Beste monitorstandaard

Ben jij door het COVID-19 virus ook genoodzaakt om veel vanuit huis te gaan werken? Bevalt het werken vanuit huis jou eigenlijk wel? Ben je daarom ook van plan om ook in de toekomst veelvuldig vanuit huis te gaan werken? Ongeacht hoe vaak of hoelang je vanuit huis werkt, is het van belang om over een ergonomische werkplek te beschikken.

Als je op kantoor werkt, zijn alle faciliteiten dik in orde. Je hebt hoogstwaarschijnlijk een bureau op de juiste hoogte, je hebt een ergonomische bureaustoel en jouw monitor staat op de juiste hoogte. Althans; dit zijn alle wenselijk eigenschappen van een ergonomische werkplek.

Als je veel vanuit huis moet werken, is het aan te raden om thuis een ergonomische werkplek te creëren. Hoe je dat kunt doen? Dat bespreken wij uitgebreid in ons artikel ‘Een ergonomische werkplek inrichten’. In dat artikel bespreken wij ook welke producten en hulpmiddelen absoluut niet op of rondom jouw bureau mogen ontbreken.

Eén van de belangrijkste producten daarbij is zonder twijfel een monitorstandaard. Dankzij een monitorstandaard weet je jouw monitor op de juiste hoogte neer te zetten. Je hoeft daardoor jouw nek niet (ongezond) te buigen, waardoor je de kans op lichamelijke klachten weet te verkleinen.

Klinkt dit bij jou als muziek in de oren? Ben jij op zoek naar de beste monitorstandaard waarmee je jouw monitor op de juiste hoogte neer kunt gaan zetten? Lees dan op je gemakje dit artikel door; wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste monitorstandaarden. De varianten waar onze voorkeur naar uit gaat, zijn in onderstaande tabel te vinden:

Onze top 5 monitorstandaarden

Afbeelding

Product


Fellowes Office Suites monitorstandaard

Onze beste koop!

Fellowes Office Suites monitorstandaard

Beste koop

of

DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade

DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade

Beste in hoogte verstelbare monitorstandaard

of

DESQ® Monitorverhoger met lade

DESQ® Monitorverhoger met lade 

Beste monitorstandaard met opbergruimte

of

Basic Monitor Verhoger aluminium

Basic Monitor Verhoger aluminium

Beste monitorstandaard met USB poorten

of

Newstar LCD CRT monitor standaard

Newstar LCD/CRT monitor standaard

Beste voordelige monitorstandaard

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Fellowes Office Suites monitorstandaard

Beste koop

Fellowes Office Suites monitorstandaard

of

DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade

Beste in hoogte verstelbare monitorstandaard

DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade

of

DESQ® Monitorverhoger met lade

Beste monitorstandaard met opbergruimte

DESQ® Monitorverhoger met lade

of

Basic Monitor Verhoger aluminium

Beste monitorstandaard met USB poorten

Basic Monitor Verhoger aluminium

of

Newstar LCD CRT monitor standaard

Beste voordelige monitorstandaard

Newstar LCD CRT monitor standaard

of

Waarom een monitorstandaard aanschaffen?

Indien je géén ergonomische werkplek hebt, merk je dit binnen de kortste keren aan jouw lichaam. Jouw nek kan pijn gaan doen, je kunt last van jouw schouders krijgen en je kunt last van jouw (onder)rug krijgen. Dit komt puur doordat je niet de juiste zithouding aanneemt en daardoor jouw lichaam te zwaar belast.

Mede daarom is de aanschaf van een ergonomisch bureau, een ergonomische bureaustoel én een monitorstandaard aan te raden. Dankzij de monitorstandaard weet je jouw nek te ontlasten; door jouw monitor op de juiste hoogte neer te zetten, hoef je feitelijk gezien alleen maar vooruit te kijken. Dat is een stuk minder belastend voor jouw nek in tegenstelling tot de situatie waarin je continue jouw nek gebogen houdt.

Daarnaast zijn de monitorstandaarden door de jaren heen ook steeds verder doorontwikkeld. Je kunt nu bijvoorbeeld kiezen voor een standaard die je in hoogte kunt verstellen, voor een standaard met ingebouwde USB poorten, voor een standaard die je in diepte kunt verstellen en voor een standaard met een handige opbergruimte.

