Beste bureaufiets

Voldoende bewegen; het is voor jong en oud één van de belangrijkste gezondheidstips. Maar, hoe kun je nou veel in beweging blijven als je ook veel tijd achter jouw bureau door moet brengen? De oplossing daarvoor is een bureaufiets; met een bureaufiets combineer je eigenlijk twee werelden op de best mogelijke manier met elkaar. Wij presenteren je in dit artikel graag de vijf beste bureaufietsen.

Onze top 5 bureaufietsen

Afbeelding

Product


Cubii Jr - Aqua - Premium

Onze beste koop!

Cubii Jr Aqua Premium

Beste koop

of

Cubii Pro Chrome

Cubii Pro Chrome

Beste slimme bureaufiets

of

Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe

Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe

Beste luxe bureaufiets

of

VirtuFit Opvouwbare Deskbike - Bureaufiets met Computer

VirtuFit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets met Computer

Beste inklapbare bureaufiets

of

Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike 

Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike 

Beste voordelige bureaufiets

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Cubii Jr - Aqua - Premium

Beste koop

Cubii Jr - Aqua - Premium

of

Cubii Pro Chrome

Beste slimme bureaufiets

Cubii Pro Chrome

of

Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe

Beste luxe bureaufiets

Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe

of

VirtuFit Opvouwbare Deskbike - Bureaufiets met Computer

Beste inklapbare bureaufiets

VirtuFit Opvouwbare Deskbike - Bureaufiets met Computer

of

Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike 

Beste voordelige bureaufiets

Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike 

of

Voor- en nadelen van een bureaufiets

Als je in dit artikel uitgekomen bent, is de kans groot dat je meer wilt weten over een bureaufiets. Wij snappen maar al te goed waarom, aangezien een dergelijke fiets echt veel voordelen met zich mee brengt. Bovendien is een dergelijke fiets ook nog eens makkelijk in gebruik.

Zodra je één dag van een bureaufiets gebruik hebt gemaakt, wil je niks anders meer. Met een bureaufiets kun je namelijk tijdens het werken in beweging komen, waardoor je jouw lichaam fit kunt houden. Ondertussen geniet je van nog veel meer voordelen.

Zo is het een absoluut voordeel dat je de doorbloeding in jouw lichaam weet te optimaliseren. Als je de gehele dag door zit, is de kans groot dat de doorbloeding in het lichaam stokt. Verschillende lichaamsdelen kunnen te weinig bloed ontvangen, waardoor bijvoorbeeld jouw hand of voet gaat slapen. Juist door gebruik van een bureaufiets te maken, voorkom je dat de doorbloeding gaat stokken.

Daarnaast kun je dankzij een bureaufiets ergonomisch werken. Om dit uit te leggen, moeten we even kort kijken naar de geschiedenis van de mens. Als we naar de oermens kijken, zien we dat het menselijk lichaam destijds ontwikkeld is om verticaal ‘gedragen’ te worden.

Hedendaags zitten we echter veelvuldig, maar daar is het lichaam in de basis niet voor gebouwd. Een langdurige zittende houding kan dan ook voor verschillende gezondheidsklachten zorgen, maar juist die klachten kun je voorkomen met de beste bureaufiets. Indien je een werkplek wilt hebben die ergonomisch is, is het dus zeker aan te raden om op zoek te gaan naar een geschikte bureaufiets.

Ondertussen kun je dankzij de bureaufiets ook nog aan jouw conditie werken. Als je gedurende de hele dag heerlijk aan het fietsen bent, verbrand je logischerwijs de nodige calorieën. Voldoende reden dus om direct een dergelijke fiets voor onder jouw bureau aan te gaan schaffen.

Zijn er ook nog nadelen waar je rekening mee moet houden? Nou, je moet wel goed rekening met de plaatsing van de fiets houden. Als je deze fiets onder jouw bureau neer wilt zetten, heb je simpelweg de nodige ruimte onder jouw bureau nodig.

Je hebt hierbij niet alleen met het apparaat zelf te maken, maar ook met de beweging van jouw benen. Als jouw bureau té laag staat, stoot je vanzelf jouw benen tegen het bureau. Dit kun je echter makkelijk voorkomen door jouw bureau op de juiste hoogte in te stellen. hoe je dat doet, lees je in ons artikel ‘Kantoor ergonomisch inrichten’.

