Beste papierversnipperaar

Werk je op jouw kantoor of in jouw thuiskantoor veel met papier? Wil je niet hele dossiers met papier in jouw werkkamer laten liggen? En wil je dit papier daarom graag op een handige manier kunnen versnipperen? Je kunt al het papier met je handen doorscheuren, maar je kunt veel beter voor de beste papierversnipperaar kiezen. In dit artikel maak je kennis met de vijf beste papierversnipperaars!

Onze top 5 papierversnipperaars

Afbeelding

Product


Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar

Onze beste koop!

Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar

Beste koop papierversnipperaar

of

Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel

Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel

Beste compacte papierversnipperaar

of

HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4

HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4

Beste grote papierversnipperaar

of

DESQ Papiervernietiger 20052

DESQ Papiervernietiger 20052

Beste luxe papierversnipperaar

of

Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak

Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak

Beste voordelige papierversnipperaar

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar

Beste koop papierversnipperaar

Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar

of

Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel

Beste compacte papierversnipperaar

Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel

of

HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4

Beste grote papierversnipperaar

HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4

of

DESQ Papiervernietiger 20052

Beste luxe papierversnipperaar

DESQ Papiervernietiger 20052

of

Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak

Beste voordelige papierversnipperaar

Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak

of

Voor- en nadelen van een papierversnipperaar

Waar gewerkt wordt, wordt rotzooi gemaakt. Dat is één van de weinige zekerheden in het zakelijke leven. Het is daarom ook niet voor niets dat in een kantoorpand aan het einde van de dag schoonmakers onder meer de bureaus schoon komen maken.

Zou dat niet gebeuren? Dan zou al snel een gemiddeld kantoorpand uitgroeien tot een halve afvalbelt. Ben je op dit moment vanuit huis werkzaam? Dan wil je ongetwijfeld dat jouw thuiskantoor wél netjes blijft. Heb je enig idee hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? In onze ogen is het verstandig om onder meer voor een goede papierversnipperaar te kiezen.

Met name als je veelvuldig gebruik van papier maakt, is een papierversnipperaar onwijs handig. Met een papierversnipperaar kun je snel en handig allerlei velletjes papier versnipperen. Dit ruimt niet alleen heerlijk op, maar is ook nog eens super veilig te noemen.

Werk je bijvoorbeeld met privacygevoelige gegevens van klanten? Of heb je te maken met bijvoorbeeld de medische gegevens van cliënten? In deze gevallen wil je niet dat bepaalde informatie bij kwaadwillende terecht komt. Om dit op voorhand al te voorkomen, is de aanschaf van een papierversnipperaar aan te raden.

Met deze papierversnipperaar voorkom je simpelweg dat papier in de verkeerde handen terecht kan komen. Als je een velletje papier in een versnipperaar stopt, komt dit velletje papier er in allerlei kleine strookjes papier uit. Dit betekent dus dat een kwaadwillend persoon niks meer aan het betreffende papiertje heeft!

Daarnaast is het ook een voordeel dat je ook andere dingen met een papierversnipperaar kunt vernietigen. Zo zijn veel papierversnipperaars ook in staat om bijvoorbeeld een oude bankpas te versnipperen. Ideaal én ook uiterst veilig te noemen.

Brengt een papierversnipperaar ook nog nadelen met zich mee? Nou, je moet zeker wel rekening houden met een vrij fors geluidsniveau. Niet alle papierversnipperaars zijn even geluidsstil, waardoor je zeker goed naar het maximale geluidsniveau moet kijken bij het vergelijken van verschillende varianten.

Ook moet je rekening houden met het regelmatig legen van de opvangbak. In veel gevallen heeft de opvangbak een inhoud van 10 á 12 liter. Nadat je een xxx aantal papiertjes versnipperd hebt, is het de hoogste tijd dus om deze opvangbak te legen. Je moet dus echter wel op een voorzichtige wijze doen, voordat alsnog jouw gehele thuiskantoor vol ligt met versnipperd papier!

Al met al is de aanschaf van een goede papierversnipperaar dus zeker aan te raden. Maar, voor welke papierversnipperaar kun je nou het beste kiezen? Wat is voor jou de beste papierversnipperaar? En waar moet je allemaal op letten bij het vergelijken van papierversnipperaars? Op al die vragen vind je in dit artikel een passend antwoord! We trappen dit artikel af met een review over de beste koop papierversnipperaar!