Doordat de monitorstandaarden steeds verder ontwikkeld zijn, is het gebruik hiervan nóg aangenamer geworden. Je weet niet alleen jouw lichaam hiermee te ontlasten, maar je werkt hierdoor ook een stuk aangenamer en sneller.

Twijfel je nog enigszins over de aanschaf van een monitorstandaard? Dat is in onze ogen helemaal nergens voor nodig. De aanschaf van een monitorstandaard kost je namelijk hoogstens enkele tientjes; het is dus geen al te dure investering. Mede daarom is het altijd de moeite waard om een dergelijke investering te doen.

Mocht je op dit moment al last van lichamelijke klachten hebben, is het absolúút aan te raden om een monitorstandaard aan te schaffen. Dankzij die standaard weet je jouw nek, jouw schouders en jouw (onder) rug te ontlasten. Mocht je wel eens last van deze lichaamsdelen gehad hebben, weet je ongetwijfeld hoe onwijs vervelend dit is. Voorkom dit dus door de beste monitorstandaard aan te schaffen.

Maar, wat is nou de beste monitorstandaard? Dat is een vraag die wij onszelf ook gesteld hebben. Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen. Uiteindelijk hebben we daardoor een top 5 samen weten te stellen; hieronder vind je per monitorstandaard een korte review!

Beste koop – Fellowes Office Suites monitorstandaard

In de afgelopen periode zijn er meerdere monitorstandaarden op de markt verschenen. Doordat er meer en meer standaarden op de markt verschenen, werd het aanbod ook een stuk gevarieerder. Dat maakte het voor ons niet makkelijk om de beste koop te selecteren. Uiteindelijk zijn wij op zoek gegaan naar de beste basic monitorstandaard zonder al te veel toeters en bellen.

Met dat criteria in ons achterhoofd zijn wij op zoek gegaan naar de beste monitorstandaard. Uiteindelijk kwamen wij al snel bij de Fellowes Office Suites monitorstandaard uit. Deze standaard voldoet aan onze verwachtingen en is wat ons betreft de meest ergonomische standaard voor een monitor.

Dit is onder meer te danken aan het feit dat je deze monitorstandaard in hoogte kunt verstellen. Je kunt de voetjes van deze standaard op vijf verschillende hoogtes instellen: variërend van 10 centimeter hoogte tot aan 15 centimeter hoogte. Je kunt jouw monitor dus altijd op de juiste hoogte instellen ten opzichte van jouw bureau en bureaustoel.

Daarbij geniet je ook nog van een handige opberglade aan de onderkant van de monitorstandaard. In deze opberglade kan je bijvoorbeeld jouw notitieblok, pennen of andere kantoorbenodigdheden opbergen. Het gezegde ‘gemak dient de mens’ is absoluut van toepassing op deze Fellowes Office Suites monitorstandaard.

Heb jij een grote monitor? Ook dat is geen probleem voor deze monitorstandaard. Je kunt op deze standaard namelijk grote CRT- en TFT beeldschermen kwijt met een maximum gewicht van 36 kilogram. Het maximale schermformaat van de monitor kan 28 inch zijn, uitzonderingen daargelaten. In principe betekent dit dat je vrij veel soorten monitoren op deze monitorstandaard neer kunt zetten.

Qua design heeft het merk Fellowes gekozen voor een strakke vormgeving. De pootjes en de zijkant hebben een zilveren kleur, terwijl de bovenkant een zwarte kleur heeft. Deze twee kleuren staan fraai bij elkaar en zorgen al met al voor een gave uitstraling.

Sluit jij jouw laptop graag aan op een monitor? Wil je aan het einde van de werkdag jouw laptop ook op een veilige manier opbergen? Dat is absoluut mogelijk bij de Fellowes Office Suites monitorstandaard. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kan je jouw laptop namelijk onder de monitorstandaard schuiven. Ontzettend handig!

