Beste monitorbeugel

Thuis een ergonomische werkplek creëren? Het is voor steeds meer mensen pure noodzaak. Door het Covid-19 virus waren veel werkende Nederlanders opeens genoodzaakt om vanuit huis te gaan werken. Dit vroeg om het nodige aanpassingsvermogen, aangezien het onwijs ‘normaal’ was om elke dag maar weer naar het kantoor te gaan.

In het kantoor van jouw werkgever was ongetwijfeld ook een ergonomische werkplek voor jou gecreëerd. Een werkplek met het juiste bureau, de juiste bureaustoel, de juiste afstelling van alle apparatuur en de juiste hoeveelheid licht. Heb jij thuis ook een vergelijkbare werkplek?

De kans is groot dat je thuis niet zo’n ergonomische werkplek hebt. Mede daarom kwam er in het jaar 2020 een enorme run op onder meer bureaustoelen, verstelbare bureaus, monitorbeugels, monitorstandaarden en voetensteun. Met dergelijke producten ben je namelijk in staat om in jouw huis een ergonomische werkplek te creëren.

Door een ergonomische werkplek te creëren, weet je jouw lichaam te ontlasten. Indien je bijvoorbeeld in een verkeerde zithouding aan het werk bent, heb je al snel last van schouder-, nek- en/of rugklachten. Wil je dat tegengaan c.q. voorkomen? Dan is de aanschaf van de beste monitorbeugel belangrijk.

In dit artikel laten we jou graag kennis maken met de beste monitorbeugel. We bespreken niet alleen wat de beste monitorbeugels/monitorarmen/monitorhouders zijn, maar we bespreken ook waar je op moet letten bij het uitkiezen van de beste monitorhouder. In onze ogen zijn in ieder de vijf onderstaande monitorbeugels de beste varianten:

Onze top 5 monitorbeugels

Afbeelding

Product


VisionMounts VM D13 Monitorarm Zwart

Onze beste koop!

VisionMounts VM D13 Monitorarm Zwart

Beste koop - beste monitorbeugel voor 1 scherm

of

Newstar FPMA-D550DBLACK

Newstar FPMA-D550DBLACK

Beste monitorbeugel voor 2 schermen

of

Newstar FPMA-D550D3BLACK

Newstar FPMA-D550D3BLACK

Beste monitorbeugel voor 3 schermen

of

Douxe DXM2

Douxe DXM2

Beste verstelbare monitorbeugel

of

Maclean Brackets monitorhouder

Maclean Brackets MC-752 monitorhouder

Beste voordelige monitorbeugel

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

VisionMounts VM D13 Monitorarm Zwart

Beste koop - beste monitorbeugel voor 1 scherm

VisionMounts VM D13 Monitorarm Zwart

of

Newstar FPMA-D550DBLACK

Beste monitorbeugel voor 2 schermen

Newstar FPMA-D550DBLACK

of

Newstar FPMA-D550D3BLACK

Beste monitorbeugel voor 3 schermen

Newstar FPMA-D550D3BLACK

of

Douxe DXM2

Beste verstelbare monitorbeugel

Douxe DXM2

of

Maclean Brackets monitorhouder

Beste voordelige monitorbeugel

Maclean Brackets monitorhouder

of

Waarom een monitorbeugel aanschaffen?

Voor jouw (boven) lichaam is het onwijs belangrijk om een goede zithouding aan te houden. Indien je langdurig een verkeerde zithouding aanneemt, levert dit onwijs veel spanning op. Deze spanning resulteert uiteindelijk in klachten in jouw bovenlichaam en eventueel ook in hoofdpijn.

Om deze klachten te voorkomen, is het gebruik van een monitorbeugel aan te raden. Met een monitorbeugel weet je jouw monitor namelijk op de juiste hoogte en afstand te houden. Je kunt dit volledig op jouw bureau en bureaustoel aanpassen, waardoor je te allen tijde juiste zithouding aan weet te nemen.

