilt zitten. Gelukkig kun je deze handslinger alsnog afnemen, maar dat is dus wel weer een extra handeling.

SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau remmen

De remmen van dit zit-sta bureau hadden iets sterker mogen zijn.

Voordelen
 • 100 cm breed; ideaal
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Geweldige kwaliteit
 • Handige en duurzame vormgeving
 • Makkelijk in hoogte te verstellen
Nadelen
 • Plaatsing van de slinger is niet ideaal
 • Remmen zijn net iets te slapjes
Conclusie

Het SUDS Enkel Kolom Zit-sta bureau is volgens ons het beste voordelige zit-sta bureau. Voor dit uniek vormgegeven zit-sta bureau betaal je slechts 229 euro; voor dat bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld. Een fraai ontwerp, een robuuste vormgeving, een stevig bureaublad en de ergonomie zijn enkele voorbeelden van de vele voordelen van dit zit-sta bureau!

Koopgids

Heb jij jouw pijlen op een zit-sta bureau gericht? Dan heb je in onze ogen al een verstandige keuze gemaakt; een zit-sta bureau brengt namelijk echt de gewenste ergonomie met zich mee. Dat geldt overigens ook voor de overige bureaus die je in ons artikel ‘Beste bureau’ kunt vinden.

In dit artikel richten wij onze pijlen echter ook volledig op het zit-sta bureau. In de koopgids hieronder doen wij dat door de belangrijkste criteria van een dergelijk bureau te bespreken. Neem deze koopgids op je gemakje door en ga vervolgens gericht op zoek naar het beste zit-sta bureau!

Afmetingen

Als je op zoek naar een bureau bent, is het allereerst van belang om de aanwezige ruimte in jouw thuiskantoor op te meten. Hoeveel ruimte heb je nog in jouw thuiskantoor over? En hoeveel ruimte wil je daarvoor vrij houden voor jouw nieuwe bureau? Als je dit duidelijk in beeld gebracht hebt, kun je gericht op zoek gaan naar het beste zit-sta bureau met de juiste afmetingen.

Let hierbij zeker niet alleen op de breedte en op de diepte. Nee, de hoogte van het zit-sta bureau is net zo belangrijk. Bij alle zit-sta bureaus kun je wel vinden wat de minimale- en de maximale hoogte van het bureau is.

Afmetingen zit sta bureau

Bediening van het bureau

Bij een zit-sta bureau speelt de bediening uiteraard ook een belangrijke rol. Hiermee doelen we op de manier waarop je de hoogte van het bureau naar wens aan kunt passen:

 • Elektrische bediening: dit is de meest ideale variant, maar is wel prijzig.
 • Handmatige bediening: dit kost je enige moeite, maar is dus wel een stuk voordeliger.

Waar je het beste voor kunt kiezen? Dat is volledig afhankelijk van jouw wensen én van jouw budget.

Vormgeving + materiaalgebruik

Ook is ons advies om goed naar de vormgeving van het bureau te kijken. Wil je bijvoorbeeld een donker uitgevoerd bureau hebben? Of gaat jouw voorkeur eerder uit naar een volledig wit zit-sta bureau? Door het uitgebreide aanbod heb je in ieder geval méér dan voldoende keus!

Let daarbij tevens op het materiaalgebruik van het zit-sta bureau. Het is namelijk zeer wenselijk dat de fabrikant voor robuust en duurzaam materiaal gekozen heeft. Onder meer metaal en hout zijn geschikte materialen voor een zit-sta bureau.

Zit sta bureau vormgeving

Tip: let bij de vormgeving ook goed op de eventuele aanwezigheid van een plankje voor het toetsenbord. Dat maakt een zit-sta bureau nóg handiger.

Tip 2: let ook goed op het maximale draaggewicht van het zit-sta bureau. Het is wenselijk dat dit gewicht zo hoog mogelijk ligt.

Budget

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het prijskaartje van de verschillende zit-sta bureaus. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, variëren deze prijskaartjes nogal. Bepaal daarom voor jezelf een maximum budget, maar richt je ook niet volledig op het prijskaartje.

Als je voor een écht ergonomisch zit-sta bureau gaat kiezen, is dat namelijk elke cent dubbel en dwars waard. Het voorkomen van lichamelijke klachten is immers onbetaalbaar te noemen.

Slotwoord

Zo, naar welk zit-sta bureau gaat vooralsnog jouw voorkeur uit? Vergelijk de hierboven genoemde zit-sta bureaus goed met elkaar, lees de koopgids (nogmaals) goed door en maak uiteindelijk de juiste keuze. Heb je nog vragen? Raadpleeg daarvoor gerust de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen jou graag alvast veel plezier met jouw nieuwe zit-sta bureau!

Tresna.nl
Logo