Beste bureaustoel

In 1776 werd door de heer Thomas Jefferson de eerste bureaustoel bedacht en ontworpen. Hij was destijds bezig met het schrijven van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en was op zoek naar zoveel mogelijk comfort. Dat comfort vond hij uiteindelijk door een comfortabele bureaustoel te ontwerpen; een bureaustoel lijkt vanaf het allereerste moment eigenlijk níet op een ‘normale’ stoel.

De welbekende heer Charles Darwin heeft ook een flinke invloed uitgeoefend op de hedendaagse bureaustoelen. Hij was namelijk de eerste die wieltjes onder een bureaustoel plaatste; daardoor kon hij nog prettiger en sneller werken op zijn bureaustoel.

Uiteindelijk werd in 1849 de eerste officiële bureaustoel op de markt gebracht. Vanaf dat moment werd de bureaustoel steeds populairder. Deze populariteit is in de afgelopen periode wederom tot een hoogtepunt gekomen. Vanaf het jaar 2020 werken immers meer en meer mensen thuis; voor hen is het van belang om een ergonomische werkplek te hebben.

Dat is overigens niet alleen in huis wenselijk, maar ook op kantoor. De bureaustoelen zijn daardoor in de afgelopen jaren vrij ergonomisch geworden. Maar, wat zijn op dit moment de beste bureaustoelen? Op die vraag geven wij in dit artikel graag een antwoord. Hieronder laten we je alvast kennis maken met de vijf beste bureaustoelen van dit moment:

Onze top 5 bureaustoelen

Afbeelding

Product


Nancy's Luxe Bureaustoel

Onze beste koop!

Nancy's Luxe Bureaustoel

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

of

BenS 837-Synchro-4

BenS 837-Synchro-4

Beste ergonomische bureaustoel

of

BenS 816DH-Synchro-4

BenS 816DH-Synchro-4

Beste luxe bureaustoel

of

Tectake Gamingstoel Bureaustoel

Tectake Gamingstoel Bureaustoel

Beste gaming bureaustoel

of

Clp Washington Bureaustoel 

Clp Washington Bureaustoel 

Beste voordelige bureaustoel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Nancy's Luxe Bureaustoel

Beste prijs-kwaliteitsverhouding

Nancy's Luxe Bureaustoel

of

BenS 837-Synchro-4

Beste ergonomische bureaustoel

BenS 837-Synchro-4

of

BenS 816DH-Synchro-4

Beste luxe bureaustoel

BenS 816DH-Synchro-4

of

Tectake Gamingstoel Bureaustoel

Beste gaming bureaustoel

Tectake Gamingstoel Bureaustoel

of

Clp Washington Bureaustoel 

Beste voordelige bureaustoel

Clp Washington Bureaustoel 

of

Twijfel je enigszins over de aanschaf van een goede c.q. ergonomische bureaustoel? Die twijfel is nergens voor nodig. Sterker nog; het dringende advies is om te investeren in een goede bureaustoel. Met een goede bureaustoel weet je namelijk de juiste zithouding aan te houden, waardoor je lichamelijke klachten kunt voorkomen.

Wij hebben de belangrijkste voordelen van een goede bureaustoel op een rijtje gezet:

 • Met een goede bureaustoel voorkom je lichamelijke klachten
  • Met een goede bureaustoel voorzie je jouw lichaam van de gewenste ondersteuning
 • Met een goede bureaustoel werk je vele malen prettiger
 • Met een goede bureaustoel werk je vele malen efficiënter
 • Met een goede bureaustoel verminder je (de kans op) stress
 • Met een goede bureaustoel verbeter je de doorbloeding in jouw lichaam
 • Met een goede bureaustoel geniet je van een optimale zithouding, waardoor je van bovengenoemde voordelen geniet.

Al met al kan je eigenlijk maar één verstandige keuze maken; een nieuwe, ergonomische bureaustoel aanschaffen. Met name met het oog op de huidige situatie is dit een zeer verstandige aankoop. Door Covid-19 ben jij mogelijk ook gekluisterd aan jouw huis; met een ergonomische bureaustoel voorkom je in ieder geval rug-, nek- en schouderklachten. Dankzij de ergonomische bureaustoel zit je immers heerlijk, comfortabel én correct aan jouw bureau in jouw huis.