Beste koop papierversnipperaar – Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar

In de wereld van papierversnipperaars vind je vrij veel varianten terug. Ook vind je meerdere merken terug, waarbij het merk Rexel één van de absolute toppers is. Dit merk weet handige technologieën te combineren met veel gebruiksgemak en een relatief scherp prijskaartje.

Toen wij op zoek naar de beste koop papierversnipperaar gingen, kwamen wij al snel uit bij deze papierversnipperaar van Rexel. Deze variant is volgens ons de belichaming van het aanbod van Rexel én biedt onwijs voordelen. De Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar is wat ons betreft de beste koop van dit moment!

Met deze papierversnipperaar ben je in staat om allerlei soorten papier te versnipperen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld A4 vellen, maar ook kleinere papiertjes weet je moeiteloos te versnipperen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het papier op de juiste manier in te voeren.

De invoercapaciteit van deze papierversnipperaar is ook interessant te noemen: je kunt maar liefst 8 vellen A4 papier tegelijkertijd invoeren. Hierdoor weet je relatief snel een groot aantal vellen papier te versnipperen. Ideaal wat ons betreft!

Ook is het prettig dat je niet eerst de nietjes uit de documenten hoeft te halen. Deze papierversnipperaar van Rexel is namelijk ook in staat om de nietjes ‘kapot’ te maken, waardoor je ook op dit vlak van vrij veel gemak weet te genieten.

Deze papierversnipperaar heeft een P3 veiligheidsnorm. Dit betekent dat alle vellen papier in kleine stroken c.q. snippers ‘versnipperd worden’. Het is niet de meest veilige norm, maar het is voor persoonlijk gebruik prima. Ook als je de papierversnipperaar voor zakelijke toepassingen wilt gebruiken, ben je prima uit met deze veiligheidsnorm.

Als je veel papier gaat versnipperen, wil je niet continu de opvangbak hoeven te legen. Nou, deze opvangbak heeft een inhoud van maar liefst 15 liter. Dit betekent dat je de opvangbak niet al te vaak hoeft te legen; gemak dient de mens, niet waar? Volgens Rexel hoef je pas na ongeveer 100 vellen de opvangbak te legen.

Overigens geeft Rexel ook nadrukkelijk aan dat deze papierversnipperaar geschikt is voor in een thuiskantoor. De opvangbak is vrij fors, maar de gehele vormgeving is vrij compact te noemen. Je kunt deze papierversnipperaar dan ook moeiteloos in jouw thuiskantoor kwijt.

Beste koop papierversnipperaar

Als laatste voordeel willen wij het prijskaartje nog even aanstippen. Eerder in deze review gaven wij aan dat Rexel één van de beste merken in de wereld van papierversnipperaars is. Dat zie je echter niet terug aan het prijskaartje, aangezien je voor deze papierversnipperaar slechts 43,50 euro bij onze partner Bol.com hoeft te betalen. In onze ogen is dat echt een hele scherpe prijs!

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, je hebt hierboven kunnen lezen dat deze papierversnipperaar veiligheidsvorm P3 heeft. Hier is op zich niks mis mee, maar het is niet de meest veilige norm. Mocht je het nóg veiliger wensen te hebben, kun je beter voor een versnipper met P4 of zelfs met P5 norm kiezen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met vrij veel lawaai. Naar onze mening maakt deze papierversnipperaar meer lawaai dan vergelijkbare papierversnipperaars.

Dit is niet de meest geluidsstille papierversnipperaar; zeker aan het begin van het versnipperingsproces maakt het apparaat vrij veel lawaai.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Geweldige kwaliteit
 • Opvangbak van 15 liter
 • 8 vellen A4 papier tegelijkertijd
 • Ook geschikt voor nietjes en paperclips
Nadelen
 • Maakt vrij veel geluid
 • Veiligheidsnorm P3
Conclusie

De Rexel Momentum X308 Papierversnipperaar is wat ons betreft de beste papierversnipperaar van dit moment. Deze variant is betaalbaar, heeft een opvangbak van 15 liter, heeft een geweldige invoercapaciteit en werkt bijzonder snel. Al met al kunnen wij de aanschaf van deze papierversnipperaar aanraden!

