Beste vloerbeschermer

Heb je in jouw thuiskantoor een prachtige houten vloer liggen? Of is jouw vloer van een ander – relatief gevoelig – materiaal vervaardigd? Dan wil je ongetwijfeld niet dat de wieltjes van jouw bureaustoel schade aan deze vloer aanrichten. Als je dit op een makkelijke manier wilt voorkomen, is de aanschaf van de beste vloerbeschermer aan te raden. In onderstaande tabel vind je de vijf beste vloerbeschermers:

Onze top 5 vloerbeschermers

Afbeelding

Product


Floortex PVC vloerbeschermer 120x150 cm

Onze beste koop!

Floortex PVC vloerbeschermer 120x150 cm

Beste koop - beste vloerbeschermer voor tapijt

of

Floortex vloerbeschermer 120x150 cm

Floortex vloerbeschermer 120x150 cm

Beste vloerbeschermer voor harde vloeren

of

Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit

Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit

Beste kleine vloerbeschermer

of

Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm

Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm

Beste grote vloerbeschermer

of

FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat 

FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat 

Beste voordelige vloerbeschermer

of

Producteigenschappen

ONZE BESTE KOOP

Floortex PVC vloerbeschermer 120x150 cm

Beste koop - beste vloerbeschermer voor tapijt

Floortex PVC vloerbeschermer 120x150 cm

of

Floortex vloerbeschermer 120x150 cm

Beste vloerbeschermer voor harde vloeren

Floortex vloerbeschermer 120x150 cm

of

Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit

Beste kleine vloerbeschermer

Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit

of

Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm

Beste grote vloerbeschermer

Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm

of

FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat 

Beste voordelige vloerbeschermer

FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat 

of

Voor- en nadelen van vloerbeschermers

Ben je ook genoodzaakt om vanuit huis te werken? Heb je daarom een ergonomisch en aangenaam thuiskantoor ingericht? Dan heb je ongetwijfeld gekozen voor het beste bureau en de beste bureaustoel. Verstandig! Met deze objecten weet je het werken voor jezelf zo aangenaam mogelijk te maken.

Echter; zelfs de beste bureaustoel is in staat om schade aan jou vloer aan te richten. Hoe dat precies zit? Nou, als je de bureaustoel over jouw vloer beweegt, is de kans aanwezig dat de wieltjes voor bijvoorbeeld krassen op de vloer zorgen. Dit komt puur door de samenstelling van de wieltjes van bureaustoelen.

Wil je dit ten koste van alle voorkomen? Dan is de aanschaf van de beste vloerbeschermer aan te raden. Een dergelijke vloerbeschermer, ook wel bureaustoelmat genoemd, beschermt jouw vloer eigenlijk op een simpele doch zeer doeltreffende manier.

Het gevolg is dat je moeiteloos met jouw bureaustoel heen en weer kunt rijden over deze vloerbeschermer. De wieltjes draaien probleemloos en komen dus níet in direct contact met de vloer. Juist daardoor weet je de vloer in jouw thuiskantoor perfect te beschermen!

Heb je interesse om de beste vloerbeschermer aan te schaffen? Ook dan geniet je al van een voordeel: het aanbod is zeer divers te noemen. Je kunt bijvoorbeeld voor een vloerbeschermer voor tapijt kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een vloerbeschermer voor een harde vloer. Wat is hier dan het precies het voordeel van?

Nou, ongeacht wat voor vloer je hebt, kun je een geschikte vloerbeschermer aan gaan schaffen. Deze vloerbeschermer hoef je vervolgens alleen maar op de juiste plek in jouw thuiskantoor neer te leggen. Heb je dat gedaan? Dan hoef je alleen nog maar jouw bureaustoel op deze vloerbeschermer neer te zetten. Het gebruik maken van de beste bureaustoelmat gaat dus ook erg simpel!

Het enige waar je wel goed op moet letten, is de rand van de vloerbeschermer. De breedte van een vloerbeschermer is ongeveer 1 meter, waardoor je ook met de wieltjes van jouw bureaustoel náást de vloerbeschermer terecht komt. Om dat te voorkomen, is het dus aan te raden om heel voorzichtig met jouw bureaustoel om te gaan. Daarmee weet je in ieder geval de perfecte conditie van jouw vloer te behouden.

