Beste bureau

Voor meer en meer mensen is het aan de orde van de dag: vanuit huis werken. Met name door het Covid-19 virus zijn opeens veel mensen gewend geraakt aan het werken vanuit huis. Aan de ene kant is dat goed voor te stellen; je hoeft immers nooit meer in de file staan en je weet sowieso jouw reistijd te besparen. Dit betekent indirect ook dat je langer in jouw bed kunt blijven liggen.

Aan de andere kant brengt het vanuit huis werken ook enkele uitdagingen met zich mee. Zo is het een flinke uitdaging om een ergonomische werkplek in jouw huis te creëren. Hier heb je namelijk meerdere producten en hulpmiddelen voor nodig, waardoor de totale kosten vrij hoog op kunnen lopen.

Onze top 6 bureaus

Afbeelding

Product


Piranha EMPEROR Bureau

Onze beste koop!

Piranha EMPEROR Bureau

Beste koop (beste ergonomische bureau)

of

MIRA Home Bureau

MIRA Home Bureau

Beste kleine bureau

of

Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm

Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm

Beste grote bureau

of

SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm

SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm

Beste zit sta bureau

of

MIRA Home - Bureautafel - L-vormig

MIRA Home - Bureautafel - L-vormig

Beste hoekbureau

of

Acaza Bureau met vintage look

Acaza Bureau met vintage look

Beste voordelige bureau

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Piranha EMPEROR Bureau

Beste koop (beste ergonomische bureau)

Piranha EMPEROR Bureau

of

MIRA Home Bureau

Beste kleine bureau

MIRA Home Bureau

of

Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm

Beste grote bureau

Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm

of

SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm

Beste zit sta bureau

SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm

of

MIRA Home - Bureautafel - L-vormig

Beste hoekbureau

MIRA Home - Bureautafel - L-vormig

of

Acaza Bureau met vintage look

Beste voordelige bureau

Acaza Bureau met vintage look

of

Ben je bezig om thuis een ergonomische werkplek in te richten? Dan raden wij je vooral aan om ons artikel ‘Ergonomische werkplek inrichten’ goed door te nemen. In dat artikel bespreken wij namelijk alle producten en hulpmiddelen die prima van pas komen in jouw thuiskantoor.

Eén van de artikelen die we ook in dat artikel genoemd hebben, is een bureau. Een bureau is eigenlijk het belangrijkste object in jouw thuiskantoor, aangezien je allerlei andere producten op jouw bureau neer kunt zetten. Denk hierbij aan een monitorstandaard, aan een laptopstandaard, aan een bureau verhoger en aan een documenthouder.

Ook heeft jouw bureau een prima wisselwerking nodig met jouw bureaustoel. Jouw bureau en jouw bureaustoel moeten namelijk ten opzichte van elkaar op de juiste hoogte ingesteld worden; let daar dan ook heel goed op bij het uitkiezen van een bureaustoel.

Ben je op zoek naar een nieuw bureau voor in jouw thuiskantoor? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar het beste bureau, waardoor wij uiteindelijk de zes beste varianten aan hebben kunnen wijzen. Deze zes varianten kun je in de onderstaande tabel vinden:

Waarom een bureau voor in jouw thuiskantoor aanschaffen?

Is het voor jou de hoogste tijd geworden om een ergonomische werkplek te gaan creëren? Heb je mogelijk op dit moment al last van lichamelijke klachten? Of wil je de lichamelijke klachten in de nabije toekomst graag voorkomen? In dat geval is het absoluut aan te raden om veel tijd te besteden aan de zoektocht naar het beste bureau.

In elk thuiskantoor speelt het bureau namelijk een cruciale rol. Het bureau moet de gewenste ergonomie bieden, het bureau moet groot genoeg zijn en jouw bureaustoel moet afgestemd kunnen worden op jouw bureau. Al met al is het niet mogelijk om een ergonomische werkplek te creëren zonder daarvoor een geschikt bureau te gebruiken.

Overigens is een bureau ook bepalend voor de uitstraling van een thuiskantoor. Het bureau is immers vrij groot en valt daardoor goed op in het thuiskantoor. Als het bureau qua uitstraling volledig naar wens is, weet je dus jouw volledige thuiskantoor vervolgens naar wens in te richten. Let daarom ook heel goed op het gebruikte materiaal, de vormgeving én op de kleur van het bureau!