Daarnaast moet je ook rekening houden met enig lawaai. De roterende beweging van jouw benen zorgt voor de aandrijving van de fiets, maar deze aandrijving maakt op zijn beurt ook geluid. Dit geluid kun je mogelijk hinderlijk vinden, maar je kunt dit gelukkig makkelijk oplossen. Je hoeft alleen maar het geluidsvolume van jouw speakers nét iets harder te zetten!

Al met al is het dus zeker aan te raden om een bureaufiets aan te schaffen. Maar, voor welke bureaufiets kun je dan het beste kiezen? Die vraag stelden wij onszelf ook, waarna wij op zoek zijn gegaan naar de beste bureaufiets. Wij hebben uiteindelijk vijf bureaufietsen gevonden waar we jou graag meer over willen vertellen. Hieronder vind je een korte review per beste bureaufiets!

Beste koop bureafiets – Cubii Jr Aqua Premium

Zodra je het aanbod van bureaufietsen bekijkt, valt direct de variëteit op. Je kunt uit verschillende soorten fietsen kiezen én je kunt uit verschillende prijsklassen kiezen. Bij het selecteren van de beste koop hebben wij op meerdere criteria gelet, waaronder het gemak, het prijskaartje en de mogelijkheden.

Op basis van die criteria hebben wij uiteindelijk de beste koop aan kunnen wijzen: deze Cubii Jr Aqua Premium bureaufiets. Dit is volgens ons om meerdere redenen de beste bureaufiets. In deze korte review vertellen wij je graag meer over alle voor- en nadelen van deze interessante bureaufiets.

Laten we allereerst de vormgeving van deze bureaufiets bespreken. Zoals je op de foto kunt zien, bestaat deze bureaufiets eigenlijk alleen uit een console inclusief twee pedalen. Met deze pedalen kun je de trappende beweging maken, waardoor je jouw benen dus heerlijk kunt bewegen.

Een belangrijk voordeel hierbij is dat je alsnog plaats kunt nemen op de beste bureaustoel. Die stoel biedt veel comfort aan jouw armen en aan jouw gehele bovenlichaam, waardoor je ook op die vlakken ergonomisch weet te werken. Dankzij deze bureaufiets weet je ook nog jouw benen in beweging te laten komen. Uiteindelijk geniet je dus van een ergonomische situatie voor jouw gehele lichaam.

Heb je een relatief laag bureau? Ook dan is deze bureaufiets voor je geschikt, aangezien jouw benen een niet al te grote hoek hoeven te maken. Juist hierdoor is de kans klein dat je jouw benen tegen de onderkant van jouw bureau aan gaat stoten.

Dankzij het display van deze bureaufiets kun je jouw prestaties ook perfect in de gaten houden. Zo zie je onder meer hoe lang je aan het fietsen bent en welke afstand je af hebt weten te leggen. Wil je het fietsen voor jezelf iets zwaarder maken? Dat is mogelijk dankzij de 8 weerstandsmogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Een absoluut voordeel is dat je deze bureaufiets ook in jouw woonkamer kunt gebruiken. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kun je de fiets ook voor jouw bank neerzetten. Tijdens het televisie kijken kun je dus ook gebruik van deze beste bureaufiets maken; dat is nog eens een voorbeeld van een veelzijdig apparaat.

Als je van deze fiets gebruik maakt, hoef je niet bang te zijn dat de fiets opeens wegschuift. De fiets staat namelijk zeer stevig en is vrij zwaar. Juist door het relatief hoge gewicht is het eigenlijk onmogelijk dat de bureaufiets wegschuift. Dit is overigens ook één van de redenen waarom het ontwerp van deze beste bureaufiets meerdere awards heeft gewonnen!

Cubii Jr Aqua Premium beste koop

Tot slot willen we ook nog de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding aanstippen. Voor deze bureaufiets betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 249 euro; voor dat bedrag kun je echt jarenlang gaan genieten van deze geweldige bureaufiets.

Heeft deze fiets ook nog nadelen? Nou, eigenlijk twee nadelen in onze ogen. Zo is het allereerst erg jammer dat de afstand alleen in miles aangegeven wordt. Je kunt dit niet aanpassen, dus moet je helaas continu de afstand van miles terugrekenen naar kilometers.