Ook voor jouw ogen is de beste monitorarm overigens van essentieel belang. De monitor moet niet té dicht op jouw ogen zitten, maar moet ook weer niet te ver weg hangen. Je wilt immers ook de kleine letters op jouw monitor kunnen lezen. Dankzij de beste monitorarm kun je in ieder geval jouw monitor op de juiste afstand hangen, zodat je jouw ogen zoveel mogelijk weet te ontlasten.

Bijkomend voordeel is dat je op jouw bureau meer ruimte weet te creëren. Je hoeft immers niet meer een grote monitor op jouw bureau neer te zetten. Gaat jouw voorkeur daar echter wel naar uit? Dan verwijzen wij je graag naar ons artikel ‘Beste monitorstandaard’; in dat artikel vind je namelijk een overzicht van de beste monitorstandaarden voor het op de juiste hoogte neerzetten van jouw monitor op jouw bureau.

Al met al draagt een monitorbeugel absoluut bij aan de gewenste/benodigde ergonomie. Indien je een ergonomische werkplek thuis wenst te creëren, is het ook van belang om allerlei andere soorten producten aan te schaffen. Ook is het wenselijk dat je alle producten op de juiste manier ten opzichte van elkaar af weet te stellen. Check alle informatie hierover in ons artikel ‘Ergonomische werkplek’.

In dit artikel bespreken we graag wat volgens ons de beste monitorarmen zijn. Hiervoor hebben we uitgebreid onderzoek gedaan, vele monitorarmen aan een strenge keuring onderworpen en op basis daarvoor een top 5 samengesteld. We trappen dit artikel af met een review over de beste koop:

Beste koop voor 1 scherm – VisionMounts VM D13 Monitorarm Zwart

Heb jij één monitor die je graag op de juiste hoogte wilt hangen? Wil je deze monitor ook nog naar wens kunnen draaien en kunnen verstellen? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een verstelbare- en draaibare monitor met één klem voor een monitor.

Als je op zoek naar een dergelijke monitor gaat, kom je vrij veel varianten tegen. In onze ogen kun je het beste kiezen voor deze variant van VisionMounts; dit is volgens ons de beste monitorbeugel voor 1 scherm. Tegelijkertijd is het volgens ons ook de beste koop, aangezien deze monitorarm perfect van past komt bij een ergonomische thuiswerkplek!

De constructie c.q. vormgeving van deze monitorbeugel is simpel doch doeltreffend te noemen. Met een meegeleverde bladklem (zie aan de onderkant van bovenstaande foto) is het mogelijk om deze monitorarm aan het bureau vast te maken.

Vervolgens kun je moeiteloos jouw monitor aan deze monitorarm vastmaken. Prettig is daarbij dat deze monitorarm geschikt is voor monitoren met een VESA maat van 75 bij 75 mm en van 100 bij 100 mm. Dit zijn vrij gangbare maten; de kans is dus héél groot dat je ook aan jouw monitor aan deze monitorarm kunt bevestigen.

Vervolgens ben je in staat om de hoogte én exacte positie van jouw monitor te bepalen. Deze monitorarm heeft namelijk drie draaipunten, waardoor je de monitor volledig naar wens in kunt stellen:

 • Deze monitorbeugel is kantelbaar tot 15°
 • Deze monitorbeugel is 360 graden draaibaar
 • Deze monitorbeugel is 360 graden draaibaar
 • De maximale hoogte van deze monitorbeugel is 40,7 centimeter

Al met al kun je jouw monitor exact op de gewenste hoogte/positie af gaan stellen. Daarmee weet je jouw thuiswerkplek zo optimaal mogelijk in te richten, waardoor de kans op lichamelijke klachten weer een stuk kleiner geworden is.

Bijkomend voordeel is dat deze monitorbeugel een kabelmanagement systeem heeft. Dankzij dit systeem kun je netjes de kabel van jouw monitor wegwerken; hiermee weet je jouw werkplek dus ook netjes en geordend te houden. Daarbij is het dus óók niet meer nodig om jouw monitor op het bureau neer te zetten; ook daarmee weet je dus de nodige ruimte te besparen.