Fellowes Office Suites monitor standaard

Onder aan de streep zijn wij zeer te spreken over deze monitorstandaard. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat deze monitorstandaard vrij prijzig te noemen is. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 48,58 euro. Dit is meer dan voor andere standaarden, maar je krijgt absoluut een hoop waar voor je geld.

Daar willen we wel aan toevoegen dat deze monitorstandaard niet in diepte verstelbaar is. Die mogelijkheid hebben enkele andere varianten wel en zou ook passen bij deze monitorstandaard. Helaas heeft de fabrikant Fellowes daar dus niet voor gekozen.

Deze monitor is vrij prijzig; het is één van de duurste monitorstandaarden die je aan kunt schaffen.

Voordelen
 • Geweldig design
 • Geschikt voor nagenoeg alle monitoren
 • Inclusief handige opbergruimte
 • In hoogte verstelbaar
 • Zeer stabiel
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Niet in diepte verstelbaar
Conclusie

De Fellowes Office Suites monitorstandaard is wat ons betreft de beste koop binnen de wereld van monitorstandaarden. Deze standaard is stabiel, is in hoogte te verstellen, biedt handige opbergruimte en heeft ook nog een gave uitstraling. Om het helemaal af te maken, is deze standaard ook nog voor nagenoeg alle monitoren geschikt.

Beste in hoogte verstelbare monitorstandaard – DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade

Ben jij zeer bewust bezig met het creëren van een ergonomische werkplek? Heb je onze uitgebreide gids daarover ook doorgenomen? Dan weet je dat het aan te raden is om te kiezen voor een monitorstandaard die in hoogte verstelbaar is.

Gaat jouw specifieke voorkeur daarom uit naar een in hoogte verstelbare monitorstandaard? In dat geval kan je het beste voor de DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade kiezen. Deze veelzijdige monitorstandaard is namelijk perfect in hoogte te verstellen!

Laten we maar direct aftrappen met het bespreken van de hoogteverstelling. Je kunt de pootjes van deze monitorstandaard instellen op twee verschillende hoogtes: 6,5 centimeter of 11 centimeter. Bepaal de gewenste hoogte, stel de hoogte van jouw bureau + bureaustoel in en geniet direct van een ergonomische werkplek.

Doordat je deze monitorstandaard in hoogte kunt verstellen, werk je eigenlijk altijd op een comfortabele manier. Je hoeft jouw nek nooit te buigen en je kunt moeiteloos al jouw werkzaamheden uitvoeren. Daarbij geniet je ook nog van het draaiplateau en de lade.

Waar dient het draaiplateau voor? Dit draaiplateau stelt je in staat om jouw monitor naar bijvoorbeeld een collega toe te draaien. Als je op jouw thuiswerkplek aan het werk bent, heb je hier echter niet al te veel aan. Mocht je deze monitorstandaard voor op kantoor aanschaffen, geniet je echter wel optimaal van deze handige feature.

In de opberglade aan de onderkant van deze monitorstandaard kan je allerlei benodigdheden opbergen. Op de foto hiernaast zie je bijvoorbeeld dat je hier een rekenmachine, pennen en een UBS stick in op kunt bergen. Overigens zie je ook op de foto hiernaast dat de pennen volledig uitgeschoven zijn; de hoogte van deze monitorstandaard is nu dus 11 centimeter.

DESQ® Monitorsteun met draaiplateau lade

Bij deze DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade zijn wij ook te spreken over de stabiliteit. De vier poten van deze standaard zorgen voor de gewenste stabiliteit en dragen ook bij aan het comfort. Je moet echter wel rekening houden met het feit dat je niet alle monitoren op deze standaard kunt plaatsen. Alleen monitoren met een maximaal gewicht van 15 kilogram zijn hiervoor geschikt.

Dat is echter ook het enige nadeel dat wij aan deze monitorstandaard ondervonden hebben. Waar wij ook over te spreken zijn, is het prijskaartje van deze DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade. Bij onze partner Bol.com betaal je voor deze standaard namelijk slechts 32,95 euro!

Deze standaard heeft een maximaal draaggewicht van slechts 15 kilogram.