Al met al is de aanschaf van een vloerbeschermer dus van harte aan te raden. Wil je graag van de bovengenoemde voordelen genieten? Dan heb je al kunnen lezen dat het aanbod van vloerbeschermers zeer uitgebreid is. Mede daarom helpen wij jou graag met de zoektocht naar de beste vloerbeschermer voor in jouw thuiskantoor.

Recentelijk hebben wij het uitgebreide aanbod van vloerbeschermers aan een strenge keuring onderworpen. Hierbij hebben wij veel beschermers uitgeprobeerd, zodat wij een duidelijk beeld van de kwaliteit e.d. kregen. Op basis van die bevindingen hebben wij uiteindelijk onze top 5 samen weten te stellen. Over de vijf beste vloerbeschermers vind je hieronder meer informatie!

Beste koop - beste vloerbeschermer voor tapijt – Floortex PVC vloerbeschermer 120x150 cm

Heb jij tapijt in jouw thuiskantoor liggen? Dan is het hoogstwaarschijnlijk lastig voor je om jouw bureaustoel op een soepele manier door/over het tapijt heen te laten rollen. Aangezien dit behoorlijk lastig en zwaar gaat, loop je het risico dat de wieltjes van de bureaustoel ook nog het tapijt weten te beschadigen.

Wil je dat nou graag voorkomen? Dan is de aanschaf van de beste vloerbeschermer voor tapijt aan te raden. Wij zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar de beste variant, waarbij wij al snel uitkwamen bij deze bureaustoelmat van het merk Floortex. Dit is niet alleen de beste vloerbeschermer voor tapijt, maar ook de beste koop in zijn algemeenheid!

Waarom wij zo over deze vloerbeschermer te spreken zijn? Dat is onder meer te danken aan de vormgeving van deze vloerbeschermer. Het merk Floortex heeft er namelijk voor gekozen om deze vloerbeschermer volledig in transparant materiaal uit te voeren. Juist doordat de vloerbeschermer transparant is, blijf je genieten van de fraaie kleur van jouw tapijt.

Een ander groot voordeel is terug te vinden in de afmetingen van deze bureaustoelmat. Deze mat heeft namelijk een breedte van 150 centimeter en een lengte van 120 centimeter. Hierdoor weet je simpelweg een groot oppervlakte van de vloer in jouw thuiskantoor op een ideale manier te beschermen.

Overigens is het ook mogelijk om te genieten van een lengte van 150 centimeter en een breedte van 120 centimeter. Je kunt deze bureaustoelmat uiteraard ook andersom neerleggen, waardoor je nog verder naar achteren kunt ‘rijden’ met jouw bureaustoel.

Zorgt deze bureaustoelmat nou echt voor de perfecte bescherming van jouw tapijt? Ja, dat is inderdaad het geval. Deze vloermat is vrij dik uitgevoerd en is daardoor bestand tegen de grootste mogelijke krachten. Juist hierdoor hoef je geen moment meer bang te zijn dat jouw tapijt beschadigd raakt door de wieltjes van jouw bureaustoel.

Heb je wel eens meegemaakt dat een vloerbeschermer begon te schuiven? Ook daar hoef je niet bang voor te zijn bij deze mat van Floortex. Deze mat kun je namelijk met handige pinnetjes aan het tapijt vastmaken, waardoor de mat zeer stevig blijft liggen.

Beste koop vloerbeschermer

Ook zijn wij zeer te spreken over het gewicht van deze vloerbeschermer. Dankzij het relatief lage gewicht is het een fluitje van een cent om de bureaustoelmat in jouw thuiskantoor op de gewenste plek neer te leggen. Wil je de mat na verloop van tijd op een andere plek hebben? Ook dat is geen probleem dankzij het relatief lage gewicht!

Hebben wij ook nog nadelen ondervonden aan deze bureaustoelmat voor tapijt? Nou, je moet rekening houden met een relatief fors prijskaartje. Voor deze mat betaal je een bedrag van 53,50 euro. Gelukkig krijg je daar een hoop voor terug. als je jouw tapijt in jouw thuiskantoor moet vervangen, ben je bovendien véél meer geld kwijt.

Deze beste bureaustoelmat voor tapijt is vrij prijzig te noemen; ruim 50 euro.