Moraal van het verhaal: een geschikt bureau is in elk thuiskantoor onmisbaar. Zoals je in bovenstaande tabel mogelijk al hebt opgemerkt, is het aanbod van bureaus echter vrij divers. Je kunt uit verschillende afmetingen kiezen, je kunt uit verschillende vormen kiezen en je kunt uit tal van opties kiezen.

Mede daarom hebben wij ervoor gekozen om verschillende categorieën te hanteren; per categorie zijn wij op zoek gegaan naar de beste variant. We zijn echter ook op zoek gegaan naar de beste koop. Waarom wij specifiek voor het Piranha EMPEROR Bureau al beste koop gekozen hebben? Dat lees je in onderstaande review!

Beste koop (beste ergonomische bureau) – Piranha EMPEROR Bureau

De zoektocht naar een goed bureau is een vrij lastige zoektocht. Je hebt namelijk met veel verschillende factoren te maken én het aanbod is ook zeer divers. Daarom was het voor ons ook lastig om een ‘beste koop’ aan te wijzen, maar uiteindelijk zijn wij dus op het Piranha EMPEROR Bureau uitgekomen. Dit is volgens ons het beste ergonomische bureau, inclusief de ideale prijs-kwaliteitsverhouding.

Bij het bepalen van de beste koop hebben wij overigens ook naar de afmetingen gekeken. In onze ogen zou de beste koop namelijk gemiddelde afmetingen moeten hebben. Nou, dat is absoluut het geval bij dit bureau van het merk Piranha:

 • Breedte van het bureau: 121 cm
 • Hoogte van het bureau: 76 cm
 • Diepte van het bureau: 61 cm

Eigenlijk al deze afmetingen spreken ons aan. Door de diepte ben je bijvoorbeeld in staat om een monitor op het bureau te zetten, terwijl je door de breedte in staat bent om bijvoorbeeld ook een ordner of andere documenten op jouw bureau neer te leggen. Ook over de hoogt zijn wij zeer te spreken.

Wat betreft het design; daar zijn wij helemaal verbaasd over. Piranha heeft gekozen voor een deurtje aan de linkerkant en voor drie lades aan de rechterkant. Dankzij al deze opbergruimte weet je niet alleen efficiënt te werken, maar je weet jouw kantoor ook nog netjes opgeruimd te houden.

Verder vind je ook nog onder het bureaublad een uitschuifbare lade. Op deze lade kun je jouw toetsenbord neerzetten, waardoor je zeer ergonomisch kunt werken. Over de ergonomie is sowieso goed nagedacht, aangezien Piranha ook gekozen heeft voor een mooie afgewerkte rand bij het bureaublad. Hier kunnen jouw armen dus probleemloos lange tijd op rusten.

Overigens is het kastje aan de linkerkant niet zomaar een kastje. Als je het deurtje van dit kastje open doet, vind je namelijk een plank. Deze plank is echter verstelbaar, waardoor je dit kastje naar eigen inzicht in kunt delen. Ook kent dit kastje nog een ventilatiegat aan de achterkant; je kunt dus óók jouw computer in dit kastje kwijt. Ideaal!

Qua uitstraling heeft Piranha verder gekozen voor een unieke kleurencombinatie. Zwart en antraciet worden op een fraaie manier met elkaar gecombineerd, terwijl her en der ook chromen/zilveren accenten te vinden zijn. Is deze kleurstelling niet helemaal naar jouw wens? Dan kun je ook nog kiezen voor een witte variant, voor een lichtbruine variant of voor een donkerbruine variant.

Piranha EMPEROR Bureau beste koop

Hoe is het met de kwaliteit van dit bureau gesteld? Nou, prima. Piranha heeft namelijk gekozen voor hoofdzakelijk MDF. Dankzij dit materiaal heeft het bureau een prachtige uitstraling én geniet je dus van een lange levensduur. Staat hier dan een bijzonder hoog prijskaartje tegenover? Nee, dat valt mee. Bij onze partner Bol.com betaal je voor dit bureau een bedrag van 214,99 euro.