Beste compacte papierversnipperaar – Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel

Wil je graag een papierversnipperaar voor in jouw thuiskantoor aan gaan schaffen? Heb je echter niet al te veel ruimte in jouw kantoor? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een compacte papierversnipperaar. Staat een compacte papierversnipperaar altijd gelijk aan een versnipperaar met een kleine opvangbak? Nee, dat bewijst deze papierversnipperaar van Fellowes.

Deze papierversnipperaar van Fellowes is volgens ons de beste compacte papierversnipperaar. Door een handige vormgeving neemt deze papierversnipperaar niet al te veel ruimte in beslag, terwijl de versnipperaar toch een flinke opvangcapaciteit heeft.

Als we naar de opvangbak kijken, zien we dat deze een inhoud van maar liefst 11 liter heeft. Dat is echt subliem te noemen! Hoe het dan kan dat deze papierversnipperaar alsnog compact is? Dat is te danken aan de handige vormgeving van deze papierversnipperaar.

Deze papierversnipperaar is pakweg 30 centimeter breed, is 36,5 centimeter hoog en is slechts 17 centimeter diep. Deze papierversnipperaar is dus meer hoog dan breed, waardoor de versnipperaar relatief weinig ruimte in beslag neemt. Ook is dat direct een verklaring voor de geweldige opvangbak van 11 liter groot.

Ook over de werking van dit apparaat zijn wij zeer te spreken. Je kunt de vellen papier namelijk op een makkelijke manier invoeren, waarna het apparaat direct voor je aan de slag gaat.

Deze papierversnipperaar heeft een veiligheidsnorm van P4, waardoor een velletje A4 papier in 446 snippers wordt versnipperd. Voor kwaadwillende betekent dit dat zij 446 snippers in de juiste volgorde neer moet leggen, voordat ze een document weer ‘volledig’ kunnen maken. Al met al is deze veiligheidsnorm dus echt zéér veilig te noemen.

Deze papierversnipperaar is ook in staat om creditcards, pasjes, nietjes en paperclips te vernietigen. Je hoeft dus niet dikke stapels papier eerst uit elkaar te halen; ook kun je dus jouw oude bankpas met deze versnipperaar veilig vernietigen.

Beste compacte papierversnipperaar

Heb je kinderen in huis rondlopen? Dan wil je uiteraard niet dat zij met deze papierversnipperaar aan de slag gaan. Gelukkig is dat niet mogelijk dankzij meerdere ingebouwde veiligheidsfuncties. Onder meer het kinderslot is een prima toevoeging aan deze papierversnipperaar!

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze papierversnipperaar van het merk Fellowes. Dat komt ook nog door de geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Naar onze mening is de kwaliteit geweldig te noemen, terwijl je slechts 43,25 euro voor deze papierversnipperaar hoeft te betalen. Juist vanwege dit prijskaartje is het zeer interessant om direct deze compacte versnipperaar aan te schaffen!

Zijn er ook nog belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, je moet rekening houden met een vrij fors geluidsniveau. Het is zeker niet de stilste papierversnipperaar, maar het is dus wel een hele handige versnipperaar.

Daarnaast is de invoercapaciteit beperkter dan de hierboven genoemde variant. Bij deze Fellowes versnipperaar kun je slechts 6 velletjes tegelijkertijd snipperen, waardoor je iets langer bezig bent. Houd daar goed rekening mee.

Beperkte invoercapaciteit; slechts 6 vellen A4 papier tegelijkertijd.

Voordelen
 • Compact uitgevoerd
 • Opvangbak van 11 liter
 • Gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit
 • Zeer veilig
 • P4 veiligheidsnorm
Nadelen
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Slechts 6 velletjes tegelijkertijd
Conclusie

De Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel is volgens ons de beste compacte papierversnipperaar. Deze versnipperaar is relatief klein uitgevoerd, terwijl het apparaat wel een opvangbak van 11 liter heeft. Die combinatie is in onze ogen uniek te noemen en zorgt ervoor dat wij de aanschaf van deze papierversnipperaar van harte aan kunnen raden!

Bekijk prijzen van de Fellowes papierversnipperaar 6C snippers P4, 6 vel bij verschillende winkels:

Beste grote papierversnipperaar – HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4

Ben je voor jouw werk heel veel met papier bezig? Heb je op dit papier mogelijke vertrouwelijke gegevens staan? In dat geval is het onwijs belangrijk om hier op een veilige manier mee om te gaan; de aanschaf van een papierversnipperaar is dan zeker aan te raden.