Voordelen
 • Perfect in hoogte te verstellen
 • Inclusief draaiplateau
 • Inclusief handige opberglade
 • Zeer stabiel
 • Relatief gunstig geprijsd
Nadelen
 • Monitor mag slechts 15 kilogram wegen
Conclusie

De DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade is volgens ons de beste in hoogte verstelbare monitorstandaard. Je hebt bij deze standaard de keus tussen twee ideale hoogtes, waardoor je moeiteloos een ergonomische werkplek weet te creëren. Ook over de opberglade, de stabiliteit en het prijskaartje zijn wij enthousiast!

Bekijk prijzen van de DESQ® Monitorsteun met draaiplateau en lade bij verschillende winkels:

Beste monitorstandaard met opbergruimte – DESQ® Monitorverhoger met lade

Als je het aan werk bent, heb je wellicht meerdere benodigdheden nodig. Even snel een aantekening in jouw notitieblok maken, even snel een nietje schieten of even gaatjes perforeren in die stapel met dossiers. Ook heb je wellicht jouw telefoon en/of jouw tablet veelvuldig nodig tijdens het werken. Waar laat je al deze benodigdheden tijdens én na het werken?

Nou, daar heeft het merk Desq iets handigs op gevonden. Zij hebben namelijk deze monitorstandaard inclusief opberglade én smartphone-/tablethouder ontwikkeld. Het is niet verrassend dat dit volgens ons de beste monitorstandaard met opbergruimte is.

Op de foto schuin hierboven zie je duidelijk hoe deze monitorstandaard vormgegeven is. Aan de voorkant vind je een uitschuifbare lade, waarin je allerlei kantoorbenodigdheden kunt bewaren. In deze lade vind je meerdere vakjes, waardoor je alle benodigdheden op een overzichtelijke manier kunt bewaren.

Daarnaast heb je aan de voorkant ook nog een ideale houder voor jouw smartphone en/of tablet. Op de foto hiernaast zie je duidelijk waar je jouw tablet en/of smartphone neer kunt zetten of neer kunt leggen. Dankzij deze houder kan je dus moeiteloos een video call houden, terwijl je ondertussen op jouw monitor aan het werk bent.

Daarbij weet je jouw lichaam ook nog te ontlasten. Deze monitorstandaard heeft namelijk drie verschillende hoogtes. Je kunt deze standaard dus altijd op de hoogte juiste instellen, waardoor je onder meer jouw nek weet te ontlasten. Al met al is deze monitorstandaard onmisbaar bij een ergonomische werkplek!

DESQ® Monitorverhoger lade

Je kunt deze monitor dus op drie verschillende hoogtes instellen: 9,3 centimeter, 13,3 centimeter en 17,3 centimeter. Dit is fors hoger dan de meeste monitorstandaarden; dit is met name handig voor lange mensen. Ook voor de lange mensen is het hierdoor mogelijk om ergonomisch te werken!

Ben je een liefhebber van een strakke werkplek? Ook dan biedt deze monitorstandaard nog een handige optie. Aan de achterkant is namelijk een soort van uitsparing te vinden waarin je de kabels van jouw monitor kunt bevestigen. De kabels liggen hierdoor nooit in de weg, terwijl je van een fraaie uitstraling geniet. Deze uitsparing is op de foto hiernaast aan de bovenzijde te zien.

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze monitorstandaard. Dat komt ook door de stabiliteit én door de uitstraling van deze standaard. Spreekt de volledig zwarte variant jou niet helemaal aan? Dan kan je ook kiezen voor een vergelijkbare witte variant.

DESQ® Monitorverhoger incl lade

Als je deze monitorstandaard wilt gaan kopen, moet je wel rekening houden met twee nadelen. Zo is deze standaard vrij prijzig; bij onze partner Bol.com betaal je 39,95 euro voor deze monitorstandaard.

Daarnaast is deze standaard ook niet geschikt voor zware monitoren. Het maximale draaggewicht van deze DESQ® Monitorverhoger met lade is slechts 15 kilogram. Als je een moderne monitor hebt, is dat echter in nagenoeg alle gevallen meer dan voldoende.

Voor deze monitor moet je relatief diep in de buidel tasten; ongeveer 40 euro.