Als tweede nadeel willen we het geluidsniveau aanstippen. Als je van deze bureaufiets gebruik maakt, brengt dit simpelweg een bepaald geluid met zich mee. Hier doe je niks aan, maar het is wel goed om op voorhand te weten.

De afgelegde afstand wordt alleen in miles aangegeven; je kunt dit niet aanpassen naar kilometers.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Voor onder elk bureau geschikt
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Handig display
 • 8 weerstandsmogelijkheden
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Afstand alleen in miles en niet in kilometers
Conclusie

De Cubii Jr Aqua Premium is naar onze mening de beste bureaufiets van dit moment. Deze bureaufiets heeft een subliem ontwerp, staat zeer stevig en kan onder elk bureau neergezet worden. Juist door de vormgeving geniet je van de gewenste ergonomie én van de gewenste beweging van jouw benen. Dankzij de vele mogelijkheden, handige functies én kwaliteit zijn wij in ieder geval zeer te spreken over deze beste bureaufiets.

Beste slimme bureaufiets – Cubii Pro Chrome

In het aanbod van bureaufietsen vind je echt heel veel varianten. Een voordeel hiervan is dat je uit tal van fietsen kunt kiezen én dus altijd een fiets kunt vinden die op jouw wensen aansluit. Wil jij bijvoorbeeld graag de bureaufiets aan jouw smartphone kunnen koppelen? Dat is mogelijk als je kiest voor een slimme bureaufiets.

Als we het over een slimme bureaufiets  hebben, hebben we het absoluut over deze Cubii Pro Chrome. Dit is volgens ons dan ook de allerbeste slimme bureaufiets van dit moment. In vergelijking met de hierboven genoemde bureaufiets is deze variant een stukje duurder, maar daar krijg je wel een hoop voor terug.

Het belangrijkste voordeel van deze fiets is dat je de fiets aan jouw smartphone kunt koppelen. Dankzij een bluetooth verbinding koppel je beide apparaten aan elkaar, waarna je een speciale app op jouw smartphone kunt installeren. Met deze app kun je al jouw trainingen bijhouden en opslaan.

In de speciale Cubii app kun je tal van waarden aflezen. Zo vind je in deze app de afgelegde afstand, de hoeveelheid minuten, de omwentelingen per minuut, het aantal verbruikte calorieën en de huidige snelheid. Dankzij deze waarden kun je tijdens het werken ook nog eens zeer gericht trainen. Ideaal!

Bij het trainen kun je ook nog kiezen uit 8 weerstandsmogelijkheden. Je kunt de training hierdoor voor jezelf ook nog iets zwaarder maken. Maak het echter niet té zwaar voor jezelf, aangezien je ondertussen ook nog moet werken.

Net zoals de hierboven genoemde variant kun je deze bureaufiets onder jouw bureau neerzetten. Belangrijk voordeel hiervan is dat je plaats kunt nemen op jouw huidige bureaustoel; hierdoor geniet ook jouw bovenlichaam van de gewenste ergonomie.  

Verder zijn wij ook te spreken over de vormgeving van dit apparaat. Het apparaat is relatief compact, het apparaat is relatief laag en het apparaat heeft een laag zwaartepunt. Door de vormgeving hoef je niet bang te zijn dat het apparaat onder jouw bureau gaat schuiven.

Cubii Pro Chrome beste slimme

Ook hoef je niet bang te zijn dat je jouw knieën tegen jouw bureau gaat stoten. Jouw knieën hoeven namelijk een niet al te ruimte omwenteling te maken, waardoor deze bureaufiets zelfs voor een standaard bureau geschikt is.

Een ander voordeel is terug te vinden in de veelzijdigheid. Door het unieke ontwerp van deze bureaufiets kun je de fiets ook op andere plekken in jouw huis gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ook vanaf jouw bank gebruik maken van deze beste slimme bureaufiets.

Wel moet je rekening houden met een vrij forse investering. Voor deze beste slimme bureaufiets betaal je namelijk een bedrag van 349 euro bij onze partner Bol.com. Is dit aan de prijs? Ja, zeker. Is het aanschaffen van deze bureaufiets desondanks aan te raden? Ja, ook dat is zeker het geval.