Voordelen
 • Geweldige transparante vormgeving
 • Zeer groot uitgevoerd
 • Perfect voor tapijt
 • Biedt echt de gewenste bescherming
 • Kan niet wegschuiven
Nadelen
 • Relatief prijzig
Conclusie

De Floortex PVC vloerbeschermer 120x150 cm is volgens ons de beste koop én de beste vloerbeschermer voor tapijt. Deze twee eretitels heeft deze bureaustoelmat te danken aan de hoge kwaliteit, het gemak, het relatief lage gewicht en de fraaie uitstraling. Al met al biedt deze bureaustoelmat veel gemak én veel voordelen!

Beste vloerbeschermer voor harde vloeren – Floortex vloerbeschermer 120x150 cm

Je hebt hierboven kennis kunnen maken met de beste vloerbeschermer voor tapijt. Een opvallend kenmerk van die vloerbeschermer zijn de pinnetjes aan de onderkant; met deze pinnetjes kun je de mat vastmaken aan het tapijt. Is het ook mogelijk om die pinnetjes op een harde vloer te gebruiken? Nee, absoluut niet. Daarmee maak je jouw harde vloer direct kapot.

Welke vloerbeschermer je dan wel op een harde vloer kunt gebruiken? In onze ogen kun je daarbij het beste kiezen voor deze Floortex vloerbeschermer 120x150 cm. Deze bureaustoelmat is nagenoeg hetzelfde als de hierboven genoemde variant, maar deze variant is specifiek voor harde vloeren ontwikkeld.

Waar je dit aan terug kunt zien? Nou, onder meer aan het ontbreken van de pinnetjes aan de onderkant. Doordat deze pinnetjes niet onder deze bureaustoelmat aanwezig zijn, hoef je ook niet bang voor beschadigingen te zijn.

Zodra je deze bureaustoelmat in jouw thuiskantoor op de vloer neergelegd hebt, hoef je sowieso nooit meer aan beschadigingen te denken. Deze mat biedt namelijk de gewenste bescherming, is vrij dik uitgevoerd en is zeer makkelijk in gebruik.

Het enige wat je hoeft te doen, is deze vloerbeschermer op de juiste plek in jouw thuiskantoor neer te leggen. Vervolgens kun je jouw bureaustoel op deze vloerbeschermer neerleggen, waarna je optimaal kunt genieten van de wieltjes van jouw bureaustoel. Daarbij hoef je níet bang te zijn voor beschadigingen aan bijvoorbeeld jouw houten vloer.

Bijkomend voordeel is dat deze variant vrij groot uitgevoerd is. Met afmetingen van 150 bij 120 centimeter kun je een flink gedeelte van de vloer in jouw thuiskantoor perfect beschermen. Bovendien kun je zelf bepalen hoe je de bureaustoelmat op de vloer neerlegt: met de lange zijde in de breedte of toch in de lengte?

Ook is het een absoluut voordeel dat deze bureaustoelmat vrij licht van gewicht is. Juist door dit lage gewicht kun je de bureaustoelmat moeiteloos in jouw thuiskantoor op de gewenste plek neerleggen. Heb je dat eenmaal gedaan? Dan heb je eigenlijk nergens meer omkijken naar.

Beste vloerbeschermer voor harde vloeren

Wel moet je goed rekening houden met de randen van deze bureaustoelmat. Je kunt jouw bureaustoel namelijk van deze randen ‘afrijden’, maar je kunt zelf ook met jouw voet achter de bureaustoelmat blijven hangen. Dit komt puur doordat de mat niet met pinnetjes vastgemaakt is aan de vloer. Pas dus heel goed op als je door jouw thuiskantoor heen loopt.

Verder moet je ook rekening houden met een relatief fors prijskaartje. Voor deze beste vloerbeschermer voor harde vloeren betaal je bij onze partner Bol.com een bedrag van 47,50 euro. Hiermee is deze vloerbeschermer duurder dan andere varianten, maar deze variant biedt daarentegen wel een veel betere bescherming!

De randen van deze bureaustoelmat liggen ‘los’; je kunt hierdoor met jouw voet achter de mat blijven hangen. Let hier goed op!