Met alleen een ergonomische bureaustoel ben je er overigens nog niet. Het is ook van belang dat je jouw bureau op de juiste hoogte instelt, dat je jouw monitor op de juiste hoogte instelt en dat je tussendoor regelmatig even opstapt en een klein stukje loopt. Wil je jouw thuiswerkplek ergonomisch inrichten? Volg dan het stappenplan dat wij in ons artikel ‘Ergonomische werkplek’ volledig uitgewerkt hebben.

In dít artikel richten wij onze pijlen vanaf nu op de beste bureaustoel. We bespreken de vijf verschillende bureaustoelen, zodat jij uiteindelijk de juiste keuze voor jezelf kunt gaan maken. We trappen af met een review over de beste bureaustoel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Beste prijs-kwaliteitsverhouding – Nancy's Luxe Bureaustoel

Wil je jouw thuiswerkplek ergonomisch in gaan richten? Dan is de aanschaf van een hoogwaardige bureaustoel één van de belangrijkste aankopen. Ben je daarbij op zoek naar een bureaustoel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? In onze ogen kan je dan het beste kiezen voor deze bureaustoel van het merk Nancy’s.

Deze bureaustoel kost bij onze partner Bol.com ‘slechts’ 149 euro. Toegegeven; dat is veel geld, maar verhoudingsgewijs valt het zeker mee. Voor ongeveer 150 euro kan je in ieder geval jarenlang van deze bureaustoel gaan genieten.

Graag willen we deze review aftrappen met het benoemen van enkele eigenschappen:

 • Zitvlak breedte: 55 cm
 • Zitvlak diepte: 50 cm
 • Zithoogte: traploos verstelbaar van 46 tot 56 cm
 • Hoogte van armleuning: 68 tot 78 cm (gerekend vanaf de vloer)
 • Hoogte van rugleuning: 75 cm

Deze afmetingen laten direct zien dat de bureaustoel ruim zat is. Bovendien zie je direct dat deze bureaustoel naar wens te verstellen is. Dankzij het traploos verstelbare zitvlak neem je altijd de juiste zithoogte aan. Stel vervolgens ook jouw bureau en monitoren op de juiste hoogte in, waarna je zeer ergonomisch kunt werken.

Deze stoel valt sowieso als ergonomisch te omschrijven. De rugleuning en armleuningen bieden namelijk de gewenste ondersteuning, terwijl de extra dikke vulling voor het gewenste comfort zorgt. Het zitvlak is bovendien van hoogwaardig materiaal (polyurethaan) vervaardigd, waardoor het vlak lange tijd gewenste vorm behoudt.

Voor deze bureaustoel heeft het merk Nancy’s gekozen voor een combinatie van leer en kunststof. Deze materialen zijn duurzaam te noemen én brengen een fraaie uitstraling met zich mee. Deze bureaustoel is daarom ook een ware aanvulling voor in jouw werkkamer.

Nancy's Luxe Bureaustoel ergonomisch

Wat voor vloer heb jij in jouw werkkamer liggen? De wieltjes van deze bureaustoel zijn van hoogwaardig PU vervaardigd, waardoor de wieltjes voor nagenoeg alle ondergronden geschikt zijn. Bovendien richten deze wieltjes geen schade aan de vloer aan. Zelfs als je een harde vloer hebt, weet je zeker dat jouw vloer in keurige staat blijft.

Al met al zijn wij zéér te spreken over deze bureaustoel. Dat komt enerzijds door het prijskaartje en anderzijds door de geweldige kwaliteit van de stoel. Wij zijn ervan overtuigd dat je jarenlang kunt genieten van deze relatief voordelig geprijsde bureaustoel. Sterker nog; volgens het merk Nancy’s kan je 10 tot 20 jaar van deze bureaustoel genieten!  

Voordat het zover is, moet je wel eerst de bureaustoel in elkaar zetten. Gelukkig krijg je daar alle hulpmiddelen voor geleverd: een inbussleutel, een complete montage instructie en verschillende accessoires in een tas. Deze bureaustoel is makkelijk en snel in elkaar te zetten!