Als je veel papier moet versnipperen, is het daarbij aan te raden om te kiezen voor een grote papierversnipperaar. Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste grote papierversnipperaar, waarbij wij al snel bij deze variant van HSM uitkwamen. De HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4 is volgens ons de beste grote papierversnipperaar van dit moment!

Zoals de naam al doet vermoeden, kun je 10 vellen papier tegelijkertijd invoeren. Hierdoor weet je grote hoeveelheden papier vrij snel te versnipperen. Dankzij de P4 veiligheidsnorm weet je bovendien zeker dat het papier zéér klein versnipperd wordt; elk A4 papiertje wordt in 421 kleine snippers versnipperd.

Daarnaast is het ook zo dat deze papierversnipperaar een grote opvangbak heeft. De opvangbak heeft een inhoud van maar liefst 20 liter (!). Groter ga je ze bijna niet vinden; dit is dan ook reden nummer één voor ons om deze papierversnipperaar tot de beste grote papierversnipperaar uit te roepen.

Een absoluut voordeel hiervan is dat je de opvangbak niet al te vaak hoeft te legen. Dat is zeker handig als je veel met papier werkt, als je met grote hoeveelheden papier te maken hebt en als je snel door wilt werken. Deze papierversnipperaar staat in ieder geval prima zijn mannetje!

Ook is de werking van deze versnipperaar onwijs handig. Dat is te danken aan de makkelijke invoer, maar ook aan de duidelijke indicatielampjes. Deze lampjes geven direct aan of de opvangbak vol zit, of het apparaat stand-by staat of als er sprake is van oververhitting. Ook een vastgelopen papiertje wordt direct aangegeven met een duidelijk indicatielampje.

Met deze papierversnipperaar versnipper je niet alleen papier, maar ook creditcards, pasjes en Cd-roms. Verder is deze versnipperaar ook nog in staat om nietjes en paperclips te vernietigen. Ideaal dus!

Beste grote papierversnipperaar

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn bij deze papierversnipperaar? Nou, je moet wel rekening houden met een vrij forse investering. Voor deze versnipperaar betaal je een bedrag van ongeveer 95 euro bij onze partner Bol.com. Dat is aan de prijs, maar het apparaat is dit bedrag wel dubbel en dwars waard wat ons betreft!

Daarnaast moet je ook bij dit apparaat rekening houden met vrij veel lawaai. Dat lawaai merk je met name op als het versnipperingsproces net start. Het advies is om de papierversnipperaar iets verder bij je vandaan te zetten, zodat je niet al te veel last van het geluid hebt!

Dit is geen al te voordelige papierversnipperaar.

Voordelen
 • 10 vellen A4 papier tegelijkertijd
 • Opvangbak van 20 liter
 • Handige indicatielampjes
 • Hoge kwaliteit
 • Handige werking
 • Veiligheidsnorm P4
Nadelen
 • Maakt relatief veel lawaai
 • Vrij prijzig
Conclusie

De HSM Papiervernietiger X10 10 vel invoer A4 is volgens ons de beste grote papierversnipperaar. Die award is te danken aan onder meer de opvangbak van 20 liter en de totale invoercapaciteit van 10 vellen A4 papier tegelijkertijd. Ook de werking van dit apparaat, de kwaliteit en de mogelijkheden spreken ons heel erg aan. Het is niet de voordeligste variant, maar wel één van de beste varianten van dit moment!

Beste luxe papierversnipperaar – DESQ Papiervernietiger 20052

Wil je graag een luxe papierversnipperaar aanschaffen? Dan heb je de keus uit een beperkt aanbod, aangezien niet veel merken in staat zijn om een luxe papierversnipperaar aan te bieden. Wat wij precies onder een luxe papierversnipperaar verstaan? Dat is een versnipperaar met de gewenste functies én een fraaie uitstraling.

Als we die criteria in ogenschouw nemen, is de DESQ Papiervernietiger 20052 volgens ons de beste luxe papierversnipperaar. Deze versnipperaar voldoet aan al onze verwachtingen, is luxe uitgevoerd en is ook nog eens relatief betaalbaar. Al met al een top apparaat is onze ogen!