Voordelen
 • Geweldige opberglade
 • Inclusief houder voor smartphone/tablet
 • Stijlvolle uitstraling
 • In drie hoogtes in te stellen
 • Kabels zijn weg te werken
 • Zeer stabiel
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Geschikt voor monitoren van max. 15 kilogram
Conclusie

De DESQ® Monitorverhoger met lade is volgens ons de beste monitorstandaard met opbergruimte. De opberglade spreekt ons in het bijzonder aan, maar dat geldt ook zeker voor de smartphone- en/of tablethouder. Ook is het zeer prettig dat deze standaard stabiel staat, drie hoogtes kent en jou de mogelijkheid biedt om de kabels op een nette manier weg te werken. Ideaal!

Beste monitorstandaard met USB poorten – Basic Monitor Verhoger aluminium

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Integendeel zelfs; er zijn allerlei soorten monitorstandaarden op de markt gebracht. Met enkele varianten heb je reeds hierboven kennis kunnen maken, maar wij willen je ook graag kennis laten maken met een monitorstandaard met USB poorten.

Wat heb je nou precies aan een monitor met USB poorten? Nou, je kunt dan tijdens het werken bijvoorbeeld jouw smartphone opladen. Hoe handig is dat? Mocht jouw voorkeur hier naar uit gaan, kan je het beste voor deze Basic Monitor Verhoger aluminium kiezen. De afmetingen van deze monitorstandaard zijn als volgt: 55,5 bij 18,8 bij 4,7 centimeter.

Deze monitorstandaard heeft aan de linker voorkant twee USB poorten en ook aan de rechter voorkant. Dankzij deze USB poorten kan je dus moeiteloos tijdens het werken jouw smartphone of jouw tablet opladen. Als jouw voorkeur hier naar uit gaat, is het wel noodzakelijk om de stekker van de monitorstandaard aan de achterzijde in het stopcontact te doen.

Als je jouw monitor op laptop op de monitorstandaard zet, wil je uiteraard op de stabiliteit kunnen vertrouwen. Nou, dat zit absoluut goed bij deze Basic Monitor Verhoger aluminium. De fabrikant, Basic, heeft namelijk gekozen voor een anti-slip onderzijde. Dankzij deze onderzijde staat deze monitorstandaard te allen tijde super stevig.

Wat doe jij als je klaar bent met jouw werkdag? Ruim je dan nog eventjes snel jouw bureau op? Dankzij deze monitorstandaard geniet je altijd van een opgeruimd bureau. Je kunt bijvoorbeeld jouw toetsenbord, of andere kantoorbenodigdheden, moeiteloos onder deze monitorstandaard schuiven.

Overigens draagt deze monitorstandaard sowieso bij aan de uitstraling van jouw werkplek. Deze standaard is namelijk van aluminium vervaardigd en heeft een fraaie kleurstelling. De witte vlakken staan bovendien in fraai contrast met de lichtzilveren kleur van het aluminium.

Basic Monitor Verhoger

Bij deze monitorstandaard moet je wel rekening met twee nadelen. Het eerste nadeel heeft betrekking op de maximale belasting; deze standaard kan maximaal 10 kilogram dragen. Dat is absoluut niet veel te noemen en is dus echt iets waar je goed rekening mee moet houden.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat deze standaard niet in hoogte verstelbaar is. Als je voor jezelf een ergonomische werkplek wilt creëren, is het des te belangrijker dat je jouw bureaustoel en bureau op de juiste manier instelt.

Graag sluiten we deze review wel nog met een positieve noot af. Voor deze monitorstandaard met USB poorten betaal je slechts 29,95 euro. Dat vinden wij een zeer marktconform bedrag met het oog op de mogelijkheden van deze monitorstandaard.

Deze monitorstandaard heeft een maximaal draaggewicht van 10 kilogram. Zware en grote monitoren zijn dus niet geschikt voor op deze standaard.

Voordelen
 • Inclusief 4 usb poorten
 • Fraai design
 • Anti-slip onderzijde
 • Opbergruimte onder de standaard
 • Prima geprijsd
Nadelen
 • Geschikt voor monitoren van max. 10 kilogram
 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Niet in diepte verstelbaar
Conclusie

De Basic Monitor Verhoger aluminium is met afstand de beste monitorstandaard met USB poorten. Dankzij de vier ingebouwde USB poorten kan je probleemloos jouw smartphone en/of tablet opladen tijdens het werken. Over de uitstraling, de kwaliteit, de stabiliteit en de functionaliteit zijn wij in ieder geval óók te spreken!