Qua vormgeving en constructie zijn wij zeer te spreken over deze monitorbeugel van VisionMounts. Dit komt onder meer doordat men gekozen heeft voor een aluminium constructie. Hierdoor is deze monitorarm niet alleen sterk, maar ook licht van gewicht. Ideaal voor elke thuiswerker.

Moet je nou de hoofdprijs betalen voor deze beste koop? Nee, dat valt in onze ogen reuze mee. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 49,95 euro voor deze monitorhouder. Ja, hij is daarmee een stuk goedkoper dan andere varianten, maar hij biedt tegelijkertijd ook veel meer opties. Met het oog op de ergonomie is het zeer aan te raden om een dergelijk bedrag neer te tellen.

Bij deze beste monitorhouder hoef je eigenlijk met maar één nadeel rekening houden: het maximale gewicht van de monitor. Deze monitorbeugel is namelijk in staat om een monitor van maximaal 8 kilogram te ‘tillen’. Heb jij een monitor die méér dan 8 kilo weegt? Dan heb je twee keuzes: of je koopt een andere monitor of je kijkt naar een andere monitorbeugel.

Deze monitorbeugel heeft een max. draagvermogen van slechts 8 kilogram.

Voordelen
 • Geweldige constructie
 • Zeer ergonomisch
 • Inclusief kabelmanagement systeem
 • Makkelijk te monteren/installeren
 • Kantelbaar, roteerbaar en draaibaar
Nadelen
 • Monitor mag slechts 8 kg wegen
Conclusie

De VisionMounts VM D13 Monitorarm Zwart is volgens ons de beste koop voor één monitor. Deze monitorbeugel is geschikt voor één monitorscherm en voldoet eigenlijk aan al onze verwachtingen. Je kunt de monitor moeiteloos op de gewenste positie en hoogte instellen, waardoor je zeer ergonomisch weet te werken. Ondertussen geniet je van een opgeruimd bureau en geniet je van veel gemak!

Beste monitorbeugel voor 2 schermen – Newstar FPMA-D550DBLACK

Vind jij het prettig om met twee schermen naast elkaar te werken? Dan kun je ervoor kiezen om jouw laptop op een monitorstandaard neer te zetten en jouw laptop vervolgens aan te sluiten op een externe monitor. Is dit ideaal? Nee, het is zeker niet ideaal.

Als je het echt goed aan wilt pakken, kun je beter voor een monitorbeugel voor 2 schermen kiezen. In dat geval ben je het beste uit met de Newstar FPMA-D550DBLACK monitorbeugel. Dit is volgens ons de beste monitorbeugel voor 2 schermen. Waarom? Dat vertellen we je graag hieronder!

Met deze monitorbeugel ben je in staat om twee schermen van maximaal 32 inch op te hangen. Deze schermen hang je op een simpele manier op, waarbij je de schermen ook nog in de gewenste positie kunt kantelen én kunt draaien. Ook is het mogelijk om de schermen te roteren en te zwenken. Eigenlijk kun je dus alle kanten op met deze ergonomische monitorhouder.

Heb jij een monitor met een VESA gatenpatroon van 75 bij 75 mm of van 100 bij 100 mm? Dan is deze monitorbeugel geschikt voor jouw monitor. De kans is groot dat dit het geval is, aangezien dit toch wel de meest gangbare VESA maten zijn.

Voordat je gebruik van deze monitorhouder kunt maken, dien je hem ‘m uiteraard wel te monteren. Dat gaat gelukkig bijzonder makkelijk. Aan de onderkant van de monitorarm vind je namelijk een bladklem. Met deze bladklem kun je deze monitorhouder rechtstreeks aan jouw bureau vastmaken.

Heb je de bladklem aan jouw bureau gemaakt? Dan kun je de twee monitoren aan de monitorhouder vastmaken. Dit doe je met behulp van meegeleverde schroefjes, waarbij je dus het VESA gatenpatroon kunt gebruiken. Meer informatie daarover vind je aan het einde van dit artikel in de koopgids.