Heeft deze Nancy’s bureaustoel ook nog nadelen? Nou, op het gebied van ergonomie scoort deze stoel niet de allerhoogste punten. Zo kan je bijvoorbeeld niet de armleuningen en de rugleuningen onbeperkt verstellen.

Nancy's Luxe Bureaustoel montage

Daarnaast moet je rekening houden met een relatief harde rugleuning. Mocht je op den duur last van jouw rug krijgen, is het advies om regelmatig op te staan en een stukje te wandelen. Daarmee voorkom je eigenlijk dat je – door de harde rugleuning – last van jouw rug gaat krijgen.

De stoel had nog meer instelmogelijkheden mogen hebben, bijvoorbeeld een rugleuning die compleet naar wens ingesteld zou kunnen worden.

Voordelen
 • Geweldig geprijsd
 • Fraaie bureaustoel
 • Ruim en comfortabel zitvlak
 • Lange levensduur (duurzame materialen)
 • Zeer handige wieltjes
 • Zitvlak in hoogte verstelbaar
Nadelen
 • Had meer instelmogelijkheden mogen hebben
 • Relatief harde rugleuning
Conclusie

De Nancy’s Luxe Bureaustoel is wat ons betreft de bureaustoel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een bedrag van 149 euro krijg je de beschikking over een prettige, comfortabele en ergonomische bureaustoel. Wij zijn ervan overtuigd dat je urenlang – probleemloos – gebruik kunt maken van deze bureaustoel!

Beste ergonomische bureaustoel – BenS 837-Synchro-4

Wil jij zo min mogelijk risico op gezondheidsklachten lopen? Ben je bereid om daar nét iets meer geld aan uit te geven? Gaat jouw voorkeur al met al uit naar de beste ergonomische bureaustoel? Dan heb je tegenwoordig de keus uit een vrij uitgebreid assortiment.

Bij de beste ergonomische bureaustoel is het advies om te kiezen voor de bureaustoel die voldoet aan de normeringen met betrekking tot ergonomie. De BenS 837-Synchro-4 is de bureaustoel die in onze ogen het beste aan deze normering voldoet.

Wat deze normering zegt? Deze normering laat eigenlijk zien dat deze bureaustoel onwijs ergonomisch is. Je kunt probleemloos jarenlang op deze stoel plaatsnemen, zonder daarbij last van lichamelijke klachten te krijgen. De BenS 837-Synchro-4 voldoet aan de TÜV keuring, aan de EN-1335 normering én aan de Arbo norm. Dat zegt in onze ogen eigenlijk al méér dan voldoende!

Op de foto schuin hierboven zie je de bureaustoel afgebeeld zijn. De bureaustoel ziet er zo op het eerste oog niet al te bijzonder uit, maar schijn bedriegt. Deze stoel kan je namelijk volledig naar eigen wens instellen:

 • De armleuningen zijn in hoogte, in breedte én in een hoek te verstellen.
 • De stoel beschikt over een synchro tension mechanisme, waardoor de stoel zich volledig naar jouw lichaam gaat vormen
 • De hoogte van de stoel kan volledig naar eigen wens ingesteld worden
 • De zitdiepte is instelbaar

Over de afmetingen van deze stoel hoef je je ook geen zorgen te maken. Zo kan je de zithoogte aanpassen van 47 tot 56 cm, kan je de zitdiepte aanpassen van 45,5 tot 50,5 cm en kan je de breedte tussen de twee armleuningen aanpassen van 42 tot 48,5 centimeter. De rugleuninghoogte is 60 centimeter én is vervaardigd van mesh bespanning. Dat materiaal zorgt voor het benodigde/gewenste comfort.

Al met al voldoet deze bureaustoel aan alle wensen. De stoel biedt onwijs veel gemak, biedt onwijs veel comfort en weet jouw lichaam perfect te ondersteunen. Met deze stoel hoef je absoluut niet bang te zijn voor lichamelijke klachten of een gebrek aan energie. Van deze bureaustoel krijg je juist energie.

De wieltjes van de BenS 837-Synchro-4 zijn geschikt voor alle ondergronden. Het maakt niet uit of er in jouw werkkamer tapijt ligt of een houten vloer; deze wieltjes zijn slijtvast, richten geen schade aan en bieden ook op dit vlak dus het gewenste comfort.