Een absoluut voordeel is de fraaie uitstraling van deze papierversnipperaar. De voorkant van het apparaat is zwart uitgevoerd, terwijl ook de zijkanten en achterkant deze zwarte kleur hebben. De bovenkant van het apparaat is daarentegen volledig wit, waardoor het apparaat een contrastrijke uitstraling heeft. Juist die kleurencombinatie zorgt voor de luxueuze uitstraling.

Daarnaast zijn wij ook van mening dat deze papierversnipperaar over luxe functies beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld 8 vellen A4 papier tegelijkertijd in dit apparaat invoeren. Doordat je maar liefst 8 vellen papier tegelijkertijd in kunt voeren, kun je relatief snel grote stapels papier versnipperen.

Daarbij heeft dit apparaat ook nog een P4 veiligheidsnorm. Deze veiligheidsnorm geeft aan dat elk A4 velletje in 538 snippers verdeeld wordt. Dit maakt het voor kwaadwillende nagenoeg onmogelijk om al deze snippers nog aan elkaar vast te ‘plakken’. Je kunt er dus zeker van zijn dat je alle velletjes papier op een veilige manier weet te versnipperen.

Ook is het zo dat de opvangbak van deze versnipperaar maar liefst 18 liter groot is. Juist door deze forse opvangbak hoef je de opvangbak niet al te vaak te legen. Ook dat is erg handig als je grote stapels papier wilt gaan versnipperen.

Met deze papierversnipperaar kun je overigens ook nog andere producten versnipperen. Zo is deze variant in staat om nietjes en paperclips te vernietigen, terwijl je ook volledige Cd’s met dit apparaat kunt versnipperen. Handig als je vertrouwelijke informatie op een Cd hebt staan!

Als laatste voordeel willen we het prijskaartje aanstippen. Deze luxe papierversnipperaar voldoet volledig aan onze wens én is ook nog eens betaalbaar te noemen. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 67,95 euro voor deze papierversnipperaar. Een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding in onze ogen!

Beste luxe papierversnipperaar

Moet je bij deze papierversnipperaar ook nog rekening met nadelen houden? Ja, toch wel. Zo is het een nadeel dat het geluidsniveau relatief hoog ligt; een geluidsniveau van 69 decibel is simpelweg behoorlijk luid. Zet de papierversnipperaar daarom bij voorkeur niet al te dicht bij jouw bureau.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de vormgeving van dit apparaat. Het apparaat is fraai vormgegeven, maar je hebt niet volledig zicht op de opvangbak. Je weet hierdoor niet zeker hoe vol de opvangbak nou precies zit; alleen het kleine vakje aan de voorkant van het apparaat geeft hier duidelijk over.

Deze papierversnipperaar maakt vrij veel lawaai.

Voordelen
 • Geweldig design
 • 8 vellen A4 papier tegelijkertijd
 • Gunstig geprijsd
 • Veiligheidsnorm P4
 • Makkelijke bediening
 • 18 liter opvangbak
Nadelen
 • Maakt veel lawaai
 • Opvangbak niet duidelijk zichtbaar
Conclusie

De DESQ Papiervernietiger 20052 is naar onze mening de beste luxe papierversnipperaar. Zowel de uitstraling als de werking en bediening van dit apparaat is luxe en nagenoeg perfect te noemen. Ondanks deze voordelen hoef je niet eens de hoofdprijs voor deze ruime, snelle en handige papierversnipperaar te betalen!

Beste voordelige papierversnipperaar – Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak

Wil je flinke stapels papier gaan vernietigen? Zie je het niet zitten om deze velletjes papier met jouw handen te verscheuren? Dan is de aanschaf van een papierversnipperaar aan te raden, maar daarbij krijg je wel met een bepaalde investering te maken.

Wil je de investering voor jezelf zo laag mogelijk houden? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een voordelige papierversnipperaar. Tijdens onze zoektocht naar een voordelige papierversnipperaar kwamen wij uit bij deze variant van Pavo. Deze Pavo papierversnipperaar is wat ons betreft de beste voordelige opvangbak.

Wat je voor deze papierversnipperaar moet betalen? Nou, bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van slechts 24,99 euro voor deze versnipperaar. Voor nog geen 3 tientjes krijg je de beschikking over deze handige, snelle en hoogwaardige versnipperaar. Wij zijn ervan overtuigd dat je echt jarenlang van de werking van dit apparaat kunt genieten.