Over de constructie van deze monitorbeugel zijn wij zéér te spreken. De monitoren hangen namelijk zeer stabiel en je kunt deze monitoren dus geheel naar eigen wens instellen. Hierdoor weet je de kans op lichamelijke klachten flink te verkleinen, terwijl je ook van het nodige gemak weet te genieten.

Newstar FPMA-D550DBLACK 2 schermen

Ondertussen geniet je ook nog van een geordend bureau. Enerzijds komt dit doordat je geen monitor meer op jouw bureau hoeft te zetten. Deze bespaarde ruimte kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld andere hulpmiddelen. Anderzijds heb je ook geen last van loshangende kabels; aan de onderzijde van de horizontale arm kun je deze kabels namelijk moeiteloos en fraai wegwerken.

Onder aan de streep zijn wij onder de indruk van deze monitorbeugel voor 2 schermen. Je moet eigenlijk alleen rekening houden met het maximale draagvermogen van 16 kilogram. Het maximale draaggewicht van deze monitoren mag maximaal 8 kilo zijn; dat is niet altijd voldoende. Let dus goed op het gewicht van jouw monitoren!

Tot slot willen we nog benoemen dat deze monitorbeugel een marktconforme prijs heeft. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze monitorbeugel voor 2 schermen een bedrag van 55 euro. Dat klinkt wellicht als relatief veel geld, maar je moet je vooral bedenken dat je hiermee een ergonomische werkplek weet te creëren. Dat is eigenlijk onbetaalbaar!

Het maximale draagvermogen is slechts 16 kilogram; elke monitor mag dus maximaal 8 kilo wegen.

Voordelen
 • Ideaal voor twee schermen
 • Kabels zijn netjes weg te werken
 • Zeer stabiel
 • Kantelbaar, roteerbaar en draaibaar
 • Moeiteloos te monteren/installeren
Nadelen
 • Monitor mag slechts 8 kg wegen
 • Totale draaggewicht van 16 kg
Conclusie

De Newstar FPMA-D550DBLACK is volgens ons de beste monitorbeugel voor twee schermen. Met deze monitorhouder kun je moeiteloos en zéér ergonomisch gebruik maken van twee monitoren. Deze monitoren kun je geheel naar wens op de juiste hoogte en positie instellen; hiermee weet je dus echt een ergonomische werkplek te creëren. Absoluut een aanrader deze monitorarm!

Beste monitorbeugel voor 3 schermen – Newstar FPMA-D550D3BLACK

Ben jij veelal met ingewikkelde klussen bezig? Heb je daarvoor 3 schermen nodig? Of vind je het wellicht super comfortabel om te werken met 3 schermen tegelijkertijd? In dat geval is het aan te raden om te kijken naar een monitorbeugel voor 3 schermen.

Wij hebben verschillende monitorhouders voor 3 schermen aan een keuring onderworpen. Uiteindelijk stak één variant met kop en schouders boven de rest uit; dat is het geval bij deze Newstar FPMA-D550D3BLACK. Dit is de beste monitorhouder voor het ophangen van 3 schermen.

Dankzij deze monitorhouder weet je een onwijs prettige én ergonomische werkplek te creëren. Deze houder kun je namelijk geheel naar wens instellen; je bepaalt moeiteloos de hoogte van de monitoren en je bepaalt ook de afstand tussen jouw ogen en de monitor. Ondertussen kun je de monitoren ook nog kantelen, zwenken én roteren. Wat wens je nog meer?

Hebben jouw monitoren een VESA gatenpatroon van 75 bij 75 mm of van 100 bij 100 mm? Dan is deze monitorarm geschikt voor jouw monitoren. Over het algemeen hebben de meeste monitoren dit gatenpatroon, waardoor je de meeste monitoren zonder moeite aan deze monitorhouder kunt bevestigen.