Brengt het Piranha EMPEROR Bureau ook nog nadelen met zich mee? Nou, als je jouw werkplek 110% ergonomisch in wilt richten, is de aanschaf van een zit sta bureau aan te raden. Dit bureau is dus géén zit sta bureau en je kunt de hoogte van het werkblad ook niet aanpassen.

Daarnaast moet je rekening houden met een vrij lastige montage. Ons advies is dan ook echt om even goed de tijd uit te trekken voor het monteren van dit bureau!

Het betreft géén zit sta bureau; ook is het niet mogelijk om het bureaublad in hoogte te verstellen.

Voordelen
 • Ergonomisch vormgegeven
 • Veel opbergruimte
 • Prachtig design
 • Prima kwaliteit
 • Prima geprijsd
 • Ideale afmetingen
Nadelen
 • Bureaublad niet in hoogte verstelbaar
 • Montage neemt vrij veel tijd in beslag
Conclusie

Het Piranha EMPEROR Bureau is wat ons betreft het beste bureau voor in een thuiskantoor. Het bureau kent ideale afmetingen, heeft een prachtig design, is zeer handig vormgegeven en kent ook de nodige opbergruimte. Bovendien zorgt dit bureau voor de gewenste ergonomie; voor dit alles betaal je bovendien niet de hoofdprijs!

Beste kleine bureau – MIRA Home Bureau

Het Covid-19 virus vroeg vanaf het eerste moment om onwijs veel aanpassingsvermogen. Opeens kwam onze maatschappij stil te liggen en moesten we opeens vanuit huis gaan werken. Een veelvoorkomend gevolg was dat sommige mensen simpelweg met de aanwezige ruimte in huis knel kwamen te zitten; niet iedereen heeft immers de ruimte om een groot bureau kwijt te kunnen.

Geldt dat ook voor jou? Of wil jij simpelweg niet al te veel ruimte vrijmaken voor een bureau in jouw huis? Dan kun je het beste kiezen voor dit MIRA Home Bureau. Dit bureau is fraai, is slim vormgegeven en is zeer compact uitgevoerd. Met totale afmetingen van 100 bij 50 bij 75 centimeter is de kans groot dat dit bureau ook bij jou in huis past.

Het bureau is niet al te groot, maar is wél zeer handig in gebruik. Dit komt voornamelijk door de strakke vormgeving. Het merk MIRA heeft overduidelijk de voorkeur gegeven aan eenvoud; je vindt dan ook geen rare poespas op of rondom dit bureau terug. Het bureau doet gewoon wat het moet doen: een ergonomische werkplek aanbieden.

Ook over het design van dit bureau zijn wij overigens zeer te spreken. MIRA heeft hierbij gekozen voor een vintage look; deze look is onder meer terug te zien in de combinatie van het houten bureaublad en de metalen poten. Al met al zijn wij zeer te spreken over het design van dit bureau.

Dit MIRA Home Bureau kent niet alleen een fraai design, maar is ook zeer robuust vormgegeven. Daardoor heb je nooit last van een wiebelend bureau en geniet je ook van een lange levensduur.

Iets waar wij ook over te spreken zijn, is het prijskaartje van dit bureau. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van slechts 52,25 euro voor dit bureau. Voor net iets meer dan 50 euro kun jij dus al de eerste stappen zetten naar een ergonomische werkplek in jouw huis.

MIRA Home Bureau beste kleine bureau

Het mag duidelijk zijn; dit bureau heeft de eretitel ‘beste kleine bureau’ absoluut verdiend. Wel is het goed om te weten dat dit bureau twee nadelen met zich mee brengt. allereerst is dit niet het meest ergonomische bureau; dit komt puur doordat je het bureaublad niet in hoogte kunt verstellen.

Ten tweede: je mist eigenlijk enige opbergruimte bij dit bureau. Jouw documenten, werkspullen en overige spullen zou je dus in een ander kastje op moeten bergen. Je kunt er ook voor kiezen om deze spullen op het bureau te laten slingeren, maar daarmee doe je het fraaie design van het bureau al snel teniet.

Je mist eigenlijk een beetje opbergruimte bij dit bureau.