Beste voordelige monitorstandaard – Newstar LCD/CRT monitor standaard

Wil jij onwijs graag een ergonomische werkplek creëren? Moet je het echter stellen met een beperkt budget? Dan is er geen nood aan de man. Ook met een beperkt budget ben je namelijk in staat om een ergonomische werkplek te creëren. Daarbij is het wel van cruciaal belang dat je kiest voor een voordelige monitorstandaard.

Als je op zoek naar de beste voordelige monitorstandaard bent, kan je niet om deze Newstar LCD/CRT monitor standaard heen. Deze monitorstandaard zorgt namelijk voor de gewenste ergonomie, terwijl je absoluut niet de hoofdprijs voor deze monitor hoeft te betalen.

Voor deze geweldige monitorstandaard betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van slechts 21,34 euro. Daarmee is deze standaard fors goedkoper dan de hierboven genoemde varianten, terwijl je dat niet direct in de kwaliteit of functionaliteit terug ziet.

Zoals je op de foto schuin hierboven kunt zien, ziet deze standaard er vrij strak uit. De vier pootjes zorgen voor de gewenste stabiliteit, terwijl de glazen plaat voldoende ruimte biedt voor jouw monitor. Deze standaard is 56 centimeter breed, 21 centimeter diep en 8 centimeter hoog.

Doordat de monitorstandaard relatief hoog is, kan je onder de standaard allerlei kantoorbenodigdheden opbergen. Je kunt daar bijvoorbeeld dossiers kwijt, terwijl je aan het einde van de werkdag ook jouw toetsenbord onder de monitorstandaard kunt schuiven. Erg handig in onze ogen!

Daarnaast is deze monitorstandaard ook voor vrijwel alle monitoren geschikt. Het maximale belastbare gewicht is maar liefst 25 kilogram; daarmee is deze monitorstandaard ook nog een stuk veelzijdiger dan sommige van de hierboven genoemde varianten.

Newstar LCD CRT monitorstandaard

Gezien het prijskaartje is het echter niet verwonderlijk dat je ook met enkele nadelen rekening moet houden. Zo zijn wij niet helemaal te spreken over het gekozen materiaal. Doordat de bovenste ‘dwarsplank’ van glas vervaardigd is, moet je vrij veel tijd besteden aan het schoonhouden van deze standaard.

Daarnaast is het ook spijtig dat deze standaard niet in hoogte- en in diepte verstelbaar is. Gezien het prijskaartje is dat echter niet super verwonderlijk. Doordat je deze standaard zelf niet aan kunt passen, is het van belang om jouw bureau en bureaustoel perfect in te stellen. daarmee weet je alsnog een super ergonomische werkplek te creëren. De hoogte van deze monitorstandaard is daarbij sowieso geweldig voor jouw nek en schouders.

Deze monitorstandaard is helaas niet in hoogte en/of diepte verstelbaar.

Voordelen
 • Geweldige prijs
 • Fraai design
 • Veel ruimte onder de monitorstandaard
 • Max. draaggewicht van 25 kilogram
 • Makkelijk te monteren
Nadelen
 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Niet in diepte verstelbaar
 • Glazen plaat moet vaak schoongemaakt worden
Conclusie

De Newstar LCD/CRT monitor standaard is volgens ons de beste voordelige monitorstandaard. Voor een bedrag van nog geen 22 euro kan jij al de trotse eigenaar van deze standaard zijn. Daarmee zet je al direct een belangrijke stap bij het creëren van een ergonomische werkplek. Al met al een prima monitorstandaard, inclusief een zéér interessant prijskaartje.

Koopgids

Heb jij voor jezelf alvast de keuze gemaakt? Wil je voor jouw (thuis)werkplek een monitorstandaard aanschaffen? Dan heb je in onze ogen absoluut een verstandige keuze gemaakt. Met een dergelijke standaard weet je immers absoluut de ergonomie te verbeteren.