Hoe je deze monitorhouder zelf kunt bevestigen? Dat doe je met behulp van een bureauklem aan jouw bureau. Door deze bureauklem hangen de monitoren onwijs stabiel, waardoor je op een zeer aangename wijze kunt werken. Daarbij is het dus ook heel prettig dat je op drie schermen tegelijkertijd kunt werken. Dat is absoluut niet voor iedereen weggelegd.

Onderzoek toont aan dat men in een opgeruimde omgeving efficiënter werkt. Nou, dat komt ook helemaal goed bij de Newstar FPMA-D550D3BLACK. Je kunt namelijk alle kabels van de monitor netjes wegwerken achter de horizontale arm. Hierdoor geniet je van een geordende werkomgeving én bovendien ook van mee ruimte op jouw bureau. Je hoeft immers geen monitor(en) meer op jouw bureau neer te zetten.

Wellicht zou je nu verwachten dat je heel veel geld voor deze monitorarm neer moet tellen. Nou, wij hebben goed nieuws voor je; je betaalt bij onze partner Bol.com een marktconform bedrag voor deze monitorhouder. Een bedrag van 69 euro is wat ons betreft prima te noemen; zéker met het oog op het belang van een ergonomische werkplek.

Newstar FPMA-D550D3BLACK 3 schermen

Als je deze monitorhouder wenst te kopen, moet je wel rekening houden met twee nadelen. Deze twee nadelen hebben beide betrekking op het soort monitor dat je aan deze houder vast kunt maken.

Allereerst is deze monitorhouder alleen geschikt voor monitoren met een maximaal schermdiagonaal van 27 inch. Heb je grotere monitoren in jouw huis? Dan kun je deze dus niet aan deze monitorbeugel ophangen. Dit is echt iets waar je goed rekening mee moet houden.

Ten tweede is het maximale draagvermogen van deze monitorhouder per scherm 7 kilo. Als jouw monitoren meer wegen, ben je niet in staat om deze op een veilige wijze op te hangen. Je kunt hierbij overigens ook niet compenseren; 1 monitor van 8 kilo en twee monitoren van 6 kilo gaan niet samen. Het gewicht van de monitor van 8 kilo is simpelweg te hoog voor het draagvermogen.

De monitor moet aan twee eisen voldoen; maximaal gewicht van 7 kilo en schermdiagonaal van maximaal 27 inch.

Voordelen
 • Onwijs handig
 • Zeer ergonomisch
 • Kabels zijn keurig weg te werken
 • Kantelbaar, roteerbaar en in hoogte verstelbaar
 • Marktconform geprijsd (prima prijs-kwaliteitsverhouding)
Nadelen
 • Niet geschikt voor monitoren groter dan 27 inch
 • Niet geschikt voor monitoren zwaarder dan 7 kilo
Conclusie

De Newstar FPMA-D550D3BLACK is volgens ons de beste monitorhouder voor het ophangen van 3 schermen. Dankzij deze monitorhouder kun je moeiteloos op drie schermen tegelijkertijd werken; dit doe je bovendien op een zéér ergonomische manier. De prijs-kwaliteitsverhouding is wat ons betreft ook dik in orde. Al met al een geweldige monitorbeugel!

Beste verstelbare monitorbeugel – Douxe DXM2

Bij het creëren van een ergonomische werkplek zijn verschillende hulpmiddelen onmisbaar. Zo is de beste bureaustoel onmisbaar, is een verstelbaar bureau onmisbaar en heb je ook een hulpmiddel voor jouw monitor nodig. Je kunt hierbij kiezen voor een monitorstandaard, maar je kunt ook kiezen voor een monitorbeugel.

Gaat jouw voorkeur uit naar een monitorbeugel? Je hebt hierboven al enkele interessante varianten kunnen vinden. Wij zijn echter ook zéér te spreken over de Douxe DXM2 monitorhouder; dit is volgens ons namelijk de beste verstelbare monitorbeugel.