Voordelen
 • Zeer compact uitgevoerd
 • Geweldig & strak design
 • Staat zeer stabiel
 • Zeer gunstig geprijsd
 • Biedt alsnog voldoende ruimte
Nadelen
 • Je mist opbergruimte
 • Hoogte is niet verstelbaar
Conclusie

Het MIRA Home Bureau is wat ons betreft het beste kleine bureau. Dit bureau (100 bij 50 bij 75 centimeter groot) past ongetwijfeld in dat ene hoekje in jouw huis, waardoor je alsnog op een aangename manier vanuit huis kunt werken. Bovendien is dit bureau voordelig geprijsd, ziet het bureau er gaaf uit en geniet je van een lange levensduur.

Beste grote bureau – Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm

Heb jij in jouw huis nog een complete kamer op de bovenverdieping over? Wil je graag die kamer om gaan toveren tot een heus thuiskantoor? Als je toch voldoende ruimte in de kamer hebt, is het zeker aan te raden om te kijken naar een groot bureau. Waarom dat aan te raden is? Omdat een groot bureau veel gemak met zich mee brengt én ook nog eens fraai staat.

Als jouw voorkeur naar een groot bureau uit gaat, kun je niet om het Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm heen. Dit bureau is volgens ons het beste grote bureau. Deze eretitel heeft dit bureau onder meer aan de forse afmetingen te danken; het bureau is maar liefst 160 centimeter breed en 80 centimeter diep.

Wij zijn niet alleen over de breedte en de diepte te spreken. Nee, wij zijn ook onder de indruk van de hoogte van dit bureau. Je kunt de hoogte van dit bureau namelijk naar eigen wens instellen. Je kunt hierbij kiezen tussen een hoogte van 62 centimeter tot een hoogte van 85 centimeter. Door deze mogelijkheid ben je écht in staat om een ergonomische werkplek te creëren.

Het mag duidelijk zijn; wij zijn te spreken over de afmetingen van dit bureau. Blijft het daarbij? Nee, zeker niet. Wij zijn namelijk ook te spreken over het design van het bureau. Het merk Kantoormeubelen PRO heeft gekozen voor een wit onderstel in combinatie met een houten bureaublad. Dit betreft een Robson eiken blad; het blad is fraai én is van de gewenste kwaliteit.

Is het witte onderstel niet helemaal naar wens? Of is het bureaublad niet naar wens? Je kunt uit nog drie verschillende kleurstellingen kiezen: zwart onderstel i.c.m. Robson eiken blad, wit onderstel i.c.m. wit blad, zwart onderstel i.c.m. wit. Ook kun je tussen drie verschillende afmetingen kiezen: een breedte van 120 cm, 140 of 160 cm. Onze voorkeur gaat absoluut uit naar de variant van 160 cm.

Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm beste grote bureau

Verder zijn wij ook te spreken over de eenvoud van dit bureau. Dit bureau doet gewoon wat het moet doen: jou een ergonomische werkplek bieden. Doordat het bureau zo eenvoudig vormgegeven is, kun je het bureau naar wens aankleden. Zo kun je altijd nog een ladekastje onder het bureau zetten. Ook is het aan te raden om te kiezen voor een voetensteun onder het bureau; daarmee weet je écht ergonomisch te werken!

Al met al zijn wij onder de indruk van dit bureau. Dat is óók het geval als we naar het prijskaartje kijken. Voor dit grote bureau betaal je namelijk slechts 222 euro bij onze partner Bol.com. Gezien de afmetingen, de kwaliteit en de lange levensduur is dit volgens ons eigenlijk een schijntje!

Kent dit bureau ook nog nadelen? Ja, eigenlijk twee nadelen. Zo is het allereerst jammer dat dit geen zit sta bureau betreft. Als dit bureau nóg hoger ingesteld had kunnen worden, waren we helemaal lyrisch geweest.

Daarnaast moet je ook rekening houden met een gebrek aan opbergruimte. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kun je deze opbergruimte echter alsnog zelf creëren. Je moet daarbij echter wel rekening met extra kosten houden; een ladekastje is immers ook niet gratis.

Dit bureau biedt verder geen opbergruimte.