BenS 837-Synchro-4 bureaustoel

Tot slot willen we nog benoemen dat deze bureaustoel geschikt is voor mensen die maximaal 130 kilo wegen. De stoel biedt derhalve voor een onwijs groot publiek het gewenste comfort en de gewenste ergonomie aan. Wij zijn in ieder geval onder de indruk van deze ergonomische bureaustoel.

Als je interesse in deze bureaustoel hebt, moet je wel rekening met de forse aanschafprijs houden. Voor deze bureaustoel van het merk BenS betaal je een bedrag van 359 euro. Dat is vrij fors, maar daar krijg je dus wel een hoop voor terug. Dit is bovendien het enige nadeel dat wij aan deze stoel hebben ondervonden!

De stoel is vrij prijzig te noemen

Voordelen
 • Blinkt uit op het gebied van ergonomie
 • Biedt onwijs veel comfort
 • Ongekend veel instelmogelijkheden
 • Duurzaam materiaal
 • Perfecte wieltjes
 • Basic doch stijlvol design
Nadelen
 • Relatief duur
Conclusie

De BenS 837-Synchro-4 is volgens ons de beste ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoel voldoet aan alle normeringen, ziet er gelikt uit én biedt onwijs veel comfort. Dit komt onder meer door de vele instelmogelijkheden, door het comfortabele zitvlak en door het materiaalgebruik. Al met al een perfecte bureaustoel!

Beste luxe bureaustoel – BenS 816DH-Synchro-4

Spreekt de hierboven genoemde bureaustoel jou aan? Wil je echter van nóg meer comfort genieten? Wil je bovendien een bureaustoel aanschaffen die een nóg fraaiere uitstraling heeft? En ben je bereid om daar het nodige geld voor neer te tellen. Dan kan je eigenlijk niet om de BenS 816DH-Synchro-4 heen.

Deze bureaustoel is één van de absolute topmodellen binnen het assortiment van BenS. Dat is dan ook duidelijk terug zien aan de uitstraling, aan het comfort, aan de instelmogelijkheden, aan de ergonomie en aan de kwaliteit.

Je moet relatief veel geld voor deze bureaustoel betalen, maar je geniet  jarenlang van de ongekend hoge kwaliteit van deze bureaustoel.

Als je dagelijks zo’n 8 tot 10 uur aan het werk bent, is een ergonomische bureaustoel van cruciaal belang. Met de BenS 816DH-Synchro-4 doe je dan in ieder geval een zeer verstandige aankoop, aangezien deze bureaustoel aan alle normeringen voldoet. Wat dit precies betekent?

Nou, onder meer de Arbo inspectiedienst en de TÜV hebben aangegeven dat deze stoel ergonomisch is. Ook voldoet deze bureaustoel aan verschillende andere normeringen, waaronder de ANSI/BIFMA X 5.1 norm. Deze normeringen geven duidelijk aan dat dit één van de meest luxe en beste bureaustoelen is.

Deze bureaustoel kan je geheel naar eigen wens instellen. Je kunt de zithoogte, de zitdiepte, de armleuningen en de hoofdsteun volledig naar eigen wens aanpassen. De bijbehorende afmetingen hebben we overzichtelijk in onderstaand rijtje opgesomd:

 • Zithoogte: verstelbaar van 47 tot 56 cm
 • Zitdiepte: verstelbaar van 45,5 tot 50,5 cm
 • Armleuningen: verstelbaar in hoogte, diepte, breedte én zijn ook nog draaibaar
 • Breedte tussen armleuningen: verstelbaar van 44 tot 48,5 cm
 • Rugleuninghoogte: standaard 60 cm

De rugleuning van de BenS 816DH-Synchro-4 is echt perfect te noemen. Het merk BenS heeft namelijk voor een uniek Luxe Donati Synchro mechanisme gekozen. Op basis van jouw instellingen en jouw lichaamsgewicht vormt het zitvlak en de rugleuning zich volledig naar jouw lichaam. Hierdoor krijgt jouw lichaam de gewenste ondersteuning.