Voordelen
 • Transparante vormgeving
 • Zeer groot (150x120cm)
 • Perfecte voor harde vloeren
 • Licht qua gewicht
 • Van de gewenste kwaliteit
Nadelen
 • Relatief prijzig
 • Mat ligt los; brengt mogelijk gevaar met zich mee als je door jouw thuiskantoor heen loopt
Conclusie

De Floortex vloerbeschermer 120x150 cm is wat ons betreft de beste vloerbeschermer voor harde vloeren. Deze vloerbeschermer is makkelijk neer te leggen en beschermt jouw harde vloer perfect. Bovendien is de mat relatief groot uitgevoerd, is de mat dik, is de mat volledig transparant uitgevoerd en is de mat echt heel robuust te noemen. Wat wens je nog meer?

Beste kleine vloerbeschermer – Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit

Ben je op zoek naar een geschikte vloerbeschermer voor in jouw thuiskantoor? Heb je echter een niet al te groot thuiskantoor, waardoor de twee hierboven genoemde varianten té groot zijn? Dan is er geen nood aan de man; je kunt altijd nog voor een kleinere vloerbeschermer kiezen.

In het huidige aanbod vind je meerdere compacte vloerbeschermers terug. Deze varianten hebben wij aan een strenge keuring onderworpen, waardoor wij de beste variant aan hebben kunnen wijzen. Wij zijn hierbij gegaan voor deze bureaustoelmat van het merk Tectake; dit is volgens ons de beste kleine vloerbeschermer.

Is deze vloerbeschermer echt klein te noemen? Nee, dat is allerminst het geval. Deze vloerbeschermer heeft namelijk de volgende afmetingen: 90 bij 90 centimeter. Dankzij deze afmetingen kun je alsnog een flink gedeelte van de vloer op een perfecte manier beschermen.

Verder zijn wij ook te spreken over de antislipfunctie van deze vloerbeschermer. Dankzij deze functie hoef je niet bang te zijn dat jouw bureaustoel op deze bureaustoelmat blijft rollen. Aan de bovenkant is een unieke textuur aangebracht, waardoor de stoel altijd stevig op de mat blijft staan. Ideaal!

Verder zorgt deze mat ook nog eens voor een vermindering van het geluid. Als je met jouw bureaustoel over een bureaustoelmat rijdt, kan dit vrij veel lawaai met zich mee brengen. Dankzij de geluid reducerende eigenschappen van deze bureaustoelmat weet je dat echter te voorkomen.

Qua uitstraling heeft merk Tectake ook prima keuze keuzes gemaakt. Men heeft ervoor gekozen om deze bureaustoelmat niet volledig transparant uit te voeren. In plaats daarvan heeft de mat een witte tint gekregen in combinatie met lichttransparante eigenschappen.

Ook vinden wij het prettig dat deze bureaustoelmat vrij gunstig geprijsd is. Bij onze partner Bol.com betaal je namelijk een bedrag van 29,95 euro voor deze bureaustoelmat. In verhouding met de twee hierboven genoemde varianten is deze variant dus echt een stuk voordeliger.

Is dit gunstige prijskaartje dan ook duidelijk terug te zien in verschillende nadelen? Nou, eigenlijk brengt deze bureaustoelmat maar twee nadelen met zich mee. Het eerste nadeel heeft betrekking op de levering van de mat: je krijgt deze mat opgerold geleverd. Het nadeel hiervan? De mat blijft in de eerste weken niet recht op de vloer liggen, aangezien de mat in de doos volledig gekruld is.

Dit kun je echter voorkomen door de tip van hiernaast op te volgen. Op die manier weet je dit nadeel eigenlijk relatief teniet te doen.

Tip vloerbeschermers

Daarnaast moet je goed bij de randen van deze bureaustoelmat opletten. Als je jouw voet net onder de mat neerzet, kun je op een vervelende manier blijven hangen. Dit is zéker het geval als de mat nog licht aan het krullen is (zie nadeel hierboven).

De mat wordt compleet opgerold geleverd; dit zorgt ervoor dat de mat aan het begin helemaal niet recht op de vloer ligt.

Voordelen
 • Compacte afmetingen
 • Fraaie uitstraling
 • Geluid reducerend
 • Geschikt voor alle vloertypes
 • Schuift niet zomaar weg
Nadelen
 • De mat wordt onwijs onhandig geleverd
 • Randen kunnen mogelijk gevaar opleveren
Conclusie

De Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit is wat ons betreft de beste kleine vloerbeschermer. Deze vloerbeschermer is 90 bij 90 centimeter groot en dat is wat ons betreft perfect te noemen. Dankzij deze afmetingen past deze mat ook prima in de kleinere thuiskantoren! Ook over de prijs, de uitstraling en de kwaliteit zijn wij uitermate te spreken.