Voordelen
 • Onwijs groot
 • Prachtig uitgevoerd
 • Perfecte prijs-kwaliteitsverhouding
 • In hoogte verstelbaar
 • Staat zeer stabiel
Nadelen
 • Bureau biedt geen opbergruimte
 • Het betreft geen zit sta bureau
Conclusie

Het Bureau T-poot Easy bureau - 160x80 cm is volgens ons het beste grote bureau. Dit bureau is maar liefst 160 cm breed en biedt daardoor onwijs veel ruimte. Ondertussen kun je het bureau ook nog in hoogte verstellen, geniet je van het eenvoudige doch fraaie ontwerp én hoef je absoluut niet de hoofdprijs voor dit bureau te betalen!

Beste zit sta bureau – SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm

In het kader van ergonomisch werken is een uniek bureau uitgevonden: een zit sta bureau. Dit bureau kun je moeiteloos zelf in hoogte verstellen, waardoor je zowel zittend als staand aan het bureau plaats kunt nemen. Met het oog op onder meer de doorbloeding in jouw lichaam is dit zéér wenselijk.

Wil jij graag een zit sta bureau in jouw huis neerzetten? Ben je ook bereid om daar een bepaalde investering voor te doen? Dan hebben wij een interessant bureau voor jou gevonden: het SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm. Dit is volgens ons namelijk het beste zit sta bureau.

Een absoluut voordeel van een zit sta bureau is dus de hoogteverstelling. Het verstellen van de hoogte gaat namelijk bijzonder makkelijk bij dit bureau. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is aan de slinger te draaien. Met deze slinger kun je moeiteloos het bureau omhoog om omlaag laten gaan.

Bijkomend voordeel is dat je de hoogte van het bureau in een vrij groot bereik kunt verstellen. De minimale hoogte van het bureau is 73,5 cm, terwijl de maximale hoogte van het bureau 108,5 cm is. Je kunt dit bureau dus altijd op de gewenste hoogte instellen. Overigens zijn wij ook te spreken over de breedte van dit bureau: dit bureau is 120 cm breed!

Staat dit bureau bij jou met één kant tegen een muur aan? Dat is geen probleem; de slingers zijn namelijk aan beide kanten van het bureau te vinden. Daarnaast heeft dit bureau ook nog wieltjes; je kunt hierdoor moeiteloos het bureau in jouw huis verplaatsen, mocht je daar behoefte aan hebben. Door remmen op twee van de vier wieltjes kun je bovendien het bureau zeer stevig vastzetten.

SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm beste zit sta bureau

Ook op andere vlakken heeft SUDS de juiste keuzes gemaakt. Zo heeft dit merk gekozen voor een speciale plank voor het toetsenbord. Dit betekent dat je jouw armen altijd in een ergonomische positie kunt houden, waardoor je jouw lichaam nog minder weet te belasten. Ondertussen kun je jouw laptop, monitor en overige benodigdheden op de bovenste plank kwijt.

Brengt dit bureau een lange levensduur met zich mee? Ja, dat is zéker het geval. Dit is voornamelijk te danken aan het materiaal waar SUDS voor gekozen heeft: metaal en staal. Deze materialen zijn bovendien voorzien van een duurzame poedercoating, waardoor het bureau een nóg langere levensduur heeft. Doordat het bureau volledig in het zwart uitgevoerd is, oogt het bureau ook zeer fraai.

Zijn wij te spreken over dit bureau? Ja, dat zijn wij zeker. Wel is het goed om te weten dat je met drie nadelen rekening moet houden. Het eerste nadeel is eigenlijk een klein nadeel; je kunt het bureau niet elektrisch in hoogte verstellen. Dat zou het in hoogte verstellen van dit bureau eigenlijk nóg makkelijker hebben gemaakt.

Daarnaast moet je relatief diep in de buidel tasten voor dit bureau. Bij onze partner Bol.com betaal je een bedrag van 279 euro; dat is fors meer dan de hierboven genoemde varianten. Tot slot moet je ook rekening houden met het gebrek aan opbergruimte; je zou dus nog op een andere manier opbergruimte in jouw thuiskantoor moeten creëren.