Om het helemaal af te maken, is de lendensteun ook nog verstelbaar. Je kunt de stoel dus echt volledig naar eigen wens aanpassen. Dankzij de hoofdsteun laat je jouw hoofd tijdens het zitten rusten, waardoor je volledig tot rust kunt komen. Tot rust komen tijdens het werken; met deze bureaustoel behoort dat écht tot de mogelijkheden.

Ook over de wieltjes van deze bureaustoel zijn wij geschikt. BenS heeft voor hoogwaardige wieltjes gekozen, waardoor deze bureaustoel op alle ondergronden gebruikt kan worden. De wieltjes richten geen schade aan jouw vloer, rollen bijzonder soepel en zijn overigens ook goedgekeurd door de TÜV.

Als laatste voordeel willen we het materiaalgebruik nog aanstippen. Voor de rugleuning heeft men voor netbespanning gekozen, terwijl het zitvlak een dikke vulling kent. Ook dit draagt allemaal weer bij het aan het comfort en de ergonomie van deze bureaustoel.

Hebben we dan helemaal géén nadelen ondervonden aan deze stoel? Nou, je moet wel rekening houden met een forse aanschafprijs. Voor de BenS 816DH-Synchro-4 betaal je namelijk een bedrag van 493 euro bij onze partner Bol.com.

Met het oog op de ergonomie is deze aanschafprijs echter volledig te verklaren; je geniet sowieso jarenlang van deze ergonomische en luxe bureaustoel.

Daarnaast is het jammer dat de instructie niet helemaal duidelijk is. Door de onduidelijke instructie duurt het installeren wellicht langer dan eigenlijk noodzakelijk zou moeten zijn.

BenS 816DH-Synchro-4

Deze bureaustoel is vrij prijzig, maar is zijn geld dubbel en dwars waard.

Voordelen
 • Onwijs luxe
 • Zeer ergonomisch
 • Alle onderdelen zijn naar wens in te stellen
 • Hoogwaardige wieltjes
 • Vormt zich naar jouw lichaam
 • Fraai/luxe design
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Onduidelijke gebruikshandleiding
Conclusie

De BenS 816DH-Synchro-4 is zonder enige twijfel de beste luxe bureaustoel. Je moet behoorlijk diep in de buidel voor deze bureaustoel tasten, maar deze stoel is elke cent dubbel en dwars waard. Als je echt veel uur op een dag zittend doorbrengt, is dit de aangewezen bureaustoel voor je!

Beste gaming bureaustoel – Tectake Gamingstoel Bureaustoel

In dit artikel hebben we vooralsnog de focus gehad op business bureaustoelen. Oftewel: bureaustoelen waar je plaats op neemt om te werken. Er zijn echter ook bureaustoelen die een ander doel nastreven. Mocht je een fervente gamer zijn, zit je ongetwijfeld ook behoorlijk veel uur op een dag.

Oók dan is het van belang dat je voor een ergonomische bureaustoel kiest. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan de beste gaming bureaustoel. Al snel kwamen wij de Tectake Gamingstoel uit; deze stoel voldoet aan al onze verwachtingen en hoogstwaarschijnlijk ook aan jouw verwachtingen!

Als je naar de foto schuin hierboven kijkt, zie je direct dat deze stoel ‘anders’ is. De vormgeving, het kleurgebruik en het materiaalgebruik zijn niet te vergelijken met de hierboven genoemde varianten. Mede daardoor weet deze bureaustoel zich eigenlijk al direct te onderscheiden.

Als je veel aan het gamen bent, loop je het risico op gezondheidsklachten. Dit komt niet alleen omdat je veel zit, maar ook omdat je mogelijk een krampachtige houding aanhoudt. Als je bijvoorbeeld de F1 race wilt winnen of de shooter-game wilt winnen, zit je hoogstwaarschijnlijk zéér geconcentreerd achter jouw pc.