Bekijk prijzen van de Tectake Vloerbeschermende mat 90 x 90 cm wit bij verschillende winkels:

Beste grote vloerbeschermer – Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm

Gaat jouw voorkeur specifiek uit naar een grote vloerbeschermer? Wil je echter niet voor de twee eerstgenoemde matten uit dit artikel kiezen? Dat kunnen wij op zich goed begrijpen, aangezien die varianten vrij prijzig zijn. Gelukkig hebben wij nog een andere geschikte grote vloerbeschermer voor je gevonden.

Over deze Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm zijn wij namelijk zéér te spreken. Dit is in principe dezelfde maat als hierboven besproken, maar alleen is deze mat dus een stuk groter uitgevoerd.

Deze mat is 150 bij 120 centimeter groot. Dankzij deze afmetingen heb je meer dan voldoende ruimte om jouw bureaustoel heen en weer te bewegen. Bovendien bepaal je zelf hoe je de bureaustoelmat in jouw kamer neerlegt; met de lange zijde in de lengte of in de breedte. De keus is aan jou.

In onze ogen kun je deze vloermat op alle soorten vloeren gebruiken. De mat kun je neerleggen op tapijt, maar kun je ook prima neerleggen op een harde vloer. Dit voordeel is eigenlijk te danken aan het gebruikte materiaal; polyethyleen. Dankzij dit materiaal hoef je niet bang te zijn dat de mat opeens onder jouw bureaustoel vandaan wegglijdt.

Rijd je wel eens met jouw bureaustoel naar het beste ladeblok onder jouw bureau? Dan wil je uiteraard niet dat dit gepaard gaat met het nodige lawaai. Gelukkig heeft deze bureaustoelmat geluid reducerende eigenschappen, waardoor het geluid van de wieltjes perfect gedempt wordt.

Ook kun je deze bureaustoelmat in combinatie met vloerverwarming gebruiken, kun je de mat makkelijk schoonmaken en is de mat vrij dik uitgevoerd. Dankzij deze dikte weet je zeker dat jouw vloer goed beschermd is tegen de wieltjes van jouw bureaustoel.

Wil je graag direct deze beste grote bureaustoelmat aanschaffen? Dan hoef je hier slechts 36,95 euro voor te betalen bij onze partner Bol.com. In onze ogen is dit echt een heel schappelijk prijsje; de prijs-kwaliteitsverhouding is echt dik in orde.

Wel moet je goed met enkele zaken rekening houden. Zo is het bijvoorbeeld onwijs onhandig dat deze bureaustoelmat opgerold geleverd wordt. Door deze levering ligt de mat niet recht op jouw vloer, maar krult de mat volledig. Dit kun je oplossen door de hiernaast staande tip op te volgen.

Verder moet je ook oppassen voor de randen van deze bureaustoelmat. Deze mat ligt namelijk óp de vloer, maar is niet aan de vloer vastgemaakt. Mocht je met jouw voet per ongeluk achter de mat blijven hangen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Dat is zéker het geval als de mat aan het begin nog krult. Pas hier dus goed mee op!

Tip vloerbeschermers

Deze mat wordt opgerold geleverd; hierdoor is de mat aan het begin helemaal niet vlak. Erg onhandig wat ons betreft.

Voordelen
 • Zeer groot uitgevoerd
 • Van hoogwaardig materiaal vervaardigd
 • Geluid reducerende eigenschappen
 • Fraaie uitstraling
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Onhandige levering
 • Voorzichtigheid geboden bij de randen van de mat
Conclusie

De Tectake Vloerbeschermende mat 150 x 120 cm is volgens ons de beste grote vloerbeschermer. Deze vloerbeschermer kun je op verschillende vloeren gebruiken, heeft geluid reducerende eigenschappen en is van de gewenste kwaliteit. Bovendien is de mat lekker groot uitgevoerd én betaal je een zacht prijsje voor deze vloerbeschermer!

Beste voordelige vloerbeschermer – FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat

Wil jij graag een vloerbeschermer voor in jouw thuiskantoor aanschaffen? Zit je echter niet te wachten op een investering van bijvoorbeeld 50 of 60 euro? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen.