Je moet vrij diep in de buidel voor dit zit sta bureau tasten; dit bureau is echter wel elke euro dubbel en dwars waard.

Voordelen
 • Zeer ergonomisch
 • Onwijs slim vormgegeven
 • Fraai design
 • Geweldige & handige wieltjes
 • Staat zeer stabiel
 • 120 cm breed
Nadelen
 • Vrij prijzig
 • Bureau biedt geen opbergruimte
 • Niet elektrisch in hoogte verstelbaar
Conclusie

Het SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm is volgens ons het beste zit sta bureau. Dit bureau kun je moeiteloos in hoogte verstellen, heeft een geweldig design en is om meerdere redenen ergonomisch te noemen. Je betaalt vrij veel geld voor dit bureau, maar het zit sta bureau is de aanschaf zéker waard!

Bekijk prijzen van het SUDS Verstelbaar Twee-Laags Zit Sta Bureau 120cm bij verschillende winkels:

Beste hoekbureau – MIRA Home Bureautafel - L-vormig

Als je een nieuw bureau uit gaat zoeken, is het zaak om op meerdere criteria te letten. Zo moet je het bureau onder meer afstemmen op de ruimte in jouw huis, moet het bureau qua design naar wens zijn en moet het bureau ook groot genoeg zijn. Heb jij behoefte aan een groot bureau en wil je graag een hoek in een ruimte perfect benutten? Dan is het interessant om te kiezen voor een hoekbureau.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar het beste hoekbureau. Tijdens onze zoektocht kwamen wij al snel in aanraking met dit prachtige hoekbureau van het merk MIRA. Om meerdere, zwaarwegende redenen is dit bureau in onze ogen het beste hoekbureau.

Laten we maar direct naar het design van dit bureau kijken. Je ziet direct dat dit bureau een L-vorm heeft, waardoor je het bureau perfect in een hoek kwijt kunt. Daarbij weet je de ruimte dus optimaal te benutten, terwijl je ook van de nodige ruimte op het bureau geniet. Dit bureau heeft namelijk een breedte van maar liefst 138 centimeter.

Overigens is het niet per sé noodzakelijk om dit bureau in een hoek neer te zetten. Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kun je dit bureau ook prima kwijt in het midden van een kamer. Dankzij de L-vorm geniet je in ieder geval van voldoende ruimte op het bureau.

Bij het ontwerp heeft MIRA bewust gekozen voor een afsnijding van de hoek. Dit heeft men gedaan om ervoor te zorgen dat je alle kabels op een nette manier weg kunt werken. Je kunt bijvoorbeeld jouw monitor hierdoor op een fraaie manier verbinden met jouw pc.

MIRA Home - Bureautafel - L-vormig beste hoekbureau

Qua uitstraling heeft MIRA in onze ogen ook de juiste keuze gemaakt. Men heeft gekozen voor een combinatie van hout en metaal. De zwarte kleur van het metaal vormt een fraai contrast met de bruine kleur van het hout. Doordat het bureau zo groot uitgevoerd is, is dit een ware eyecatcher. Het doet ons dan ook goed om te zien dat het bureau qua design echt heel fraai is!

Bijkomend voordeel: je kunt het bureau ook nog naar eigen wens aankleden. Daarbij hebben we het met name over de planken die je op de bovenste foto aan de rechterkant ziet. Deze planken kun je los halen en ook bijvoorbeeld aan de linkerkant van het bureau monteren. Je bent hierdoor in staat om bijvoorbeeld jouw computer op een handige manier neer te zetten.

Daarmee komen we wel direct bij een nadeel uit: dit bureau brengt geen opbergruimte met zich mee. Gelukkig kun je op het bureau een hoop kwijt, maar dan heb je wel al snel te maken met een rommelig bureau. Mede daarom raden wij je aan om bijvoorbeeld een ladekastje aan te schaffen.

Verder moet je ook rekening houden met de hoogte van het bureau. De hoogte van dit bureau is 75 cm en daar kun je verder niks aan veranderen. Met het oog op de ergonomie zou het wenselijk zijn geweest als je ook nog de hoogte van het bureau aan had kunnen passen.

Toch sluiten we deze review graag nog met een positieve noot af: voor dit bureau betaal je bij onze partner Bol.com slechts 129,95 euro.