Om de gezondheidsklachten te voorkomen, is het wenselijk dat een bureaustoel voldoende ondersteuning biedt. Nou, daar is bij de Tectake Gamingstoel absoluut sprake van. Deze bureaustoel heeft namelijk de volgende eigenschappen:

 • De bekleding van het zitvlak is extra gevuld, waardoor je van veel zitcomfort geniet.
 • De zithoogte kan traploos versteld worden met behulp van een gasdrukveer
 • De rugleuning is volledig instelbaar; je kunt de leuning tot een maximale hoek van 105 graden draaien.
 • De armsteunen zijn in hoogte verstelbaar
 • Het kantelmechanisme van de bureaustoel zorgt voor veel comfort én past zich automatisch aan jouw lichaam aan.
 • De bureaustoel vormt zich naar jouw lichaam, waardoor jouw lichaam van nog meer ondersteuning voorzien wordt.
 • Bij aanschaf krijg je een extra nekkussen en lendensteunkussen meegeleverd.

Dankzij deze eigenschappen kan je probleemloos urenlang op deze bureaustoel plaatsnemen. Je hoeft niet bang te zijn voor gezondheidsklachten en je kunt de beste game-prestaties leveren. Uiteraard is het advies wel om tussentijds af en toe op te staan en een rondje in jouw kamer te lopen. Langdurig zitten is en blijft immers funest voor het menselijk lichaam.

Het monteren van de stoel gaat ook bijzonder makkelijk. Bij aanschaf krijg je namelijk een complete montagehandleiding geleverd, waardoor je alleen nog maar de instructies op hoeft te volgen. De bureaustoel staat dus – als het goed is – snel voor je klaar om heerlijk te gaan gamen!

Voor jouw lichaam is het van belang dat de bureaustoel op de juiste hoogte afgesteld wordt. Je kunt de zithoogte van deze stoel instellen tussen de 45 en 53 centimeter. Ook de hoogte van de armleuningen kan je instellen van 58,5 tot 66,5 centimeter en je kunt ook nog de lendensteun van de stoel naar wens aanpassen. Daarvoor komt het meegeleverde lendensteunkussen prima van pas!

Over de uitstraling van deze bureaustoel zijn wij uiterst positief. Wij vinden namelijk dat de bureaustoel er onwijs hip, sportief en gaaf uitziet. Dat komt onder meer door de rode striping op de stoel. Vind je deze kleur niet zo mooi? Dan kan je ook nog kiezen voor een zwarte stoel met groene striping, voor een zwarte stoel met donkerblauwe striping, voor een volledig zwarte stoel of voor een zwarte stoel met grijze striping.

Tectake Gamingstoel

Al met al zijn wij bijzonder te spreken over deze beste gaming bureaustoel. Wel is het goed om met enkele zaken rekening te houden. Zo moet je allereerst bereid zijn om 115 euro aan deze bureaustoel uit te geven. Wij vinden dit bedrag in ieder geval marktconform; je krijgt een hoop waar voor je geld.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat deze stoel van kunstleer vervaardigd is. Met name op warme dagen kan dit materiaal ietwat gaan plakken, waardoor je mogelijk niet meer zo geconcentreerd kan gamen.

Ook moet je rekening houden met het feit dat deze stoel relatief snel slijt. Dit zie je onder meer terug aan het kunstleer en aan de knoppen waarmee je de stoel in kunt stellen. Mocht je langdurig van een gaming bureaustoel gebruik willen maken, is dit wellicht niet de beste variant. Voor de professionele gaming bureaustoelen betaal je echter al snel honderden euro’s.

Het materiaal van deze stoel kan gaan plakken en slijt relatief snel.

Voordelen
 • Prachtig design
 • Naar wens in te stellen
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • In meerdere kleuren te verkrijgen
 • Inclusief extra nekkussen en lendensteunkussen
Nadelen
 • Slijt relatief snel
 • Materiaal gaat plakken
Conclusie

De Tectake Gamingstoel is wat ons betreft de beste gaming bureaustoel. Je moet gaan wonderen verwachten, aangezien de stoel slechts 115 euro kost. Voor dat bedrijf krijg je echter wel onwijs veel waar voor je geld; de stoel is relatief ergonomisch, de stoel ziet er geweldig uit en de stoel kent veel instelmogelijkheden!

Beste voordelige bureaustoel – CLP Washington Bureaustoel

Zie jij de noodzaak van een goede en ergonomische bureaustoel in? Ben je echter niet in de gelegenheid om veel geld aan een ergonomische bureaustoel uit te geven? Niet getreurd; je kunt in dat geval prima voor deze bureaustoel van het merk CLP kiezen. Dit is volgens ons namelijk de beste voordelige bureaustoel.