Waarom dit de beste verstelbare monitorbeugel is? Nou, met deze monitorbeugel kun je jouw monitor echt op de perfecte manier instellen. Deze monitorbeugel is namelijk 45 ° kantelbaar, is 90° zwenkbaar en heeft een lengte van 46 centimeter. Je kunt dus jouw monitor moeiteloos op de gewenste hoogte en in de gewenste hoek instellen.

Het gaat hierbij overigens niet om één monitor, maar om twee monitoren. Dit betreft namelijk een zogeheten dubbele monitorarm. Zoals je op de foto kunt zien, kun je beide monitoren afzonderlijk van elkaar naar wens instellen. Voordat je dit kunt doen, moet je uiteraard wel eerst de monitorarm aan jouw bureau vastmaken.

Dat gaat gelukkig uiterst makkelijk dankzij de bureauklem. Op de foto schuin hierboven zie je deze bureauklem aan de onderkant. Je kunt jouw bureau tussen deze klem klemmen, waardoor de monitorarm zéér stevig staat én blijft staan. Ook als je twee monitoren aan de monitorarm bevestigd.

Hoe je jouw monitoren aan deze monitorarm kunt bevestigen? Dat doe je met behulp van het VESA gatenpatroon. Voor deze monitorarm zijn monitoren geschikt met een VESA gatenpatroon van 75 bij 75 mm of van 100 bij 100 mm. Over het algemeen hebben nagenoeg alle monitoren een dergelijk gatenpatroon; je kunt dus nagenoeg alle monitoren aan deze monitorarm bevestigen.

Je moet daarbij echter wel rekening houden met twee nadelen c.q. beperkingen. Zo is het een feit dat je geen super grote monitoren aan deze monitorarm kunt bevestigen; het maximale beeldschermdiagonaal is 27 inch. Het minimale beeldschermdiagonaal is overigens 13 inch; jouw monitoren moeten dus een beeldschermdiagonaal tussen de 13 en 27 inch hebben.

Douxe DXM2 verstelbaar

Verder moet je rekening houden met het maximale gewicht van de monitoren. Elke monitor mag maximaal 8 kilo wegen. Heb je een zwaardere monitor? Dan is het advies om deze monitor níet aan deze monitorarm te bevestigen. Houd hier in ieder geval goed rekening mee en neem geen (onnodige) risico’s.

Graag sluiten we deze review wel met een positieve noot af. Als we naar het prijskaartje van deze Douxe DXM2 monitorbeugel kijken, worden we namelijk direct vrolijk. Voor deze monitorhouder betaal je slechts 44,99 euro bij onze partner Bol.com. Indien je meerdere houders tegelijkertijd aanschaft, geniet je ook nog van een staffelkorting!

Deze monitorhouder is geschikt voor monitoren van maximaal 27 inch groot.

Voordelen
 • Onwijs ergonomisch
 • Draaibaar, kantelbaar én zwenkbaar
 • Ook nog in hoogte verstelbaar
 • Gunstig geprijsd
 • Zeer stabiel
 • Makkelijk te monteren
Nadelen
 • Niet geschikt voor monitoren groter dan 27 inch
 • Niet geschikt voor monitoren zwaarder dan 8 kilo
Conclusie

De Douxe DXM2 is volgens ons de beste verstelbare monitorbeugel. Je kunt deze monitorbeugel exact op de gewenste hoogte, op de gewenste afstand en in de gewenste hoek instellen. Hierdoor weet je écht op een comfortabele manier te werken en voorkom je dus lichamelijke klachten. Als je eenmaal van deze monitorhouder gebruik maakt, wil je niks anders meer!

Beste voordelige monitorbeugel – Maclean Brackets MC-752 monitorhouder

In ons artikel ‘beste tv beugel’ hebben wij meerdere beugels van het merk Maclean Brackets aangeraden. Ook in de wereld van monitorbeugels heeft dit merk voor een interessant aanbod weten te zorgen.