Is de breedte van 138 cm niet helemaal naar jouw wens? Dan kun je bovendien ook nog kiezen voor een breedte van 137 cm of 135 cm!

Beste hoekbureau MIRA

De hoogte van het bureau is helaas niet naar wens te verstellen.

Voordelen
 • Geweldig L-vormige vormgeving
 • Zeer groot uitgevoerd
 • Geweldig geprijsd
 • Fraai design (hout + metaal)
 • Handige plankjes
 • Ook te gebruiken in het midden van een kamer
Nadelen
 • Hoogte is niet verstelbaar
 • Het bureau biedt geen opbergruimte
Conclusie

Het MIRA Home - Bureautafel - L-vormig is volgens ons het beste hoekbureau. Dankzij de L-vorm kun je dit bureau in een hoek kwijt, maar je kunt het bureau ook in het midden van een kamer kwijt. Het bureau is hoe dan ook bijzonder fraai om te zien, is groot uitgevoerd en is ook nog eens geweldig geprijsd. Als je graag een hoekbureau wenst te hebben, hoef je niet meer verder te kijken!

Beste voordelige bureau – Acaza Bureau met vintage look

Heb jij interesse om een bureau voor in huis aan te schaffen? Heb je alleen een niet al te groot budget tot jouw beschikking? Dan kun je ervoor kiezen om voor het beste kleine bureau uit dit artikel te gaan; voor dat bureau betaal je een bedrag van slechts 52,25 euro.

Is dat bureau echter te klein voor je? Dan hebben wij een geschikte variant voor je gevonden; het Acaza Bureau met vintage look is volgens ons namelijk het beste voordelige bureau. Voor dit bureau betaal je een bedrag van slechts 74,90 bij onze partner Bol.com.

Voor nog geen 75 euro krijg jij de beschikking over een ruim, fraai én handig bureau. Laten we maar direct aftrappen met het benoemen van de afmetingen van dit bureau:

 • Breedte: 120 centimeter
 • Diepte: 60 centimeter
 • Hoogte: 75 centimeter

Je krijgt dus gewoon een volwaardig bureau tot je beschikking. Met name door de breedte van 120 centimeter heb je meer dan voldoende ruimte op het bureau. Wil je ook nog spullen op een handige manier kwijt? Wil je bijvoorbeeld jouw computer ergens onder het bureau kwijt? Dat is mogelijk dankzij de twee plankjes aan de linkerkant.

Verder zijn wij ook te spreken over het design van dit bureau. Het merk Acaza heeft gekozen voor een combinatie van metaal en hout. Dit hout is in een donkerbruine kleur uitgevoerd, waardoor het bureau vrij luxe oogt. Is de donkerbruine kleur niet helemaal naar wens? Dan kun je ook nog kiezen voor twee andere (lichtere) bruine tinten.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, kun je onwijs handig van dit bureau gebruik gaan maken. Heb je daar interesse in? Dan hoef je hier dus slechts 75 euro voor te betalen. Voor dat bedrag moet je wel rekening houden met twee nadelen.

Het eerste nadeel heeft betrekking op de ergonomie; dit bureau is niet in hoogte verstelbaar en kent ook geen aparte schuiflade voor het toetsenbord. Als Acaza daar ook nog voor gekozen zou hebben, zou dit bureau helemáál naar wens zijn geweest!

Acaza Bureau met vintage look beste voordelige bureau

Verder moet je ook rekening houden met de rand van het bureau. Men heeft niet voor een afgeronde rand gekozen, waardoor de rand na verloop van tijd bij jouw arm kunt gaan irriteren. Zorg er daarom voor dat je niet urenlang achter elkaar achter dit bureau zit; werk ergonomisch en loop daarom ook af en toe een stukje!

Het bureau is niet in hoogte verstelbaar.

Voordelen
 • Geweldig geprijsd
 • Subliem design
 • Handige plankjes
 • Staat zeer stabiel
 • Prima afmetingen (120 cm breed)
Nadelen
 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Rand kan gaan irriteren
Conclusie

Het Acaza Bureau met vintage look is volgens ons het beste voordelige bureau. Voor dit geweldige bureau betaal je slechts 75 euro; voor dat bedrag krijg je echt heel veel waar voor je geld. Het bureau is 120 cm breed, het bureau wordt met handige opbergplankjes geleverd en het bureau staat zeer stabiel. Als kers op de taart; het bureau ziet er ook subliem uit!