We trappen deze review graag af met het benoemen van het prijskaartje. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 69,90 euro voor deze bureaustoel.

Dankzij dit prijskaartje is deze bureaustoel een stuk voordeliger dan de hierboven genoemde varianten, maar is dat ook in de kwaliteit terug te zien?

Ja, deels. Je moet niet verwachten dat dit de meest luxe of meest ergonomische bureaustoel is. Nee, het is echter wel een bureaustoel die van een prima kwaliteit is én waar je jarenlang van kunt genieten. Met het oog op de ergonomie is het wel van belang om niet te lang op deze bureaustoel te blijven zitten. Loop elk halfuur een klein stukje door jouw werkkamer en let goed op jouw zithouding.

Op deze bureaustoel kan je in ieder geval een prettige zithouding aannemen. Dit is onder meer te danken aan de prettige bekleding. CLP heeft voor een combinatie van kunstleder en netbekleding gekozen. Een absoluut voordeel van de netbekleding is dat de stoel goed ventileert; je hebt dus niet zo snel last van plakkerige kleding.

Ook is het onderstel van deze bureaustoel zeer stabiel te noemen. CLP heeft hierbij gekozen voor een frame van chroom in combinatie met vijf zwenkwieltjes. Dit zijn niet de meest stevige zwenkwieltjes, maar ze doen prima wat ze moeten doen.

Bij een bureaustoel is het van belang dat je onder meer de hoogte naar wens aan kan passen. Nou, dat zit zeker goed bij de CLP Washington bureaustoel. Deze stoel kan je traploos in hoogte verstellen, waarbij je ook nog geniet van een kantelmechanisme. Dankzij de ergonomisch vormgegeven armleuningen geniet je van nóg meer comfort.

Daarmee komen we wel direct uit op een belangrijk nadeel; je kunt de armleuningen niet naar wens aanpassen. Dat is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat dit niet de meest ergonomische bureaustoel is. Gezien het prijskaartje is dat echter ook iets wat je niet mag verwachten.

Clp Washington

CLP heeft wél veel zitcomfort weten te creëren door voor een dikke vulling van het zitvlak te kiezen. Deze dikke vulling biedt het gewenste comfort voor jouw achterwerk, waardoor je langere tijd achtereen gesloten op deze stoel kunt werken. Wordt de stoel onverhoopt vies? Geen probleem; met een vochtige katoenen doek maak je deze stoel razendsnel weer netjes schoon.

Onder aan de streep zijn wij behoorlijk te spreken over deze voordelige bureaustoel. Je moet echter wel goed rekening houden met de niet-al-te-ergonomische eigenschappen. Als je dagelijks echter enkele uurtjes zittend werkt, is dit een uitmuntende bureaustoel voor je!

Ps. is de zwarte kleur niet helemaal naar wens? Bij onze partner Bol.com kan je ook nog voor 6 andere kleuren kiezen: blauw , grijs, groen, oranje, rood en wit. Aan keus geen gebrek!

De stoel is niet super ergonomisch; je kunt de armleuningen bijvoorbeeld niet aanpassen.

Voordelen
 • Fraai design
 • Geweldig geprijsd
 • Zitvlak in hoogte verstelbaar
 • Duurzame materialen
 • Breed zitvlak
 • Stevig frame inclusief vijf zwenkwieltjes
Nadelen
 • Armleuningen niet aan te passen
 • Niet heel ergonomisch
Conclusie

De CLP Washington Bureaustoel is in onze ogen de beste voordelige bureaustoel. Voor een bedrag van nog geen 70 euro ben je al de trotse eigenaar van deze geweldige bureaustoel. De stoel ziet er keurig uit, heeft een comfortabel zitvlak en is in hoogte verstelbaar. Verder moet je niet al te veel verwachten qua ergonomie; daar is de prijs van deze bureaustoel echter ook naar.

Koopgids

Je merkt het al; het aanschaffen van een goede bureaustoel is niet al te makkelijk. Je moet met veel zaken rekening houden en je moet goed weten wat de belangrijkste criteria van een bureaustoel zijn. In deze koopgids informeren we jou daar graag over.