Zo is het een voordeel dat de opvangbak een capaciteit van 10 liter heeft. Dit betekent dat je de opvangbak niet al te vaak hoeft te legen. Indien je de opvangbak wel moet legen, gaat dit overigens ook bijzonder makkelijk. Je kunt het apparaat eigenlijk op een handige manier ‘leeggooien’ in bijvoorbeeld een vuilniszak!

Verder zijn wij ook over de afmetingen van dit apparaat te spreken. Het apparaat is vrij compact uitgevoerd, waardoor je het een mooi plekje in jouw thuiskantoor kunt geven. Je kunt ‘m mogelijk zelfs in een klein hoekje van jouw thuiskantoor kwijt, waardoor je alle aanwezige ruimte optimaal weet te benutten.

Verder is het ook nog goed om te weten dat je met deze papierversnipperaar ook andere zaken kunt vernietigen. Zo ben je ook in staat om bankpassen, pinpassen, overige pasjes, paperclips en nietjes met dit apparaat te vernietigen. Ook oude pasjes kun je op deze manier dus heel veel veilig versnipperen; wat wens je nog meer?

Al met al zijn wij over deze papierversnipperaar zeer te spreken. Met name de prijs-kwaliteitsverhouding spreekt ons aan, maar je moet wel goed met bepaalde nadelen rekening houden. Zo is het spijtig dat je maar 6 vellen papier tegelijkertijd in kunt voeren. Het versnipperen van grote stapels papier duurt hierdoor relatief lang.

Beste voordelige papierversnipperaar

Daarnaast heeft deze papierversnipperaar een veiligheidsnorm van slechts P1. Dit betekent dat het papier in stroken van 6 mm breed versnipperd wordt; dit is niet de meest veilige manier van versnipperen. Het is dan ook niet aan te raden om deze papierversnipperaar voor bijvoorbeeld vertrouwelijke documenten te gebruiken.

Deze papierversnipperaar is met de veiligheidsnorm P1 niet de meest veilige versnipperaar.

Voordelen
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Opvangbak van 10 liter
 • Handige bediening
 • Compact uitgevoerd
 • Ook geschikt voor pasjes
Nadelen
 • Niet de meest veilige papierversnipperaar
 • Slechts 6 vellen papier tegelijkertijd
Conclusie

De Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak is volgens ons de beste voordelige papierversnipperaar. Voor deze versnipperaar betaal je slechts 25 euro; een schijntje in vergelijking met andere varianten. Ondertussen geniet je ook nog van een compacte vormgeving, van de opvangbak van 10 liter en de handige werking. Al met al een prima papierversnipperaar voor een zacht prijsje!

Bekijk prijzen van de Pavo Papiervernietiger 6 blads x 6mm 10 Liter opvangbak bij verschillende winkels:

Koopgids

Wil jij graag een geschikte papierversnipperaar aanschaffen? Ben je op dit moment echter niet zeker welke van bovengenoemde papierversnipperaars voor jou het beste is? In dat geval is het aan te raden om een goed vergelijk te maken.

Een terechte vraag is echter hoe je een dergelijk vergelijk het beste kunt gaan maken. Het antwoord op die vraag ga je vinden in de onderstaande koopgids. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het vergelijken van verschillende papierversnipperaars.

Invoercapaciteit

Voordat het papier versnipperd kan worden, moet je het papier invoeren. Elke papierversnipperaar heeft hier een horizontale gleuf voor waar je het papier in kunt schuiven. De invoercapaciteit geeft aan hoeveel vellen papier je per keer in deze gleuf kunt schuiven.

Gaat dit om 6 vellen papier? Gaat het om 8 vellen papier? Of kun je mogelijk zelfs 10 vellen papier tegelijkertijd invoeren? Des te meer vellen papier je tegelijkertijd in kunt voeren, des te sneller je een grote stapel papier kunt versnipperen.

Invoercapaciteit papierversnipperaar

Opvangbak

Als je veel papier tegelijkertijd in kunt voeren, krijg je logischerwijs ook direct met meer snippers te maken. De inhoud van de opvangbak geeft aan hoeveel snippers in totaal in de opvangbak ‘opgevangen’ kunnen worden.

Je kunt hierbij kiezen voor bijvoorbeeld een inhoud van 10 liter, van 12 liter, van 14 liter, van 18 liter of van 20 liter. De verschillen op dit gebied zijn vrij fors, waardoor het zeer belangrijk is om goed naar de inhoud van de opvangbak te kijken.