Koopgids

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de beste bureaus. Naar welk bureau gaat op dit moment jouw voorkeur uit? Zoals je misschien al had gemerkt, is het vrij lastig om een keuze te maken. Dit komt onder meer doordat het aanbod zó divers is; dat bewijzen de bovengenoemde reviews ook maar al te duidelijk.

Mede daarom hebben wij besloten om deze koopgids te schrijven. In deze koopgids vind je de belangrijkste criteria waar je goed op kunt letten bij het vergelijken van de bureaus. Door juist goed op deze criteria te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken.

Afmetingen + vorm

Allereerst is het belangrijk om goed naar de afmetingen en de vorm van het bureau te kijken. Wil je voor een normaal bureau gaan of heeft een hoekbureau toch jouw voorkeur? En hoe breed moet het bureau vervolgens zijn?

Je moet de afmetingen van het bureau eigenlijk op twee dingen af zien te stemmen: op de aanwezige ruimte in jouw huis én op jouw voorkeuren. Gaat je voorkeur uit naar een klein bureau? Kies dan voor een bureau met een maximale breedte van 100 cm. Wil je graag een groot bureau? Dan kun je kiezen voor een bureau van maar liefst 200 cm breed; aan jou de keus!

Afmetingen en vorm bureau

Ergonomie

Het is van cruciaal belang dat je jouw werkplek ergonomisch in weet te richten. Dat weet je onder meer voor elkaar te krijgen door te kiezen voor een bureau dat in hoogte verstelbaar is. Het geniet dan ook de voorkeur dat een bureau in hoogte verstelbaar is, maar dat is lang niet bij alle bureaus het geval.

Mocht dat zo zijn, is het aan te raden om goed naar de overige ergonomische aspecten te kijken. Zo is het wél wenselijk dat het bureau een uitschuiflade heeft voor jouw toetsenbord; ook dat draagt bij aan de ergonomie.

Kun je het bureau in hoogte verstellen? Let dan goed op de minimale- en de maximale hoogte. Dankzij deze verstelmogelijkheid kun je in ieder geval jouw bureau en bureaustoel perfect op elkaar af stemmen.

Opbergruimte

Waar gewerkt wordt, worden spullen gebruikt. dat is één van de weinige zekerheden in het leven. Maar, waar laat je al deze spullen in jouw thuiskantoor? Het zou geweldig zijn als je deze spullen kwijt kan in de lades of kastjes van het bureau.

Is dat niet het geval? Geen nood aan de man. Je kunt dan altijd nog een ladekastje kopen en deze los onder het bureau neerzetten. In een ideale wereld biedt het bureau van zichzelf echter al voldoende opbergruimte.

Vormgeving + design

In een kantoor neemt het bureau vaak al snel vrij veel ruimte in beslag. Mede daarom is het onwijs belangrijk om goed naar de vormgeving en het design te kijken. Let hierbij ook goed op de kleur en het gebruikte materiaal.

Doordat het aanbod zo divers is, kun je altijd wel een bureau vinden dat volledig op jouw wensen aansluit. Let in ieder geval heel goed op de uitstraling van het bureau; als dat niet naar wens is, ga je je daar al snel aan irriteren.

Vormgeving en design bureau

Budget

Tot slot willen wij je ook nog wijzen op het prijskaartje. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen zien, variëren de prijzen van de bureaus nogal. Stel voor jezelf een maximum budget in en ga vervolgens gericht op zoek naar het beste bureau. Voor elk budget kun je zeker een mooi en praktisch bureau vinden!

Slotwoord

Je bent aan het einde uitgekomen van dit artikel over het beste bureau. Welk bureau geniet vooralsnog jouw voorkeur? Ga met behulp van bovenstaande criteria de verschillende bureaus met elkaar vergelijken en maak uiteindelijk de juiste keuze. Wij wensen je veel plezier met jouw nieuwe bureau!

Tresna.nl
Logo