Wij zijn daarom ook op zoek gegaan naar de beste voordelige vloerbeschermer. Hierbij hebben wij een maximale grens van 30 euro ingesteld; voor maximaal dit bedrag kun je uit meerdere vloerbeschermers kiezen. Deze Flexfloor bureaustoelmat is hierbij onze absolute favoriet! Dit is volgens ons dan ook de beste voordelige vloerbeschermer.

Waarom wij te spreken zijn over deze bureaustoelmat? Dat komt onder meer door de kwaliteit van de mat. Het merk Flexfloor heeft namelijk gekozen voor PVC, waardoor de mat de gewenste bescherming biedt. Bijkomend voordeel is dat de mat relatief dik uitgevoerd is, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen aan jouw vloer.

Uiteraard zijn wij ook te spreken over het prijskaartje van deze vloerbeschermer. Sterker nog: wij zijn behoorlijk te spreken over de prijs. Voor deze beste voordelige vloerbeschermer betaal je bij onze partner Bol.com namelijk een bedrag van slechts 21,95 euro. Kijk, dat is nog eens super prijs voor een hoogwaardige bureaustoelmat!

Qua ontwerp heeft Flexfloor gekozen voor een transparante vormgeving. Juist doordat deze bureaustoelmat transparant is, kun je te allen tijde de fraaie vloer ónder de bureaustoelmat zien. Met het oog op de uitstraling van jouw thuiskantoor is deze vloerbeschermer dus ook een aanrader.

Verder biedt deze mat ook nog geluid reducerende eigenschappen, is de mat makkelijk op te bergen en kun je de mat behoorlijk makkelijk reinigen. Dankzij deze eigenschappen maak je op een aangename manier gebruik van deze bureaustoelmat.

Ook vinden wij het super dat deze vloerbeschermer in meerdere maten te verkrijgen is. Onze voorkeur gaat uit naar de variant van 100 bij 70 cm groot, maar je kunt uit ook voor de volgende afmetingen kiezen: 90 bij 120 cm, 150 bij 100 cm, 80 bij 120 cm en 120  bij 150 cm. Naar welke variant gaat jouw voorkeur uit?

Beste voordelige vloerbeschermer

Als je mogelijk deze vloerbeschermer aan wilt gaan schaffen, is het goed om rekening met twee nadelen te houden. Het eerste nadeel heeft betrekking op de ondergrond: je kunt deze vloermat alleen gebruiken op harde vloeren. Deze vloerbeschermer is dus niet geschikt voor tapijt.

Daarnaast is de kwaliteit niet super indrukwekkend te noemen. Je weet dat deze mat jouw vloer prima beschermd, maar wij betwijfelen of dit op de lange termijn ook het geval is/blijft. Mocht je af en toe gebruik van jouw thuiskantoor maken, kun je deze bureaustoelmat echter met een gerust hart bestellen!

Deze beste voordelige vloerbeschermer is alleen geschikt voor harde vloeren.

Voordelen
 • Perfecte prijs
 • Ideale afmetingen; 100 bij 70 cm
 • Transparante uitvoering
 • Makkelijk te reinigen
 • Geluid reducerende eigenschappen
Nadelen
 • Alleen voor harde vloeren geschikt
 • Niet de beste kwaliteit
Conclusie

De FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat is volgens ons de beste voordelige vloerbeschermer. Voor deze bureaustoelmat betaal je nog geen 22 euro, waarbij je wel van de nodige voordelen geniet. De bescherming is prima, de mat is makkelijk te reinigen en de mat heeft ook ideale afmetingen. Al met al een prima aankoop gezien het super voordelige prijskaartje.

Bekijk prijzen van de FLEXFLOOR 100% transparant PVC Bureaustoelmat bij verschillende winkels:

Koopgids

Spreekt een bureaustoelmat jou bijzonder aan? Wil jij dankzij dit handige product ook de vloer in jouw thuiskantoor gaan beschermen? Dan heb je wat ons betreft al een goede keuze gemaakt.

De volgende keuze die je moet gaan maken, is echter behoorlijk lastig. Het aanbod van bureaustoelmatten is vrij divers, waardoor het niet makkelijk is om direct de beste variant te vinden. Graag helpen wij jou daar een handje mee. Dat hebben we al gedaan met de hierboven besproken varianten, maar doen we ook met deze koopgids. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste criteria van een vloerbeschermer.