Daarbij is het wel van cruciaal belang dat je voor de juiste monitorstandaard kiest. Zoals bovenstaande reviews al aangetoond hebben, verschillen de standaarden op nogal veel vlakken van elkaar. In onderstaande koopgids bespreken we daarom graag de belangrijkste criteria van een monitorstandaard. Let goed op deze criteria bij het vergelijken van verschillende standaarden!

Afmetingen van de monitorstandaard

Als je een monitorstandaard wilt gaan gebruiken, moet deze uiteraard wel op jouw bureau passen. Daarbij is het ook wenselijk dat de monitor op een veilige en stabiele wijze op de standaard neergezet kan worden. Let daarom altijd goed op de afmetingen van het pootje van de monitor én op de afmetingen van de monitorstandaard.

Draaggewicht van de monitorstandaard

Alle monitorstandaarden hebben een bepaald draaggewicht. Dit gewicht geeft eigenlijk aan hoe zwaar de monitor maximaal kan zijn.

Is jouw monitor zwaarder dan het maximale draaggewicht? Dan loop je een risico, aangezien de standaard daardoor kan bezwijken onder de druk. 

Weeg dus altijd eerst wat het gewicht van jouw monitor op. Op basis van dat gewicht kan je vervolgens op zoek gaan naar de beste monitorstandaard. 

Draaggewicht monitorstandaard

In hoogte- en diepte verstelbaar

Voor een ergonomische werkplek is het wenselijk dat je de standaard in hoogte kunt verstellen. Bij veel van de bovengenoemde varianten is dat het geval, waardoor je altijd de juiste hoogte van de monitor kunt verkrijgen. Stel jouw bureau en bureaustoel vervolgens ook qua hoogte perfect in, zodat je écht ergonomisch kunt gaan werken.

Daarbij is het ook direct goed om te kijken of je de monitorstandaard ook in diepte kunt verstellen. Mocht dat het geval zijn, kan je de standaard helemaal naar wens instellen. Check onderstaand video voor meer informatie over de juiste hoogte van een monitor:

Vormgeving van de monitorstandaard

Ook is het verstandig om naar de vormgeving van de standaard te kijken. Bevalt de kleurstelling? Bevalt het gebruikte materiaal? En biedt de monitorstandaard nog enige ruimte voor het opbergen van verschillende benodigdheden? In een ideale wereld is het in ieder geval zo dat je het toetsenbord onder de standaard kunt schuiven.

Opberglade/opbergruimte

Als je aan het werk bent, gebruik je daarbij wellicht kantoorbenodigdheden. Denk hierbij aan pennen, aan een perforator, aan een nietmachine en aan een rekenmachine. Mocht je deze kantoorbenodigdheden op een handige manier op willen ruimen, is het aan te raden om te kiezen voor een monitorstandaard inclusief opbergruimte.

USB poorten

In één van bovenstaande reviews heb je kunnen lezen dat je ook voor een monitorstandaard inclusief USB poorten kunt kiezen. Dankzij deze USB poorten kan je – tijdens het werken – jouw smartphone en/of tablet opladen. Super handig! Mocht jou dit wel aanspreken, is het goed om op de eventuele aanwezigheid van USB poorten te letten.

Budget

Tot slot willen wij je graag wijzen op het prijskaartje van de monitorstandaard. In bovenstaande reviews heb je kunnen lezen dat de prijzen variëren van pakweg 20 tot 50 euro. Probeer voor jezelf te bepalen hoeveel geld je uit kunt/wilt geven aan de beste monitorstandaard. Binnen dat bedrag kan je vervolgens gericht op zoek naar de beste variant gaan.

Slotwoord

Voor ons staat het als een paal boven water: bij een ergonomische werkplek mag én kan een ergonomische werkplek niet ontbreken. In dit artikel vind je in ieder geval alle benodigde informatie voor het aanschaffen van een nieuwe monitorstandaard. Heb je nog vragen over de hierboven genoemde producten? Neem daarvoor contact op met de klantenservice van Bol.com. Wij wensen jou graag veel plezier/gemak met jouw nieuwe monitorstandaard!

Tresna.nl
Logo