Tijdens onze zoektocht naar de beste voordelige monitorbeugel stuitten wij al snel op deze Maclean Brackets MC-725 monitorhouder. Dit is volgens ons de beste voordelige monitorbeugel.

Wat moet je voor deze monitorbeugel betalen? Een bedrag van slechts 32,26 euro bij onze partner Bol.com. Voor dat relatief lage bedrag krijg je een monitorhouder geleverd waarmee je echt perfect uit de voeten kunt. Deze houder zorgt voor de gewenste ergonomie, is stabiel en biedt enkele handige extra’s.

Zo is het zeer prettig dat je veel verschillende monitoren aan deze monitorhouder kunt bevestigen. Het minimale schermdiagonaal moet 13 inch zijn, terwijl de monitor een maximaal schermdiagonaal van 32 inch mag hebben. Je kunt dus nagenoeg alle monitoren aan deze monitorbeugel bevestigen.

Een vereiste hierbij is overigens wel het VESA gatenpatroon van de monitor. De monitor moet namelijk een VESA gatenpatroon van 75 bij 75 mm of van 100 bij 100 mm hebben. De meeste moderne monitoren hebben dat echter, waardoor het monteren van de monitoren een fluitje van een cent is.

Voordat je de monitor kunt bevestigen, moet je eerst de monitorbeugel zelf vastmaken. Dat doe je gemakkelijk met dank aan de tafelklem. Dankzij deze tafelklem kun je de monitorbeugel stevig vastklemmen aan jouw bureau, waardoor de monitor stabiel en stevig (blijven) hangen.

Als de monitor eenmaal hangt, kun je deze moeiteloos naar wens instellen. Je kunt de monitor namelijk op de gewenste hoogte instellen, op de gewenste afstand ten opzichte van jouw bureaustoel én je kunt de monitor ook nog draaien.

De monitor is bij deze monitorbeugel te draaien tot een maximale hoek van 90°. Ook kun je de monitor nog tot een hoek van 45° kantelen.

Wil je graag jouw bureau zo netjes mogelijk houden? Dan is de aanschaf van een monitorbeugel sowieso aan te raden; daarmee weet je immers veel ruimte op jouw bureau te besparen. Daarbij biedt deze monitorbeugel nóg een voordeel; je kunt alle kabels netjes wegwerken. Hierdoor weet je jouw bureau nog netter te houden.

Als laatste voordeel willen we benoemen dat de installatie van deze monitorhouder zeer makkelijk gaat. Je krijgt vanuit Maclean Brackets namelijk alle benodigdheden én een uitgebreide instructie toegestuurd. Binnen een mum van tijd kun je dus genieten van jouw ergonomische werkplek.

Daarbij moet je wel rekening houden met één nadeel. Als je een monitor aan deze monitorhouder op wilt hangen, mag deze monitor maximaal 8 kilo wegen. Als je een zwaardere monitor aan de beugel bevestigd, loop je een risico. Pas hier dus mee op en schaf eventueel een nieuwe monitor aan.

Deze monitorhouder is geschikt voor een monitor van maximaal 8 kilo.

Voordelen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Makkelijk te installeren
 • Zeer ergonomisch
 • Geschikt voor monitoren van 32 inch
 • Kabels zijn netjes weg te werken
Nadelen
 • Niet geschikt voor monitoren zwaarder dan 8 kilo
Conclusie

De Maclean Brackets MC-752 monitorhouder is volgens ons de beste voordelige monitorbeugel. Voor een bedrag van 32,26 euro ben je al de eigenaar van deze monitorhouder, waardoor je direct van een ergonomische werkplek geniet. Je kunt jouw monitor namelijk perfect instellen, aangezien deze houder veel instelmogelijkheden kent. Al met al is dit een geweldige monitorbeugel voor een gunstige prijs; wat wens je nog meer?

Koopgids

Door jouw werkplek ergonomisch in te richten, weet je lichamelijke klachten te voorkomen. Bovendien weet je een stuk efficiënter te werken en verbeter je daarmee ook jouw gemoedstoestand. Voor elke (thuis)werker is een ergonomische werkplek hoe dan ook van cruciaal belang.