Verder is het goed om rekening te houden met geluidsniveau van deze bureaufiets. Deze fiets maakt simpelweg enig geluid; dit kun je echter oplossen door het lawaai te overstemmen met bijvoorbeeld jouw lievelingsmuziek.

Cubi Pro Chrome bureaufiets

Deze bureaufiets is niet goedkoop te noemen; je betaalt ongeveer 350 euro.

Voordelen
 • Directe koppeling met jouw smartphone
 • Geweldig ontwerp
 • 8 weerstandsmogelijkheden
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Perfect voor onder een bureau
Nadelen
 • Relatief lawaaierig
 • Relatief duur
Conclusie

De Cubii Pro Chrome is wat ons betreft de beste slimme bureaufiets. Het belangrijkste voordeel van de fiets is dat je ‘m direct aan jouw smartphone kunt koppelen. Alle waarden tijdens het fietsen weet je hierdoor af te lezen in de app. Ideaal voor tijdens het trainen. Ook dankzij tal van andere voordelen zijn wij in ieder geval fan van deze bureaufiets.

Beste luxe bureaufiets – Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe

De twee hierboven genoemde bureaufietsen vertonen veel overeenkomsten met elkaar. Als je op zoek naar een ander soort bureaufiets bent, heb je echter ook meer dan voldoende mogelijkheden. Dat bleek ook duidelijk toen wij op zoek gingen naar de beste luxe bureaufiets.

Al snel stuitten wij namelijk op deze Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe. Dit is een fiets en een bureau in één; wat ons betreft is dit alleen daarom al de beste luxe bureaufiets.

Deze bureaufiets bestaat dus uit twee onderdelen. Je ziet aan de onderkant het onderstel van een fiets inclusief de trappers. Vervolgens vind je aan de achterkant van het apparaat een zadel en aan de voorkant van het apparaat een laptoptafel. Op deze tafel kun je jouw laptop zetten, waarna je heerlijk kunt werken. Ondertussen kun je ook nog een (flinke) afstand fietsen!

Met deze fiets weet je dus echt het beste van twee werelden te combineren. Je geniet van zowel de fiets als van de tafel, waardoor je op jouw gemakje kunt werken. Tijdens het werken kun je overigens ook nog de waarden van het fietsen zien op het LCD scherm. Op dit LCD scherm vind je onder meer de tijd, de hoeveelheid verbruikte calorieën en de snelheid terug. Erg handig!

Ook zijn wij te spreken over de algehele vormgeving van dit apparaat. Het is niet het meest fraaie of gestroomlijnde apparaat, maar het is wel een zeer functioneel apparaat. Zo spreken onder meer de wieltjes ons erg aan; dit betekent dat je de fiets op elke gewenste plek neer kunt zetten.

Bij het ontwerpen heeft Demasko ook goed rekening gehouden met de hedendaagse wensen. Zo vind je bij de laptoptafel ook nog een handige uitsparing terug; in deze uitsparing kun je bijvoorbeeld jouw smartphone of tablet neerleggen.

Verder is het ook mogelijk om deze fiets geheel naar wens in te stellen. Zo kun je het zadel op de gewenste hoogte instellen en dat geldt ook voor het tafelblad. Zet vervolgens ook de wieltjes op de rem en je kunt direct starten met fietsen én met werken. Wat wens je nog meer?

Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe beste

Heb je interesse om deze beste luxe bureaufiets aan te schaffen? Dan moet je wel rekening houden met een vrij forse investering. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 699 euro voor deze bureaufiets.

Ook moet je goed rekening houden met de gekozen kleur; wit. Dit is wat ons betreft niet de meest ideale kleur, maar mogelijk vind jij het wel prachtig. Wij hadden graag gezien dat deze fiets ook in een donkere kleur verkrijgbaar zou zijn, maar dat is helaas niet het geval.

Deze bureaufiets is echt prijzig; ongeveer 700 euro.