Wat voor jou de meest ideale inhoud van de opvangbak is? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Indien je veel papier moet gaan versnipperen, is het aantrekkelijk om voor een grote opvangbak te kiezen. Des te groter de opvangbak is, des te minder vaak je de bak hoeft te legen!

Veiligheidsnorm

Ook is het van belang om goed naar de veiligheidsnorm te kijken. Deze veiligheidsnorm geeft aan in hoeverre het papier versnipperd wordt; dit staat gelijk aan de veiligheid. Indien je bijvoorbeeld medische- of privacygevoelige gegevens wilt versnipperen, wil je dat dit op een hele veilige manier gebeurd.

Op dit moment worden de volgende veiligheidsnormen gehanteerd:

 • P1, P2 en P3: hierbij worden de vellen papier in stroken van 6 mm versnipperd. Dit is niet de meest veilige optie, maar is prima voor persoonlijk gebruik.
 • P4: hiermee worden de vellen papier in meerdere kleine snippers gesnipperd. Dit kunnen bijvoorbeeld 421 of 538 snippers zijn. Ten opzichte van de hierboven genoemde veiligheidsnormen is dit al een stuk veiliger.
 • P5: bij deze veiligheidsnorm wordt een velletje papier in minstens 2.000 snippers versnipperd. Dit is onwijs veilig en is dan ook uitermate geschikt voor het versnipperen van documenten met gevoelige informatie.

Afmetingen

Wil je een papierversnipperaar voor in jouw thuiskantoor aanschaffen? Dan heb je wellicht liever niet dat deze papierversnipperaar veel ruimte in beslag gaat nemen. Let daarom heel goed op de afmetingen en de vormgeving van de papierversnipperaar.

In onze ogen is het handig als de papierversnipperaar meer hoog dan breed is. Een hogere papierversnipperaar kun je immers makkelijker kwijt dan een brede versnipperaar. Probeer voor jezelf in ieder geval een versnipperaar te vinden met de juiste afmetingen.

Afmetingen papierversnipperaar

Geluidsniveau

Maakt een versnipperaar veel lawaai? Ja, dat is in principe wel het geval. Uiteraard bestaan er op het gebied van het geluidsniveau ook de nodige gradaties. Check daarom altijd of er bij de betreffende papierversnipperaar een geluidsniveau vermeld staat; het is wenselijk dat dit geluidsniveau zo laag mogelijk ligt.                                    

Wat kun je allemaal versnipperen?

Kun je met een papierversnipperaar alleen papier versnipperen? Nee, zeker niet. Veel varianten zijn ook in staat om paperclips, nietjes en bankpasjes te vernietigen. Daarnaast bestaan er ook varianten die een Cd-rom volledig kunnen vernietigen. Aan jou de taak om te bepalen of je daar behoefte aan hebt of dat je alleen maar papier wilt gaan versnipperen!

Kwaliteit

In onze ogen is het ook van belang om goed naar de kwaliteit van het apparaat te kijken. Helaas zijn er enkele merken actief die niet de beste kwaliteit weten te leveren; die apparaten raken snel defect, raken snel oververhit of brengen andere problemen met zich mee.

Kies wat ons betreft altijd voor een papierversnipperaar van een gerenommeerd merk. Alle bovengenoemde versnipperaars zijn in ieder geval door een gerenommeerd merk vervaardigd.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil en kun je uitgeven aan een nieuwe papierversnipperaar? Probeer voor jezelf een maximum budget vast te stellen, zodat je direct een schifting in het aanbod kunt maken.

Is het aan te raden om te investeren in een duurdere versnipperaar? In veel gevallen is dat inderdaad aan te raden. Een duurdere versnipperaar is over het algemeen beter, sneller, groter en biedt meer functies.

Slotwoord

Moet je flinke stapels papier vernietigen? Moet je voor jouw werk privacygevoelige informatie vernietigen? Of wil je jouw financiële administratie na jaren eens op gaan ruimen? De aanschaf van een goede papierversnipperaar is in die gevallen van harte aan te raden. Kies voor één van de apparaten uit dit artikel en je doet sowieso een verstandige aankoop.

Heb je op dit moment nog vragen? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag alvast veel plezier én gemak met jouw nieuwe papierversnipperaar!

Tresna.nl
Logo