Om jouw werkplek ergonomisch in te richten, is de aanschaf van een monitorbeugel absoluut aan te raden. Welk van bovengenoemde monitorbeugels spreekt jou op dit moment het meeste aan? Om jou met de aankoop nóg een handje verder te helpen, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van de monitorbeugel.

Verstelbaarheid van de monitorbeugel

Met het oog op de ergonomie is het van cruciaal belang dat je de monitor naar wens in kunt stellen. Je hebt daar dan ook een verstelbare monitorbeugel voor nodig. In een ideale wereld zou je een monitorbeugel:

 • in hoogte kunnen verstelbare
 • kunnen draaien
 • kunnen kantelen
 • kunnen roteren

Als je een nieuwe monitorhouder aan wilt schaffen, is ons advies om altijd voor een verstelbare monitorbeugel te kiezen. Daarmee weet je écht de gewenste ergonomie te creëren.

Voor welke monitor is de monitorbeugel geschikt?

Niet alleen monitoren zijn voor alle monitorbeugels geschikt. Bij het uitzoeken van een nieuwe beugel moet je dus goed kijken naar jouw huidige monitor. Let daarbij goed op de afmetingen van de monitor én op het gewicht van de monitor. De monitor mag namelijk niet te zwaar zijn en moet qua afmetingen ook ‘in’ de monitorbeugel passen.

VESA gatenpatroon

In het verlengde van bovenstaand punt is het óók van belang dat de monitor het juiste VESA gatenpatroon heeft. Dit is een patroon van gaten aan de achterkant van de monitor, waarmee je in staat bent om een monitor ergens aan vast te maken. De meest gangbare afmetingen hierbij zijn 75 bij 75 mm en 100 bij 100 mm.

Deze afmetingen zeggen het volgende: de afmetingen tussen de gaten onderling bedraagt 75 óf 100 mm. De meeste monitoren hebben een dergelijke afmeting, terwijl ook de meeste monitorbeugels deze afmetingen hebben. Stem het VESA gatenpatroon van de monitor én van de beugel in ieder geval perfect op elkaar af.

Hoeveelheid monitoren

Wil je één monitor op gaan hangen? Of maak je het liefste gebruik van drie monitoren tegelijkertijd? Bij de zoektocht naar de bestem monitorhouder is dit één van de belangrijkste criteria. Je kunt hierbij kiezen tussen een monitorbeugel voor één scherm, voor twee schermen of voor drie schermen.

Tip: bij sommige monitorhouders kun je twee monitoren ook onder/boven elkaar plaatsen. Mocht dat jouw voorkeur genieten, is het advies om gericht op zoek te gaan naar een dergelijke houder.

Hoeveel monitoren

Bevestiging van de monitorhouder

Check tevens goed hoe je de monitorhouder aan jouw bureau kunt bevestigen. In 9 van de 10 gevallen gaat dit met behulp van een bureauklem. Dankzij deze klem kun je de monitorhouder stevig aan het bureau vastmaken. Controleer daarbij wel goed of je alle benodigdheden én een duidelijke instructie meegeleverd krijgt.

Budget

Tot slot willen wij je aanraden om goed naar het prijskaartje te kijken. In de wereld van monitorhouders gaat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ absoluut op. Durf daarom te investeren in een hoogwaardige monitorhouder, waardoor je nóg aangenamer kunt gaan werken.

Monitor goed ophangen/instellen

Heb je eenmaal de beste monitorhouder gekocht? Dan is het zaak om de monitor op de juiste manier op te hangen c.q. in te stellen. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat zie je duidelijk in onderstaande video:

Slotwoord

Het uitkiezen van een nieuwe monitorhouder is absoluut geen gemakkelijke klus. Gelukkig heb je in dit artikel een top 5 én een uitgebreide koopgids kunnen vinden. Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier met jouw nieuwe monitorarm/monitorbeugel/monitorhouder!

Tresna.nl
Logo