In onderstaande koopgids vind je eigenlijk alle praktische informatie over bureaustoelen in zijn algemeenheid. Lees de koopgids door, voorzie jezelf daarmee van de juiste informatie en vergelijk vervolgens de verschillende bureaustoelen met elkaar. Dankzij deze koopgids ben je uiteindelijk in staat om de juiste bureaustoel aan te gaan schaffen!

Ergonomie

De ergonomie is wellicht het belangrijkste aandachtspunt bij een bureaustoel. Maar, wat is ergonomie nou precies? In onderstaand lijstje hebben wij enkele voorbeelden van een ergonomische bureaustoel op een rijtje gezet:

 • Je kunt de zithoogte in hoogte verstellen
 • Je kunt de armleuningen naar wens aanpassen; in de hoogte, diepte en breedte
 • Je kunt de armleuningen naar wens draaien
 • De afstand tussen beide armleuningen is verstelbaar
 • De stoel heeft een lendensteun; in sommige gevallen is de lendensteun ook nog naar wens in te stellen
 • De stoel past zich aan jouw lichaam aan
 • De bureaustoel voldoet aan normeringen
 • Het onderstel is draaibaar en kent stevige wieltjes

Dankzij een ergonomische bureaustoel verklein je in ieder geval het risico op lichamelijke klachten! Ook werk je een stuk comfortabeler, geconcentreerder en bevorder je de doorbloeding in jouw lichaam.

Technische details

Ook is het verstandig om goed naar de technische details van een bureaustoel te kijken. Je kunt hierbij denken aan de verschillende afmetingen, de verschillende instelmogelijkheden én het draaggewicht van een bureaustoel. Ook zie je met enige regelmaat bij de bureaustoelen vermeld staan wat de maximale lengte van de gebruiker kan zijn.

Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van technische details van een bureaustoel. Let goed op dergelijke eigenschappen en maak vervolgens de juiste keuze.

Bureaustoel koopgids

Uitstraling

Hecht je veel waarde aan de uitstraling van jouw bureaustoel? Wil je bijvoorbeeld een klassieke of een luxe sfeer in jouw thuiskantoor creëren. De bureaustoelen zijn tegenwoordig in allerlei verschillende designs verkrijgbaar; je kunt dus altijd wel een bureaustoel vinden die qua uitstraling aan jouw wensen voldoet.

Let hierbij overigens ook goed op de kleur van de bureaustoel. De meest gekozen kleuren zijn zwart, blauw en grijs. Gaat jouw voorkeur daar ook naar uit? Of geef jij liever de voorkeur aan een felgekleurde bureaustoel?

Doel van de bureaustoel

Ga je de bureaustoel voor jouw werk gebruiken? Of wil je jouw bureaustoel gebruiken om (langdurig) te gaan gamen? In het assortiment van bijvoorbeeld onze partner Bol.com vind je meerdere gaming bureaustoelen. Die bureaustoelen zijn volledig geoptimaliseerd voor gamers; ook als je games speelt, is het van belang dat je rekening met jouw lichaam houdt.

Budget

Hoeveel geld wil én kan je aan een bureaustoel uitgeven? De bovenstaande reviews laten in ieder geval zien dat de prijskaartjes voor de bureaustoelen nogal variëren. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast en ga binnen dat budget op zoek naar de beste bureaustoel.

Bureaustoel instellen

Heb je eenmaal de juiste bureaustoel aangeschaft? Dan is het van cruciaal belang dat je de stoel op de juiste hoogte in gaat stellen. Hoe je dit kunt doen?

Alle informatie daaromtrent vind je in ons artikel over het inrichten van een ergonomische werkplek. 

In dat artikel geven we je ook nog veel andere handige tips over bijvoorbeeld de hoogte van jouw bureau en de plaatsing van jouw monitor/laptop.

Afstelling bureau en bureaustoel

Slotwoord

Het aanbod van bureaustoelen is op dit moment onwijs uitgebreid te noemen. Met dit artikel hebbe we jou in ieder geval de juiste handvatten toegereikt om de juiste keuze te gaan maken. Heb je op dit moment nog vragen? Je kunt daarvoor contact opnemen met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je alvast graag veel plezier met jouw nieuwe bureaustoel!

Tresna.nl
Logo