Voordelen
 • Super ergonomisch
 • Geheel naar wens in te stellen
 • Perfecte laptoptafel
 • Hoge kwaliteit
 • Inclusief LCD scherm
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Niet de mooiste kleur
Conclusie

De Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe is wat ons betreft de beste luxe bureaufiets. Dankzij deze fiets kun je aangenaam fietsen én werken tegelijkertijd; met name de laptoptafel is hierbij onwijs handig. Ook over de kwaliteit, de mogelijkheden en de verstelbaarheid zijn wij zeer te spreken. Al met al een prima aankoop voor mensen die langdurig zittend werken!

Bekijk prijzen van de Demasko Bureaufiets met eigen laptoptafel Deluxe bij verschillende winkels:

Beste inklapbare bureaufiets – VirtuFit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets met Computer

Ben je op zoek naar een handige bureaufiets voor in jouw werkkamer? Wil je deze bureaufiets mogelijk ook op andere plekken in jouw woning gebruiken? Wil je echter niet dat deze bureaufiets continu in de weg staat? Dan heb je niks aan bijvoorbeeld de hierboven genoemde variant.

In plaats daarvan kun je veel beter kiezen voor deze VirtuFit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets met Computer. Deze bureaufiets kun je namelijk inklappen/opvouwen, waardoor de fiets nóóit in de weg staat. Als je wel van de fiets gebruik wilt maken, geniet je al snel van de nodige voordelen.

Zo is het een absoluut voordeel dat deze bureaufiets onder nagenoeg elk bureau past. Enerzijds komt dit door de vormgeving van de fiets en anderzijds door de instelmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld tussen verschillende hoogtes van het zadel kiezen, waardoor je uiteindelijk de beste zithouding aan weet te nemen.

Heb je de beste zithouding eenmaal aangenomen? Dan kun je op een aangename manier werken, terwijl je ondertussen ook nog jouw benen in beweging laat komen. Dit is niet alleen goed voor je benen, maar ook voor je algehele conditie.

Tijdens het fietsen houd je bovendien alle waarden in de gaten. Deze bureaufiets heeft namelijk een klein schermpje waarop je verschillende waarden af kunt lezen. Zo kun je de afgelegde tijd bijhouden, kun je de snelheid in de gaten houden en kun je de afgelegde afstand bijhouden. Erg handig wat ons betreft.

Heb je een heerlijke training achter de rug? Wil je vervolgens weer plaatsnemen op jouw beste bureaustoel? Dan kun je deze bureaufiets moeiteloos opvouwen en in bijvoorbeeld de hoek van jouw thuiskantoor neerzetten. Op het moment dat je weer wilt trainen, klap je de fiets weer net zo makkelijk uit.

Tijdens het fietsen kun je ook nog uit 8 weerstandsmogelijkheden kiezen. Dankzij deze 8 verschillende standen kun je de training naar wens zwaarder of juist iets minder zwaar maken. Bovendien weet je op deze manier aan jouw conditie te werken.

VirtuFit Opvouwbare Deskbike - Bureaufiets met Computer beste

Over de kwaliteit van deze fiets zijn wij echt heel erg te spreken. Het bedrijf VirtuFit heeft alleen voor de beste materialen gekozen, waardoor deze bureaufiets ook een lange levensduur heeft. Bijkomend voordeel is dat de gekozen onderdelen nagenoeg geen lawaai maken tijdens het fietsen. Met deze bureaufiets kun je echt geruisloos trainen, zelfs als je in een online vergadering of iets dergelijks zit!

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze beste inklapbare bureaufiets. Dat wordt eigenlijk alleen maar versterkt als we naar het prijskaartje van deze fiets kijken. Voor deze fiets betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 164 euro. Voor dat bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld.

Wel is het goed om rekening te houden met de beperkingen voor lange personen. Als je 1,90 meter of langer bent, is dit niet de beste bureaufiets. In dat geval is de fiets niet naar wens in te stellen, waarbij je bijvoorbeeld continu met jouw knieën tegen het bureau aan gaat komen. Lange mensen kunnen dus beter voor een andere bureaufiets kiezen.

Niet de beste bureaufiets voor lange personen (boven de 1,90 meter).