Voor welke vloer geschikt?

Allereerst moet je goed kijken naar het soort vloer waar een vloerbeschermer voor geschikt is. Hierbij bestaan eigenlijk drie varianten:

 • Geschikt voor tapijt
 • Geschikt voor harde vloeren
 • Geschikt voor alle vloertypes

Onze voorkeur gaat uit naar één van de twee bovenste genoemde varianten. Die varianten zijn specifiek voor de betreffende vloersoort ontwikkeld en dat merk je aan alles. Wil je het voor jezelf makkelijk houden? Dan kun je dus ook kiezen voor een variant die voor alle vloertypes geschikt is.

Voor welke vloer geschikt

Afmetingen van de bureaustoelmat

Hoeveel ruimte heb je bij jouw bureau om een bureaustoelmat neer te leggen? En hoeveel ruimte wil je hebben om met jouw bureaustoel heen en weer te kunnen rijden? Op deze twee vragen moet je voor jezelf een passend antwoord zien te vinden.

Op basis van deze antwoorden kun je vervolgens de juiste afmeting gaan bepalen. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen lezen, variëren de afmetingen nogal. Je hebt hoe dan ook voldoende keus.

Transparant of gekleurd

Verder moet je goed kijken naar de uitstraling van de bureaustoelmat. Is de bureaustoelmat volledig transparant? Of heeft de fabrikant voor een bepaald kleurtje gekozen? Beide varianten brengen zo hun voor en tegens mee.

In het huidige aanbod komen met name de transparante varianten voor. Waarom dat zo is? Dat heeft te maken met één belangrijk voordeel: je kunt door de mat alsnog jouw fraaie vloer zien. Voor veel mensen is dat wenselijk!

Antislip laag of pinnetjes

Als je van een bureaustoelmat gebruik maakt, wil je uiteraard niet dat de mat opeens wegschuift. Dat valt te voorkomen als je kiest voor een vloerbeschermer met pinnetjes of met een antislip laag:

 • Antislip laag: deze laag voorkomt dat de mat weg kan glijden. Ook vind je bij veel matten aan de bovenkant een dergelijke laag, waardoor jouw bureaustoel niet plots kan gaan rijden.
 • Pinnetjes: met deze pinnetjes kun je de mat vastmaken aan het tapijt. Deze pinnetjes zijn alléén geschikt om te gebruiken in tapijt.

Handige eigenschappen

Ook willen wij je aanraden om goed naar handige functies van de vloerbeschermer te kijken. De handigste functies hebben wij in onderstaand lijstje onder elkaar gezet:

 • Makkelijk te reinigen: handig als je bijvoorbeeld koffie morst over jouw vloer en vloerbeschermer heen.
 • Geluid reducerende eigenschappen: hierdoor maken de wieltjes van jouw bureaustoel een stuk minder lawaai op de vloerbeschermer.
 • Gewicht: het is wenselijk dat de mat zo weinig mogelijk weegt. Hierdoor kun je de mat makkelijk verplaatsen, mocht dat wenselijk zijn.
Handige eigenschappen vloerbeschermer

Prijskaartje

Als laatste willen wij je nog wijzen op het prijskaartje van de vloerbeschermer. Zoals je in bovenstaande reviews al hebt kunnen zien, variëren de prijzen van de vloerbeschermers nogal. Bepaal daarom voor jezelf wat je maximaal aan dit handige product uit wilt geven, waarna je direct al een flinke schifting in het aanbod kunt maken.

Veiligheid

Graag attenderen wij je nogmaals op het volgende: een bureaustoelmat brengt mogelijk een risico met zich mee. Dit is het geval als je met jouw voet onverhoopt onder de mat komt. Indien dat het geval is, kun je lelijk ten val komen.

Zorg er dus voor dat de bureaustoelmat nóóit een opgekrulde hoek heeft. Ook moet je altijd voorzichtig zijn; neem het zekere voor het onzekere!

Slotwoord

Zo, wil jij graag de beste vloerbeschermer aanschaffen? Je hebt nu alle kennis in huis om direct de knoop door te hakken. Heb je over één van de bovengenoemde varianten nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice van onze partner Bol.com. Wij wensen je graag veel plezier met jouw nieuwe vloerbeschermer!

Tresna.nl
Logo