Voordelen
 • Makkelijk in te klappen
 • Handig klein schermpje
 • 8 weerstandsmogelijkheden
 • Onwijs hoge kwaliteit
 • Maakt weinig geluid
 • Gunstig geprijsd
Nadelen
 • Niet geschikt voor lange mensen
Conclusie

De VirtuFit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets met Computer is volgens ons de beste inklapbare bureaufiets. Deze bureaufiets kun je moeiteloos in- en uitklappen, waardoor de fiets in jouw thuiskantoor nooit in de weg hoeft te staan. Als je graag wilt trainen, biedt deze fiets daar alle mogelijkheden voor. Ook is deze fiets gunstig geprijsd én is de kwaliteit geweldig. Al met al een aanrader.

Bekijk prijzen van de VirtuFit Opvouwbare Deskbike Bureaufiets met Computer bij verschillende winkels:

Beste voordelige bureaufiets – Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met verschillende soorten bureaufietsen. Deze bureaufietsen hebben twee gemeenschappelijke kenmerken: ze bieden veel mogelijkheden en ze zijn relatief prijzig. De enige uitzondering daarop is eigenlijk de bovengenoemde bureaufiets, maar het kan nog een stukje goedkoper.

Dat bleek toen wij op zoek gingen naar de beste voordelige bureaufiets. Al snel stuitten wij daarbij op deze Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike. Gezien het prijskaartje en de vele mogelijkheden is dit volgens ons de beste voordelige bureaufiets.

Voor deze bureaufiets betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 149 euro. Voor dat bedrag krijg je een sublieme bureaufiets met een onwijs handig ontwerp. Deze fiets kun je onder jouw bureau zetten, waarna je op jouw bureaustoel plaats kunt nemen. Vanaf dat moment kun je zowel werken als trainen.

Tijdens het trainen kun je bovendien allerlei waarden in de gaten houden. Het kleine schermpje toont namelijk de afgelegde afstand, de  tijd, de snelheid en de hoeveelheid verbruikte calorieën. Door dit schermpje kun je altijd jouw prestaties monitoren en kun je jezelf ook blijven motiveren.

Bijkomend voordeel is dat je de weerstand van deze fiets zelf in kunt stellen. Tunturi geeft hierbij zelfs aan dat je de weerstand manueel kunt kiezen; je kunt hierdoor zeer gericht altijd de juiste weerstand uit kiezen. Voor het opbouwen van spiermassa in jouw benen óf het verbeteren van jouw conditie biedt dit dus veel mogelijkheden.

Dankzij de compacte vormgeving kun je deze bureaufiets overigens probleemloos onder jouw bureau kwijt. De afmetingen van deze fiets zijn namelijk als volgt:

 • Diepte/lengte: 62 centimeter
 • Hoogte: 26 centimeter
 • Breedte: 48 centimeter

Met name de beperkte hoogte is hierbij ideaal te noemen. Ook als je een standaard bureau hebt, kun je dankzij deze bureaufiets de gewenste omwentelingen maken. Je hoeft hierbij niet bang te zijn dat je jouw knieën aan de onderkant van jouw bureau gaat stoten!

Als laatste voordeel willen wij de kwaliteit aanstippen. Deze bureaufiets is door Tunturi ontwikkeld en dat merk je zeker aan de kwaliteit terug. Dit merk heeft zich in de afgelopen jaren in ieder geval weten te ontwikkelen tot één van de betere én betaalbare merken in de wereld van fitnessapparaten. Daar valt deze bureaufiets ook zeker onder.

Wel is het goed om rekening te houden met het gewicht. Dit apparaat weegt 11 kilo, waardoor het apparaat zeer stevig op de grond staat. Als je het apparaat echter op een andere plek neer wilt zetten, kan dit vrij zwaar zijn. Om dit enigszins op te lossen, heeft Tunturi voor een handig handvat gezorgd.

Verder moet je rekening houden met de beperkte weergave van het schermpje. Op dit schermpje kun je slechts één waarde tegelijkertijd aflezen. Met dank aan de groene knop kun je echter wel switchen tussen de verschillende waarden.

Dit apparaat is vrij zwaar; als je het apparaat wilt verplaatsen, heb je hier enige spierkracht voor nodig.

Voordelen
 • Geweldige prijs
 • Handige vormgeving
 • Weerstand manueel in te stellen
 • Passend onder elk bureau
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Schermpje is ietwat beperkt
 • Relatief zwaar
Conclusie

De Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike is naar onze mening de beste voordelige bureaufiets. Voor ongeveer 150 euro kun je al eigenaar van deze fiets worden, waarna het echte genieten gaat beginnen. Met deze fiets weet je aangenaam te trainen én tegelijkertijd aangenaam te werken. Dit doe je ook nog eens allemaal op een zeer ergonomische wijze!

Koopgids

Welke van bovengenoemde bureaufietsen spreekt jou het meeste aan? In deze reviews heb je veel informatie over deze fietsen kunnen vinden. Wij kunnen het ons echter goed voorstellen als je het lastig vindt om een goed vergelijk te maken. Je koopt immers hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks een nieuwe bureaufiets.

 Mede daarom hebben wij besloten om deze koopgids te schrijven. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een bureaufiets. Door juist op deze criteria te letten, kun je uiteindelijk de beste bureaufiets uitkiezen. Dat is de bureaufiets die het beste op jouw eigen voorkeuren aansluit!

Soort fiets

In bovenstaande reviews heb je kennis kunnen maken met twee soorten bureaufietsen. Dat zijn ook de twee soorten die terug te vinden zijn in het assortiment op dit moment:

 • De bureaufiets die je onder jouw bureau neer kunt zetten: deze fiets bestaat eigenlijk uit één element.
 • De bureaufiets waar je op kunt zitten: deze fiets bestaat uit twee elementen en vervangt eigenlijk de bureaustoel.

Naar welke variant gaat jouw voorkeur? Beide varianten hebben in ieder geval hun eigen voor- en nadelen. Probeer daarom voor jezelf een goed vergelijk te maken met behulp van de onderstaande criteria.

Afmetingen bureaufiets

Trainingsmogelijkheden

Wil je tijdens het werken heerlijk kunnen trainen? Dan is het aan te raden om goed naar de trainingsmogelijkheden te kijken. De belangrijkste criteria hierbij is de aanwezigheid van één of meerdere weerstandsmogelijkheden.

Dankzij de weerstand weet je de training voor jezelf zwaarder te maken. Zo kun je bijvoorbeeld simuleren dat je tegen de wind in moet fietsen. Juist op die manier weet je jouw trainingen tijdens het werken naar een hoger niveau te tillen.

Scherm

Als je een hometrainer aanschaft, kun je op het scherm van deze hometrainer tal van waarden aflezen. Dat is ook mogelijk als je voor één van bovengenoemde bureaufietsen kiest. Al deze bureaufietsen hebben namelijk een scherm waarop je verschillende waarden kunt aflezen.

Let goed op de afmetingen van het scherm, op de plaatsing van het scherm en op de mogelijkheden van het scherm. Op kleinere schermpjes zie je één waarde tegelijkertijd, terwijl je bij andere schermen meerdere waarden continu in beeld kunt hebben.

Afmetingen

Als je een bureaufiets aan gaat schaffen, moet je dus een keuze maken tussen de twee verschillende soorten. Ongeacht voor welke soort je gaat kiezen, is het ook aan te raden om goed naar de afmetingen te kijken.

Je moet immers wel 100% zeker weten dat de bureaufiets onder jouw bureau past óf in jouw thuiskantoor past. Let hierbij ook goed op de eventuele opvouwmogelijkheden van de bureaufiets.

Afmetingen bureaufiets

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de bureaufietsen. Als je een goede bureaufiets aan wilt schaffen, moet je hier een bepaald bedrag voor vrijmaken. Probeer in ieder geval voor jezelf een maximum budget vast te stellen, zodat je binnen dit budget gericht kunt zoeken.

Hoe kun je de fietsen op het gebied van kwaliteit met elkaar vergelijken? Kies bij voorkeur voor een gerenommeerds merk en let goed op het materiaal en afwerking. Als je voor een fiets van een gerenommeerd merk kiest, zit het met de kwaliteit echter sowieso goed.

Slotwoord

Wil je dolgraag in beweging komen? Breng je echter veel te veel dagelijks door aan jouw bureau? Dan is het interessant om voor een bureaufiets te kiezen. Met een bureaufiets geniet je van zowel een aangename zitplek als van voldoende beweging. Maak voor jezelf een goed vergelijk en kies direct de beste bureaufiets uit. Van de aanschaf van een bureaufiets ga je absoluut geen spijt krijgen!

Tresna.nl
Logo